Romania este o colonie a marilor puteri straine – control asupra resurselor, energiei, bancilor (nom5)

Romania colonie a marilor puteri cei care conduc lumea din umbra corporatii multinationale resurse naturale, banci, energie popor colonizatRedau un articol de pe site-ul gandeste.org, despre România – colonie a puterilor străine. Faptul că România nu mai este de ceva vreme un stat suveran, este una dintre realităţile pe care acest popor nu le poate accepta pentru că i-ar provoca mult prea mult stres psihic, şi ar fi nevoit teoretic să iasă în stradă şi să protesteze, pentru libertatea şi suveranitatea lui. Dar ştim că poporul nostru nu (mai) este în stare să facă asta…aşa că stă în ignoranţă şi acceptă colonizarea lui, fără să se gândească prea mult la asta, permiţând instalarea fără probleme a unei noi ordini mondiale.

Colonie?! Da, şi iată de ce! (sursa gandeste.org)

Când aud de aprecieri că România a ajuns din păcate o colonie, politicieni sau executivi din indiferent ce parte a spectrului parlamentar şi chiar analişti economici sau politici de toată reputaţia se fac toţi că plouă şi abia aşteaptă să-şi poată elibera auzul de asemenea blasfemii şi să se întoarcă la liturghiile lor despre mântuirea României în Uniunea Europeană şi în pieţele “libere” de comunism şi etatism. Vai, cum ar putea România, membră a UE, să fie o colonie?! Uite aşa, şi încă o colonie de la periferie, chiar a centrului vest-european al UE! Detalii în continuare:

Chiar dacă urechi fine de politicieni şi analişti refuză şi să audă aşa ceva, atributul de colonie nu reprezintă cumva vreo defăimare. Statutul de colonie l-au avut sute de teritorii, timp de sute de ani, şi doar într-un anumit context politic postbelic au ajuns la statutul de ţară. Ca să nu fim suspectaţi de interpretări comunistoide, consemnăm ceea ce Enciclopedia Britanică spune despre statutul de colonie din perspectiva politicii care îl generează, anume colonialismul: “Control exercitat de o putere asupra unei zone sau asupra unui popor ce depinde de ea. Printre scopurile vizate de colonialism se numără exploatarea economică a resurselor naturale ale coloniei, crearea de pieţe de desfacere noi pentru colonizator şi extinderea teritoriilor dincolo de graniţele naţionale”.

Păi, să vedem, printr-o simplă suprapunere a cazului românesc peste această grilă, dacă este vreo defăimare sau chiar numai o nevinovată greşeală atribuirea către România a calificativului de colonie. Iată, înainte de toate, ceea ce din România nu este sub control naţional: CLICK AICI PENTRU CONTINUARE

Citiţi şi al doilea articol din aceeaşi serie: Dacă nu colonie, atunci ce?!

gandeste.org

Citeşte şi: FMI distruge suveranitatea statelor si le duce spre faliment economic financiar (pol95)

Emilian, 10 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Romania este o colonie a marilor puteri straine – control asupra resurselor, energiei, bancilor (nom5)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice actuale corupte (pol118) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, economic, ecologic, politic si social (pol119) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Rugaciunea tinerilor din zilele noastre. Sfaturi pentru o viata mai buna. Romani liberi intr-o tara normala (bis12) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  5. Pingback: Cum dicteaza americanii ce se intampla in Romania – prin lobby ( trafic de influenta ) generalul Wesley Clark, ambasadorul Mark Gitenstein (nom27) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s