Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121)

Ce este saracia romanilor si a oamenilor Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii oameni saracia in romania copii care mananca groapa de gunoi ghetou baia mare cluj turda mercur

Copil care mănâncă din gunoi la Cluj

Am fost întrebat într-un comentariu ce cred că este sărăcia. Este un subiect dur, dar, aşa cum am mai spus pe blog în textul Cea mai mare problemă a omenirii… adevărul dur trebuie conştientizat. O să răspund destul de simplu, despre sărăcia “materială” în România şi în general, în lume (nu vreau să discutăm filosofic despre sărăcia sufletului, a inteligenţei, sărăcie spirituală, emoţională sau bla bla bla, că nu ştiu dacă ajungem la vreo concluzie). Sărăcia materială este o realitate şi o problemă gravă a României, dar…are cauze concrete şi soluţii de rezolvare, care pot fi puse în practică dacă ar exista la conducerea statului oameni de BUNĂ CREDINŢĂ. Conştientizarea adevărului dur, a realităţii grave din jurul nostru are ca pricipal scop DISTRUGEREA NEPĂSĂRII. Odată distrusă nepăsarea (ignoranţa) pe care aproape că ne-o impunem zilnic, poate reuşeşte să se nască REACŢIA la rău şi poate ieşim o dată în stradă toţi românii împotriva bestiilor care ne conduc. Detalii în continuare:

Sărăcie înseamnă să nu ai un trai decent. Toţi cei care nu au un trai decent, trăiesc după părerea mea în sărăcie, chit că realizează sau nu, chit că vor să accepte sau nu asta. Ce înseamnă un trai decent am explicat în textul de aici:

Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare.

În România există sărăcie (lipsa unui trai decent) în cazul a peste 85% dintre gospodării – estimez eu după capul meu (poate chiar mai mult). Dar există şi sărăcie lucie (gravă şi foarte gravă), pe care o putem observa în cazul familiilor care la propriu nu au ce să mănânce, şi care sunt nevoite de exemplu să mănânce din gunoi (la propriu) ca să nu moară de foame (la propriu) – exemple despre sărăcie găsiţi şi în filmele de mai jos (Baia Mare şi Cluj, Turda etc). La Cluj sunt copii care mănâncă din gunoi ca să nu moară de foame. În timp ce unii luptă pentru “protecţia mediului” de genul “Închideţi gropile de gunoi neconforme că poluează mediul!”, acele familii, a căror viaţă depinde de existenţa acelor gropi de gunoi, se roagă probabil în fiecare zi să nu se întâmple nimic cu acea groapă, şi să rămână situaţia măcar aşa…ca până acum, ca să aibă cum să mai trăiască o zi. Asta ar înseamna “dezvoltare durabilă / sustenabilă” – să rezolvi CUMVA atât problema de mediu cât şi problema socială a acelor oameni. Şi pot fi rezolvate. Dar doar dacă se doreşte acest lucru. Însă celor de la putere şi din administraţia locala NU LE PASĂ! Asta este problema României: cei cu funcţii de conducere din administraţia publică au cu totul alt interes decât cel al poporului.

Dacă vreţi să vedeţi sărăcia din România, uitaţi-vă la filmuleţele de mai jos – primul, cu Ghetoul din Baia Mare şi Groapa de gunoi din Cluj din care mănâncă copii la propriu (min 15:20) şi al doilea cu Oraşul Otrăvit – Turda, cu copii care mănâncă mercur cu pâine (pită) (min 00:10 – chiar la început):

Pot fi unii oameni idioţi care să gândească limitat ceva de genul “Să se ducă la muncă oamenii ăia dacă vor să mănânce!”. Sigur! Să muncească ca să mănânce! Dar nu e aşa simplă deloc problema… Trebuie luate în calcul toate circumstanţele şi toate detaliile, mai ales educaţia acelor persoane, situaţia financiară mondială, planurile celor care conduc lumea din umbră, mediul economic local, oferta de locuri de muncă, alfabetizarea, putregaiul oamenilor politici din zonă etc etc etc.

Bonus pentru cine nu ştie încă în ce hal a ajuns România:

Sunt sigur că omul din imaginea de mai jos ar munci de dimineaţă până seară pentru a-şi hrăni familia…dacă ar avea unde. Cu toate acestea, îl găsim în Ghetoul din Baia Mare prezentat în filmuleţul de mai sus.

Ce este saracia romanilor si a oamenilor Cauze solutii rezolvare problemele Romaniei si omenirii oameni saraci in romania copii care mananca groapa de gunoi ghetou baia mare cluj romani cinstiti saraci

Sărăcia este o caracteristică a poporului român, pe care românii o acceptă, pentru că le este frică, pentru că sunt needucaţi şi manipulaţi. Dacă ar ieşi mâine în stradă 1 milion de oameni şi n-ar pleca de acolo până când nu ar obţine măcar, de exemplu, 3 lucruri simple: Alegeri anuale pân’ la rezolvare (click pentru detalii), Transparenţă maximă în cheltuirea banului public (click pentru detalii) şi un Sistem de vot corect şi incoruptibil (click pentru detalii)….. s-ar rezolva foarte multe dintre problemele României. Cu siguranţă s-ar rezolva cea mai mare problemă care poate şi trebuie rezolvată la nivel naţional: FURTUL BANILOR PUBLICI DE CĂTRE Mafia Politică – Economică – Administrativă.

Principalele cauze ale sărăciei românilor sunt, în ordine:

1. Planurile celor care conduc lumea din umbră,

2. REAUA CREDINŢĂ a celor de la conducerea ţării (la nivel central şi local) – marionetele celor care conduc lumea din umbră,

3. FURTUL BANILOR PUBLICI.

Cauzele 2 şi 3 se rezolvă dacă ies în stradă 1 milion de români. Să nu ne lăsăm prostiţi şi manipulaţi că altele ar fi cauzele problemelor României sau lumii. Din aceste 3 cauze (concrete, vizibile) reies toate problemele pe care le are România şi care se regăsesc şi în alte ţări de pe această planetă. Cei care conduc din umbră, prin marionete politice de la nivel naţional, vor încerca să mintă, protească şi manipuleze prin chestii de genul “De fapt, NU vă merge rău, vă merge foarte bine, uite, vom avea creştere economică nu ştiu cât %!” SAU “Vă merge rău din cauza crizei mondiale. Asta e situaţia, n-avem ce-i face” (în timp ce furtul din bani publici e la cote maxime) SAU “Vă merge rău pentru că nu munciţi suficient. Mai luaţi-vă un job!” (cam asta a zis criminalul Băsescu). Reacţia normală la asemenea manipulări ordinare ar fi un scuipat între ochii celui care le spune pe gură (chiar şi în direct la TV).

Sărăcia “materială” nu înseamnă doar să nu ai bani, ci să nu ai anumite lucruri care ţi-ar asigura un trai decent, sau să nu ai suficienţi bani ca să îţi asiguri acele lucruri care să-ţi ofere un trai decent (le-am explicat în textul Ce inseamna un trai decent).

Există 2 sisteme prin care noi, oamenii secolului 21, suntem ţinuţi ca sclavi de către “elite” (adică de cei care conduc lumea pe bune):

1. Sclavagism în Sistemul occidentului dezvoltat – le dăm sclavilor un trai decent, suficienţi bani pentru mâncare, concedii şi ce mai vor ei, şi în felul ăsta “îi mulţumim”. Vor munci pentru noi fără să cârtească, chiar dacă tot din munca lor (banii publici pe care îi folosim cum vrem prin marionetele noastre politice) ne lăfăim şi facem averi de peste 500 trilioane de dolari (vezi familia Rothschild).

2. Sclavagism în Sistemul Europei de est şi ţărilor sărace – îi ţinem pe sclavi cât mai NEEDUCAŢI şi cât mai  SĂRACI lipiţi pământului ca să aibă rate de plătit toată viaţă, să fie datori, ca să nu apuce să economisească vreun ban etc şi în acest fel să fie dependenţi de locul de muncă pe care îl au. Astfel, sclavii sunt VULNERABILI şi nu se riscă să comenteze ceva ca să nu piardă locul de muncă, unica sursă a unui salariu mizer (dar mai bun decât nimic), de care depinde întreaga lor familie.

Prin aceste două sisteme, oamenii sunt ţinuţi în case, la locurile lor: pe de o parte dându-le unora un minim confort, o bunăstare care să îi mulţumească şi să îi facă să treacă cu vederea şi să fie ignoranţi legat de FURTUL, CORUPŢIA, CONTROLUL MONDIAL şi SĂRĂCIA PLANETARĂ (vezi occidentul), iar pe de altă parte, ţinându-i pe ceilalţi oameni în SĂRĂCIE, sărăcie care să îi facă vulnerabili şi să nu se rişte să comenteze ceva de frica pierderii “stabilităţii mizerabile” în care trăieşte  întreaga lor familie zi de zi (vezi România şi alte ţări sărace din Europa şi de pe Glob).  Detalii despre sclavia modernă şi în textul de AICI (click!).

Ca să nutrim totuşi şi o speranţă – românii au făcut în ’89 o revoluţie când n-au mai suportat sărăcia şi nedreptatea… Nu ştiau ei ce se întâmplă în perioada aia în toată Europa (masonii şi cei care conduc lumea din umbră doreau terminarea comunismului pe care tot ei l-au instaurat), și au ieșit împotriva lui Ceaușescu, DEȘI NU EL ERA VINOVATUL, dar măcar atunci când “le-a fost foame” (la propriu) şi n-au mai rezistat, au ieşit în stradă. Nu putem decât să sperăm că românii se vor trezi din nou, până nu e prea târziu. Dacă s-ar putea trezi românii înainte să fim toţi cipaţi, înainte ca cei de la Chevron să ne polueze toată ţara, înainte ca regionalizarea (reîmpărţirea teritorială) să distrugă statul suveran România şi înainte ca Monsanto (companie criminală americană) să pună stăpânire (prin patentare) pe toată resursa de seminţe, legume, fructe, cereale, hrană sănătoasă a Europei……. ar fi bine.

Citiţi şi: 

Cat si cum se fura din banii publici in Romania. Coruptie, politicieni imorali de rea credinta, evaziune fiscala, licitatii cu dedicatie (pol104)

Cum afectează sărăcia creierul unui om?

Bancherii conduc lumea. Documentar VIDEO guvernul din umbra, istorie adevarul despre razboaie, planuri oculte, sclavia moderna prin indatorare (nom33)

Limitele creşterii – Partea a 2-a (Problema socială) – Sărăcia

Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29)

Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare

Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava

Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106)

Emilian,18 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

6 responses to “Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121)

  1. Pingback: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: Incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava | SANTINELA ORTODOXA

  4. Tinere Emilian,
    Greşeşti fundamental, necunoscând reala premiză. Sărăcia pe care o vezi d-ta la suprafaţa societăţii Române este vizibilă în rândul tuturor mulţimilor de sclavi, numite popoare.
    Credinţa este vinovată de tot răul din lume. Credinţa, de orice fel, considerată şi prezentată ca adevăr, este vinovată de sărăcie. Credinţele diferite crează mulţimi de oameni, care se războiesc între ele.
    Principala mulţime de oameni vinovaţi de sărăcie este cea a celor care se cred aleşi de dumnezeu să conducă lumea, la care se afiliază o parte din mulţimea oamenilor care se cred înţelepţi.
    Toate soluţiile propuse diminuarii sărăciei, sunt utopice.

    • Ba bucur ca ne-ai spus in sfarsit care este cauza tuturor relelor. :) Daca te referi la religie prin termenul “credinta”, atunci nu sunt perfect de acord privind rautatea mondiala a credintelor, dar stiu ca din cauza credintelor apar multe limitari si cretinitati care blocheaza progresul natural al omului spre o viata mai buna. Ma mai gandesc daca credinta (religia) este vinovata de tot raul din lume. In pricipiu mi-e cam greu sa cred asta avand in vedere ca cei care conduc lumea din umbra si vor un control total si malefic al omenirii urmaresc, printre altele, tocmai asta – distrugerea tuturor religiilor…. Daca te referi la credinte cu sensul de “chestii in care oamenii cred”…atunci…depinde ce cred. Faptul ca oamenii sunt naivi/creduli/prost informati/prost educati si pun botul la orice li se prezinta ca adevar, sigur ca este o mare problema. Dar nu aceasta este in varful ierarhiei problemelor mondiale, ci este o consecinta a mai multor chestii – planurile celor care conduc lumea din umbra, manipularea, proasta educatie, lipsa de informare etc. Oh well.

  5. Sarac nu este cel care are, ci cel care are insa nu stie ce sa faca cu ce are. De obicei, oamenii bogati sunt saraci. Si cei fara minte, fara cultura… Oamenii care nu stiu sa iubeasca sunt cei mai saraci !

Spune-ți părerea aici: