Cat si cum se fura din banii publici in Romania. Coruptie, politicieni imorali de rea credinta, evaziune fiscala, licitatii cu dedicatie (pol104)

cat se fura anual in romania politicieni rea credinta imorali coruptie evaziune fiscala, licitatii cu dedicatie, analiza oficiala comisia europeana, locul doi, saracie, cat ce procente pib furaRecomand un articol de pe incomemagazine.ro, despre o analiză oficială la nivelul CE care arată că în România se fură cam vreo 30% din banii publici în fiecare an, prin evaziune fiscală, corupţie şi licitaţii cu dedicaţie. Asta conform unor cifre oficiale ale unei autorităţi de pe această planetă… pentru că părerea mea proprie şi personală este că SE PIERD anual, prin FURT şi INCOMPETENŢĂ peste 50% din banii publici pe care abia îi produc românii sclavi muncitori apatici şi fără bunăstare. De asemenea, la sfârşitul textului am adunat o colecţie de trimiteri către articole care reliefează şi mai bine cât şi cum exact se fură în România. Asta ca să ştim care este realitatea de la care plecăm atunci când vrem să reconstruim ceva în ţara asta. Detalii în continuare despre cum se fură, cine fură, cât se fură etc:

Pe lângă articolul următor, puteţi consulta şi site-ul PORCISME.ro (click aici) ca să vedeţi dimensiunea furtului DOAR ÎN ULTIMII ANI şi link-urile din josul acestei pagini ca să înţelegeţi mai bine cum se fură în România.

“Cât se fură anual în România?

Cuvinte ca evaziune fiscală, corupţie, şpagă încep să-şi piardă din conţinut. Sunt atât de des folosite, sunt asociate de atâtea ori cu neajunsurile românilor, încât instinctiv ajung să fie trecute cu vederea. Cifrele acestui flagel sunt seci – ce înseamnă câteva miliarde de euro? Dar câteva zeci de miliarde? Înseamnă exact diferenţa dintre un stat neputincios şi un stat care are grijă de oamenii săi.

România pierde în fiecare an mult peste 52 de miliarde de euro din trei motive: evaziune fiscală, corupţie şi licitaţii cu dedicaţie, care pe alocuri tot a corupţie seamănă. Suma este uriaşă dacă o raportăm la Produs Intern Brut: este mai mult de o treime din cât se produce într-un an în această ţară. Pe glob sunt ţări care visează la un asemnea PIB – însă la noi jaful banilor publici a devenit sport naţional. Mai grav este că, în loc să scadă, an de an România se confruntă cu creşteri ale activităţilor subterane. Statul este depăşit – responsabili care au atribuţii clar definite în combaterea acestor infracţiuni se miră în ce situaţie am ajuns. Şi o fac public. În felul acesta, suntem la un nivel de evaziune fiscală de 40 de miliarde de euro în fiecare an, la licitaţii trucate care păgubesc bugetul de stat cu nu mai puţin de 12 miliarde de euro (într-un singur an) şi la fapte de corupţie care nu sunt contorizate de nimeni, dar care provoacă şi acestea găuri de miliarde de euro. Bine aţi venit în România, această săracă ţară bogată care nu-şi poate hrăni oamenii pentru că scapă banii printre degete.” …..

APASĂ AICI PENTRU CONTINUAREA DE PE INCOMEMAGAZINE.RO

Cum se fură în România (preluat de AICI):

– Inainte de ‘89 toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul.
– 1990-1996 se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.
– 1996-2000 se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu.
– 2000-2004 se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli.
– 2004-2008 se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Celor care au furat, azi le spunem “baieti destepti”.
– 2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.
– 2010 – prezent bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor: salarii, pensii…! De asemenea se mai fura din imprumuturi externe si din fonduri UE.

-2013 – se fură ultimii bani pe care ii mai produce poporul român prin contracte date FĂRĂ licitaţie (vezi AICI)

-2013 – se fură ultimele resurse naturale ale României prin ŞPAGI şi cumetrii cu statul

-2013 – se fură pădurea României prin retrocedări ilegale

-2013 – se dau străinilor pe 2 lei (dar şpăgi consistente) toate resursele rămase pe teritoriul ţării

TREZIREA ROMÂNI! Suntem săraci ÎN PRIMUL RÂND DIN CAUZA FURTULUI!

Dimensiunea furtului DOAR ÎN ULTIMII ANI aici: PORCISME.ro

Câteva titluri de ştiri adunate despre furtul banului public aici: http://www.romaniacurata.ro/pe-urma-banului-public.html

Citeşte şi următoarele articole ca să-ţi faci o imagine de ansamblu asupra furtului din România (şi din lume):

19 sept 2014: PSD fură pulimii 97 lei din 100!

16 iunie 2014: Vânzarea Electrica sărăceşte România cu 17,4 miliarde euro

15 iunie 2014: Metode prin care UE extrage bogăție din România

9 iunie 2014: Privatizarea Petrom a fost un jaf colosal! (Spicuiri din raportul comisiei senatoriale de anchetă)

7 iunie 2014: DNA a descoperit cum erau furați românii la factura de curent electric   Vezi şi: Avocat Gheorghe Piperea: “Cele 8 companii de distributie a energiei electrice au introdus ilegal in factura costul dublat al certificatelor verzi. Sa vedem, insa, daca madame Viviane Reding isi va mentine aprecierea la adresa DNA cind va vedea ca sunt atacate interesele overlorzilor.”

18 feb 2014: Cum mai fură partidele – Şi voi daţi 5 lei pentru PSDei

17 feb 2014: De ce trebuie salvate băncile străine cu banii românilor?

14 feb 2014: Cele mai mari venituri brute la ASF: Dan Radu Rusanu a castigat peste 72.000 de euro in ultimele doua luni din 2013. Daniel Daianu, peste 68.000 euro

14 feb 2014: OFICIAL: Curtea de Conturi: partidele au furat 6.2 MILIARDE euro in 2012! – pentru cei care încă mai au nevoie de dovezi negru pe alb și care refuză să-și folosească propriul creier – “Abaterile financiar-contabile identificate anul trecut în rândul instituţiilor publice au fost estimate la circa 6,2 miliarde de euro, potrivit raportului de peste 400 de pagini.” (…) „Achiziţiile publice reprezintă circa 15 miliarde de euro anual, iar rapoartele noastre indică faptul că în unele cazuri valoarea bunurilor şi serviciilor achiziţionate este de 3 – 4 ori mai mare decât cea la nivelul pieţei. Doar din această diferenţă de preţ, estimăm noi, cu 20% mai mare decât preţul pieţei, rezultă că frauda din achiziţii publice este de 3 miliarde de euro pe an“

4 feb 2014: AȘA ESTE BATJOCORITĂ MUNCA ROMÂNILOR: Comarnic-Braşov este cea mai scumpă autostradă din România şi printre cele mai scumpe din Europa

18 ian 2014: Mai bine la negru decat la cersit! – Mugur Isărescu: Avem un sistem fiscal care te impovareaza, iti scoate ochii din cap, si-ti da o singura sansa, sa faci evaziune fiscala; Curtea de conturi: 40% din banii Statului roman sunt FURATI; Cum să nu angajezi la negru? Firmele nu mai platesc taxe pentru că, la taxele demente din România, pur şi simplu ar da faliment. În plus, banii munciţi/produşi de tine care ajung la stat SE FURĂ.

15 ian 2014: Dinu Patriciu a FUGIT la Londra

21 dec 2013: Noua sigla ANAF, cea mai scumpa din lume  – 1,5 mil euro (cineva a demonstrat că o poate face în sub o oră – video AICI)

6 dec 2013: Interviu antrenorul de genii – matematicianul Florian Colceag: Pot demonstra că Dumnezeu există şi acţionează – Sunt peste o mie de miliarde de euro disparuti in ultimii 20 de ani din Romania, bani care nu sunt in contabilitati. Asta inseamna peste o treime din produsul intern brut pe an furat in fiecare an.

