Lista colectie citate zicale motto-uri celebre educative, chestii in care cred si dupa care actionez in viata. Emilian, blog Ce-i cu noi? (edu24)

citate cuvinte celebre Nu trebuie sa-ti fie frica de nimic in viata.Trebuie doar sa intelegi lumea inconjuratoare sistemul de exploatare citat Marie Curie doctor romanMotto-uri / citate  / zicale / parabole / proverbe / chestii educative pe care le respect, în care cred, şi/sau după care încerc să acţionez în viaţă:

(ordine aleatorie)

(pentru lista cu BANCURI si PILDE educative ilustrate si foarte interesante click AICI)

1. “Eu nu văd România ca pe o moştenire de la părinţii şi strămoşii noştri, ci văd România ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri” (autor incert)

2. Oamenii pe acest pământ sunt de mai multe feluri. Unii “desenează” un cerc în jurul lor şi familiei lor şi îi protejează pe aceştia. Alţii, oameni mai “mari”, desenează un cerc mai mare în jurul lor şi îi includ în acest cerc şi pe prieteni, rude îndepărtate, vecini, locuitori ai aceleiaşi comunităţi, şi luptă pentru a-i ajuta / a-i proteja şi pe aceştia; iar alţii, “cei mai mari” oameni dintre noi, desenează în jurul lor un cerc atât de mare, încât viaţa lor înseamnă să lupte pentru a-i ajuta pe cât mai mulţi oameni, chiar dacă nu îi cunosc şi nu au nicio legătură cu ei. (preluat din filmul 10.000 BC)

Altele în continuare:

3. Un om needucat e mai uşor de manipulat”. Sau… “Cine are informația stăpânește situația” (luat în această formă de AICI).

4.Dacă nu ne-am iubi pe noi aşa fără măsură, dacă n-am face atâta caz de persoana noastră şi dacă ne-am dojeni de câte ori am minţit, sau ne-am surprins asupra unei răutăţi, ori asupra unei fapte urâte, dacă în sfârşit, ne-am examina mai des şi mai cu nepărtinire (lesne-i de zis!), am ajunge să răzuim din noi, partea aceea de prostie fudulă, de răutate şi de necinste murdară, din care se îngraşă dobitocul ce se lăfăieşte în nobila noastră făptură.” (din Scrisoarea lui Alexandru Vlahuţă către fiica sa Margareta, atunci când a împlinit 17 ani – scrisoarea completă – foarte mişto şi educativă, poate fi citită AICI)

5. ”Pământu nu-i al nost, da noi sântem ai pamântului. Că pamântu ne-o facut oamini, şî pamântu ne-o facut on neam. Cân ne batem gioc de pamânt, ne batem gioc de mama noastă dintăi. Şî de toţ ahăia de l-o muncit şî aparat cu sânje şî sudoare. Şî de oasăle lor care să hodine te miri pe unie. Şî cân îl vindem, ne vindem parinţ şî moş stramoş.” (luat de AICI)

6. “In anii ’80 capitalismul a triumfat asupra comunismului. In anii ’90 capitalismul a triumfat asupra democratiei si economiei de piata. Pentru aceia dintre noi care au crescut in ideea ca fundamentul democratiei si libertatii pietei este capitalismul, realizarea faptului ca sub capitalism democratia este vanduta celui care plateste mai mult de pe piata si ca piata este planificata de catre megacorporatii mai mari decat cele mai multe dintre state, a reprezentat o cruda trezire la realitate… Scapat de sub controlul opiniei publice, capitalismul este boala democratiei si a economiei de piata.” (David C. Korten, in Lumea post-corporatista) (luat de AICI)

7.  Esti inteligent cand crezi jumatate din ce ti se spune si esti intelept daca stii sa alegi jumatatea adevarata ! (luat de AICI)

8. Deviza: “Totul pentru ţară, nimic pentru mine” (luat din testamentul Regelui Carol I)

9. Adevărata politică a viitorului va fi anti-oligarhică. Un nou idealism politic va crea o nouă economie morală care va răspândi proprietatea, va favoriza micile entități economice. Educația continuă, democrația participativă, asocierea, procesele peer to peer vor fi instrumente, metoda se va baza pe relatiile umane. Dezvoltarea va fi pe orizontală nu pe verticală, resursele vor fi globale dar concretizarea va fi locală, cu triumful sferei micro asupra sferei macro. Periferia va deveni noul centru, producătorul va fi și consumator, clientul va fi și sustinător, va fi comerț etic și piată morală, noua economie va promova scopurile și nu mijloacele, virtutea și nu utilitarismul. (de pe atreiaforta.wordpress.com)

10. “Iată că asistăm la o contradicţie a acestui sistem democratic, contradicţia între teorie şi practică. Iar pe poporul nostru se aplică de minune; noi suntem un exemplu de supunere şi toleranţă. E un popor prea bun, toate le ia de bune, toate le crede, toate le nădăjduiește. Ştiindu-l un popor îngăduitor şi temător de Dumnezeu, puterile lumii profită de aceste calităţi şi transformă poporul român în cobaiul Europei. Dar de fapt ei au o ură nestăpânită împotriva popoarelor ortodoxe şi a Ortodoxiei în general. Aşezarea sufletească a poporului român e lipsită de aroganță, de refuz, de împotriviri, de nemulţumiri şi lor nu le rămâne decât dorinţa de a ne exploata şi a ne supune cu totul la gândul lor perfid. Popoarele acestea se exploatează unele pe altele în raport de civilizaţie, în raport de cultură, de religia şi de tradiţia lor specifică. Poporul român e mai uşor de exploatat. Însă îngăduinţa românului este până la un moment dat. El este îngăduitor, dar până când îl superi prea tare; atunci nu îl mai poţi opri din năvala lui şi reacţionează, numai că trebuie să îi ajungă cuţitul la os. (…)

Popoarele occidentale au profitat de onestitatea şi cinstea românilor, şi în special a popoarelor răsăritene şi au aplicat tactici de exterminare foarte inteligente, foarte bine puse la punct, încât ei să pară salvatori şi nicidecum răufăcători. (…)

Dar, deocamdată noi ne-am înjugat la răbdare, aşteptare, credință şi nădejde – armele creştinului. Poporul nostru este aşa de blând şi smerit cu inima şi, folosind aceste arme, va birui. Stăpânii lumii, masoneria, se vor împiedica de virtuţile creştine şi vor pierde. Forţa satanică a stăpânilor lumii va fi învinsă de blândeţea şi smerenia creştinilor. Tehnica lor se va risipi ca fumul, dar principiile morale creştineşti nu vor putea fi distruse niciodată. Nu există o forţă materială care să doboare credinţa creştinilor. “ (citat din Părintele Iustin Pârvu, preluat de aici: Interviu cu Părintele Justin: Forţa satanică a stăpânilor lumii va fi învinsă de blândeţea şi smerenia creştinilor) (tare mi-aş dori să trăiesc să văd poporul român trezit din somnul cel de moarte…)

11. “Jobul de parlamentar este un job ca oricare altul. Cind angajezi pe cineva sa te reprezinte in Parlament, e normal sa il intrebi ce salariu vrea, cit vrea pentru cheltuieli, si daca iti convine, il angajezi! Iar daca trage chiulul dupa aia, e normal sa-l poti concedia oricind. Ce-i aia, job „asigurat” pentru 4 ani? E o invitatie la hotie! (preluat de pe capitalismpepaine.wordpress.com)

12. “Răul învinge doar atunci când oamenii buni nu luptă împotriva lui”.

13. La un moment dat, la un mare sinod ecumenic, s-a ridicat intrebarea “care este cea mai mare virtute?”. S-au dat tot felul de raspunsuri, precum credinta, iubirea, bunatatea, etc. Un singur om statea tacut de-a lungul discutiilor, fara sa aprobe, sau sa respinga sau sa propuna. Acel om era Sf. Antonie cel Mare. Intrebat de ce tace la final, el a luat pe rand fiecare din valori si a aratat ca, spre exemplu, credinta dusa la extreme poate deveni fanatism sau habotnicie, dragostea dusa la extrem poate deveni posesivitate si asa mai departe. “Si atunci care este cea mai mare virtute dintre toate?”, au intrebat sfintii. Si a raspuns Sfantul Antonie cel Mare, cu intelepciune: “darul deosebirii si dreapta socoteala”, adica abilitatea de a discerne extremele si a alege calea de mijloc cu cat mai putine compromisuri.  (discerne.wordpress.com)

Calmul şi echilibrul care se regăsesc cu deplinătate în dreapta socoteală, îşi au originea în călătoria minţii şi a sufletului prin raţiune (reason), înţelegere (understanding), deprindere (habit), aptitudine (skill), cunoaştere (knowledge), înţelepciune (wisdom), a se transforma prin învăţarea din greşeli, până a ajunge cu discernământ la dreapta socoteală. (discerne.wordpress.com)

“Toate marile tragedii ale vieţii vin din lipsa de disponibilitate a unui om de a sta liniştit cu gândurile sale într-o cămăruţă de unul singur“  Victor Hugo

“Liniştea nu se obţine nici întinzându-te în pat, nici punându-ţi dopuri în urechi, nici meditând, ci mergând pe calea cea grea a educării pulsiunilor interioare şi a raţiunii. Pacea se obţine prin confruntarea sinelui.” Ştefan Alexandrescu (preluat de pe discerne.wordpress.com de aici: Să începem anul cu discernământ!; toate citatele de la punctul 13 sunt preluate de la acest link)

14. “De regulă mai toate apele sunt curate la izvoare şi curg aşa până la un moment dat când încep să cadă gunoaie în apă, în mod accidental sau voit şi dacă nimeni nu se sesizează, apa continuă să acumuleze mizerii şi gunoaie, până devine o apă moartă…

La fel e şi cu popoarele. La “izvoare” sunt mai toate curate: oamenii lor se nasc cu o zestre genetică şi culturală valoroasă şi sănătoasă şi cresc acumulând cunoştinţe folositoare vieţii, până când, în mod accidental, din nebăgare de seamă ori din incompetenţă, sau voit, prin implicarea unor minţi bolnave ori interesate, aceste cunoştinţe, acumulate peste zestrea genetică, încep să fie poluate şi contaminate cu mizerii de tot felul…” (preluat de aici: http://nostalgiepentrubunulsimt.blogspot.it/2011/09/miscarea-pentru-bunul-simt-in-scoala.html )

15. Unul din cei mai respectaţi judecători din istoria Americii, Louis Brandeis, a rămas celebru prin avertismentul: “Puteam avea democraţie, sau puteam avea avuţia concentrată în mâinile câtorva, dar nu le puteam avea pe ambele”. (preluat de aici: http://jurnalul.ro/editorial/baltirea-in-impotenta-638379.html)

16. “Şi, dragii noştri, vor să ne facă toate astea (exploatarea criminală a gazelor de şist prin fracturare toxică hidraulică), în timp ce NIMENI NU INVESTEŞTE MASIV BANI PUBLICI sau privaţi ÎN dezvoltarea infrastructurii şi a mijloacelor de producţie în masă pentru resurse de energie cu adevărat curată! Cum ar fi ENERGIA SOLARĂ, cea EOLIANĂ,  cea HIDRAULICĂ, sau energia electrică liberă descoperită de Tesla acum mai bine de un secol. De ce? Pentru că formele astea de energie au un mare defect din punctul lor de vedere: SUNT regenerabile, potenţial nelimitate şi… GRATUITE. Nu ne pot taxa lunar pentru că soarele străluceşte, vântul bate şi apa curge! Nu ne pot ţine sclavii lor în “rat race” (cercul vicios al muncii în van, pentru profitul altuia), dacă ne dau independenţa energetică reală.” (preluat de AICI – eveniment pe facebook împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică – Pentru apa curata si contra fracturarii hidraulice); Rat race este o altă exprimare pentru definirea sclavului modern.

17. “Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona” (Albert Einstein)

18. “Cei mai buni studenţi sunt cei care nu cred niciodată chiar tot ce spun profesorii”

“Nu trebuie să respingi informaţia doar pentru că nu-ţi place implicaţia ei” (ambele citate sunt din cartea Excelenţa în afaceri, de Jim Collins)

19. ” From those to whom much is given, much is expected” (în traducere, ceva de genul: De la cei care au primit multe, există aşteptări pe măsură) –  mama lui Bill Gates, în discursul de AICI. (se pare că si Kennedy a zis asta şi poate şi alţii.) Ideea nu se referă doar la bogăţie, avere materială, ci şi la intelect, la situaţia materială şi mentală în care te afli, talent, privilegii, oportunitate etc.

20. ” Realizând că telespectatorii intră automat într-o stare de transă când privesc la televizor, producătorii au început să facă reclame care produc stări şi dispoziţii emoţionale inconştiente în privitor. Scopul reclamelor nu este să apeleze raţionalul sau conştientul (care de obicei este îndepărtat în timpul reclamelor), dar mai degrabă să implanteze dispoziţii pe care consumatorul le va asocia cu produsul întâlnit în viaţa reală. Când vedem produsul expus la magazine, de exemplu, acele emoţii pozitive sunt activate. Prezentarea şi susţinerea lor de către atleţii favoriţi şi alte celebrităţi trezeşte aceleaşi asociaţii.” (preluat din textul despre dependenta de televizor şi efectele nocive ale privitului la TV de AICI)

21. “E o prostie sa lași niște nelegiuiți sa se ascundă in spatele legilor, atunci când le convine! Când te bați cu o banda de cuțitari ordinari, singura șansa este sa folosești pușca. Ca daca iți pui mânușile de catifea, nu ești nici civilizat, nici elegant: ești doar bou!” (Mihai Giurgea, capitalismpepaine.ro);

22.Strigătul revoluției

Toate căile de evoluţie ale actualei clase de mijloc, majoritar tânără, sunt blocate fie de miliardari, fie de bătrâni, sau în orice caz persoane care par astfel în ochii celor de 25 de ani. Această situaţie este explozivă. Greşim crezând că tinerii porniţi împotriva sistemului, dar lipsiţi de limbajul obişnuit al partidelor politice şi al mişcărilor politice structurate, nu vor putea ajunge la o revoltă organizată. Revoluţiile nu s-au făcut niciodată în numele unei anumite măsuri, ca de exemplu o supraveghere bancară mai strictă, ci fiindcă într-un moment dat nu se mai putea trăi astfel. Revoluţiile, în opoziţie totală cu metodele partidelor politice, nu folosesc limbajul politic. Revoluţiile ţipă, urlă, sunt prin natură dezordonate, şi pârjolesc pe unde trec.”  (Marcin Królm, preluat de AICI)

23. Cei care gresesc se impart in doua categorii: Aceia care au actionat fara sa gandeasca si cei care au gandit fara sa actioneze. John Charles Salak

Istetimea este cum si când sa faci un lucru (notă explicativă la Biblia ediţia Septuaginta Sinodală)

A refuza să cunoşti adevărul înseamnă laşitate şi autodistrugere (Philip C. McGraw)   ( Preluate de pe discerne.wordpress.com, de aici: Citate despre înţelepciune – mai sunt multe interesante acolo )

24. “Vorbim de situaţii în care grupurile de oameni îşi unesc abilităţile personale în manifestarea inteligenţei colective. (…) Fiecare om încearcă să rezolve o problemă, dar o face mai bine împreună cu alţii decât singur. Couzin a găsit însă, la animale, exemplul unui tip mai interesant de inteligenţă colectivă, în care un grup a rezolvat o problemă de care nici unul dintre membrii săi nu era nici măcar conştient. Pur şi simplu pentru că acţionează împreună, grupul câştigă noi abilităţi care le lipsesc membrilor săi, luaţi individual.” (preluat de pe scientia.ro, de AICI) (întrebarea mea după citirea textului integral: Există exemple concrete la oameni?)

25. “Morala despre situaţia României este simplă:

– lucrurile merg in functie de calitatea celor care conduc

– schimbarea se va produce cand se va schimba conducerea

– asta se va intampla atunci cand oamenii cu “idealuri umane” vor fi mai uniti si mai organizati decat cei care au doar “interese antiumane”.  ”  (citat dintr-un profesor adevărat cu care sunt perfect de acord)

26. “Se spune (prea) frecvent că românii sunt idioţi; nu e deloc adevărat. Sunt, pur şi simplu, obişnuiţi să locuiască în camera slugilor. Şi prea obosiţi ca să mai încerce să iasă de acolo. Deficienţa nu e de ordin intelectual, ci de ordin moral.” (Prof. Adrian-Paul Iliescu de la UB – citat preluat de AICI – găsiţi acolo şi alte citate interesante)

27. “În timp ce liderii statelor BRICS ar putea semna un acord pentru crearea unei bănci de dezvoltare, toate popoarele şi-ar da secole din viaţă pentru a reveni la structura mondială a anului 1989, cînd exista un real echilibru în lume. Nu-i departe vremea cînd imperialismul modern, patronul sclavagismului, corupţiei, imoralităţii, crimei organizate, imperialismul care a transformat statele independente în state incapabile să-şi mai hrănească popoarele, va intra la apă. Prin lăcomie şi egoism şi-a tăiat singur craca de sub picioare. Stau mărturie în istorie imperiile care, tot aşa, au dispărut pe mîna lor.” (Maria Diana Popescu, sursa AICI)

28.  “Ar fi bine ca Occidentul să-şi ia toate molurile, toate băncile, toţi cămătarii, escrocii, dezaxaţii sexual, furnizorii de otrăvuri, toată destrăbălarea, şi să se care de la noi. Numai dezastru au adus în ţară. Nu civilizaţie, nu progres. Noi avem nevoie de solidaritate, concurenţă loială, egalitate, fraternitate, justiţie, cultură, deci avem nevoie de Creştinism!” (Maria Diana Popescu, sursa AICI)

29. “Românii s-au săturat de bancherii lacomi şi de scandalurile politicienilor. De fapt, politica e atît de simplă! Cine prinde un loc mai în faţă, e cîştigat. Hai să furăm cît mai mult, iar cetăţenilor le spunem că au democraţie şi criză. Aşadar, criza rămîne pe mai departe planul deştept împotriva ţărilor „eliberate” şi apoi ocupate hoţeşte de bancheri şi corporatişti. „Oamenii de ştiinţă” au făcut din cămătărie o adevărată cultură bancară, iar marii finanţişti ai planetei au pus în practică ştiinţa războiului economic. Cei cîţiva termeni: bancheri, împrumut, dobîndă, scadenţă, penalizări, executare silită, recuperatori, au căpătat conotaţii „academice”. Ce premii li se cuvin părinţilor acestor ştiinţe pentru realizările măreţe? Păi, cătuşele şi gratiile. ” (Maria Diana Popescu, sursa AICI)

30. „Fraților locuitori ai Țării Românești, veri de ce neam veți fi! Nici o pravilă nu oprește pe om a întâmpina răul cu rău! Șarpele cand îți iasă înainte, dai cu ciomagul să-l lovești, ca să-ți aperi viața, care mai de multe ori ni se primejduiește din mușcarea lui. Dar pe balaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât cele bisericești, cât și cele politicești, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până cand să le fim robi?” (citat din Tudor Vladimirescu, preluat de AICI)

31. “Nu este important să faci copiii să citească. Copiii care vor vrea să citească vor citi. Copiii care vor vrea să învețe să citească o vor face. Mult mai important decât să înveți copiii să citească este să chestioneze ceea ce citesc. Copiii trebuiesc învățați să chestioneze orice. Să chestioneze tot ceea ce citesc și tot ceea ce aud. Copiii trebuie să învețe să chestioneze autoritatea. Părinții nu-i învață niciodată să pună la îndoială autoritatea, pentru că părinții sunt ei înșiși “autoritatea”. Nu vor să-și submineze propriile prostii în propria casă. Copiii trebuiesc avertizați că vor întâlni multe prostii de acum încolo. Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să le spui cum este viața în această țară. Este despre o grămadă de prostii care trebuiesc detectate și evitate.” (George Carlin, preluat de AICI)

32. Sclavia confortului: ” Încîntat de sine însuşi şi de lumea sa aseptică, omul postmodern rămîne sclavul unei mentalităţi a confortului. Căutarea cu orice preţ a “vieţii confortabile” s-a transformat într-un ideal personal şi colectiv de necontestat; confortul este noua religie, promovată de tehnologism, globalism şi consumismul de masă. Lipsit de confort, de mistica şi imaginarul social pe care acesta le presupune, omul postmodern ar fi cuprins de o teribilă panică; faţă în faţă cu realitatea şi cu propria sa conştiinţă, s-ar simţi gol şi neputincios. Sursă de satisfacţii imediate, confortul îi risipeşte însă temerile, îl apără de confruntări dezagreabile. Îl transformă într-un sclav fericit.” (preluat de AICI)

33. “Tot ceea ce atinge statul român se contaminează de corupţie, clientelism, incompetenţă, rea-voinţă. Niciuna dintre funcţiile care-i sunt atribuite nu este îndeplinită. Autorităţile publice nu-şi ajută şi nu-şi apără cetăţenii care le hrănesc. Sistemul de sănătate, construcţia de autostrăzi şi întreţinerea drumurilor, problema câinilor fără stăpân şi gestionarea căilor ferate, politica naţională în domeniul energiei şi al resurselor naturale, apărarea naţională şi protecţia mediului – toate sunt doar modalităţi de a jefui aproape impersonal populaţia ţării şi, atât cât se poate, bugetul Uniunii Europene.” (preluat de AICI)

34. “Responsabilitatea personala nu se va castiga niciodata daca privim la vecin in curte. Curajul de a fi responsabil inseamna a avea puterea de a spune lucrurilor pe nume cand nu iti convine, a avea ceea ce se numeste in literatura psihologica de specialitate: comportament asertiv. Nu inseamna sa fii agresiv, arogant, jignitor, sarcastic, ci afirmativ, echilibrat, sa-ti afirmi drepturile, sa stii ce drepturi ai, sa lupti pentru ele fara a fi incrancenat.

Cand vom scapa de mentalitatea de sclavi atunci vom fi liberi.” Cristiana Alexandra Levitchi psihoterapeut,  sursa AICI

35. România sufletelor moarte (cum poate dispărea o ţară)

Motto: „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atenţia poporului român)

Specialiştii serviciilor inteligente din ţările foarte dezvoltate din Vest au tras următoarea concluzie: mai eficient de distrus o ţară este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neisprăviţi, sau nespecialişti, decât cu armate de spioni super-performanţi.

De la cultură la medicină până la agricultură, neisprăviţii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie.

Odată plasat în funcţia-cheie, adversarul din afara graniţelor va surâde satisfăcut. Ăsta îşi va distruge ţara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generaţie. Ceea ce se întâmplă de fapt şi acum cu România. Dacă nu am simţi pe propria piele, şi am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe săturate de aceste marionete numite „miniştri”.  (preluat de AICI)

36. “People don’t care how much you know until they know how much you care” (Andy Szekely) (preluat de AICI)  (seamănă cu ce susţin eu pe blogul Ce-i cu noi? – “buna credinţă e mai importantă decât competenţa”)

37. “Societatea vrea oameni slabi și dependenți, pentru că asta dă puterea celor care conduc această lume. Dacă oamenii ar fi cu adevărat liberi și independenți, nu ar avea nevoie de elite sau guvernatori. Omul obișnuit este programat să se supună autorității, să se supună regulilor fără să pună întrebări.

Sistemul este proiectat special doar pentru ca noi să fim suficienți de capabili să le manevrăm utilajele și să le facem birocrația (celor care conduc lumea). Dar nu suficienți de inteligenți pentru a ne pune întrebarea dacă asta este cu adevărat cel mai bun sistem pentru noi.” (sursa AICI)

38. “Cea mai sigură cale spre nefericire este să încerci să faci pe placul tuturor”. Bob Hope, preluat de pe Discerne, de aici: Concluzii despre brandul meu personal în 2012

39. ” Problema noastră nu este nesupunerea civică. Problema noastră este obedienţa civică. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume s-au supus ordinelor unor lideri şi milioane dintre ei au fost ucişi din cauza acestei obedienţe. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume sunt obedienţi în faţa sărăciei şi înfometării şi prostiei şi războiului şi cruzimii. Problema noastră este că oamenii sunt obedienţi atunci când închisorile sunt pline de hoţi mărunţi şi marii hoţi ne conduc ţara. Asta este problema noastră !” – Howard Zinn (1922-2010) preluat de AICI.

40.  Întotdeauna există în viaţă o sută de motive pentru care să nu facem un lucru: e prea greu, e prea sensibil subiectul, e prea scump, e prea complicat, e prea riscant, nu e momentul, avem alte priorităţi, poate mâine etc. Dar în istorie au rămas numai cei care au făcut lucrurile posibile, nu cei care au explicat de ce nu se poate face.  (sursa AICI).

41. „Faceţi ce puteţi, acolo unde sunteţi, cu ceea ce aveţi”.  (Eleanor Roosvelt)  (adaptare Ce-i cu noi? pentru administraţia publică românească: „Faceţi ce puteţi, acolo unde sunteţi, cu ceea ce aveţi, în interesul general al poporului român!”)

42. “…. ne pierdem libertatea de a alege pe măsură ce suntem tot mai inconștienți de ea. Emoțiile negative pe care le trăim ne dezvăluie că suntem ”Adami și Eve” în formă continuată, care mușcă din măr cu nesaț, dar continuă să-l vadă pe șarpe vinovat. În viața aceasta noi avem o misiune și anume aceea de a conștientiza că puterea de alegere și de schimbare e în conștiența noastră, dar nu se poate manifesta atâta vreme cât credem că alții aleg pentru noi. Noi le atribuim ”vinovaților” puterea de a fi ales să ne facă rău, iar aceasta este o idée irațională, care ne poluează conștiența și ne face să vedem că nu avem liber arbitru, deci nu avem putere.

Lucrurile stau invers, dar – pentru a trăi libertatea de alegere ca pe o realitate lăuntrică noi trebuie să ne asumăm tot ce ni se întâmplă.”  (sursa – un articol interesant – AICI)

43. “Este uşor să observăm că, ori de câte ori guvernele lumii sau mass-media vor să denigreze un anumit punct de vedere care este incomod pentru „putere”, ei îl denumesc: „teorie a conspiraţiei”. Mesajul subtil, care nu este rostit, vrea să spună că „oamenii normali” nu vor crede niciodată acele „prostii” şi că, în plus, ei nu vor pune niciodată la îndoială propaganda oficială care le este servită de către „sursele oficiale”.

Cu o nesimţire crasă, mass-media vrea să ne inducă ideea că a „crede” că uneori oameni răi fac lucruri rele este ceva greşit sau neadevărat. Totuşi, aceasta se petrece aproape zilnic şi chiar cu o frecvenţă alarmantă. O conspiraţie nu reprezintă altceva decât „un plan secret realizat de un grup de fiinţe umane în scopul de a face ceva nelegal”. Au loc astfel de conspiraţii? Bineînţeles că da. Ele au avut loc de când e lumea, aproape în toate epocile ei. Însă în zilele noastre, mass-media vrea să ne facă să credem, cu un tupeu incredibil, că toţi politicienii şi toate marile corporaţii ce domină societatea actuală sunt nişte „mieluşei” simpatici şi nevinovaţi, cărora nici prin cap nu le trece să ne facă nouă, oamenilor de rând, vreun rău sau neajuns.” (sursa AICI)

44. “Faptul că NOI, Românii, suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nicidecum să căutam contra argumente, precum cei lipsiţi de înţelepciune care îşi taie cu sârg craca de sub picioare…” (Ion Enache) (preluat de AICI)

45. “Menirea noastra este sa ne eliberam din aceasta inchisoare {iluzia de spatiu si timp}, largindu-ne cercul compasiunii, pentru a cuprinde toate fapturile vii si intreaga natura cu frumusetea ei.” Albert Einstein  (preluat de AICI)

46. „Adevăratul patriot este cel care-şi apără Ţara împotriva guvernului său” – Mihai Eminescu. (preluat de AICI)

47. “Partidele politice şi moneda au devenit două concepte pur teoretice şi expirate. Partidele nemaiţinând cont de nicio doctrină (afară de aceea a luptei pentru putere cu orice preţ şi cu orice mijloace), în timp ce moneda şi-a pierdut total scopul şi rolul pentru care a fost creată şi anume o unitate de măsură stabilă, imparţială, obiectivă şi universal valabilă a valorii tuturor lucrurilor create de om şi în final a muncii.  Din momentul în care s-a renunţat la echivalentul “în aur” al tuturor valutelor din lume şi s-a trecut la stabilirea arbitrară a valorii acestora pe criterii speculative, moneda a devenit o marfă, cu valoare oscilantă în funcţie de criterii absolut subiective pierzându-şi definitiv şi irevocabil rolul de arbitru imparţial al economiei mondiale.”  sursa AICI

48. Îndemnul ambasadorului Braziliei la Bucureşti, Jeronimo Moscardo este îndreptăţit: “România nu trebuie să fie modestă. România este o mare putere culturală” – preluat dintr-o prezentare interesantă a românului economist Mihail Manoilescu, pe baza ideilor căruia s-a bazat dezvoltarea Braziliei moderne – sursa aici: Ideile lui Mihail Manoilescu: Biblie a industriaşilor brazilieni

49. Cum poţi fi fericit când ceilalţi suferă? (sursa AICI)

Am găsit pe Facebook o povestioară excepţională şi mi-aş dori ca ea să fie înţeleasă şi preluată ca model de umanitate şi fericire de cât mai mulţi oameni. Consider că ar fi utilă mai ales tuturor celor spălaţi pe creier de propaganda capitalistă neoliberală, care sunt obsedaţi doar de profit, competiţie, individualism, indiferent de costuri şi consecinţe sociale.

Nu ştiu dacă este adevărată, dar mesajul e cât se poate de autentic şi de încărcat de spiritualitate. Am tradus textul original, care era în limba engleză.

Un antropolog a propus un joc pentru copiii dintr-un trib african. A pus un coş plin cu fructe lângă un copac şi le-a spus copiilor că cel care va ajunge primul acolo va câştiga acele fructe dulci. Când le-a spus să alerge, s-au luat toţi de mâini, reciproc şi au fugit împreună, apoi s-au aşezat cu toţii să se bucure de darul primit. Când i-a întrebat de ce au alergat aşa, când unul singur ar fi putut avea toate fructele doar pentru el, ei au spus: ”Ubuntu, cum poate unul dintre noi să fie fericit dacă toţi ceilalţi sunt trişti”?

“Ubuntu” în cultura Xhosa înseamnă: “Eu sunt pentru că noi suntem.”

Deci voi, bogaţii lumii, cum puteţi fi fericiţi strângând la nesfârşit averi uriaşe, de care nu vă veţi putea folosi niciodată în totalitate, când ştiţi că milioane de semeni ai voştri suferă şi chiar mor din cauza lăcomiei voastre? (preluat de pe dantanasescu.ro)

50. De ce oamenii inteligenti esueaza si prostii reusesc in viata 

Oamenii destepti sunt socialisti

Asta nu e o surpriza ci mai degraba un efect firesc. Oamenii destepti fac multa scoala iar scoala iti implanteaza idei socialiste in cap.

Idei precum taxarea averilor prea mari, luatul de la bogati si datul la saraci, etc…

In esenta, oamenii destepti vor sa-i ajute/sa-i salveze pe cei napastuiti de soarta insa cu toata inteligenta lor nu-si dau seama ca fac exact contrariul.

Daca pedepsesti oamenii eficienti si productivi, luandu-le banii munciti, si incurajezi oamenii lipsiti de initiativa, dandu-le bani degeaba, pur si simplu ii condamni pe toti in mod egal la saracie.

E ca si cum ai imparti o singura pizza in felii cat mai mici, ca sa ajunga la toata lumea, in loc sa stimulezi oamenii capabili sa produca mai multa pizza.

Daca vrei succes, bani si bunastare trebuie sa incetezi sa mai fii impotriva oamenilor bogati si sa nu-i mai consideri dusmani.  (sursa aici: andreichira.ro)

51. Problema cu sectorul privat din România: 

“Admiţând că, în general, sectorul privat este mai bun decât cel de stat, atunci ce l-a împiedicat să nu fie un succes şi în România?! Simplu: în România sectorul privat nu s-a dezvoltat organic, în mod natural în timp şi spaţiu, ci a fost băgat pe gât prin decizie politică şi înşurubat în economie prin furt pe seama sectorului de stat, sub paravanul diversiunii că acesta din urmă este cel mai prost manager. ” (sursa: articol Ilie Şerbănescu 4 iulie 2013)

52. Suntem sclavi muncitori:

Astăzi, în vremurile maronii cu perspective negre, FORȚA DE MUNCĂ susține prin munca sa UN SISTEM REPRESIV ce-i oferă garanția a 12-14 ore de muncă zilnic pentru a plăti doar facturi și mâncare!

Acesta este un sistem SIGUR de control fiindcă după 84 de ore de muncă săptămânal nu-i mai arde nimănui de proteste sau de căutat soluții de ieșire din mocirlă!

Mie-mi place să întreb majoritatea oamenilor din orice categorie solcială de ce muncește! 95% îmi răspund fiindcă așa trebuie! Iată unde duce ALIENAREA DE MASĂ prin MUNCĂ FORȚATĂ!

(http://www.thinkagain.ro/mancare-energie-si-economie/)

53. Contează cat de buni suntem noi și cată lumină facem în lumea aceasta, în propria existență și ce lumini sau umbre creăm în viețile celorlalți!  (http://jurnalul.ro/editorial/despre-sensul-vietii-647878.html)

54. Poporul nu va mai ştii unde-i vina lui şi unde-i cea a conducătorilor. De fapt, asta se şi urmăreşte – îndobitocirea în masă. Mărturie stau tonele de junk informaţional deversate de televiziuni şi ziare tabloide, care distrag atenţia opiniei publice de la jaful instituţionalizat. (…) Ceea ce nu se spune în spaţiul public românesc este că sărăcia poate fi suportată de popor, dacă nu i se distruge stima de sine. Orice comunitate umană, indiferent unde s-ar afla pe glob, îşi poate construi viitorul dacă ştie că în trecutul său există ceva demn de respect. Sărăcia şi bogăţia unei naţiuni sunt chestiuni de conjunctură istorică, însă conştiinţa de sine trebuie să fie o constantă istorică. În ceea ce ne priveşte, se încearcă suprimarea propriei conştiinţe de sine, adică a capacităţii colective de a ne judeca şi aprecia corect.

http://gandeste.org/politica/criza-romaneasca/30982

55. -Şi părintele Paisie Aghioritul spunea că temelia vieţii duhovniceşti este să te gândeşti întâi la aproapele, şi mai apoi la tine. Într-o societate aşa decăzută moral, în criză şi sărăcie, cum vom mai putea împlini această temelie?

Măi, creştinii trebuie să înveţe să renunţe, să dăruiască; să poată împărţi puţinul pe care-l au cu fratele. Numai aceasta este metoda de rezistenţă a noastră în faţa vremurilor grele. Cu cât te apropii de aproapele tău, cu atât te apropii de Dumnezeu. Pentru că adevăratul om pe care trebuie să-l iubeşti nu este cel care merge în maşină şi în limuzină, ci cel care merge pe jos, bolnav, cu desagii goi. Aproapele nostru este cel în nevoie. Aici este aplicarea Evangheliei, nu expunerea în conferinţe. Aplicarea noastră practică aceasta este: să putem ameliora cât mai mult suferinţele, durerile, nu numai cele materiale, dar şi cele sufleteşti. (Părintele Iustin Pârvu)

http://atitudini.com/interviu-cu-parintele-justin-noi-mergem-tot-cu-mucenicia-asa-mergem-pana-la-moarte-si-nu-renuntam/#more-905

56. Relativizarea ca armă

Elementele străine pentru a se impune într-o ţară , sunt conştiente de faptul că un atac direct ar reprezenta un eşec şi din această cauză folosesc alte arme pentru a dezarma poporul pe care vor să-l cucerească .
        Una dintre cele mai teribile arme , chiar dacă-n aparenţă nu pare atât de « fioroasă »  ,  este relativizarea unor elemente fundamentale pentru viaţa şi existenţa unui popor , acele elemente fiind : Credinţa , Naţionalismul şi Familia .
         Un popor desacralizat  (un popor fără Dumnezeu ) ,  lipsit de vână naţionalistă şi mai ales lipsit de valori familiale  este un popor aflat pe calea autodistrugerii.
          Acesta este şi motivul pentru care cei care iau în derâdere Credinţa, Naţionalismul şi Familia ( atât cei plătiţi să facă asta, dar şi naivii  ) sunt adversari ai propriului popor .
57. A treia cale

Din punct de vedere social şi economic, A Treia Cale  reprezintă echilibrul dintreComunism şi Capitalism, deoarece este nevoie de un echilibru , de o cale între condamnarea la egalitarism prin comunism şi condamnarea la o inegalitate socială extremă prin capitalism. Ambele , atât egalitarismul , cât şi inegalitatea socială extremă, reprezintă o problemă deoarece sunt anti-personale şi produc alienare ( oare din ce cauză în ziua de azi boala cea mai fregventă este depresia, când se presupune că oamenii trăiesc în libertate şi democraţie ) .
Pentru ca aceste două elemente negative să înceteze este nevoie de existenţa claselor sociale, dar în acelaşi timp, prăpastia ce desparte clasele sociale trebuie să dispară , astfel se ajunge la un echilibru prin care dispar frustrările generate de către discrepanţele economice, atât teoretic cât şi practic .

http://spartacus-titanul.blogspot.ro/2013/02/snc-treia-cale.html

58. Cu sau fără tehnologie în gospodăria ţărănească

Anii de dresaj îşi spun cuvântul, că de educaţie nu se pune problema, şcoala publică te dresează ca pe javra nefericită a lui Pavlov. N-ai fost învăţat să gândeşti, ai fost învăţat să ai păreri personale, care-s un fel de fiţe şi nimic mai mult. (…) Educaţia începe acolo unde ne chestionăm pre-judecăţile, şi alegem dintre cele false şi cele autentice pe cele salvatoare. Pentru că, nu-i aşa?, de pre-judecăţi nu se poate scăpa. (…) Totul costă. E o lege universală: întotdeauna ceva se pierde atunci când ceva se câştigă (…) Omul se mişcă asimptotic între finit şi infinit. Modernitatea vine cu o ofertă nouă: indefinitul. Finitul te reconfortează, infinitul te eliberează, în vreme ce indefinitul este opresiune pură.

http://agricultura-sustenabila.blogspot.ro/2013/06/cu-sau-fara-tehnologie-in-gospodaria.html

59.  Despre frica de libertate si capitalism

In “Marele inchizitor” era acest citat: “Noi le-am dat de mancare, iar ei si-au depus libertatea la picioarele noastre”. Oamenii se tem de libertate. E o angoasa foarte mare atunci cand esti liber. Acest fapt este valabil atat in societate, cat si in relatiile interpersonale. (…) Capitalismul propune si el o religie care are ca element central consumul. Prin consum este implinit raiul pe pamant. Pana cand va tine aceasta credinta, nu stiu! Pana cand vom crapa. Numai ca acest consum al unora implica o mare saracie pentru altii.

sursa aici: http://gandeste.org/general/interviu-claude-karnoouh-antropolog-francez/14459

60. „Cel mai intunecat loc din iad este rezervat celor care isi mentin neutralitatea in timpul marilor crize morale.” – Dante Alighieri  (preluat de aici: http://conspiratiisimistere.wordpress.com/2013/08/08/planul-elitelor-pentru-o-noua-ordine-sociala/)

61. ” Sunt momente in care pe langa vidul imens pe care îl simt, si suferinta din suflet, ma uit in jur si vad cum lumea renunta la lupta, fara a lupta! Si asta ma deprima si mai tare. Insa renunt sa cred ca asta e tot ce se poate face, pentru ca daca toti am face astfel, ar insemana sa renuntam la a trai, inca inainte de a ne naste. Va invit să va gânditi si la cei dragi si sa nu renuntati usor la lupta, pentru ca lupta nu e pierduta! Nu sunt necesare minuni! E necesar sa ne schimbam mentalitatea si starea de letargie in care ne complacem privind situatia in care ne aflam, daca vrem sa se intample “minuni” si in viata noastra!”  (Cristian Gologan , sursa AICI) – pasajul se referă la lupta anti cancer, dar se potriveşte perfect şi pentru lupta pentru dreptate, libertate, normalitate şi moralitate în România şi orice altă ţară asuprită din interiorul şi din afara graniţelor sale.

( mai adaug din când în când )

62. “Sistemul este vinovat de toate cele ce le simtiti ca fiind rele in toate tarile globului terestru…” –  Antonin artaud (găsit într-un comentariu aici: http://gandeste.org/general/oana-pellea-abaterea-atenției-de-la-probleme-reale-manipulare-instigare-la-ura-instigare-la-crima-pana-și-o-bucata-de-lemn-iși-da-seama/32230)

63. “Un popor care prețuiește orice altceva mai mult decât libertatea, va sfârși în scurt timp prin a o pierde irecuperabil. Ironia sorții este aceea că dacă valorile prețuite mai mult decât libertatea sunt banii sau confortul și acestea se vor pierde la fel de repede” (Eugen David, preşedintele asociaţiei Alburnus Maior, care luptă de 14 ani împotriva proiectului cu cianuri de la Roşia Montană, sursa aici: http://gandeste.org/general/eugen-david-romanul-pentru-care-tacerea-nu-este-de-auratata-timp-cat-inca-suntem-stapani-pe-pamantul-nostru-suntem-stapanii-lumii-și-suntem-puternici-și-nu-putem-fi-manipulați/32433)

64. Despre lupta unor sateni cu niste baieti smecheri care le defrisau illegal padurile: Pentru că s-a ajuns la presiuni şi ameninţări de tip mafiot. Pentru că absolut toată lumea a devenit curioasă cât vor satenii ca să se oprească din lupta lor, pe principiul “fiecare are preţul lui”, dar nimeni nu pare a înţelege că ei nu vor nimic mai mult decât ce e al lor din moşi stramosi, de drept şi moral! S-ar fi oprit, pentru că aşa e creştineşte în Postul Paştilor, dar şi-au adus aminte  că “ deseori  creştinismul e confundat cu prostia, cu un fel de cucernicie tâmpă şi laşă. … ca şi cum menirea creştinismului n-ar fi decât să lase lumea batjocorită de forţele răului, iar el să înlesnească fărădelegile dat fiind că e, prin definiţie, osândit la cecitate si paraplegie. Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi şi cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi…”  Asa că oamenii continuă! Sub cele mai diverse forme ( legale, morale, de bun simţ şi cu responsabilitate).  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/la-boholt-romanii-au-gasit-solutia-urmati-modelul-boholt/

65. “D-lor, în consecinţă, noi venim cu cîteva soluţiuni practice care poartă nota tinereţii:

CEREM introducerea pedepsei cu moartea, exclusiv pentru manipulatorii frauduloşi ai banului public. (Aplauze pe mai multe bănci).

D.V.G.Ispir: D-le Codreanu, d-ta te intitulezi creştin şi purtător al ideei creştine. Îţi aduc aminte – eu sunt profesor de teologie – că susţinerea acestei idei este anti-creştină. (Aplauze).

D.Corneliu Zelea Codreanu: D-le profesor, daţi voie să vă spun: cînd este chestiunea să aleg între moartea, dispariţia ţării mele şi aceea a tîlharului, eu prefer moartea tîlharului şi sunt mai bun creştin, dacă nu permit ca tîlharul să-mi nenorocească ţara şi să mi-o ducă la pieire. (Aplauze pe mai multe bănci). ” Preluat din discursul lui Corneliu Zelea-Codreanu în Parlamentul României, Monitorul Oficial, 3 Decembrie 1931,  sursa aici: http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/discursul-lui-c-z-codreanu-in-parlament-din-carticica-sefului-de-cuib-citire-ii/

66. „Bun cu adevărat e numai acela care nu lasă a se săvârşi răul în împrejurul lui.” – Nicolae Iorga  (sau sub alte forme: “Tot ce-i trebuie raului ca sa invinga este sa nu faci nimic impotriva lui” ; “Răul învinge când oamenii buni nu fac nimic” , “Raul nu invinge daca lupti impotriva lui”)

67. “DEȘTEPȚII SE AJUTĂ, IDIOTII ÎȘI DAU LA CAP” (Ovidiu Creangă Basarabeanul, sursa aici: http://covidiu.wordpress.com/2011/02/07/1871/ )

68. “Problema pe care mi-o pun eu ca şi cetăţean care am o situaţie decentă – am o pensie rezonabilă şi o casă în care nu mi-e frig – este că am în jurul meu bieţi oameni care n-au un loc de muncă, oameni care mor de foame. Îmi pasă şi de oamenii de-aici de la blocuri pe care-i văd cum trăiesc şi nu-mi prieşte. Degeaba am o bucată de pâine în plus dacă-l văd pe cel de lângă mine lipsit de orice perspectivă. ” Procuror militar col. (r) Gheorghe Oancea, sursa aici: http://www.cotidianul.ro/exista-un-dosar-rosia-montana-el-trebuie-redeschis-de-dna-223595/

69. “Românii sunt prea critici cu ei înşişi. Nu acolo e problema. Slăbiciunea noastră vine din convingerea oarbă că dimensiunea problemelor cu care ne confruntăm este unică, nemaiîntâlnită. Că nicăieri în lume nu există politicieni mai ticăloşi decât aici, corupţie, rapacitate, ticăloşie, dezinteres pentru binele comun ca la noi. Că totul ni se trage de la extraordinarul context geografic, istoric, religios, cultural care a şlefuit acest popor până la profilul lamentabil de azi. Răscrucea de imperii, turcii, ruşii, comuniştii, capul plecat sabia nu-l taie şi tot aşa. De aici, fatalitatea. Credinţa că nu avem nici o şansă să învingem vreodată demonul care ne mănâncă măruntaiele deoarece a fost perfecţionat în mii de ani şi forjat de forţele implacabile ale istoriei. Atât de mult ne-am îndrăgostit de miturile fondatoare ale neputinţei noastre încât cei mai mulţi am încetat şi să mai încercăm să vedem cât adevăr există în ele. Nu o facem tocmai din teama că vom descoperi că ne protejăm de mustrările de conştiinţă cu o mare minciună.

Realitatea: şi alţi oameni trec prin aceleaşi încercări ca şi noi. Singura diferenţă care contează este că unii nu abandonează niciodată lupta şi reuşesc să găsească dozajul optim de idealism, inteligenţă şi pragmatism cu care îi pot pune la respect pe cei ce îi abuzează.” (preluat dintr-un exemplu de “eliberare locală” din SUA: http://atreiaforta.wordpress.com/2013/10/05/steve-fulop-un-model-de-urmat-fiul-unor-emigranti-din-romnia-a-nvins-sistemul-n-jersey-city-contra-lui-obama/

70. “Dacă ajuți un om aflat în suferință în sensul de a-i alina suferința, întregul se va simți mai bine. Iar tu ești parte din întreg. Încercând mereu să-mi creez condițiile să mă simt bine, mă voi izbii mereu de ceilalți care nu se simt bine, pentru că întreaga societate presupune o raportare, o relaționare. Ajutându-l pe cel de lângă mine, am ajutat la vindecarea întregului care mă va face pe mine să ma simt mai bine. Se pare că așa a fost construită ecuația: dacă vreau să îmi fie bine, trebuie să îl ajut pe aproapele meu , nu pe mine.” (preluat de aici: http://reamintiri.blogspot.ro/2013/10/avem-uneltele-necesare.html)

71.Oameni de valoare sunt şi oamenii cu o vastă cultură, care se implică social, punându-şi cunoştinţele în slujba comunităţii. Sunt oameni lucizi care ştiu să ţină în mână busola vremurilor în care trăiesc, ştiu s-o citească, s-o interpreteze şi să anticipeze direcţia bună de urmat, şi nu doar că ştiu să ne comunice toate acestea dar sunt capabili să ne şi dea argumente în acest sens. Sunt oameni cu viziune şi iniţiativă, care chiar şi în cel mai negru întuneric, sunt capabili să aprindă torţa cu care să ne lumineze calea şi să-şi asume responsabilitatea de a ne sta în frunte.” (Remus Constantin Raclău, preluat de aici: http://www.universulromanesc.com/ginta/entries/101-Egalitarism-meritocraţie-ierarhie-şi-valori-2 )

72. “A fi cel mai bun nu înseamnă întotdeauna a fi neapărat şi bun: cel mai bun vânător, cel mai bun lunetist, cel mai bun drujbist, cel mai bun războinic, întâiul ins din topul bogaţilor…- poziţii şi stări “de satisfacţie” obţinute fără excepţie cu preţul suferinţei cuiva şi a ceva. (…) Întreaga criză a prezentului – spirituală şi materială – este rezultatul acestei mentalităţi “a învingătorului”, a îmbogăţirii în dauna celui sărac, a supuneri celui mai slab, a lăcomiei fără de măsură. Ieşirea din criză se va realiza doar trăind altcumva: înlocuind separaţia prin comuniune, înfruntarea prin întrajutorare, “fărădemăsura” prin echilibru, individualismul prin “noi” care să nu însemne numai “noi, oamenii”. Trebuie dărâmat zidul dintre omul-individ şi Adevăr, dintre omul-individ şi Viaţă. Altfel nu se poate.”  (Nicolae Dărămuș, sursa aici: http://gandeste.org/general/nicolae-daramuș-de-la-era-egoului-la-era-fratiei-postfața-la-inocenții-marii-terori/34062)

73. “Dacă “nu mă interesează”, prefer sa sap acum o groapa in pamant si sa ma intind in ea, pentru ca planeta si tara asta nu au nevoie de umbre. Au nevoie de oameni vii. UNITI!” (Iunia, preluare de aici: http://www.iunia.ro/marea-adunare-de-la-campeni.html)

74. “Majoritatea oamenilor nu conştientizează sistemul (bun sau rau) şi nu vor sa-l inteleaga, ei doar încearcă să-şi găsească locul in acesta, fără să fie conştienţi că astfel contribuie la perpetuarea sistemului. Lumea intotdeauna a fost impartita intre cei manipulati si manipulatori, intre cei care muncesc si cei care profita de munca primilor. (…) Nu esti liber, doar ai senzatia ca esti liber si asta special ca sa nu te revolti direct impotriva lor” (sursa aici: http://eliberareamintii.wordpress.com/2008/03/19/eliberarea-mintii/)

75: ” Inteligenta o au cei care pun intrebarile si nu cei care cred fals ca au raspunsurile!” (sursa: http://eliberareamintii.wordpress.com/2007/07/20/controlul-populatiei-prin-conditionarea-mintii/)

76. ” Niciodată nu se va schimba nimic de la sine! Atâta timp cât accepți să fii jefuit, vei fi jefuit! Lucrurile în lume, dar mai ales în țara asta merg din prost în mai prost nu din cauza celor câțiva care fură, ci din cauza celor mulți care acceptă să fie furați. Răul întotdeauna va exista pe pământ, lipsa de reacție și acceptarea are fix același efect ca și asocierea cu acesta, adică se alege praful de tot, rapid si sigur. (…) Dacă  100.000 de oameni ar spune NU, ar ieși în strada și la orice abuz flagrant ar ieși să protesteze, atât ar fi suficient! N-ar fi nimeni arestat, n-ar muri nimeni, nu ar păți nimeni nimic. De unde frica asta si pasivitatea asta morbide? Spuneți NU, ieșiți din amorțeală, din pasivitate, din moarte clinica, chiar există o șansă!!! A face, în cazul ăsta, nu înseamnă a munci cu capul plecat, nu înseamnă să fii sclav, ci înseamnă să ridici capul din moloz și să spui un mare NU! și să iei atitudine, acum, în ceasul al 12-lea! ” (sursa: http://www.initiativepentruromania.ro/schimbarea/)

77. “Oamenii sunt prea inocenti sa vada raul (existent deja în societate), sunt artificial docilizati de scoala, religie si societate sa NU vada raul absolut si sunt lipsisti de arme sa se lupte impotriva acestuia.” sursa: http://eliberareamintii.wordpress.com/2007/08/04/razboiul-invizibil/

78. ” Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.”  sursa: http://eliberareamintii.wordpress.com/2007/11/   (sau altă variantă: “Oamenii inteligenti discuta idei, oamenii obisnuiti discuta evenimente, iar oamenii prosti discuta despre alti oameni”.)

79. ” In ziua de azi, ca sa fii curajos in Romania sau in lume in general trebuie sa te uiti daca ai frigiderul asigurat si eventual acoperisul deasupra capului… Ei stiu asta si de aceea ne-au adus in stadiul asta de saracie si indobitocire.” – citat din Gabriela, cititoare a blogului Ce-i cu noi?

80. ”FAPTUL CĂ NU REALIZĂM, NU CONŞTIENTIZĂM ŞI NU NE PASĂ CĂ NOI NU MAI DECIDEM VIITORUL NOSTRU ESTE UN LUCRU FOARTE FOARTE GRAV ŞI DENOTĂ DISTRUGERE MENTALĂ PREMEDITATĂ” (Emilian, Ce-i cu noi?)

81. ”Azi daca conducerea PCR ar fi ramas in picioare, tara noastra era o superputere mondiala, paciuitoare si avansata, dar acest lucru a fost preconizat de oculta mondiala. Daca oamenii din tara noastra au o stabilitate economica, ei continuă sa fie niste caractere puternice si cu sentimente puternice de unitate. În schimb, s-a incercat experimentul saracirii si prostirii neamului, in speranta ca vom deveni rai si nu vom sesiza ce se intampla, ca pentru bani vom da si aurul si gazele de sist si apa si lemnul si tara si familia si pe Dumnezeu. Credeti ca schimbarea de regim a fost pentru binele nostru? NU. A fost necesara findca sub regimul N.Ceausescu nu se puteau lua aceste bogatii la preturi de nimic. ” (blog inspatelerealitatii.wordpress.com)

82. Iluzia vieții – Suntem suma gândurilor și a credințelor noastre. Credințe care au fost plasate în mintea noastră de părinți, școală, prieteni, filme societate, de obicei fără acordul nostru, sau mai precis fără să fim conștienți de asta. Toate aceste credințe și condiționări formează tiparul. Tiparul care repetat la nesfârșit ne va crea iluzia vieții. Spun iluzia, pentru că Viața începe cu-adevărat în momentul în care ieșim în afara tiparului. Și primul pas pentru a evada dintr-o închisoare, este să recunoaștem și să înțelegem că suntem prizonieri. Altfel, nici măcar nu vom încerca să evadăm. (Paul Adam, sursa AICI)

83. JG: The greatest danger to our planet is that we lose hope – especially if our youth loses hope. Because, if we have no hope, we give up and stop trying to do our bit to make a difference. (Jane Goodall – sursa aici: http://econewsnetwork.org/2013/10/a-conversation-with-jane-goodall/)

84. ”The truth is extreme. To make it moderate is to lie”. (traducere și adaptare: ”adevărul este foarte dur; să-l prezinți ca fiind nu atât de grav precum este în realitate înseamnă să minți” (youtube Storm Clouds Gathering – The road to World War 3)

85. ”The limits of tyrants are prescribed by the endurance of those whom they oppress” (traducere și adaptare: limitele tiranilor sunt date de acceptul celor pe care ii exploatează) (Evolvfest)

86. ”Cei care au privilegiul de a ști, au datoria de a acționa” (Albert Einstein)

87. “Ma­teria în sine nu poate aduce fericirea, cum nu o poate aduce nici faima artistică sau intelectuală. Nu devii fericit în momentul în care aduni, ci în momentul în care dăruieşti. Valorile, indiferent că sunt materiale, spirituale sau intelectuale, trebuie acu­mu­late pentru a fi dăruite.” (Părintele Pantilimon de la mânăstirea Oasa – sursa AICI)

88. “[…] Vointa se hraneste cu vointa, motivatia cu motivatie, rabdarea cu rabdare etc. Toate abilitatile mentale si procesele psihice sau fiziologice se intaresc numai daca sunt cultivate permanent, daca cerem progresiv tot mai mult. De aceea trebuie sa renuntam cat se poate de mult la comoditatile, la protezele inutile pe care ni le ofera in prezent societatea de consum. Fiecare proteza poate constitui cauza dobandirii unei infirmitati si a amputarii uneia dintre puterile naturale ale mintii si ale trupului uman.” (Virgiliu Gheorghe) (gasit AICI)

89. „Pe românii transilvăneni, din adâncul lor somn (vreau) să-i trezesc și cu voia către tot ce e adevărat, plăcut și drept să-i îndrumez” (Mitropolitul Andrei Șaguna, 1834, sursa AICI)

Emilian, 17 martie 2013 (+update periodic), ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

7 responses to “Lista colectie citate zicale motto-uri celebre educative, chestii in care cred si dupa care actionez in viata. Emilian, blog Ce-i cu noi? (edu24)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  2. 25. “Morala despre situaţia României este simplă:
    – lucrurile merg in functie de calitatea celor care conduc
    – schimbarea se va produce cand se va schimba conducerea
    – asta se va intampla atunci cand oamenii cu “idealuri umane” vor fi mai uniti si mai organizati decat cei care au doar “interese antiumane”. ” (citat dintr-un profesor adevărat cu care sunt perfect de acord)

    Emilian tu eşti de acord!
    Eu nu sunt de acord cu tine şi cu învăţătorii, în general, atâta timp cât nu se cunoaşte cauza tuturor relelor din lume!
    Nu sunt sigur că înţelegi ce ştiu şi scriu eu.

    • Bineinteles ca NU stiu ce stii tu si la ce te referi, pentru ca nu vrei sa zici nimic ci doar sa te “joci”. Eu n-am chef de joc, deci, nu mai da comentarii aiurea, nu vor fi publicate. Daca tu cunosti cauza tuturor releleor din lume, esti liber sa o prezinti publicului larg. Desigur, nu o vei face… Gata. pa!

  3. [quote author=Emilian][b]
    25. „Morala despre situaţia României este simplă:[/b]
    – lucrurile merg in functie de calitatea celor care conduc
    – schimbarea se va produce cand se va schimba conducerea
    – asta se va intampla atunci cand [b]oamenii cu „idealuri umane” vor fi mai uniti si mai organizati decat cei care au doar „interese antiumane”. [/b] (citat dintr-un profesor adevărat cu care sunt perfect de acord)
    [/quote]
    Emilian tu eşti de acord!
    Eu nu sunt de acord cu tine şi cu învăţătorii, în general, atâta timp cât nu se cunoaşte cauza tuturor relelor din lume!
    Nu sunt sigur că înţelegi ce ştiu şi scriu eu.
    Când oamenii vor ştii că credinţele sunt cauza tuturor relelor din lume dar şi al progresului, abea atunci vom putea sta de vorbă fără să ne auzim în vederea găsirii Adevărului. Numai Adevărul ne va face slobozi.
    [quote author=Emilian]
    26. „Se spune (prea) frecvent că românii sunt idioţi; nu e deloc adevărat. Sunt, pur şi simplu, obişnuiţi să locuiască în camera slugilor. Şi prea obosiţi ca să mai încerce să iasă de acolo. Deficienţa nu e de ordin intelectual, ci de ordin moral.” (Prof. Adrian-Paul Iliescu de la UB – citat preluat de AICI – găsiţi acolo şi alte citate interesante)
    [/quote]
    Când veţi înţelege şi, bine înţeles, când veţi şti că morala biblică şi celelalte morale derivate din ea au împrăştiat în lume credinţa şi minciuna, cu care este condusă lumea de mii de ani de către evrei – abia atunci vom găsi rezolvarea împreună fără să ne facem auziţi.
    Aţi înţeles înţeleţilor?

    • Deci, pe scurt, distrugerea religiilor este rezolvarea – adica sa luptam cot la cot cu evreii si cei care conduc lumea din umbra (pentru ca asta incearca si ei printre altele… sa distruga religiile lumii)

      • Nu ai înţeles!
        Nu am timp acum să-ţi detaliez, am altceva de făcut. La mine-i ora 2:15 după amiază şi încă nu mi-am făcut plimbarea zilnică.
        Pentru a rezista până la victoria finală trebuie să am grijă, în primul rând de sănătatea mea.
        Aşa că, te rog, dă-mi răgazul necesar de care am nevoie la vârsta mea.

Spune-ți părerea aici: