Sfaturi pentru femeile gravide si ingrijirea copiilor. Carte de baza despre vaccinuri – Dr. Christa Todea – Gross – Vaccinurile: preventie sau boala? O noua patologie pediatrica, 2012 (s)

coperta Sfaturi pentru parinti femeile gravide si ingrijirea copiilor carte de baza despre vaccinuri  Dr. Christa Todea - Gross Vaccinurile preventie sau boala O noua patologie pediatrica 2012 ed christianaAcesta este al treilea articol despre vaccinuri de pe blogul Ce-i cu noi? și pentru moment, sunt suficiente acestea 3 și informațiile + trimiterile(link-urile către și mai multe informații) pe care le conțin. Postez informațiile de mai jos într-un nou articol, pentru că această carte despre vaccinuri a doamnei dr. Christa Todea-Gross (româncă) este de bază și trebuie promovată așa cum se cuvine, trebuie citită de către TOȚI părinții ÎNAINTE de a decide dacă să-și vaccineze copiii sau nu. Voi posta mai jos: o scurtă descriere a cărții, cuprinsul (în mare), cuvânt înainte, pasaje din introducere, un pasaj de final foarte interesant cu sfaturi pentru femeile gravide / viitoarele mame / viitorii părinți despre cum să aibă grijă de copiii lor fără să le destabilizeze sistemul imunitar prin vaccinuri toxice și la sfârșit de tot link către cartea în format PDF. Părinții și viitorii părinți sunt obligați moral (dacă nu sunt inconștienți) să citească integral această carte și SĂ SE INFORMEZE CA LUMEA ÎNAINTE SĂ VACCINEZE copilul!

Scurtă descriere:

Cartea dr. Christa Todea Gross, Vaccinurile: prevenție sau boală? O nouă patologie pediatrică, a fost publicată de editura Christiana din Bucureşti în 2012, în colecţia “S.O.S. medical”, are 420 de pagini și 289 note bibliografice (surse de informare studiate/analizate pentru scrierea cărții). „Am folosit nu mai puţin de 23 de cărţi (în limba germană, engleză şi franceză), precum şi sute de articole, scrise de medici şi oameni de ştiinţă renumiţi (fără să epuizez nici pe departe bibliografia existentă în Occident)” mărturisește autoarea.

Consider că această carte este o lectură obligatorie pentru părinții care vor binele copiilor lor și vor să se informeze despre ce înseamnă BINELE pentru copiii lor.

…………………………….

Iată ce veți afla citind cartea – CUPRINS pe scurt:

Capitolul 1: Sistemul imun sănătos şi dezechilibrul provocat de vaccinuri
I. Lumea microbiană din noi şi din mediul înconjurător
II. Imunitatea nespecifică (înnăscută) şi imunitatea specifică (dobândită)
III. Principiul vaccinării este ineficient şi are multe capcane

Capitolul 2: Cum au dispărut epidemiile în lume. Apariţia primelor “vaccinuri”: prevenţie sau experiment?

Capitolul 3: Reacţii adverse, boli şi complicaţii postvaccinale
I. Alergii, boli alergice şi boli autoimune provocate de vaccinuri
II. Boli neurologice (autoimune) provocate de vaccinuri
III. Boli maligne provocate de vaccinuri
IV. Adjuvanţi şi conservanţi: otrava din vaccinuri

Capitolul 4: Vaccinuri vechi şi noi. Bolile pe care nu le previn
I. Tetanosul şi vaccinul tetanic
II. Tusea convulsivă (“măgărească”) şi vaccinul pertussis
III. Vaccinul diftero-tetano-pertussis (DTP şi DTPa)
IV. Rujeola şi vaccinul rujeolic (“R”)
V. Parotidita epidemică (oreion) şi vaccinul urlian
VI. Rubeola şi vaccinul rubeolic
VII. Vaccinul ROR (rujeolic-urlian-rubeolic)
VIII. Tuberculoza (TBC) şi vaccinul antituberculos (BCG)
IX. Infecţiile cu Haemophilus Influenzae tip b şi vaccinul Hib
X. Hepatita B şi vaccinul hepatitic B
XI. Gripa şi vaccinul gripal
XII. Infecţiile cu menigococi şi vaccinul meningococic
XIII. “Meningoencefalita de vară” şi vaccinul FSME
XIV. Borelioza sau boala Lyme
XV. Infecţiile intestinale cu rotavirus. Vaccinul împotriva rotavirusului
XVI. Infecţia cu papilomavirusul uman (HPV). Cancerul de col uterin. Vaccinurile Gardasil şi Cervirax

Capitolul 5: Ce soluţii avem? (pasaj postat integral mai jos prin câteva capturi preluate din Cartea PDF)
1. Refuzul tuturor vaccinurilor, începând de la naştere
2. Un stil de viaţă sănătos al gravidei
3. După naştere: recomandări pentru mamă şi copil
4. Tratamentul bolilor contagioase (după punerea unui diagnostic cert)

Concluzii

Anexă: Cum se poate refuza vaccinarea copiilor (legal)

……………………………………….

Cuvânt înainte

Dragă cititorule,

Eşti în faţa unei cărţi care aduce în literatura medicală românească cea mai mare provocare din ultima jumătate de secol.

Vaccinurile sunt bune sau rele?

– Au făcut mai mult bine sau mai mult rău?

– Au rezolvat într‑adevăr marile epidemii sau este un mit lipsit de orice rigoare ştiinţifică?

– Fabricile care le produc şi guvernele care le promovează sunt sincer îngrijorate de bolile popoarelor infectate cu miliardele de doze sau există un interes economic în promovarea lor?

Detalii în continuare:

Cartea autoarei Dr. Christa Todea‑Gross încearcă să răspundă la aceste întrebări pentru toţi – părinţi, medici şi studenţi – cei care o citiţi. Literatura medicală şi jurnalistica au dovedit în ultimii ani că industria de medicamente este una dintre cele mai profitabile afaceri în lume. Orice conştiinţă profesională trebuie să se întrebe dacă un tratament este sau nu prescris abuziv, numai pentru a se obţine un profit, şi dacă nu cumva reacţiile adverse depăşesc beneficiile.

Idei contestatare asupra teoriei vaccinaliste au fost încă de la începutul folosirii vaccinurilor. Pe măsură ce au trecut anii cercetătorii au acumulat date statistice şi istorice importante, care îi ajută acum să judece şi să precizeze mai bine fenomenul.

Iată doar două exemple:

– România este cea mai vaccinată ţară europeană contra tuberculozei şi are cea mai multă tuberculoză între ţările europene (în statistica anului 2004, de 10 ori mai multă tuberculoză decât media europeană); pe de altă parte, ţările nordice nu şi‑au vaccinat niciodată populaţia contra tuberculozei şi astăzi se pot mândri cu o statistică 0 (zero) cazuri.

– Lansarea vaccinului “contra cancerului de col uterin” a fost o farsă ştiinţifică, juridică şi procedurală deoarece între human papiloma virus şi cancerul de col uterin nu există nici o legătură, aşa cum se vede din statistica următoare: peste 6 milioane de femei americane sunt infectate anual cu human papiloma virus; dintre ele doar 0,16 % au şi cancer de col uterin; pe de altă parte, din cele 3700 de femei americane care decedează anual de cancer de col uterin, 70% sunt infectate cu human papiloma virus; aceste cifre demonstrează cu tărie că nu human papiloma virus dă cancer, ci cancerul, o dată apărut, se infectează foarte repede cu human papiloma virus din cauza vulnerabilităţii celulelor colului uterin. Toate analizele de sănătate publică menţionează că incidenţa maximă a cancerului de col uterin este între 35‑55 ani; este cel puţin hazardat să susţii, după o urmărire de 2 ani, că vaccinul administrat fetelor de 9 ani previne cancerul la 55 ani! Fabricanţii nu au putut garanta la lansare că vaccinul lor nu are efecte oncogene, nici mutagene.

Date importante despre inutilitatea vaccinurilor, reacţiile adverse şi patologia pediatrică nou creată (boli noi induse) de vaccinuri veţi găsi între copertele acestei cărţi (ADHD, autism, leucemii, forme rare de cancer etc.). Desigur, părinţii sunt liberi să‑şi vaccineze sau nu copiii. Libertatea de a acţiona asupra propriei persoane este sacră şi este un dar al Creatorului. Ea este însă adeseori încălcată de oficialii Ministerului Sănătăţii şi Învăţământului, care dau dispoziţii contradictorii şi viclene: “Vaccinarea nu este obligatorie, dar cine nu se vaccinează trebuie să semneze pe propria răspundere”; „vaccinarea nu este obligatorie, dar directorii de şcoli nu au voie să primească copii nevaccinaţi şi, dacă încalcă această regulă, vor fi amendaţi”, motivându‑se că elevii nevaccinaţi ar fi un pericol contaminant pentru copiii vaccinaţi. În felul acesta ei recunosc singuri că vaccinarea nu este protectoare şi că degeaba au făcut‑o! Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă

8 martie 2013: Adevarul despre vaccinuri spus de profesor dr. Pavel Chirila

……………………………………

Pasaje din introducere:

“Dedic aceasta carte tuturor copiilor care au suferit si sufera in urma vaccinurilor, parintilor care au trebuit sa traiasca pana acum cu incertitudini si intrebari fara raspuns, precum si minunatilor mei colegi din Federatia Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania”. Dr. Christa Todea – Gross

Am constatat cu mirare că, în ultimii 100 de ani, s‑au făcut zeci de mii de studii, editate în cărţi, reviste, ziare, anuare etc., care atestă fără niciun dubiu că vaccinurile sunt un adevărat atac asupra sistemului imun al omului, pe care‑l pot distruge lent şi ireversibil, provocând cele mai grave boli cronice, nevindecabile, inclusiv sindromul morţii subite la sugar.

Manipularea parintilor a fost necesara si usor de realizat. Bolile contagioase sau “bolile copilăriei” au devenit afecţiunile cele mai de temut şi trebuiau prevenite cu orice preţ. Nimeni nu le‑a explicat părinţilor că banalele infecţii şi “bolile copilăriei” sunt necesare în viaţa unui copil, pentru a‑şi dezvolta o imunitate naturală şi sănătoasă. Imunitatea naturală, câştigată după “bolile copilăriei”, va fi asemenea unui scut protector, atât faţă de o reinfecţie, cât mai ales faţă de o serie de afecţiuni mult mai grave din viaţa copilului, şi apoi a adultului şi a vârstnicului (boli renale grave, infecţii, alergii, tumori, cancer etc.).

În “încercarea” de a preveni bolile banale, acute şi contagioase la copii (vaccinarea a eşuat şi în acest caz, fiindcă nu sunt prevenite bolile copilăriei, ci doar amânate, până la o vârstă mai mare, când pot fi cu adevărat grave), sa ajuns la distrugerea lentă, sistematică a sistemului lor imun, cu provocarea unei game variate de boli cronice, grave şi nevindecabile: encefalite, meningite, paralizii, boli autoimu ne, autism, ADHD, leucemie, cancer, sindromul morţii subite la sugar, diabet zaharat, astm bronşic, artrita juvenilă etc.

Numeroşi medici şi oameni de ştiinţă, care nu au crezut în ipotezele false din tratatele de medicină, au reuşit, în urma multor studii, să facă legătura dintre vaccinuri şi aceste boli cronice, autoimune în majoritatea cazurilor. Deşi stau mărturie numeroase cărţi şi articole, ai căror autori sunt din Europa, SUA, China, Japonia, Australia şi din aproape toate colţurile lumii, afacerea cu vaccinurile continuă ca şi când nimic nu s‑ar întâmpla, iar presiunile făcute de către autorităţile sanitare asupra părinţilor cresc, pe an ce trece. Copiii noştri au devenit adevăraţi cobai pentru marile companii farmaceutice şi nu se găseşte deocamdată nicio ieşire din acest cerc vicios. Singurii care vor putea schimba ceva sunt părinţii, când nu se vor mai supune unor tratamente preventive, false şi neobligatorii.

Cu toate acestea, nicio propagandă falsă nui mai poate păcăli pe părinţii ai căror copii au devenit victime ale vaccinurilor, dar nici pe cei care doresc să cunoască adevărul despre vaccinuri. În Occident, există la ora actuală multe asociaţii de părinţi ai căror copii suferă de boli grave, postvaccinale. Este de dorit să fie înfiinţate astfel de asociaţii şi în România, fiindcă, din nefericire, există şi la noi mulţi copii care suferă de astfel de afecţiuni. Bolile postvaccinale nu sunt încă nici cunoscute şi nici recunoscute de către majoritatea medicilor români, care, în virtutea inerţiei, nu doresc o schimbare în atitudinea lor şi resping în mod constant orice carte sau studiu despre aceste boli. Puţini sunt medicii care se îndoiesc de binele pe care‑l fac vaccinurile, dar aspectul financiar şi teama de a‑şi pierde serviciul îi determină şi pe aceştia să‑i vaccineze pe copii. Rămâne totuşi “o mână” de medici pe care nimic nu‑i poate opri să spună adevărul despre vaccinuri… În ultimii ani am observat la generaţia tânără de medici (care sunt deseori şi părinţi), o deschidere pentru astfel de probleme, fiind interesaţi în aflarea adevărului despre vaccinuri.

În România nu există la ora actuală nicio carte sau studiu în legătură cu această cauzalitate reală şi atât de evidentă, ci doar cărţi care arată marele beneficiu al vaccinurilor, minimalizând întotdeauna efectele lor secundare.

Am folosit nu mai puţin de 23 de cărţi (în limba germană, engleză şi franceză), precum şi sute de articole, scrise de medici şi oameni de ştiinţă renumiţi (fără să epuizez nici pe departe bibliografia existentă în Occident) şi care şi‑au adus aportul, în măsura în care au fost lăsaţi să o facă (deseori cu mari sacrificii), la elucidarea unui adevăr ascuns cu atâta dibăcie. Aşa cum ştim cu toţii, adevărul nu poate fi ascuns la nesfărşit şi cândva trebuie să iasă la suprafaţă. Am constatat cu mirare că, în ultimii 100 de ani, sau făcut zeci de mii de studii, editate în cărţi, reviste, ziare, anuare etc., care atestă fără niciun dubiu că vaccinurile sunt un adevărat atac asupra sistemului imun al omului, pe carel pot distruge lent şi ireversibil, provocând cele mai grave boli cronice, nevindecabile, inclusiv sindromul morţii subite la sugar.

Prin intermediul acestei cărți doresc să trezesc interesul oamenilor, al părinţilor şi mai ales al medicilor, pentru acest subiect, pentru un studiu mai aprofundat al sistemului imun şi al efectului devastator al vaccinurilor asupra acestuia. Cred că în primul rând imunologii, epidemiologii, infecţioniştii, geneticienii şi biologii îşi vor putea aduce cea mai mare contribuţie la cunoaşterea şi răspândirea acestui adevăr. Colaborarea lor cu medicii neurologi şi cu pediatrii este o necesitate. Cred, de asemenea că, orice medic, indifferent de specialitatea lui, se poate implica în această problemă, având dreptul să intervină şi, când situaţia o cere, are obligaţia so facă, conform jurământului lui Hipocrat pe care la depus la terminarea Facultăţii şi, nu în ultimul rând, în faţa conştiinţei sale de om şi creştin, care vrea binele aproapelui său, cu atât mai mult al unui copil nevinovat, care nu poate lua singur o decizie.

(Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență. Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. (…) În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de orice acțiune dăunătoare. – pasaje din Jurământul lui Hippocrate)

Într‑un viitor cât mai apropiat, medicii specialişti în domeniu şi oamenii de ştiinţă din ţara noastră vor trebui să recunoască deschis că efectele vaccinurilor asupra sistemului imun sunt cu bătaie lungă, de ani de zile, putînd provoca boli cronice grave, mai mult sau mai puţin cunoscute de noi, şi care nu vor mai putea fi etichetate ca fiind de “etiologie necunoscută”.

Singura soluţie pe care o văd în viitor este renunţarea la vaccinuri. Prin continuarea programului naţional de vaccinare în masă a sugarilor şi copiilor din România, vom avea în curând un tineret bolnav, suferind de boli netratabile, iar vinovaţi de această situaţie ne facem în primul rând noi, medicii.

Se preconizeaza ca, in decurs de 30 de ani, toti copiii vor suferi de o boala alergica. Nu vor mai suferi de banalele boli eruptive, infectio-contagioase (rubeola, rujeola etc), tratabile si vindecabile in 3-7 zile, si care au menirea sa le intreasca sistemul imun, ci vor suferi o viata intreaga de boli cronice, ireversibile, de cele mai multe ori debilizante.

In ceea ce ii priveste pe parinti, am speranta ca vor avea mai mult curaj de acum incolo de a lupta pentru drepturile lor si ale copiilor lor, ca astfel, prin renuntarea la vaccinuri, sa-i creasca sanatosi, fara sa-i expuna la cele mai grave boli cronice. Legislatia este de partea lor (vezi Anexa). Am incercat, pentru ei, o simplificare maxima a unor probleme medicale atat de complexe. Lor ma adresez cu mare dragoste si raspundere in acelasi timp, stiind ca ei vor fi posibile victime, alaturi de copiii lor.

Companiile de medicamente şi vaccinuri stau liniştite şi fericite că şi‑au atins scopul, iar de 200 de ani încoace nimeni nu le poate sta împotrivă, într‑un climat mondial în care totul este o afacere. Până nu vor fi informaţi părinţii, studenţii de la Medicină şi toţi medicii, indiferent de specialitate, despre pericolul real al vaccinării în masă a sugarilor şi copiilor, atât noi, cât şi copiii noştrii rămânem în continuare victimele “unui marketing perfect al industriei farmaceutice, al unor experimente corupte şi a ignoranţei autorităţilor care fac tot posibilul pentru aşi atinge scopul: acela de a deveni cândva cu toţii pacienţi”. Atât de “eficientă” a fost şi este campania de vaccinare, generatoare de teamă, încât fiecare se lasă vaccinat, pentru ca apoi să se îmbolnăvească…

Este nevoie de o mare reformă în Medicina Preventivă. Ultimul lucru de care are nevoie lumea este o prevenţie care… îmbolnăveşte.  Dr. Christa TodeaGross  14.09.2012

Tot din carte:  România este singura ţară din UE unde sugarul este vaccinat la naştere!

……………………………………….

PASAJ cu SFATURI pentru gravide și părinți în general:

PĂRINȚII ȘI VIITORII PĂRINȚI AR TREBUI SĂ CITEASCĂ MĂCAR ASTA:

Articolele despre vaccinuri de pe blogul Ce-i cu noi? sunt adunate AICI
CITIȚI, INFORMAȚI-VĂ și ALEGEȚI ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ!
Emilian, 5 sept 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

17 responses to “Sfaturi pentru femeile gravide si ingrijirea copiilor. Carte de baza despre vaccinuri – Dr. Christa Todea – Gross – Vaccinurile: preventie sau boala? O noua patologie pediatrica, 2012 (s)

  1. Minunate articolele astea despre vaccinuri! Imi doresc nespus sa avem puterea, cu totii, sa cercetam si sa luam decizii in cunostinta de cauza, in orice directie le am lua…
    Felicitari, Emi!!

    • Mersi. Da, asta e ideea, lumea sa ia decizii cat mai in cunostinta de cauza. Dar cei mai multi nu pot face fata psihic ideii de a lua ei decizii pe cont propriu pentru sanatatea lor, si atunci isi pun increderea totala in Sistem, in medicii Sistemului. Sa decida altcineva pentru ei. Daca e sa mearga lucrurile prost…nu e vina lor, ca nu ei au luat decizia, ci Sistemul, doctorii – e vina lor. Nici macar cand un medic îi avertizeaza de pericolele vaccinurilor, cu dovezi, studii, analize, carti din strainatate…, cu e tanti asta dr Todea, nici atunci nu acorda cei mai multi oameni atentie acestui subiect… Asta e… foarte multi oameni inca au incredere oarba in Sistem.

  2. Articolul acesta este important dacă lar citi toată lumea sar trezi.Mie m-ia plăcut articolul.Acest sait e de viaţă te poate îndruma pe o cale bună.
    Mulţumesc!

      • Am investigat mult problema asta de-a lungul timpului si am vorbit inclusiv cu imunologi. Concluziile independente sunt cat se poate de clare: 1. se face mult mai mult rau decat bine prin vaccinare, 2. dovezi concrete (si nefabricate la comanda) pentru sustinerea vaccinarii nu exista, dar exista nenumarate contra. 3. nu au eradicat nimic prin vaccinare; marile boli au disparut de la sine. 4. – contin chimicale periculoase, vedem chiar din prospect asta. 5. – au ca scop principal banul, facut de producatori. Sunt mult mai multe de zis, dar este suficent. Carea d-nei Todea face o centralizare foarte buna a informatiilor existente.

      • Exact, cartea este un rezumat foarte bun legat de problema vaccinurilor. DOar niste parinti inconstienti ar putea sa aleaga sa vaccineze fara sa citeasca macar aceasta carte. Sunt de acord cu concluziile tale, cu exceptia celei in care zici ca scopul principal sunt banii. Trebuie sa iesim un pic din paradigma banului pentru a intelege fenomenul. Banii sunt foarte importanti pentur NOI, sclavii, ca noi suntem DEPENDENTI de bani, tot ce misca in jurul nostru a fost leggat premeditat de bani, ca sa fim dependenti de bani si de cei care produc/gestioneaza cursul banilor la nivel mondial/national. EI insa, inclusiv patronii companiilor farmaceutice, sunt cei care fac parte din mafia care PRODUCE/TIPARESTE banii… Pt ei banii nu sunt importanti deloc, isi pot produce cati vor. Important pentru ei este ca NOI sa nu avem bani, nuu ca ei sa aiba :) Asta cu scopul lor e sa faca multi bani pe spinarea noastra e o pista falsa. Ei vor sa TRAIASCA pe spinarea noastra. Banul este dar un instrument prin care ne tin pe noi sclavi muncitori pentru ei. Iar scopul vaccinurilor este de a ne reduce capacitatea fizica/anatomica a creierului si corpului de a pricepe ce se intampla in jur – deci, sanse zero de rasturnare a situatiei de fapt…

    • Da, dar combinat cu “lasa ma ca nu mi se intampla mie” aceste imagini nu conving pe prea multi sa studieze despre vaccinuri inainte sa se vaccineze. Din pacate.

  3. Ca tot era vorba despre vaccinuri… Poate ar trebui sa faca cineva o lista neagra (blacklist) pe care sa fie trecute toate site-urile sau publicatiile de sanatate, pediatrie etc. care sunt sustinute de industria farmaceutică. Lista nu ar fi greu de facut, pt ca fiecare site are undeva lista sponsorilor. Ce putem observa foarte clar este ca multe siteuri de nișă “renumite” și “specializate” cum ar fi Copilul.ro, Protejam Copilaria sau Edumedical.ro, sunt sponsorizate de diverse companii farma cum ar fi GSK – care este sponsor al tuturor celor 3 publicatii enumerate mai sus. Clar, un site care apartine (sau e in parteneriat cu) ditamai compania farma care produce sute de medicamente si vaccinuri, NU este bine intenționat si nu va prezenta informatii obiective. Eu am identificat deja principalele publicatii care trebuie evitate din acest motiv. Poate daca ar fi listate undeva, s-ar mai feri lumea de ele si ar cauta informatii obiective – cum este aceasta carte.

    • Uite, daca faci o astfel de lista – diverse publicatii si sponsorii lor oficiali, eventual cu link sa vada omu cu ochiu lui ca sa creada :) o punem aici pe blogul Ce-i cu noi? cu tine autor sau ce nick vrei tu etc. Eu am preluat de curand o lista cu evreii care detin presa din Romania si acolo se vede cum majoritatea posturilor tv din ROmania sunt legate de evreii minunati :). Daca faci o mini lista cu publicatii teoretic pro-sanatate sustinute/sponsorizate de Big Pharma sau companii farmaceutice de orice fel, o putem pune pe blog daca vrei.

      • De acord. Voi face in scurt timp o lista cu publicatii + sponsori oficiali, la care voi adauga si dovada (link sau captura de ecran la lista cu sponsorii pentru fiecare). O voi trimite cand va fi gata, probabil prin email. Nu va dura mult timp pentru ca, asa cum am spus, majoritatea publicatiilor detinute/sponsorizate de industria farma le-am observat de mult timp. Ramane doar sa adun dovezile si sa mai verific cateva site-uri, sa vad daca pot largi lista :) In mai putin de o saptamana, am terminat blacklistul.

      • Super, ai mailul meu la contact. Trimite-mi te rog textul in format word (doc) si pozele/imaginile separat jpg sau png. ca sa le pot urca mai usor pe site. Mersi.

  4. Update: s-ar putea sa mai dureze putin timp,deoarece multe site-uri (si din Romania si din afara) nu au o lista oficiala de sponsori, dar exista dovezi in alte parti (prin presa, pe alte publicatii) care atesta faptul ca au legaturi cu companii farma – un exemplu de acest gen e WebMD. Voi incerca sa gasesc astfel de dovezi si pentru unele publicarii din Ro, cum ar fi ROmedic sau Sfatul Medicului, care mai mult ca sigur sunt sustinute de ind. farma, chiar daca nu au lista de sponsori oficiali.

Spune-ți părerea aici: