Am realizat de curând că nu voi avea pensie. Şi mi-am dat seama că trebuie să îmi iau adio de la ideea de pensie cât mai repede, pentru a nu mai irosi timp, bani şi energie într-o astfel de investiţie păguboasă: ideea de pensie. Ideea că cineva, în vremurile prin care trece lumea în prezent, îţi va mai da vreodată ceva fără să munceşti direct pentru acel ceva. Este bine ca tot mai mulţi români, mai ales tineri, să se trezească şi să realizeze că şansele ca ei să mai primească vreo pensie la bătrâneţe sunt foarte foarte mici. Cât despre o pensie decentă din care să poţi trăi decent… ce glumă sinistră. Detalii în continuare:
Treziţi-vă români şi realizaţi realitatea dură în care existăm! NU VOM PRIMI (cel puţin noi românii şi mai ales noi tinerii români) NICIO PENSIE DECENTĂ! Şansele ca actualii pensionari, sau viitorii pensionari să primească pe viitor în România o pensie decentă din care să poată trăi decent sunt aproape inexistente! Şi este bine să ne trezim cât mai repede din iluzia păguboasă “vreau pensie” sau “voi primi pensie” sau “mă bazez pe pensie” sau să fac planuri “câţi bani voi primi la pensie?” !. Trebuie căutate alternative – economii din nimicul pe care îl avem, valorificarea pământului – cultivarea terenurilor pe care le avem (pentru producere de hrană şi biocombustibil – detalii pe thinkagain.ro), valorificarea surselor de energie gratuită (solar, eolian etc) şi mici afaceri pe cont propriu sau în asociere cu alte persoane. Dar toate aceste variante sunt călcate în picioare de statul român corupt. De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să DISTRUGEM STATUL ROMÂN CORUPT ŞI MAFIOT! FIŢI PREGĂTIŢI ŞI IEŞIŢI ÎN STRADĂ LA PROTESTELE ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI STATULUI, care vor avea loc probabil în viitorul apropiat. De data asta nu mai e de joacă (de fapt, nici n-a fost vreodată). De data asta e mai limpede ca oricând că STATUL CORUPT ŞI MAFIOT NE AFECTEAZĂ TUTUROR BUNĂSTAREA…şi pensia…pentru cei care mai sperau la ea…
Pentru cei interesaţi de viaţa lor pe termen lung, pentru cei interesaţi de şansele lor de a mai avea pensie la bătrâneţe, pentru cei care vor să vadă care este situaţia reală, adevărul dur despre capacitatea tinerilor (PUŢINI) de a mai susţine pensiile bătrânilor (MULŢI), pentru cei care vor să iasă din ignoranţă şi să înţeleagă mai bine lumea în care trăim şi situaţia în care ne aflăm, vă invit să vă acordaţi o parte din timpul vostru de acum, pentru binele vostru pe termen lung şi să citiţi colecţia de articole despre subiectul PENSIE de mai jos:
Vom trăi mai mult, dar economia va suferi (sursa aici: curierulnational.ro, 21 martie 2013):
Ultimul recensământ al populaţiei din România, care a fost derulat în 2011, scoate la iveală realităţi mai crude decât cele pe care le percepem. Populaţia este tot mai bătrână, numărul cotizanţilor la fondurile de pensii este tot mai mic, iar orizontul este unul sumbru pentru cei care vor ieşi la pensie în 15-20 de ani.
Cel mai critic moment va fi în perioada 2030-2035, când sunt aşteptaţi să iasă la pensie cei care s-au născut în perioada 1967-1972, în urma decretului dictat de fostul şef al statului la acea vreme, Nicolae Ceauşescu. Această politică nu a fost continuată în anii următori, iar perioada post-decembristă este şi mai slabă la capitolul spor natural. Un studiu realizat de BCR relevă perspective deloc încurajatoare şi pentru cei care de-abia au intrat în câmpul muncii, mai ales în condiţiile în care România se confruntă cu un spor natural negativ. “Scăderea populaţiei şi îmbătrânirea acesteia produc trei efecte economice majore – încetinirea creşterii economice, menţinerea dependenţei României de capitalurile străine şi creşterea presiunii asupra bugetului de stat pe termen lung, a declarat Eugen Sinca, analist-şef BCR, cu ocazia prezentării Raportului “Implicaţiile economice ale procesului de îmbătrânire a populaţiei în România”.
Potrivit raportului, unul din şapte români are peste 65 de ani în prezent, iar în lipsa unei îmbunătăţiri rapide a natalităţii, unul din cinci români va avea peste 65 de ani în anul 2030. Pe trendul actual, dacă nu se va înregistra o schimbare pozitivă a sporului natural, în 2060 raportul va ajunge la unul din trei.
Asta înseamnă că efortul celor care se vor afla în câmpul muncii la acea vreme va fi semnificativ mai mare decât “stresul” la care sunt supuşi salariaţii din ziua de azi.
Îmbătrânirea populaţiei ocupate este mult mai accentuată în agricultură, unde 1/3 din persoanele ocupate au peste 55 de ani în momentul actual.
“Evoluţia atipică a numărului de naşteri din perioada 1967-1970 va amplifica presiunea asupra sistemelor publice de sănătate şi pensii în jurul anului 2035, ceea ce impune reformarea rapidă a sistemului de sănătate prin cooptarea furnizorilor privaţi de servicii medicale şi menţinerea reformelor-cheie deja implementate în cadrul sistemului de pensii”, a adăugat Eugen Sinca.
În 1990, la fiecare salariat existau 0,4 pensionari. Raportul s-a inversat începând din 1998, iar în prezent la fiecare salariat sunt 1,2 pensionari. La orizontul anului 2060 la fiecare salariat vor fi 1,5 pensionari.
Economisirea este singura şansă de bătrâneţi liniştite, dar de unde? CITIŢI CONTINUAREA ACESTUI ARTICOL APĂSÂND AICI!
Alte articole pe acelaşi subiect:
Timpul schimbărilor! (sursa: thinkagain.ro, 21 nov 2012)
Citiţi şi articolele despre PENSII de pe capitalismpepaine.r0 (click AICI) pentru a vedea cât de gravă e situaţia
Romani, luati-va adio de la pensiile de stat (sursa: enational.ro, 26-10-2011) (“Actualii varstnici mai primesc pensie de stat, dar viitorii pensionari vor trai doar din economii”)
Adio, pensie! Vom munci până la 80 de ani (sursa: evz.ro, 5 iunie 2012)
Scenariu sumbru: Am putea avea pensii mai mici decat ale parintilor nostri (sursa: ziare.com, 3 martie 2011)
Nu vom avea pensii decente nici în 20 de ani. Veşti proaste şi pentru cei care cotizează la pensii private (sursa: antena3.ro, 19 sept 2012)
De ce vom fi generatia fara pensie, si cateva raportari la tratatul fiscal (sursa: urbaniulian.ro, 24 feb 2012)
Cat de bine o vor duce pensionarii in urmatorii 10-15 ani? Cateva date care ar trebui sa ne dea de gandit (businessday.ro, 23 august 2011)
Pensiile private, tot o bombă cu ceas (sursa: curierulnational.ro, 25 sept 2012)
Emilian, 25 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.
Reblogged this on I Am The Impaler – pe bune :-).
Exista o vorba : Daca doi se duc la furat, celalalt il toarna. Mai bine prima data afaceri proprii, fara nimeni, in afara de familie. Apropo, am uitat sa te intreb. La tine in Bucuresti exista acele “Crame” ? S-au luat ca oile in Iasi unul dupa altul, fiindca viciul (jocuri de noroc, bautura etc) intretine intotdeauna o afacere buna pentru unii. Nu sunt crame decat cu numele (nu au beci) si servesc ilegal la pahar. Primaria sunt sigur ca stie, fiindca majoritatea se denumesc doar “Crama”. Unul a avut inspiratia sa o denumeasca “Crama si produse alimentare” LOL. Bine, mai sunt destui prosti care sar preturile la firma lor si dau repede faliment si dau vina pe stat (majoritatea patronilor nu dau toate taxele la stat) si chioscarii din Iasi dau aproape triplu pretu la diferite produse. Ce daca produsul vine cu pret strain ? Iau (fac bisnita) un produs cu 10 lei din siraj, metro si il vand cu 35 lei si prostii cumpara, mai ales cei care sunt obisnuiti ca intotdeauna sa cumpere cate un Kg de cartofi de la chiosc. Nu merita nici 0 lei salar si cred ca sunt cetateni europeni, mai ales ca fac burta mare strainilor intotdeauna. Mai sunt unii umflati la propriu care nu fac nici macar jumatate de kilometru pe jos ca sa cumpere de undeva unde este mai ieftin (daca vreau) si mai bun.
sunt şi în bucureşti prin cartiere, mai prin spate aşa, prin cate o curte, amenajate astfel de “crâşma satului” (aşa le numesc eu) :). Ce sa-i faci…mai alină amaru omu’ amarât cu nişte alcool… nu e bine deloc şi nici productiv, dar… se întâmplă de cand lumea. Alta bucurie pe lumea asta oamenii nu prea mai au in zilele noastre…decât nimicuri de genul asta…
Vroiam sa spun ca chiar asa este numele firmei, Crama. Manipulare ordinara.
Dar binenteles multe firme folosesc numele asta. Si la urmatoarea asa zisa revolutie, politia si armata manipulata vor trage in oamenii, fii fara grija.
Pingback: Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice actuale corupte (pol118) | CE-I CU NOI?
Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, economic, ecologic, politic si social (pol119) | CE-I CU NOI?
Pingback: Chestii funny amuzante (sau nu?) cautate pe google de unii oameni care ajung la mine pe blog (div8) | CE-I CU NOI?
Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman
Degeaba s-au cheltuit bani pe cardul de sanatate atata timp cat doctorii si farmacistii te intreba ce PIN ai.
Banii aia furati sunt poate cea mai mica pb legata de sistemul electronic de inregistrarea a pacientilor… sunt lucruri mult mai grave care se fac si se vor face prin acest sistem.