Ideea ca televizorul te informeaza este o ILUZIE. Televiziunea si mass media ii tine pe oameni dezinformati, manipulati si captivi in sistemul de exploatare si sclavie. Comparatie Informarea de la TV vs Informarea prin Internet (edu)

Comparatie Informarea de la TV ziare vs versus Informarea prin internet net ceicunoi televizorul informeaza este o ILUZIE televiziunea dezinformeaza ne tine oamenii dezinformati manipulati captivi sistem exploatareTelevizorul NU te informează ci doar MIMEAZĂ INFORMAREA. Conştientizarea acestui lucru este unul dintre paşii importanţi în trezirea la realitate. Informarea de la TV este o falsă informare. Cine vrea cu adevărat să se informeze foloseşte în ziua de azi internetul şi ţine televizorul doar pe post de mobiler sau îl aruncă. Prezint mai jos câteva idei care să vă facă să vă gândiţi mai bine înainte să aprindeţi televizorul, chiar dacă au mai fost povestite şi răsprezentate şi prin alte părţi şi vă invit să analizaţi la sfârşitul materialului o comparaţie între particularităţile informării de la TV vs informarea prin internet. Detalii în continuare:

Ceea ce vedem noi la televizor sunt programe oferite de diferite posturi de televiziune. Posturile de televiziune sunt fie publice (foarte puţine – gen TVR în Romania) care ajung să fie “patronate” indirect politic, fie PRIVATE (marea majoritate). Private înseamnă că aparţin unor anumite persoane. Scopul pentru care o persoană ar vrea să deţină un post de televiziune, sau mai mult, un întreg trust de presă este împărţit în două: pe de o parte pentru BANI grămadă din publicitate plătită de companii care vor să-şi facă reclamă, şi pe de altă parte pentru SATISFACEREA UNOR INTERESE, de regulă politice.

Trusturile de presă din România sunt conduse de oameni corupţi cu afinităţi/legături politice – cine a lucrat în presă sau mass media stie ca subiectele cu adevărat relevante, care lovesc în corupţie, ilegalităţi, sau despre anumite teme “sensibile” etc, sunt cenzurate și NU IES LA PUBLICUL LARG FĂRĂ ACCEPTUL ŞEFULUI (sau subalternului şefului pus acolo special pentru a tria informaţia – redactor sef, producătorul emisiunilor tv, moderatori de talkshowri etc etc etc).

Cel mai bine s-a văzut că PRESA din România ESTE VÂNDUTĂ şi serveşte altor interese decât interesului naţional al poporului român pe 1 septembrie 2013. Detalii AICI (punctul 1).

Televizorul îţi mentine atentia pe un anumit subiect, prezentat în momentul în care te uiţi tu la tv, chiar dacă poate nu e cel mai relevant pentru momentul acum si pentru viata ta de acum sau din viitor. Însă nu tu decizi dezbaterea. Dezbaterile şi informările de la tv sunt stabilite de ALTII, de cei care deţin trusturile TV. Iar tu, telespectatorul, ești captiv în cadrul informatiilor oferite de aceştia şi de invitaţii lor. De regulă, cei mai mulţi invitaţi de la TV bat apa în piuă, adică vorbesc mult fără să spună în realitate ceva util sau relevant, iar tu pierzi timpul de pomană. Toţi sunt deontologi, toţi sunt corecţi, toţi se dau imaculaţi, când în realitate majoritatea celor care apar pe sticlă în domeniul politic sunt corupţi până la os.

Televizorul trebuie aruncat pe fereastră de la etaj, trimis la reciclare, dat cadou duşmanilor sau folosit DOAR pe post de mobilier. Procentul de informaţii utile şi relevante la TV din toată cantitatea de informaţii oferite de TV este INFIM (adică foarte mic). Chiar dacă eşti (sau crezi că eşti) un bun “selector” al informaţiei de la TV, tot vei cădea în capcana şi iluzia că televizorul te ajută să te informezi. Pentru că NU tu alegi ce să se discute, ci ALŢII – asta înseamnă că ALŢII aleg cu ce să îţi ţii tu mintea ocupată. Apoi, NU tu alegi pe ale cui păreri să le auzi legat de subiectul dezbătut sau prezentat la TV, ci ALŢII aleg pentru tine. Apoi, tu nu ai cum să intervii, să zici o părere ceva, să ridici o întrebare. Totul este doar între moderatori şi invitaţi – ALEŞI DE ALŢII, nu de tine. Pe net poţi măcar interveni cu comentarii la un articol, la o ştire, la o dezbatere, la televizor nu poţi interveni în niciun fel. E ca şi cum te-ai uita la o piesă de teatru proastă şi ţi-e ruşine să pleci acasă înainte de final (în cazul nostru să stingi televizorul şi să îl arunci pe fereastră).

Chiar dacă zici “păi schimb canalul pe ceva mai bun”, te-ai gândit vreodată câte posturi de ştiri ai în România? Sau câte posturi care prezintă informaţii din sectoare importante precum politică, administraţie, sănătate, educaţie? Păi sunt foarte puţine posturile de știri, le numeri pe degetele de la mâini. Nu ai de unde alege! Restul sunt pentru divertisment și gunoi mediativ. Şi toate sunt patronate de oameni dubioşi, corupţi, care joacă un rol ordonat politic. Nu-ţi place o dezbatere TV, schimbi canalul, ajungi pe o altă dezbatere tv, unde se întâmplă acelaşi lucru – vorbitul de vorbe fără relevanţă, hăhăială, falsă deontologie, mimarea dezbaterii, dezinformare, manipulare, pierdere de timp etc. Deci… eşti captiv. Cei care patronează și cunosc tehnici de manipulare prin televizor (despre care poţi citi o grămadă de informații pe internet), sunt experţi în a te ţine ocupat şi a te dezinforma în timp ce-ţi crează impresia că eşti un om informat. Exact cum zicea o bătrânică într-un sat: “păi ce, eu nu ştiu ce se întâmplă de fapt, nu mă uit la televizor, nu citesc ziarele?”. Perfect! Da…  poate cândva informaţiile relevante, importante şi utile se mai găseau la TV şi prin ziare. În ziua de azi, DOAR PRIN EXCEPŢIE. Şi ziarele sunt de regulă vândute intereselor anti-româneşti – cele mai multe fac parte din aceleaşi trusturi de presă…

La un buletin de ştiri la TV o grămadă din informaţiile prezentate sunt NEimportante pentru tine şi tu eşti neinteresat de ele, dar, cu toate astea, eşti nevoit să le asculţi/vezi pe toate, ca să vezi tot buletinul de ştiri până la sfârşit (cine ştie, poate la sfârşit urma ceva important) şi la final să poţi gândi “gata, m-am informat”. În schimb, pe internet, tu alegi ce site să urmăreşti (DIN MILIOANE) şi TU alegi ce informaţii să citeşti sau să vizionezi pe acel site, apăsând doar pe titlurile care te interesează – astfel nu pierzi timpul cu gunoi mediatic, decât dacă alegi asta (la televizor îţi sunt impuse toate gunoaiele şi reclamele mincinoase; televizorul merge -> tu asculţi sau priveşti fără putere de decizie iar creierul tău este influenţat/manipulat fără să ştii).

Cei care conduc lumea din umbră sunt EXPERŢI în psihicul uman şi cum funcţionează creierul omului, şi valorifică aceste informaţii la maxim pentru manipularea şi adormirea noastră prin toate instrumentele pe care le au la îndemână, printre care TELEVIZORUL (şi mass media în general), este un instrument de manipulare DE BAZĂ.

Pe lângă manipularea şi dezinformarea evidente, televizorul îţi atrofiază creierul şi la propriu – detalii în textul cu Dependenţa de televizor (inclusiv multe alte link-uri relevante despre efectele televizorului asupra părţii noastre biologice, creier, minte, spirit critic etc).

Oamenii în varstă şi oamenii săraci sunt captivi informării prin TV pt ca e ieftină şi accesibilă – apeşi pe un buton de on-off la tv si apoi apeşi un alt buton (de la telecomandă) pentru a schimba canalele. Ai nevoi de 2 butoane ca să te “informezi” de la TV. Nu acelaşi lucru se poate spune despre calculator şi internet, unde lucrurile sunt ceva mai complicate. Și din acest motiv mulți români nu folosesc internetul: oamenii se informează mult mai puţin de pe internet, pentru că mulţi nu ştiu să funcţioneze cu un calculator, mulţi nu ştiu să funcţioneze pe internet şi mulţi nu au bani de calculator + internet.

Restul însă, oamenii care au şi televizor şi calculator + net în casă şi ştiu să folosească internetul, CE SCUZĂ MAI AU ???

De câte ori ați văzut la televizor știri sau documentare despre masonerie, guvernul mondial din umbră, bancheri corupți, controlul popoarelor prin îndatorare, adevărul despre legionari, adevărul despre daci, monopolul pe petrol și bani – controlul omenirii, sclavia din companiile multinaționale, dezastrele ecologice cauzate de marile corporații pe Planetă, minciunile din spatele vaccinurilor, sterilizarea africanilor prin vaccinuri, vindecarea cancerului pe bune – fără otravă toxică de chimioterapie (se poate!) etc etc etc? Nu prea ați văzut…pentru că televizorul NU oferă informare ci se ocupă de DEZINFORMARE, manipulare și ascunderea adevărului.

Dacă vreți informații relevante, despre adevărul din jurul nostru, puteți urmări și secțiunea Noutăți de pe acest blog și site-urile cu informații utile înșirate undeva în partea stângă.

Internetul este o variantă de informare de un trilion de ori mai bună decât televizorul. Sigur că nu este perfectă, dar este MAI BUNĂ şi trebuie folosită mult mai des decât televizorul, de către cei care pot face acest lucru. De ce? Pe scurt, pentru că pe internet poţi alege TU ce să citeşti, ce să vizionezi, ce să afli, de unde să afli, ce opinii să ajungă la urechile tale şi ochii tăi, ce subiecte să urmăreşti etc. (Pentru restul avantajelor vezi tabelul de mai jos).

NU MAI APRINDEŢI PARCĂ INSTINCTIV TELEVIZORUL CUM VĂ SCULAŢI DIMINEAŢA SAU CUM AJUNGEŢI SEARA ACASĂ (așa, să meargă acolo în fundal)! Înţelegeţi că televizorul a devenit un instrument de îndobitocire, dezinformare şi ascundere a adevărului despre sistemul de exploatare în care trăim (deci un instrument de perpetuare a sclaviei)!

Televizorul ne afectează psihicul fără să ne dăm seama! PROTEJAŢI-VĂ MĂCAR COPIII DE EFECTELE NOCIVE ALE TELEVIZORULUI!

Iată în continuare o comparaţie care să simplifice lucrurile atunci când aveţi de ales DE UNDE SĂ VĂ INFORMAŢI:

Comparaţie Informare prin TV vs Informare prin Internet

Comparatie Informarea de la TV ziare vs versus Informarea prin internet net ceicunoi televizorul informeaza este o ILUZIE televiziunea dezinformeaza ne tine oamenii dezinformati manipulati captivi sistem exploatare

(pentru a printa această comparație aveți fișier .PDF aici: Comparatie Infomarea de la TV televizor vs versus Informarea prin net internet)

CONCLUZIA:

iluzia informarii prin tv televizorul minte televiziunea manipuleaza dezinformeaza stingeti aruncati televizorul minciuni mass media interese politice coruptie informare reala probleme calculator acces la internet aflarea adevarului

Citiţi şi:

Sclavia modernă

Adevărul pe care nu îl veţi afla de la TV – Review on Romania

Dependenţa de televizor şi alte efecte nocive ale televiziunii, inclusiv asupra copiilor

Cea mai mare problemă a omenirii

Emilian, 14 dec 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

13 responses to “Ideea ca televizorul te informeaza este o ILUZIE. Televiziunea si mass media ii tine pe oameni dezinformati, manipulati si captivi in sistemul de exploatare si sclavie. Comparatie Informarea de la TV vs Informarea prin Internet (edu)

  • Mersi. Ma bucur daca ti-a placut si sper sa fie de folos celor care ajung sa il citeasca. Am facut tabelul cu TV vs internet ca sa poata fi promovat distribuit, ca poza, mult mai usor – afise, share pa FB etc. O sa mai pun in curand ceva despre TV desi sunt o gramada de informatii pe net. Oh well.

 1. de acord cu toate cele prezentate,cu un amendament :pericolele aduse de site-urile de socializare(FB,Tw,G+ ș.c.l.)sunt cu mult mai mari decât avantajele pe care (declară că)le oferă.Așa cum se poate trăi fără tembeliziuni și presa scrisă(deși aici mai sunt încă excepții,mai ales în presa specializată,dar nu numai:ex pozitiv revista “Nexus New Times Magazine”,care apare și în format electronic),se poate și fără “facilitățile” social-sites…o spun din proprie experiență!

  • Da, e mare pierdere de timp. Dar atentie, chiar si filmele sunt pierdere de timp și multe dintre ele te manipuleaza fara sa iti dai seama :) Chiar si simplul privit la TV distruge, la propriu, creierul, desigur, putin cate putin. Placerea pe care o simtim in timp ce ne uitam la filme/TV vine tocmai din acea râncezire a creierului despre care se vorbeste in materialul de aici:

   https://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/01/dependenta-de-televizor-problemele-cauzate-de-privitul-la-tv-televiziunea-controleaza-mintea-umana-hipnotizeaza-si-amorteste-creierul-omului-edu28/

   Legat de meteo…dacă ti se pare ca ”nimeresc” vremea atunci e ok :)

   • Chestia cu placerea care o simtim cand ne uitam la filme si care duce la ,,rancezirea creierului” deja este exagerare . Mai degraba imi racezeste creierul dupa o cura de Jack Daniels. Pana la urma calea de de mijloc este cea buna . Cele mai bune lucruri devin toxice in cantitati mari si cele mai rele trebuie degustate …..cu titlu de experienta macar sa stim de ce sant asa rele nu??

   • Nu e chiar asa… Daca unul degusta in fata ta o otrava si moare, mai e nevoie sa o degusti si tu? Se cunoaste de ani buni cat de toxice sunt instrumentele de indobitocire, spalare pe creier si inoculare de credinte false autodistructive, precum TV, RADIO, FILME, muzica etc, chiar si in cantitati mici. Sigur, daca suntem dependenti de programele toxice oferite de mafie prin aceste instrumente, putem sustine in sinea noastra ca in cantitat mici sunt placute si inofensive. Dar asta e doar ca sa nu ne simtim vinovati. Ele tot toxice si distructive sunt. De-ar fi doar “rancezirea creierului” ar fi bine, dar e mult mai grav de atat. Prin programele TV, Radio, Filme se baga in creierul oamenilor credinte false autodistructive. Oamenii isi fac rau singuri crezand ca aplica cele mai bune solutii pentru viata lor. Exemplele sunt infinite.

  • depinde si de filme. De ex mie mi-au placut mult dramele coreene bazate pe evenimente istorice

 2. Costurile informarii prin internet nu presupun achizitia unui calculator. E suficient un smartphone.
  Uşurința de utilizare derivă deci din folosirea telefonului.
  Practic cele doua randuri pot fi trecute cu verde! 😉

  • Astazi, da, ai dreptate. Articolul insa e din 2013. Totusi informare profunda se face pe laptop/pc – sa poti sa-ti ordonezi informatia, sa extragi pasaje etc. Smartphone-ul presupune miscare, ca esti pe fuga – nu ai timp de analiza profunda. Doamne, ajuta!

 3. 1. televizorul poate fi folosit ca monitor. De ex am laptop
  2. mai sunt emisiuni de divertisment sau filme ok.
  3. Daca fin motive intemeiate nu poti participa la slujba poti urmari pe trinitas.

  Evident astea sunt exceptii nu regula. Cat despre problema cu dezinformarea vine cam asa 20-30 % vor zice ce li se spune chiar daca au surse alternative. Completare pana la 70-80% in general vor zice ca cei cu autoritate de frica. Abia 20-30% vor avea curajul sa zica sus si tare ca imparatul e gol . Si e posibil ca sa fie mai rau deoarece sistemul de indoctrinare a statului
  , fals denumit invatamant, pentru ca dupa cls a 8a in general nu mai inveti nimic util ci doar cum sa nu mai gandesti cu propria minte ci sa repeti ce ti se spune, creaza oameni slabi si usor manipulabili.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s