23 responses to “Avantaje si dezavantaje Facebook – spionaj, date personale, virusi, sex, divort, comunicare, jocuri etc (net6)

  1. Pingback: Avantaje – dezavantaje internet (p2): Pericolele internetului. Probleme, riscuri (net5) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Cenzura internetului. Stocarea datelor personale. Insecuritatea telefoanelor mobile (net7) | CE-I CU NOI?

  3. sunt exagerat de multi prosti pe lume in momentul de fata ca sa poata intelege ce spui tu.asa ca ti racesti gura degeaba.pana nu vor disparea prostii sau mare parte din ei…nu exista sanse sa eliminam diavolii ce conduc lumea

    • doar puterea universala(natura,DUMNEZEU) mai poate salva aceasta lume dar primul pas e sa elimine prostii.stii ce inseamna asta?inseamna sa ramanem cam 1miliard din aproape 7.apocalipsa ne va salva dar mai dureaza pt ca e mult de (munca).scapa ne DOAMNE de prosti ca de cei rai ne vom debarasa singuri

      • :). Eu estimam un “half of the romanians are retarded”, dar e posibil sa fie mai multi :). La nivel global e mai complicata treaba. Cei din africa si tarile sarace / care sunt muuuulti, ei saracii nu au acces la nimic, nu sunt vinovati pentru nimic. Nu sunt educati, nu au ce sa manance, nu au cum sa produca si sa inteleaga nimic intelectual (de regula). Problema e la popoarele civilizate, care au acces la tot ce au nevoie, au surse de informare si sunt nite ignoranti egoisti legat de propria lor viata si de viata celorlalti oameni de pe planeta. Din ăstia ignoranţii, este posibil sa se mai trezeasca cate unul daca citest texte de genul acestuia. De aceea scriu… Oh well. Mersi pt comment. Spor!

  4. Pingback: Avantaje – dezavantaje internet (p2): Pericolele internetului. Probleme, riscuri (net5) | newsinfo1000

  5. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  6. Felicitari pentru articol! Continua ceea ce faci, nu e in zadar. Avem nevoie de oameni ca voi, sa spuna lucrurilor pe nume intr’o lume in care sa iti exprimi opinia e catalogat drept fixism, fundamentalism. Daca ne pasa progresam, ignoranta ucide.

    • Multumesc. Vezi ca mai gasesti multe articole interesante pe acest blog, sau pe site-urile pe care le am la categoria “informatii de calitate”, undeva in partea din stanga a blogului. Dar oricum, toate astea tin doar de informare, iar informarea-constientizarea nu mai sunt suficiente in vremurile noastre. Trebuie sa incepem sa actionam. Stai pe aproape daca vrei sa ajuti. Aboneaza-te cu adresa de mail sa primesti ultimele postari (Follow). Spor!

  7. Pingback: Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti (fam3) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  8. Cred ca ce zici tu, desi usor exagerat, e adevarat.
    Nu as merge pana la spionaj pentru ca asta inseamna mult mai mult decat niste poze din vacanta sau statusuri plictisite si plictisitoare. In plus, secretele demne de folosirea termenului “spionaj” nu apar pe facebook ;)
    Putina informare nu ti-ar strica pt ca video-ul pe care l-ai postat e de la Onion News – un show de comedie :)

  9. imi place inversunarea ta :))
    hai sa facem un deal: eu iti dau ABSOLUT TOATE datele mele private. tu ma intrebi, eu iti raspund. ce faci cu toata informatia? la ce iti foloseste?
    pe masura ce informatia devine mai accesibila isi pierde si valoarea. e o regula simpla a pietei: cerere – oferta. pe masura ce creste oferta scade valoarea. in plus… aceeasi informatie o au la dispozitie si toti ceilalti participanti la jocul asta -> un nou motiv sa scada valoarea.
    informatia valoreaza NUMAI in momentul in care este rara si, mult mai important: folosita ;) daca vrei sa-mi zici acum despre reclame -> prefer reclame la produse cat de cat de interes pentru mine decat reclame la marirea penisului sau la medicamente de slabit
    cat despre date biometrice… sa fim seriosi, desi se folosesc diverse tehnologii (toate in programe pilot), nu vom prinde noi in timpul vietii un sistem care sa foloseasca datele astea la scara larga
    dincolo de pierderea de timp si alienarea sociala, singurul punct de vedere cu care sunt 100% de acord este ca informatia nu trebuie detinuta de o companie ci ar trebui sa fie descentralizata: un fel de peer2peer
    acum gandeste-te la altceva: cand (daca) vom avea cu totii access la TOATA informatia asta nu va mai fi nevoie de politie, de justitie, de reglementari, de state… de nimic. ai gresit? pac apare informatia. ai gresit a doua oara, pac din nou. iar a treia oara nu mai apuci pentru ca nu mai cumpara nimeni nimic de la tine sau nu se mai intalneste nimeni cu tine, sau nu-ti mai da nimeni nimic imprumut, etc… intelegi tu
    exemple: tripadvisor sau foursquare (servicii nasoale… pa clienti), biroul de credit (nu esti bun platnic, pa credit)

    • Ok, ai amestecat 2 chestii date personale cu lista neagra. Pentru lista neagra nu e nevoie sa ai toata viata publica. Se pot face si deja se fac liste negre pe diferite chestii – angajati neseriosi, rau platnici la bancile criminale, caziere rutiere la politie etc. Nu e nevoie sa stim totul despre toata lumea. Ar fi o lume nebuna daca totul ar fi public pentru toti. Problema acum este ca doar cei de la conducerea lumii/guvernelor/companiilor de net-telefonie etc au acces la datele noastre personale, iar noi nici macar nu stim cine conduce lumea cu adevarat. NU E VORBA DOAR DE COMERCIAL, reclame etc. E vorba de cunoasterea detaliilor despre fiecare om, pentru UN CONTROL TOTAL care se doreste de catre cei care conduc lumea. Daca tu esti dispus sa le dai mura in gura tot ce au nevoie foarte bine, eu zic NU, multumesc. NU este adevarat ca informatia valoreaza doar cand este rara. Asta e un cliseu care nu aplica in toate situatiile. Tu analizezi toate treburile astea plecand de la premise gresite privind cum functioneaza lumea in care traim. Cand o sa intelegi ca traim intr-un sistem de exploatare ascuns si ca suntem sclavi muncitori moderni, o sa intelegi mai usor si treaba cu datele personale.

      • prea usor dezvoltam convingeri, tov. prea usor! convingerile vin fie din aroganta, fie din ignoranta iar modul in care ai tras tu concluzia despre ce stiu si ce nu stiu sau ce premize am la dispozitie… of… din nou, semn al uneia dintre cele doua mentionate mai sus. rationamentul tau e slab!

        peace!

      • Fie din informare și mestecare a informatiilor cu logica, experienta de viata, evenimentele anterioare etc.

        Okay, peace! Citeste textele pe care ti le-am recomandat! Sau citeste si pe alte site-uri ca sa intelegi sistemul in care traim (sclavia moderna).

        Spor in lucrurile bune!

  10. Haaha.. acest articol ne sfatuieste sa nu inchidem conturile de facebook, dar ei au pagina cu 1.657 de like-uri =)) cum se numeste aceasta modalitate daca nu jalnica?

    • Haaha… „Ei” NU au zis nicăieri in acest articol ca oamenii să își închidă conturile de Facebook și să nu foloseasca niciodată sub nicio formă asa ceva! Cum se numește faptul că nu ai citit cu atentie textul dacă nu superficialitate? Apoi, dacă „ei” ar fi dat sfaturi gen „închideți-vă conturi de facebook!”, „nu folositi facebook!” in timp ce ei continua sa foloseasca pagina de FB cu 1657 de like-uri NU s-ar fi numit jalnic, ci ipocrizie. Din fericire, nu e cazul. Apoi…faptul că tu n-ai priceput că textul incearca sa prezinta pericolele la care se expun cei care folosesc FB pentru a fi constienti in ce se baga si ce sa faca sa fie cat mai putini expusi riscului și ca textul NU sugereaza un boicot total, așa cum ai interpretat tu…. te las pe tine sa-ti raspunzi cum se numeste.

  11. Fără această platformă internaţională numită “Facebook”, viaţa mea n-ar fi fost atât de frumoasă în ţara asta. Acolo mi-am făcut mulţi prieteni adevăraţi, de pe mai toate meridianele Pământului (cu excepţia României, bine’nţeles), oameni deschişi la minte pe care nu i-aş fi găsit niciodată altfel.
    Însă nu-mi pasă dacă mă spionează cineva. Nu cred că viaţa în picioarele goale, Earthingul sau Barefoot lifestyle prezintă vreo ameninţare pentru pământeni. Iar aici cine şi-ar face prieten un nelipot (sau barefooter) ca mine?
    Iar de jocuri… nu joc decât Mah Jong, online!

  12. parerea mea este ca te fura si nu te baga in seamna si nu vor a vorbi postarile pe care le faci nu le inseamna nu mai folositi facebook nu i legal nu vrea nimeni sa te ajute sa converseze te i a ca pe un prost sau cei care ii bagi in lista rad de tine si te lasa om ranit sa sufere asa ca facebookul nu e serios asculltati ma ce va spun.

  13. Poate fi ceva de pura optiune, sa folosesti genu asta de socializare mai mult sau mai putin, sau deloc, pana la urma a fost facut de oameni pentru oameni, si depinde de fiecare ce vrea, fara ca cineva sa si bata capul prea mult cu toata treaba asta. Mai sint si alte lucruri pe lumea asta, poate mai interesante.

    • Pai daca folosesti FB / Google / Internet / Carduri Bancare etc fara sa-ti bati prea mult capul cu asta…e simplu…le oferi pe tava o gramada de date despre tine, care intra automat in dosarelul tau electronic. Cu ajutorul acelor date vei fi pacalit intr-un viitor apropiat sau mai indepartat sa actionezi impotriva binelui tau si al poporului roman. Daca este neinteresant / neimportant…exista desigur o gramada de alte subiecte pe lumea asta…

Spune-ți părerea aici: