Despre economia Romaniei in comunismul ultra nationalist al patriotului Nicolae Ceauşescu. Plata datoriei externe (pol153)

Despre economia Romaniei in comunismul ultra nationalist al patriotului presedinte dictator Nicolae Ceauşescu plata datoriei externe creditori succes economic pe plan mondial romania puterile oculteVă invit mai jos să parcurgeţi o mică prezentare pentru a afla câteva informaţii ALTFEL faţă de “ce ştim”, despre “dictatorul” / patriotul Ceauşescu şi sistemul comunist / ultra naționalist patronat de el până la Lovitura de stat din 1989:

Cuprins:

I. Introducere – manipulare Educaţie şi Mass media privind epoca Ceaușescu

II. Lucrurile rele din timpul comunismului ceauşist

III. Lucrurile bune realizate de Ceauşescu pentru ţara lui

IV. Greşelile / relele lui Nicolae Ceauşescu, după părerea mea

V. Ce trebuie să reţinem din toată treaba asta?

VI. Colecţie articole despre lucrurile bune făcute de Ceauşescu (citiți aceste articole!)

I. Introducere – manipulare Educaţie şi Mass media privind epoca Ceaușescu

Noi, oamenii, suntem un rezultat al mai multor factori despre care am vorbit în textul acesta: De ce sunt oamenii diferiti si cat de important este sa intelegem acest lucru. Oamenii sunt la fel (edu21). Unul dintre cei mai importanţi factori care ne modelează viaţa, felul nostru de a fi, de a gândi, de a conştientiza lumea în care trăim este EDUCAŢIA (dar atentie: NU educația in sens restrans asa cum o percepem noi azi, ci educația in sens larg, educatia pe bune despre care puteti citi pe scurt AICI). În ultimii vreo 20 de ani EDUCAŢIA formală din România a lucrat în “cumetrie” cu MASS MEDIA românească şi străină PENTRU A FACE PROPAGANDĂ ŞI A SUSŢINE ANUMITE IDEI dictate de sus, pe scurt, pentru a manipula oamenii înspre a crede ANUMITE INFORMAŢII FALSE / TRUNCHIATE / ALTERATE, în detrimentul ADEVĂRULUI. Noi oamenii suntem MANIPULAŢI, INFORMAŢI INSUFICIENT şi DEZINFORMAŢI în mod continuu, prin sistemul de EDUCAŢIE şi MASS MEDIA vândută anumitor interese.

Un exemplu de propagandă şi manipulare este campania continuă dusă înainte de revoluție (doar în occident – vezi Radio Europa Liberă) și după “Revoluţia din 89” (atât în occident cât și în România) împotriva lui Nicolae Ceauşescu şi a sistemului comunist patronat de el înainte de revoluţie. NU SUSŢIN CĂ A FOST LAPTE ŞI MIERE. NU A FOST DELOC… A FOST ÎNSĂ, DIN MULTE PUNCTE DE VEDERE, MULT MAI BINE CA ACUM. Economia comunismului din România, sub conducerea lui Ceaușescu a fost un succes extraordinar la care NU se aștepta nimeni.

Tot ce ştiu românii despre Ceauşescu şi sistemul comunist este ştiut din experienţă proprie + Educaţie + Mass media (oamenii care au prins acel sistem şi au trăit concret în acele vremuri) şi doar din Educaţie + Mass media (noi, cei mai tineri). Detalii în continuare:

Cei care au prins vremurile acelea ştiu despre comunism din ce-au simţit pe pielea lor şi din ce-au văzut în jurul lor. Însă la nivel macro… câţi ştiu că economia României DUDUIA (pe bune) pe plan MONDIAL, câţi ştiu că Ceauşescu PLĂTISE DATORIA EXTERNĂ şi câţi conştientizează CÂT DE IMPORTANT ESTE ACEST LUCRU PENTRU UN POPOR?

De asemenea, cei care au prins vremurile alea aflau informaţii şi de la Radio Europa Liberă (un radio pornit de CIA din America pentru propagarea ”valorilor occidentale”) – și aici intrăm la capitolul manipularea din partea mass media. Campania ANTI-comunismul lui Ceauşescu era orchestrată şi prin radioul Europa liberă, de către puterile străine care doreau să întoarcă populaţia împotriva sistemului care avea atât de mare succes din punct de vedere economic pe plan mondial.

În 1989 a avut loc o Lovitură de Stat care să îl elimine din peisaj pe naţionalistul Ceauşescu şi care să distrugă economia României, economie ce făcea ravagii (prin competiţie pe plan mondial) economiilor vestice şi să distrugă în acelaşi timp un sistem DIFERIT de capitalismul occidental, capitalism prin care averea era acumulată în mâinile câtorva BOGAŢI, în timp ce restul populaţiei reprezenta masa de muncitori pentru “Elite”. Sigur că Uniunea Sovietică a complotat şi ea pentru că Ceauşescu îşi cam făcea de cap fără voia lor.

Tot ce am aflat, mai ales noi tinerii, după 1989 despre Ceauşescu şi sistemul comunist, au fost DOAR LUCRURILE RELE (care, multe dintre ele, într-adevăr au avut loc), dar NU AM AFLAT NIMIC despre cât bine a făcut Ceauşescu României (detalii mai jos).

Sistemul de educaţie este ţinut premeditat la un nivel cât mai scăzut de către conducătorii politici corupţi care vor să aibă în faţă o populaţie distrusă mental, pentru a o putea controla mai uşor. Nu vă gândiţi la profesorul pe care îl ştiţi şi care e de bună credinţă şi nu e rău intenţionat deloc. Nu contează. Educaţia se controlează în felul următor:

a. Salarizare de rahat – ce profesor mai are chef pe 3 lei să îi înveţe ceva calumea pe copii?

b. Programele şcolare – CE conţin se decide la nivel politic (PERFECT!). Apoi, profesorii sunt obligaţi să meargă pe programele şcolare. Nici n-ar avea timp să facă educaţie calumea pentru că ar rămâne cu programa în urmă şi au pe urmă belele de la inspectorii care vin sa ii verifice

c. Profesorii de şcoală generală, liceu, facultate sunt PRODUSUL anumitor universităţi care şcolesc profesori sau chiar mai rău, a anumitor licee sau profile pedagogice din diferite facultăţi. Ce, cât şi cum se învaţă acolo este FOARTE IMPORTANT! De acolo ies “profesorii” de mâine, pefect needucaţi la rândul lor. Toate aceste sisteme sunt patronate direct sau indirect de guvern. Cine decide CUM trebuie să desfăşoare un profesor orele şi CE trebuie să îi înveţe pe copii? Tot factorul politic decide… Totul este căpuşat de politic, nu doar în educaţie.

d. Universităţile au decani în cumetrie cu politicienii

e. Inspectoratele şcolare sunt patronate de oameni puşi politic

f. Directorii de licee şi şcoli sunt puşi politic etc

Mai e nevoie de continuare?

Sistemul de educaţie din România doar mimează o educație, NU TE EDUCĂ, ci te îndobitoceşte! Şi treaba e premeditată, pentru ca românii să fie cât mai distruşi mental şi uşor de manipulat, minţit, controlat. De aceea nu aflăm la şcoală despre lucrurile bune din comunismul lui Ceauşescu sau despre alte lucruri extrem de relevante pentru viața și bunăstarea noastră.

II. Lucrurile rele din timpul comunismului ceauşist

Haideţi să înşirăm pe scurt relele sistemului comunist Ceauşist în România, chestii pe care le ştim deja cu toţii (le ştim pentru că astea ne-au fost livrate continuu pentru a-l demoniza pe Ceauşescu şi comunismul lui) (ordine aleatorie):

1. Frica de securitate

2. Lipsa libertăţii de exprimare (răspuns cititor: Libertate de exprimare era, mai putin critica adusa sis. comunist.)

3. Presa scrisa + radio + TV aservite puterii

4. Întemniţările abuzive, ilegale, pe nedrept

5. Terorile şi atrocităţile din închisorile comuniste + muncile şi chinurile suferite de deţinuţi (răspuns cititor: – Atrocitatile din inchisori au fost inaintea lui Ceauşescu, el a eliberat detinutii politici); redau şi un citat găsit AICI: “Perioada cu adevarat criminala a regimului comunist din Romania este perioada Dej, nu cea a lui Ceausescu.”

6. Lipsa libertăţii de circulaţie în afara ţării (are și o parte bună)

7. Rationalizarea produselor (alimentelor) de strictă necesitate în timp ce conducătorii se îmbuibau (e posibil ca Ceauşescu să nu fi ştiut starea reală a populaţiei din cauza raportărilor eronate – detalii într-unul din textele de mai jos)

8. Diferenţă colosală de nivel de trai între populaţie şi membrii de partid/persoanele din conducerea statului

9. Cozile la mâncare, lipsa de hrană şi înfometările populaţiei (mai ales în ultima perioadă)

10. Frigurile şi întunericul îndurate de populaţie din cauza economiei la curent (mai ales în ultima perioadă)

11. Distrugerea anumitor cartiere / cladiri de patrimoniu / biserici / monumete istorice etc

12. Lupta împotriva credinţei în Dumnezeu (a existat cu adevărat?)

13. Mutarea “ţăranilor” de la ţară la oraş; mutarea de la casă + grădină la conserve de apartamente  (viitorul va demonstra că societatea umană trebuie să se dezvolte având ca fundaţie ţăranii şi micii fermieri de la ţară, iar locuitul într-o conservă nu este normal pentru o fiinţă umană)  (răspuns cititor: Taranii nu au fost mutati cu forta la oras ci au fost atrasi pt construirea si dezvoltarea industriei)

13. Obsesia pentru plata datoriei externe RAPID şi CU ORICE PRET. Rapid era ok, insa trebuia analizat mai bine CU CE PREŢ pentru populaţie

……….   (listă deschisă completării – aştept comentarii)

Ceauşescu nu era foarte deştept la cap, asta e clar. Nu înţelegea cum merg unele lucruri, dar nici nu-l interesa să priceapă. Se enerva, avea anumite fixaţii, obsesii, se sucea în ultimul moment etc şi mai avea şi o soţie la fel ca el, chiar mai rău. Însă avea un spirit naţionalist şi cele mai multe lucruri pe care le făcea la nivel economic, le făcea PENTRU BUNĂSTAREA ROMÂNIEI. Și le făcea foarte bine – pentru economia României care ajunsese de top.

III. Lucrurile bune realizate de Ceauşescu pentru ţara lui

În realitate, comunismul lui Nicolae Ceauşescu a fost pentru economia României şi pentru bunăstarea populaţiei (cu excepţiile prezentate mai sus), ceva incredibil de şmecher care ar fi putut să propulseze România (dacă ar fi fost lăsat) în vârful puterilor mondiale, acolo unde îi este locul de drept (având atâtea bogăţii naturale şi atâtea creiere strălucite).

Uşor uşor însă, ne trezim şi vedem cum bestiile de conducători politici din prezent lucrează doar ÎN INTERES PERSONAL şi ÎN INTERESUL GRUPULUI (găştii / forţelor străine) PE CARE ÎL SERVESC. Dacă ne uităm în schimb la Ceauşescu şi la ce a făcut el pentru ţară, ne dăm seama că EL A LUCRAT ÎN INTERES NAŢIONAL, PENTRU ROMÂNIA!:

1. România avea o economie care duduia pe bune, aveam întreprinderi, o idustrie puternică, produceam de toate pentru toţi, exportam peste tot în lume tot felu’ de produse etc.; românia avea combinate, întreprinderi, fabrici care produceau ceva ce era căutat şi avea valoare, industria chimică, petrolieră, agricultura, industria naţională de armament, energia, transporturile, metalurgia, industria de maşini şi utilaje – toate mergeau foarte bine şi toate au căzut după 1989;

2. Toată lumea avea de lucru (şomaj 0?);

3. Sistemul de învăţământ era de o calitate NET SUPERIOARĂ faţă de cel de acum;

4. Sistemul de învăţămând universitar era DE CALITATE şi NU era accesibil oricui, cum este în mod greşit acum;

5. Când terminai o facultate erai repartizat automat pe un loc de muncă în funcţie de MEDIE (deci competenţă);

6. Toată lumea avea bani de mers în concediu;

7. Populaţia României mânca hrană sănătoasă, nu otrava pe care ne-o serveşte occidentul în supermarket astăzi;

8. Nu se preda religia la scoala dar oricine avea libertatea de a crede si a merge la biserica;

9. Pe timpul lui Ceauşescu s-au păstrat tradiţiile, cultura, obiceiurile, meşteşugurile, bunătatea, ospitalitatea şi identitatea poporului român de mii de ani; în prezent toate acestea au fost distruse şi se distrug în continuare din cauza globalizării şi colonizării României de către puterile oculte din occidentul pe care îl iubim nespus în idioţenia noastră;

10. Până în 1989 populaţia României avea un spor natural pozitiv, deci numărul românilor era în uşoară creştere. Acum, nu doar că avem spor natural negativ (mor mai mulţi oameni decât se nasc), dar au şi emigrat peste 4 milioane de români în ultimii 23 de ani – element de bază în dispariţia României ca naţiune.

11. România avea  flotă comercială pe locul 4 în lume la nivelul anului 1989;

12. În martie 1989 România plătise în mod incredibil TOATĂ DATORIA EXTERNĂ FAŢĂ DE CREDITORII (CĂMĂTARII) INTERNAŢIONALI şi nu mai avea de plătit DOBÂNZILE FOARTE MARI (ăsta a fost scopul de fapt). Lumea este condusă în prezent prin CREDITE şi printr-un sistem perfid de îndatorare a statelor şi popoarelor. Ceauşescu a rupt aceste lanţuri din jurul României şi a fost asasinat pentru asta.

13. ……………….. (aştept completări pentru această listă)

DETALII PRIVIND BINELE FĂCUT DE CEAUȘESCU ROMÂNIEI ȘI ADEVĂRUL DESPRE EPOCA CEAUȘISTĂ ÎN SECȚIUNEA VI DE MAI JOS!

IV. Greşelile / relele lui Nicolae Ceauşescu, după părerea mea:

1. A permis să se înconjoare cu lingăi şi oameni de proastă calitate morală;

2. NU s-a menţinut la curent cu situaţia REALĂ din teren, cu situaţia populaţiei României – raportările primite erau eronate şi s-a luat doar după ele, daia au îndurat fometea românii, că nişte unii i-au raportat eronat (voit sau nu) lu’ Ceauşescu şi pentru că el s-a luat doar după acele raportări, în loc să verifice situaţia reală din teren, să discute cu oamenii, cu populaţia. Astfel, oamenii mureau de foame în frig, în timp ce “conducătorul iubit” + camarila din jur se lăfăiau în mâncare şi bunăstare.

3. Ignora părerile BUNE ale celor din jur – o ţinea una şi bună pe-a lui (uneori avea dreptate, alteori nu)

4. Avea planuri care spărgeau monopolul financiar al Elitelor mondiale şi nu a ţinut cont de asta (nu a realizat cu cine se pune)

5. A ignorat riscurile ca securitatea să fie infiltrată de agenţi străini şi a ignorat capacitatea securităţii de a orchestra o lovitură de stat împotriva lui și României

6. A ignorat sau nu a ajuns să cunoască pe bune CUM FUNCŢIONEAZĂ LUMEA în care el a creat o economie care duduia. A ignorat (sau nu a realizat) că economia României devine un competitor real pe plan mondial împotriva unor “băieţi” care conduc lumea din umbră. A ignorat (sau nu a realizat) că acei băieţi sunt în stare de ORICE pentru a-şi prezerva MONOPOLUL FINANCIAR, inclusiv REVOLTE, REVOLUŢII, LOVITURI DE STAT, RĂZBOAIE şi ASASINATE. Ceauşescu a murit într-un astfel de plan al “bancherilor lumii”, sfârşind în urma unei lovituri de stat orchestrată din umbră (de serviciile secrete occidentale în strânsă colaborare cu serviciile secrete ruseşti – supărate pe Ceauşescu + cele româneşti) + asasinat în urma unui proces de faţadă. Perfect acelaşi tipar (lovitură de stat + asasinat) aplicat şi în cazul lui Saddam Hussein sau Gaddafi (fără proces, asasinat direct). Detalii despre cum bancherii conduc lumea găsiţi în materialul VIDEO foarte important de AICI (click!).

7. Nu e educat poporul în privința situației reale la nivel global (există niște băieți care exploatează popoare de sute / mii? de ani și care abia așteaptă să pună mâna și pe România)

………    (listă deschisă completării)

V. Ce trebuie să reţinem din toată treaba asta?

1. EDUCAŢIA şi MASS MEDIA fac propagandă / manipulează / dezinformează (conştient sau inconştient, intenţionat sau neintenţionat) în interesul grupurilor pe care le servesc. Noi putem afla adevărul DOAR DACĂ ÎL CĂUTĂM, nu aşteptând să vină el la noi prin canalele mass mediei vândute (TV – posturile clasice, internet – cele mai importante site-uri de ştiri, presă scrisă – ziare vândute, radio etc).

2. Pe lângă relele din timpul comunismului, CEAUŞESCU A FĂCUT INCREDIBIL DE MULT BINE ROMÂNIEI. În prezent, ţările sunt controlate / conduse / colonizate printr-un sistem de îndatorare (vezi FMI). Plata datoriei externe a fost ceva incredibil. În următorii ani, România ar fi urmat să simtă din nou bunăstare, la un nivel şi mai înalt. Din păcate acest lucru nu a fost “permis” de sus. Repet sfatul: uitaţi-vă la materialul video despre cum bancherii conduc lumea şi de ce sunt în stare să facă pentru a-şi prezerva CONTROLUL.

3. România poate ajunge foarte sus, ca ţară, ca economie. Tot ce e nevoie este ca ai ei conducători SĂ FIE DE BUNĂ CREDINŢĂ, PATRIOŢI (SĂ LUPTE PENTRU INTERESUL NAŢIONAL) şi SĂ FIE CONTINUU CONECTAŢI LA REALITATEA DIN TEREN A POPORULUI şi la REALITATEA LUMII ÎN CARE TRĂIM (atenţie la forţele oculte care guvernează în prezent colonia România).

VI. Colecţie articole despre lucrurile bune făcute de Ceauşescu

Am început să strâng de curând articole referitoare la cât de şmecheră era economia lui Ceauşescu şi despre lucrurile bune pe care le-a făcut şi voia să le facă, dar despre care nu aflăm pe nicăieri prin presa vândută intereselor anti-nationaliste şi străine oculte.

Citiţi articolele de mai jos pentru a mai descoperi o piesă din puzzle-ul care se află în jurul nostru şi pe care trebuie să îl punem cap la cap pentru a înţelege lumea în care trăim:

Citiţi măcar TEXTELE “DE BAZĂ”:

27 iunie 2013: Romania nu este saraca, politicienii sunt hoti!

5 aprilie 2013: De ce este necesar ca România să aibă relaţii strânse cu Federaţia Rusă?

2 martie 2013: Despre circoteca cretinoidului Mihai Giurgea – de bază!

25 feb 2013: Producţia de energie sub Ceauşescu: în 1980, produceam mai multă decât Japonia

23 sept 2012: Ceauşescu speriase Vestul (MDP) – de bază!

5 august 2012: Referendum, Gay-fest şi Ceauşescu (MDP)

17 octombrie 2010: GREŞEALA FATALĂ A LUI NICOLAE CEAUŞESCU! – de bază!

2008:  “Micile” realizări ale perioadei comuniste – câteva dintre realizarile României Socialiste între anii 1966-1987

ALTE DETALII despre epoca Ceauşescu:

16 dec 2014: Crimele repetate ale regimului Ceaușescu – Repet și subliniez: nu tot ce se întâmpla în România era controlat de Ceaușescu sau de oamenii săi, așa cum ne-au băgat în cap Europa Liberă și alte „oficine” ale manipulării noastre, seară de seară, ceas de ceas! Multe se petreceau fără ca să știe Ceaușescu de ele. Și aceste multe și mărunte, necazuri sau probleme, care nu ne veneau de la Ceaușescu, cineva ne-a băgat în cap că toate de la Ceaușescu ne vin! Că este atotputernic și atoate știutor! Și l-am văzut pe 22 decembrie cât a fost în realitate de atotputernic!… Unde a fost atotputernicia lui Ceaușescu, abandonat pe marginea drumului ca un milog?! Mai putem noi să-l considerăm vinovat de tot ce s-a întâmplat în România acelor ani când s-a vădit că în jurul său trădarea stătea la pândă zi și noapte?!

15 nov 2014: Se repetă SCENARIUL din decembrie 1989? Coincidenţe EVIDENTE cu evenimentele de acum 25 de ani FOTO & VIDEO – În primul rând, evenimentele din 1989 nu au apărut aşa, din senin. Ele au fost precedate de o campanie intensivă dusă în presa din străinătate – atunci nu exista altă modalitate – de demonizare a lui Nicolae Ceauşescu. De la afirmaţii fantasmagorice care i se puneau în gură, până la acuzaţii fanteziste de genul “România va fabrica bomba atomică şi va ataca Ungaria“, totul trebuia folosit pentru a se justifica ceea ce s-a întâmplat ulterior.

Nu este foarte complicat să observăm cine au fost “actorii” evenimentelor de atunci, ceva mai greu a fost până istoricii şi-au dat seama de regizorii evenimentelor. Alex Mihai Stoenescu afirmă: “Evenimentele din decembrie 1989 au fost trăite de români după un scenariu decis în afara ţării. Au existat totuşi câteva persoane de la noi care, instruite din timp ( cu luni înainte ) au îndeplinit cu precizie actele care au determinat căderea lui Ceauşescu“( A.M.Stoenescu – De la regimul comunist la regimul Iliescu, Virgil Măgureanu în dialog cu A.M.Stoenescu, Editura Rao, 2008).

Scenariul de-atunci le-a rezervat românilor rolul de victime şi de idioţi utili, mai ales din şi cu ajutorul singurului canal mass-media al vremii, Televiziunea Română.

21 oct 2014: Pâinea comunistă era mai bună

20 iul 2014: Prăpădul din Armata Română – În anul 1975 Armata Română număra aproape o jumătate de milion de militari activi, șase milioane de militari rezerviști, trei mii de tancuri, aproape o mie de avioane de luptă și era în discuții avansate cu URSS pentru primirea de armament atomic. Când Armata Română defila în ziua de 23 august la București, în Europa se făcea tăcere. Ca forță militară România era a opta putere militară a Europei (locul 17 în lume). Și nu exista în Armata Română decât o singură sărbătoare: Ziua Armatei. Astăzi Armata Română, ca forță militară, s-a prăbușit catastrofal.

30 aug 2014: FMI, criminal și laș în disputa cu Ceaușescu. N-a știut să piardă și a scos revolverul!

28 aug 2014: Decembrie 1989 – lung prilej de vorbe și ipoteze: In Ungaria, istoricul Istvan Nemeskurty ajungea la urmatoarea concluzie: Ceea ce am trait noi nu a fost o revolutie, fie ea de catifea sau nu. Ceea ce s-a petrecut, si nu stim de ce, este ca marea putere care ne-a subjugat dupa 1945, ne-a eliberat dintr-o data. Ea a desfacut brusc funia pe care ne-o pusese de “gat”. (“Magyar Nemzet”, 16 martie 1991). Aceste intelegeri geopolitice, cu caracter istoric, s-au materializat in 1989 prin prabusirea, in numai cateva luni, a comunismului in toate tarile est-europene, printr-o serie de asa-zise revolutii, toate dirijate, fara exceptie, de serviciile secrete – KGB, in primul rind – dar si de serviciile secrete occidentale, precum si de retelele acestora din tarile est-europene, pe un teren psihologic si de mentalitate pregatit minutios din vreme. Mai exact, imediat dupa venirea globalistului Gorbaciov la putere in U.R.S.S., in 1985, prin utilizarea tehnicilor de dezinformare si manipulare in masa. Estul si Vestul – Gorbaciov si Occidentul – se pusesera de acord in 1989 ca divizarea Europei sa fie abolita iar Germania sa fie reunificata. Scopul: reunificarea politica si economica a Europei, a construirii Casei Comune Europene, cum se exprima insusi Gorbaciov, ca o componenta esentiala a Noii Ordini Mondiale, preconizate de organizatiile globaliste, in primul rand de CFR (Council of Foreign Relations) si de Comisia Trilaterala, organizatii care grupeaza elita politica bancara, stiintifica si militara aflata la putere in SUA de peste jumatate de secol, cu enorme influente si ramificatii in lumea intreaga. Or, pentru a reunifica Germania, apoi Europa, pentru construirea unei Case Comune Europene era necesar ca, mai intai, vechile regimuri totalitare, comuniste, din estul Europei sa fie rasturnate. Sarcina rasturnarii acestor regimuri a fost incredintata, in chip firesc, profesionistilor serviciilor secrete din est si din vest, specializati in tehnica loviturii de stat si a manipularii in masa. Calea urmata a fost insa adaptata situatiei concrete din fiecare tara comunista est- europeana, mergand de la puciul de palat (Bulgaria) la revoluții (Cehoslovacia, Germania rasariteana, Romania), mai mult sau mai putin de catifea, mai mult sau mai putin sangeroase. (…) Toate serviciile secrete ale marilor puteri ori ale puterilor regionale detin unitati specializate in declansarea de revolte populare, revolutii si miscari de eliberare. (…) Regizorii adevarati, cei care au stat in umbra revoltei populare, a revolutiei, manipulind opinia publica prin mass-media, precum si nucleul paramilitar utilizat in lovitura de stat, raman ani de zile – ori pentru totdeauna – necunoscuti marelui public. (…) Negarea implicarii fortelor externe in orchestrarea unei revolutii populare este o axioma pentru noii emanati. Culisele sunt categorisite drept scenarii si teorii ale conspirației. (…) Populatiei i s-a ascuns, cel putin douazeci si patru de ore, ca sotii Ceausescu fusesera arestati inca din dupa-amiaza zilei de 22 decembrie, si tinuti sub o paza militara sigura la unitatea din Târgoviște. Mai mult, prin televiziune s-au vehiculat in acest rastimp fel de fel de zvonuri privind urmarirea sotilor Ceausescu, si actiuni teroriste de eliberare a celor doi, care aveau doar scopul sa mentina panica in randul cetatenilor, sugerandu-li-se astfel pericolul pe care il reprezenta, in continuare, un Ceausescu in viata. (…) Miza era imensa: lichidarea fizica a sotilor Ceausescu, cei care stiau prea multe despre Iliescu si grupul de pucisti. Decretul, redactat si semnat de Iliescu pe 24 decembrie 1989, fara numar de inregistrare, decidea – in numele Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) din Romania – instituirea unui Tribunal Militar Exceptional care sa procedeze de urgenta (subl. n.) la judecarea faptelor comise de Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena. (…) Deplasarea la Targoviste, unde urma sa aiba loc procesul, a asa-zisului Tribunal Militar Exceptional, s-a facut cu cinci elicoptere. Intr-unul din elicoptere se aflau cele doua prelate verzi, in care urmau sa fie infasurate cadavrele sotilor Ceausescu. Asadar; se stia inca inaintea procesului ca sotii Ceausescu urmau sa fie ucisi. Procesul nu a fost decat o mascarada.

13 aprilie 2014: Lista intreprinderilor româneşti distruse de guvernele post-decembriste – Vă punem la dispoziţie o listă completă a marilor intreprinderi româneşti, cu peste 1000 de angajaţi, care au fost distruse, falimentate, privatizate defectuos de către guvernele post-decembriste care s-au perindat la conducerea ţării în ultimii 25 de ani. Lista cuprinde 1256 de intreprinderi care, fiecare dădea de lucru la cel puţin 1.000 de oameni, doar că în anumite cazuri, vorbim despre 10.000 de angajaţi/intreprindere. Mențiune Ce-i cu noi?: motivele care au stat la baza acestui linşaj economic NU sunt cele menționate în articolul mamă; aceste întreprinderi au fost distruse pentru că asta făcea parte din planul străinilor care au cucerit România prin Lovitura de stat din ’89 – distrugerea întreprinderilor autohtone trebuia să aibă loc pentru ca poporul și statul român să nu se poată auto-finanța (așa cum a reușit Ceaușescu – aveam de primit 2 mld dolari de la alte țări în ’89), ci statul si poporul român să fie dependenți economic de mafia internațională care ne-a colonizat – corporații, bănci, FMI etc. Adică să fim sclavi.

17 aug 2014: „Niciun șef de stat nu a fost primit în SUA cu așa de mari onoruri ca Nicolae Ceaușescu! Nici măcar regina Angliei!” – În Toastul său, Richard Nixon, președintele SUA, afirmă la un moment dat, fără să tresară: „Ceea ce vreau să spun, totuşi, este că distinsul nostru oaspete din seara aceasta, dintre toţi oamenii de stat din lume, a jucat unul dintre cele mai însemnate roluri ale unui om de stat de pe glob, prin faptul că a văzut ansamblul problemelor mondiale cu care suntem confruntaţi şi nu numai pe acelea care implicau propria sa ţară sau o altă ţară, cu al cărei conducător el putea discuta într-un anumit moment. El a dat dovadă de înţelepciune şi înţelegere şi a contribuit enorm la deschiderea unor dialoguri care, altfel, ar fi rămas, poate, închise pentru totdeauna“.

14 aug 2014: Predica lui Ion Coja la mân Petru Vodă, 2009 – Acceptăm minciuna prezidenţială care amestecă cele bune cu cele rele, minciuna că regimul comunist criminal a durat din 1944 până în 1989! Ca fost membru al Partidului Comunist Român, din care au făcut parte peste 3 milioane de români, vă asigur că acest partid a avut o politică criminală numai în anii când structurile sale au fost dominate de comuniştii alogeni veniţi de la Moscova. În timp şi mai ales după 1964, PCR a început să se afirme ca un partid al românilor şi caracterul său românesc s-a întărit de la an la an! Pentru această politică, de subordonare a partidului comunist faţă de interesele naţionale, pentru aşa zisul său naţional-comunism, Nicolae Ceauşescu a fost pedepsit de asasinii săi cominternişti cu o moarte cumplită. O moarte şi ea nedreaptă, criminală, pe care nicicum nu o legitimau greşelile şi păcatele lui Ceauşescu, nu puţine, ce-i drept… Rămasă şi această crimă nepedepsită!

Preluare Facebook A.G. aug 2014:

Florin MC Eu nu am înțeles niciodată de ce unii devin așa înverșunați în anumite postări în care apare Ceaușescu! De fiecare dată refuză să vadă și partea plină a paharului. A fost al nostru și a urmărit doar interesul României, că a fost bun rău cu unii sau alții nu prea are importanță atât timp cât după el a rămas ceva. Am ajuns la concluzia că cei mai ai dracului antiromâni sunt însăși românii cărora le-a trecut prin cap televizorul…

Adrian Grigoriu Florin MC: Cei ce sunt inversunati lupta sa pastreze legenda fabricata de mass media, de la Europa Libera inainte de revolutie pana la televiziunile din prezent si autorii slugi ale strainilor ca Ceaușescu a fost dusmanul poporului pentru ca doar aflarea adevarului despre realitatea inainte de 1989 ne da posibilitatea de a sti adevarul de dupa 1989 pana in prezent si astfel sa identfiicam pe cei care au comis cea mai mare distrugere a averii poporului roman si a fiintei nationale, a poporului ca entitate bilolgica. Sunt deci inamicii seculari ai neamului romanesc care au tot interesul sa mentina romanii in confuzie

Adrian Grigoriu Florin MC: completez Cea mai mare escrocherie a secolului a fost tinerea poporului roman in saracie in timp ce statul era bogat de dadea pe dinafara fara ca poporul sa stie de bogatia statului si nici Ceauescu de saracia poporului si in final sa fie acuzati ambii, Ceausescu ca a saracit poporul si poporul ca l-a omorat pe Ceausescu, doua minciuni.

18 iulie 2014: Ceaușescu încerca să facă în ’89 ce fac Rusia și BRICS acum – Vizita lui Ceaușescu în Iran, în acele zile fierbinți din decembrie 1989, denotă interesul maxim atătat d Ceaușescu acestui proiect, dedicat țărilor în curs de dezvoltare, care urmau să primească credite cu 3% dobândă și o mulțime de alte facilități în comparație cu jaful practicat de Banca Mondială și de Fondul Monetari Internațional. Iar cea mai importantă mențiune care lipsește din articolul din Jurnalul Național este aceea că acest proiect financiar a fost cauza principală a răsturnării lui Ceaușescu de la putere. Este „greșeala” pe care „asasinii economici” ai planetei nu i-au putut-o trece cu vederea. Intenția lui Ceaușescu de a orienta serviciile financiare internaționale spre o activitate benefică, de reală susținere a debitorilor, nu putea să nu stârnească FIARA apocaliptică, extrem de vigilentă cu făcătorii de bine, să nu rămână nepedepsiți, să nu devină un exemplu și pentru alții! Dimpotrivă, felul cum a murit Ceaușescu și Gadafi, cei doi parteneri la proiectul financiar care ar fi revoluționat lumea finanțelor, ar fi „încreștinat”-o, conține un mesaj clar din partea autorilor, a asasinilor: cine va face ca ei, ca ei va sfârși!

18 mai 2014: Ceaușescu a făcut invers! Nu ca Putin și gașca!

29 martie 2014: Ceaușescu era dezinformat – comentariu preluat din textul de AICI:

Concluzia necesara este ca fiind inconjurat de lichele si tradatori oligarhi asa cum era Ceausescu inconjurat de nemernici cu conturi deja maricele in bancile vestice de care nea nicu nu stia si astfel SUB NICI O FORMA nu poti ca lider de stat sa dai inainte. ERA PRACTIC SABOTAT DIN TOATE PARTILE, iar aceeasi sabotori vinduti occidentului continua sa se “ingrase” pe seama prostilor. Ai dracu nenorociti ei cica cautau conturile lui nea nicu prin “lume” care era o diversiune ca nu cumva sa vina cineva in Romania cu ideea de a le cauta LOR CONTURILE nemernice.

Dupa evenimentele din piata Tiananmen din China, vara anului 1989, am transmis un memoriu catre Nicolae Ceausescu in care-i sugeram sa inchida granitele si sa se rafuiasca cu toti complotistii si tradatorii din Tara si cel mai important, pentru a se asigura ca nu va exista nicio interventie din afara, l-am sfatuit sa incheie de urgenta un pact secret strategico-militar cu China. La numai doua zile am fost anchetat la sediul central al Securitatii din Bucuresti. Nu m-am lasat si-am incercat sa intru in sediul ambasadei Chinei din Bucuresti pentru a le inmana memoriul adresat lui Nicolae Ceausescu si sa le cer sa ceara o intrevedere cu NC, dar am fost arestat chiar in fata Ambasadei Chinei si din nou anchetat, rupt in bataie si amenintat cu inchisoare daca voi mai incerca sa contactez ambasada Chinei. Iata la ce nivel se lucra la dezinformarea lui Nicolae Ceausescu!

23 martie 2014: Apostazia unui anti-comunist! (text scris de Ion Coja și publicat în 1992 în „Totuşi iubirea“) – De ce înțelegerea corectă a celor ce se petreceau în jurul nostru nu a avut niciun efect de am ajuns acolo unde suntem azi?! În 1992 eu am ajuns senator! Nu eram singurul în Parlament care gândeam așa! Stau dovadă cuvîntările rostite de la tribuna parlamentului! Și totuși, în disprețul acestei situații, lucururile au avansat mai departe în aceeași direcție: a dezastrului național…

14 martie 2014: Energie GRATIS (via Think Again) – Când bolșevicii au confiscat pământurile muncite de români părea că a venit sfârșitul lumii. Iată că totuși comunismul românesc a căpătat alte nuanțe decât ideea originală a bolșevicilor sioniști și așa a ajuns să pună în pericol însăși feudalismul-capitalisto-liberal al întregului VEST. Cu 1300 de fabrici și uzine, cu 7-8 milioane de angajați, cu bogățiile și poziția excelentă între ORIENT și OCCIDENT, cu datoria externă plătită, cu al treilea cel mai eficient serviciu de informații din lume, cu un sistem de învățământ extrem de performant și cu intenția lui CEAUȘESCU de a crea o bancă prin care să intermedieze comerțul cu petrol dinspre statele arabe către Occident ROMÂNIA astăzi ar fi arătat altfel.

13 martie 2014: De-satanizarea lui Ceaușescu avansează pas cu pas.

7 martie 2014: Ion Antonescu l-a „programat” pe Nicolae Ceaușescu! – Căci asta este marea operă politică săvârșită de Gheorghiu Dej și de Nicolae Ceaușescu: românizarea partidului comunist!

13 feb 2014:  Ceaușescu, văzut de peste Prut – Trebuie să recunosc că acest plan, conceput de mintea nu prea şcolită a lui Ceauşescu, un om neobişnuit de patriot pentru poporul lipsit de recunoştinţă, din mijlocul căruia s-a ridicat, era genial. Şi poate fi numit Testamentul lui Ceauşescu. Interesant ar fi să urmărim ce s-a întâmplat cu „comoara” respectivă, după asasinarea lui Ceauşescu…

10 feb 2014: Condamnat la moarte prin împușcare, pentru Roșia Montană – România era o mașină de făcut bani, de făcut valută forte și nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus în ’89 se constituiau din lichidități bancare sub formă de rezerve valutare, creanțe și sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate de România până la Lovitura de stat. (…) În întreaga țară s-a dat stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate. Industria românească trebuia oprită. Utilajele noi, strunguri, freze, etc au ajuns  la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman. (…) Fără a avea datorii majore , Ceuşescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. FMI-ul înebunește de-a dreptul, Soroș la fel. Planul cu bătaie lungă a lui Ceaușescu le dă insomni și palpitații deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint şi metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puţin de 400-500 miliarde de euro !!! Profit!!! Deja se întrecea orice măsură.  România nu mai avea nevoie de nimic din afară,  îşi acoperea singură necesarul intern,  exporta masiv, și punea la cale  împreună cu China, Iranul şi Libia, o replică a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu  trebuia condamnat la moarte prin împușcare și România condamnată la jaf și sărăcie! Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua și nu ați agonisi bănuț cu bănuț timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiți 1000 de ani voi și neamul vostru în bogăție și prosperitate?

5 feb 2014: Adrian Grigoriu / Valeriu Petrescu (FB): Depozitele erau pline si inainte si dupa aprilie 1989, dar produsele erau tinute in depozite ca sa invrajbeasca poporul. Cine nu intelege asta nu poate intelege ce s-a intamplat inainte si dupa aprilie 1989 pana in prezent. Aprilie 1989 este mai important decat decembrie 1989 intrucat in aprilie ’89 se castigase independenta completa: dupa ce se castigase cea militara in 1956, politica in 1965 acum se castigase cea economica dar toate au fost pierdute in decembrie 1989 cu largul concurs al poporului infometat artificial. Dovada ca acest subiect este extrem mai important este si ca atingand subiectul si doar tangential ca aici, s-a dezlantuit furtuna de acuzatii de antisemitism desi nu am rostit absolut nici un cuvant si nu am facut nici o sugestie privind vreun aspect rasial. Noi ce sa intelegem din atacurile domnilor astia decat ca subiectul ii deranjeaza? Si oare pentru care motiv ii deranjeaza?

26 ian 2014: Întrebarea cheie! Cheie a tuturor înțelesurilor…

18 dec 2013: Comparație România lui Ceaușescu vs România de acum – „Trebuia înlăturat pentru că gândea românește!” – Cu prilejul discursurilor publice, preşedintele Nicolae Ceauşescu atrăgea atenţia cu privire la pericolul imperialismului, care poate duce la pierderea identităţii economice, a identităţii de neam şi chiar a independenţei naţionale. Aşa s-a şi întîmplat după lovitura de stat. Cercetaţi documentele, aşa am făcut şi eu, apoi o să vreţi să îl comemoraţi. (…) Tocmai cînd terminaserăm de plătit datoriile şi urma să ne bucurăm de un nivel de viaţă european, de teamă că vom concura puterile occidentale, au venit alogenii şi-au pus ghiara pe avuţiile naţionale. (…) Ceauşescu a fost cu adevărat un patriot. În afara lichelelor care au prădat Statul Român şi o duc extrem de bine, astăzi poporul zace în sărăcie, exploatat mişeleşte, de aproape un sfert de veac.

18 dec 2013: Înregistrarea teleconferinţei lui Ceauşescu din 17 dec 1989 – Ceauşescu ştia că este vorba de o lovitură de stat orchestrată din afară şi lua toate măsurile pentru apărarea României

16 dec 2013: Marele adevăr pe care l-a spus Ceaușescu înainte de a muri (VIDEO)

12 dec 2013: Istoria aşa cum nu o ştim – cine a salvat România în 1968

10 dec 2013: Pe Nicolae Ceaușescu au vrut să-l linșeze! – Decolarea respectivă, intrată în istorie, s-a efectuat sub amenințarea directă a capturării președintelui țării de către un grup de manifestanți, unii înarmați cu diferite obiecte contondente bine și din timp meșteșugite, iar alții cu pistoale mitralieră cu pat rabatabil. Acest grup, care ajunsese pe terasa respectivă cu câteva clipe înainte de decolarea elicopterului, a fost pe punctul de a-l captura pe președintele țării și, după expresia unor manifestanți violenți, de a-l judeca „pe loc”, într-o manieră medievală.

10 dec 2013: Ce legătură are Mugur Isărescu cu Roşia Montană? – despre ce a lăsat Ceaușescu României + alte detalii

16 nov 2013: Industria Bucureştiului înainte de Revoluţie

14 nov 2013: http://inspatelerealitatii.wordpress.com/2013/11/14/adevarata-dorinta-a-lui-n-ceausescu-privind-casa-republici-casa-poporului/ – Azi daca conducerea PCR ar fi ramas in picioare, tara noastra era o superputere mondiala, paciuitoare si avansata, dar acest lucru a fost preconizat de oculta mondiala. Daca oamenii din tara noastra au o stabilitate economica, continua sa fie niste caractere puternice si cu sentimente puternice de unitate. În schimb, s-a incercat experimentul saracirii si prostirii neamului, in speranta ca vom deveni rai si nu vom sesiza ce se intampla, ca pentru bani vom da si aurul si gazele de sist si apa si lemnul si tara si familia si pe Dumnezeu. Credeti ca schimbarea de regim a fost pentru binele nostru? NU. A fost necesara findca sub regimul N.Ceausescu nu se puteau lua aceste bogatii la preturi de nimic.

26 oct 2013: Cum facea Ceausescu afacerile pentru industria militara romana si cum dota Armata romana !

22 sept 2013: Manifest lansat la Universitate: Cei care conduc destinele Romaniei dupa 1989 sint tradatori de tara. Dupa asasinarea Ceausestilor Romania este in stare de ocupatie nedeclarata si plateste tribut. Intre cei mai ticalosi tradatori si vinzatori de tara este Mugur Isarescu.

16 sept 2013: UCM Reşiţa, cu o istorie de 240 de ani, a ajuns în insolvenţă după 10 ani de management privat defectuos, iar acum statul încearcă să o salveze prin naţionalizare pentru ca un oraş întreg să nu dispară – Înainte de ‘89 uzina de la Reşiţa dădea de lucru la peste 14.000 de oameni, însă odată cu prăbuşirea economiei interne de după Re­voluţie şi un management privat care într-un deceniu n-a reuşit să o rentabilizeze, în companie mai sunt astăzi 1.590 de salariaţi şi aceia trăiesc cu grija că-şi vor pierde locurile de muncă. (…) Înainte de ‘89 compania exporta până la 15% din producţie către ţări precum Turcia, ţările arabe sau China. Astăzi foarte puţine componente mai merg la export, iar compania se sprijină pe comenzile de la Hidroelectrica, şi ea de asemenea cu probleme, fiind până în iunie în insolvenţă. (…) “Înainte de ‘89 făceam motoare navale de 20.000 de cai-putere. Acum nu se mai fac pentru că se făceau după licenţă. Se livrau la Navrom şi alte companii, dar acum mai există nave în România? Fabrica de motoare diesel e închisă practic. Se mai făcea pe vremuri utilaj metalurgic. Făceam pentru toată metalurgia şi toate termocentralele din România motoare de la 5 kW la 10 MW la curent continuu, curent alternativ, tot ce vreţi. Totul s-a dus de pomană“, spune Verdeţ. (…) Reşiţa era în anii ‘90 unul dintre centrele industriale importante din ţară, aici fiind realizate primele locomotive din România, care la început erau locomotive cu aburi. În anii 1770 când la Reşiţa începea să se dezvolte o industrie înfloritoare în România, nici nu existau Statele Unite ale Americii. (…) În Reşiţa numai disponibilizările de la producătorul de utilaj greu UCM Reşiţa şi combinatul siderurgic TMK Reşiţa au lăsat pe drumuri circa 22.500 de oameni de la Revoluţie, iar populaţia oraşului a scăzut cu 18% în ultimul deceniu, la circa 65.000 potrivit datelor de la recensământul din anul 2011.

13 sept 2013: ROMÂNIA, PARTE COMPONENTĂ A SISTEMULUI COLONIAL CONCEPUT DE NOUA ORDINE MONDIALĂ – Un om de afaceri american, bun cunoscător al economiei româneşti socialiste, afirma în mod sincer şi dezinteresat că pe timpul lui Ceauşescu România era ca un pepene mare şi copt, din care toţi încercau să muşte, dar nu reuşeau, oricît de îmbietor era şi în ciuda eforturilor depuse, pe cînd după decembrie 1989, odată tăiat în felii, oricine a putut să se înfrupte cu uşurinţă.

7 iunie 2013: Nicoleta Chivu says:
suntem simpatizanti ai ADEVARULUI :
– N. Ceausescu a spus clar (congresul al X-lea) ca nici el si nici altii ca el nu au cum sa faca COMUNISM ! …
– a REDEFINIT comunismul :
– “de la FIECARE dupa POSIBILITATI, FIECARUIA dupa NECESITATI ! “(Isus Cristos) …
in locde :
– “DICTATURA PROLETARIATULUI asupra celorlalte clase sociale ! “(V.I.LENIN) …
– N.Ceausescu a spus clar (congresul al X-lea) ca ceea ce poate sa faca este sa INCERCE sa CREASCA in masa NIVELUL de TRAI pe seama INDUSTRIALIZARII ! …

Cum ROMANIA SOCIALISTA nu a devenit niciodata ROMANIA COMUNISTA …de ce au tinut unii mortis sa distruga COMUNISMUL care NU ERA acolo unde NU ERA ? … pai pt ca VOIAU sa DISTRUGA ROMANIA si nu puteau sa ne-o SPUNA asa VERDE in FATA ! …    (sursa: http://lupuldacicblog.wordpress.com/2013/06/07/cum-ar-fi-aratat-romania-daca-traia-ceausescu/)

5 iulie 2013: VIDEO Nicolae Ceausescu vs 20 de ani de hotie” democratica”

7 iunie 2013: Colectivul” comunist, mai uman decat statul capitalist

24 martie 2013: Ceea ce neoliberalii numesc socialism este de fapt democraţia adevărată  /   De fiecare când un stat încearcă să ia măsuri economice şi politice independente, menite să apere democraţia şi interesele cetăţenilor săi, atunci propaganda neoliberală venită de la Washinton, Bruxelles sau alt centru de putere globalist, înfierează guvernul sau liderul ţării rescpective ca fiind socialist sau şi mai grav, comunist şi dictatorial.

21 decembrie 2012: http://www.ziaristionline.ro/2012/12/31/marturia-unui-conjurat-magureanu-si-iliescu-au-decis-executia-lui-ceausescu-in-1985-exclusiv-infofotovideo/

4 mai 2012: Nicolae Ceauşescu: “România nu mai plăteşte tribut nimănui!” / declaraţia lui Ceauşescu la plata datoriei externe / “Pentru prima dată în istoria sa îndelungată, România nu mai are nici o datorie externă, nu mai plăteşte tribut nimănui şi este cu adevărat independentă – şi economic, şi politic!” (…) “În prezent, ţara noastră are de încasat din creditele pe care le-a acordat diferitelor state peste 2,5 miliarde de dolari” (…) “Propun Comitetului Central al partidului să luăm hotărârea – care să fie adoptată ca lege de Marea Adunare Naţională – ca, în viitor, nimeni să nu mai poată să apeleze la credite străine, pentru ca întreaga dezvoltare a ţării să o realizăm prin mijloace proprii – desigur, printr-o largă colaborare internaţională, dar fără credite!”

30 mai 2011: De ce a intrat Romania in incetare partiala de plati in 1981 si cum a platit Ceausescu toata datoria externa

12 mai 2011: New York Times În 1989 Despre Politica Lui Ceauşescu De A Plăti Datoriile Externe

În ziarul “New York Times” din 14 mai 1989, sub titlul “Are nevoie lumea de mai multe Românii?” (link) este publicată o scrisoare a domnului William J. Parente, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Scraton, Pensilvania.

Problema datoriilor externe ale României fiind mereu actuală (prin grija guvernanţilor noştri), traduc cele scrise de ziarul american:

Are nevoie lumea de mai multe Românii?

Către editor

Daţi-mi voie să fiu în dezacord cu editorialul vostru “Mexic devine un datornic model” din 19 aprilie. Din contră, adevăratul “datornic model” apare într-o ştire din 15 aprilie, cînd aţi anunţat că, între 1981 şi 1989, România şi-a plătit în întregime datoria externă de 11 miliarde dolari. Acesta este modelul pe care ar trebui să-l recomandăm clienţilor noştri din statele Americii Latine şi lumea a 3-a.

Putem să deplîngem măsurile drastice pe care preşedintele Nicolae Ceauşescu le-a impus poporului său de multă vreme suferind, dar reformele sale – nu mai împrumuta, plăteşte ceea ce datorezi, renunţă la importurile de lux, evită consumerismul de credit card – au mai multă logică decît soluţia mexicană: împrumută încă 3,6 miliarde dolari de la Fondul Monetar Internaţional, amînă plata dobînzilor la băncile americane şi nu-ţi plăti datoriile.

William J. Parente, Scranton, Pa., 29 aprilie 1989

8 iulie 2010: Cum a scăpat România de datorii, în timpul lui Ceauşescu – nici creditorii nu voiau să le plătim datoria!

“Ceauşescu a mers prea departe. Conduce lupta împotriva noastră şi constituie principalul obstacol în calea liniei noastre… Noi am avut răbdare în privinţa comportamentului României. Trebuie să încercăm să exercităm influenţă asupra evoluţiilor din interiorul ţării.” Leonid Brejnev august 1971 (conducătorul efectiv al Uniunii Sovietice din 1964 până în 1982) Atât americanii şi puterile oculte din spaţiul anglo-saxon, cât şi sovieticii îl voiau dispărut pe Ceauşescu…

…………………………………….

Ceauşescu ar trebui studiat în şcoli, cu bune şi cu rele. Trebuie învăţat din relele pe care le-a făcut şi pe care le-a permis și din greșelile pe care le-a făcut (AŞA NU!), dar mai ales trebuie învăţat din lucrurile BUNE pe care le-a realizat – cum a reuşit o ţară comunistă mică să aibă o economie aşa şmecheră. Dacă ar fi fost lăsat, Ceauşescu ar fi putut duce România foarte sus (mai ales dacă îi ieşeau planurile cu banca internaţională cu sediu la Bucureşti etc). Din păcate a fost eliminat de către puterile oculte care conduc astăzi România, pentru că le încurca planurile.

De pe indignati-va.ro: “Toate cele ce se intampla de 21 de ani îmi întăresc convingerea că era mult mai bine înainte de lovitura de stat din decembrie 1989, atunci exista o elită, exista o ştiinţă, o scară a valorilor, nu doar corupţie, hoţie, incompetenţă, nepotism si dorinţa de distrugere a economiei; exista hărnicie, bun simţ si omenie…. Si nimic din sălbăticia de astăzi.” (sursa AICI)

…………………………………….

Pomicultura este un domeniu prioritar pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, iar dezvoltarea pepinierelor de pomi fructiferi este nevoia primară a acestui domeniu. O nevoie foarte mare, din cate vad în acest pdf ce face parte din documentația sub-programului tematic: „Creșterea competitivității sectorului pomicol”, care zice așa: “Față de un necesar anual de aproximativ 10 milioane de pomi, producția realizată de pepinierele interne este de abia 1,5 – 2 milioane de pomi.”

Ce altceva mai zice:

“Suprafața totală cultivată cu pomi în 2009 a fost de 135.000 de hectare. În ultimii 23 de ani, suprafața pomicolă a României a cunoscut o scădere accentuată de 57% față de 313.380 de hectare cultivate în 1990.”

“Din punct de vedere al cantității de fructe produse de România, dacă în 1990 producția de fructe însuma peste 1,4 milioane de tone, în 2009, acesta a fost de numai 616 000 de tone. “

Pomicultura nu este singurul domeniu care a mers din ce în ce mai prost după revoluție. În 1990, România avea 5.381.000 de capete bovine, iar în 2010 număra 1.985.000 de exemplare. Numărul de ovine a atins minimul în anul 2002, când efectivul s-a înjumătăţit (7,2 milioane de capete, faţă de 14 milioane, în 1990).  (sursa AICI)

…………………………………….

Citiţi şi CUM ESTE ROMÂNIA ÎN PREZENT:

Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119)

România 2014: peste 100 de probleme, o singură cauză

Citiţi şi:

FMI distruge suveranitatea statelor si le duce spre faliment economic financiar (pol95)

Cine conduce lumea si România? Masoni, grupuri oculte, marile corporatii etc (pol59)

VIDEO Ceauşescu:

Emilian, 29 iulie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

93 responses to “Despre economia Romaniei in comunismul ultra nationalist al patriotului Nicolae Ceauşescu. Plata datoriei externe (pol153)

  1. Da, se spune ca in 2005 Romania ar fi atins nivelul de dezvoltare al Frantei. Dar cum ridica unul capul cum i se da la picioare, nu? Germania cum a reusit de 2 ori sa renasca? Sau Japonia? Deci nu era de domeniul SF ca si Romania sa ajunga o tara dezvoltata. Se demonstreaza astfel ca cineva a avut interesul ca noi sa devenim doar o tara de exportatori de sclavi.
    Felicitari pt art. si cateva observatii:
    – Nu se preda religia la scoala dar oricine avea libertatea de a crede si a merge la biserica
    – Libertate de exprimare era, mai putin critica adusa sis. comunist.
    – Taranii nu au fost mutati cu forta la oras ci au fost atrasi pt construirea si dezvoltarea industriei
    – Care obsesie pt constructii megalomanice? Casa Poporului este apreciata, Transfagarasanul si canalul Dunare-MN, de asemenea
    – Atrocitatile din inchisori au fost inaintea lui, el a eliberat detinutii politici

  2. “Eu de fapt pornisem de la acele articole despre ceausescu pe care voiam sa le pun pe blog :D Oh well.”
    n-a fost comunism- vezi esenta termenului…comunismul care a fost numit comunism…cu percepte nobile “ca-ntodeauna”…de cine a fost?

    in rest… “s-a luat prea mult dupa nevasta-sa’…si “lumea mergea in concediu”…ar fi sustinerea…fata de ce a fost… dar care nu scuza…sau nu pot fi imbratisate…doar ca acum sunt tot niste Unii… apropo de patriot/ism- cand te intereseaza de om …ca-l platesti si ii bagi pe gat meserii…luat de-a valu… cat si la propriu(dezradicinare…ca acum vaccinare)… nu e neaparat stare de bine

    • Eu nu militez pentru revenirea la sistemul de atunci. Am incercat doar sa subliniez manipularea facuta in jurul subiectului Ceausescu si lucrurile bune care erau atunci, si pe care, acum, de exemplu nu le mai avem. Dar asta nu inseamna ca daca as proiecta acum o societate ideala ar fi ca cea a lui Ceausescu. In prezent, cu tehnologia actuala (dar cenzurata de elite) putem doar sa ne imaginam cate lucruri ar putea fi facute si cum ar putea sa arate omenirea… poate n-ar mai fi nevoie de munca deloc… Dar…din pacate suntem tinuti sclavi si cei mai multi nici nu realizeaza.

  3. Asa cum ai spus, fiecare cu parerea lui. Eu nu consider ca acele lucruri facute “bune” de Ceuasescu au fost bune. Dimpotriva.

    • Bineinteles. Fiecare cu parerea lui. Tocmai daia ti-am trimis la tine pe site link catre acest text, ca sa mai vezi si alta parere. Cum poti sa nu consideri un lucru bun, de exemplu plata datoriei externe? Sigur, nu trebuia facuta cu sacrificii imense din partea populatiei, insa plata in sine a fost ceva genial. Popoarele din ziua de azi sunt tinute sclavi prin sisteme de indatorare. Daca nu esti dator, ESTI LIBER. Asta a oferit Ceausescu Romaniei – libertate economică şi implicit politică – o chestie la care nu va mai ajunge România muuult timp de acum incolo. Iar pt asta a fost asasinat. Uita-te la filmul all wars are banker’s wars, are vreo 40 min, sa vezi acolo cum este controlata lumea si ca sa intelegi mai bine faza cu Ceausescu.

      • Așa cum ai spus, costul platirii datoriei a fost prea scump. Eu zic ca nu se merita. Valoarea unui om este mai importantă decit a unui leu.

      • Nu am zis ca a fost PREA scump. A fost scump, dar poate ar fi meritat daca ne gandeam la beneficiile pe termen lung. Au fost efecte mari asupra populatiei, care puteau fi ameliorate şi pe care populatia le-ar fi inteles daca ar fi priceput ce era in jos. Dar chiar si fără asta, daca plata datoriei ar fi insemnat LIBERTATE fată de camatarii internationali poate ar fi meritat sacrificiul pentru binele pe termen lung al Romaniei. Dar nu a fost dupa poporul roman si nici dupa ceausescu. Totul s-a decis de catre cei care conduc lumea. Dar e important sa intelegem ce s-a intamplat si de ce. Oh well.

      • Eu spun ca a fost prea scump. Poate ca romanii au fost liberi fata de cei străini, dar nu au fost liberi fata de cei care conduceau tara. Romanul nu a fost mai liber cu datoria externa plătită. Doar a schimbat stapinul.

      • Romania nu a apucat sa se bucure de acea libertate. In martie 1989 a fost platita datoria, in dec 1989 a fost lovitura de stat. Dupa plata datoriei tot “profitul” rezultat din extraordinara economie a lui Ceauşescu s-ar fi revărsat asupra populatiei, dar populatia nu a mai apucat acest lucru pentru ca Romania a fost capusata de interesele straine care o controlează si astăzi. Si acum, o duce de 1000 de ori mai rau ca in comunismul lui Ceauşescu, fiind pe cale sa se destrame si sa dispara ca stat si popor. Citeşte textul Review on Romania.

      • O economie socialista/comunista nu aduce libertate. Nici economică nici altfel. Economia lui Ceaușescu a fost mai mult ordinara decit extra.

      • Bineinteles ca s-a meritat.Acum este mai bine ca ai ce cumpara si se arunca mancare la gunoi cu tonele ? pentru ca nu o cumpara nimeni? si nici macar la o cantina a saracilor nu se da? e bine aceasta risipa ? si acest sistem de neimaginat pe care toti il apreciati dar nici unul nu il intelege,si cand se va intelege cu adevarat ce face va fi prea tarziu…Ceausescu ,mancarea o impartea pe calorii…Omul manca atatea calorii dimineata la pranz si seara…Totul era calculat pe calorii ,Nu infometare..si fara risipa ..si fara tot plasticul asta care il mananci acum fortat …au gust de plastic si de produse petroliere…Este literatura acum scrisa si celor care sunt interesati de nutritie …chiar nu va dati seama nici acum ca ceea ce facea el este ceea ce intr-un final oamenii incearca acum…Mesele cat mai putine insa consistente..Nu? atata gramaj de carne ,atat de branza si asa mai departe…Sanatos sa fie nu mult si prost cum ne place acum…si nu se arunca nimic…Nu va este mila de cei care nu au ce pune pe masa insa vad la magazine cum se imputesc legumele?

      • Oamenii sunt prostiti de Scoala si Mass Media sa creada ca Ceausescu avea toata puterea in ROmania si ca el este responsabil pentru infometarea populatiei si suferintele poporului roman din acea perioada. Nu e vina lor, pur si simplu multi traiesc cu iluzia ca afla adevarul de la TV sau din cartile publicate de mafie pentru a ne dezinforma. Ceausescu gandise impartirea hranei astfel incat poporul sa traiasca decent, insa strainii anti romani din jurul lui au facut altfel, incat poporul sa sufere si sa creada ca ceausescu e de vina, astea toate fara ca Ceausescu sa stie. El habar n-avea ca poporul sufera, e infometat etc, se vede asta si din marturia video a sefului garnizoanei din Targoviste unde a fost tinut Ceausescu in ultimele zile din viata.

      • Am trăit pe vremea aia si oricit ai spune ca a fost bine, nu a fost. Omul nu a fost liber, a fost tratat ca un animal ca ceausescu sa-si hrănească grandomania.

      • Din pacate NU cunoașteti informatii esentiale cu privire la epoca Ceausescu. Sunteti convinsa ca situatia a stat intr-un anume fel din cauza propagandei anti-romanesti de la TV si din presa, din ultimii 25 de ani, timp in care Ceausescu a fost demonizat continuu. Sigur ca oamenii au suferit pe vremea lui Ceausescu, insa el habar n-avea. Strainii anti-romani din jurul lui a cauzat toate relele poporului roman, au intors poporul impotriva lui Ceausescu si la final l-au lichidat, au interzis imediat dupa pedeapsa cu moartea (ca nu cumva sa o pățească și ei) si s-au instalat frumos la conducerea țării pana azi, exploatand fara sange poporul roman si distrugand toate lucrurile bune facute de Ceausescu pentru independenta noastra economica, militara si politica.

      • Din păcate dvs NU cunoasteti despre ce vorbiti, faceti presupuneri despre ceea ce cred eu fără sa aveți vreo dovada. Nu am nevoie de “informații” despre ce s-a întimplat atunci, am trăit pe pielea mea, deci propaganda nu are nimic de a face cu asta.

        Ceausescu nu a făcut absolut nimic pentru independența economică. Un om nu avea voie sa-si deschidă o firma, nu putea angaja pe cine vroia si cu cit vroia, etc. Mai cititi cărți despre economie ca sa vedeți ce înseamnă o economie libera. Ca ce a făcut ceausescu nu a fost libera.

      • Sunt de acord ca ati trait pe pielea dvs acele suferinte generale – infometare, lipsa curent, apa calda etc etc etc. Problema e ca ati fost pacalita sa invinovatiti pe cine nu trebuie – pe Ceausescu. Dvs traiti in iluziile pe care le intretine presa in fiecare zi: ca Ceausescu a fost un dictator care si-a asuprit poporul, că traim in prezent in libertate, cand de fapt suntem sclavi fara sa stim, că economia este libera, cand de fapt e la cheremul stapanilor financiari ai planetei, că sistemul capitalist este ceva bun pentru omenire, când de fapt este un alt tip de exploatare a celor mulți, un alt tip de dictatura a stăpânilor/ocultei asupra popoarelor. Din cartile de economie NU veti afla niciodată adevărul. Luati niste carti despre istoria REALA a poporului nostru, scrise de patrioti – Nicolae Paulescu – cartea Spitalul, Radu THeodoru – cartea Romania ca o pradă etc. Daca vreti sa intelegeti ce ni se intampla. Daca nu vreti, citit in continuare economie si uitati-va la TV.

      • Păcălită? Cine m-a înfometat? Cine a decis rationarea la curent, apa? Obama? Putin? De unde știți daca ma uit la tv?

        Cine a zis ca astăzi romanii sint liberi? Cine a zis sa cititi cărți de economie socialiste? Mai cititi un Adam Smith, un Milton Friedman. Mai lăsați odata propaganda comunista.

  4. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  5. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Ceauşescu speriase Vestul – Maria Diana Popescu

    http://lupuldacicblog.wordpress.com/2013/08/21/ceausescu-speriase-vestul-maria-diana-popescu/comment-page-1/#comment-329

    DAR, economia lui Ceaușescu era pe locul trei în Europa prin exportul de mărfuri, produse chimice, petroliere, mașini grele, utilaje, metalurgie.

    În anii ’80 a avut cea mai rapidă creştere economică din Europa, lucru care a speriat Germania, Anglia, Franţa şi SUA. Înainte de 1989 flota de pescadoare era a şasea din lume, iar cea comecială, a patra. Ambele au dispărut, după, cu dosare cu tot. „Porumbeii libertăţii” au venit în ţara noastră prin lovitura de stat condusă de o gaşcă de criminali, şi au învăţat poporul să folosească cuvinte golite de sens, gen revoluţie, democraţie, reformă, economie de piaţa, tranziţie, pentru a masca jaful şi distrugerea noastră ca naţiune. A fost rău că s-au construit oraşe, fabrici, spitale, grădiniţe, drumuri, şcoli, universităţi, teatre, case de cultură, care permiteau poporului să facă un pas spre civilizaţie? Nicidecum. În oraşele construite pe atunci românii vor mai trai 1000 de ani.

  7. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  8. Intradevar, Ceasescu a reusit sa construiasca multe lucuri:
    1. a luat un imprumut gigant de la FMI in anii `70 (avea relatii bune cu Vestul in vremea respectiva)
    2. a celtuit banii in projecte grosolane (unele proaste, de care nu scapam nici azi) care nu erau niciodata profitabile (ex. Sidex Galati)
    3. a dat imprumuturile inapoi in natura (adica nu bani, ci produse) prin infometarea populatiei (adica a vandut/exportat din tara tot ce a putut – sub pretul pietii)
    E simplu.

    Articolul este extrem de subiectiv si naiv.

    Ceasescu a inceput cariera ca un comunist liberal, dar a vazut prea multe prostii in China si in Corea de Nord, si a devenit si el la fel de stalinist si lacom.

    Daca vrei sa stii cum ar fi Romania comunista lui Ceausescu azi, citeste despre Coreea de Nord sau aici:
    http://www.riscograma.ro/3537/iata-cum-a-distrus-comunismul-economia-romaniei/

    • Uuu…”naiv” mi-a placut cel mai mult. Si tu crezi ca acuzi pe cineva de ceva cu termenul “subiectiv”. Toti suntem subiectivi, ca daia sunt oameni, daia suntem diferiti. Naiv esti tu daca ai incredere in indicatorul PIB ca unic etalon de baza al bunastarii sau eficienţei economice :)). A luat imprumut gigantic si a facut ceva util tarii cu acei bani. Uita te ce au facut Basescu, Ponta si compania cu banii imprumutati in ultimii ani… Doar titlul articolului din riscograma este imbecil – cum a distrus comunismul economia Romaniei… Mai bine te-ai uita la cum a distrus “capitalismul” de dupa 90 economia extraordinara pe care o crease Ceausescu pana in 89. Atat de buna era incat l-au asasinat ca sa nu mearga mai departe si sa le dea peste cap planurile de detinere a monopolului financiar mondial. L-au pus pe masonul isarescu la BNR si au rezolvat treaba. Acum suntem muritori de foame. Tu iti imaginezi ce ar fi insemnat tara noastra dupa 90 FARA DATORII externe si cu UN EXPORT IMENS de un trilion de chestii pe plan mondial? Oh well.

      • PIB-ul este un indicator prin care se poate compara economia unei tari, dar hai sa vedem si alte modalitati de comparare a “bunastarii” pe care tu consideri importante:

        1.România avea o economie care duduia pe bune…

        Da Romania producea tot ce se putea, sub diferite licente externe (Tractor pe licenta MTZ, Dacia pe licenta Renault, Oltena pe licenta Citroen, Camioane pe licenta MAN etc.), de o calitate inferioara (lipsa de inovatie timp de decenii, calitate de asamblare si materiale mult sub nivelul acceptabil), pentru piata URSS si afiliatii, piete care au prabusit odata cu prabusirea URSS.

        2.Toată lumea avea de lucru (şomaj 0?);

        Statul gasea pentru tine un loc de munca, nu conta daca esti capabil sau daca vrei locul de munca pe care statul iti ofera. Sistemul era plin de sefi corupti si cu muncitori care produceau marfa de calitate inferioara fiind beati tot timpul la munca (cu exceptii).
        Entusiasm, ambitie, antreprenoriat nu exista. Stateai 8 ore pe zi la locul de munca si luai salariul.

        3.Sistemul de învăţământ era de o calitate NET SUPERIOARĂ faţă de cel de acum;

        Da, sistemul de invatamant communist, unde tovarasul Ceasescu si sotia sa (cu 4 clasa generale ale sale) erau considerate academiciani. Toate cartile avea portretul conducatorului si elevii recitau versuri comuniste scrise de poetii de curte, ca Vadim Tudor. Net superior.

        4.Sistemul de învăţămând universitar era DE CALITATE şi NU era accesibil oricui, cum este în mod greşit acum;

        Nimic nu era imposibil, daca erai cadru de partid – dar cine vroia la universitate, daca poti sa detii functii inalti cu 4 clase generale?

        5.Când terminai o facultate erai repartizat automat pe un loc de muncă în funcţie de MEDIE (deci competenţă);

        Pilele si spagile erau si atunci unelte de motivatie maxima (cafea, ciocolata, tigari Kent etc.).

        6.Toată lumea avea bani de mers în concediu;

        Avea bani, pentru ca nu avea acces la bunuri (rationalizare), toti aveau deposit la CEC, si toti erau infometati, nu puteai sa cumperi un televizor, masina fara sa astepti ani de zile.

        7.Populaţia României mânca hrană sănătoasă, nu otrava pe care ne-o serveşte occidentul în supermarket astăzi;

        Populatia manca ce gasea, iar ce gasea area produsele inferioare pe care nu se putea exporta. Majoritatea mancarurilor destinate populatiei erau fabricate cu adaosuri nesimtite, cam ar fi „Tacamul de pui”, „salamul cu soia”, „adidasii de porc”, „nechezolul”, „cicoarea”, „laptele condensat”, „compotul de prune” sau „pestele oceanic”. Si pentru otrava asta se statea la „coada” ore în şir.
        http://www.comunismulinromania.ro/Articole/Romania-comunista-aspecte-ale-vietii-cotidiene.html

        8.Nu se preda religia la scoala dar oricine avea libertatea de a crede si a merge la biserica;

        Religia era interzisa, comunistii erau ateisti. Tinerii erau chemati la scoala si duminica pentru a nu se duce la slujba… orice eveniment religios era monitorizat si raportat la Securitatea. Biserici monument istoric erau daramate (Bucuresti).

        9.Pe timpul lui Ceauşescu s-au păstrat tradiţiile…

        Patrimoniul construit (biserici, castele, case nobilesti) era lasat sa deterioreze, istoria era falsificata si divertismentul romanesc insemna folclor, nu exista optiune – prin urma Romania a devenit o tara inchisa, conservativa si nationalista care nu cunostea altceva decat cultura proprie falsificata de comunisti. Minoritatile erau suprimate (sasii din Ardeal erau vanduti, etc.)

        10.Până în 1989 populaţia României avea un spor natural pozitiv…

        Abortusul era ilegal. Copii nedoriti erau abortate prin proceduri amatoare, resultand in multe sterilizari si chiar decesuri. Multe copii nou-nascuti erau abandonate, casele de copii erau pline de orfani.
        Viata sexuala nu exista, sexul era un tabu in societate comunista.

        11. România avea flotă comercială pe locul 4 în lume la nivelul anului 1989;

        Aici punct pentru Ceausescu.

        12.În martie 1989 România plătise în mod incredibil TOATĂ DATORIA EXTERNĂ FAŢĂ DE CREDITORII…

        “Între 1968 şi 1972, Ceauşescu a negociat în secret cu FMI şi Banca Mondială condiţiile aderării şi oportunităţile de creditare cu dobânzi mici. Sovieticii l-au acuzat că s-a „vândut“ capitaliştilor…
        Bazându-se pe creditele FMI-ului şi Băncii Mondiale, Ceauşescu a iniţiat un program amplu de dezvoltare industrială…
        Începând cu 1977, reprezentanţii FMI au condiţionat colaborarea cu România de aplicarea unor reforme.
        Ceauşescu nici nu dorea să audă de reforme care întăreau rolul individului în societate.
        România a intrat în incapacitate de plată în 1982, pentru prima oară după 50 de ani (anterior se întâmplase în 1932, în timpul marii crize economice).
        Timp ce nouă ani s-a plătit integral datoria ce trebuia achitată timp de 25 de ani. Schimburile externe au fost forţate la maxim, în timp ce importurile au fost controlate drastic .”

        Citeste aici:
        http://adevarul.ro/cultura/istorie/cum-ascuns-ceausescu-fmi-situatia-reala-economiei-romanesti-1_510825144b62ed5875b5d152/index.html

        Unele lucruri chiar erau bune, dar cele rele sunt majoritari. Si lumea stia (si unii mai stiu) despre ce vorbesc.
        Ceausescu a lasat in urma un popor infometat, prostit si care nu stia sa produca produse de calitate – iar lucrul asta este in schimbare, romanii pot alege ce mananca, pot sa circule liber prin tara si prin strainatate, sa se informeze si sa exprime parerile, si incet incet, sa produca produse de calitate pentru o piata globala (Dacia).

      • Nu am zis că era un sistem perfect. Bineinteles că existau probleme multe si mari. Dar…si lucruri bune. Iar comparativ cu ce e azi, sa analizeze fiecare, dar nu dinpoziţia pe care o are el în societate, ci din poziţia pe care o are POPORUL ROMÂN…acum…si atunci!

        1. România NU exporta doar în URSS şi nu cred că erau de calitate aşa inferioară dacă atâtea state cumpărau de la noi
        2. Nu am zis ca nu era coruptie, incompetenţă si nepotism. Dar macar aveai de lucru si luai salariul. La fel, se sta 8 ore pe zi si ASTAZI intr-o gramada de locuri de munca unde nu-ti folosesti creierul deloc.
        3. Nu am zis ca nu era coruptie si nepotism. Ma doare in cot de imaginea si poeziile, atata timp cat invatai ceva la scoala (comparativ cu dezastrul de acum)
        4. Nu am zis ca nu era si pe baza de nepotism; nu există sistem perfect – te rog compara cu pilele şi şpăgile de acum
        5. Nu am zis ca nu era si pe baza de nepotism; nu există sistem perfect – te rog compara cu pilele şi şpăgile de acum
        6. Rationalizarea si infometarea au fost pe toata perioada lui Ceausescu? Am explicat de ce s-a facut asta si am zis ca nu a fost bun faptul ca populatia a suferit, insa macar s-a platit datoria externa. Daca nu poti intelege cat de importanta si relevanta este chestia asta pentru un popor, atunci asta e.
        7. Repet, raţionalizarea şi înfometarea au fost mai ales spre sfârşit. Iar mâncărurile însirate de tine sunt, după părerea mea, mai sănătoase decât ce otravă mănâncă românii acum. Că nu se găseau si stateai la coadă pentru ele este aceeasi problema explicata mai sus, din cauza plăţii datoriei externe.
        8. Deci se putea sau nu merge la biserica? Aveai voie sa te rogi in casa cui vrei tu? Aveai voie sa ai icoane pe pereţi? Nu stiu, intreb.
        9. Exact ce ai însirat se întâmplă şi acum, la un nivel chiar mai grav. Şi abandonarea obiectivelor, şi minciuni privind adevărata istorie a României etc.
        10. Da, faza cu interzicerea avorturilor a creeat multe probleme şi nu a fost o idee prea gândită a lui Ceauşescu.
        12. Da, Ceauşescu a folosit banii FMI pt a dezvolta România, iar când şi-a dat seama ce fel de mecanism aplică FMI-ul (de cucerire financiară a statelor, uşor, uşor, prin îndatorare şi impunere de “reforme”) a hotărât să le dea cu flit, şi bine a făcut. Ai noştri, de azi, sunt pur şi simplu sclavi în faţa acestor puteri străine, iar noi suferim imens de pe urma chestiei ăsteia.

        oricine este liber să facă o analiză între sistemul Ceauşist şi cel de acum. Eu nu susţin că, per total, era mai bine atunci. Eu doar subliniez, pentru a restaura dreptatea faţă de Ceauşescu, lucrurile bune pe care le-a făcut. Dacă tu consideri că situaţia României este mai bună acum, o ţară pur şi simplu DISTRUSĂ din toate punctele de vedere, COLONIZATĂ, un sclav al puterilor anglo-saxone, comparativ cu atunci, foarte bine. Eu unul sunt indignat de modul în care a ajuns România, pentru a “putea alege ce să mâncăm” – dintre otravă şi otravă (câţi oameni au acces şi bani pt produse sănătoase), pentru a putea să circulăm liber prin ţară şi străinătate (cu ce bani?), şi pentru a ne putea informa liber (din presa vândută şi de unde net pentru peste 50% din populaţia României de azi?), pentru a putea exprima liber părerile în mediul online, sau prin petiţii, sau în neant (că tot aia e), că NIMENI NU DĂ DOI BANI pe părerile noastre exprimate liber (nici măcar proteste nu putem face fără să fim ameninţaţi, bătuţi, gazaţi etc) şi pentru a produce chestii “mai de calitate” precum Dacia. Altceva în afară de Dacia mai producem? Economia României este în colaps şi în faliment ascuns. România are acces la piaţa globală doar prin IMPORTURILE de produse “de calitate” venite din alte ţări. În loc să exportăm, noi importăm până şi cereale. Penibil am ajuns, din grânarul Europei…gunoiul Europei. Să le fie ruşine generaţiilor care au permis distrugerea de după 89 şi generaţiei noastre dacă o va permite mai departe…

      • Bravoooooooooooooooooo.Deci extraordinar oameni buni.Minunat.Era si timpul ca cineva sa incerce sa aduca lumina in ceea ce s-a intamplat pe timpul lui Ceausesc sau adevarul despre ceea ce a facut el pentru aceasta tara .Da am 33 de ani ,si am prins prea putin din acea perioada insa detaliile luate de la diferite persoane care acum sunt pensionare sau da au plecat in afara ,te face sa plangi efectiv dupa acele vremuri si regretele imense pentru ceea ce am facut .Am fost de acord la asasinarea lui iar acum continuam sa credem, inca o mare parte a tarii ,ca am facut un bine .Am un mare respect pentru acest om.Si pacat ,mare pacat de el si de ceea ce au sacrificat ai nostri pentru libertate.Ne indobitocesc incontinuare ,ne fura istoria ,ne schimba limba si toate celelelalte si ne mai si place.Nationalismul este doar un simplu cuvant in paginile dictionarelor fara real sens.ASa am acceptat si cu istoria noastra din vremurile cele mai de demult .Insa daca continuati sa faceti ceea ce faceti acum sunteti oameni extraordinari.Au inceput destul de multi sa deschida ochii si sa-l considere un martir pe Ceausescu .Il plang si il pomenesc .Si au si de ce, dupa cum relateaza toata lumea aici.Toata stima

      • Da, Ceausescu a fost un mare patriot roman. Cand presa nu va mai fi a mafiei anti-romanesti, tot poporul va intelege asta.

  9. Pingback: Romania – colonie in Noua Ordine Mondiala. De ce a avut loc lovitura de stat din 1989 si asasinarea lui Ceausescu (nom37) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  10. Nici un sistem nu este ideal (in afara de natura), pentru ca este construit de om.

    Intrebarea este Emilian, tu ai vrea sa traiesti in comunismul lui Ceausescu?

    Chiar crezi, ca atunci era mai bine, decat acum, pentru ca se facea, ca se manca bine, ca avea leisori la cec, si ca puteai sa fii mandru de tarisoara?
    Uitate la Coreea de Nord: ei nu sunt colonizati sau distrusi, industria lor duduie, presa lor srie numai lucruri bune si oamenii sunt sanatosi si bucurosi, daca crezi…

    Hai sa numaram si pe tovarasul Ceausescu unde trebuie, langa Kim Ir Sen, Stalin, Hitler si alti lideri, care au facut multe lucruri pentru tarisoara lor, dar au reusit sa atraga si ura poporului. Si hai sa le judecam intreg, cu bine si (mai ales) rau.

    • Da, pai, asa sa facem, cum zici tu, insa la nivel public, in Romania, se vorbeste doar de RELELE lui Ceausescu. Nu stiu daca as vrea sa traiesc in comunismul lui Ceausescu, insa într-o construcţie viitoare a României, trebuie să ne uităm şi la multele lucruri bune care erau atunci, şi care au funcţionat foarte bine, pentru ca avem de unde învăţa. Habar n-am cum e in coreea de N. Nici nu avem de unde sa stim. Presa vanduta occidentalilor ar putea sa zica orice. Cine-o crede? La fel si despre situatia din Siria si multe alte “dictaturi”. Toti oamenii tind spre bunăstare fizică şi sau psihică, care se traduce prin fericire.. Dacă se făcea un sondaj în perioada de vârf a comunismului lui Ceausescu cu intrebarea “cât de fericiti va considerati?” si raspunsul sa fie de la 1 la 10, si s-ar face acelasi sondaj acum, cred ca ar fi diferente considerabile la nivel national, in favoarea perioadei comunismului. Nu conteaza ce vreau eu sau tu, ci cum era mai bine pentru popor, in intregul lui. Si habar n-am daca era mai bine atunci sau acum, dar nu trebuie sa ne lasam manipulati de presa si scoala si etc privind “monstrul de Ceausescu” care a distrus Romania. Ceausescu a facut de 1000 de ori mai multe lucruri bune decat bestiile care ne conduc de 23 de ani. Asta nu inseamna sa ne intoarcem in comunism, ci sa ii omoram (politic, desigur) pe cei de acum si sa punem oameni PATRIOTI in loc. Oh well.

      • Cauza si efect…
        Ce s-a intamplat dupa 89 nu a fost capitalism autentic,nici nu se putea atat timp cat vechii nomenclaturisti de partid si securisti(iata bestiile care ne conduc de 23 de ani dupa) au preluat tot ei puterea politica Fabrici distruse,pai cine le-a distrus,vreo minte de tanar intreprinzator,inteligent,inventiv care intelegea marketing cu adevarat??Nu! Au revenit acolitilor sistemului ceausist,care din toatala incompetenta si lacomie dupa profit rapid le-au falimentat ori vandut!
        Retine,indoctrinarea cu toata pologhia ideologica marxist-comunista si-a spus cuvantul si dupa.Inca suntem corigenti in a constientiza valorile democratiei ,singura care ofera libertate de exprimare si actiune.Cum sa omagiezi un sistem bolnav,paranoic,totalitarist,despotic!O tara intreaga pusa sa asculte conferinte kilometrice intr-un limbaj de lemn…si abundand in minciuni!Insasi informatiile tale sunt reprobabile din acest punct de vedere!
        Ce sa mai spunem de cultul “mamei eroine,si savant de renume mondial’,ori de indocrinarea copiilor inca din gradinita!

        Mergi la Sighet sa vezi muzeul dedicat Memoriei rezistentei anticomuniste!
        Vezi documentarul “Fenomenul Pitesti” ,cutremurator!

        Punctul 8 din rezolutia de la Timisoara cerea inlaturarea din functii de conducere a oricarui activist comunist.Altfel ar fi stat lucrurile astazi daca se reusea acest lucru!IPacat!
        Inca suntem intr-o faza de neocomunism!Dezvatul e cu mult mai greu decat invatul!

        Foarte multe fabrici erau nerentabile,neproductive,pe butuci,in prag de faliment…asrta apropos de lista lor!
        Multi se faceau ca muncesc si incasau acelasi salariu ca cei care se speteau munci din greu!Functii de conducere(ca si astazi) erau ocupate de activisti de partid!Unii nici nu aveau studii de specialitate!
        Datoria externa s-a achitat cu pretul infometarii,a unei economii drastice la sange ,a unei politici de carpeala,nu management economic asa cum se practica intr-o tara capitalista!
        Reamintesc,program tv de 3,4 ore,zile(telejurnale in care adevarul se ascundea,doar lucruri marete existau in tara) ,ori va reamintesc zile in care pentru cateva ore se intrerupea electricitatea!
        Copilaria mea,ufff… a insemnat stat la cozi interminabile la alimente de baza,si musai in scoala si chiar mai tarziu la serviciu ,cantarea partidului mult iubit!

        Si teama de a cuvanta liber ce gandesc,ce simt…asta este cel mai odios lucru cu putinta ,cea mai mare sfidare la adresa umanitatii noastre…cuvantatoare!
        Revino-ti in fire!

      • Nu am elogiat comunismul, imi pare rau daca asta ai priceput din articol. Ai multe lacune cu privire la realitatea istorica si prezenta. Daca te uiti la TV o sa stii ce iti dau aia minciuni la TV, nu realitatea.

        Epoca Comunista in ROmania a avut vreo 2-3 perioade, nu a fost doar “comunism” si atat. Pentru ca diferentele sunt colosale, intr-o anumita peioada – mai ales la inceput – conducerea Statului Romania era in mainile evreilor bolsevici care s-au pus pe furat si distrus, iar spre sfarsitul comunismului a fost perioada Ceausista, adica atunci cand patriotii romani au pus mana pe conducere si au intors statul in favoarea poorului roman. Toate relele pe care le stii din perioada Ceausista erau facute de evreii conspirati cu nume de romani si vorbitori de romana ascunsi in institutiile de stat dandu-se drept romani, dar lucrand in interesul neamului lor si impotriva neamului nostru. Ceausescu si ceilalti patrioti NU au stiut de ei sau sa scape de ei.

        Traiesti in iluzia si minciunile livrate de mafioti cum ca capitalismul si democratia sunt bune pentru omenire :).

        Unii oameni care au urat la fel ca tine epoca Ceausista si pe Ceausescu s-au trezit azi la realitatea si s-au documentat si au inteles care era cu adevarat sursa releleor de atunci. Cand o sa te documentezi si tu o sa afli ca tot ce stii si mi-ai insirat aici sunt ce te-au prostit ei sa crezi, ca vina era a lui Ceausescu si ca SOLUTIA este democratia capitalista autentica din occident :) pff

  11. Imi permit sa-mi exprim si eu o parere destul de pertinenta cu privire la perioada comunista pentru ca la moartea lui Ceausescu aveam deja 18 ani.
    1.Dupa 1980,alimentele au fost rationalizate pentru ca erau exportate si nu se gaseau.
    Acum se gasesc din plin, cu multe otravuri in ele, dar nu sunt bani decat pentru cei bagati, smecherii, hotii sau in foarte mica masura cei cinstiti care au un loc de munca bine platit.
    2.Frig in casa si fara curent.La fel. Acum opresti caldura ca nu ai bani sa o platesti ( repet din cauza banilor, asa cum a facut Ceausescu cu toata populatia ), inchizi lumina sau faci economie din cauza banilor, pentru ca , ce sa vezi, nu ai bani sau nu ai un loc de munca.Discriminareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(din acest punct de vedere)
    Unii au conditii umane si altii inumane.Cati dintre dvs. considera ca din populatia activa cei ce vor sa munceasca nu vor sa munceasca( sau nu au unde) si pe un salariu decent, pentru a nu mai face aceste comparatii ??
    3. Eu nu am simtit nici un fel de securitate si la fel ca mine au simtit-o alte sute de mii poate chiar milioane.Dar acum ca nu mai avem securitate si avem :
    a. Trafic de droguri+trafic de etnobotanice.
    b. Mafia locala, a clanurilor pe regiuni(zone), in toata tara, inclusiv baronii politici care traiesc pe spinarea contribuabilului de rand.
    c. Din punct de vedere al sigurantei pe strazi, net superior celei de astazi.
    Si lista poate continua intr-0 alta postare.
    Regret doar pe jumatate acea perioada
    Daca cineva isi inchipuie ca poate fi comparata Romania lui Ceausescu Cu Coreea de Nord trebuie sa fie la fel de imbecil si de retardat ca cei din acea tara care au creierele spalate.

  12. Dupa 1989, au venit Iliescu si Petre Roman de profesie ingineri, iar cel din urma a afirmat in ceea ce priveste industria Romaniei : Ce avem noi aici ????????
    ” Un morman de fiare vechi “. Asa a inceput jaful si distrugerea industriei noastre romanesti construita cu multe sacrificii, pe care toti romanii le-au simtit in perioada 1980-1990, privatizand la pachet cate 4-5 intreprinderi( de parca acestea au fost construite tot la pachet) si creand someri pe banda rulanta ajungandu-se din cei peste 8.5 mil de persoane active (in peste 2500 de intreprinderi ), la 4.5 mil de persoane in campul muncii. In afara de libertatea de exprimare, de miscare si posibiliatea de a-ti deschide o mica sau mare( daca stii sa furi legal) afacere( castigate dupa 1989, mai mult sau mai putin) nu vad nici un fel de MARI AVANTAJE POZITIVE ALE DEMOCRATIEI,

  13. Acum daca vrei sa strigi de durere, nu te baga nimeni in seama , ba mai mult te si amendeaza.Pai, atunci care este diferenta dintre perioada lui Ceausescu si cea de acum in aceasta privinta. De miscat puteai sa pleci doar in tarile comuniste, ca si noi si foarte greu in tarile capitaliste.Pai, acum nu ai bani sa pleci in alte tari, pentru ca , ce sa vezi, nu sunt locuri de munca pentru toata lumea sau sunt, dar sunt platite prost.
    Ce a pierdut sistemul lui Ceausescu dupa 1989(gravvvvvv), este sistemul de invatamant. Hai sa nu ne legam de prima pagina a manualelor scolare ca devenim penibili.Este unul din sistemele care defineste o societate sanatoasa.
    Uitat-va cum au ajuns tinerii in ziua de astazi ?????????????????????
    Fara un gram de cultura generala, fara un gram de comportament si civilizatie corespunzatoare la nivel de individ in societate.Nu vreau sa generalizez, dar procentajul este destul de mare.
    Fiecare dintre dvs. analizeaza ce a castigat si ce a pierdut societatea romaneasca per ansamblu in cei 23 de ani de libertate. Numai ca libertatea aceasta a fost inteleasa prost pentru foarte multi dintre noi, romanii si strainii care ne-au invadat sau cei care ne-au facut de rusine peste hotare.

  14. va multumesc ptr omestitate . aratind si partile bune si patile rele avem nevoie de adevar de o istorie in care sa ne regasim sa ne acceptam . si din care sa invatam toti am facut greseli . am un mare regret ca afost impuscat degeaba trist a fost ca nici unul din 6 milioane de comunisti membri PCR ni ia luat apararea nici unul nu a incercat sa isi apere presedintele tari a Romaniei de atunci toti lau tradat o tara intreaga de tradatori la care lea dat case locuri de munca un viitor asa cum a fost dar mai bun ca acum .. care cu 5 minute inainte lau aplaudat . iar dupa acea lau pus la zid .. a avut demnitate a cintat cind lau impuscat . in fiecare iarna imi amintesc de el .. sper sa nu ne mai impuscam niciodata presedintele Romanniei

    • Nici daca presedintele e un tradator nenorocit din cauza caruia mor romani nevinovati pe capete? :)

      Am prezentat si partile bune si cele rele pt semi-obiectivitate. Cu cat citesc mai mult pe acest subiect ajung sa aflu ca Ceausescu a fost un patriot care a deranjat pe cine nu trebuie si daia a fost lichidat. Romanii habar n-aveau cum functioneaza lumea la vremea aia. Ei tot ce stiau era ca nu aveau curent, ca nu prea aveau mancare etc. Si au reactionat contra lui Ceausescu din cauza asta, dar Ceausescu nici macar nu stia ca populatia sufera, pentru ca i se serveau raporturi false, mincinoase. Populatia a fost special infometata ca sa se intoarca impotriva lui Ceausescu si sa fie folosita la lovitura de stat din 89. Sigur ca au existat si lucruri nasoale in comunism si chiar si in perioada lui Ceausescu. Dar mi-e ca daca luam bune cu rele si punem in balanta comparativ cu DEZASTRUL DE ACUM, oricine ar face analiza, cu un maxim de obiectivitate, ar concluziona probabil ca era mai bine pentru Romania pe vremea lui Ceausescu. De fapt chestia asta este sustinuta si de sondajele de opinie. Cred ca s-a depasit deja procentul de 50% dintre romani care regreta acele vremuri si considera ca era mai bine atunci fata de acum… Adevarul istoric este ASCUNS si DENATURAT. Daca spui unui tanar pe strada (chiar si la protestele Rosia Montana unde vin oameni tineri si mai culti si inteligenti asa), ca Ceausescu era bun si patriot risti sa-ti iei bataie, cel putin injuraturi :). Am fost invatati prin sistemul de educatie si mass media MULTE LUCRURI FALSE. Tine de noi sa ne trezim din manipulare, să ne informam, sa cautam adevarul si sa-l aflam. Apoi… sa-l mediatizam. Cam asta incerc eu sa fac cu acest blog. Ehe. Sanatate!

  15. Am 46 de ani… am trait acele vremuri si am participat la revolutia transformata in lovitura de stat. Cu siguranta a fost revolutie initial, tocmai pentru ca am iesit in strada si nu m-a manipulat nimeni sa fac asta. Am alergat in noaptea de 21 dec 89 pe Sos. Stefan Cel Mare dinspre Obor pana la Dorobanti. Se auzeau rafale de mitraliere in departare si cand m-am apropiat de Dorobanti pe drumul spre Televiziune erau oameni in grupuri care puneau lumanari pe trotuare pt cei morti. Am trecut de primul grup si la al doilea m-au oprit altii. Mi-au spus sa nu mai merg mai departe ca se trag cu armele si eu nu aveam nici o arma. Am ramas cu acel grup sa aprind lumanari si dupa vreo cateva ore am revenit acasa. Nu am fost deci un erou. A doua zi am vazut de dimineata lumea alergand pe strazi si cantand “Ole, ole! Ceausescu nu mai e!” mergand spre Comitetul Central si am mers si eu acolo. Am apucat sa vad doar elicopterul decoland si lumea mi-a spus ca a fugit. Am plecat acasa si de atunci totul mi s-a parut extrem de ciudat. Adica televiziune cu revolutia in direct ca un film la cinema… apoi de unde aparusera personajele Iliescu si Petre Roman de care nu auzisem in viata mea… apoi am aflat ca Iliescu era nomenclatura de rangul doi, nu tocmai “emanatia Revolutiei”… mi s-a facut rau cand a inceput discursul in acelasi ton si sforaitoare demagogie cum eram obisnuiti cu sedintele de partid ale lui Ceausescu de la televiziune. Chiar incepuse cu “Tovarasi…” si au fost unii de i-au spus “nu mai da din mana”, ca facea aceeasi gesticulatie ca Ceausescu. Apoi simulacrul de judecata. Toti ne asteptaseram sa fie o judecata corecta, indiferent de ce a facut sau nu, dar a semanat cu o executie la comanda, plus faptul ca s-au intrerupt tot timpul filmarile sau unele clipuri au fost date mult mai tarziu, ceea ce mi-a marit suspiciunea ca a fost cenzura cat cuprinde. Deci lucrurile mi-au devenit clare si la fel imi sunt si astazi. Poporul a vrut sa il inlature pe Ceausescu, dar este clar ca nu pentru ca sa ajunga sa ne conduca cei din linia a doua de nomenclaturisti. Scarbit de ce a iesit am luat calea emigrarii, din care am revenit in 2006 din motive personale (dragoste pentru o femeie care e mai patrioata decat mine si legata de casa, parinti etc), ceea ce nu inseamna ca nu imi pasa de ce s-a ales de Romania si ce se mai poate face. Referitor la revolutia/lovitura de stat am doar un singur lucru de adaugat: “Pacat de sangele varsat!” cum au spus-o si altii.

    Referitor la ce a facut sau nu Ceausescu sau la comparatia trecut/prezent, iata opinia mea:
    Ceausescu nu era un om inteligent, poate un IQ mediu sau usor sub, avand in vedere ca a fost mintit ani multi la rand de cei din jur cu privire la prosperitatea poporului si recoltele nemaivazute etc… Nu cred ca era constient de realitate.
    Ceausescu suferea rau de tot de grandomanie si cultul personalitatii. Era obsedat sa detina un rol important in negocierile de pace dintre arabi si israelieni, sa obtina premiul Nobel pentru pace si de orice fel de medalii si onoruri, cat mai multe. A considerat ca poate fi puntea de legatura dintre comunisti si capitalisti si pe undeva chiar a reusit acest lucru tocmai prin dualismul Israel (implicit SUA) – lumea araba si evident legatura ombilicala cu URSS, care cred ca era deranjata de discursul lui continuu despre “Independenta si suveranitatea Statului Roman” si mai era “pretinia de veacuri” cu Turcii (sic!) si amicitia cu China, Coreea si Cuba. Sunt sigur ca in pofida tuturor acuzatiilor care i se pot aduce lui personal si ce a facut din motivele de mai sus, un lucru imi clar: A fost un patriot si a murit fiind convins ca a facut tot ce e mai bine pentru Romania. Ce-i al lui e al lui.
    A imitat ce a vazut si i-a placut sau a acceptat ce i s-a servit de catre ai lui. Asa fac oamenii cu IQ mediu. Nu si-a pus niciodata la indoiala ideologia comunista. A fost inchis pentru comunism, torturat in inchisoare la Doftana, i s-a taiat varful limbii, comunistii l-au eliberat etc… era logic sa fie comunist… la fel precum Che Guevara a vazut numai latura emotionala si de propaganda: uite lumea nedreapta in care cei saraci muncesc de dimineata pana seara si nu ies din mizerie in timp ce altii se huzuresc in belsug, fara munca, doar pentru ca sunt patroni sau mosieri si nu se gandesc sa renunte la o parte din avere pentru a face jugul robiei mai usor, pentru un pic de dreptate etc etc… cand de fapt ne nastem egali etc… uniti-va proletari sa dam jos jugul care ne apasa, nedreptatea sociala etc etc… Ceausescu a preluat tot acest pachet. Cu Marx, Engels, Lenin si Stalin la un loc… cu ateism si materialism dialectic… va dati seama ca niciodata nu a inteles aceste lucruri si nici nu cred ca a citit mai mult de cateva rezumate din “Capitalul” lui Marx si manifestul… oricum discursurile ii erau scrise, nu era in stare fara sa citeasca sa spuna altceva decat aceleasi fraze sforaitoare cu pacea, independenta si suveranitatea si inaintarea pe noi culmi de progres bla bla bla… cine a ascultat un discurs e ca si cum le-a ascultat pe toate care le-am auzit un deceniu si ceva (presupun ca nu ascultam si cand eram copil mic). A facut tot felul de proiecte mari, unele nesabuite… a vazut cladirile lui Kim Ir Sen si a sters cartiere intregi de locuinte cu monumente si biserici cu tot pentru cunoscuta magistrala cu “Casa Poporului”… s-au spus multe lucruri mai sus in alte comentarii si nu are sens sa spun ceea ce se stie de rau si de bine.
    Un lucru imi este iarasi clar… a sacrificat bunastarea poporului pentru a achita datoriile externe si asta a fost cauza principala a iesirii oamenilor in strada, satui de foamete si lipsuri. A fost suficient o scanteie… apoi greseala de a reprima prin sange revolta de la Timisoara… hmm… s-a aflat mult prea usor si in timp scurt si ma intreb cum de securitatea a permis acest lucru sau zarurile erau deja aruncate si daca avem in vedere cine “l-a urmat la tron” cred ca a fost tradare la mijloc.
    Nu cred ca a fost mana URSS… ca dovada ca URSS nu a avut nimic de castigat, dimpotriva si oricum aveau ei problemele mult mai mari cu imperiul lor care era pe cale de destramare. Nici Petre Roman nu are vreo legatura… si l-am intalnit personal… omul chiar a crezut la momentul respectiv ca prin privatizare masiva o sa faca bine, ca se vor creea locuri noi de munca si somerii din stadiul initial vor gasi dupa aceea de lucru in noile structuri mai eficiente si modernizate…
    Daca ar fi sa arat cu degetul vreun vinovat de “lovitura de stat” nici Iliescu nu a fost cel care a regizat… ci eventual un pion (cu siguranta insa, stie mai mult decat zice ca stie si o tine pe a lui)… mai degraba cred ca e foarte clar, vorba americanului: “follow the money”… si aici vad SUA, FMI, UE si “terapia de soc” a lui Milton Friedman dupa un model deja aplicat in alte tari care si-au pierdut suveranitatea, industria, resursele naturale si s-au indatorat pe zeci de ani si fara sansa de plata a datoriei.
    Cu siguranta ca momentul ’90 la inceput de drum, a fost sansa Romaniei care nu se mai poate intoarce asa de usor, dar nu imposibil. NU AVEAM DATORII EXTERNE si industria era industrie, agricultura avea irigatii, educatia era educatie… daca am fi avut conducatori priceputi si de buna credinta, nu aveam nevoie de FMI, de Isarescu pentru care mandatul nu se mai sfarseste niciodata, de NATO si rachetele lor… era suficient sa intram in UE… sau NATO fara UE si FMI… si o privatizare lenta si controlata si in nici un caz privatizare a ramurilor principale, a regiilor autonome cum se numesc astazi.
    Daca sunt nostalgic dupa acele vremuri? NU. CATEGORIC NU. Acelasi raspuns si la intrebarea daca as prefera sa traiesc in acele vremuri, in loc de ce este acum. Pentru mine, ca individ, raspunsul este NU. Pentru Romania raspunsul e mai nuantat. Probabil NU din punct de vedere economic, probabil DA dpdv al securitatii nationale (desi ramane de vazut daca nu vom plati f scump amplasarea rachetelor Patriot in eventualitatea unui conflict mondial), la capitolul social e si DA si NU (DA pentru ca oamenii sunt liberi sa plece unde vor, NU pentru ca nu au bani si unii au ajuns de umbla prin gunoaie ca sa castige o paine si nu au un acoperis deasupra capului, sistemul de sanatate precar, salarii mici, pensii de batjocura si fara nici o perspectiva pt viitor decat sumbra, mai ales pt generatia mea).
    In final ca sa existe o concluzie, lucrul care mi se pare cel mai important in dezvoltarea unei tari, in afara de educatie si sanatate, este LIBERTATEA. La acest capitol romanii (ca indivizi) au castigat mai mult decat au pierdut, chiar daca Romania ca entitate a pierdut mai mult decat a castigat (suveranitate, independenta). Numai si pentru acest singur motiv imi este suficient sa consider Capitalismul superior Socialismului, in interesul meu personal si al familiei mele. Intradevar ramanem uimiti de realizarile Chinei (crestere economica), asa cum am fi daca ne uitam la piramidele egiptene, dar stim cu totii cum au fost construite acele piramide si cu ce pret pentru constructori, cum traiesc si muncesc chinezii… este exact ca o analogie cu un musuroi de termite… sau un stup cu albine… putem sa fim impresionati de frumusetea construcitiei, de rezolvarea problemelor, dar oare individul este fericit, ca la asta se rezuma in final totul? Daca nu este libertate, nimic nu este! Intrebarea legitima acum se pune daca suntem liberi? Evident ca nu… pentru ca inca avem parte de multa manipulare, intimidare, politie politica, sindicate slabite intentionat, demagogie, masina de propaganda bine pusa la punct, chiar santaj si violenta, daca altceva nu functioneaza…
    Educatia este singura speranta… o generatie de copii educati ajunsi la maturitate ar putea schimba totul…
    Un singur lucru ma face sa cred ca chiar daca acum tineretul nu se deranjeaza sa mearga la vot, spre exemplu (nu mai spun sa iasa la proteste in masa) si este needucat si teribilist, mediocru, prost crescut (cu exceptiile de riguare, care doar confirma regula), NU E TOTUL PIERDUT SI DESTINUL ROMANIEI INCA SE POATE SCHIMBA IN BINE.. cititi primele pagini din “Cartea gesturilor europene”… dati o cautare pe google si gasiti… istoria arata ca mentalitatile popoarelor se schimba in decenii/ secole… ca, de exemplu, germanii erau candva un popor timid, pasnic, chiar lenes si fricos… si atunci pot sa sper ca nu e “mamaliga” tot ce suntem in stare sa fim in viziunea altora…

    • Salut, mersi pt comentariu. Destul de lung, dar l-am citit pe tot. Sigur, pentru cei care au iesit sincer in strada in 89 pentru dreptate si pentru binele poporului român, pentru aceia, da, ei au participat la o Revolutie. Dar totul a fost planuit, premeditat, controlat, si condus din afara Romaniei, cu infiltrati (in interiorul granitelor) si cu criminali de tara precum Iliescu, Petre Roman si alti indivizi asemenea.

      E urat sa le spui celor care au iesit sincer in 89 ca ce-au facut ei acolo a fost o abureala, nu a fost o revolutie. Ba da, pentru ei, din punctul lor de vedere şi faţă de ei, aceea a fost o Revolutie. Si trebuie apreciati ca atare. Dar acum, stim mult mai bine ce s-a intamplat si care a fost treaba. Chiar si sentimentul anti-ceausescu a fost PREMEDITAT cu mult timp inainte de Revolutie/Lovitura de stat. De ce voiau oamenii sa il dea jos pe Ceausescu? Unii sustin ca oamenii care venisera la CC nu erau inca anti-ceausescu pana cand instigatori infiltrati in multime nu au inceput sa strige impotriva lui. Principala problema a oamenilor era lipsa de bunastare cauzata de lipsa de alimente, curent, caldura etc. Iar aceste probleme au aparut pentru ca CEAUSESCU A FOST MINTIT IN RAPORTARILE PRIVIND SITUATIA ROMANIEI SI A POPULATIEI. Special s-a facut de asa natura incat poporul sa ajunga sa sufere (fara sa stie ceausescu, pentru ca daca ar fi stiut, ar fi rezolvat problema), pentru ca poporu sa iasa in strada si sa para ca poporul a facut schimbarea sistemului, nu altcineva. Din toata productia Romaniei MAI INTAI SE DADEA PARTEA NECESARA PENTRU POPULATIE CAT SA TRAIASCA BINE si ce ramanea mergea la export pt plata datoriei externe. Insa raportarile au fost trucate si Ceausescu mintit ca poporul o ducea bine. In piete cand mergea ii pregateau inainte, fara ca el sa stie toate tarabele cu tot ce se poate, sa para ca oamenii au de toate etc. O marsavie vicleana care a dat roade – nemultumire populara. Multe dintre lucrurile astea le-ai scris si tu. Da, bubuia de inteligenta tip IQ, dar inteligenta e de mai multe feluri. Era patriot si a luptat pt Romania. Cine mai e patriot la conducerea tarii de ACUM? :) Oh well.

      La Timişoara “revolutia” a fost pornita, se pare, de unguri infiltrati si cu scop precis :) Am pus un link la Noutati catre un documentar cu sionismul conduce Romania sau ceva de genul unde se explica din lucrurile astea.

      Sigur, Ceausescu si comunismul au avut rele si bune. Trebuie apreciate lucrurile bune, si preluate, refacute daca se poate, condamnate relele si nerepetate, SI INVATAT DIN ISTORIE – cine sunt dusmanii poporului, ce vor, cum scapam de ei, CE A FACUT ROMANIA DE ERA INDEPENDENTA si politic si economic inainte de 89? etc

      Petre Roman a facut marsavia cu Tigan -> Rom, ceea ce spune multe. Plus ca e de fapt evreu etc.

      Iliescu – alt evreu care sigur ca nu a pus el nimic la cale, doar a contribuit, ca pion. Toti “vinovatii” pe care ii stim de pe aici sunt pioni, lucrurile astea se planuiesc la mii de km departare de catre oameni pe care nu ii cunoastem si nu ii vedem niciodata la fata.

      Romania ca stat o ducea mai bine ca acum. Acum suntem distrusi. Colonizati si exploatati pana la sange, pana la moarte. Sigur ca fiecare individ analizeaza din punct de vedere individual – pt unii era mai bine ca acum, pt altii mai rau. Dar ca societate, per total, poporul roman o ducea mult mai bine decat acum. Probabil cu mult peste jumatate din populatia Romaniei din interiorul granitelor de acum (mai ales cei de la tara), mai ales cei care au apucat sa se si bucure de vremurile bune din Comunism, regreta si sunt nostalgici dupa acele vremuri. Oricum, sa aducem inapoi ce era atunci nu se mai poate, ideea e sa inteleaga cat mai multi ca ce avem acum este, pe scurt, MOARTEA :)

      Da, libertatea e baza, si NU o avem. Libertatea nu e doar libertate de miscare… De fapt toti vrem un nivel de bunastare fizica si psihica in care sa putem trai linistiti si fericiti. Cam asta e ce vor oamenii pe acest pamant. Si daca ai doar tu acel nivel, dar cei din jur nu il au, nu vei putea sa fii fericit cu mizerie in jur, deci trebuie ca societatii in ansamblu sa ii mearga bine, intregului popor etc. Europa este un imperiu al acestor indivizi care conduc lumea din umbra. Faptul ca ne mutam dintr-o colonie in alta nu inseamna ca suntem liberi ci doar ca putem alege unde sa muncim pentru ei :) Am detaliat sclavia moderna in textul de aici:

      Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29)

      Educatia este singura speranta… Da, educatia este de baza si o generatie de tineri educati ar putea rezolva multe. Dar spiritul patriotic trebuie cultivat, nu il poti preda. Educatia nu e doar acumulare de cunostinte, ci mult mai mult. Sau ar trebui sa fie, ca noi nu avem de fapt educatie reala in Romania.

      Asa este, nu e totul pierdut. Asta e ideea pe care vor si ei sa o avem in cap, ca nu se poate face nimic, si sa abandonam lupta. :) Trebuie doar ca fiecare sa contribuie cat poate, la ce poate, pentru a trezi poporul roman, pentru a-i uni pe oamenii de buna credinta si inteligenti, si pentru a reface aceasta tara si acest popor. Faptul ca tinerii au inceput sa iasa in strada, este inceputul. Pe ei nu ii mai prostesti asa usor cu televizorul sau alta manipulare crasa a politicienilor corupti. Si numarul celor care se informeaza si renunta la TV CRESTE. Vom vedea in perioada urmatoare ce se mai intampla.

      Noi, romanii, suntem “mamaliga” pentru ca ne multumim cu putin. Insa totul pana la o limita, iar acea limita a fost depasita de nenumarate ori in istorie, iar poporul s-a rasculat. Acea limita se apropie din nou, din cauza/datorită acestor criminali de la conducerea Romaniei din prezent. Iar poporul va reactiona.

      Va multumesc pt vizita, m-as bucura daca v-ati inscrie cu adresa de mail sa primiti ultimele noutati de pe acest blog – asa mi-e cel mai usor sa tin legatura cu oamenii care inteleg bine-foarte bine realitatea reala din jur. Exista optiunea follow undeva in partea din stanga. Mersi. Spor!

  16. Salut din nou (tot eu, cel care am scris mai sus, textul nu a fost cel mai coerent pt ca l-am scris noaptea tarziu)… imi pare bine ca esti deschis pentru dialog (cu tot respectul cuvenit, iti vorbesc la persoana intai pentru ca am copii de varsta ta).
    Deci, draga Emilian, imi pare bine sa vad ca mai exista tineri open-minded si patrioti si dornici sa invete, sa citeasca, sa cunoasca cat mai mult. Problema este ca mi se pare ca ai acumulat prea multa ura, cel putin asa reiese din discurs, cu toate ca citind notele de subsol din “crezul” tau, acolo ai tradus “moarte” prin “ceva de rau”. Pentru ca altfel cine vede si nu citeste printre randuri, ar zice ca promovezi un extremism dus la maximum, care poate degenera in violenta.
    Si totusi, cuvinte precum “criminal”? Atata timp cat un om nu este judecat si sa se poata apara, macar sa existe prezumtia de nevinovatie, altfel nu suntem cu nimic mai buni ca ei, care l-au judecat si executat pe Ceausescu in cea mai mare viteza si fara sa aiba un avocat cu adevarat sau un dialog pe care toata natiunea l-a asteptat.
    Intradevar sunt lucruri care nu mai e nevoie sa fie dovedite, cum ar fi aparteneta la nomenclatura comunista din trecut, atunci cand sunt dovezi ca au detinut functii importante de conducere in acel regim. Sau instigarea minerilor, care a fost televizata, sau inlaturarea lui Petre Roman de la conducere. Acestea sunt FAPTE. Dar pentru a fi corecti trebuie sa facem distinctie intre INTENTIE/REA CREDINTA si PROSTIE/INCOMPETENTA sau pur si simplu GRESEALA OMENEASCA. Uneori oamenii fac prostii din dorinta de a face bine. De exemplu Ceausescu, ca tot suntem aici pe pagina sa discutam acest trecut, poate fi acuzat pe buna dreptate de un genocid impotriva femeilor. Cate femei nu au murit incercand sa avorteze copiii nedoriti sau pe care nu ii puteau creste? Dar a facut asta pentru a spori natalitatea negativa cu care si astazi ne confruntam.
    La fel, eu nu cred ca Petre Roman, de exemplu, a privatizat rapid si masiv din alte motive decat ca a crezut la momentul respectiv ca va creste eficienta acelor fabrici si uzine, dupa modernizarea acestora de catre viitorii patroni, ca mergem repede pe drumul Capitalismului si cu cat mai repede, cu atat mai bine. Sau ca a scos la pensie foarte multi dintre “dinozaurii” comunisti, inainte de varsta de pensionare, ceea ce a dus la un deficit in bugetul pensiilor, care pana atunci era excedentar. Toate aceste masuri au fost gresite, dar au fost facute in scopuri economice sau politice, gandite la momentul respectiv ca fiind bune pentru tara. Ca au fost decizii gresite, noi stim ACUM, nu atunci, cand poate cu totii vroiam sa ne vedem cat mai repede in CAPITALISM. Din cate stiu, domnia sa nu s-a imbogatit si nici nu a devenit nu stiu ce plin de case, terenuri si conturi grase, ca sa fie suspiciune ca a fost corupt si actualmente isi castiga o paine, fiind profesor la Politehnica, inginer in hidraulica, profesia de baza. Mai mult, a fost mazilit, inlaturat de la guvernare cu minerii, oare de ce? Iliescu de asemenea, a chemat minerii, dupa care a spus ca ii pare rau pentru ce a facut si ce le-a zis. Lucrurile nu sunt clare aici… ci intram iarasi in teorii conspirative, deci pe un teren incert.
    Un lucru, insa, ar fi bine sa renunti la el, cat nu ajungi prea departe. La ideile rasiste. La chestia asta, ca ala e evreu, ca ala e tigan. In primul rand ca NIMENI NU ALEGE CE SA FIE CAND SE NASTE. Nu poti sa invinuiesti pe cineva, in afara de bunul Dzeu, ca a iesit alb, negru, chinez, evreu, tigan, armean, ungur, turc, tatar, tigru sau caine maidanez. Suntem ceea ce ne nastem. Ca oameni, ne putem dezvolta si ALEGERILE pe care le facem mai tarziu, dupa ce am devenit maturi (teoretic la 18 ani), sunt cele care ne definesc si pentru care purtam raspunderea, nu pentru origine. Nu e bine sa generalizezi. Chiar daca STATISTICA arata ca tiganii sau evreii au fost implicati, primii in fapte care ne fac de rusine in Europa, ceilalti in functii mari in Romania sau in lume, din care au luat decizii nefavorabile tarii noastre. O statistica nu e mai mult decat o statistica. Altfel ajungem sa fim la fel ca nazistii. Nu poti sa bagi in aceeasi oala (sa nu spunem cuptor la Auchwitz) pe toti evreii si tiganii pentru ca unii dintre ei, chiar si daca ar fi cei mai multi dintre ei, daunatori romanilor pur sange (daca exista asa ceva). Fiecare astfel de popor sau rasa (daca ramanem in zona teoriilor rasiste) au oamenii lor de rau, dar si oamenii lor de bine, despre care nu se vorbeste la fel de mult sau sunt necunoscuti tocmai pentru ca nu doresc sa fie discriminati pe motive de origine etnica. De exemplu, ISUS a fost (si este) evreu. Si Marx a fost. Si multi oameni de stiinta, nenumarati. Cat despre tigani, exista cantareti apreciati (nu numai de manele), dar si doctori sau avocati. Nu poti sa judeci o etnie intreaga sau sa spui ca o cultura e superioara alteia pe motivul ca unii reprezentanti (chiar si o majoritate, dar nu toti) au facut lucruri rele. Plus ca vorbim si de femei si copii. Ar fi la fel de gresit sa judecam poporul german pentru toti nazistii criminali. Sau pe toti nazistii, numai prin faptul ca au fost nazisti… aici e o alta greseala… ca au fost nazisti care au avut functii lipsite de importanta, simpli functionari. E ca si cum ar trebui sa judecam pe toti membrii PCR, cu toate ca numai nomenclatura a avut puterea si chiar si atunci trebuie judecat fiecare caz in parte si nu la gramada.
    Cu siguranta esti un tanar inteligent si cred si sper ca vei reusi sa mai nuantezi discursul. Asta pentru ca ai scris undeva ca doresti sa faci politica. Dar ai nevoie sa fii si diplomat, cu atat mai mult ca un politician niciodata nu inchide definitiv o usa. Si o sa iti spun si de ce. Pacea se face cu dusmanii, nu cu prietenii. Asta nu inseamna sa nu ai “coloana vertebrala”, ci doar ca de obicei nu poti sa obtii totul si e nevoie sa faci compromisuri. In al doilea rand, nu uita niciodata ca tot ce spui poate fi folosit impotriva ta, mai ales ceea ce scrii. Politia politica inca e activa la noi in tara. Si probabil citeste si blogul tau.
    Singur ai spus ca esti de acord ca nimeni nu detine ADEVARUL absolut si atunci poate ar fi mai bine sa accepti ca NU TOTUL SE EXPLICA PRIN TEORII CONSPIRATIVE. Altfel devenim paranoici. Unele lucruri se intampla si din greseala sau din coincidenta si nu se afla intotdeauna o conspiratie in spate, un evreu sau un nazist vinovat de nu stiu ce. Mai mult, de obicei tinerii ca tine pot ajunge martiri, un fel de CHE GUEVARA… un simbol, dar mort fara sa isi fi trait viata. Problema e ca pe o astfel de imagine se cladesc DICTATURILE. Fie ca vorbim de SOCIALISM sau CAPITALISM, ceea ce face diferenta nu este modul de organizare, ci cei care conduc. La noi in Romania am avut LICHELISM, nu socialism si actualmente avem tot LICHELISM, nu capitalism. Tocmai de aceea nu are nicio importanta ideologia si partide ca PSD si PNL se pot unii, daca interesele sunt comune. Sau PDL, UDMR…. toti… absolut “toti o apa si-un pamant” vorba poetului. Pentru ca nu au principii sanatoase si “coloana vertebrala”, pentru ca isi schimba barca dupa cum bate vantul si atunci cand mergi la vot, tot aia este, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa renuntam la actul in sine democratic, de a vota.
    Toate aceste asa-zise moduri de organizare politica, economica, sociala, fiecare acuzandu-se una pe alta ca sunt inumane, atat socialistii pe capitalisti, cat si invers… sau religia (separata de credinta, dar impinsa la fanatism) sunt de fapt forme de exploatare a omului de catre om, dictaturi deghizate precum lupul imbracat in blana de oaie. Fiecare dintre ele, folosindu-se de o anume IMAGINE GLORIOASA, creata printr-un numar de martiri (eroi), istorie (mai mult sau mai putin modificata sau interpretata subiectiv) si mai ales o CARTE de capatai sau un numar de filozofi, cu cartile lor cu tot… in final O MANIPULARE A REALITATII, cu un scop precis si simplist – noi (adica ei) cei din varf suntem smecheri si ne umplem de bani pe seama fraierilor care muncesc pentru noi si singura noastra problema e sa mentinem lucrurile asa cum sunt sau sa le facem si mai profitabile. ISUS s-ar rasuci in mormant (daca ar mai fi acolo) vazand cum religia s-a folosit de imaginea LUI pentru ca sa omoare, sa distruga si apoi sa faca bani peste bani pana la bogatii nemaivazute. In numele unei carti – BIBLIA si aceea cenzurata dupa cum au considerat ca e bine pentru interesele bisericii. Intotdeauna este la fel… se alege un simbol – carte, erou, filozof etc… din care se extrage ceea ce serveste scopului marsav (cel de dictatura, de exploatare)… si acela devine un PRETEXT. Un pretext pentru a declansa un razboi, o revolutie sau a pune bazele unui sistem nedemocratic sau fals democratic. Sunt sigur ca MARX a avut intentii umaniste, de mila si compasiune pentru cei saraci pentru care a dorit sa ii vada ajunsi eliberati de exploatare. Pe timpul lui lucrau muncitorii de dimineata pana seara, zi lumina, pe un ban de abia le ajungea sa isi duca zilele. Dar Marx sau CHE Guevara s-ar rasuci in mormant sa vada ce a ajuns apoi SOCIALISMUL din lume sau cel din Romania… cum si-au facut unii o clica de bunastare si bogatii lasandu-i pe ceilalti in continuare in noroi sau cum Stalin, in numele acelorasi eroi si “carti sfinte” au omorat milioane de oameni deportati in lagare sau in Siberia. Sau in Romania bagati in puscarii pentru ca au indraznit sa critice sistemul. Daca eram acum pe timpul lui Ceausescu ai fi avut libertatea sa scrii de rau ceva de partidul la conducere sau de presedinti si premieri? Ai fi fost imediat dupa gratii. Diferenta este ca in CAPITALISM te lasa sa te agiti, sa “latri” precum cainii cand trece caravana (sau masinile si motocicletele mai modern). Asta daca nu o faci prea tare, ca atunci tot la fel, ajungi dupa gratii sau mai rau. S-ar rasuci in mormant un Abraham Lincoln sau ca sa ne referim la filozofii liberalismului, un ADAM SMITH sa vada ce au facut capitalistii din “mana invizibila” care ar fi trebuit sa conduca piata si nu marile corporatii si bancheri, in numele carora si pentru satisfacerea lacomiei acestora, ajung oamenii in razboaie, foamete si saracie.
    Deci eu am ajuns la concluzia ca TOTI fac de fapt la fel… ELITA, ALESII se folosesc de o chestie, un pretext nobil sau nationalist (si Hitler avea discursul lui cu teoria spatiului vital si anti exploatarea saracilor) pentru a ajunge la acelasi lucru – la o forma sau alta de exploatare a prostilor, a fraierilor sau a celor care sunt resemnati sau a celor care stiu ca asa este sistemul, dar le place atata timp cat au posibilitatea sa avanseze pe o treapta superioara, sa aiba “exploatatii lor de rang inferior” si sa isi traga bucatica (spuza) pe tarlaua lor. Mai exista si eroii adevarati sau cei care doar “scot castanele din foc cu mana altora”. Fiecare se afla intr-una din aceste categorii sau intre ele, se poate sa treaca dintr-una in alta. Ne descoperim eroismul sau lasitatea numai in situatia cand ne confruntam cu o decizie de viata si moarte. Eu asa vad lucrurile… toate formele moderne de organizare ale societatii au falimentat in final de la scopul lor declarat… acela de a crea un stat al bunastarii PENTRU TOTI… si politicienii baga discursurile pe care vrem sa le auzim, la fel cum vrem sa traim cu iluzia ca faptele bune sunt rasplatite si cei rai ajung mai rau pe lumea cealalta… asta pentru ca dorim sa credem…
    Anarhismul nu este insa o solutie… haosul ar fi doar un prilej pentru altii ca sa ne ocupe si sa ne pierdem si identitatea nationala. Reintoarcerea la socialism, la un alt Ceausescu, ar fi la fel de gresita… si aici ne deosebim la opinie… eu unul eram satul de Ceausescu indiferent cata mancare aveam sau nu pe masa… era de-a dreptul insuportabil cultul personalitatii si toata sforaiala cu partidul comunist, cu tovarasii si maretia sistemului… ca sa nu imi reamintesc de SFIDAREA, “nasul pe sus” pe care o afisa LEANA CEAUSESCU, doamna “academician”… nu stiu cum ai fi suportat acum sa iti spuna cineva cum sa fi tuns, cum sa te imbraci, dupa ce te-ai obisnuit ca poti sa iti exprimi personalitatea si prin imagine. Am trait cu totii intr-o minciuna impusa, macar acum traim intr-o minciuna in care nu mi se mai baga pe gat si nu stiu ce partid sau ce poezii de maretie inchinate nu stiu carui conducator…
    Eu vad ca o singura sansa pentru Romania, un capitalism sanatos cum este in tarile nordice, care insa sunt monarhii constitutionale, ceea ce la noi se pare ca nu se poate, cu mentalitatea care o avem. De fapt ne lovim de problema ca nu avem conducatori patrioti, cum ai spus si tu. Si aici ajungem la EDUCATIE… de aici se strica totul… sau se repara totul…
    PS: Scuze din nou pentru comentariul lung… dar nu m-am putut abtine… cat despre blogul tau… urmaresc ce se mai scrie… dar nu ma pot implica mai mult pentru ca timpul nu imi este cel mai bun prieten si nici nu cred in toate teoriile conspiratiei, cu toate ca e clar ca bogatii lumii incearca si reusesc PARTIAL, NU TOTAL sa ne conduca, totusi o lupta directa impotriva acestui sistem e ca o lupta a indienilor cu arcuri si sageti impotriva pustilor si tunurilor… eroica, nobila, dreapta… dar sortita esecului…
    PPS: Nu e nevoie sa publici acest comentariu… mai mult m-as bucura sa nu ajungi un CHE GUEVARA… avem nevoie de tineri inteligenti in viata, nu in puscarii sau morti… ai grija… ca la manifestatiile de protest, daca vor considera ca deveniti prea puternici si prea periculosi, vor face ca de obicei in asemenea cazuri, sa introduca instigatori la violenta, care sa distruga si sa fure din magazine si pe aceia sa ii filmeze, dupa care sa spuna ca aia sunteti voi… nu semnez comentariile din aceleasi motive… pentru ca ei stiu “sa de la cap” la oricine devine prea insistent…

    • Da, “moartea” e ceva de rau, nu moarte la propriu :) E o expresie pe care o folosea la un mom dat Mircea Badea (nu stiu daca o mai foloseste ca nu ma mai uit la emisiunile lui) si mi-a ramas cumva in vocabular pentru ca exprima rapid si scurt gravitatea chestiei pe care o cataloghezi cu acest termen. Nu am acumulat prea multa ura zic eu, vocabularul direct semi-atacat e din cauza ca nu suport nedreptatea si pentru ca mi se pare corect ca cei vinovati sa fie pedepsiti, pentru ca altfel vor exista la infinit oameni de rea credinta care cu tupeu si fara frica vor face rau acestei tari. Cand spun de Iliescu si Petre Roman ca sunt criminali, nu ma refer la faptul ca au luat pusca in mana si au impuscat nu stiu cati oameni, ci la faptul ca din cauza lor (VOLUNTAR SAU INVOLUNTAR) au murit oameni sau au suferit foarte mult, sau Romania a fost distrusa sau etc. Toate acestea sunt CRIME si trebuie pedepsite pentru ca viitorii “criminali” sa nu se comporte la fel. Iliescu este “moartea” nu mai stau sa discut despre asta. Eu nu i-as acorda lui Petre Romana atat de mult credit precum dvs. Chiar daca a facut ce a facut din prostie, tot a contribut la dezastrul de azi, deci tot este vinovat. Fiecare e vinovat intr-o masura mai mica sau mai mare. Vina juridica e usor de stabilit – o justitie corecta reala ar rezolva aceasta problema (dar nu avem o asemenea justitie din pacate). Vina morala in schimb, probabil doar Dumnezeu o poate evalua si pedepsi asa cum trebuie…

      Da, Ceausescu a facut si greseli/rele, intra la “vina morala”.

      Eu nu sunt rasist, insa s-ar parea, din ce stiu pana acum, ca evreii conduc lume (nu stau in detalii privind tipul de evreu ca sunt 2 categorii etc). Bineinteles ca nu TOTI evreii de pe planeta, ci ăia de la varf. Dacă erau altii care conduceau lumea, le spuneam pe nume si alora. Dacă erau jucatori de hochei, spuneam jucatorii de hochei, daca erau vanzatori de shaorma, le spuneam vanzatorii de shaorma etc. Nu ma intereseaza etnii, categorii sociale, meserii, rase etc. Dar daca asta e principala categorie a celor care conduc din umbra lumea, ce sa faci sa le dai alt nume cand vorbesti de ei sau ce?

      Bineinteles ca NIMENI NU ALEGE CE SA FIE CAND SE NASTE si bineinteles ca nu ii bag pe toti la un loc. Eu vorbesc de aia care au facut ce au facut. Daca ii analizam si vedem ca sunt evrei, le spunem ACEI EVREI. Daca vedem ca e o practica la nivel mondial ca evreii sa fie infiltrati in guverne, companii multinationale, institutii publice, administratie, atunci cand cineva evreu vine pe o functie publica putem face deductii, nu ii mai putem acorda asa usor prezumtia de nevinovatie…

      Ne invartim in jurul ideii ca am discriminat o etnie intreaga. Nu am facut acest lucru, nu judec o etnie intreaga din prisma a ce fac indivizi din ea, dar dupa cum am explicat, cand vedem ca preponderent, majoritar, cei care conduc lumea din umbra sunt evrei… nu tre sa ne ferim sa vorbim despre asta, probabil (sigur) are o relevanta. Nu am nimic cu evreii, tiganii, ungurii care nu fac rau altor oameni.

      Nu cred ca am scris undeva pe acest blog ca doresc sa fac politica :). Am scris insa ca NU am facut parte si nu fac parte nici in prezent din NICIO formatiune politica de niciun fel. :)

      Sunt de acord ca NU TOTUL SE EXPLICA PRIN TEORII CONSPIRATIVE. Doar foarte foarte multe lucruri. Dar nu se explica prin “teorii” conspirative, ci prin conspiratiile care chiar exista (conducerea din umbră), indiferent ce cred oamenii adormiti. Sigur ca inca nu controleaza TOT, deci NU TOTUL se explica asa, dar ei asta incearca sa obtina – control total.

      Bineinteles, nu ma intereseaza concepte, ideologii, esicher politic, stanga, dreapta, socialism, capitalism, partide, doctrine, ABUREALA. Cel putin la noi in Romania de azi astea sunt doar vorbe. Corect, avem lichelism. Avem si conducere din umbra care are interese OPUSE neamului romanesc, de fapt asta e problema principala. Cei pe care ii vedem la TV ca ne conduc sunt sclavi ai stapanilor lor din umbra, cand romanii vor intelege treaba asta multe probleme ale romaniei vor fi intelese mai usor.

      Nici eu nu sustin renuntarea la vot, desi partidele mari de azi sunt MOARTEA. Chiar si din simplul motiv ca exista exemple in Romania unde au ajuns la conducere, cel putin in administratia locala, oameni de buna credinta, votarea trebuie continuata.

      Da, traim intr-un sistem de exploatare in care sclavii, oile, aia multi sunt exploatati si folositi pentru a-i imbogati pe cei putini, elitele, marionetele politice si stapanii din umbra. Dar nu doar banii sunt scopul (si-i pot tipari), ci mai ales CONTROLUL, PUTEREA.

      Da, problema este la aceste elite – fie ele din interiorul granitelor sau din afara, care sunt la conducere (vizibila sau din umbra) si care controleaza sistemul in favoarea lor. Eu nu idolatrizez pe nimeni din istorie. Eu nici nu prea știu istorie spre rușinea mea. Abia acum incep sa o inteleg si sa-i inteleg importanta si sa citesc. La Ceausescu am gasit lucrurile bune pe care le-a facut pt Romania si le-am prezentat pe blog. Dar nu il consider un Dumnezeu al romanilor sau ceva de genul :) Fiecare cu lucrurile lui bune si cu lucrurile rele. Unii mai multe bune, altii mai multe rele. Per total, România o ducea (mult) mai bine pe vremea lui Ceaușescu decât acum. Nici nu prea exista termen de comparatie privind educatia, armata, independenta politica si economica, industria, exporturi, stress si chiar bunastare. Unul dintre principalele avantaje obtinute dupa 89 – libertatea de mișcare și de a ”latra liber„ . E totuși un avantaj pentru Romania că au plecat atâtea milioane de români din Romania? Iar daca putem latra dar degeaba latram, la ce-mi foloseste?

      Ce ati scris despre alesii care aleg un pretext si ajung sa controleze masele (SI) pentru beneficiu propriu, da, asa este. Din pacate nu avem sfinti si oameni perfecti pe pamant. Trebuie alesi aia care sa faca macar 90% pt popor, restul pt ei. Sau deloc pt ei daca se poate…si daca avem asa ceva. Problema e la conducatori, la alesi, care in prezent sunt de rea credinta, cu interese anti-romanesti, si care trebuie inlocuiti cu PATRIOTI romani, care sa vrea binele romanilor si sa lupte pt el. Sigur, poporul are vina morala ca alege la infinit oameni de rea credinta si ii accepta. Dar…poporul este atacat si distrus mental, deci are o scuza.

      SCOPUL este intr-adevar a crea un stat al bunastarii PENTRU TOTI. Chiar daca este poate o utopie, spre asta trebuie tintit.

      Solutia este combinarea elementelor bune din capitalism, socialism bla bla bla cu OMENIE, PATRIOTISM, BUNA CREDINTA, IUBIRE DE SEMENI etc. Ce rezulta nu trebuie sa poarte neaparat un nume sau sa mai existe deja prin alte țări. Trebuie sa preluam elemente bune care ar putea functiona in Romania de azi, sa adaugam alte elemente bune SPECIFICE pentru Romania si sa vedem ce iese, un sistem care poate nu exista nicaieri pe planeta. Avem o gramada de oameni de buna credinta si competenti care ar putea face treaba asta, doar ca ei stau pititi departe de cloaca politicii mizere. Deocamdata. Preluarea “modelelor” din afara nu este eficienta. Trebuie preluate doar elemente care s-ar potrivi in Romania. Fiecare tara cu specificul ei.

      Da, pana de curand si eu credeam ca EDUCATIA este totul. Mai nou incep sa inteleg ca si genele biologice conteaza intr-o mare masura. Exista exemple in acest sens, dar nu intru in detalii aici ca iar sunt rasist sau cine stie ce :).

      Instigatori au fost deja vizibili la protestele din ian 2012 – din galeriile de fotbal, i-a vazut o tara intreaga ce-au facut. Au mai fost vizibili la Pungesti cu daramarea gardului Chevron ca sa justifice intrarea in forta a jandarmeriei si etc. Cei care ies in strada sunt constienti de treaba asta, tocmai de aceea sunt tot timpul non-violenti si se dezic de cei care instiga sau sunt violenti cu jandarmii sau bunuri publice sau etc.

      Nici eu nu cred in TOATE teoriile conspirationiste, ci cred in REALITATEA REALA pe care o vad, desi pentru multi nu e asa vizibila. Cei care conduc lumea din umbra nu o controleaza inca TOTAL. Aceasta este si sansa noastra – mai putem schimba inca ceva… Nu a zis nimeni de o lupta directa. Eu deocamdata pe blog fac doar informare privind ceea ce se intampla, ceea ce exista, nu am pornit o lupta directa impotriva sistemului. Cu siguranta, o lupta directa ar fi disproportionata. De aceea cei mai inteligenti si cei mai de buna credinta trebuie sa se ocupe de asta. Iar eu nu sunt deloc printre “cei mai”. Da, avem nevoie de tineri inteligenti in viata, nu in puscarii sau morti. Stiu asta, nu imi doresc niciun Che Guevara sau sa fiu erou sau bla bla. Nu ma intereseaza chestiile astea. Ma intereseaza sa vorbesc semenilor mei despre adevarul din jur. Nu cred ca am scris chestii care sunt atat de noi si nestiute incat sa deranjez pe cineva atat de rau. Adevarul exista deja pe net, doar ca e ascuns in gramada de gunoi mediatic pus acolo special ca sa ascunda adevarul. Internetul inca este partial liber – o alta mare sansa a noastra.

      Am publicat comentariul, poate e util si altor oameni care viziteaza acest blog. Nu ma intereseaza nume sau alte detalii. Ma intereseaza idei, informatii relevante, solutii :)

      Succes!

  17. Nu am citit decat foarte putin din acest text , nu vreau sa imi amintesc acea perioada , nu vreau sa vad ca acum , dupa 23 de ani il gasiti erou national pe Ceausesc . E jenant pentru mine acest lucru . Fiecare cu parerea lui , e adevarat ……. A platit datoria externa . Si ? Eu am facut-o ? Nu , eu doar am platit-o . Asta e dureros ….Cu foarte mici exceptii , cu toate ca nu am citit decat putin , totul e fake . Minciuni …… Cum puteam sa devenim noi o forta economica mondiala ? CUM ? ….Jenant ……. Oare cum ati putut concepe materialul asta ? Sunteti noua Forta_comunista ?…..E ca si cum nemtii l-ar regreta acum pe Hitler ……… Ceausescu despre care nici acum nu stim sigur daca avea 4 clase ….. Brrrr………

    • ~Brrr~ de cat de mult refuzi sa citesti si sa gandesti. Ok, a fost stresanta acea perioada, e de inteles. Nu am zis nicaieri ca Ceausescu e erou national. Poporul roman a muncit pentru a plati datoria. Ceausescu a gestionat treaba si a dus la bun sfarsit treaba, ceea ce a fost extraordinar pentru Romania. Romanii au avut de suferit din cauza asta pentru ca CEAUSESCU ERA MINTIT IN RAPORTARI, special ca populatia sa ajunga sa il urasca si sa iasa in strada impotriva lui mai tarziu. . Tu te auzi? Pierd timpul raspunzandu-ţi, stiu, dar…poate samanta adevarului incolteste si prin locuri in care nu te-ai astepta. NOI ERAM DEJA O FORTA ECONOMICA. Si am fi devenit o putere mondiala daca mai tinea treaba cativa ani… dar l-au hăcuit. Ce stii despre Hitler? Ce ai invatat in scoala? Ce ti se spune prin presa vanduta? Ce auzi la televizor? Ce gluma buna… Ia apuca-te sa citesti despre adevarul din spatele celor 2 razboaie mondiale, sa vezi cine sunt adevaratii criminali ai planetei. Ma doare in cot cate clase are un om. Ma intereseaza doar ce face atunci cand e la conducere. Ceausescu a fost un patriot si a luptat pentru Romania. Compara cu gunoiul de azi, in care suntem o colonie exploatata, un popor de sclavi muncitori moderni apatici si in deriva, saraci lipiti pamantului, cu conducatori care lupta impotriva noastra si cu straini care vor sa ne praduiasca si sa ne distruga de tot. E o minune ca mai existam. Imi pare sincer rau pentru suferintele care te-au afectat in comunism. Dar incearca sa identifici adevarata lor cauza inainte sa arunci cu pietre in vinovatii teoretici pe care ti-i livreaza mass media vanduta si sistemul de invatamant distrus in care istoria reala este trunchiata si ascunsa.

  18. ah! Cat de bine le zici omule. in ziua de azi suntem condusi de cei care detin banii pe plan mondial, dupa ce primim un credit practic suntem sub comanda lor si asta se vede foarte clar in momentele acestea. daca poti sa te uiti la un documentar de pe youtube (the economic hitman) si si sa intelegi ce este FMI-ul. Toate cele bune si sper ca intr-o zi sa ajungem macar sa facem macar 10% din cat a facut Ceausescu

  19. Redau un comentariu legat de Ceaușescu, postat de Citadela, la alt articol. Nu stiu de critic atac, dar sunt perfect de acord cu scrie mai jos legat de Ceausescu:

    Citadela:
    Salut Emilian,
    Sa stii ca ceea ce scriu aici este politic incorrect din pdvn al dictaturii propagandistice covirsitoare din Romania. Mass media este controlata si finantata sa vorbeasca DOAR ca la Europa Libera adica – diseminare de minciuni si propaganda psudo istorica in vederea invadarii unei tari de catre alte puteri – ceea ce s-a si intimplat in Romania si in toate tarile foste socialiste. Ca urmare a fost o lupta de durata, propagandistica timp in care in mod efficient pentru ei au fost racolati mii de agenti si tradatori din toate sferele de activitate din Romania socialista, dar mai ales din cea politica si de securitate si au reusit cu mult success. NOI, romanii am pierdut lupta deoarece te-ai convins si tu ca nu era vorba de o scapare de sub jugul comunismului ci cu totul altceva ce tinea de bani si salvarea capitalismului si a dolarului, si dupa cum vezi asa am pierdut si suveranitatea – AICI ESTE CHEIA succesului lor pe altarul salvarii colonialistilor si a dolarilor tipariti de acestia fara acoperire, asa din aer.

    Incredibil, dar de partea cotropitorilor care au distrus TOT ce au construit parintii si bunicii nostril au fost indivizi-agenti la care nu te asteptai: scriitori, poeti, military, politicieni multi dintre ei fiind asa zisi dizidenti. Daca privesti filmuletele de la rev. din 89 foarte multi din ei sunt acolo AMESTECATI in multime printere revolutionari sinceri, spontani care mai tirziu au si fost prompt inlaturati

    Asa trebuie sa o perceapa lumea, din unghiul asta. Am incercat sa intru pe CA(critic atac pentru a face citeva comentarii pasnice dar adevarate si am fost prompt banat, deci realizezi cine este acolo la conducere sub masca miscarii cica de stinga) Acolo la CA in afara de bla bla bla in legatura cu tot felul de teorii idioate si fara noina nu gasesti nimic, cu alte cuvinte totul este regizat si controlat LA SINGE pentru ca nimic din ce nu apartine propagandei invingatorului sa nu scape catre public. Pina nu intri in detalii sa vezi cu ochii tai ce se petrece NU AI CUM SA REALIZEZI! Sunt foarte bine pregatiti si instruiti in Institutele de politologie si propaganda cu adrese ocidentale. EU credeam ca si tu ai terminat ceva de genul asta, de aceea te-am intrebat.(Poti sterge daca vrei chestiile personale pe care ti le spun)

    Inca din anii 70-80 cercul impenetrabil in jurul lui Nea Nicu s-a strins. Uite punctual ca sa nu o lungesc prea mult:
    1. Ceausescu este avertizat ca peste tot sunt dusmani si ca urmare nu are voie sa discute cu nimeni din afara sferei lui sociale
    2. TOate scrisorile care I se imminau erau cercetate de catre tradatorii(chipurile pentru detective de otravuri) din jurul lui si daca era ceva care-I demasca sau ii puneu pe tradatori in pericol, aceste scrisori erau imediat distruse
    3. Saboteurii de mare rang astfel erau in control total neavind cine sa-i demaste si astfel deturnau orice si pe oricine: mincarea desi exista in magazii ( eu am vazut-o cu ochii mei) nu era distribuita populatiei in vederea infometarii si frustrarii. In China astia ar fi fost executati imediat.
    4. Ceausescu a fost COMPLET rupt de realitate si tinut INTENTIONAT IN TURNUL DE FILDES de catre tradatorii care erau toti intelesi intre ei si roiau in jurul lui.
    5. Sub Ceausescu imediat dupa terminarea platii datoriilor urma sa avem cel mai mare salt economic si de bunastare in rindul populatiei. Trebuiau DOAR inlaturati citiva nemernici din anturajul lui. DAR CINE PUTEA SA SE APROPIE SA-L INFORMEZE despre mizeria si foametea la care erau supus poporul din cauza sabotajului comis de oamenii lui fara ca el sa stie? Efectiv nu aveai cum. Cei care au incercat au fost batuti,incarcerati si trimisi la clinici de psihiatrie.
    6. Daca ar fi reusit sa scape de tradatori acum am fi dus-o ca-n rai. Dar din nou, finantarile au fost mult prea mari!
    Este foarte complexa treaba Emilian!
    ..continuare mai tirziu

    Sa ma anunti cum vezi tu lucrurile si daca esti de accord sa spunem lucrurilor pe nume. Parerea mea este ca doar asa vei avea success ca blogger, asa vei atrage cititori scirbiti de nenumaratele sforaituri ai asa zisilor de stinga ( Stinga my ass!), din parti( sa stergi ce nu-ti convine, nu ma supar) Chestia este ca fara aceste clarificari si baze de pornire nu se poate niciodata ajunge cu adevarat la ceva concret, in caz ca asta-ti doresti. Altfel ajungi precum cei de la CA, adica bla blauri sterile
    Succes!

  20. Imi place stilul tau!

    Nu mai tin minte in ce volum de amintiri era citatul un soldat din plutonul de executie a lui Ceausescu care povestea ca Nea Nicu inainte de a fi executat i s-ar fi dat un ragaz de citeva minute ca sa spuna ultimele cuvinte, probabil inainte de a fi pus miseleste la zid si ce a ales el sa spuna a fost sa repete ceea ce a spus ,marele STALIN(om scump la vorba) inca in timpul vietii si anume:

    “CIND VOI MURI FOARTE MULTI VOR ARUNCA CU NOROI PE MINE, INSA DUPA CE VOR TRECE MULTI ANI, SE VA PORNI UN VINT AL ISTORIEI CARE VA MATURA TOT ACEST NOROI DE PE MORMINTUL MEU SI ATUNCI VETI INTELEGE”

    nb(ca o paranteza pentru cei care nu sunt la current cu ultimele evolutii ale istoriei): Stalin a fost fara exagerare cel mai mare strateg si om politic din toata istoria lumii si asta recunoscut de Churcill. Ca urmare, imediat dupa moartea sa Stalin a fost supus celui mai mare atac propagandist desfasurat vreodata de occident la nivel mondial care a coplesit cu exagerarile si minciunile lor orice propaganda anterioara. Acum dupa multi ani au realizat si rusii cit de mult au fost manipulati in felul de a gindi de Soljenitzin si multi alti mincatori de rahat si primitori de Granturi occidentale ( Nobelul) pentru cea mai eficace arma din interior de denigrare a lui Stalin

    Inca ceva si gata:
    Stalin I-a luat pe rusi in opinci, falimentari si analfabeti in 1928 si i-a lasat la moartea lui in ’53 cu arme nucleare construite de ei pentru protectia lor!!! si cu un program spatial in derulare.

    intrebari? :)

    • D’asta mi-e mie groaza sa apuc vreo carte de istorie sa mai invat cate ceva. Pentru ca istoria lumii este TRUCATA. Super tare daca Ceausescu a zis asta…

  21. Oare Ceausescu stia de asta?
    http://videomix.ro/documentarul-interzis-cum-extermina-ceausescu-copiii-care-erau-bolnavi-psihic-72789.htm

    Am convingerea ca nu. Stiti de ce? Pentru ca a fost intemnitat si torturat si nu pot sa cred ca un om care trece prin ceva similar de mizerie si sobolani ar fi ramas nepasator sau ar fi girat asa ceva, mai ales impotriva unor copii.
    Si atunci cine raspunde pentru crimele impotriva copiilor cu handicap mental lasati sa moara in lagarul de la Chighid? Asta se intreaba si in reportaj.

    Numai pentru asta si ar fi suficient ca sa fi scos in afara legii ca ORICINE a fost in nomenclatura ceausista poarta o vinovatie colectiva, tocmai pentru ca nu s-au gasit vinovatii directi, dar e logic ca in spatele la aceste crime au fost oameni cu functii inalte. Vinovatie colectiva nu ar insemna sa ii fi bagat dupa zabrele pentru ca erau prea multi si oricum era greu de stabilit ce procent de vinovatie ar fi avut fiecare, cu toate ca ministrul sanatatii cred ca era primul vizat.

    Ceea ce se putea face dupa revolutie, s-a incercat… LEGEA LUSTRATIEI… care nu a fost niciodata adoptata nici dupa 20 de ani de dispute. Aceasta lege era de BUN SIMT… adica pe scurt… cei care au fost in nomenclatura nu ar fi avut dreptul sa ocupe vreun post de conducere sau vreo functie publica in noul regim de dupa 89.
    Ia ganditi-va ca nu am fi avut un ILIESCU, ROMAN, NASTASE, BASESCU si multi altii la fel la conducere… doar asa ca prim exemplu.. ceea ce nu s-a intamplat…
    Ce dovada mai buna ca ceea ce a fost in 89 a fost O LOVITURA DE STAT, asa cum a spus Ceausescu (chiar daca unii au iesit in strada crezand ca fac o revolutie si nu jocul altora)?

    Oare de ce nu s-a adoptat Legea Lustratiei? Oare de ce in schimb au disparut dosarele de colaborare cu securitatea? Pai raspunsul e simplu… in primul caz justitia si in al doilea securitatea… SUNT ACEIASI sau rudele, prietenii, nepotii… ca au mai imbatranit si au lasat mostenitorii lor pe loc (desi se pare ca in justitie nu exista o varsta la care se pensioneaza careva)… Ce erau fraieri sa isi taie singuri craca de sub picioare? Mai este cineva care are indoieli?

    • Din pacate, da, sunt o gramada care au indoieli, care traiesc cu iluziile explicate in textul cu Iluzii, inclusiv ca Ceausescu a fost de rau pt ROmania si ca UE ne-a salvat :))) Problema e ca noi trebuie sa gasim metodele prin care sa ii convingem sa le pese sa afle adevarul si sa ii ajutam sa ii faca fatza psihic, apoi sa le prezentam cu lingurita parti din adevar…pentru a se trezi la realitate…

  22. A fost usor sa se dea vina pe mort. Pai ce era Ceausescu atoatestiutor? Stia el de ce se intampla la Cighid? Era un colt de tara de care nimeni nu a auzit pana nu a iesit scandalul asta de dupa 89 mediatizat in lume. Credeti ca in ziua de azi in Romania nu se poate intampla sa fie astfel de locuri?
    Hai sa vedem:
    http://www.gandul.info/stiri/azilul-groazei-din-paulesti-batranii-traiau-in-conditii-mizere-iar-unii-erau-legati-de-pat-situatia-nu-este-una-singulara-video-11790446

    Cine a auzit de Paulesti? Acolo nu au fost copii, ci batrani bolnavi de Alzheimer, lasati sa putrezeasca in urina si fecale, deshidratati, tinuti gramada cate doi trei intr-un pat, uneori legati etc… In ce an s-a descoperit? In 2011… in plina “glorie” de capitalism si integrati in UE, nu-i asa?

    Ce intelegem din asta? Ca nu are nici o legatura cine conduce o tara sau ce fel de sistem politic, economic, social e in tara respectiva, lucruri din astea se intampla, mai ales in tari mai mari, prin unghere ascunse, catune uitate de lume de care nimeni nu aude pana nu se descopera crime socante…

    Nu poti sa faci raspunzator (cu atat mai mult vinovat, condamnat si impuscat) pe cineva care conduce o tara pentru ORICE casa din nu stiu ce localitate in care se petrec atrocitati, fara a aduce dovezi directe de implicare. Oameni fara inima au fost mereu si in toate timpurile.

    Ca sa revenim la ideea principala… l-au acuzat pe Ceausescu de “lagarul de exterminare de la Cighid” FARA SA AIBA NICI O DOVADA DIRECTA ca acesta ar fi avut cunostinta de asa ceva sau ar fi ordonat/ organizat astfel de lucruri.

    Afaceristii cu caminul de batrani din Paulesti au vrut sa cheltuie cat mai putin cu batranii. Nu e oare asta scopul oricarui capitalist care se respecta: maximizarea profitului? Cum ar fi sa dam vina pe Adam Smith, care a fost parintele capitalismului si economiei de piata, pentru toate crimele impotriva umanitatii care se petrec in capitalism? Vi se pare absurd? Pai asta au facut cu Marx si comunismul.

    Sper sa fiu inteles… nu fac aici resuscitarea comunismului, asa cum nu fac apologia capitalismului. Vreau doar sa punctez ca toate aceste sisteme sunt PRAF IN OCHI… sunt in fond vorbe in vant, eventual o tona de maculatura si calcule despre cum sa fie guvernata o tara, ce sistem economic e mai bun, politici publice bla bla bla… exact asa cum partidele au tot felul de “platforme, programe si ideologii”… tot PRAF IN OCHI… Nu exista decat un singur lucru in lumea asta: Turma si cei care conduc turma. Intre cei mai de jos si cei mai de sus sunt conducatorii pe diferite trepte care isi trag si ei mica (sau mai marea) portie (share) din ceea ce se numeste exploatarea omului de catre om. Si TURMA e structurata pe nivele. Intre cei care au mai multe bunuri, cei care au cate ceva si cei care nu au mai nimic, tocmai pentru a crea iluzia de evolutie pozitiva in cadrul turmei.

    Era sa uit… si au inventat termenul “democratie”. Care democratie? E chestia aia in care eu ma duc si bag o hartie intr-o cutie si in caz ca nu e vreo alta hotie la mijloc eu doar decid care din smecheri o sa fure banul public in urmatorii 4 ani? Ca oricum constat dupa aia ca l-am preferat pe X lui Y, dar sa vezi minune ca dupa ce l-am ales pe X a aparut si Y in acelasi partid, ca si-au dat mana sau au facut rocada la functii…

    • Da, nu exista doctrine, partide, ideologii in Romania. Si nici prin alte parti ”mai breze”. Exista ce ai zis – turma si ierarhia in turma + conducatorii vizibili si conducatorii din umbra (in topul ierarhiei). Aici e buba umanitatii: trebuie schimbata aceasta ierarhie, fortele si impartirea bogatiei in cadrul ei…

  23. NIMENI nu poate fi dictator de unul singur doar fiindcă așa vrea el… Dar un om POATE deveni dictator dacă este manipulat. Or, în cazul lui Ceaușescu, părerea mea PERSONALĂ este că NU EL a fost capul tuturor răutăților din România acelor timpuri. Nu-l consider vreun sfânt, a făcut și el destule greșeli, ca orice om. Și MAI ALES ca orice om care ajunge la o anumită putere în stat. (Să aruncăm o privire către actualii și abia apoi, comparând, să-l judecăm pe Ceaușescu). În privința mitingului din 21 decembrie 1989, citez din mai multe surse care se pot găsi foarte ușor:
    „Muşcând „momeala” câtorva apropiaţi (ai săi, dar şi ai Moscovei!) de a organiza mitingul din 21 decembrie 1989 cu scopul înfierării evenimentelor de la Timişoara, Nicolae Ceauşescu contribuia, fără să ştie, la propria prăbuşire. Momentul mitingului, crucial în contextul Revoluţiei române, a rămas multă vreme neelucidat şi dominat de o interpretare fundamental greşită: aceea că muncitorii aduşi în Piaţa Palatului să-i condamne pe huliganii din Timişoara şi să-l aplaude frenetic pe dictator s-ar fi revoltat spontan şi ar fi transformat mitingul într-o uriaşă acţiune de protest.”
    Pentru mine sunt foarte clare câteva aspecte:
    – Ceaușescu A FOST SFĂTUIT să organizeze acel miting. De către cine și în ce scop? Se poate deduce din evenimentele ulterioare.
    – Ceaușescu tocmai anunțase că de la 1 ianuarie (1990) se vor MAJORA salariile de la 2000 la 2200 de lei, se vor introduce indemnizaţii de naştere, de 1.000 de lei, pentru toate femeile, se vor MAJORA alocaţiile pentru copii, între 30 şi 50 de lei, în funcţie de numărul de copii, se vor MAJORA pensiile minime de la 800 la 900 de lei, se va MAJORA ajutorul social de la circa 500 la 800 de lei. Deci a spus că SE VA ÎMBUNĂTĂȚI nivelul de trai al românilor, ceea ce ÎN NICI UN CAZ nu avea cum să nemulțumească cetățenii, fiind vorba de niște majorări semnificative! (Să ne uităm cum azi se „cumpără” românii cu o nimica toată, cu sacoșa electorală…)
    – Cum am scris și într-un artic pe site-ul meu, dacă Ceaușescu ar fi avut cunoștință de situația REALĂ din țară, ce rost mai avea mascarada cu umplerea magazinelor și piețelor la vizitele sale de lucru?
    – Este CEL PUȚIN „curios” cum a pornit o „revoltă spontană” de la o masă de oameni veniți cu pancarte și toate cele să-l sprijine și care au stat liniștiți până în momentul în care a pornit acel vuiet de la acea mașină și a început agitația DOAR ÎNTR-O MICĂ PARTE a pieței.
    – Să mai vorbim de mascarada aceea de proces? Acela a fost făcut pentru ochii noștri și ai lumii, ca o justificare pentru CRIMĂ. Soarta Ceaușeștilor era deja hotărâtă DINAINTEA acelui „proces”. Cea mai penibilă acuzație a fost „subminarea economiei naționale”. Păi și atunci ăștia din ziua de azi pentru ce ar trebui judecați având în vedere dezastrul din România?
    – E adevărat că spre sfârșitul anilor 80 românii au strâns cureaua foarte mult. Dar toate sacrificiile astea au avut un scop: plata datoriilor către FMI. Care s-a încheiat în 1989, când România avea datorii ZERO. Acum, după 24 de ani, PENTRU CE strângem cureaua? CÂND și CUM vom plăti imensa datorie către FMI și celelalte? Și noi îl blamăm pe Ceaușescu…
    – Cel mai probabil (este doar presupunerea mea PERSONALĂ) Ceaușescu ar fi avut intenția ca începând cu acel miting să înceapă o relaxare treptată, o îmbunătățire a nivelului de trai al românilor din moment ce plata tuturor datoriilor se încheiase și România era INDEPENDENTĂ din cele mai multe puncte de vedere. Însă tocmai acest lucru nu convenea anumitor puteri…
    – Există înregistrarea în care Ceaușescu spune foarte clar „NU trageți în cetățeni”. Se poate găsi ușor, dacă se vrea.
    – Ceaușescu despre Timișoara: „În ceea ce priveşte evenimentele de la Timişoara… Am vorbit despre ele aseară. Apare tot mai clar că este o acţiune conjugată a cercurilor care vor să distrugă integritatea şi suveranitatea României, să oprească construirea socialismului, să pună din nou sub stăpânire străină poporul nostru. De aceea trebuie să apărăm, cu toate forţele, integritatea şi independenţa României”. Analizând situația de astăzi a țării, AVEA SAU NU dreptate?
    – Ceaușescu, în discurs: „Unii ar dori din nou să se reintroducă şomajul, să se reducă nivelul de trai al poporului şi, cu scopul deschis formulat, să dezmembreze România, să pună în pericol însuşi viitorul poporului şi naţiunii noastre independente”. Să analizăm din nou: AVEA SAU NU AVEA dreptate?

    Și mă întreb, retoric: după acest discurs al lui Ceaușescu, care și-a arătat intenția de a ridica nivelul de trai al poporului, care ar fi fost motivul LOGIC pentru o revoltă? Mai ales spontană. Astăzi se taie salarii, pensii, se dau afară oameni, se scumpesc ABSOLUT NEJUSTIFICAT toate, românul înjură pe la colțuri, dar NU SE REVOLTĂ. Care ar fi explicația LOGICĂ a comportamentului românilor din 1989 față de cel de acum…?

    Am susținut și continui să susțin că NU o Revoluție populară l-a înlăturat pe Ceaușescu, ci o lovitură de stat. Adevărata Revoluție (revoltă populară) a început la Timișoara. La București a fost doar MANIPULAREA MASELOR de oameni.

    Acestea sunt doar CÂTEVA aspecte. Personal NU sunt un susținător al comunismului așa cum a fost în mare parte la noi – și aici mă refer în primul rând în ceea ce privește Securitatea și ororile făcute de aceasta – însă susțin modul în care s-a dezvoltat România în acea perioadă. Locuri de muncă, locuințe, industrializare, agricultură, ÎNVĂȚĂMÂNT, SĂNĂTATE.
    Cu câte din toate astea se pot „lăuda” cei care s-au perindat pe la putere în ultimii 24 de ani? Ce au CONSTRUIT ei? CE AU FĂCUT EI CONCRET PENTRU ROMÂNIA ȘI PENTRU ROMÂNI?
    De ce ne împrumutăm de la FMI dacă ALȚII ne sunt datori cu un total de peste 20 de miliarde de euro? (Germania, Cuba, Mozambic, Siria, etc)

    Întrebări retorice iar discuția pe această temă s-ar putea întinde pe luni de zile…
    Cât despre „teoria conspirației”… La cum stau lucrurile în țară acum e clar că nu mai e nici o teorie, ci doar conspirația în sine.

  24. AM DOUA INTREBARI : 1 . NICOLAE CEAUSESCU A AVUT LIMBA TAIATA PE VREMEA DETENTIEI REGALISTE ? DA SAU BA ? DACA -I BA E OK . DACA -I DA E BAI MARE … UN SFANT A VORBIT DUPA CE I -A FOST TAIATA LIMBA DUPA CARE L-AU OMORAT CA SA TACA… BUN, “PACATOSUL” ASTA A VORBIT ZECI DE ANI CU LIMBA TAIATA CA UN GOGOLOI DE “LUMINATI CONDUCATORI” NU STIAU CE SA -I MAI FACA SA TACA … 2. EL A FOST ACUZAT CA ERA IMPOTRIVA BISERICII PENTRU CA stalinistii RESPECTAND DIRECTIVELE SEMINARISTULUI IBERIAN STALIN ( CARE NU DIN NECUNOASTERE CI DIN PRE MULTA CUNOASTERE STRIGA “DAVAI PISTOLIETA ” Care stat GREC ? Care biserica greaca ? Cand au fost astia vopsiti ? Ce umblati cu ciori vopsite ? De unde biserica greco – catolica ?) AU IMPUS DESFIINTAREA BISERICII GRECO CATOLICE ( e conceptia stalinistilor si a urmasilor lor , e treaba lor nu – i a mea sau A LUI ) DAR, ACUM VINE INTREBAREA : DE CE NU SE DA PUBLICITATII INMORMANTAREA LUI MOS ANDRUTA CEAUSESCU ? IMI E DOR SA VAD O INMORMANTARE RUMANEASCA : MORTUL SCOS DIN CASA SI PUS IN CARUL CU 7 PERECHI DE BOI INSOTIT DE UN SOBOR DE PREOTI CE IMPRASTIE LA INTERSECTII MARUNTIS CU OCAZIA PLIMBARII DE ADIO PRIN COMUNITATE , SLUJBA IN BISERICA (facuta de el ) DIN CIMITIR ( pe pamantul lui ) CU TOATE OBICEIURILE … IMI E SCARBA DE ATATA PAPISTASIE … NE-AU SCOT ASTIA SI MORTII DIN CASA. BOBINELE CU INREGISTRAREA TRANSMISIEI TV SUNT LA … SA PRIVIM CU ATENTIE TOTUL E DE LA CUZA CITIRE : “TOT CE E ROMANESC SA PIARA !” Totul SE REZUMA in 10 cuvinte : IMIXTIUNE TOTALA INCEPIND DE LA PERSONALITATEA JURIDICA PANA LA PATRIMONIU ! SA CITIM CU ATENTIE LEGILE , STATUTELE DE INFIINTARE , PERSONALITATEA JURIDICA incepand cu institutiile , intreprinderile …Totul e cu iz de asociere de tip mafiot impotriva intereselor comunitatii RO in forma continuata pe mai multi zeci de ani… De aia au si in frunte un specialist dottore in mafie …SI DIN CAUZA ASTA SUNT ACTUALI EMINESCU , CREANGA , CARAGIALE … ANGAJATII CUI OR FI ASTIA ?Cititi LEGILE DE PANA IN ’89 INSITUTIILE gen MApN functionau DE LA CUZA CITIRE , CFR = DE LA CAROL I CITIRE , CODUL COMERCIAL (modificat neesential de CAROL II tot de la Carol I citire ) valabil pana in ’90 Raspunsul e CODUL COMERCIAL promulgat prin decret la 10 mai 1887 si intrat in vigoare la 1 septembrie 1887 TITLUL VIII DESPRE SOCIETATI SI DESPRE ASOCIATIUNI COMERCIALE CAPITOLUL 1 DESPRE SOCIETATI SECTIUNEA I – VI ARTICOLUL 77 – 220.Abrogate prin Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale.TITLUL III DESPRE COMERCIANTI ARTICOLUL 8 Statul, judetul si comuna nu pot avea calitatea de comercianti.ARTICOL VALABIL SI IN NOUL COD COMERCIAL LEGEA MINELOR valabila din 1924 modificata neesential (procente de participare )de Carol II mineriadele COSTESTI si STOIENESTI au fost consecintele aplicarii Legii petrolului 134/1995 SI Legii minelor 61/1998 prin ABROGAREA LEGII VALABILE DIN 1924 Ca ai notrii s au batut frate cu frate , copil cu tata pusi de SOVIETICI sa respecte LEGISLATIA AIC ( RO membra fondatoare 1895 ) , LEGEII COOPERATIEI facuta de CAROL II , e alta treaba ca ne plangem reeducatii de atunci dar nu vedem ca UE ne infometeaza si ne disloca daca nu aplicam LEGISLATIA ADOPTATA LA CENTENARUL AIC ( legislatia RO a adaptat-o pana in ’70 ) si vom face asociatii , ferme ( aceasi Marie cu alta palarie ) pe VARF DE MUNTE ( unde alora nici nu le -a trecut pri minte sa faca ) “Necunoastera legilor nu te absolva de rigoarea aplicarii legilor ” nu sunt vorbe in vant In fata LEGILOR NATURII ,FIZICII , TEHNICII nu tine (la cele care nu se vad nu ma bag ) de ex . vine spre tine un proiectil ( ca e sageata , glont 7,62, proiectil AG7 ,9 , 120 mm nu conteaza …) sta cu tine la tocmeala “5 ani cu suspendare ” ? Te prinde presa , strungul , freza , sau nu te incadrezi in viraj cum trebuie stau astia la tocmeala cu tine sau aplica legile si te rascheteaza .. Sa am IO treaba cu FMI & BM de ce sa am cand STATUL MEU NU AVEA TREBA CU EI ? Nenea albastru inchis cu cobilitele pe umeri ( Procuratura Militara ) scote cartile si trage o verificare la sensul cuvintelor … Stii cum e vorba ” Ai hartie sa stea singura in picioare ? N’ai ? Limba nu putem s’o legam la dosar . Te legam pe tine .” Procuratura cealalalta nu are competente pentru functiile si faptele savarsite pe o perioada destul de lunga 25 de ani “Necunoastera legilor nu te absolva de rigoarea aplicarii legilor ” nu sunt vorbe in vant decat pentru ARENDASII ( in slujba cui or fi nu stiu ,dar sigur nu sunt in slujba comunitatii numita ROMANIA ATENTIE ! LA STAT NU LUCRAU DECAT 500.000 din care 217. 000 in MApN Cuiul lui PEPELEA CODUL COMERCIAL 1887 TITLUL VIII DESPRE SOCIETATI SI DESPRE ASOCIATIUNI COMERCIALE CAPITOLUL 1 DESPRE SOCIETATI SECTIUNEA I – VI ARTICOLUL 77 – 220.Abrogate prin Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale.TITLUL III DESPRE COMERCIANTI ARTICOLUL 8 Statul, judetul si comuna nu pot avea calitatea de comercianti.ARTICOL VALABIL SI IN NOUL COD . SOCIETATILE COMERCIALE NU ERAU DE STAT !!! AU FACUT STATALIZAREA ( NATIONALIZAREA E ALTCEVA ) Si aplica NOUL COD PENAL din ’89: “asa vrea muschiul meu ,eu fac legea / ordonanta TU NU O EXECUTI – faci puscarie ; TU O EXECUTI – faci puscarie EU PARLAMENTAR SAU MINISTRU ! Nenea albastru inchis cu cobilitele pe umeri ( Procuratura Militara ) scote cartile si trage o verificare la sensul cuvintelor … Stii cum e vorba ” Ai hartie sa stea singura in picioare ? N’ai ? Limba nu putem s’o legam la dosar . Te legam pe tine .” Totul e cu iz de asociere de tip mafiot impotriva intereselor comunitatii RO in forma continuata pe mai multi zeci de ani… De aia au si in frunte un specialist dottore in mafie …

    • Faceti un efort sa sitentizati informatia pe care o cunoasteti si pe care doriti sa o impartasiti publicului larg in propozitii mai scurte si mai coerente, ca sa poata pricepe tot omul ce spuneti. Numai bine!

  25. La aproape 25 de ani de la evenimentele din 1989, românii se raportează masiv la perioada comunistă, dezamăgiţi de actuala situaţie politico-economică.

    Întrebaţi de specialiştii IRES, mai mult de 66% dintre respondenţi au spus că ar fi dispuşi să-l voteze pe fostul lider al României comuniste.
    Deasemenea, aproape trei sferturi dintre români (73%) consideră că direcţia spre care se îndreaptă ţara este greşită, în timp ce doar 23% spun că este bună.

    Sondajul de opinie a fost realizat de IRES între 3 şi 6 aprilie, pe un eşantion reprezentativ de 1349 de subiecţi.
    http://www.frontpress.ro/2014/04/nicolae-ceausescu-candidatul-care-ar-castiga-alegerile-prezidentiale-din-primul-tur.html

  26. REFERITOR la Planul Valev(vezi pe Google):
    Acest plan a fost o incercare de a crea un fel de Uniune Europeana Estica cum s-a dorit a fi CAER-ul, efficient, unde fiecare “componenta” tara ar fi contribuit conform traditiei tarii respective, dar evident ca nu a tinut deoarece spiritele nationale primau inca, si pe buna dreptate. In schimb ACUM, in 2014 cu UE tot acolo am ajuns insa de 100 de ori mai rau deoarece nici macar agricultura nu facem ci ne-am transformat in tara butic si afirmind asta s-ar putea sa-I supar pe buticari deoarece este cu mult mai rau, iar in 1990 singurii pe care-I deranjam(vine vorba) ca de fapt voiau sa ne manince cu fugi cu tot lucru care l-au si facut au fost bancherii occidentali…, dar in fine nu aici voiam sa ajung.

    Acum ca ati amintit de disensiunile din CAER(Valev si altele) speculate la maxim de occident, in Romania s-a produs aceasta deschidere catre vest si care tot pe baza neintelegerilor si a sentimentului antisovietic si lipsa unei ideologii si strategii nationale de aparare a dat nastere ACESTEI clici NEMERNICE de tradatori colaboratori cu agenturile occidentale, generatii intregi, care fiind trimisi la specializari pe tehnologie, au fost meticulos “specializati” si in servicii DUBLE de subminare slujba sacalilor care prin natura lor predatoriala dadeau incontinuu tircoale Romaniei si intregului est, Rusiei. La acesti romani face referire AKRITAS cind zice de similaritatea romanilor in pozitii de conducere.
    Nea Nicu prin ura lui fata de rusi mai mult sau mai putin justificata PRACTIC s-a impuscat singur crescind si FORMIND in jurul lui armate de canalii tradatoare.
    Ca tara mica, trebuie sa fii mult prea al dracu ca sa poti face fata atacurilor CONTINUE al trupelor de asalt, fizice , informationale, mediatice, economice si sa fi ca natie foarte unita si cu o ideologie BETON ARMAT ca sa faci fata, ceea ce din pacate nu era/este cazul Romaniei.
    Ca sa ramii independent trebuie sa ai puterea testiculara a coreenilor de nord a chinezilor sau a lui Fidel altfel esti mincat de viu. Asta nu a inteles si a subestimat Ceausescu. Boul credea ca aia de pe la Paris si Londra chiar il plac si il respecta. :)) Cita naivitate, dar saracu’ atit’ a putut.

    De aici in extractul de mai jos au inceput problemele de tradare in masa a nomenclaturii romanesti:
    ( si asta o spun pentru ca si chnezii plecau si continua sa plece la specializari insa DIFERENTA este ca ei nuse intorc TRADATORI CI TOT CHINEZI devotati tarii LOR!!!!

    “Colaborare cu „capitaliştii”

    Simultan cu răcirea relaţiilor din CAER, România s-a deschis către statele occidentale. Încă din 1959, Alexandru Bârlădeanu a încheiat acorduri economice şi comerciale cu state „capitaliste” precum Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Olanda şi Belgia. Apoi s-au stabilit relaţii foarte bune şi cu alte ţări, ca RFG şi Italia. În fine, Corneliu Mănescu, ministrul de Externe, a vizitat Statele Unite ale Americii, unde s-a întâlnit cu Dean Rusk, secretar de Stat (1963). Un an mai târziu, Gheorghe Gaston Marin, preşedintele Comitetului de Stat al Planificării (1956-1965), a condus o delegaţie economică peste Ocean.

    În urma acestor contacte, România a obţinut credite însemnate şi acces la tehnologia vestică, esenţiale pentru dezvoltarea industriei. Un moment semnificativ s-a petrecut cu prilejul vizitei lui Ion Gheorghe Maurer în Franţa (27 iulie-3 august 1964). Atunci s-a semnat un acord de colaborare tehnico-ştiinţifică prin intermediul căruia românii se puteau specializa în instituţii franceze. Cele două state au antamat şi-un tratat comercial de lungă durată, cu durata de cinci ani.”

    In nici un caz nu generalizam! Nu toti deveneau sau se intorceau de “la Paris” tradatori. Cu totii stim si cunoastem foarte multi patrioti.

    • Da, asta a fost una dintre greselile lui Ceausescu – nu a vazut ce se afla in imediata lui apropiere si l-au mancat. Apoi…alta greseala: a crezut ca e vesnic (greseala pe care o fac multi conducatori). Alta greseala (fatala pt Romania pe termen lung) – nu i-a pregatit pe romani pentru Sistemul de exploatare impus din vest (sau est) ce abia astepta sa intre in functiune si in Romania… Din cauza asta acum suntem sclavii altora si nu doar atat…dar…nici macar nu realizam acest lucru.

    • Pleaca Coreea de Nord. Acolo se traieste ca pe timpul lui ceausescu! O sa fi fericit cu lumina stinsa, ratii la mancare, program TV cu 2 ore pe zi dedicate iubitului conducator, si fara gaze si caldura iarna ;-))

      • Te rog sa-ti pastrezi mizeriile manipulatoare pentru site-ul vostru anti-romanesc! Nu e nevoie sa insiri lucrurile nasoale care s-au intamplat atunci, toata lumea le stie, multi le-au trait pe pielea lor. Problema e ca NU Ceausescu a fost vinovat de ele, ci criminalii straini conspirati din jurul lui si din diferite functii ale institutiilor statului roman. El nici nu stia ca exista saracie/suferinta la nivelul poporului – vezi marturia lui Andrei Kemenici, de ex. Dar, desigur, nu veti vorbi despre lucrurile acestea pe site-ul cu autoritate in domeniu – historia.ro. Acolo doar dezinformare, ascunderea adevarului si manipulare la greu.

  27. In general e bine scris dar sunt si mici erori, de inteles pt cineva care nu a trait in acele vremuri. De exemplu Ceausescu a facut acele datorii pt o super-industrializare a tarii. Conform teoriei economice marxiste, industrializarea unei tari reprezinta cheia progresului, al bunastarii (si al independentei) unei natiuni. De asemenea cheia unei industrializari bine facute o reprezenta comform acelei teorii sa investesti mai mult in industria grea fata in industria usoara. Deci ca sa indeplineasca acest deziderat Ceausescu a urmat neabatut aceasta teorie economica verificata in practica, care transformase si vechiul imperiu tarist subdezvoltat in doar cativa zeci de ani in cea mai mare putere economica din lume imediat dupa SUA (asa cum a declarat insusi primul ministru britanic Churchill). Problema este ca pe noi, Romania, ne-a prins descoperiti criza energetica (adica a scumpirii drastice a petrolului de cateva ori) – declansata in 1973 de conflictul israeliano-arab si ulterior de catre preluarea puterii in Iran de catre un guvern iranian nationalist. S-a folosit arma economica a scumpirii pretului produselor petroliere de catre tarile arabe exportatoare de petrol (OPEC) impotriva occidentului. Iar noi prinsi la mijloc in acest conflict economic international deja eram indatorati (in procesul construirii sau al unor obiective economice deja construite ENERGOFAGE acum dupa scumpirea neprevazuta a petrolului). Altfel spus, planurile de acasa nu s-au potrivit cu cele din targ! Investitiile au devenit nerentabile din ghinion ca sa zic asa! Apoi Ceausescu din cate am aflat ulterior a fost fortat de oculta sa plateasca urgent acele datorii ce aveau dobanzi foarte mari (schimbandu-i conditiile de creditare in timpul perioadei de plata). A fost fortat sa vanda orice oricat ca sa scape! Astfel se explica cozile la mancare! “Uitand” sa spuna toate astea asa cum erau ele de fapt, postul de radio “Europa Libera” (post de radio “independent” finantat de congresul SUA, asa cum se definea pe sine! – un nonsens de altfel!) pe care il ascultam mereu, punea accent pe neomenia lui Ceausescu care – vezi doamne – infometa cu intentuie criminala populatia acestei tari! Deci inducea ura si revolta in public in mod insidios, montand astfel ascultatorii contra lui Ceausescu! Totusi, asta trebuie spus, romanii se descurcau minunat si in aceasta situatie, toti aveau frigiderele si congelatoarele ticsite cu mancare! La proces Elena Ceausescu (un personaj sinistru totusi ce l-a influentat negativ pe Ceausescu mai ales in ultima perioada) a intrebat retoric referindu-se la aceasta situatie! “Ai vazut vreun roman mort de foame?” Si avea dreptate! nimeni nu a murit atunci de foame!

    • Doar câteva mențiuni: in ce masura investitiile erau nerentabile daca noi la momentul asasinarii conducerii românesti de către străini in 89 exportam la greu tot felu de produse in toata lumea si aveam de primit nu stiu cate miliarde de dolari din toata lumea din exporturile industriei românesti? Dacă era asa nerentabila, cum am reusit sa platim datoria externa atat de rapid etc? Cu ce sens ”ceausescu a fost fortat”? L-a pus cineva cu pistolul la tampla? Sau si-a dat seama cat de nociv este pentru un stat sa aiba un credit la institutii mafiote precum FMI si a vrut sa scape de acest jug? Cozile la mancare se explica altfel. Nu plata datoriei a creat lipsurile la nivelul populatiei (lipsa hrana, electricitate, frig etc) ci CRIMINALII din jurul lui Ceausescu care au infometat populatia SPECIAL ca sa o inversuneze impotriva ”conducatorului iubit”, au infometat populatia FARA CA CEAUSESCU SA STIE (de ce umpleau pietele peste tot unde mergea Ceausescu? Pentru ca el nu stia ca poporul o duce rau, traia cu impresia ca populatia are ce-i trebuie pentru o viata decenta, restul productiei mergea la export pt plata datoriei – cel putin asta credea el…). Manipularea poporului roman de catre occident in timpul lui Ceausescu se facea intr-adevar prin Radio Europa Liberă. Dupa Ceausescu s-a facut (pana azi) prin mass media chipurile românească (cand de fapt e detinuta de straini) și prin sistemul de invatamant distrus. În ce masura romanii chiar au rabdat de foame la modul grav in acele vremuri, sau foametea nu era asa mare, NU STIU. Insa suferinte/lipsuri la nivelul poporului tot au fost. Scopul lor era sa inversuneze populatia impotriva lui Ceausescu pentru a avea mase prostite care sa participe la Lovitura de stat ce se planuia pt 89 si sa accepte schimbarea regimului catre unul pro-occidental unde e lapte si miere (ce iluzie!).

  28. “Ai vazut vreun roman mort de foame?”

    (…)
    Un foc bun, făcut din scînduri luate de pe la case dărîmate, ardea în cămin, iar pe foc fierbea o căldare mare de tuci. M-am apropiat de cămin ca să mâ încălzesc şi am observat la căldare ceva deosebit, ce nu văzusem de la început. Capacul, care avea deasupra un tub strîmt prin care ieşeau aburii, era prins de căldare, de o parte printr-o balama, iar de cealaltă printr-un lacăt. Pricepusem că despre Garofoli nu trebuia să pun întrebări indiscrete, dar despre căldare ?…
    — Pentru ce e închisă cu lacăt ?
    — Ca să nu pot lua eu vreo lingură de supă. Sînt însărcinat să fierb supa, dar dînsul n-are încredere în mine.
    Nu m-am putut ţine să nu zîmbesc.
    — Rîzi, continuă el cu tristeţe, pentru că îţi închipui că sînt mîncăcios. Dar, în locul meu, poate că ai îi tot atît de mîncăcios. Adevărul e că nu sînt deloc mîncăcios, ci flămând, şi mirosul supei care iese prin tubul ăsta mă face să-mi fie şi mai foame.
    — Cu alte cuvinte, signor Garofoli te lasă să mori de foame ?
    — Dacă intri în serviciu la el, vei afla că nu se moare de foame, ci numai se suferă de foame.
    (…)

    • Da, s-a suferit de foame pe vremea lui Ceausescu. Problema e ca toata lumea pune în mod GRESIT chestia asta in carca lui Ceausescu, care NU STIA ACEST LUCRU! L-au rupt total de situatia reala in care se afla populatia si au invrajbit populatia impotriva lui ca sa participe de buna voie la lovitura de stat din 89. Cei care au adus suferinte poporului roman in ultima perioada a Ceausismului sunt alogenii cu nume de români și vorbitori de română si tradatorii din jurul lui Ceausescu, care au pus la punct totul împreună cu stăpânii lor din afara țării, aceiasi care au participat si la organizarea si desfasurarea Loviturii de Stat, care a re-adus conducerea strainilor la varful statului Romania. În mai multe secvente video, date pe 21 dec 2014 pe TVR pe la 1 noaptea, Ceausescu cerceta atent painea din magazinele pe care le vizita, pipaind-o, cantarind-o in mana, mirosind-o etc. La un moment dat a spus intr-un magazin de desfacere din București, cu o tristete pe fața: ”Se face paine mai bună în provincie…”. Care dictator nenorocit totalitar care isi exploateaza poporul si il tine sa sufere de foame dă vreodata doi bani pe cum e painea care ajunge la popor? Niciunul. Ceausescu a fost un mare patriot, nu ”un dictator rau si criminal” asa cum ne invata televizorul. Insa ce ne-au invatat criminalii straini care au preluat conducerea in 89, prin Scoala si Mass Media, este NU ADEVARUL REAL, ci „adevarul” propus si falsificat de EI. Oh well.

      • “NU STIA ACEST LUCRU”

        Pentru că nu era în stare să știe, își depășise cu prea mult nivelul de competență (ar fi fost un bun primar de Scornicești, probabil, dar cam atât). “Bunele-intenții” nu cred că i le contestă mulți, dar nici n-au ajutat cu nimic…
        Așa, sigur, și viața de sclav poate fi bună pentru unii – au o strachină de lături și un grajd asigurat – suverană e plantația, mândru moșierul! Și? Cine-i de vină că din sclavii eliberați mulți ajung pe stradă? Ei? N-aș crede! Libertatea? Depinde pe cine întrebi… Sau oare să fie chiar sclavia?
        Din “fericire” există sisteme contemporane în oglindă care arată limpede diferențele:

        Germania – Vest și Est: până și din foștii est-germani încă mai sunt care regretă comunismul. Or avea ei motivele lor, dar asta nu face comunismul bun, ba dimpotrivă.

        Coreea – Sud și Nord: în Nord chiar au ajuns să moară de foame la propriu și dacă mai rezista Ceaușescu 3 ani tare mi-e teamă că nu-l mai regreta nimeni, că peisajul ăsta ne păștea și pe noi… sau noi pe el.

        La obiect: agricultura era ruinată, de incompetență, hoție și demotivare – de ajunseseră armata și studenții pe câmp. Solurile forțate până la epuizare și otrăvite cu nitriți de dragul “producției-record-știuleți-la-hectar”; lucrări întârziate și compromise de bune ce erau tractoarele și combinele, de mult curent cât primeau “vastele sisteme de irigații”; lanț de aprovizionare vămuit sistematic pe toată linia logistică… seceta severă din ’92 ar fi pus capac într-un mod muuuult mai tragic.

        Unde mai pui că agricultura, așa vai de capul ei cum era, dădea ce-i mai bun la export, ca să mai țină în cârcă și industria – se calcula așa-zisul “curs de revenire din operaţiunile de export”, pe fiecare produs în parte și era mult peste ăla oficial, uneori dublu-triplu sau mai sus și rareori egal sau sub. Ce înseamnă asta: produci un bec care pe tine te costă un leu, adică la cursul de 16 lei vreo 6 cenți. Nu găsești proști să ți-l cumpere decât cu 3 cenți? Atunci calculezi un curs de revenire de 32 de lei, ca să închizi contabilitatea pe zero și să zici că ai exportat și ai adus totuși valută în țară. Numa că banii ăia trebuie să-i iei de undeva, așa că mai exporți un kil de carne de vacă, că tot se dă bine, și dai “la consum” osul. Rețetă de succes economic, ce să mai discutăm.

        (Am făcut un calcul cândva – ca să mănânci cât era atunci rația cantitativă și calitativă costă azi 150 de lei de om, deci cine cheltuie acum mai puțin are tot dreptul să se plângă. Iar cu căldura debranșată și lumina stinsă, nu te mai omoară nici facturile)

        În fine, ce vină să-i găsești lui Ceaușescu din chestiile ăstea? Poate că a reușit totuși mult mai mult decât ar fi reușit 99% dintre semi-analfabeții care ar fi ajuns în locul ăla. Poate mai mult decât însuși Kim-Ir-Sen. Problema e că o națiune adevărată se uită nu la cât de bine stăm față de Coreea de Nord ci la cât de rău față de aia de Sud. Și nu lasă semi-analfabeți, fir ei și “mari-patrioți”, să ajungă mai mult decât primar pe la Scornicești.

      • Probabil ca ai avut de suferit personal sau familia ta in timpul Ceausismului, de refuzi sa iei in considerare/sa citesti toate informatiile stranse de mine in acest articol despre epoca Ceausescu si nu poti concluziona obiectiv ca Romania o ducea mult mai bine pe timpul lui Ceausescu. Daca iei cazuri izolate, da, au fost oameni care au suferit. Chiar multi. Insa cauta SURSA reală a raului, a suferințelor – alogenii si tradatorii din jurul lui Ceausescu. Daca vorbim de epoca Ceausescu si de perioada post decembrista, din 89 pana azi, NU COMPARA DOAR NIVELUL TAU DE TRAI de atunci si de acum, ci compara NIVELUL LA CARE ERA POPORUL ROMAN si ROMANIA atunci față de mizeria in care este acum. Ce avem azi in RO este incomparabil cu modul in care o ducea poporul roman la modul general in perioada infloritoare a Ceausismului (pana a inceput sa fie sapat la greu Ceausescu). Toate in Romania erau ”vai de capul lor”, cum zicea si dragul nostru strain Petre Roman – ”un morman de fiare vechi”. Bai cum o fi reusit Ceausescu sa plateasca datoria externa cu mormanul asta de fier vechi, cum o fi reusit sa produca de toate si sa le exporte in toata lumea cu mormanul de fier vechi si agricultura vai de capul ei? Cum o fi reusit sa obtina atat de multi bani din mormanul de fier vechi? Nu stiu… Ar fi mai multe de detaliat, dar sunt trecute in informatiile si link-urile din articol. Faptul ca arati Coreea de S ca exemplu de bine, arata ca traiesti in iluzia ca in Occident sau in tarilea astea cu nivel de trai ridicat precum Vestul Europei, Coreea de S, eventual SUA etc exista libertate și bunastare, cand de fapt e tot dictatura si sclavie – mentinuta de aceiasi stapani care au re-cucerit Romania la ’89.

      • “Probabil ca ai avut de suferit personal sau familia ta in timpul Ceausismului”
        Eu, familia mea și cea mai mare parte a populației – adică ăia care n-aveau acces la “shop”, gospodăria de partid și alte privilegii rezervate clasei conducătoare.

        “cum o fi reusit Ceausescu sa plateasca datoria externa cu mormanul asta de fier vechi”
        Ți-am explicat cum, vânzând mult sub costuri și tăiînd de la mâncare și căldură ca să acopere gaura.

        “cum o fi reusit sa produca de toate si sa le exporte in toata lumea”
        …în toată lumea a treia, și nici măcar acolo după ce au început să li se strice tractoarele “ieftine” în câmp, tancurile “ieftine” în poligon etc. Mai știi expresia “refuzat la export?” Era deja o marcă relativă a calității pentru prostimea care avea norocul să cumpere ce trimiseseră alții înapoi, pentru că nu merita nici măcar centul cu care eram dispuși să vindem.

        “Cum o fi reusit sa obtina atat de multi bani din mormanul de fier vechi?”
        Păi n-au fost tocmai “mulți” – în 1989 exporturile au fost de 4 miliarde de dolari – cât într-o lună din 2014, când au fost 50 miliarde de euro

  29. “refuzi sa iei in considerare/sa citesti toate informatiile stranse de mine in acest articol ”

    Oo, ba le-am citit, dar așa pentru divertisment, că n-am timp să stau zile pentru chestii care sunt ori “gândire magică” ori deja infirmate concret de realitate.

    Uite un exemplu:

    “informație”: Când Armata Română defila în ziua de 23 august la București, în Europa se făcea tăcere

    realitate: în decembrie 89, când nu se știe nici acum cine – ruși sau americani – și-au pornit sistemele de bruiaj și au introdus ținte false pe radare, antiaeriana înspăimântătoarei armate române și-a consumat nu mai puțin de jumătate din stocul de rachete sol-aer în câteva ore, trăgând după năluci. Deci se poate spune că a luat bătaie înainte de-a fi măcar atacată. (oare ce să aștepți cu ofițeri care foloseau sutele de mii de recruți ca să strângă recolta de pe câmp, să le facă treburi prin casă și să le vămuiască rațiile de la popotă?)

  30. “Faptul ca arati Coreea de S ca exemplu de bine, arata ca traiesti in iluzia ca in Occident sau in tarilea astea cu nivel de trai ridicat precum Vestul Europei, Coreea de S, eventual SUA etc exista libertate și bunastare, cand de fapt e tot dictatura si sclavie – mentinuta de aceiasi stapani care au re-cucerit Romania la ’89.”

    Eu unul, având ușoare apucături anarhiste, îs de acord că aproape nici o țară de pe lumea asta nu oferă atâta libertate pe cât mi-aș dori.
    Totuși, pentru că nu am deloc apucături masochiste, reușesc să percep diferențele ca de la cer la pământ dintre Coreea de Nord și aia de Sud, etc.

    • Nivelul de trai ridicat din Vest si unele tari de pe planeta are mai multe explicatii pe care le voi enumera intr-un articol viitor. Printre ele este si iluzionarea celor din tarile sarace ca aia e normalitatea – societatea occidentala, Vestul și sa aiba pretentii de o conducere ca acolo, un sistem ca acolo. Nu se reduce totul la bunăstarea fizica/materiala a cetatenilor. Neamul romanesc e amenintat cu disparitia. Lent, dar sigur, asta e calea pe care se afla acum poporul nostru. Bunastarea fizica ne-ar creste doar nivelul de trai al indivizilor, nu ar aduce si un sistem care sa sustina si sa perpetueze neamul romanesc, cu toate componentele lui – limba, traditii, credinta, istorie reala etc. Multi traiesc cu iluzia ca in occident e muuulta bunăstare. Vezi exemplul Canada pe acest blog: filosofiepebordura.blogspot.com – grămada de informatie reala, nu propaganda a Sistemului. Despre SUA nici nu mai vorbim – dictatura suprema si saracie ascunsa (cine sa vorbeasca de ea, presa detinuta de aceiasi oameni?). Uita-te la ”moartea care vine din vest” – vaccinuri, homosexualitate, individualism, egosim, adio credinta, adio traditii, medicamente, boli ”moderne” inventate de Big Pharma pentru bani etc etc etc. Cand privim cu ochi umezi spre bunăstarea unei anumite tari, sa privim la tot ansamblul, nu doar la unele parti, ca sa vedem daca ne dorim acelasi lucru si la noi in tara. Oh well.

      • “Bunăstarea” e un concept cam leneș ;) Că fiecare are definiția și așteptările lui.
        Dar poate mai important e ce poți să faci pentru bunăstarea asta… Ai voie să pleci oriunde ți se pare ție că e bine (Corei și germanii de orice punct cardinal etc.?) Pentru că dacă n-ai asta nu mai e chestie de interpretare, că vai ce rău e și la ăia – nici măcar UN SINGUR oprimat de “dictatura suprema si saracie ascunsa” din SUA n-a căutat refugiu la Ceaușescu (chiar nici un om luminat între atâția?).
        Ai voie să-ți deschizi o covrigărie sau ceva? (deci inclusiv să dai faliment dacă nu te descurci) Sau măcar să strângi mâncare pentru vremuri de foame și mai mare fără să fii acuzat că sabotezi economia?
        Ai voie să deschizi gura și să ceri altceva sau măcar să critici?
        Că în ceaușism, unul care spunea public – întemeiat sau nu – că regimul dinainte a fost mai bun, zăcea acum în beciul securității cu dinții sparți.
        Oh well.

  31. Daca nu stiai Ceausescu si-a infoemtat poporul ca sa-si plateasca datoriile facute de el la FMI si Banca Mondiala! Apropo de industria care duduia. Ea duduia numai in Romania si lumea a treia! Produsele de proasta calitate de pe vremea lui Ceausescu nu aveau cautare in Occident! De asta Ceausescu a apelat la exportul mancarii si resurse naturale ca sa-si plateasca datoria facuta de el pe spinarea poporului la FMI si Banca Mondiala ;-)))

    • 1. Nu Ceaușescu și-a înfometat poporul, ci străinii conspirati din jurul lui care controlau mare parte din ce se intampla in Romania fara ca el sa stie. Daca Ceausescu si-a infometat poporul ca sa plateasca datoriile la FMI, de ce din martie 89, după ce plata datoriei externe a fost facuta, nu a inceput poporul sa traiasca in bunastare pana in dec 89 cand l-au lichidat? Faptul ca Ceausescu NU stia de saracia poporului este reliefat si de temnicerul lui Ceaușescu – vezi video aici:

      2. Ma doare in cot UNDE se vand produsele atata timp cat se vand si economia tari prosperă, asa cum prospera pe vremea lui Ceausescu, in parteneriat cu acele tari pe care tu le numesti ”de lumea a 3-a”.

      Multa lume deja stie ca site-ul vostru Historia.ro este o mizerie manipulatoare anti-romaneasca detinuta de straini. Reusiti in prezent sa mai prostiti doar oamenii nu foarte inteligenti.

    • Studiaza statisticile si cursul evenimentelor .Primul imprumut facut la BM , a fost facut “strategic” (!) de Ceausescu: intrarea in ONU si ptr.confirmarea politicii sale anti-totaliariste facuta la acea vreme de URSS(mai ales dupa ev. din ’68 cu Cehoslovacia).Prin asta, a fost acceptat in discursuri la ONU, avand si vizite prezidentiale ale USA (care tara din “blocul comunist” a mai fost vizitata de americani in afara de Romania?) .Cand si-a dat seama de santajul americanilor : “ai politca externa ,poti vorbi deschis imotriva rusilor(cu sprijinul nostru…CIA) , DAR …trebuie sa te indatorezi FMI si BM si sa urmezi calea ce ti-o aratam noi” ,atunci a inceput degringolada .Ceausescu a gresit ptr. ca in vara ’89 trebuia sa lase totul la “liber” :vitrine pline , ETC…Inca ceva :de ce pana in ’47(nu ’48) tiganii din Romania ,daca ar fi avut aurul (“confiscat” de comunisti) traiau ca vai de ei si nu ca acum(?) dupa ce fratiorul lor vitreg (ILIESCU) le-a daruit dupa ’90 aur , golind trezoreria Bancii Nationale? Infometaraea poporului a fost declansata de catre lingaii ce vroiau sa-si tina scaunul sub cur si de tradatorii economisti .

      • Ceausescu NU stia ca vitrinele magazinelor erau goale, el nu stia ca poporul sufera. Infometarea a fost planuita si implementata de strainii infiltrati in institutiile din stat, pe care Ceeausescu si patriotii din jurul lui n-au stiut sa ii scoata afara, ca nu stiau ca sunt straini (erau cu nume de romani etc). Ceausescu NU avea puterea totala in Romania deloc, desi el ccredea ca o are…

  32. De unde stii dumneata ca duduia economia pe atunci? Ce dovezi ai dincolo de impresia traiului bun si propaganda despre un super comert exterior? A, da, se producea! Stii ca nu e destul sa produci, trebuie sa si vinzi ceea ce produci, altfel zac in depozite sau ajungi sa le dai pe gratis (ceea ce si s-a intamplat). Camatarii internationali de care vorbesti au fost chemati de Ceausescu sa-l imprumute. El a vrut imprumuturi ca avea proiecte megalomane in minte. Romania nu avea nevoie de imprumuturi, Ceausescu le-a dorit. Tot comertul exterior al RSR era facut in devavoarea tarii, cu niste produse de slaba calitate si cu niste parteneri indoielnici care il trageau in piept si care nu-i plateau inapoi mai nimic. Arhivele oficiale, inregistrarile cu Ceausescu insusi care admite situatia defavorabila a economiei, a calitatii produselor, sunt dispobile oricui la ANIC. Nu va mai dati cu presupusul fara sa cercetati si voi cifrele oficiale. Sa nu o aud pe aia cu “cine a scris arhivele”. EI le-au scris. CC al PCR, camarila, nomenclatura si cuplul Ceausescu. Imprumutul pe care l-a platit poporul roman cu foamea si frigul a fost un moft ceausist. Nu duduia nimic. Atunci cand au venit comunistii in 1948 au eradicat toata economia reala a Romaniei. Inainte de razboi aveam comert cu toate tarile din lume, de la Noua Zeelanda, Africa de Sud, la Venezuela si Maroc. Comertul “mondial” de dupa 1965 este o propaganda infecta. Cititi si voi arhivele, nu va bazati pe mass-media sau pe istorici trecuti de 60 de ani care au lucrat in ministerele falimentare ale RSR.

    • Duduia pt ca am fost singura tara care si-a platit datoriile in timp record si nu si le-a platit din aur scos din munti, ci din productie si export. Daca nu exista comert exterior nu aveam de unde sa platim datoria externa. S-au intamplat multe nemernicii cu productia noastra – de la zacut in depozite, de la netrimis populatiei, de la vandut pe 2 lei etc – toate astea le faceau criminalii infiltrati in jurul lui Ceausescu si in diferite pozitii de conducere din diferite institutii, fara ca Ceausescu sa stie. Imprumuturile au ajutat la industrializarea si dezvoltarea Romaniei, nu la constructii megalomanice. Multa lumea injura Casa poporului din acest motiv, insa daca nu o facea Ceausescu mai aveai tu in Romania cea mai mare cladire ca volum din Europa, a doua din lume dupa Pentagon? Mai aveai bani din turism in Bucuresti – cel mai vizitat obiectiv turistic din capitala noastra…? Daca comertul exterior era in defavoarea tarii, cum se face ca aveam “crestere economica” de la an la an si ca ne-am platit datoria externe de miliarde de euro? Crezi ca statea Ceauescu sa scrie de mana lui rapoarte in legatura cu economia, productia, comertul exterior? NU, stateau sa le faca niste oameni, unii de buna credinta, altii criminali infiltrati. Zici ca sunt la dispozitia oricui la ANIC. Ai fost la ANIC si ai vazut “dovezi scrise” despre lucrurile de care vorbesti, dar n-ai fi facut o poza cu telefonul sau o copie xerox. Hai sa mergem impreuna sa le vedem! Lasa-mi un nr de telefon.

    • Dumitale esti unul dintre acele persoane care s-aun imbogatit imediat dupa 89..Ce ai spune daca am vorbit cu straini ca italieni si polonezi destul de in varsta si cu experienta si intregi la minte incat sa-si aduca aminte de comertul Romaniei inainte de 89? sau de excursiile lor aici inainte de 89 in vederea unor contracte cu diferite produse …colaborarea lor cu Romania…Caci bineinteles CEausescu incuraja trocul…

Spune-ți părerea aici: