Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti chiar si fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental (edu74)

Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental intrebari despre lume si viataNe-am născut şi trăim într-o lume pe care nu o cunoaştem. Nu ştim cum funcţionează şi trăim zilnic în  ea aşa cum putem, fiecare dintre noi. N-am fost învăţaţi despre lumea în care trăim. N-am fost învăţaţi să înţelegem cum funcţionează ea, cum funcţionează sistemele care o alcătuiesc. Nu am fost învăţaţi să NE PREOCUPE lucrurile importante şi relevante pentru viaţa noastră, în această lume de care suntem legaţi inevitabil. Aceasta este cea mai mare problemă legată de educaţie – nu am fost educaţi SĂ NE PESE de viaţa noastră şi de lucrurile care ne afectează viaţa noastră. Nu mai vorbim de viaţa celor din jur… măcar să ne îngrijim de a noastră mai întâi, şi apoi să-i ajutăm şi pe alţii. Dar noi nu ne îngrijim nici măcar pe noi! Nu avem grijă nici măcar de familia noastră! Ignorăm lucrurile rele care depăşesc o anumită barieră de confort fizic şi/sau psihic. Pur şi simplu nu vrem să ştim ce ne face rău. N-am fost învăţaţi să IDENTIFICĂM lucrurile, acţiunile, evenimentele şi comportamentele care ne afectează viaţa. Nu am fost învăţaţi SĂ PUNEM ÎNTREBĂRI. Şi nici să punem întrăbările care trebuie, atunci când trebuie. Nu am fost învăţaţi să PUNEM LA ÎNDOIALĂ TOT CE ŞTIM şi tot ce ne este vârât în creier prin mass media vândută. NU am fost învăţaţi SĂ CITIM MAI MULT pentru a vedea dacă avem dreptate în ceea ce ştim, gândim sau facem…, SAU NU AVEM DREPTATE. Detalii în continuare:

Toate aceste lucruri ar fi trebuit să ne fie cultivate în creierul capului încă de mici copilaşi. De părinţi, de şcoală, de cineva! Ar fi trebuit ca cineva să ne povestească despre lumea asta dură în care urmează să trăim, CA SĂ O ÎNŢELEGM încă de mici, CA SĂ AVEM MAI MULTE ŞANSE SĂ NE DESCURCĂM MAI BINE ÎN EA, ca să avem mai multe şanse la un viitor mai bun, pentru noi, pentru viitoarea noastră familie şi chiar pentru comunitatea şi ţara în care vom trăi. Ar fi trebuit ca cineva să ne spună de mici că sunt multe lucruri relevante pentru bunăstarea vieţii noastre, şi că de acele lucruri trebuie să ţinem cont mereu. Dacă nu se găsea nimeni care să le cunoască şi care să ne poată povesti despre ele, ar fi trebuit să vină cineva şi să ne zică “CITIŢI! CITIŢI CÂT MAI MULT şi aflaţi cum funcţionează această lume, aflaţi cum să vă descurcaţi, aflaţi ce e important şi relvant pentru viaţa voastră! Puneţi la îndoială ce gândiţi şi ce faceţi! Puneţi la îndoială ce vă spun părinţii şi profesorii! CITIŢI ca să vedeţi dacă au dreptate şi dacă aveţi dreptate în a-i crede orbeşte pe cuvânt! CITIŢI ca să vedeţi cine are dreptate! CITIŢI MULT!” Nu a venit nimeni să ne spună SĂ CITIM, aşa cum a făcut-o de exemplu Tudor Chirilă AICI pentru liceeni acu’ câţiva ani…

Şi am ajuns, cei mai mulţi dintre noi, din cauza lucrurilor de mai sus, DIN CAUZA UNEI PROASTE EDUCAŢII, să nu ştim mai nimic despre lumea în care trăim, să nu ne pese să aflăm mai mult, să nu înţelegem cum funcţionează lumea şi mediul în care trăim, dar nici nu căutăm să înţelegem, am ajuns să habar n-avem care sunt lucrurile care ne fac rău şi care sunt comportamentele benefice vieţii noastre, am ajuns să ne credem Dumnezei care “ştim noi ce e cel mai bine”, si nu stăm noi să ascultăm sau să căutăm şi o altă părere, am ajuns să NU ne intereseze să cunoaştem mai mult decât strictul necesar pentru supravieţuirea de pe o zi pe alta, am ajuns să NU CITIM despre cât de bine sau rău este ceea ce facem printr-un comportament sau altul… pentru viaţa noastră…şi pentru viaţa societăţii noastre… AM AJUNS IGNORANŢI (acesta este cuvântul definitoriu). Ignoranţi nu doar faţă de societatea în care trăim (de care le pasă doar celor care nu sunt egoişti), dar CULMEA, ignoranţi CHIAR ŞI FAŢĂ DE PROPRIA VIAŢĂ! Pe scurt… suntem pur şi simplu distruşi mental… şi aş adăuga eu… PREMEDITAT.

Citeşte şi:

Introducere in educatie. Despre educatia oamenilor. Importanta educatiei (edu1)

Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35)

Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31)

Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119)

Emilian, 7 august 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

7 responses to “Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti chiar si fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental (edu74)

  1. Nu le pasa ca pe facturile recente de gaz si curent spune cadatorita competitiei de pe piata (minciuni) pana in 2017, se va face scumpirea curentului 100 %, adica vom plati dublu. La gaz nu mai tin minte cu cat se va scumpi treptat, in cativa ani. CREZI EMILIAN IN KARMA ? RAZBUNAREA CELOR MORTI LA REVOLUTIE (FIINDCA ROMANII SI-AU BATUT JOC SI AU UITAT PENTRU CE AU MURIT CEI DE LA REVOLUTIE SI UNII LA REVOLUTIE) REPREZINTA KARMA CARE SE INTOARCE IMPOTRIVA POPORULUI FIINDCA BINELE CARE L-AU VRUT CEI DE LA REVOLUTIE S-A INTORS IMPOTRIVA NOASTRA PRIN RAUL DIN POPULATIA DE ACUM !!!

    • Nu stiu ca sa spun. Eu am mare respect pt cei care inca de pe atunci si-au dat seama ca Iliescu este moartea, si au iesit si in strada impotriva lui. Restul…care s-au bucurat maxim sa il sustina si voteze pe iliescu in 90…sa se trezeasca macar acum in ceasul al mielea…

  2. Nu o sa o faca decat atunci cand o sa aiba paine si sare pe masa ori cand o sa se dubleze pretul la gaze si curent, in cativa ani. Apropo, voi intreba pe cineva pana la urma : “Care ti sunt prioritatile ? Ramai cu ceva cu non-valorile si non-cultura de la tv si presa ? Chiar te ajuta cu ceva in viata daca stii ca ala se f… cu aia ?”

  3. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s