Cum sa te lasi de fumat in cel mai usor mod posibil. Ghid COMPLET metoda Allen Carr. Sfaturi pentru fumatori (s12)

mini ghid cum sa te lasi de fumat cartea in sfarsit nefumator metoda usoara a lui allen carr, ceicunoi.wordpress.comAcest text este destinat tuturor celor care încearcă să se lase de fumat, şi care caută cea mai uşoară, rapidă şi ieftină metodă pentru a scăpa de dependenţa de ţigări. În urma documentării despre metode prin care fumătorii se pot lăsa de fumat, am ajuns la concluzia că cea mai uşoară metodă pentru a te lăsa de fumat este Metoda lui Allen Carr: citirea cărţii scrisă de Allen Carr (În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr, ed Humanitas 2009) SAU apelarea la una dintre clinicile Allen Carr pentru o şedinţă de 6 ore (detalii pe www.allencarr.ro). Citiţi în continuare un Ghid complet despre cum vă puteţi lăsa de fumat cu ajutorul cărţii lui Allen Carr, scris de mine:

Iată cuprinsul Ghidului:

  1. Cuvânt înainte

  2. Cele 4 etape pentru a scăpa de ţigări în cel mai uşor mod posibil

  3. De ce fumează oamenii? (pe scurt)

  4. De ce este fumatul o problemă?

  5. De ce nu vor foarte mulţi oameni să se lase de fumat?

  6. Diferite metode pentru a scăpa de fumat

  7. De ce este aşa „şmecheră” metoda uşoară a lui Allen Carr?

  8. Cum trebuie citită cartea lui Allen Carr – foarte important

  9. De ce există oameni care nu s-au lăsat de fumat în urma citirii cărţii?

10. Greşeli în renunţarea la fumat

11. Concluzie

În urma documentării mele despre această metodă, am postat pe acest blog mai multe texte care explică de ce este cea mai bună metodă, explică în ce fel funcţionează, cum trebuie citită cartea, de ce nu funcţionează la unele persoane etc. Pentru că sunt destui oameni care sunt porniţi să blameze această metodă doar pentru că la ei nu a mers şi pentru că sunt mulţi cei care au o gândire greşită de genul “cum adică să te laşi de fumat citind o carte? ce-i prostia asta?” şi pentru că mi-am dat seama că există anumite informaţii pe care un fumător trebuie să le ştie ÎNAINTE de citirea cărţii lui Allen Carr, pentru ca aceasta să funcţioneze cel mai bine, am creat acest mini Ghid cu ajutorul căruia ORICINE se poate lăsa de fumat foarte uşor, prin citirea cărţii În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr. Lucrurile scrise în acest ghid se găseau deja pe acest blog, însă nu erau “unite” într-un singur material. Asta am făcut acum. Şi l-am creat sub formă de broşură, pe care o voi printa şi o voi împărţi fumătorilor pe stradă în limita banilor de care dispun.

Aşadar, dacă vreţi să citiţi ghidul, aici pe calculator, aveţi două variante: fie sub formă de “poză” (print- screen) mai jos, fie în format PDF.

Pentru a descărca ghidul în format PDF, apăsaţi AICI.

Pentru a citi ghidul direct aici pe blog, parcurgeţi pe rând imaginile următoare:

(p.s.: caut colaboratori pentru a promova cartea lui Allen Carr prin acest ghid şi prin flyere – detalii AICI)

CLICK AICI PENTRU LISTA COMPLETĂ DE INSTRUCŢIUNI – DUPĂ CITIREA CĂRŢII LUI ALLEN CARR

Emilian, 30 august 2012, http://www.ceicunoi.wordpress.com

P.s.: Menționez că nu am nicio legătură cu Allen Carr, cu vreuna din clinicile lui din toată lumea, sau cu editura Humanitas. Nu am niciun avantaj material în urma promovării acestei cărți. Singurul meu avantaj este de natura sufletească – vreau să ajut cât mai mulți fumători să scape de fumat. Atât.

P.s.2: La textele despre fumat care există pe acest blog, nu voi posta comentariile pe care le consider mai mult dăunătoare decât benefice pentru renunțarea la fumat, indiferent de intențiile autorului lor (bune sau rele).

P.s.3: Ceva legat de ”plăcerea fumatului”: Cel mai bine se vede această plăcere când elevii de liceu se pitesc prin băile infecte din școală ca să fumeze (PLĂCERE desigur, nu dependență), când angajații din multinaționale stau zgribuliți de frig iarna pe balconul palierului ca să fumeze mizeria aia de țigară pentru că nu au voie înăuntru (PLĂCERE desigur, nu dependență); când fumătorul acceptă chiar și o țigară al cărei gust și miros le urăște decât să nu fumeze deloc (PLĂCERE desigur, nu dependență); când oamenii aleg să fumeze chiar dacă asta presupune să rabzi de foame (că n-au bani și de țigări și de mâncare) (PLĂCERE desigur, nu dependență); când bucureștenii stau iarna degerați de frig pe la intrările în metrou (îi văd în fiecare dimineață) ca să fumeze țigara aia blestemată înainte de a intra în subteran unde nu au voie să fumeze (PLĂCERE desigur, nu dependență) etc. Mai multe detalii despre iluzia plăcerii fumatului în cartea lui Allen Carr.

P.s.4 – martie 2015: Mi-a fost semnalat un grup FB din Romania pt cei interesaţi să discute mai multe despre Metoda Allen Carr cu persoane care s-au lasat de fumat in acest mod: https://www.facebook.com/groups/534151103386176/

38 responses to “Cum sa te lasi de fumat in cel mai usor mod posibil. Ghid COMPLET metoda Allen Carr. Sfaturi pentru fumatori (s12)

 1. Pingback: De ce si cum sa te lasi de fumat. Argumente pentru renuntarea la tigari (s9) | CE-I CU NOI?

 2. Pingback: De ce se scumpesc preturile in lume si in România? R: Ca sa plateasca oile (pol63) | CE-I CU NOI?

 3. Pingback: Lista completa instructiuni pentru renuntarea la tigari – Metoda usoara a lui Allen Carr (s3) | CE-I CU NOI?

 4. Pingback: Cum iti dai seama daca esti dependent de tigari sau nu? Cum sa te lasi de fumat (s16) | CE-I CU NOI?

 5. Pingback: Schimbari necesare la poporul român. Abordari si atitudini importante pentru români. Schimbarea comportamentului (edu5) | CE-I CU NOI?

 6. Pingback: Chestii funny (sau nu?) cautate de unii care ajung la mine pe blog (div8) | CE-I CU NOI?

 7. Pingback: Portbagaj bicicleta ieftin home made low budget trunk cutie carton mesaje educative (bici2) | CE-I CU NOI?

 8. Pingback: Cum sa traiesti sanatos – nevoile fundamentale ale fiintei umane (Virginia Henderson) (col2) | CE-I CU NOI?

 9. Pingback: Afise flyere materiale educative Ce-i cu noi? pt difuzarea de informatii utile publicului larg (edu10) | CE-I CU NOI?

 10. Pingback: Care-i treaba cu Metoda usoara a lui Allen Carr pentru a te lasa de fumat? Carte, sesiuni, ghid complet (s22) | CE-I CU NOI?

 11. Pingback: Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare (pol100) | CE-I CU NOI?

 12. Pingback: Cand si cum se transforma oamenii in diferite situatii si circumstante. Pericol, violenta, crize, panica. Contextul schimba comportamentul (edu19) | CE-I CU NOI?

 13. Pingback: Cand si cum se transforma oamenii in diferite situatii si circumstante. Pericol, violenta, crize, panica, imoralitate. Contextul schimba comportamentul (edu19) | CE-I CU NOI?

 14. Pingback: De ce nu sunt bune tigarile. De ce sa te lasi de fumat. Motive concrete reale pentru a deveni nefumator. Dependenta de tigari (s27) | CE-I CU NOI?

 15. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

 16. Pingback: Curs workshop GRATUIT alergare jogging INCEPATORI – intalniri periodice in aer liber parcuri in Bucuresti, miscare, fitness, sfaturi sanatate (s29) | CE-I CU NOI?

 17. Pingback: Chestii funny amuzante (sau nu?) cautate pe google de unii oameni care ajung la mine pe blog (div8) | CE-I CU NOI?

 18. Pingback: Cand si cum se transforma oamenii in diferite situatii si circumstante. | Supravietuitorul blog

 19. Pingback: Sfaturi pentru cei care vor sa se lase de fumat prin metoda cartea Allen Carr. Cum sa scapi de tigari. Renuntarea la fumat ieftin, rapid, eficient, permanent (s41) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 20. Pingback: Viata sanatoasa partea 1 – De ce depinde sanatatea organismului uman. Odihna, alimentatie, stres, miscare, poluare etc (s42) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 21. Pingback: Greselile fumatorilor in renuntarea la tigari. Sfaturi pentru a te lasa de fumat (s11) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 22. Pingback: Ce este si cum functioneaza Metoda usoara a lui Allen Carr pentru a te lasa de fumat (s6) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 23. Pingback: De ce nu te poti lasa de fumat prin Metoda usoara a lui Allen Carr? (s5) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 24. Pingback: Lista metode existente pentru a te lasa de fumat. Cum scapi de tigari (s4) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 25. Pingback: Cum sa te lasi de fumat. O metoda usoara | inspatelerealitatii

 26. Pingback: PS pentru Metoda pentru ILUMINARE | inspatelerealitatii

 27. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 28. Pingback: Barometru al evolutiei poporului roman – criterii simple de analiza a societatii romanesti. Sfaturi – comportament in societate (edu81) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 29. Pingback: De ce ne e frica de moartea rapida dar de moartea lenta nu ne pasa? Reactia oamenilor la pericole si comportamente nocive care ne sinucid lent (s) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 30. iti inteleg intentiile, sunt f onorabile . dar nu asta e solutia,crede-ma… aprofundeaza mai mult stiintele exacte ca cibernetica,neuroanatomia, nu batut-campi, ce face allan carr in cartea lui. mi-e si mila sa te vad cum te lupti cu mori de vant. te-ai lasat tu de fumat asa?:) eu nu cred si numai daca vei incerca sa-mi spui ca da, nu te cred oricum asa ca nu te chinui. we can do amazing things with our brains, secretul nu e in nenorocita aia de carte,really …iubesc cartile, am citit o groaza ,nu ma intelege gresit. Si nu , nu veni tu sa-m vorbesti de jda miile de oameni care s-au lasat de fumat pe seama cartii. eu nu am vazut unul macar cu ochii mei si am impanzit cartea la toti cunoscutii si necunoscutii, tocmai din corectitudine si de open-mind ce sunt , am zis ca daca la mine nu a functionat poate la altii o va face. iti pierzi timp, bani,energie , resurse ce le-ai putea folosi in alte scopuri cu rost. invata oamenii despre ce fel isi pot “reprograma” creierul mai bine , vorbeste oamenilor despre autoeducatie , lasa prostia asta te rog. iti apreciez munca indejuns de mult incat sa-mi fac griji pt tine ca te consumi pt ceva ce nu merita sa o faci:)

  • Nu stiu de ce ti se pare ca ma consum in vreun fel. Am pus la dispozitie oamenilor o metoda foarte buna – cartea lui Allen Carr si un ghid de citit INAINTE. Cine moare daca citeste cateva ore chestiile astea? Nimeni. Ce motiv ai avea sa refuzi asta? Niciunul plauzibil. Ce motiv ai avea sa ataci aceasta initiativa/incercare a mea? NICIUNUL, daca ai fi de buna credinta.

 31. e frumos sa mai crezi in cai verzi pe pereti, dar la 25 de ani ai tai si la ce articole ai, faptul ca tu crezi cu atata ardoare si incapatanare in chestia asta e o dezamagire crunta pt mine.. nu mai ocupa mintile oamenilor si timpul lor de asemenea cu inutilitati. ti-am zis, invata-i despre altcv, ce chiar functioneaza. dar ca sa ii inveti, intai invata tu;)

  • Eu le recomand oamenilor ceva care a functionat la milioane de oameni de pe glob (cunosc si personal exemple) si care este total neinvaziv. Tu ca specialista in medicina recomanda oamenilor ce mizerie chimica vrei tu.

 32. cum vii sa vorbesti tu despre creiere spalate daca tu nici macar nu stii “cu ce se mananca” un creier?:) abtine-te sa mai vorbesti pe subiecte pe care nu le stapanesti, iti pierzi credibilitatea!!!!!

 33. Am fost dependent si articolul acesta m-a ajutat sa ma las..am 2 ani de cand nu mai fumez…multumesc din suflet

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s