Adevarul dur despre regionalizarea României si impartirea teritoriala a tarii. Diparitia statului Romania si a poporului roman (pol114)

Adevarul dur despre Regionalizarea României si impartirea teritoriala a tarii. Diparitia statului Roman, transarea romaniei regionalizare federalizare regiuni alipirea ardealului la UngariaUna dintre cele mai mari probleme ale oamenilor este incapacitatea de a căuta, vedea, accepta şi conştientiza adevărul dur din jurul lor….realitatea aşa cum este ea…şi anume…GRAVĂ…DURĂ… Unul dintre cele mai grave lucruri care i s-au întâmplat poporului român de-a lungul existenţei lui este ce i se întâmplă acum, în prezent – regionalizarea României şi dispariţia statului român. Citiţi textul de mai jos, preluat de pe internet, ca să vă faceţi o idee despre ce se urmăreşte de fapt prin împărţirea teritorială administrativă a României pe regiuni autonome, şi citiţi şi articolul Regionalizare? Federalizare? “Mai multă Europă”? “Deloc Românie”? pentru a înţelege şi mai clar situaţia gravă în care ne aflăm ca popor. Detalii în continuare:

TRANŞAREA ROMÂNIEI. Scopul ascuns al regionalizării României: alipirea Ardealui de Ungaria. Dispariţia statului România    –    de Mugur Vasiliu, sursa aici: http://axa.info.ro/editoriale/raportul-orbului/transarea-romaniei/

Se petrece acum şi aici, sub ochii noştri care au încetat să ne mai lumineze sufletele deşi stau larg deschişi. Întâi s-a răspândit un zvon îngrozitor, de către răspândaci de sorginte dubioasă. Apoi, timp de 21 de ani, s-au auzit tot felul de scenarii care aveau aceeaşi temă: pierderea Ardealului; atât de multe şi, printre ele, unele atât de absurde, încât cu greu puteau fi crezute. Dar, în puzderia de zvonuri, se ascundeau şi planurile adevărate, care însă, prin apropierea de cele imposibile, păreau şi ele, într-un fel, la fel de imposibile – acesta este un binecunoscut truc de ascundere a adevărului. De fiecare dată a reuşit – şi acum a reuşit. Se ştia din anii 1987, 1988 că există intenţia criminală de dezmembrare a României şi că, dincolo de intenţie, existau şi nişte planuri, o strategie cu acest scop.

După evenimentele din decembrie 1989 – adică după lovitura de stat şi măcelul făcut de aceiaşi autori – lucrul a început să capete contur: în martie 90, la Târgu Mureş a fost făcută, de către serviciile secrete maghiare împreună cu parte din populaţia maghiară din zonă, prima încercare de rupere a Ardealului din trupul României, după mai multe decenii. N-a reuşit. De altfel, lovitura a fost pregătită destul de pripit în cancelariile europene şi la Budapesta, pe de-o parte, iar pe de altă parte lipsea exerciţiu participării la istorie, atât în ceea ce îi priveşte pe maghiari cât şi în ceea ce ne priveşte. După Târgu Mureş, uşor-uşor am început să aflăm cum stau lucrurile – cum anume stau lucrurile, măcar o parte dintre ele. Am aflat că Ungaria a sprijinit activ atât declanşarea loviturii de stat din 1989, prin Laslo Tokes şi prin angajarea de trupe speciale care jucau rolul de terorişti, cât şi implementarea „democraţiei” proprie unei europe decăzute, atât creştin, cât şi moral – mai precis spus, unei alte europe. Toate acestea au fost făcute de maghiari, în schimbul promisiunii ferme că Ardealul va face parte din Ungaria – există şi un mit al „Ungariei mari”, care este pe cât de penibil şi caraghios, pe atât de periculos. Ceea ce este foarte interesant este că nici un istoric român nu mai pomeneşte de faptul că, mare parte din teritoriul actual al Ungariei, este teritoriu românesc – mai precis până la Tisa -, furat în alte ocazii istorice.

Aşa că, ar fi corect ca acest mit al „Ungariei mari” să se refere la actualul teritoriu care este ilegal şi fraudulos de mare, deşi seamănă cu câteva judeţe din România. Am mai aflat de aşa numitele planuri – oficiale, deşi prezentate cu rezervă – Huntington, al căror autor – Samuel Phillips Huntington – prezenta în cartea lui, The Clash of Civilizations, harta României fără Ardeal; am aflat, desigur neoficial, cum că atât Uniunea Europeană cât şi Statele Unite ale Americii susţin şi garantează ca acest rapt teritorial să se pună în fapt; am aflat, de asemenea, cum că există un plan după care parte din România a Moldovei şi Basarabia urmează să se unească pentru a forma un stat de sine stătător, care se va numi ceva cu Israel; că este mare nevoie ca ţiganii să aibe propria lor republică – fără nici un fel de glumă, deşi sunt de acord că este de tot râsul până aici – iar noua republică va fi o parte din Oltenia cu capitala la Strehaia şcl. Dar am mai aflat şi că, de jur-împrejurul Ţării, statele privesc cu lăcomie la tot teritoriul României. Şi multe altele am mai aflat, în toţi aceşti ani. De neînţeles însă – nu ne-a folosit la nimic ce am aflat; foarte puţini au luat în serios toate aceste lucruri. Mai mult, cei care au considerat că trebuie să atragă atenţia românilor asupra pericolului, din ce în ce mai evident şi eminent, au fost şi sunt consideraţi ca fiind extremişti. Revista AXA are o rubrică permanentă referitoare la situaţia din zona Harghita Covasna, rubrică realizată de Centrul de studii al Forumului Civic din Harghita, Covasna şi Mureş, pusă la dispoziţie de neobositul luptător pentru România, Profesorul Ioan Lăcătuşu. Din pricina acestei pagini suntem consideraţi şovini şi extremişti, iar unii dintre abonaţii revistei noastre s-au retras pur şi simplu – motivând că ei nu sunt de acord cu această perspectivă „şovină” şi „extremistă”, că nu-i interesează ce se petrece la Harghita Covasna şi că ei sunt…ortodocşi!

Sigur că inepţia depăşeşte puterea de imaginaţie omenească, şi, la fel de sigur, că prostia este eternă. Astfel că, în acest moment în care Uniunea Europeană a arătat cu mare claritate că susţine dezmembrarea României prin acceptarea unei reprezentanţe diplomatice secuieşti la Bruxelles; în acest moment, când este mai evident decât evidenţa însăşi că Statele Unite ale Americii şi armata internaţională şi suprastatală NATO – care a absorbit puterea militară a României, lăsând-o fără apărare militară -, nu oferă nici un sprijin României, în orice eventual conflict (fapt demonstrat în cazul conflictului Canalului Bâstroe); tocmai în acest moment, apare ca o poveste duioasă, gospodărească, legitimă şi nevinovată, „reorganizarea teritorială administrativă” a României. Trebuie să fii cu totul înapoiat mintal să nu vezi şi să nu înţelegi ce se întâmplă. Sau trebuie să fii orb, ca opţiune existenţială.

CITIŢI CONTINUAREA AICI: http://axa.info.ro/editoriale/raportul-orbului/transarea-romaniei/

Citiţi şi:

16 mai 2013: Regionalizare sau apărarea interesului național?!

Regionalizare? Federalizare? “Mai multă Europă”? “Deloc Românie”?

Cedare de suveranitate?! “România ar putea fi nevoită să modifice articolul 1 din Constituţie, pentru a “oferi mai clar elementele de suveranitate Bruxelles-ului”

http://gandeste.org/general/cui-ii-dam-suveranitatea/28196

Parvulescu & Co, lupii paznici la oi plantati “sa modifice” Constitutia, se tem rau de pedeapsa cu moartea. Si de armele romanilor

Modificarea Constitutiei mai 2013 – politizarea dezbaterilor ONG-urilor. Nu cred ca voi vota favorabil noua constitutie la referendum (pol127)

Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35)

11 oct 2013: Vicepreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Florea (PDL), demisioneaza ca protest: Descentralizarea lui Dragnea va “imboieri” deciziile consiliilor judeţene

Emilian, 20 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

23 responses to “Adevarul dur despre regionalizarea României si impartirea teritoriala a tarii. Diparitia statului Romania si a poporului roman (pol114)

  1. Pingback: Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice actuale corupte (pol118) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, economic, ecologic, politic si social (pol119) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121) | CE-I CU NOI?

  4. mai mare rusinea,am ajuns ca niste oameni care au vemit la noi in Tara si au capatat cetatenie ROMANA sa comande la noi in tara.sa doreasca autonomie teritoriala,si alte dorinte absurde. Noi nu avem nevoie de ei daca vor sa locuiasca in Rominia sa se supuna legilor noastr si sa taca din gura./nu le convine,foarte bine,sa mearga in tara de unde provin,nu i-am obligat noi sa se stabileasca aici, nu avem nevoie de ei si ei au dorit sa ramina aici. Cum altii s-au repatriat?Nepotii lor, fii lor, nu au mai dorit sa ramina in Rominia,au plecat in tara de origine/ex.evreii….si altii/ nu suntem sovini cum ne numesc altii,sau alte popoare,de ce in america nu cer cei ce sunt cetateni Americani autonomie pe diverse teritorii? In cazul nostru sunt vinovati si cei din Guvern,de ziua ungariei in Covasna,Harghita au sarbatorit maghiarii cu multa pompa ,arborind steagul maghiar,cu fanfara,imbracati in tinuta militara….etc. Cine a aprobat o astfel de manifestare in TARA NOASTRA?//// guvernele pe care le-am avut pina acum ,toate au socializat cu U.D.M.R. de ce?noi nu suntem in stare sa ne conducem toate departamentele din teritoriu?Ptr putere au facut COMPROMISURI. Haide-ti sa ne ,,Desteptam” din somnul asta in care dormim de zeci de ani.Zic ca DUMNEZEU sa ne ajute. AMIN

  5. Pingback: Este oficial – Europa se va federaliza in curand. Anunt facut de Barroso si Angela Merkel. Romania pierde suvernitatea si dispare ca stat si popor (nom25) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Cum vrea Ponta sa dea drumul la proiectul Rosia Montana mai 2013 – modifica Constitutia si sistemul de expropriere (pol125) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  7. Pingback: Probleme modificare Constitutie 2013 si reimpartirea teritoriala – Graba re revizuirii Constitutiei – articol foarte bun Gheorghe Funar. Regionalizarea – colonizarea Romaniei (pol128) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportame

  8. Pingback: Modificarea Constitutiei mai 2013 – politizarea dezbaterilor ONG-urilor. Nu cred ca voi vota favorabil noua constitutie la referendum (pol127) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  9. Pingback: Probleme modificare Constitutie 2013 si reimpartirea teritoriala – Graba re revizuirii Constitutiei – articol foarte bun Gheorghe Funar. Regionalizarea – colonizarea Romaniei (pol128) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportame

  10. Pingback: Transilvania in pericol – cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei (pol 143) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  11. Desigur ca nu am foarte multe informatii referitoare la aceasta tema, asa ca pot sa va spun cum vad eu problema. Regionalizarea nu inseamna ruperea Romaniei in 2 in 3 sau in 10 regiuni ci inseamna o organizare mai buna, o organizare unde sa nu mai mearga toate hartiutele la Bucuresti. O organizare unde banii din Transilvania sa nu mai mearga la asistatii social din Moldova Dambovita (pe scurt toti betivii lenesi) care s-au invatat cu acest ajutor (un fel de cersetorie). Poate ca daca nu vor mai avea de mancare vor pune si ei mana sa lucreze. Inteleg ajutorul si toleranta dar cand toleranta asta e veche de 1 secol parca ceva nu e tocmai in regula. Din cunostintele mele in Germania sunt asa numitele landuri, iar intre aceste landuri exista o competitie fiecare incearca sa fie mai bun decat celalalt pentru. In Romania la momentul actual nu exista astfel de competitie benefica exista doar ura si fiecare incearca sa il impiedice pe celalalt sa faca ceva (sa moara si capra vecinului) mentalitate indusa de o anumita institutie din Romania :)

    • Moralitatea LIPSA a politicienilor din Romania se va manifesta IN ORICE FORMA DE ORGANIZARE TERITORIALA. De ce si-ar schimba politicienii stilul de viata, si anume FURTUL din banii publici, doar pentru ca avem in plus niste REGIUNI? NU SE VA SCHIMBA NIMIC IN BINE PENTRU POPULATIE !!! NU are de ce. Regionalizare este pentru poporul roman CEVA IN PLUS care NU II ADUCE NICIUN BENEFICIU. Ce vorbesti tu cu banii sa nu mai ajunga la bucuresti este principiul subsidiaritatii, care poate fi intr/adevar accentuat – sa ramana mai multi bani pe plan local. Dar nu este neaparat nevoie de regiuni pentru asta. Avem judete. Sunt ARHI SUFICIENTE pentru o dezvoltare regionala si locala eficienta. INSA NU SE DORESTE ACEST LUCRU LA NIVEL POLITIC!!! Acolo singurul interes este FURTUL si sclavagismul fata de puterile si companiile straine. LA FEL SE VA INTAMPLA SI CU REGIUNI SI FARA! E acelasi lucru. Din pacate insa, daca regiunile NU ADUC NIMIC BENEFIC POPORULUI, ELE ADUC UN MARE RISC – destramarea Statului national Romania. Risc cat se poate de real. De fapt, de aceea se doreste impartirea teritoriala a Romaniei pe regiuni de catre puterile straine care ne-au colonizat – pentru a destrama unitatea nationala a statului Romania. Ungaria abia asteapta sa anexeze Ardealul si Transilvania. Cei care conduc lumea din umbra, de asemenea, doresc disparitia statelor nationale si a controlului de la nivel national, pentru un control total al omenirii. Citeste mai mult. Uite, am creat o categorie pe site special pentru subiectul Dezmembrarea Romaniei. Citeste textele de acolo:

      https://ceicunoi.wordpress.com/category/dezmembrarea-romaniei/

      • Va inteleg punctul de vedere, insa mi se pare putin mai mult ca exagerati cu atatea teorii conspirationiste. Cum spuneam si in postarea anterioara acolo unde nu este competitie nu este nici victorie, asa este omul are nevoie de cineva care sa ii arate ca se poate. Sa va dau un exemplu, daca eu vreau sa accesez fonduri europene si uit sa pun o hartie sau cei care se ocupa cu gestionarea dosarului fac o anumita greseala (neintentionata) eu trebuie sa ma duc din Cluj (unde m-am nascut si unde locuiesc ) pana la Bucuresti. Eu nu stiu, probabil ca dvs sunteti mai informat decat mine, de fapt mai mult ca sigur :) nu ati putea sa imi dati o lista cu tari unde centralizarea este la un nivel atat de mare ca si in Romania.

      • Eu doar am coroborat informatii si le/am pus cap la cap. Cele mai multe texte despre dezmembrarea Romaniei (in principiu cam toate) puse pe acest site sunt preluari din alte parti (desigur, cu mentionarea sursei). In urma chestiilor pe care le-am citit pana acum, consider ca toate aceste informatii sunt veridice si toate aceste lucruri se intampla in timp ce noi stam ca niste oi adormite. Exista o diferenta intre “teoria conspiratiei” si “conspiratii”. Eu nu vorbesc deloc pe acest site de TEORII, ci de CONSPIRATII care sunt perfect reale si care au loc in jurul nostru de mult timp. “Intre ceea ce stii si ceea ce nu stii, este ceea ce presupui” (citat de pe gandeste.org). Citeste mai mult ca sa stii mai mult. Sigur ca e mult mai usor pentru psihicul si linistea noastra sa credem ca toate aceste lucruri sunt doar “teorii ale conspiratiei” care nu au nicio legatura cu adevarul si care sunt doar exagerari ale unor oameni paranoici. Ar fi bine daca ar fi asa. Din pacate situatia nu este roz, oricat de mult ne/am dori noi sa fie… Nu stiu ce tari sa iti recomand. Problema este insa CINE conduce la nivel national / regional / local si cine conduce la nivelul UE. Cam toti sunt oameni de rea credinta, corupti, marionete politice in mana celor care conduc pe bune lumea. Asta este problema principala. Oh well.

      • Acuma cine stie cine are dreptate…banuiesc ca timpul sau dupa ce vom muri vom afla adevarul :) dar pana atunci tin sa amintesc ca cine are banul are puterea prin urmare nu se poate ca 20% sa munceasca pentru someri, pentru asistati sociali. Nu mi se pare corect ca eu sa muncesc pentru ca partidul de la guvernare sa duca banii din Transilvania in Moldova sa le faca drumuri si sa le dea (ulei, faina etc) in campania electorala din banii nostri, bani prin care ar trebui ca noi sa ne construim autostrazi, spitale, academii, sa ne platim medicii si profesorii. Eu cred ca daca ni se va da sansa vom fi un exemplu palpabil pentru Moldova si Oltenia :) deci si prin urmare si ei vor ajunge la un nivel ridicat. Tot dezbatem aici teorii conspirationiste sau conspiratii si cetatenii de etnie maghiara sunt organizati, au asociatii, fiecare isi face partea lui de munca. Romanii sunt prea ocupati sa stea in birturi, asta e realitatea, toti vor sa primeasca de la stat de zici ca statul e izvor de bani (pentru unii chiar e, asta e adevarul, dar clasa politica e oglinda incapacitatii noastre de a spune nu compromisurilor). Probabil cand vom scapa de autocefalism vom fi mai multi pe aceeasi lungime de unda :). Sanatate si auzim de bine! :)

    • Sabine un singur lucru am sa-ti zic vis-a-vis de ura ta pt Moldova , ” Treceti batalioane ” mai treci pe la orele de istorie si-ti adu aminte cum moldovenii astia pe care toti ii batjocoriti au murit ca voi sa fiti liberi sa-i scuipati in ochi azi :) . PS – va mai mira ca fac misto de noi francezii .. si aia au uitat cati romani au murit ca ei sa fie liberi sa ne poata rade`n nas azi .

    • @sabin In Moldova nu exista niciun metru de autostrada, spre deosebire de Transilvania care sta cel mai bine din acest punct de vedere, deci banii munciti de voi au fost folositi tot in folosul vostru(intr-o mica parte, deoarece grosul tot la bancherii evrei ajunge), iar ajutoarele astea sociale de care spui tu ca beneficiaza moldovenii(nu DOAR ei, ci mai mult ei), reprezinta doar o parte infima din suma totala livrata catre bancile evreiesti. Is de acord ca doar cine munceste ar trebui sa si primeasca ceea ce merita, dar vezi tu… Dumnezeu de asta le-a lasat pamantul oamenilor: sa-l cultive, ca sa avem ce manca de pe propriul teren, nu vad de ce am avea nevoie de banii statului cand avem deja gradina pe proprietatea noastra… Ma refer la banii de mancare… Cand vine vorba de electrocasnice, case si alte chestii ce nu ies din pamant trebuie sa muncesti sau sa vinzi, desigur, pentru a te putea intretine… Desi se mai practica si schimbul pe unele site-uri de cumparaturi… Insa are dreptate Emilian ca romanii s-au dezbinat de multe categorii sociale(vezi ura dintre ardeleni si moldoveni, cea dintre bucuresteni si provincialisti etc.), iar acest lucru este tot un fapt premeditat de “stapani”. Nu are rost sa mai spun cate valori pe plan artistic, sportiv, literar, cinematografic s.a.m.d. a dat Moldova, dar asta nu inseamna ca moldovenii ar trebui sa-i desconsidere pe ardeleni de exemplu, deoarece trebuie sa fim la fel de uniti cum erau si stramosii nostri daci din care se trage tot neamul tarii noastre, daca vrem sa mai rezistam ca tara suverana, cam cat se mai poate asa ceva in ziua de azi…

      • Corect! Mafia sionista intretine o gramada de astfel de conflicte artificiale special pentru a ne tine ocupati si dezbinati. Si pentru a nu vedea adevaratii vinovati ai problemelor noastre…

  12. Poate ambii aveţi dreptate, dar de ce credeţi că doar în Ardeal se munceşte? Asistaţi social sunt în toată ţara, nu doar în Moldova şi Oltenia…şi nu-i numai vina lor. Şi muncitori harnici şi pricepuţi sunt în toată ţara, dar nu-i suficient pentru câţi exploatatori avem. Cu, sau fără regionalizare, omul de rând tot greu trăieşte: beneficiile sunt doar pe hârtie.

    • Beneficiile sunt doar pe hartie, dar efectele nocive pentru unitatea României şi poporului român se vor vedea concret, în teren, dacă are loc regionalizarea Romaniei. Sigur, nu maine, dar curand… Regionalizarea este un atentat la ideea de Stat unitar. Romania va fi rupta in bucati de puteri straine interesate sa faca asta, printre care Ungaria este prima interesata…

Spune-ți părerea aici: