Ce faci sa fii sanatos – 5 sfaturi practice pentru o viata lunga si sanatoasa (s)

Ce faci sa fii sanatos – 5 cinci sfaturi practice pentru o viata lunga si sanatoasa  odihna, alimentatie, mancare otrava apa somn miscare sport sedentarism stres stabilitate psihica emotiiAm comprimat în textul scurt de mai jos câteva idei / sfaturi / sugestii pentru o viață lungă și sănătoasă pe care le-am tot prezentat pe blogul Ce-i cu noi?. Dacă vi se par interesante, le puteți da și prietenilor, colegilor, cunoscuților, rudelor etc folosind butoanele de Share (distribuire) de la sfârșit. Este vorba de ce putem face concret ca să trăim sănătos. Problema e că cei mai mulți oameni nici măcar nu-și pun astfel de probleme ci doar trăiesc „din inerție”. Și din motivul ăsta mor bolnavi pe la 70 de ani (cazuri fericite), când ar fi putut să zburde sănătoși și lucizi până după 100 de ani… Ține doar de noi să ne schimbăm comportamentele nocive pentru a avea o viață mai bună… Dacă VREM să avem o viață mai bună…

Ce faci să fii sănătos

– 5 sfaturi practice pentru o viață lungă și sănătoasă –

(pe acest blog găsiți mai multe detalii despre toate lucrurile de mai jos – vezi AICI Cele mai importante articole)

1. Pune tot timpul la îndoială ceea ce știi și ceea ce ai fost învățat. În toate domeniile! Nu tot ceea ce știm este adevărat sau corect. ORICE știm la un moment dat se poate dovedi ca fiind greșit. Deci să nu ținem cu dinții de credințele noastre. Pot fi greșite (şi foarte multe sunt greşite) (din cauza educației, școlii distruse premeditat, mass mediei mincinoase).Trebuie să CITEȘTI articole, cărți, interviuri etc sau să VIZIONEZI documentare, emisiuni, conferințe, prelegeri, interviuri ca să afli ADEVĂRUL, inclusiv despre cum să trăiești lung și sănătos – nimeni nu deține adevărul absolut, trebuie să te informezi, documentezi, să cercetezi continuu; acest articol pe care îl citești acum este total insuficient.

2. Redu sau mai bine elimină total OTRAVA pe care o introduci în corp în nenumărate moduri: mâncare otravă (mezeluri, maioneză, ketchup, cărnuri cu hormoni și chimicale, parizer, salam, cremvurști, fast food, gumă de mestecat cu aspartam, supe la plic, delikat și alte condimente cu monoglutamat de sodiu, sucuri colorate toxice, cafeluța de dimineață pe stomacul gol etc) + modul în care gătești și ingerezi hrana; alcool mult și nociv; cuptor cu microunde toxic; apă poluată; aer poluat și prost oxigenat; vaccinuri (chimicale toxice); pastile otravă; detergenți (intră în piele și organism din hainele spălate); vopselele pline de chimicale de pe pereți; creme de corp cu chimicale (pt. înfrumusețare, de plajă etc); parfumuri (chimicale toxice); antiperspirante cu chimicale; paste de dinți cu fluor toxic; săpunuri și șamponuri cu chimicale; radiații electromagnetice (telefoane mobile, aparate etc); fumat; etc etc etc

3. Introdu în corp chestii sănătoase: apă curată, aer curat (mutați-vă în provincie dacă aveți ocazia – marile orașe sunt poluate din cauza traficului!), hrană sănătoasă (cât mai multe legume + fructe cât mai puțin procesate și gătite + cât mai puține produse de origine animală spre deloc – de citit asta: omul e făcut să fie ierbivor nu carnivor); produse de igienă naturale, fără chimicale (pastă de dinți, săpun, șampon, antiperspirant, nuci de săpun în loc de detergenți, bicarbonat de sodiu cu multiple întrebuințări etc); leacuri băbești sănătoase, naturale anti boli în loc de medicamente inutile cu efecte adverse; etc etc etc

4. Ai un stil de viață sănătosodihnă suficientă (minim 8 ore pe zi); mișcare suficientă; cât mai puțin stres fizic (evitați epuizarea fizică și efortul intelectual) și psihic (probleme, certuri, lipsa banilor etc); cât mai puține ore petrecute în fața ecranelor (calculator, laptop, TV, tabletă, telefon etc); vorbit la telefon doar cu handsfree cu fir, niciodată cu aparatul lipit de cap etc;

5. Stabilitate / sănătate mentală – poate fi antrenată (obținută) prin auto-impunerea CALMULUI în orice situație și prin analizarea și înțelegerea lumii reale (sau ignorarea ei?), prin căutarea și găsirea răspunsurilor etc. Noi avem un singur creier, nu putem avea toate răspunsurile la întrebările pe care ni le punem – trebuie să căutăm răspunsuri la întrebările și problemele pe care le avem și în altă parte, nu doar în creierul nostru (adică și la alți oameni – pe internet, în cărți etc). Stabilitate mentală poate apărea și printr-o relația armonioasă cu o persoană de sex opus, prin altruism față de semeni, prin viața la țară, printr-o relație armonioasă cu natura, printr-o familie numeroasă și fericită, printr-o comunitate fericită, printr-un scop în viață clar pe care să îl urmezi, prin Dumnezeu etc. De citit asta: INTERVIU Părintele Pantilimon de la mânăstirea Oasa  și asta: Importanța psihicului în procesul de vindecare – demonstrată științific   (partea 2 AICI)

Uitați-vă și la acest filmuleț, unde dr Călin Mărginean de la Piatra Neamț dă un exemplu foarte interesant și relevant cu o bătrânică. (secvența face parte din filmul integral de AICI – min 46:44 – e mai clar filmul inițial) :

…………………………………………………………………………………..

Alte articole despre o viață sănătoasă găsiți în categoria SĂNĂTATE (click!).

Emilian, 15 mai 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Ce faci sa fii sanatos – 5 sfaturi practice pentru o viata lunga si sanatoasa (s)

  1. Scurt si la obiect cu cele 5 puncte pe care le-ai scris.
    Apropo de pasta de dinti, uite o reclama nociva mentalului. Care poate sa comunice la nivel de subconstient si ca cine nu are sau nu vrea TV HD sa cumpere otrava asta pe baza de chimicale. Cumparati si faceti-va dintii HD. :(

    • Da, te speli cu otrava aquafresh si deodata esti frumoasa, nemaipomenita, de succes etc. Iar pentru barbati – “luati aquafresh femeilor voastre ca ia uite cum vor arata! HOT! ” :)) Asta e, daca ne uitam la TV…primim in creier mult gunoi prin reclame, filme, stiri, emisiuni etc.

    • Hmm…am vazut introducerea. Pare f interesant. Daca mai urmaresti astfel de emisiuni, uita-te la ele cu pixu si hartia in mana, noteaza principalele idei si baga-le undeva pe net ca sa poata fi parcurse mai usor.

Spune-ți părerea aici: