Vă recomand câteva pasaje din câteva articole pentru conștientizarea unei probleme despre care nu prea se vorbește – SUGESTIONAREA NEGATIVĂ. Primul articol explică pe scurt ce este sugestia negativă. Al doilea oferă câteva exemple concrete de sugestii negative aplicate (inconștient) de părinți asupra copiilor. Al treilea articol oferă un studiu de caz despre îmbătrânirea „precoce” – un exemplu detaliat de sugestionare negativă care ne influentează concret dezvoltarea fizică – îmbătrânim mai repede și avem un corp fizic mai beteag, pentru că de-a lungul vieții noastre am fost „programați” de cei din jurul nostru și de societate să credem că e normal ca bătrânețea să apară de pe la 50 de ani. Al patrulea articol este despre Importanța psihicului în vindecarea de cancer – cercetări științifice etc. Ultimul articol recomandat este despre efectul NOCEBO. Parcurgând aceste articole veți înțelege mai bine faptul că PSIHICUL influențează (sau poate influența) foarte mult FIZICUL și că vorbele, ideile, informațiile cu care luăm contact, dar și stresul, dispoziția, gândurile, emoțiile, sentimentele pe care le avem + ceea ce credem – au o mare influență asupra creierului nostru și asupra întregului corp. Atenție deci la ce surse de informare ne expunem și cum gestionăm ce simțim în interiorul nostru față de noi, față de ce ni se întâmplă, față de ceilalți, față de comunitate și Creație în general.
Articol 1 – Sugestia negativă și efectele ei devastatoare (sursa)
(pasaje)
Am afirmat ca rautatea poate lua diferite forme. Una mai odioasa decat alta. Dupa parerea mea, cea mai perfida, dintre toate, este sugestionarea negativa.
Am mai scris despre acest subiect, tot mai pregnant in societatea moderna, dar forma, din ce in ce mai agresiva, in care se manifesta sugestionarea negativa, m-a determinat sa revin asupra lui.
Sunt convins ca fiecare s-a confruntat si se confrunta cu aceasta forma de rautate, de agresiune, care, nu de putine ori, vine din partea unor persoane cunoscute sau chiar a unor prieteni.
Tocmai din acest motiv suntem mai vulnerabili. Daca sugestiile ar veni din partea unor necunoscuti, am fi capabili sa tinem garda sus, iar efectul ar fi mai putin devastator.
Din pacate, asa cum spuneam, de cele mai multe ori, ele vin din partea cunoscutilor. Fie ca o fac intentionat sau nu, efectul asupra noastra este imens si pe termen lung.
Detalii în continuare:
Atunci cand o persoana necunoscuta te agreseaza, pe un ton ridicat, folosind un limbaj indecent, aducandu-ti grave injurii, efectul acestora, asupra ta, poate fi destul de mare, pe moment.
De cele mai multe ori ripostezi si dupa un schimb ” amical ” de replici, focul se stinge.
Subconstientul le preia, insa, ca nefiind adevarate, ci doar simple jigniri. De aceea, efectul acestora nu dureaza si nu ne influenteaza pe termen lung.
Cand, insa, o persoana cunoscuta (poate fi chiar prieten) ni se adreseaza pe un ton bland si convingator, spunandu-ne… ” Ce-i cu tine ? In ultimul timp arati groaznic…”, situatia este total diferita.
Subconstientul va prelua, cu usurinta, afirmatiile si va incepe sa le ” proceseze ”.
Daca respectivul este corect si onest, va trebui sa tinem cont de parerea lui si sa luam toate masurile, care se impun intr-o astfel de situatie (medic, analize etc).
Daca, insa, persoana ne doreste raul, aceasta este cea mai perfida si periculoasa modalitate de a ni-l provoca. Este ceea ce se numeste SUGESTIA NEGATIVA.
Ea functioneaza in majoritatea situatiilor, dar in mod special cand este aplicata asupra persoanelor mai sensibile, usor influentabile, care la momentul initierii sugestiei, traverseaza o etapa dificila a vietii, fiind deci mai vulnerabile.
Iata cateva idei, cu ajutorul carora putem evita sugestia negativa:
Continuarea la sursă.
………………………….
Articol 2 – Sugestionarea negativa de catre parinti si societate (sursa).
Parintii isi pot programa usor copiii (fără să realizeze), ca aceștia să reactioneze la diversi factori, desi factorii in sine nu ar produce nimic fara prealabila programare/sugestionare:
Exemple:
– Nu bea rece ca faci rosu in gat
– Nu sta pe pietre sau iarba ca racesti
– Nu sta in vant/curent/fara fes caci faci otita
– Nu manca x, y, z ca o sa te strici la burta
– Nu sta prea mult in apa caci racesti
– Nu manca dulciuri ca faci carii
– Nu te duce la cutare ca are gripa si o iei
– Nu te catara ca o sa cazi
– Toti barbatii din neamul nostru au chelie/sunt mici de statura
– Nu iesi afara dupa ce ai facut baie caci o sa racesti
Cum negatiile nu sunt percepute de subconstient, mesajele acestea devin:
– Cand bei rece faci rosu in gat
– Cand stai pe pietre sau iarba racesti
– Cand stai in vant/curent/fara fes faci otita
– Cand mananci x, y, z te strici la burta
– Cand stai prea mult in apa racesti
– Daca mananci dulciuri faci carii
– Daca iau contact cu cineva ce are gripa o iau si eu
– Ma catar, deci o sa cad.
– Si eu o sa raman mic/o sa am chelie caci sunt barbat si fac parte din acelasi neam
– Cand ies afara dupa ce am facut baie o sa racesc
Ca urmare copiii ajung sa reactioneze la acesti stimuli caci au fost conditionati / programati prin sugestie o perioada indelungata sau cel putin la un mod pregnant sa o faca. Conditionarea ajunge din constient in subconstient si ramane in suflet, mai ales dupa prima reactie, care des este doar o intamplare.
Daca faci amigdalita de la un conflict si din intamplare ai baut si rece in acel timp acest program de amigdalita dupa baut rece ce ti-a fost deja programat devine activ si din acel moment asocierea este valabila.
Trebuie sa invatam sa evitam conditionarile si sa le inlocuim cu alte afirmatii neutrale sau pozitive.
Nicol: “Copilului meu ii place mult sa se catere, sotul mereu ii spune:”o sa cazi”; cand sunt in preajma, mereu incerc sa anulez aceasta afirmatie si cred cu tarie in ce zic. In parc niciodata nu-i zic,”ai grija sa nu cazi”,ci “fii atent!!”.
Ramona : “Asta cu rosu in gat il pot da ex pe ficiorasu meu care bea apa doar din frigider, cat de rece sa fie. Si pentru ca niciodata nu i-am zis nu face asta ca faci rosu in gat nu face, normal, ca n-are de la ce. Mai aud foarte des: “Nu manacam inghetata ca e iarna, asteptam sa vina vara”, dar apoi nici vara ca „faci rosu in gat”.
O femeie conditionata de mica sa faca rosu in gat cand bea rece sau mananca inghetata a incetat sa le mai faca de indata ce a inteles – cu ajutorul Noii medici germane – ca le facea doar din cauza sugestionarii. Sugestionarea e valabila si la gripa si alte boli catalogate drept molipsitooare: „bantuie gripa, aoleu”. De aceea mass media nu uita sa ne aduca aminte in fiecare iarna/toamna ca bantuie gripa printre noi.
Creierul este doar un instrument material la dispozitia sufletului care controleaza organele si duce semnalele nervoase la suflet, similar cu procesorul dintr-un pc. Sufletul da comanda la creier ce sa faca si nu invers. Procesorul la un PC nu simte, nu gandeste, nu stie nimic. Nici creierul nu simte, nu gandeste, nu stie nimic… este doar un procesor cu memorie… are nevoie de un software si de un progarmator.
…in creier nu este niciodata cauza la ceva …ci numai in suflet.. sufletul este software-ul… creierul face numai ce ii dicteaza sufletul, tot asa cum procesorul nu face nimic altceva decat ceea ce ii dicteaza softul … Creierul e doar oglinda sufletului…
Softul se programeaza cu cuvinte, sufletul se programeaza tot cu cuvinte.
Programul “iti activez mucoasa faringerlui/amigdalele/laringelui” este deja pe harddiskul sufletului si este pornit atunci cand este data comanda asociata programului respectiv: baut rece/mancat inghetata.
Acelasi program al mucoasei larigentului este pornita in mod natural de la o sperietura, insa acest program face parte din BIOS-ul sau sistemul de operare al sufletului.
Programul activat de bautul rece este un shareware extra programat de parinti, societate, omul respectiv datorita crezurilor sale. De acest program nu avem nevoie, dar cineva bunvoitor ni l-a asternut in memoria sufletului.
“La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul. ” Toata creatia este facuta prin cuvinte. Cuvintele sunt limbajul de programare a sufletului.
O sugestie despre ce poți face ca să te RE-programezi găsiți în articolul mamă – chestia cu scrisul.
Un comentariu găsit aici: Pentru suflet nu exista nici o diferenta intre un conflict real si unul imaginar. Creierul nu poate gandi si nici simti, deci nu are nimic de a face cu astea. Noi nu suntem creier, ci suflet. Cel mai bun exemplu este un film de groaza, care te poate speria ca si ceva real. Sau frica de o boala care iti produce exact simptomele acelei boli. Credinta in ceva iti creeaza realitatea respectiva. Sugestia si autosugestia nu au nevoie de conflicte/șocuri puternice (DHS), asa cum știm și de la hipnoza. Ce s-a programat in suflet acesta somatizeaza. „Somatizarea” nu este nimic altceva decat derularea unui program din suflet in planul fizic..adica la nivelul corpului…drumul merge mereu prin creier …caci sufletul acceseaza corpul prin creier numai, tot asa cum software-ul poate accesa unitatile din calculator numai prin procesor…
……………………………..
Articol 3 – Tinerete fara batranete (sursa)
Noi, oamenii, traim mult mai putin decat ne-ar permite natura! Mamiferele traiesc de obicei cel putin de zece ori perioada lor de crestere, de exemplu, cainii si pisicile cresc cam un an de zile pana ajung la marimea adulta, apoi traiesc cel putin zece ani, de obicei si mai mult. Cimpanzeii, care sunt cele mai inteligente maimute, cresc pana la 4-5 ani, apoi traiesc pana la 50 de ani sau chiar mai mult, recordul speciei lor fiind de 74 de ani. Doar noi, oamenii, crestem pana la 15-18 ani si traim doar pana la 70-80 de ani – deci, numai de 4-5 ori perioada noastra de crestere. Viata omului ar trebui sa fie cel putin dubla ca durata, natura noastra biologica o permite si exista indicii valabile pentru asta.
Biologii au calculat ca rinichiul uman poate functiona (teoretic) pana la 140 de ani, daca nu se imbolnaveste niciodata. Din moment ce unii oameni isi doneaza un rinichi si traiesc toata viata numai cu unul, cei care au doi rinichi sanatosi ar trebui, tot teoretic, sa poata trai peste 200 de ani, avand asigurata eliminarea toxinelor din corp. Atunci, noi de ce murim (ca prostii… ) la 70-80 de ani? De ce celelalte mamifere superioare pot trai de cel putin 10 ori perioada lor de crestere, pe cand noi traim doar de 5 ori perioada noastra de crestere?
Motto: “Intinerirea incepe in minte. Nu iti poti pastra corpul tanar daca gandesti ca un batran”.
Ideile despre varsta si imbatranire sunt inoculate tuturor oamenilor ca un virus mental, care ii afecteaza inca de cand incep sa inteleaga lumea asta si pana la sfarsitul vietii lor. Acest virus mental (un sistem de meme, de fapt – vezi cartea “Virusul Mintii” de Richard Brodie) creeaza in oameni modificari si simptome ce constituie un adevarat sindrom colectiv, pe care il voi numai de acum inainte Sindromul Imbatranirii Premature – SIP.
Toti oamenii sunt „bolnavi” de SIP.
Citiți articolul integral la sursă. Ca să înțelegeți mai bine soluția pentru întinerire propusă de autor, trebuie să citiți și ce a zis el AICI despre conștiința ADN.
……………………………..
Articol 4 – Importanta psihicului in procesul de vindecare a cancerului (sursa)
Doctorul german Ryke HAMER (foto) a tratat cu succes peste 31.000 de pacienti doar stand de vorba cu ei. Nu facea nimic magic, in afara faptului ca le explica logic si rational despre stransa legatura dintre starea mentala si boala.
Urmărind ipoteza că toate evenimentele din organism sunt controlate prin creier, a analizat tomografiile pacienţilor săi şi le-a confruntat cu istoricul lor medical. Dr. Hamer a descoperit astfel că orice boală, nu numai cancerul, este controlată printr-o zonă din creier ce îi corespunde în mod specific şi este legată, în mod particular, de un conflict-şoc psiho-emoţional perfect identificabil. Astfel a apărut paradigma revoluţionară a Noii Medicine Germane(GNM), care nu numai că le explică în mod demonstrabil bolnavilor de cancer cauzele reale ale bolii lor, dar le oferă şi o şansă reală de vindecare, fără mutilare şi otrăvire prin aşa-zisele tratamente chirurgicale, radioterapie şi chimioterapie. Articolul integral la sursă. Vezi și partea 2 pe același site.
……………………………..
Articol 5 – Efectul nocebo – atunci când credința ne omoară (sursa)
– acest articol vorbește despre: Mintea, mai puternică decât medicamentele? ; Efectul periculos al pesimismului ; Vorbele doctorului, la fel de importante ca acţiunea terapeutică; Când efectul nocebo aduce moartea ; Cum te poate imbolnavi si omori medicul doar cu ajutorul cuvintelor. Citiți AICI.
……….
Emilian, 6 martie 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.