Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice si reducerea coruptiei (pol118)

slogan lozinca pancarta mesaje piata universitatii proteste protestatari ianuarie februarie 2012 2013 alegeri anuale pana la rezolvare, solutii la problemele romaniei, manifestatii ceicunoi.wordpress.comIdeea, lozinca “Alegeri anuale pân’ la rezolvare” am văzut-o prima oară în piaţa Universităţii din Bucureşti, la protestele de stradă din ianuarie – februarie 2012, la minus 15 grade Celsius. Am şi fotografiat protestatarul care în mod inspirat îşi făcuse o pancartă cu acest slogan – pentru a  semnala una dintre posibilele soluţii la problemele actuale ale României. Aceeaşi idee a fost strigată şi de curând, la protestul naţional împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică (detalii AICI). Şi eu cred că această idee, pusă în practică de oameni cu bună credinţă, poate fi într-adevăr una dintre soluţiile de salvare a României. Detalii în continuare:

Dacă citeşti acest text şi nu ştii de ce trebuie salvată România, nu e nicio problemă (de fapt e, dar treacă de la mine), afli foarte rapid citind textul de la link-ul următor:

Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, economic, ecologic, politic si social (pol119)

La toate problemele României trebuie căutate neîncetat CAUZELE REALE (VINOVAŢII) ŞI SOLUŢII. Aceste lucruri trebuie identificate de către oamenii morali şi de bună credinţă pe care încă îi mai are România, care încă nu au murit mental, şi care încă mai vor o ţară normală în care să trăiască alături de familia lor.

Una dintre soluţiile la aceste probleme este o idee “descoperită” în Piaţă, la protestele de stradă (normale, democratice şi de dorit) – “Alegeri anuale până la rezolvare”.

Avantaje şi dezavantaje Alegeri anuale până la rezolvare:

Care este situaţia în prezent: alegem preşedintele statului o dată la 5 ani; alegem parlamentarii o dată la 4 ani; majoritatea parlamentară alege un prim ministru pe care preşedintele îl aprobă sau nu, şi în felul ăsta avem Guvern; alegem conducătorii locali (primar, consilieri locali şi consilieri judeţeni) o dată la 4 ani.

ACEST FAPT – alegerea, adică aşa zisa schimbare – pedepsire sau re-alegere a politicienilor o dată la 4 ani ESTE O INVITAŢIE LA CORUPŢIE ŞI LA FURT DIN BANII PUBLICI. “Am câştigat alegerile, sunt bazat pe 4 ani; hai să furăm, mă doare-n cot ce are nevoie poporul, n-are cum să mă schimbe decât peste 4 ani – teoretic; plus că justiţia e la mâna noastră – a celor care conducem, deci sunt bazat, am 4 ani în care pot să fur. Şi dacă mă prinde vreun procuror onest, iau închisoare cu suspendare sau cu executare câţiva ani, din care stau la pârnaie doar câteva luni, ca Năstase, deci îmi convine să fur milioane de euro” – cam asta e atitudinea celor mai mulţi politicieni români în prezent.

Ideea Alegeri anuale pân la rezolvare în combinaţie cu un sistem de vot corect şi ne-fraudabil poate schimba situaţia  în bine! Singurul dezavantaj al unor alegeri atât de dese (o dată pe an în loc de o dată la 4 ani) este un dezavantaj minor în comparaţie cu posibilele rezultate: costul – te costă mai mult să organizezi alegeri în fiecare an decât un singur tur de alegeri o dată la 4 ani. ÎNSĂ DACĂ EXISTĂ O MICĂ ŞANSĂ CA MAFIA POLITICĂ-ECONOMICĂ-ADMINISTRATIVĂ să fie distrusă, atunci această idee MERITĂ ORICE COST!. Numai proştii manipulabili vor putea fi prostiţi şi manipulaţi împotriva ideii de “alegeri anuale pân la rezolvare” prin false argumente de genul “e prea scump domne, n-avem bani să organizăm în fiecare an alegeri, ne costă prea mult, n-avem bani” ………. DAR DE FURAT, AVEŢI, NU-I AŞA, NEMERNICILOR?

Dacă politrucii care câştigă în prezent alegerile prin mită, spagă, dând “cadouri” de genul sacoşă cu alimente oamenilor amărâţi, sau ameninţând românii vulnerabili şi/sau proşti să voteze într-un anumit fel, sau câştigă pentru că au bani să-şi facă reclamă peste tot din sponsorizări ale firmelor prietene care vor primi ulterior contracte babane de la stat etc etc etc, dacă aceşti “politicieni” de rea credinţă vor câştiga alegerile pentru UN SINGUR AN, nu pentru 4 ca acum, vor avea la dispoziţie UN SINGUR AN să demonstreze celor care i-au votat dacă sunt buni de ceva sau nu, ALTFEL, la anul, VOR ZBURA! Deci nu se vor mai putea ocupa doar de furat, atât de uşor şi rapid. Vor trebui să demonstreze poporului care i-a votat, că merită să stea acolo. Dacă nu, poporul îl va ciurui pe politicianul corupt, votând pe ORICE contra-candidat la alegerile de peste UN AN. În acest fel, cu gândul la anul care trece FOAAARTE repede, politicienii nu se vor mai gândi DOAR la furat, ci şi la făcut ceva pentru popor, ca să îl convingă să-l mai voteze o dată. În acest fel, măcar se alege şi alegătorul, localitatea, judeţul, ţara…cu ceva bun. Dacă acel ceva nu e suficient…NEXT! Alt “politician” la rând! În acest fel, pedepsirea corupţiei are loc mult mai rapid, prin vot (metodă “democratică” acceptată de mulţi români cu principii de fiţză civilizată “eu nu ies în stradă la proteste, sunt civilizat!”) şi de asemenea, politicienii sunt schimbaţi şi împrospătaţi mult mai des – în acest fel poate se mai curăţă clasa politică mizeră şi poate ajung la putere şi nişte tineri de bună credinţă cu mintea mai limpede şi nu aşa uşor coruptibili.

Când mai ieşiţi în stradă şi vă întreabă cineva ce căutaţi acolo şi nu ştiţi ce să răspundeţi, spuneţi măcar acest lucru: VREM ALEGERI ANUALE PÂN’ LA REZOLVARE! (alt motiv pentru care aţi putea ieşi în stradă este LIPSA DE TRANSPARENŢĂ  – detalii AICI)

Cine se opune acestui sistem de ALEGERI ANUALE?

Toţi politicienii HOŢI!

Cine ar trebui să îl dorească?

Toţi românii de bună credinţă.

Cine îl poate pune în aplicare?

Cei care modifică acum constituţia…adică actuala clasă politică…. (ce glumă!)  SAU  ROMÂNII ÎNCĂ VII PRIN INIŢIEREA UNUI REFERENDUM naţional sau local sau ceva de genul.

Atenţie însă: alegerile degeaba se fac anual, dacă nu există un sistem de vot corect şi ne-fraudabil. Şi aici e o mare bubă a României şi a lumii în general – există aşa ceva în prezent? 

Lansez o provocare: Care este cel mai bun sistem de vot?

Emilian, 10 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

13 responses to “Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice si reducerea coruptiei (pol118)

  1. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, economic, ecologic, politic si social (pol119) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Politicienii trebuie schimbati pana cand apar candidati morali, de buna credinta. Despre banci, vot, alegeri si moralitatea romanilor. Romanii accepta sa fie sclavi (pol123) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Cel mai bun sistem de vot – corect si nefraudabil. Alegeri imposibil de fraudat. Sistem ideal de votare. Alegerea conducatorilor in Romania. Candidati independenti (pol134) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  5. Pingback: Cel mai bun sistem de vot – corect si incoruptibil. Alegeri imposibil de fraudat. Sistem ideal de votare. Alegerea conducatorilor in Romania. Candidati independenti (pol134) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Cum demonstrezi buna credinta. Cum alegem oameni morali in fruntea noastra, la conducerea tarii si in administratia locala (pol155) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  7. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  8. Pingback: Comportamente care denota distrugerea mentala a românilor | SANTINELA ORTODOXA

  9. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

  10. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

  11. Pingback: Reguli de baza pentru discutii despre salvarea Romaniei. Unirea si colaborarea romanilor. Miscari ale protestatarilor impotriva sistemului mafiot corupt vandut care exista la conducerea tarii (pol170) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamen

  12. Consider că dacă dorim transparență de la politicieni, și cetățenii trebuie să fie transparenți. Votul să fie deschis și publicat pe internet. Să se vadă fiecare cu cine a votat. Fiecare se poate verifica și poate denunța eventuale fraude. Simplu și eficient. Dacă vrei transparență trebuie să o și oferi. Eu sunt dispus să spun cu sinceritate cu cine am votat oricui. De cine ar trebui să mă ascund?

    • Daca ai impune ACUM, in sistemul actual, obligativitatea votului la vedere pentru popor, rezultatul ar fi un DEZASTRU, cu repercusiuni grave asupra poporului. Daca ne gandim la un alt sistem, pe viitor, cand la conducerea statului vor fi oameni de buna credinta, DA, una din variante ar fi si vot la vedere. Pentru ca un vot la vedere n-ar mai putea fi fraudat. Trebuie insa bine analizate repercusiunile acestui fapt. Am mnai discutat despre asta in textul meu cu Cel mai bun sistem de vot. Legat de chestia cu reciprocitatea cetateni-politicieni nu sunt de acord 100%. Cetatenii sunt DUMNEZEU in tara lor. Politicienii sunt niste SIMPLI ANGAJATI. IN PRIMUL RAND EI, POLITICIENII, TREBUIE SA ACTIONEZE CU TRANSPARENTA. Si noi, poporul, doar daca avem chef, sau daca altfel nu se poate… In prezent se asculta toate telefoanele si tot ce comunicam peste tot. EI, politicienii, pot stii tot ce facem noi. NOI NU PUTEM STII CE FAC EI. TRANSPARENŢA trebuie impusa in primul rand in toate afacerile publice, care implica bani publici. Apoi, pentru alte sectoare, e de ddiscutat.

Spune-ți părerea aici: