Galerie FOTO si opinii de la protestul contra gazelor de sist 4 aprilie 2013 Bucuresti. Poze si pareri de la manifestatia impotriva fracturarii hidraulice (eco33)

galerie foto imagini poze protest impotriva gazelor de sist fracturarii hidraulice fracking chevron ponta 4 04 aprilie 2013 universitate bucuresti, pericole gaze sist, ceicunoi.wordpress.com 68Ieri, 4 aprilie 2013 a avut loc protestul naţional împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda criminală numită  fracturare hidraulică. Românii au ieşit în stradă în peste 30 de oraşe din ţară. În Bucureşti întâlnirea românilor vii, care încă n-au murit mental şi sunt bine informaţi şi NE-manipulaţi de presa servilă şi vândută, a avut loc la ora 17:30 la Universitate. Detalii, o galerie foto cu poze de la eveniment şi păreri proprii în continuare: Iată ce scriam pe blog înainte de eveniment:

“4 aprilie pică joi. Protestul în Bucureşti începe la ora 17:30 la Universitate. Deci chiar şi cei care lucrează şi ies la 5 de la serviciu pot ajunge. Este o nouă ocazie să vedem cât de distruşi mental, neinformaţi, manipulaţi, egoişti şi imbecili sunt bucureştenii. Numărul celor prezenţi la protest ne va spune acest lucru…”

Municipiul Bucureşti are o populaţie de aproximativ 1,8 -2 mil de locuitori la care se adaugă şi împrejurimile (Ilfov) adică încă vreo 300.000 de locuitori. Dintre aceştia, doar aproximativ 400 de persoane (poate chiar mai puţini) au fost ieri în Piaţa Universităţii şi au demonstrat că sunt încă vii şi că n-au murit mental, prin prezenţa lor la mitingul, manifestaţia, protestul împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Proteste au avut loc şi în alte oraşe din ţară: Barlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Targu Neamt, Mangalia, 2 Mai, Calarasi, Piatra Neamt, Slatina, Galati, Timisoara, Oradea, Iasi, Buzau, Costinesti, Buzias, Cluj Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea.

Marea majoritate a bucureştenilor au demonstrat încă o dată că sunt perfect ignoranţi legat de propria lor viaţă şi propria lor bunăstare. Exploatarea gazelor de şist VIZEAZĂ PE TOATĂ LUMEA de pe întreg teritoriul României! Dar unii nu vor să înţeleagă… Toţi bem apă, nu? Şi vrem să fie curată… Toţi mâncăm, nu? Şi vrem să mâncăm hrană sănătoasă, nu poluată… Eh… se pare că bucureştenilor nu le pasă de lucrurile astea. E posibil ca în idioţenia lor să creadă că apa şi hrana le vin de undeva din…Bucureşti, unde în Bucureşti nu se exploatează gaze de şist, deci nu e nicio problemă… Hai nu mă înnebuni! Întrebaţi-vă bucureşteni idioţi şi egoişti de unde vă vine apa şi de unde vă vine hrana… Mediul înconjurător (care le produce pe amândouă) este un mega sistem cu mii de subsisteme INTERCONECTATE. Ce se întâmplă în subsolul zonelor în care se va face exploatare hidraulică (adică MOARTEA se întâmplă), se va răsfrânge asupra întregului teritoriu al României, deci inclusiv Bucureşti sau orice al mare oraş plin de oameni ignoranţi şi egoişti. Să fiţi sănătoşi!

Povestea cu “avem nevoie de gaze de şist pentru independenţă energetică” este doar o poveste…pentru prostit proşti. Cei care militează pentru gazele de şist au interese personale sau de grup legat de exploatarea acestor resurse. De exemplu PONTA este, prin ceea ce face legat de gazele de şist, SCLAVUL companiei americane Chevron (un gigant care distruge prin activitatea sa numeroase zone de pe glob – căutaţi “chevron disaster” pe youtube ca să vedeţi). Ponta este un sclav, un preş al intereselor companiilor străine împotriva interesului poporului român, la fel cum Băsescu a fost şi este un sclav, un preş al intereselor RMGC şi Gabriel Resources în proiectul criminal de la Roşia Montană.

La protestul din Bucureşti de pe 4 aprilie 2013 au participat în jur de 300 – 400 de persoane, dintre care mulţi erau acel “nucleu dur de oameni liberi” care participă la toate protestele legate de moralitate şi dreptate care au loc în Bucureşti. I-am simţit totuşi lipsa Stegarului Dac. Am recunoscut multe feţe de oameni pe care i-am văzut şi în ian-feb 2012 în piaţă, alături de care am îngheţat cu toţii la minus 15 grade. Pe aceiaşi oameni i-am văzut şi în august 2012, după referendumul pentru demiterea lui Băsescu, ieşind în stradă la +40 de grade pentru respectarea votului democratic al poporului român. Votul nu a fost respectat (detalii AICI). Ieri însă, când s-a protestat în toată ţara împotriva fracturării hidraulice – o problemă naţională, au fost 14 grade în Bucureşti. Vreme numa bună de protest. Protestul a început la ora 17:30 (deci după programul de lucru al celor mai mulţi bucureşteni) şi a ţinut până la ora 20:30 (cine a vrut să rămână până atunci…). Bucureştenii nu au găsit de cuviinţă ca măcar o jumătate de oră din timpul lor să vină în piaţă alături de alţi oameni care vor normalitate şi dreptate. Poate le place să bage otravă în organism… Nu ştiu.

Alte detalii de la protest:

– au fost zeci de pancarte cu tot felul de mesaje – le găsiţi în pozele care probabil vor apărea pe net zilele astea; eu am făcut poze doar de ansamblu, le găsiţi mai jos;

– lozincile, scandările strigate le găsiţi tot pe pancarte, sau în articole din presa liberă şi presa anti-USL de pe net. Printre lozincile strigate, preferatele mele au fost: “ape curate, nu poluate!” – ca să priceapă tot prostu’ idiot şi egoist despre ce e vorba de fapt; “bucureşti, unde eşti!” – cu dedicaţie pentru oamenii din maşinile, autobuzele şi troleibuzele oprite la semafor lângă protestatari cât şi pentru bucureştenii care au stat frumos acasă sau în altă parte, deşi ar fi putut să vină la protest măcar juma’ de oră;  “nu corporaţia, face legislaţia!” – aviz sclavilor de la conducerea României (în frunte cu Ponta), care sunt acolo de fapt pentru a îndeplini interesele unor mega-corporaţii gen Chevron, împotriva interesului poporului român etc;

– nişte studenţi din Universitate au coborât la una din ferestre un banner de susţinere în timpul protestului;

– la protest a fost prezent şi Remus Cernea (parlamentar “ecologist” din partea USL), însă a fost huiduit mai ales de cei care aveau portavoce, care îl consideră un “trădător” al cauzelor “eco”. Mulţimea prezentă se pare că era de acord cu această idee. Personal am apreciat că a venit la protest, că a spus că este împotriva exploatării gazelor de şist, iar pentru că îmi dau seama cât de greu e să faci ceva din poziţia de parlamentar “singur” şi cu idei ecologiste pe care nu le îmbrăţişează parlamentarii graşi din jurul tău puşi doar pe furat, aştept să văd ce reuşeşte să facă până la sfârşitul mandatului, înainte să îl acuz că e trădător, mai ales că au trecut doar vreo 5 luni de când e acolo. Poze cu Remus Cernea în mulţime dând explicaţii vedeţi în galeria de mai jos; puteti vedea si un video cu Remus Cernea în piaţă AICI. Cernea trebuia să le zică celor de acolo exact aşa: “Eu fac tot ce pot din poziţia pe care o am acum în Parlament. Credeţi că e uşor să convingi alţi politicieni să susţină o lege împotriva gazelor de şist? Eu susţin şi acum aceleaşi lucruri pe care le susţineam şi înainte de a fi parlamentar (asta a zis). Nu m-am schimbat cu nimic. De ce mă faceţi trădător? Ce aţi fi făcut voi în locul meu, în Parlament? Ca să reuşeşti în politică e nevoie de TACT şi DIPLOMAŢIE. În parlament şi în politică în general nu e deloc ca la un protest de stradă. Acolo ca să reuşeşti ceva, trebuie să te comporţi cu totul altfel. Dar oamenii nu pot să înţeleagă acest lucru”. etc

– eu am avut pancartă – cutie cu 5 feţe (hihi) (vedeţi şi poze la sfârşitul galeriei de mai jos), pe care am cărat-o cu mine la vedere pe stradă şi în autobuz până la Universitate şi în metrou la întoarcere – OAMENII TREBUIE SĂ ÎNVEŢE SĂ NU SE MAI RUŞINEZE DE PROPRIILE CONVINGERI ATÂTA TIMP CÂT ACELE CONVINGERI SUNT POZITIVE PENTRU SOCIETATEA ÎN CARE TRĂIM!

Pe pancartă am afişat următoarele mesaje:

NU vrem gaze de şist – vrem apă curată, mediu nepoluat, viaţă sănătoasă!

Ponta este sclavul companiei Chevron şi al intereselor americane, împotriva poporului român. JOS PONTA!

Unde sunt bicicliştii din 23 martie?” (o palmă dată celor peste 4000 de biciclişti care au ieşit în stradă pe 23 martie 2013 pentru piste de biciclete adevărate; dar, când a fost vorba de apă curată şi mediu nepoluat, au stat acasă; se pare că nu i-a interesat acest subiect…) (detalii despre protestul bicicliştilor AICI)

Doamne ajută!” (mesaj lipit pe partea de sus a cutiei – în cazul în care toate celelalte mesaje nu au niciun rezultat :) )

Şi încă un mesaj adăugat DUPĂ protest, pentru oamenii din metrou în drumul spre casă:

Bucureştenii sunt cei mai ignoranţi şi egoişti români. Doar ~ 400 de bucureşteni au  ieşit în stradă la protestul împotriva gazelor de şist 4 aprilie

Alte detalii, poze şi video de la protest găsiţi în următoarele locuri pe net:

https://www.facebook.com/events/441981515876644/

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-14555628-video-fotogalerie-circa-300-persoane-protestat-piata-universitatii-din-bucuresti-impotriva-exploatarii-gazelor-sist-prin-fracturare-hidraulica-mai-loc-manifestatii-24-orase-din-tara.htm

http://www.free-press.ro/head-news/99-2-000-de-protestatari-au-strigat-frack-off.html

http://jurnalul.ro/article-640688.html

GALERIE FOTO cu telefonul meu de nădejde vechi şi non-smart:

Emilian, 5 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

16 responses to “Galerie FOTO si opinii de la protestul contra gazelor de sist 4 aprilie 2013 Bucuresti. Poze si pareri de la manifestatia impotriva fracturarii hidraulice (eco33)

 1. Pingback: Vreme buna la protestul impotriva gazelor de sist 4 aprilie 2013 Bucuresti, 17:30, Universitate. Romanii inca liberi mental ies in strada si spun NU fracturarii hidraulice in Romania (eco32) | CE-I CU NOI?

 2. Pingback: Protest 4 aprilie 2013 impotriva exploatarii gazelor de sist, manifestatie anti fracturare hidraulica, apa curata contra gaze neconventionale romania (eco30) | CE-I CU NOI?

 3. Pingback: PROTEST in toata tara 4 aprilie: Românii inca vii mental spun NU exploatarii GAZELOR DE SIST. Romania iese in strada impotriva fracturarii hidraulice (pol117) | CE-I CU NOI?

 4. Pingback: Vreme buna la protestul impotriva gazelor de sist 4 aprilie 2013 Bucuresti, 17:30, Universitate. Romanii inca liberi mental ies in strada si spun NU fracturarii hidraulice in Romania (eco32) | CE-I CU NOI?

 5. Imi pare rau ca n-am ajuns. Copil etc.

  Data viitoare voi fi si eu.

  Si la toate protestele.

  Stiu ca altfel nu se schimba nimic.

  Numai bine.

  O “cetateanca” tot din sectorul 6. :)

  • Exista cateva motive justificate si plauzibile pentru care oamenii nu pot veni la proteste. Familia, copii, ar fi unul dintre ele. Deci e ok. :) Next time!. Dacă esti o “cetăteancă” din sectorul 6 e super. Eu am de gand sa pornesc un grup de initiativa ceva pe sectorul 6. Poate colaboram cumva. Te anunt cand definitivez ceva concret. :)

  • Am pus link pe front page dar e cam din scurt, si nici nu cred ca se vor face cine stie ce chestii prin orasele din Romania cu ocazia asta. Desi sanatatea e mai importanta decat toate…

 6. Pingback: Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice actuale corupte (pol118) | CE-I CU NOI?

 7. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, economic, ecologic, politic si social (pol119) | CE-I CU NOI?

 8. Pingback: Fa o fapta buna de Paste! Promoveaza alaturi de mine sistemul doi la suta directionare impozit. Campanie Ce-i cu noi: Directioneaza 2% sau esti un idiot nesimtit ! (edu40) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 9. Pingback: 2000 de oameni au protestat la mitingul de la Barlad 27 mai 2013 impotriva Chevron, Gazelor de sist, fracturarii hidraulice, fracking, politicieni vanduti Rovana Plumb, Ponta (eco40) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 10. Pingback: Vreme buna la protestul impotriva gazelor de sist 4 aprilie 2013 Bucuresti, 17:30, Universitate. Romanii inca liberi mental ies in strada si spun NU fracturarii hidraulice in Romania (eco32) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s