12 nov 2013: Nicolae Văcăroiu descrie jaful metodic practicat de FMI şi Banca Mondială în ROMÂNIA

6 nov 2013: Harta şpăgii: cât, cum, unde și de ce plătim

26 oct 2013:  Un pot de peste un miliard de euro, este cel mai mare tun dat statului român în ultimii zece ani

21 oct 2013: Secretele bugetului: 260.000 de “paznici” consuma 40% din fondul public de salarii. Cum comentati?

13 oct 2013: Vreti salariu DUBLU?

10 oct 2013: Anchetă Digi24. Firmele care dețin monopolul investițiilor în clădirea Parlamentului

3 oct 2013: SRI insultă România, nu o apără!

2 oct 2013: Partidele fura trei Rosii Montane pe an

25 sept 2013: Deputatul PSD Eduard Martin da lege pentru firma lui de gunoaie!

31 aug 2013: Cum au împărţit Exxon şi Petrom contracte de 850 mil. $ pentru Marea Neagră: 70% americanilor şi 0,1% românilor 

31 aug 2013: De ce nu sunt bani în România  – banii sunt scoşi în afara graniţelor şi nu se mai întorc

20 aug 2013: Iată de ce mâncăm scump – corupţie privind un caz concret – grâul

18 februarie 2012: ADRIAN MITITELU, GROPARUL BUGETULUI DE STAT: 708.465.200.000 lei, FURATI DE LA STATUL ROMAN. UNDE SUNT DOSARELE PENALE DE LA DIICOT?

2 iulie 2012: Jaful făcut de Guvernele PSD (PDSR) intre 1992-1996 si 2000-2004

27 iulie 2013: Consecintele retrocedarilor abuzive / Marea dramă o reprezintă retrocedările abuzive, ilegale…

22 iulie 2013: România a mâncat 12 planuri Marshall 

22 iulie 2013: Furtul averii românilor  – 2 legi (date în 1990 şi 1991) sunt NECONSTITUŢIONALE faţă de Constituţia RSR încă validă la acea dată). Asta înseamnă că toate privatizările s-au făcut ILEGAL.

18 iulie 2013: Scurt manual de îmbogăţire rapidă. Cum se fură statul cu ajutorul statului – 40% din banii publici dispar pe diverse căi, raport Curtea de Conturi, umflarea preţurilor, licitaţii cu dedicaţie, acte adiţionale la contractul iniţial, afacerile cu statul ale companiilor farmaceutice, Petrom, infrastructura etc.

4 iulie 2013: Am 500 de contracte cu statul, bai pulime! (despre deputatul Eduard Marin din Constanţa care îşi ia Lamborghini din banii furaţi de la noi)

28 iunie 2013: Romania nu este saraca, politicienii sunt hoti!

27 iunie 2013: Noua ordine mondiala este injusta si imorala – despre cum “asasinii economici” indatorează ţările pentru a le face să-şi vândă resursele naturale pe 2 lei

5 iunie 2013: O gaură de toţi banii – 31 miliarde lei pierduţi, sifonaţi de BĂNCIle din România

5 iunie 2013: Jaful de la RAAN începe să producă efecte – contracte cu dedicaţie, prime substanţiale date angajaţilor etc; 

3 iunie 2013: 1% din populaţia globului deţine 39% din avuţia totală aflată în proprietatea privată, respectiv 52.800 miliarde de dolari, iar ponderea care le revine acestor bogaţi va creşte în viitor

28 mai 2013: Prietenie pe şpagă, suveranitate pe sponci – spaga, contracte cu dedicatie, comisioane contracte si privatizari, vinderea resurselor naturale pe nimic la straini etc;

24 mai 2013: Fermierii acuză – sistemul de accesare a fondurilor europene este unul de tip mafiot – accesarea fondurilor europene de catre fermieri mici de buna credinta este aproape imposibila; banii europeni ajung la firmele mari, prietene cu guvernantii si cu pile la politic, firmele de consultanta pt proiecte cu fonduri europene au angajati sau patroni chiar functionarii care se ocupa de validarea proiectelor pentru fonduri UE, multi functionari cer spaga mii de euro pt aprobarea proiectului;

17 mai 2013: MEGA JAF SI GIGA BATAIE DE JOC! – bani aruncaţi premeditat pe licenţe de Windows 7 – guvernul plateste o gramada de bani pentru inchirierea licentei de win 7 pe nu stiu cati ani, in loc sa cumpere MAI IEFTIN licenta de win mai vechi – dar la fel de bun pt calculatoarele vechi din scolile noastre, sau in loc sa bage LINUX gratuit, la fel de bun.

17 mai 2013: Bancherii costă societatea de 8,4 ori mai mult decât produc – bancile ne costa mult mai mult decat ne ajuta;

16 mai 2013: Parvulescu & Co, lupii paznici la oi plantati “sa modifice” Constitutia, se tem rau de pedeapsa cu moartea. Si de armele romanilor

16 mai 2013: Ion Smeeianu, director general al Poştei Române: “Jaf la drumul mare!” – cum se fura bani in institutiile publice – contracte cu dedicatie etc. Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, confirma furtul prin contracte cu dedicaţie de la Poşta Română – detalii AICI.

1 mai 2013: Căpuşele USL sar pe Bucureşti – bugetul capitalei este FURAT de mafia USL

14 aprilie 2013: Averea familiei Rothschild este estimată la 500 trilioane de dolari – unde ajunge grosul banilor furati – in varful piramidei puterii globale – la cei care conduc lumea din umbră si incearca instaurarea unui control total al omenirii.

2 aprilie 2013: Unde se „evaporă“ jumătate din PIB? (II)

25 martie 2013: Cat te fura in 4 ani (capitalismpepaine.ro)

Feb 2012 (dar încă actual): “Sistemului fiscal în România” sau “Jaf la drumul mare în societatea modernă”

Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare (pol100)

Adevărata faţă a hoţiei (gandeste.org)

Cine plăteşte pentru insolvenţele de la stat ?!

Lista celor mai mari ţepe din istoria României

Emilian, 9 feb 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

13 responses to “Cat si cum se fura din banii publici in Romania. Coruptie, politicieni imorali de rea credinta, evaziune fiscala, licitatii cu dedicatie (pol104)

  1. Pingback: Cat de important este sa ai un scop in viata. Lupta pentru o cauza nobila si vei fi mai implinit. Rostul, de Bradut Florescu (edu23) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Ce avem nevoie concret pentru rezolvarea problemelor României. Asigurarea interesului general al poporului român. Cum sa progresam si sa traim mai bine (pol116) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, economic, ecologic, politic si social (pol119) | CE-I CU NOI?

  5. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI?

    • :) Nu stiu daca in asa hal e furtul… E mare rau, dar nici chiar 90%. Poate 90% bani irositi intr/un fel sau altul inclusiv furt. Exista furt, exista risipa, exista cheltuieli inutile si cretine din incompetenta etc. Nu toate sunt furt, dar toate duc la pierderea de bani publici munciti de noi. Deci…poate in felul asta…se ajunge la 90% cat zici tu :)

  6. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  7. Pingback: 3500 euro / luna bani publici pt curatenia unui cabinet stomatologic in Sectorul 6. Detalii interesante in procesele verbale publice. Cum se desfasoara o sedinta de consiliu local la Sectorului 6 (pol158) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comport

  8. Pingback: Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  9. Pentru a stopa marele JAF al ROMANIEI, HOTIA este necesara prin referendum REINTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA.Intr-o Tara civilizata aceasta este NECESARA.

    • Adevarul e ca printre primele lucruri pe care le-au facut strainii care au preluat conducerea Romanieie dupa ce l-au impuscat pe Ceausescu a fost sa scoata pedeapsa cu moartea…

  10. Alex,stia sa se planga, stia sa se vaite, dar sa-si vada interesul.Petricu Cristian Alexe,mafiot?kg de aur si 10 case.DE UNDE BRE ? Nu au de unde justifica averile facute peste noapte.
    -http://mt.gov.ro/web14//documente/declaratia_avere/2015/Petricu-Alexe-Cristian_2015-05-13.pdf
    -http://m.cotidianul.ro/article.php?id=252909

Spune-ți părerea aici: