Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119)

review on romania situatia dezastru a romaniei in prezent 2013 economie social politic ecologic sanatate protectia mediului politicieni corupti suveranitate colonie fmi ue saracie, educatie pensiiDe mult mi-am propus să fac un text cu titlul “Review on Romania” în care să prezint pe scurt situaţia dezastruoasă în care se află Statul şi Poporul Român în prezent, ca să ştim de unde plecăm în încercarea de a salva ce se mai poate din România.  În mod ciudat, pornind de la ideea – soluţia “Alegeri anuale pân’ la rezolvare” am reuşit să spicuiesc câteva dintre problemele principale ale României. În mod normal se pleacă de la probleme şi se ajunge la soluţii, dar nu mai contează. Puteţi citi cam care este după părerea mea situaţia României în prezent (2013), pe scurt, în continuare:

Atenţie: Pentru mulţi oameni, adevărurile (după părerea mea adevăruri) scrise mai jos pot crea un disconfort psihic, pentru că oamenii preferă să trăiască în ignoranţă faţă de propria lor viaţă, iar când sunt puşi faţă în faţă cu realitatea dură din jurul lor, nu îi pot face faţă psihic. De asemenea, din neinformare, multor oameni li se vor părea aberaţii – conspiraţii – prostii chestiile de mai jos. Din păcate nu vor citi mai mult despre aceste subiecte şi nu se vor trezi la realitate. Tot ce aveţi de făcut pentru a “vedea” că lucrurile de mai jos sunt o realitate, un adevăr dur pe care îl trăim cu toţii în prezent, este să citiţi! Să citiți mai mult! Detalii despre ignoranţa oamenilor găsiţi aici: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava.

………………………………………………………………………………………..

UPDATE 10 ian 2014: vezi şi un fel de continuare/updatare a textului de faţă, aici:

Romania 2014: peste 100 de probleme – o singura cauza. Am fost colonizati, suntem sclavi moderni si traim intr-un sistem de exploatare ascuns. Constientizarea adevarului dur e prima etapa in salvarea Romaniei (nom)

Romania 2014, peste 100 de probleme - o singura cauza, Sursa blogul Ce-i cu noi, suntem colonizati colonie sclavi moderni muncitori in sistem de exploatare ascuns constientizarea adevarului dur salvare

………………………………………………………………………………………….

Review on Romania 2013:

1. România este pe moarte, ca stat şi ca popor.

2. Economia României şi România în general au fost distruse premeditat, pas cu pas din 1990 şi până în prezent, de cei care conduc lumea din umbră prin marionetele politice de la Bucureşti şi din teritoriu. 

3. România a fost acceptată în UE în principiu pentru a fi colonizată de marile puteri ale lumii. Legislaţia, deciziile politice, apărarea naţională şi economia României NU mai sunt în puterea Statului Român, ci sunt dictate din altă parte. România este o colonie în adevăratul sens al cuvântului (câteva explicaţii AICI); integrarea în NATO şi UE a fost o mare ŢEAPĂ! Am fost colonizaţi pentru resurse naturale, pentru a fi îndatoraţi prin credite FMI şi controlaţi de puterile străine, pentru resursa umană ieftină, pentru terenurile agricole fertile, pentru piaţa de desfacere de 20 de milioane de consumatori ne-educaţi privind ce produse să NU cumpere orbeşte etc;

4. Industria a fost distrusă şi vândută la fier vechi. Industria României din timpul lui Ceauşescu DUDUIA PE BUNE! Eram un fel de “Dumnezei” din acest punct de vedere. Din păcate în planul celor care doreau colonizarea României se afla şi  distrugerea industriei şi vânzarea ei la fier vechi. Exact asta s-a întâmplat. Astfel, produsele din vest nu au mai avut concurenţă cu producţia din România, producţie care în prezent aproape că nu mai există.

5. Economia României a fost distrusă pentru ca firmele din occident să-şi poată valorifica produsele pe piaţa din România (adică aproximativ 20 mil de locuitori), fără să aibă concurenţă din partea unor firme autohtone româneşti;

Redau un citat relevant: 

În prezent, Germania a fagocitat economic Europa de Sud şi de Sud-Est, însă le cere ţărilor mici din UE să devină competitive pe plan internaţional. Dar succesul economic al Germaniei se bazează în primul rând pe exportul produselor germane pe piaţa UE, nu pe piaţa internaţională. Germania vrea să înjuge economia ţărilor mai slab sau diferit dezvoltate la jugul Euro, să le pună în spate şi povara legislaţiei EUropene – care standardizează, regulează şi ridică preţul tuturor produselor industriei mici şi mijlocii, reducând astfel competitivitatea acestor produse pe piaţa internaţională – pentru ca apoi să ceară acestor economii mici şi mijlocii să câştige cursa de 100 metri garduri. E imposibil. Şi elitele germane ştiu sau ar trebui să ştie acest lucru. Ce concluzie putem trage din cele de mai sus? Că, atât timp cât stăm la mâna marilor puteri, ele îşi vor plăti reciproc poliţele pustiindu-ne nouă „holdele”.  (sursa AICI)

Detalii despre cât de şmecheră era (la propriu) economia României lui Ceauşescu în 1989, înainte să fie asasinat, găsiţi AICI.

6. Tradiţiile, religia şi cultura României sunt distruse sistematic prin promovarea ecumenismului, pornografiei şi homosexualităţii;

7. Învăţământul a fost distrus. Educaţia din România este la pământ încât în prezent şcoala produce foarte mulţi tâmpiţi – uşor de prostit şi manipulat – românii sunt o masă de manevră, sclavi muncitori moderni care nu comentează şi doar muncesc (“noi muncim nu gândim”, din 20 iunie 1990 revine în actualitate);

8. Distrugerea mentală a poporului român e la cote mari, astfel încât românii nu mai sunt în stare să distingă răul de bine, normalul de anormal, utilul de frivol şi relevantul de chestii imbecile şi neimportante. Românii nu mai pot identifica vinovaţii şi cauzele problemelor pe care le au. Românii se hrănesc zilnic cu GUNOI mediatic (emisiuni cretine pentru dobitoci – pe care publicul larg le urmăreşte cu bale la gură, bârfe, sex, nimicuri etc); Vaccinurile, fluorul şi televizorul sunt 3 dintre instrumentele de distrugere mentală a oamenilor. Despre fiecare găsiţi detalii pe acest blog: AICI – vaccinuri, AICI – fluor, AICI – televizor.

9. Românii sunt învrăjbiţi unii împotriva altora şi ajung să se certe între ei din nimic. Unitate şi solidaritate – două concepte URLATE de fiecare dată la protestele de stradă NU au din păcate ecou în minţile şi inimile românilor. Românii au ajuns prea distruşi mental pentru a-şi cunoaşte propriul interes şi prea egoişti pentru a lupta alături de “fraţi” de-ai lor pentru o cauză nobilă, care până la urmă e una comună şi de interes general – O VIAŢĂ NORMALĂ.

10. Cea mai mare parte a Mass media este vândută şi/sau cenzurată. Astfel, informaţia de calitate, relevantă, utilă şi importantă nu ajunge la poporul îndobitocit prin canalele principale de comunicaţie (TV, RADIO, PRESĂ SCRISĂ, MARILE SITE-URI DE ŞTIRI), ci mai ajunge la popor doar prin publicaţii (de regulă online) de dimensiuni reduse (anumite site-uri, bloguri etc încă libere). ” Este uşor să observăm că, ori de câte ori guvernele lumii sau mass-media vor să denigreze un anumit punct de vedere care este incomod pentru „putere”, ei îl denumesc: „teorie a conspiraţiei”. Mesajul subtil, care nu este rostit, vrea să spună că „oamenii normali” nu vor crede niciodată acele „prostii” şi că, în plus, ei nu vor pune niciodată la îndoială propaganda oficială care le este servită de către „sursele oficiale”.” (sursa şi detalii AICI)

11. Tinerii valoroşi din România au plecat peste hotare, au emigrat şi nu dau semne că se întorc (nici n-ar avea de ce în aceste vremuri);

12. Populaţia României este în dramatică scădere (peste 4 milioane de români au emigrat din mizeria în care trăim în România în ultimii 23 de ani, deşi ţara este teoretic pe timp de pace – lucru nemaiîntâlnit în istoria omenirii);

13. Populaţia României este foarte îmbătrânită – tinerii nu mai au cum să ţină în spate sistemul de pensii; (ADIO PENSIE! – detalii AICI)

14. Populaţia României “activă” este o demonstraţie a sclavagismului modern. Oamenii care muncesc sunt ţinuţi pe post de sclavi muncitori care nu comentează nimic, care sunt plătiţi cu salarii de mizerie cât să nu moară de foame, cât să îşi plătească dările şi să meargă 5 zile pe an într-un concediu de rahat întrebându-se dacă au suficienţi bani; detalii despre ce înseamnă un trai decent găsiţi AICI.  Detalii despre sclavia modernă citiţi AICI.

15. Românii (şi în general oamenii de pe planetă) sunt supravegheaţi prin tehnologia modernă, pentru a fi cât mai uşor controlaţi şi manipulaţi – Internet, Telefoane mobile, SmartPhone-uri, Tablete, Carduri cu micro CIP RFID, Acte de identitate electronice cu date biometrice, Cip implantat în corp – urmează etc etc etc.

16. Pensionarii români sunt lăsaţi premeditat să moară de sărăcie, de foame şi de boală pentru că sunt consideraţi de către cei care conduc lumea din umbră doar nişte “găuri în buget”, care consumă bani (pensia) şi care nu produc nimic. Din acest motiv, aceştia trebuie să moară, la propriu. Sau…cum spunea premierul Emil Boc (reales INCREDIBIL de clujeni ca primar – RUŞINE!), “legat de sistemul de pensii…mă bazez pe ieşirile din sistem”. Singurul mod prin care un pensionar “iese din sistem” este MOARTEA. Boc se baza ca prim ministru pe moartea pensionarilor şi a spus-o şi public la TV. Moartea pensionarilor este asigurată prin sărăcie – pensii de rahat, lipsa de hrană, hrană de proastă calitate, lipsă de medicamente (sau prea multe medicamente toxice băgate în corp), lipsă de ajutoare sociale, lipsa de ajutor pentru a-şi cultiva pământurile (la ţară), lipsa de locuri de muncă prin care să-şi crească un pic veniturile de mizerie cât să nu moară de foame la propriu etc;

17. Mafia, Corupţia, Batjocura şi Furtul banilor publici sunt la cote inimaginabile în România anului 2013 (câte ceva despre cât şi cum se fură în România găsiţi AICI);

18. Firmele cinstite (adevărata economie a României) nu fac faţă taxelor mari, care sunt atât de multe şi mari ca să aibă ce fura politicienii. De aceea firmele nu au ce să facă altceva, decât să devină “necinstite” (evaziune fiscală, nu mai dau bani la stat), fie dau faliment, fie se mută în alte state – deci… moartea pentru economia românească;

19. Resursele naturale ale României sunt vânate şi furate de marile corporaţii mondiale – instrumente în mâna celor care conduc lumea din umbră, cu repercusiuni grave asupra naturii (vezi Chevron cu gazele de şist, Gabriel Resources cu Roşia Montană, OMV-Petrom cu petrolul, firme mai mici cu microhidrocentralele pe râurile de munte – chiar şi în arii protejate, firme de cherestea care defrişează pădurile României etc); aceste corporaţii şi firme “prietene” cu cei care dau avize şi autorizaţii FURĂ resursele naturale ale României şi distrug prin activitatea lor mediul înconjurător şi sănătatea oamenilor cinstiţi şi nevinovaţi… dar vinovaţi că stau şi se uită în loc SĂ URLE ÎN STRADĂ ÎMPOTRIVA NEDREPTĂŢII !

20. Sănătatea poporului român e la pământ iar una dintre mesele zilnice ale multor români sunt medicamentele, deşi mulţi dintre ei nu aveau nevoie să le ia…dar…”aşa mi-a zis doctoru’ “…, ca şi cum doctoru’ e Dumnezeu;

21. Românii mănâncă GUNOI. Doar unii dintre noi, cei mai săraci şi amărâţi români mănâncă gunoi la propriu din groapa de gunoi (vezi Ce este sărăcia). Restul, “românii civilizaţi” mănâncă gunoi sub formă de otravă frumos ambalată, DIN SUPERMARKET. Repet aici câteva dintre otrăvurile din magazine pe care le băgăm în noi în mod uzual: carne procesată (şi în principiu orice chestie procesată, care nu mai este în forma ei originară), dulciuri, mezeluri, fast food, pâine albă, zahăr alb, maioneză, margarina, prăjeli în ulei de floarea soarelui, sucuri colorate, prăjituri din comerţ, chipsuri, îngheţată, sare iodată, pastă de dinţi cu fluor, orice conţine E-uri, coloranţi, conservanţi chimici etc etc etc. Detalii găsiţi despre fiecare pe internet, sau câte ceva în secţiunea SĂNĂTATE de pe acest blog – click AICI.

22. “Elitele” (cei care conduc lumea din umbră) pun stăpânire pe întreaga alimentaţie mondială, inclusiv pe ce producem noi la noi în curte!!! – detalii AICI. În curând nu vom mai putea produce în România hrană sănătoasă.

23. Conducătorii României din ultimii ani au îndatorat ţara la “instituţii de distrugere a suveranităţii” aflate în mâna celor care conduc lumea din umbră, precum FMI, Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii etc, iar acum generaţii de români trebuie să muncească pentru a da înapoi acele împrumuturi, bani care oricum s-au evaporat imediat ce au intrat în băncile româneşti. (detalii despre mârşăvia FMI AICI);

24. Sistemul bancar românesc este PUTRED şi jecmăneşte fără scrupule poporul român care tace şi înghite.  Sistemul bancar românesc este patronat parcă dintotdeauna de masonul numărul 1 al României, Mugur Isărescu, în care foarte mulţi români au încredere conform sondajelor de opinie. N-am înţeles niciodată de ce să fii atât de distrus mental încât să ai încredere în Mugur Isărescu… (despre bănci şi Isărescu găsiţi ceva drăguţ AICI şi în textele de la sfârşitul acestui articol);

25. La conducerea ţării sau în funcţiile de conducere din administraţiile locale ajung în principiu doar “oameni de partid”, oameni de rea credinţă care vor să fure bani publici. Şansele unor independenţi de bună credinţă să acceadă în funcţiile publice de conducere, fie în  urma unor alegeri, fie prin numire – SUNT MINIME!

Din păcate numărul celor treziţi la realitate, ieşiţi din Matrix, conştienţi de ce se întâmplă în jurul lor, este foarte mic… Iar dintre aceştia, doar o parte sunt incoruptibili… şi ar putea deci să îmbunătăţească situaţia României dintr-o funcţie publică de conducere, unde să-şi desfăşoare activitatea cu bună credinţă – cea mai importantă calitate a unui om politic. Sunt prea puţini oameni morali, de bună credinţă, care să reziste ameninţărilor, MITEI, şantajului, care să încerce să ajungă la conducerea centrală sau locală a ţării, şi care să schimbe de acolo cât mai multe lucruri în bine… Şi sunt foarte mici şansele ca ei să ajungă acolo DACĂ NU SUNT UNIŢI…

26. Politicienii români sunt în majoritate covârşitoare sclavi ai propriilor interese ilegale şi ai anumitor interese de grup (mafiote), împotriva interesului general al poporului român. Repet: politrucii pe care îi avem în prezent la putere sunt pur şi simplu nişte mafioţi care servesc anumitor grupuri de interese. În niciun caz interesului poporului român! Mai există români care nu ştiu încă acest lucru?!? Aproape că nimeni, la conducerea acestei ţări, nu dă doi bani pe nevoile poporului român – cel mai important pentru politicieni este FURTUL – deturnarea banilor publici către grupul de interese pe care îl servesc (domestic şi/sau străin) şi SCLAVAGISMUL faţă de puterile străine oculte pentru a li se permite păstrarea puterii în continuare şi accesul la “ciolan”;

27. Încercarea de rezolvare a problemelor României se va buşi inevitabil, mai devreme sau mai târziu, de interesele şi planurile celor care conduc lumea din umbră. Transparenţa în instituţiile publice NU este în interesul lor. O justiţie perfect independentă politic şi funcţională pe bune NU este în interesul lor. Educarea oamenilor pe bune NU este în interesul celor care conduc lumea din umbră, pentru că un popor educat şi trezit la realitate s-ar răscula şi ar sări pe ei cu bâte şi furci. Înţelegerea realităţii de către oameni NU este în avantajul “Elitelor”. Oamenii obişnuiţi trebuie să rămână nişte oi, nişte sclavi muncitori cuminţi în banca lor.  În avantajul “Elitelor” este ca oamenii să accepte cât mai greu (sau mai bine să ignore) adevărul real, realitatea adevărată din jurul lor chiar şi atunci când problemele ar avea o cale uşoară şi rapidă de rezolvare – legat de asta, merită redat un citat:

“În munca mea de consultanţă, am învăţat că oamenilor nu le place ca problemele lor să fie uşor de rezolvat, mai ales de către alţii. De exemplu, mulţi preferă să vorbească o oră întreagă despre cum o anumită problemă le afectează viaţa, şi nu îi lasă să doarmă, şi din cauza asta nu pot să facă asta şi aia, şi nu reuşesc, şi sunt complet nefericiţi, decât să tacă, să asculte şi să afle că problema lor poate fi rezolvată într-o oră-două, folosind o abordare diferită. Desigur, soluţia de obicei costă, mai ales atunci când este oferită (şi mai ales implementată) de către altcineva. Văicăreala, în schimb, e pe gratis. Oamenilor nu le place să afle cât de simple şi micuţe sunt problemele lor după părerea justificată a celor care au soluţii viabile pentru aceste probleme, pentru că asta le-ar afecta orgoliul.” ( Ştefan Alexandrescu, sursa AICI)

ŞI ROMÂNIA ARE SOLUŢII……DOAR SĂ-ŢI PESE ŞI SĂ VREI SĂ LE AUZI…

28. Reorganizarea teritorială a României este MOARTEA. Aceasta pune, în 2013, piatra de temelie în distrugerea definitivă a statului suveran România (câteva detalii dure AICI şi în textele din categoria DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI).

29. Elitele mondiale vor să reducă populaţia globului pentru că nu mai au nevoie de atât de mulţi sclavi. România nu face excepţie. “Elitele vor să păstreze numai acel număr de indivizi care sunt strict necesari sistemului, pe restul având în plan să îi reducă fie prin controlul naşterilor („educaţie sexuală”, contracepţie, homosexualitate, distrugerea familiei), fie prin creşterea mortalităţii, prin diverse metode: chimicale în hrană, vaccinuri, virusuri, catastrofe provocate, războaie, crize etc” (sursa şi detalii aici: De ce vor Elitele să reducă populaţia)

30. Elitele controlează şi manipulează cam tot ce mişcă în societăţile aşa zis “democratice” – ” Manipularea conştientă şi inteligentă a obiceiurilor organizate şi opiniilor maselor este un element important în societatea democratică. Cei care manipulează acest mecanism nevăzut al societăţii, constituie un guvern invizibil care este adevărata putere conducătoare din ţara noastră. Suntem guvernaţi, minţile noastre sunt modelate, gusturile noastre formate, ideile noastre sugerate, în mare parte de oameni de care nu am auzit niciodată.” (Edward Bernays – „Propaganda” (1928) )

31. Societatea românească este căpuşată de ideea distrugătoare a consumerismului şi a globalizării. Românii sunt manipulaţi să cumpere, să cumpere şi să tot cumpere, chit că au nevoie reală sau nu de acel produs. Importat este ce deţii – ce maşină ai sub fund, în ce vilă stai, ce ceas ai la mână, ce gagică tâmpă dar “bombă sexy” ţi-ai tras. Din păcate, pentru aceşti oameni nu este important ce fel de om eşti pentru societatea în care trăieşti… Despre consumerism citiţi un articol foarte bun aici: Care e problema cu anti-consumerismul?

32. Instituţiile publice româneşti (şi nu doar ele) sunt căpuşate de oameni puşi acolo politic, oameni care au ca scop principal NU buna funcţionare a instituţiei, NU performarea instituţiei pentru a pune umărul la dezvoltarea societăţii, ci au ca scop principal OBEDIENŢA faţă de politicienii care i-au pus acolo, şi care îi pot oricând înlocui; astfel există o reţea de sclavi pe tot teritoriul României, de fapt o ierarhie de sclavi, mai mici şi mai mari, care îi are în vârf pe conducătorii reali – cei care conduc lumea din umbră;

33. Prea mulţi dintre tinerii români îşi distrug tinereţile fără să contribuie la binele societăţii, la binele lor din viitor, stau prin cluburi, baruri, petreceri, abuzează de alcool şi fumat, jocuri de noroc şi etnobotanice, pornografie şi emisiuni cretine de divertisment la TV, prea mulţi tineri se îmbată cu apă rece că dacă ai o facultate eşti şmecher sau ai rezolvat ceva, când în realitate o facultate din România zilelor noastre nu mai înseamnă aproape nimic, prea mulţi studenţi NU abuzează (în sens pozitiv) de FORŢA pe care o au – NU AU NIMIC DE PIERDUT!; foarte mulţi tineri sunt şomeri şi nu-şi găsesc ceva de lucru, fiind nevoiţi să lucreze pentru mult blamatele (pe bună dreptate) mega companii multi-naţionale. Detalii despre asta aici: Romanii – sclavi in propria tara

34. Cei care conduc lumea din umbră au dezvoltat un mega sistem numit HAARP prin care pot produce cutremure, inundaţii, tsunami etc şi pot modifica vremea oriunde pe planetă, astfel încât dacă doresc reducerea la tăcere a unui stat îi pot modifica clima => adio producţie de hrană etc. Detalii despre astfel de sisteme şi mai ales despre HAARP găsiţi aici: HAARP – De la teoria conspirației la realitate.  şi aici: Diversiunea HAARP.

35. Câteva chestii găsite alături de un material interesant pe care îl puteţi găsi AICI:

–Tinerii termină studiile şi intră în şomaj, neavînd locuri de muncă;

–se închid ultimele unităţi din metalurgie şi siderurgie, inclusiv Sidex Galaţi;

–nu au fost atrase 88 la sută din fondurile europene nerambursabile;

–a fost lichidat sistemul bancar românesc;

–se importă 75-80 la sută din necesarul de alimente pentru populaţie, inclusiv sare şi lapte;

–continuă otrăvirea cetăţenilor cu aditivi alimentari cancerigeni;

–infrastructura este pe ultimul loc în Europa;

–Ungaria acţionează diabolic pentru anexarea Ardealului, pregătind argumentele (dobîndirea de proprietăţi imobiliare şi acordarea dublei cetăţenii la românii get-beget) pentru Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014;

–necultivarea mai multor milioane de teren agricol şi nepregătirea sistemului de irigaţii pentru a combate seceta prognozată pentru vara şi toamna acestui an;

–defrişarea masivă a pădurilor; creşterea programată a preţurilor, impozitelor şi tarifelor;

–blocarea creditării agenţilor economici şi cetăţenilor prin practicarea celei mai mari dobînzi de referinţă din Uniunea Europeană de către Banca Naţională;

–exodul masiv al românilor din Ţara-mamă;

–vînzarea uriaşelor bogăţii naturale ale Poporului Român la cele mai mici preţuri din lume;

–genocidul provocat de folosirea cianurii în minerit şi de explorarea-exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

36. Dispariţia banilor lichizi va însemna sclavie totală – citiţi acest articol explicativ. Continuare cu un nou articol AICI.

37. Se încearcă modificarea legii adunărilor şi manifestărilor publice, pentru a interzice pe viitor orice manifestare publică în stradă – dreptul democratic la adunare şi manifestare va fi eliminat. Detalii despre această modificare AICI. Nu ştiu în ce stadiu mai este acum proiectul de modificare.

38. Nu mai exista intimitate a persoanei si suntem sub observatia celui mai mare sistem de supraveghere globala – citiţi măcar acest text scurt, sau şi acesta: Cenzura internetului. Stocarea datelor personale. Insecuritatea telefoanelor mobile

39. Românii sunt DACI, NU romani! Noi, românii suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii – iar acest fapt NU este ştiut nici măcar de români… Colecţie cu informaţii şi articole despre ADEVĂRATA ISTORIE A ROMÂNIEI citiţi la mine pe blog aici: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia (edu48)

40. România este pe primul loc la suprafaţa terenurilor deţinute de firme străine. În curând străinii vor putea cumpăra direct terenuri în România. Românii îşi pierd ţara la propriu – prin înstrăinarea terenurilor agricole. Tot acest lucru se întâmplă desigur prin “oblăduirea” politicienilor corupţi de la Bucureşti, în avantajul intereselor străine, ale companiilor străine, total în defavoarea românilor şi a agricultorilor autohtoni. Un text bogat despre situaţia agriculturii româneşti aici: http://gandeste.org/politica/mai-este-romania-un-stat-suveran/29267    şi aici – video Carmen Avram: Vanzarea pamanturilor si criza alimentara . Alt text interesant despre această problemă aici: Străinii vorbesc despre jaful din agricultura românească

41. Accesarea fondurilor UE de către mici întreprinzători de bună credinţă este MOARTEA, din cauza corupţiei, incompetenţei şi relei credinţe a politicienilor şi funcţionarilor publici din structurile administraţiei româneşti.  Exemplu pe agricultură aici: Fermierii acuză – sistemul de accesare a fondurilor europene este unul de tip mafiot. Un alt exemplu pe POSCCE aici: Alba-neagra cu fonduri europene. Proiecte respinse ilegal

42. Conform fostului senator Ion Coja, unul dintre planurile celor care conduc lumea din umbră (ţineţi-vă bine după care pregătiţi-vă să citiţi dacă vreţi să vedeţi mai multe detalii)  este ceva dur de tot pentru noi: transformarea României într-un stat al evreilor, un nou Israel, printr-o primă etapă ce se află deja în desfăşurare -> o invazie pe şest a 1 milion de evrei în România. Faptul că în jur de 4 milioane de români au părăsit ţara în ultimii 23 de ani (alungaţi de sărăcie şi corupţie) are o legătură directă cu aceste planuri diabolice de a schimba etnia majoritară în România (bineînţeles, pe ascuns!). Totul are o legătură  cu totul! Planurile celor care conduc lumea se desfăşoară pe termen lung şi foarte lung. Nimic nu este la întâmplare. Cine vrea detalii despre acest subiect este invitat să citească următorul interviu plin de istorie pură şi adevăruri dure despre situaţia României: Au de gand sa ne transforme…IN PALESTINA! Un milion de evrei urmeaza sa devina con-cetatenii nostri.   şi articolul următor:  ROMÂNIA, COLONIE A ISRAELULUI?  De asemenea, Vadim Tudor confirmă acest plan AICI. Noi detalii aici: 6 feb 2014: Proiectul „Israel în România” este în plină derulare – minciunile legate de holocaustul din România și viața evreilor la noi în țară + planul de rezervă – mutarea în România. şi asta: Planul ocuparii Romaniei de catre evrei.

43. Micii fermieri sunt distruşi de UE în favoarea marilor corporaţii şi firme din domeniul agricol -> Ofensiva UE împotriva micului producător agricol

44. Părinţii români sunt în mare majoritate needucaţi, copiii lor fiind “blestemaţi” să fie şi ei la rândul lor needucaţi. Cine să-i educe? Asta înseamnă că generaţiile care vin sunt din ce în ce mai distruse mental. Mai ales că sistemul de învăţământ (care ar trebui să compenseze) este la Pământ. Câteva detalii despre greşelile părinţilor în educaţia copiilor găsiţi AICI.

45. Mult prea mulţi români şi mult prea mulţi copii SE UITĂ PREA MULT TIMP LA TELEVIZOR, la filme şi la alte ecrane, distrugându-şi creierul (la propriu) şi sănătatea. Citiţi materialul de aici şi vizitaţi şi link-urile de acolo: Dependenta de televizor. Problemele cauzate de privitul la TV. Televiziunea controleaza mintea umana, hipnotizeaza si amorteste creierul omului (edu28)

46. SUNTEM SCLAVI. Trăim într-un sistem care ne foloseşte pe post de sclavi muncitori şi NICI MĂCAR NU SUNTEM CONŞTIENŢI DE ASTA. Redau câteva pasaje relevante găsite pe site-ul www.fara-secrete.ro:  Ne-am născut într-o lume controlată de forţe nevăzute care au invadat şi care controlează omenirea de mii de ani / Trebuie să se ridice o dată vălul şi oamenii să realizeze cu adevărat cine sunt şi care este forţa lor / Ne aflăm în pragul unei incredibile schimbări globale / În spatele acestui proces continuu şi bine coordonat al globalizarii se ascunde un trib alcătuit din câteva familii cu sânge pur, a căror linie genealogică poate fi trasată până în antichitatea Orientului Mijlociu şi a Orientului Îndepărtat / Un număr restrâns de oameni controlează destinele marii majorităţi / Ignoranţa echivalează cu fericirea NUMAI PE TERMEN SCURT / Cine renunţă să mai gândească şi să îşi mai asume responsabilităţi, renunţă practic la viaţa sa / Parghiile acestui mecanism de control au fost întotdeauna aceleaşi: ţinerea oamenilor într-o stare de ignoranţă, de teamă şi de conflict interior /Statul fascist global este aproape definitivat.

47. Lumea noastra (inclusiv România) este la marginea sclaviei si a distrugerii. Suntem condusi de catre o elita de psihopati ce nu au pic de respect pentru viata noastra. Au in serviciul lor o armata de oameni corupti care sunt in stare de orice pentru a-si mentine statutul. Vom permite oare ca acestia sa ne extermine sau sa ne transforme in sclavi sau vom lupta pentru libertate si supravietuire ? (sursa aici: Planul elitelor pentru o noua ordine sociala II)

48. Foarte multe produse sunt MAI SCUMPE în România decât în occident, din cauza MAFIEI care există, mafie patronată, supervizată şi susţinută de politicieni corupţi şi oameni din administraţia publică centrală şi locală. Un exemplu este energia termică – vezi detalii aici: http://lupuldacicblog.wordpress.com/2013/10/11/gigacaloria-e-338-de-lei-in-bucuresti-in-loc-de-130-cat-vine-intretinerea-la-iarna/

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Pentru toate problemele astea şi pentru multe altele pe care le are România trebuie căutate neîncetat CAUZELE REALE (ADEVĂRAŢII VINOVAŢI) ŞI SOLUŢII DE REZOLVARE. Aceste lucruri trebuie identificate de către oamenii morali şi de bună credinţă pe care încă îi mai are România, care încă nu au murit mental, şi care încă mai vor o ţară normală în care să trăiască alături de familiile lor.

ACEŞTI OAMENI TREBUIE SĂ SE UNEASCĂ ŞI SĂ LUPTE INTELIGENT ÎMPREUNĂ CÂT MAI REPEDE PENTRU ELIBERAREA ROMÂNIEI!

Alte materiale despre situația României:

Recomand şi textele următoare despre situaţia României, a poporului român, şi a lumii în general. Citiţi măcar câte un text pe zi dacă vreţi să vedeţi realitatea României din prezent:

11 dec 2013: Noi nu am construit nimic încă… – Voi nu înţelegeţi că acest sistem nu e construit de noi? Voi nu înţelegeţi că noi nu am construit nimic încă??? Ceea ce încercaţi să schimbaţi nu vă aparţine! NU puteţi schimba nimic, pentru că nu vă aparţine! A fost construit de alţii după chipul şi asemănarea lor. Sistemul nostru este construit după chipul şi asemănarea altora. Noi putem să construim altul după chipul şi asemănarea noastră. Atât! Ei nu sunt mulţi. În orice caz nu mai mulţi decât noi.

4 dec 2013: Pentru ce să munceşti ca prostul în România? – un text actual de Petre Ţuţea

4 nov 2013: Libertate expirată (via thinkagain.ro) – o foarte scurtă prezentare a României după 23 de ani…

4 nov 2013: APEL CĂTRE NAŢIUNE: Forţaţi societatea civilă să se organizeze!

20 oct 2013: CARE ROMÂNIA? (via thinkagain.ro)

oct 2013: Pe toate acestea NOI le susţinem!  – despre consumerismul global, efectul supermarketurilor în comunităţile locale, sistemele de sclavie de pe glob, dependenţa de petrol şi costul real al confortului nostru

23 sept 2013: Ilie Serbanescu despre Romania si Bulgaria – doi intr-o barca – sclavii imperiului european UE. Colonii in Europa. Suntem sclavi exploatati (nom39)

22 sept 2013: Manifest lansat la Universitate: Cei care conduc destinele Romaniei dupa 1989 sint tradatori de tara. Dupa asasinarea Ceausestilor Romania este in stare de ocupatie nedeclarata si plateste tribut. Intre cei mai ticalosi tradatori si vinzatori de tara este Mugur Isarescu.

21 sept 2013: Scrisoare deschisă către toţi conducătorii corupţi 

9 sept 2013: Тhe White Negro, proletariatul leneş sau cîteva gînduri despre hipsterii protestatari care vor să salveze România –  (…) “Ei aparţin unei noi generaţii, sînt copiii noştri născuţi în preajma lui 1989, care acum încep să se maturizeze. Ştim multe despre ei, însă am o vagă impresie că nu-i cunoaştem aproape deloc. Eu cred, spus frust, că ei sînt generaţia copiilor abandonaţi, părăsiţi aproape de toţi: de familie, de societate, de stat etc. Dar mai întîi să începem cu părinţii lor. Părinţii lor au avut un vis: să cadă comunismul şi să intre în raiul consumerist al capitalismului. Visul lor s-a îndeplinit dar, treptat, acest vis s-a dovedit un mare coşmar. În goana lor după acumularea de bunuri, părinţii lor nu au văzut cum se năruie o societate, cum se destramă o lume. Ei nu au simţit şi înţeles că această distrugere continuă, acest colaps al statului şi socetăţii postcomuniste a dus la o atomizare socială fără precedent, la un individualism extrem, la distrugerea mai tuturor relaţiilor sociale, la golirea de sens a tuturor acţiunilor. Sau cînd au inţeles, era prea tîrziu pentru ei. Părinţii acestora au început să trăiască, cum îmi place mie să spun, în visul bancherului, care a devenit astăzi un coşmar pentru ei. Au renunţat la tot ce aveau pentru a trăi într-un vis de împrumut. Asta nu e colonialism, asta este mult mai mult de atît. Şi acum se trezesc încet, încet şi văd că în jur sînt doar ruine, că viaţa lor economică e doar un imens credit pe care trebuie să-l returneze, iar în acest context, libertatea la care au visat înainte de 89 a devenit o fantasmă care nu-i mai ajută cu nimic. Totul a devenit precar, nesigur, inaccesibil de scump pentru marea parte a populaţiei, iar drepturile fundamentale pe care le aveau (valabil pentru toată Europa) sînt distruse cu un cinism fără margini. Ceea ce acum 40 de ani păreau drepturi cîştigate pentru totdeauna, astăzi ni se par tuturor un lux: dreptul la muncă, la educaţie, la sanatate etc. La ce folos dreptul la libera exprimare dacă aceste drepturi fundamentale le-am pierdut? În acest context al unei traume sociale profunde, al unei societăţi golite de orice sens, apare această nouă generaţie. (…) Românii au fost învăţaţi frumos, civilizat care sînt idealurile: capitalism egal proprietate, democraţie, libertate, prosperitate. E adevărat că roadele capitalismului au venit, însă doar pentru o mică elită, iar masele largi au fost cele care au pierdut şi pierd în continuare. Şi acum, aceste miturile se clatină.” ( Vasile Ernu, sursa AICI)

11 aug 2013: Planul elitelor pentru o noua ordine sociala II  – Sfarsitul capitalismului si nasterea statului politienesc global  / “Un singur guvern mondial, o singura moneda si o singura religie, sub o oligarhie permanenta, nealeasa de popoare, care se alege singura din cercurile ei, sub forma unui sistem feudal, ca in Evul Mediu.” – John Coleman, fost ofiter MI6 in cartea “Ierarhia conspiratorilor – Comitetul celor 300″ /  Planul este de cateva sute de ani pregatit. Insa daca in urma cu 70-80 de ani dovezile erau prea putine, in zilele noastre acestea sunt in jurul nostru. Trebuie doar sa vrem sa le vedem. Trebuie doar sa vrem sa luptam cu ele. Lumea noastra este la marginea sclaviei si a distrugerii. Suntem condusi de catre o elita de psihopati ce nu au pic de respect pentru viata noastra. Au in serviciul lor o armata de oameni corupti care sunt in stare de orice pentru a-si mentine statutul. Vom permite oare ca acestia sa ne extermine sau sa ne transforme in sclavi sau vom lupta pentru libertate si supravietuire ?

8 aug 2013: Planul elitelor pentru o noua ordine sociala – Inceputul si declinul Capitalismului – să înţelegem lumea la nivel global, pentru a ne înţelege problemele la nivel naţional; Dictatura mondiala isi face loc incetul cu incetul…

7 aug 2013: Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti chiar si fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental (edu74)

6 aug 2013: Războiul de exterminare al statului împotriva românilor 

6 aug 2013: România, în lichidare de stoc

30 iulie 2013: Ce vom face acum? – De peste 24 de ani tineretul emigrează în masă, natalitatea a coborât sub mortalitate, cheltuielile statului întrec încasările de impozite, se privatizează serviciile publice, ceea ce este o dezarmare a statului, deci complot antistatal şi legal, şi nu mai există nici speranţă şi nici certitudine pentru a se construi aici în România. Şi astfel dragostea de România este înlocuită cu dispreţul de România. Urmează indiferenţa cu care se asistă la dizolvarea autorităţii statului urmată de pulverizarea teritoriului naţional, proces aflat în desfăşurare.

24 iulie 2013: Treziţi-vă, România e făcută praf… De ce tac “intelectualii” când ar putea măcar SĂ SCRIE şi SĂ PUBLICE undeva nedreptăţile care se fac României? – citind acest articol am reconcluzionat ceea ce ştiam deja, şi am scris la începutul acestui text, şi anume că România este pe moarte ca stat şi popor.

23 iulie 2013:  Criza românească /  Poporul nu va mai şti unde-i vina lui şi unde-i cea a conducătorilor. De fapt, asta se şi urmăreşte – îndobitocirea în masă. Mărturie stau tonele de junk informaţional deversate de televiziuni şi ziare tabloide, care distrag atenţia opiniei publice de la jaful instituţionalizat. (…) Ceea ce nu se spune în spaţiul public românesc este că sărăcia poate fi suportată de popor, dacă nu i se distruge stima de sine. Orice comunitate umană, indiferent unde s-ar afla pe glob, îşi poate construi viitorul dacă ştie că în trecutul său există ceva demn de respect. Sărăcia şi bogăţia unei naţiuni sunt chestiuni de conjunctură istorică, însă conştiinţa de sine trebuie să fie o constantă istorică. În ceea ce ne priveşte, se încearcă suprimarea propriei conştiinţe de sine, adică a capacităţii colective de a ne judeca şi aprecia corect.

20 iulie 2013: http://atreiaforta.wordpress.com/2013/07/20/romnia-a-pierdut-pe-timp-de-pace-un-sfert-din-teritoriu-fara-sa-fi-fost-tras-un-singur-glont/

3 iulie 2013: Încotro ne îndreptăm, Doamne?  – despre situaţia României şi destrămarea statului

28 iunie 2013: Simt si presimt ca se apropie clipa ridicarii românilor pentru neam si tara

28 iunie 2013: Romania nu este saraca, politicienii sunt hoti!

23 iunie 2013: Nu cred în coincidenţe (Col. (r) Marin Neacşu)

19 iunie 2013: Românii acceptă uşor orice ticăloşie dacă e teoretizată

14 iunie 2013: Trancaneala. Puterea vorbei

13 iunie 2013: Trădarea României cu P de la …pradare. Și nimic! – când se vor trezi românii?

12 iunie 2013: MANDRU CA SUNT ROMAN ?!

12 iunie 2013: IMIGRANŢI în propria ţară!

10 iunie 2013: Regăsirea demnităţii pierdute

24 martie 2013: Ceea ce neoliberalii numesc socialism este de fapt democraţia adevărată  / Ceea ce ni s-a vândut nouă ca fiind democraţie, la pachet cu neoliberalismul, este aşa-numita democraţie reprezentativă, după modelul american şi vest-european, care de fapt este o pseudo-democraţie, controlată de oligarhi şi care constă în menţinerea permanentă la putere a unei elite politice corupte, din care cetăţenii au de ales mereu aceleaşi persoane, prin aşa-numita alternanţă la putere. Această clică, divizată în partide, pe lângă faptul că nu reprezintă deloc şi nu are nicio legătură cu cetăţenii care votează, este total aservită şi aflată în slujba elitei bancaro-corporatiste, care o controlează şi o susţine financiar.

Scrisoarea adresată poporului român de ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU

Singurătatea într-o societate bolnavă

Bancherii şi crimele capitalismului corporatist    (MDP)

Cum distrugi şi vinzi o ţară în 20 de ani

Circuitul rahatului în politică

Adevăruri care dor!

Ţeapa mântuirii prin credinţă… în UE

Cine detine Romania?! Cui ii apartii?!

Sfârşitul programat al democraţiei

Despre manipularea colectivă și societatea modernă

Ce înseamnă pe scurt NOUA ORDINE MONDIALĂ

Cand ne-am pierdut puterea ?

Despre omul modern … (vedeţi cât vi se potriveşte…)

Victimele si calaii lor dragi  – românii acceptă să fie sclavi

România sufletelor moarte (cum poate dispărea o ţară)

Gândirea iraţională

Emilian, 10 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

53 responses to “Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119)

  1. Pingback: Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice actuale corupte (pol118) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice si reducerea coruptiei (pol118) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Mesaj pentru oamenii romani religiosi credinciosi ortodocsi: TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”! (bis10) | CE-I CU NOI?

  5. Pingback: Niveluri ale cunoasterii situatiei globale din punct de vedere al puterii, al controlului omenirii. Cunoasterea adevarului, nedreptatii mondiale, realitatii inconjuratoare (nom22) | CE-I CU NOI?

  6. Pingback: M-am hotarat cui (asociatie / ONG) directionez 2% din impozitul pe profit pt anul fiscal 2012 pana pe 25 mai 2013 la administratia financiara (edu39) | CE-I CU NOI?

  7. Pingback: Doar informarea corecta a publicului privind adevarul real din jur este INSUFICIENTA. Trebuie actiuni concrete pentru salvarea Romaniei (pol126) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  8. Pingback: De ce este mai importanta BUNA CREDINTA decat COMPETENTA in politica? Criterii alegere politicieni. Cu cine votam (pol132) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  9. Pingback: Cel mai bun sistem de vot – corect si nefraudabil. Alegeri imposibil de fraudat. Sistem ideal de votare. Alegerea conducatorilor in Romania. Candidati independenti (pol134) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  10. Pingback: Incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava | SANTINELA ORTODOXA

  11. Pingback: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia (edu48) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  12. Pingback: Cat de normali si anormali sunt românii. Bolile societatii romanesti. Rezistenta poporului roman la dezastrul politic economic social medical si ecologic din România (edu49) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  13. Pingback: Video cu români nemanipulati in 1990 imediat dupa Revolutie. Multi au stiut de atunci ca Iliescu va fi Moartea României, dar nu a fost suficient. ” Păcat de sângele vărsat ” (pol137) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportament

  14. Pingback: Romania vs Romania. Trecut vs prezent – realitatea României din ultimii 23 de ani (pol138) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  15. Pingback: Minciuni, dezastru ecologic, furt si manipulari cu tupeu – Gaze sist, Rosia Montana, Organisme modificate genetic, Codex alimentarius, Inregistrarea semintelor, Captarea si Stocarea Carbonului, Microhidrocentrale (pol139) | CE-I CU NOI? – un blog

  16. Pingback: Mai aratati-mi o tara! (despre Romania pe scurt…) (pol145) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  17. Pingback: Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare (pol100) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  18. Pingback: Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  19. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31) | CE-I

  20. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31) | CE-I

  21. Pingback: Bancherii conduc lumea. Documentar VIDEO guvernul din umbra, istorie adevarul despre razboaie, planuri oculte, sclavia moderna prin indatorare (nom33) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  22. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  23. Pingback: Despre economia Romaniei in comunismul ultra nationalist al patriotului Nicolae Ceauşescu. Plata datoriei externe (pol153) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  24. Pingback: Relele prim ministrului Victor Ponta intr-o noua scrisoare deschisa – de la fostul comandant al Garnizoanei Piatra Neamt, colonelul (r) Ion Mierlici (pol156) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  25. Pingback: Sfaturi pentru tinerii români despre situatia Romaniei si dezastrul societatii romanesti – Scrisoare deschisa pentru liceeni – Tudor Chirila (pol157) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  26. Pingback: Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti chiar si fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental (edu74) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  27. Pingback: PROTEST in strada 1 septembrie 2013 pentru ROSIA MONTANA si impotriva exploatarii Gazelor de Şist, in Bucuresti la Universitate si in toata Romania (pol160) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

    • Multumesc. Legat de “de mult”… se scrie intr-un singur cuvant cand inseamna sau cand te referi la “candva”. Ori eu nu ma refeream la acest sens, ci ma refeream la DE MULT TIMP, doar ca nu am mai scris “timp”. Exista in limba romana “demult” si “de mult” care se scriu fiecare in felul lui in functie de sensul pe care i-l acorzi in propoziţie/fraza/context. În sensul în care l-am folosit eu, l-am scris corect, si anume in doua cuvinte, “de mult”. Uite o explicatie banală aici (recomand vizitarea site-ului respectiv cand ai orice nelamuriri pe gramatica limbii romane):

      http://diacritica.wordpress.com/2010/06/27/demult-de-mult/

      Spor!

  28. Pingback: Propuneri pentru protest Rosia Montana – in urma discutiilor de la Universitate, Bucuresti 10 sept 2013 (pol167) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  29. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

  30. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

  31. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

  32. Pingback: Ilie Serbanescu despre Romania si Bulgaria – in aceeasi barca – sclavele imperiului european UE. Colonii in Europa. Suntem sclavi (nom39) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  33. Pingback: Ilie Serbanescu despre Romania si Bulgaria – doi intr-o barca – sclavii imperiului european UE. Colonii in Europa. Suntem sclavi exploatati (nom39) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  34. Pingback: Reguli de baza pentru discutii despre salvarea Romaniei. Unirea si colaborarea romanilor. Miscari ale protestatarilor impotriva sistemului mafiot corupt vandut care exista la conducerea tarii (pol170) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamen

  35. Buna tuturor! Ma bucur foarte mult ca sunt oameni rationali care isi pun astfel de intrebari….si ma bucur si mai mult sa aflu ca exista printre noi oameni care gandesc si gasesc solutii…Pacat ca sunt prea putini!Mi-as dori tare mult sa ne trezim cu totii si sa luam atitudine…pt ca e singura solutie,desi unii stau pasivi acasa in fata televizorului-butonand telecomanda….Pacat pt tot ce ne asteapta….dar ne-o facem cu mana noastra :(

  36. C’mon! Ce e cu atâta dramă! Românii nu coştientizează problemele? Ba le mai şi exagerează, o bună parte din români doar asta fac! Îşi plâng de milă, dau vina pe alţii, unde prind, cu oricine, de orice… se plâng şi dau vina pe alţii că-i manipulează! E mai bine să fie alţii vinovaţi şi ei să nu facă nimic! Desigur… Când fiecare român o să înţeleagă că trebuie să-şi schimbe atitudinea, să fie cinstit şi să-şi facă bine treaba, abia atunci ne va fi bine! Noroc că am intrat în UE, că altfel era şi mai nasol în ţara asta! Mulţi români au călătorit, s-au deschis la minte, mulţi tineri studiază afară şi se vor întoarce în România. Faceţi ceva cinstit, pentru voi prima data! M-am săturat de bocitoare.

    • Da, multi romani dramatizeaza problemele pe care le au, insa NU CONSTIENTIZEAZA SURSA LOR. Aici e problema. Doar stau si se plang fara sa caute cauza si sa faca ceva sa rezolve cauza. Prefera sa indure. E o mare pb pe care o avem ca popor. Dar asta nu inseamna ca problemele pe care le avem, si de care se plang oamenii, pe buna dreptate, NU SUNT GRAVE. Sunt foarte grave, chiar TRAGICE, nu dramatice… Pai altii chiar ii manipuleaza. Da, sa dai vina pe altii e mai usor decat sa faci ceva. E un fenomen care se intampla si in Romania. Ideal este sa identifici corect adevaratii vinovati (in cazul problemelor noastre> clasa politica plina de infractori corupti mafioti criminali condusi din umbra) si SA FACE CE POTI TU pentru a rezolva cauza. Asta tre sa faca fiecare dintre noi. Daca toti romanii (poporul adica) se vor schimba BRUSC, de maine, si vor fi cum vrei tu, cinstiti, isi fac bine treaba etc, O VOM DUCE LA FEL DE PROST! Asta nu inseamna ca romanii nu au de schimbat comportamentele gresite pe care le au, din contra, INSA ESTE INSUFICIENT fara inlocuirea criminalilor de la conducerea tarii. Degeaba ne facem noi toti fiecare trebusoara lui ca lumea, degeaba suntem noi cinstiti, daca la conducerea tarii, acolo unde conteaza cel mai mult, SUNT NISTE INFRACTORI MAFIOTI SCLAVI AI STAPANILOR MONDIALI DIN UMBRA! Noroc ca am intrat in UE? Doamne dumnezeule, UE a insemnat MOARTEA pentru România. CAT MAI DUREAZA PANA CAND ROMANII SE VOR TREZI DIN BETIA/ILUZIA cu UE și SUA e de bine, Estul europei e ”de porc”? Citeste textele astea de pe blog:

      Periplu educativ – Adevaruri despre tarile occidentale dezvoltate. Trebuie sa ne scoatem din cap iluziile “Europa civilizata” si “democratia SUA” (pol146)

      Scrisoarea unei românce din Londra care spulbera iluzia Europei occidentale “civilizate” pe care o au in cap românii din Romania (pol151)

      Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29)

      Eu nu am calatorit, si cu toate astea stiu mai bine decat multi ce e pe afara si ce e prin Romania. NU e nevoie sa mergi si sa vezi cu ochii tai ceva ca sa intelegi cum functioneaza anumite chestii. Incearca sa intelegi cum functioneaza lumea in care traim, aia reala, nu ce se vede usor. Faceti ceva cinstit si pentru tara, mai exact eliminarea criminalilor de la conducere. Degeaba faceti ceva cinstit pentru voi daca lasati conducerea/politica in pace. Tot prost o veti duce la infinit. Cam astea ar fi sfaturile mele pt romani. Oh well.

  37. Numai cine nu cunoaste temeinic istoria celor 4 omeniri, poate fi o persoana religioasa, pentru ca nu intelege cine sunt zeii si ce vor de la oameni. Numai cine nu cunoaste temeinic istoria lor, poate avea naivitatea sa creada ca daca oamenii s-ar trezi la realitate, ar putea elibera omenirea din sclavia in care suntem tinuti de catre zei.
    E ca si cand gainile din ferma si-ar inchipui ca daca toate fermele de gaini ar intelege ca oamenii le tin in sclavie, ar pute asa se elibereze. Dream on !

    • Exista numeroase teorii cu privire la originea omului etc. Faptul ca ai gasit o teorie plauzibila/care iti place/care se potriveste pe ce stii si cum esti nu inseamna neaparat ca ala e adevarul absolut. Nu stiu de istoria celor 4 omeniri. Stiu insa ca cei care conduc lumea ataca religia ortodoxa, deci…cumva ii deranjeaza. Chiar si asta ar fi un motiv suficient sa luptam pentru a pastra vie religia ortodoxa… Daca e o naivitate sa credem ca ne putem elibera inseamna ca nu mai putem face nimic. Iar asta e o invitatie la non-actiune, la adaptarea la Sistem, asa cum e el, de exploatare a maselor, fara sa ne mai punem capul si timpul la lucru pentru a-l schimba in vreun fel. Adica exact ce vor EI. Da, si gaina si omul sunt astazi sclavi. Desi gaina crescuta ca la tara, doar pentru oua, nu e sclav – acolo e o relatie win win intre taran si gaina – gaina castiga de pe urma relatiei hrana, adapost etc si da in schimb oua. E echitate (daca gaina nu e taiata inainte de termen). In schimb la om nu vorbim de aceasta echitate. La om e sclavia dura, precum in fermele intensive de crescut gaini, unde gaina nu primeste decat chin la schimb pentru ou. Dar problema cu comparatia asta e ca gaina e gaina, iar omul e om. Pe om il duce totusi un pic mai mult capul. Iar mai multe creiere de buna credinta si inteligente la un loc pot gasi solutii aproape miraculoase la probleme carora noi, de unii singuri, nu le vedem rezolvarea… Deci, sa nu capitulam inainte de termen si sa nu demoralizam pe altii.

      • Exista numeroase teorii, dar idee e sa gasesti dovezile care sa le sustina. Ca asa, de povesti si presupuneri imi e plin podul.

        Eu n-am vazut nicaieri ca religia ortodoxa ar fi atacata, dimpotriva. Toate dovezile arata ca a fost dintotdeauna mana in mana cu stapanii , cel putin in Romania. In restul tarilor de pe glob, la fel cu religia : principalul mijloc de control al maselor, pe care il folosesc stapanii. Religiile ( oricare vrei tu ) sunt doar minciuni cu care sunt manipulate masele. E imposibil sa cunosti istoria omenirilor si sa fii religios.

        Tu ai vazut cum sunt crescute gainile la tara ? Daca alea nu sunt sclavi, apoi si eu sunt fata mare. E adevarat, sunt tratate o idee mai bine decat gainile din ferme. Dar este exact aceeasi situatie cu starea omenirii : si noi suntem tinuti in sclavie de catre zei ( Iluminatii fiind doar interfata, mana cu care scot castanele din foc ). Te intreb, cum poti iesid in sclavia in care te tine o civilizatie superioara tehniologic, intelectual si din toate punctele de vedere ? Cum pot iesi din sclavie gainile din ferme si din orgazile de la tara ?

      • Teoria cu zeii care ne tin sclavi este ideală pentru a-i tine pe oameni sclavi. Induce ideea că nimic nu se mai poate face și invită populația la NON-ACȚIUNE (”totul e pierdut”, ”nu e nicio șansă”). Plecand de la această premisă, e corect, TOTUL E PIERDUT, NU E NICIO SANSA. Prefer sa nu plec de la aceasta premisa, care este total distructiva față de orice șansă ar mai avea acest popor (și altele). Și popoarele au șanse. De exemplu avem români care lucrează continuu pentru a scoate pe piață un motor magnetic cu free energy. N-ar fi un mic șoculeț pentru Sistem dacă acest lucru s-ar întâmpla? Ar fi frumos si interesant de urmarit si sustinut. Renunțarea la luptă e neproductivă și le servește perfect interesele. Poti sa ne lasi trimiteri către dovezile că suntem tinuti sclavi de catre o civilizatie superioara tehnologic etc. Dar nu e o coincidenta ciudată cât de mult ii ajuta aceasta teorie (diseminata in populatiile de sclavi) pe OAMENII care conduc lumea din umbra?

  38. Ne putem inchipui absolut orice ne ajuta sa suportam sclavia mai bine si orice ne da sperante, insa asta nu inseama ca e realitatea in care traim : dovezile arata cu totul altceva ( trimiterea este catre istoria necenzurata, ale celor 4 omeniri. Spor la citit ! ). Degeaba constam ca exista sclavie, atat vreme cat nu intelegem cine ne tine sclavi si cu ce scop.

    N-ar fi nici un soculet daca romanul ar descoperi free energy. au mai descoperit-o si altii inainte alui. Si motorul care merge cu apa si multe altele : istoria sta marturie.Pe piata e permis sa apara doar ceea ce stapanii de sclavi permit si la momentul in care permit ei. Imi vine greu sa cred ca nu esti constient de nenumaratele descoperiri din toate doemniile, care au fost supresate, pentru ca se dorea continuare aprofitului de pe urma ignorantei populatiei.

    La fel si cu tarile, popoarele : n-au absolut nici o sansa. Ti-a spus si Dacus Malus ( pe care sper ca nu il cenzurezi, ca spune lucruri inteligente si utile ) ca politica si alegerile sunt doar o mascarada, la putere ajunge cine trebuie si cine e hotarat de dinainte de catre stapani. E doar o marioneta, care, daca nu se supune, este eliminata urgent si inlocuita cu alti oameni docili.

    Eu nu intentionez sa ma contrazic cu tine, ca n-are nici un rost. Incercam doar sa iti spun, ca daca tot te intereseaza subiectul, daca tot investesti timp si efort in chestia asta, te zbatio degeaba daca nu mergi pana la capat . Adica : 1. te documentezi temeinic, pentru ca iti scoapa foarte multe informatii care nu’s chiar asa de gasit pe toate gardurile ( istoria nefalsificata. Poti sa-mi scrii email pentru mai multe detalii ) pentru ca nu poti rezolva o probloema pana nu cunosti toate datele problemei si 2 . Vino cu propuneri viabile ( daca as aveau eu solutii, ti le-as spune, da’ n-am ).

    Din pacate,gen ” hai sa dam mana cu mana ” sau ” hai sa trezim adormitii” nu sunt de natura de a rezolva problema ( cand vei avea toate datele problemei, vei intelege de ce ). Sunt doar o constatate a problemei si cam atat. Ca si cand gainile de la ferma ar carai ca si-au dat seama ca sunt sclavizate si ele protesteaza. So what ? Nu vor rezolva absolut nimic.
    Din nefericire, problema a fost intoarsa pe toate partile de oameni mai destepti decat mine si au ajuns si ei la concluzia ca nu e scapare, nici macar dupa moarte, din sclavie ( si au vorbit pe dovezi ). Acuma, daca se va intampla sa gaseasca cineva iesirea din sclavie ( doar buna intentie nu e suficienta, ca e plina lume ade oameni care inteleg realitatea in care traim, dar nu gasesc solutii viabile ) … tot respectul si sustinerea mea.
    Nu o lua ca pe un atac la persoana si la munca ta, insa e necesar sa apara solutii ( desigur, nu ai obligatia sa le gasesti tu ). Insa e plin netul de bloguri care propun naivitati gen hai sa ne unim, hai sa ne trezim, hai sa speram, hai sa refuzam a accepta si intelege ceea ce nu ne convine, nu duc nicaieri. Din pacate.
    Ok, suntem sclavi, dar care e solutia ? Problema e solutia, nu constatarea sclaviei, ca aia o stim aproape toti ( arata-mi un om care sa fie multumit de societatea in care traim ! ).

    • Cand am zis de inventii ma refeream desigur la sa apara pe piata, sa ajunga la populatie, nu doar sa fie inventate dispozitive. Bineinteles ca exista interesul mafiei sa nu iasa pe piata ca de fiecare data in istorie. Dar eu asta ziceam…daca se va reusi…? N-ar fi frumos?

      Greu se intampla sa cenzurez pe cineva. Trebuie fie sa vorbeasca absolut nonsensic, fie sa depaseasca bunul simt, sa jigneasca aiurea etc. Nu e cazul la dacus malus, doar i-am rugat sa termine atacurile la persoana si sa se limiteze la a comenta subiectele articolelor postate si problemele ridicate in articol sau in comentarii.

      Da, stim ca in sistemul de acum, la putere ajunge cine trebuie. Asta e ideea, sa nu mai ajunga cine trebuie. Daca noi nu facem nimic, sistemul va fi la infinit acelasi.

      Am scris si eu despre faptul ca trezirea oamenilor si informarea nu este suficienta. Dar nici nu trebuie eliminata partea asta. Nici eu nu am solutiile ideale. Dar daca oamenii ar face cate putin pentru mai bine, tot ar fi mai bine decat nimic. Initiativa 1 leu pe care am pornit-o ar putea sa ajunga foarte sus si foarte benefica, dar nu am sustinere, pentru ca oamenii nu inteleg ca daca se ajunge la un flux continuu de zeci de mii de euro pe saptamana pentru lucruri benefice Romaniei se pot face multe. Iar efortul este minim din partea fiecaruia – 1 leu. Dar oamenii nu sunt dispusi sa citeasca sau sa miste un bat.

      Hai sa dam mana cu mana e mai bine decat nimic atata timp cat nu epuizeaza energie/bani/timp degeaba.

      Asta e ideeea – sa gasim solutia IMPREUNA, pentru ca un singur creier nu poate face prea multe. Sa concluzionam ca nimic nu se mai poate face o e greseala. Ne scuteste de efortul de a mai face ceva – ceea ce bineinteles, e placut, dar distructiv.

      Nu o iau ca pe un atac, stai linistita, inteleg pozitia ta. Eu n-am citit asa multe chestii care sa ma demoralizeze si inca sunt optimist. Oamenni nemultumiti sunt multi. Cei care au constientizat ca sunt sclavi sunt inca putini (procentual). Da, solutia! Bineinteles! Nimeni nu are solutia perfecta si nici nu exista. Trebuie facute tot felul de incercari. E cumva chestie de pionierat in lupta asta cu mafia internationala. Mai pusesera bazele unui sistem bun si legionarii dar au fost lichidati.

      Orice apropiere a oamenilor de buna credinta – unuii de altii – e benefica pe termen lung. Deci chiar si chemarile la hai sa ne adunam sunt bune.

      Trimite-mi te rog pe mail detalii despre cele 4 omeniri si alte chestii pe care le consideri istorie necenzurata.

      • Eu nu’s demoralizata, ci realista, iar realitatea e de cacao. Asta avem, cu asta defilam.
        De acord cu tine, braimstorming-ul e modalitatea inteligenta de a gasi solutii ( niciodata nu invatam nimic de la cineva care e de acord cu noi, asta e limpede ). Problema e ca nu exista solutii la sclavia in care e tinuta omenirea, oricat o dam noi din colt in colt.

        Cat despre campania de 1 leu, no offense, nici eu n-as da nici un ban. Cine si-a facut plozi, sa si-i creasca. Puitul nu-i obligatoriu, deeci daca nu isi permit sa-i creasca, sa nu-i faca. Ajutorarea plozilor saraci nu face decat sa dea apa la moara si sa intretina iresponsabilitatea parintilor : las’ ca societatea pune mana de la mana sa-i creasca puradelu, ii mai da si statul alocatie, in timp ce ei sunt ocupati sa faca alti plozi.

      • Cand spui ca nu exista solutii…in urma carui brainstorming spui asta? Ai pus laolalta cei mai de buna credinta si inteligenti oameni ai planetei/tarii/comunitatii si de acolo a rezultat concluzia asta “realista”?

        Campania 1 leu NU E PENTRU PLOZI sau pentru saraci sau etc. Citeste ca lumea pagina Despre. Faptul ca in prima campanie am ajutat un copil mai nevoias a fost o exceptie, pentru ca s-a potrivit circumstantei si campaniei – am detaliat si explicat in pagina dedicata primei campanii. Eu am pus in pagina DESPRE o gramada de exemple de cauze nobile care pot fi sustinute pentru inceput, ca sa testam si sa demonstram functionarea sistemului. Daca s-ar implica suficienti oameni cu 1 leu, am putea sa facem lucruri INCREDIBILE. Dar oamenii nu sunt dispusi sa citeasca nici macar pagina Despre… si cocluzioneaza imediat ~ah, alta campanie in care mi se cer bani pentru saraci~… Din pacate concluzioneaza gresit.

        Acum am nevoie de o noua cauza nobila care merita sustinuta cu bani. Orice sugestie care sa respecte cerintele explicate pe site este binevenita.

      • Tzipila,
        daca dai 1 leu poti ajuta un copil dar daca nu dai consideri ca-i pedepsesti pe parintii iresponsabili, oare care alegere este mai buna?

      • E cam prea complicata discutia pentru a se putea purta in comentarii pe blog. Oricum, Campania 1 leu nu se refera la copii saraci etc. Sunt milioane de copii care ar avea nevoie de ajutor, nu ii putem sustine pe toti cu cate 1 leu etc.

Spune-ți părerea aici: