Predică acidă la biserică despre Religia în școli, 22 feb 2015, București. Formular tip – cerere pentru Ora de religie – termen 6 martie. Bonus: 10 lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului (bis)

materie religia în scoala facultativa obligatorie decizie cc religia in scoli predata educatiePredarea religiei în şcoli şi participarea elevilor la ora de religie se vor putea face doar pe baza unei cereri în scris a părinţilor, în urma unei decizii anti-românești recente a Curții Constituționale, care a hotărât că Religia NU trebuie să fie materie obligatorie în Școală, ci trebuie să fie predată doar dacă părinții formulează în scris o cerere (și din ce am înțeles doar dacă se strâng nu știu câți copii). Cererea trebuie depusă până pe 6 martie 2015 la Școala copilului dvs. Puteți downloada formularul tip pentru a-l printa, completa și depune, de la acest LINK.

Multă lume nu înțelege de ce este importantă Religia în Școli, ce legătură are și TREBUIE SĂ AIBĂ Școala cu Credința/Religia/Biserica, la ce e bună Biserica în general etc. De aceea, recomand parcurgerea articolului de față.

predica biserica bucuresti 22 februarie 2015 religia in scoli scoaterea materiei religiei din scoala decizie curtea constitutionala formular cerere 6 martie 2Decizia CC este doar o etapă/un pas către scoaterea totală a religiei din Școli, sau către distrugerea Orei de Religie Ortodoxă prin transformarea TREPTATĂ a ei în altceva („istoria religiilor” / „cultură” etc). Probabil Remus Cernea și alți atei anti-români se bucură nespus în aceste momente. Asta se întâmplă în România condusă de străini anti-români, deși 25 de state din UE au obligatorie religia în şcoli (conform Mediafax) și deși românii sunt poate singurul popor din UE cu o relație cu Biserica atât de lungă (vreo 2000 de ani), atât de strânsă și atât de importantă…

Obiectiv vorbind, chiar și oamenii nereligioși ar trebui să apere Biserica, dacă ar conștientiza importanța ei pentru Neamul Românesc și contribuția ei la binele românilor de-a lungul istoriei…

Despre importanța Bisericii în viața Neamului Românesc am strâns detalii concrete (cu liniuță) aici:

19 ian 2015: Importanța Bisericii Ortodoxe Române pentru Neamul Românesc. Biserica strămoşească a contribuit la supraviețuirea, perpetuarea și dezvoltarea poporului român

Importanța Bisericii Ortodoxe Române pentru supraviețuirea, perpetuarea și dezvoltarea Neamului Românesc harta Romania credinta religie

Atunci când vorbim de Biserică, vorbim de o istorie de 2000 de ani a credinței strămoșești în poporul nostru, vorbim de o importanță colosală atribuită bisericii de foarte mulți dintre marii conducători ai românilor din istorie (voievozi, domnitori etc); vorbim de o cultură extraordinară dezvoltată în jurul bisericii, de principii morale corecte și valoroase promovate de Biserică pentru menținerea unei societăți umane normale la cap; vorbim de milioane de români care au murit pentru Biserică și pământul strămoșesc; vorbim de Sfinți și viețile Sfinților – exemple de moralitate pentru noi cei de azi, vorbim de martiri – zeci, sute, mii, mulți pe care nu-i știm, care au ales de bună voie să moară decât să renunțe la credința strămoșească, sau să moară în lupta pentru apărarea ei; vorbim de mii/zeci de mii de pustnici care s-au rugat și se roagă pentru binele poporului nostru, vorbim de un impact pozitiv foarte mare al Bisericii strămoșești asupra bunăstării și perpetuării Neamului Românesc de-a lungul istoriei.

Îmi doresc ca acest text, mai exact motivele concrete înşirate cu liniuţă, să reprezinte o sabie pe care oricine o poate folosi în apărarea Bisericii strămoşeşti de cei care o atacă în prezent.

Știm deja că Statul român este condus de mafioți STRĂINI și de slugile lor (români sau străini cu nume românești). Aceștia lucrează pe multiple planuri pentru a exploata la sânge RESURSELE noastre naturale, MUNCA și TIMPUL poporului român și pentru a distruge tot ce îi împiedică să ne exploateze ușor. Unul dintre cele mai atacate lucruri pentru a fi distruse este Biserica Ortodoxă Română. Distrugerea rădăcinilor bine înfipte ale românilor în patria mamă, în tradițiile noastre, în valorile noastre morale, în credința strămoșească și distrugerea identității naționale este ceea doresc acești criminalii care ne conduc și ne exploatează astăzi. Detalii despre atacul asupra Bisericii găsiți în textul acesta:

5 feb 2015: Mobilul ascuns din spatele atacurilor asupra Bisericii Ortodoxe Române

Oamenii de bună credinţă, asediaţi continuu de această ofensivă a Răului, ajung să se creadă singuri în această luptă, în lipsa unor asemenea riposte. Ei bine!… vreau să se vadă că nu sunt singuri. Suntem mai mulţi noi cei care nu dorim să capitulăm în faţa prostiei, în faţa mercantilismului, în faţa inculturii, în faţa falsificării istoriei, în faţa modernităţii care ni se bagă pe gât ca o otravă în doze mici, dar în final letale.

Străinii anti-români se chinuie de mult timp să scoată Religia din școli. Câteva „personalități” au reacționat însă la acest atac în ultimele luni:

20 feb 2015: Liana Stanciu şi Miţă de la Bere Gratis şi-au înscris copilul la Ora de Religie

liana stanciu mita mihai georgescu bere gratis formular cerere religia in scoli copii elevi

Preşedintele Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie, Liana Stanciu, împreună cu soţul ei, artistul Mihai Georgescu de la Bere Gratis, şi-au înscris fetiţa pentru participarea la ora de educaţie religioasă, la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga“ din Bucureşti.

„Este un act de normalitate să-ţi doreşti ora de religie, care nu înseamnă a-ţi duce copilul mai des la Biserică, lucru care ţine de o relaţie personală şi intimă cu Dumnezeu, ci faptul că ora de religie îi arată copilului valori concrete, precum iubirea, bunătatea şi tot ceea ce înseamnă moralitatea, pe care un copil este important să le înveţe de mic. Dacă nu îi insufli aceste valori de mic, nu poţi avea pretenţii de la el atunci când ajunge mare“, a spus Mihai Georgescu.

 

materie religia în scoala facultativa obligatorie decizie cc

„Dacă am ales să ne botezăm copiii şi ne-am însuşit această religie, atunci este doar o chestiune de câteva minute să fugim până la şcoala copiilor noştri şi să-i înscriem printr-un gest simplu pentru ca ora de religie să rămână în continuare în educaţia lor. E singura oră în care copiii învaţă valorile autentice şi reale având în vedere că au atât de multe altele în care învaţă orice altceva. Nu înţeleg cum, de la orele nenumărate pe care le petrec în faţa televizorului, a tabletei sau computerului, s-a ajuns să se pună în dispută acele 50 de minute de învăţătură creştină, aproximativ o oră în care se pun bazele educaţiei unui copil şi, mai presus, bazele pentru viaţă“, afirmă Liana Stanciu.

6 feb 2015: Mesaj special al tenorului Vlad Miriță pentru cei care nu vor „Religia în școli”

tenor vlad mirita ora de religie in scoli

Într-un mesaj postat pe facebook, tenorul a spus că tinerii au nevoie să aibă o legătură cu „cei mai mari exponenți ai istoriei noastre”, iar religia creștin-ortodoxă este „legătura cu strămoșii noștri”.

„Suntem o țară Creștin – Ortodoxă de 2000 de ani … Și, deloc întâmplător, cei mai mari exponenți ai Istoriei noastre au ținut țara in picioare cu ajutorul Lui Dumnezeu! …lăsându-ne moștenire, multe Biserici și Mânănăstiri cu care astăzi ne mândrim și fără de care nu imi inchipui România… și lăsându-ne moștenire Faptele lor și Biruințele lor! De aceea religia Creștin Ortodoxă este o necesitate pentru copii… este o legătură cu istoria noastră, cu strămoșii noștri, și cu Credința care a ținut Țara și pe Ei – Mircea cel Bătrân, Vlad Voievod Drăculea, Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, Sfântul Voievod Neagoe Basarab, Mihai Voievod Viteazul, Sfântul Constantin Brâncoveanu. Într-o Țară Creștin Ortodoxă… e firesc să se Predea la Școală Religia Strămoșilor… și dacă nu vrei… te dezici de cei care au luptat în numele Lui Dumnezeu pentru Țară, faci cerere … și ai rezolvat. Iar nu invers: Adică să faci cerere să facă religie … pentru că ar fi nefiresc!” , a spus Vlad Miriță.

Despre problema Religiei în Școală s-a vorbit și la predica pe care am prins-o la slujba de duminică (22 feb 2015) la o biserică din București – mai sunt și preoți care spun lucrurilor pe nume:

VIDEO Predica 22 feb:

(dacă e cineva dispus să transcrie ca TEXT predica audio de mai jos, să mă contacteze pe mail)

……..

Vezi și asta:

2 dec 2014: VIDEO Liceeni din judeţul Neamţ au intonat DOINA lui Eminescu de 1 decembrie şi au cerut PĂSTRAREA religiei în şcoli. Profesorul de MATEMATICĂ: Mesajul nostru să se audă la Bucureşti şi la Bruxelles!

lasati-ne religia in scoala elevi liceu 1 decembrie 2014 romania basarabia identitate nationala

……………..

BONUS: La slujba de duminică am văzut în biserică afișul de mai jos care invită credincioșii să facă donații pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Acum câțiva ani eram împotriva acestei inițiative. Dar…am ajuns să înțeleg importanța instituției Bisericii strămoșești în viața, supraviețuirea și perpetuarea noastră ca neam, de 2000 de ani până în prezent, astfel că acum n-am nimic împotriva construirii unei Catedrale reprezentative pentru poporul nostru. Ba din contră, am și dat 10 lei să văd cât de simplă e procedura – foarte simplă, la orice Biserică! Au construit biserici și mânăstiri toți domnitorii noștri patrioți (înșirați mai sus de Vlad Miriță). Or fi fost cu toții proști?

………

NU uitați că Cererea pentru Ora de Religie trebuie depusă până pe 6 martie 2015 la Școala copilului dvs. Puteți downloada formularul tip pentru a-l printa, completa și depune, de la acest LINK.

Emilian, 23 feb 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

31 responses to “Predică acidă la biserică despre Religia în școli, 22 feb 2015, București. Formular tip – cerere pentru Ora de religie – termen 6 martie. Bonus: 10 lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului (bis)

  • Nu am catalogat nicaieri ateii ca fiind toti anti-romani :) Mai citeste o data ce am scris. Remus cernea este un ateu anti-roman – parerea mea, poate altii il considera patriot. Iar eu am zis in text ca Remus Cernea si alti atei anti-romani probabil se bucura. Unde am zis eu ca toti ateii din Romania sau ateii in general sunt neaparat anti-romani?

 1. alaturarea cuvintelor atei = anti-români de la inceputul textului induce in mentalul cititorului “crestin“ faptul ca ateii sint impotriva tarii. La fel se induce la nivel planetar prin toate canalele media sintagma “terorist= islamic“ . De ce o folositi daca nu credeti in ea? puteati spune simplu, ateii.

  • Te rog frumos sa imi dai citat exact din textul meu in care eu am pus = intre atei si anti-romani. Ti-am explicat foarte clar ce am zis si ce am scris, si te faci ca nu pricepi. Nu induce deloc in mentalul colectiv ca ateii sunt impotriva tarii, ci ca ateii anti-romani sunt impotriva tarii – exact ce am scris. De ce sa scriu simplu „ateii” daca eu vorbeam despre ateii anti-romani?

 2. Cum distingem un ateu anti-român de un ateu pro-român, si cum sa ne ferim de el, sau care sant caracteristicile definitorii ale ateului pro-român si cum este el mai aproape de sufletul crestinul-practicant, fata de ateul anti-român care trebuie evitat.

  • NU ma intereseaza. Eu am vorbit de ateii anti-români cu exemplu definitoriu – Remus Cernea. Daca esti ateu si ataci Neamul Romanesc intr-un fel sau altul, e simplu: esti ateu anti-roman. Anyhow, ai deturnat atentia catre un nimic din text cand alte lucruri erau mult mai importante legat de acest subiect.

 3. Greu cu moderarea, trebuie filtrat numai ce ne avantajeaza. M-am lamurit cate parale faceti, niste farisei penibili. Cine iti ingenuncheaza copilul cu mainile impreunate si-i impune cu voce autoritara sintagma “crede, si nu cerceta”? [religia?] O sa-mi protejez cat pot copilul de “lumina invataturilor sfinte” si de “povestile patologice religioase” aducatoare de de bezna perpetua.

  • @anti
   Sper ca doar declari ca ai copil si ca de fapt nu ti-a dat Dumnezeu. Daca ai….saracul copil!!! :( Asta nu inseamna ca nu se poate alege mai tarziu un om bun din el, sa se autoeduce, dar deocamdata….are o karma proasta!

 4. Pacat de copilul tau pe care il “protejezi” cu o bezna perpetua. Se pare ca ateii folosesc sintagma “crede si nu cerceta” care nu apare nicaieri in Scripturi, dar ce le este lor atat de draga, ei sunt cei ce cred si nu cerceteaza, ei sunt cei ce cred ca Dumnezeu nu exista si nu mai cerceteaza nimic, astfel ramanand intr-o bezna spirituala. In schimb din scrierile bisericesti este binecunoscut indemnul “Cereti si vi se va da, cautati si veti gasii, bateti si vi se va deschide”(Matei 7.7). Puteti sa cereti iluminare spirituala, puteti sa cautati explicatie stiintifica, puteti sa bateti la poarta cunoasterii interioare, sau orice altceva, numai sa vreti. Mintile atee deturnate de la legatura cu Divinitatea, nu pot intelege sacrificiul facut de inaintasi, si pun etichete pentru a le fi mai usor sa-si explice prin intelegera lor ingusta, comportamentul uman ce iese din tipare. Si astfel a aparut eticheta “povestile patologice religioase”. Omul modern a fost dresat sa CREADA doar in explicatia stiintifica. Si aici iar se face o confuzie, se presupune fara a cerceta mai in amanunt(cine foloseste din nou – crede si nu cerceta?) ca stiinta este contrara si diametral opusa credintei. Un om de stiinta ce a avut o conferinta si la noi in tara anul trecut, Gregg Braden, ne spune ca stiinta este in folosul umanitatii doar daca ea este si onesta(Divine Matrix – You Tube), si se actualizeaza cu ultimele descoperiri. Dar se pare ca stiinta este cam neactualizata de ceva vreme. Intre timp au aparut noi ramuri ale ei ce umplu golurile de pana acum, ca fizica cunatica, epigenetica, paleoastronautica si altele ce nu numai ca sustine ideea Creatiei dar vine si cu dovezi si culmea cu explicatie stiintifica. Dar in USA sa sustii asa ceva este o blasfemie(ciudat ca o societate bazata pe cercetare adopta termeni bisericesti in comportament), si esti concediat pe loc. Nu conteaza ca esti om de stiinta sau profesor, o simpla parere ca POATE este posibila si ipoteza Creatiei iti aduce pe loc concedierea.In ton cu asta (https://www.youtube.com/watch?v=V5EPymcWp-g) desii in film se foloseste un termen mai “soft” In loc de Creatie se ei spun “design inteligent”.
  Astfel ca omul modern, “educat si superior” cum este el gadilat in orgoliu , are ca baza a rationamentelor o stiinta Newtoniana veche de 300 de ani, neactualizata si depasita si o TEORIE a selectiei natuale a lui C.Darwin nereala si utopica dar foarte pe placul mai marilor lumii de astazi.(https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/10/25/consecintele-nefaste-ale-darwinismului-in-istoria-omenirii/) Nu are iportanta ca s-au descoperit falsurile ce au stat la confirmarea ei si ca acesta teorie a fost justificarea celor mai mari masacre din istoria umanitatii, ea se preda in continuare in scoli. Asa ca se induce in mintea lui, mesajul ca el, fiind educat nu poate fi si credincios. Credinta, cred ei, este pentru oamenii saraci, fara pregatire, taranii si in general oamenii fara succes. Si asa apare in lume ATEUL.
  Dar ce este ateismul? Este negarea existentei lui Dumnezeu, sau a oricarei altei divinitati.(D.E.X.).Probabil plecand de la o baza stiintifica.
  Dar ce este romanul ? Sa ne uitam ce zic inaintasii nostrii de mare simtamant romanesc. Nae Ionescu zice ca :”A fi român, nu ‘bun român’, ci român pur şi simplu, înseamnă a fi şi ortodox.”(http://www.ziarulnatiunea.ro/2015/01/06/actualitatea-lui-nae-ionescu-a-fi-roman-ortodox/)
  Nu exista ateu pro-roman, ateul prin insasi declaratia lui de a fi ateu este anti-Dumnezeu deci anti-roman. Prin consecinta sintagma ateu anti-roman este un pleonasm. Daca esti roman esti ortodox, punct. Poti fi cetatean roman ateu, dar prin inanctiunea si ipasibilitatea la suferintele romanilor care sunt ortodocsi prin definitie, ateul cetatean roman face un rau involuntar poporului roman si tarii romanesti.

 5. Pentru a preveni efectele unui cutremur se construieşte o casă mai sănătoasă, pentru a vindeca o boală se construieşte un spital şi se face cercetare în domeniul medicinei, pentru a evita o inundaţie se va construi un dig, pentru a evita moartea într-un accident se va purta centura de siguranţă şi se va dota maşina cu airbaguri, iar pentru a scăpa de ignoranţă şi prostie se va construi o şcoală şi se va face educaţie. Istoria ne arată că atunci când explicaţiile naturale sunt preferate celor religioase problemele sunt rezolvate prin mijloace care stau la dispoziţia noastră. Toată ştiinţa, tehnologia şi bunăstarea pe care o avem în momentul actual este un produs al filozofiei naturaliste, nu al religiei. Niciodată gândirea de tip religios nu a adus vreun beneficiu omenirii. Niciodată vreun dumnezeu sau vreun drac a fost responsabil pentru ceea ce ni se întâmplă. Acestea sunt nişte superstiţii care datează de pe timpul copilăriei speciei umane, şi aşa cum copiii ajung la adolescenţă şi încetează să mai creadă în Moş Crăciun la fel trebuie să se întâmple şi cu specia umană. Să ajungă măcar la adolescenţă. Şi apoi, cine ştie… la maturitate.

  • O sa zic doar atat: avem gramezi de școli, si ia uita-te cata educatie! Mai mult distrugere mentală… Ca tu NU vrei sa pricepi importanta Bisericii in viata neamului romanesc, explicata in articolul mentionat in text, SAU CA TE FACI CA NU PRICEPI, e treaba ta.

 6. Pentru “credinciosu”…. Conform logicii dumneavoastra, citez: “Nu exista ateu pro-roman, ateul prin insasi declaratia lui de a fi ateu este anti-Dumnezeu deci anti-roman.[?!?] Prin consecinta sintagma ateu anti-roman este un pleonasm. Daca esti roman esti ortodox, punct”.[?!?],… deci inteleg ca ateul este prin definitie anti-român!… deoarece nu poate fi si român si ateu in acelasi timp,.. iar românul este ortodox prin “definitie”.., adica esti român!, musai trebuie sa fi si ortodox!…probabil din stadiu de blastocist ?!…[in fine]… Pe urma aflam, ca nu-i totu pierdut, citez: “Poti fi cetatean roman ateu, dar prin inanctiunea si ipasibilitatea la suferintele romanilor care sunt ortodocsi prin definitie [?!?], ateul cetatean roman face un rau involuntar poporului roman si tarii romanesti”[?!?]….sa inteleg ca, prin faptul ca el exista, si nu face nimic [“nu “crede”], capată calitatea de ateu anti-român [?!?]…. Dar ce facem cu românii de alte confesiuni?… sant si ei ateii anti-români? .. deoarece nu sant ortodocși ?!… sau faptul ca au “credinta” îi legitimeaza in vreun fel,.. iar ateii nefiind “credincioși” sant împotriva tuturor [krishna, allah, isus, mohamed, inclusiv dumnezeu]?!…. Dar restul pământenilor, de pe alte continente?…ei ce “soarta” vor avea, din perspectiva unui “român-ortodox”?!… Cum vede românul-ortodox, un indian-hindus?…este fratele lui intru credinta?!..sau este un ateu?[anti-român]… Este important sa “crezi” in ceva, [ krishna, allah, isus, mohamed, dumnezeu], buddha ,etc.], sau daca nu esti “român-ortodox”,nu contezi pe Terra si in Univers?… Aceasta este “ratacirea” mea…

  • Aici vorbeam de raportarea românilor la religia ortodoxa, nu de hindusii de nu stiu unde de pe glob. Nu doar Credinciosu a spus ca ”dacă esti roman esti ortodox, punct”, ci sunt si mari ganditori/filosofi români care au spus de-a lungul timpului că nu există românism fără ortodoxism. Vezi de ex Nicolae Iorga, care spunea, printre multe altele: „Întâia noastră idee conducătoare a fost ideea creştină. (…) Ideea conducătoare a fost: totul pentru Hristos! (…) Temeiul era ortodoxia”.

 7. evitarea asumarii unei greseli, inseamna iresponsabilitate… iar raportarea la: …a spus X, o persoana cu “greutate” sau “cercetatorii japonezi au descoperit”, “scrie in biblie” [deci este adevarat].etc…. o gogomanie,…inseamna anularea filtrului ratiunii, si acceptarea ca adevar suprem [nu poate fi contestat]…a tuturor opiniilor care vin din partea unor oameni care au un “statut in societate”, si care îsi aroga dreptul de a emite “adevaruri” imbatabile ?!. Prin preluarea-raspandirea lor,santem prizonierii unor clişee periculoase [vezi ateu-antiromân, terorist-islamic..etc.], si sfarsim prin a avea o imagine distorsionata a realitatii, adica ne bazam prea mult pe ce se spune, nu pe ce exista, sau experimentam personal. Doresc sa precizez ca nu sant impotriva oamenilor religiosi [este o chestiune intima] ,ci impotriva impunerii cu orice pret a religiei-bisericii, ca vector de moralitate in societate, cand lucruliile nu sant deloc asa [biserica ortodoxa fiind o institutie retrograda, discriminatorie, evazionista,.etc..]. Vremea copilariei omenirii a trecut, astazi putem afla cu un singur click,la orice ora, tot ce ne intereseaza, putem cerne prin filtrul propriu concluziile expuse, si putem alege. Cine ramane inca la “mila” unor aşa-zişi “sfinți, martiri, responsabili cu morala in societate”,..ramane sa traiasca o viata neverosimila, la umbra “credinței strămoșești”, si toate spaimele preistorice din cortegiul ce o insoteste. Avem datoria de a iesii din haznaua nestiintei, in care am fost tinuti atata amar de vreme, putem privi ca pe o curiozitate istorica [la fel cum privim astazi mitologia greaca, sau zeii din mitologia egipteană..etc.].. aceasta biserica-religie, care se incapataneaza sa-si pangareasca ultimele clipe din constiinta noastra, cand ar putea iesi onorabil prin acceptarea realitatii. Aceasta este “ratacirea” mea…

  • Anti, Eu am un text dedicat pe blog despre increderea stupida in autoritati, deci nu stiu de ce imi spui mie chestiile cu raportarea la persoane “cu greutate”, “greutate” oferita de Sistem…

   Modul in care am folosit eu sintagma ateu anti-roman nu e deloc un cliseu periculos, o tot tii una si buna cu chestia asta.

   Okay, deci tu ai ceva cu Biserica, nu o consideri ceva bun pt poporul roman, ca nu este deloc un vector de moralitate in societate etc. Ti-am facut trimitere catre materialul meu in care detaliez, cu liniuta, obiectiv, IMPORTANTA Bisericii pentru supravietuirea si perpetuarea poporului roman si a valorilor lui morale. Ce ai de zis de cele scrise in acel text?

   Ratacirea ta de-ar fi doar o ratacire ar fi bine dar pare ca esti inversunat in a ataca Biserica… de ce?

 8. am o curiozitare, despre faptul ca… un om ca dumneavoastra, cu o inteligenta peste medie [așa consider eu],..poate accepta [fi de acord],..cu aceste “adevaruri de necontestat”,..niste scriituri [legende istorice],..care nu se confirma in realitate, la nici un capitol,.. nu au adus beneficii concrete omenirii [doar pentru cei care, le-au “interpretat” in folosul lor]..[se știu ei care],.. au tinut in bezna si stagnare omenirea, [vezi prigoana-crima, impotriva tuturor celor, care aveau alta viziune despre viata],..a oamenilor care ar fi putut fi creeativi, [daca nu erau omorati],..cu discriminarea femeiilor, care nu au un statut de invidiat in “biblie” [Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere, etc.] ?!?,…cu toate crimele unor aşa-zişi “crestini” impotriva “păgânilor”…si cu toate promisiuniile, absolut halucinante, care nu au nici un fundament rational, din “biblie”,[vezi viata de dupa moarte, etc.]?!?,……De aceea, daca se poate, sa-mi motivati aplecarea dumneavoastra spre asemenea lucruri, si militarea-propagarea pe acest blog a acestora, dumneavoastra, nefiind un om care, nu pricepe viata in ansamblul ei. [prin unele articole publicate pe blog, demonstrati asta], Multumesc…… PS.1,… Pot banui, ca aveti anumite interese..[materiale], pentru prelungirea starii actuale de lucruri, [fiind una din “vocile” care, trebuie sa mentina “credinta vie” in popor, cat se mai poate],… dar probabil nu este așa, si dumneavoastra vedeti viata cu alti ochi, si credinta poate fi sincera si dezinteresata…. PS.2…dar și atunci mai ramane o dilema, noi ceilalti, care nu vedem viata așa, ce ne “lipseste”?, care-i mecanismul care declanșeaza-mentine aceasta “stare numita credinta”?.

  • Amesteci o gramada de lucruri si eu nu-mi mai pierd timpul sa-ti raspund degeaba. Nu ti-am publicat celalalt comentariu ca era prea de tot, iar eu public in principiu doar comentarii care pot aduce plus valoare, si prin exceptie comentarii aiurea doar ca exemplu de halul in care ajung unii oameni si ca exemplu de ce mai zic postacii profesionisti.

 9. am inteles!,..comentariile in ton cu articolul publicat,.. restul sa-si tina gura si sa nu deranjeze cu..”ateisme”,…Eu am crezut ca, atunci cand administrezi-postezi pe un blog,îţi asumi riscul de a intalni si comentarii care nu aduc”plus valoare”, tocmai prin faptul ca am dreptu sa, nu fiu de acord cu tine, si sa apara altcineva care nu-i de acord cu nici unul din noi …. Era important, ca punct de vedere, si celalalt comentariu. As fi recunoscator daca faceti efortul de a-l posta [raspunde-comenta]. Oricum, apreciez faptul ca ati raspuns, punctual, la problemele ridicate, si nu ati precupetit nici un efort, pentru propasirea… religiei in scoala,…vom continua si mai departe,..cu ridicarea pe noi si noi culmi, a….religiei in societate,… iar daca vom muncii suficient, poate vom ajunge cu religia si in….Calea Lactee,…glumesc! Va multumesc pentru gazduire, si poate o sa mai “colaboram”, cu voia dumneavoastra, prin comentarii. Sanatate!

  • `plus valoare` nu inseamna sa fie in acord cu opiniile mele. Am publicat pe acest blog o gramada de comentarii total opuse a ceea ce eu cred. Nu am o problema cu critica constructiva sau cu opiniile diferite, insa comentariul tau ne-publicat pur si simplu nu era nici critica constructiva nici doar o opinie diferita, ducea mult spre jignirea unor clase intregi de oameni etc si nu aducea in niciun fel plus valoare acestui blog, ci din contra. In pagina Despre am mentionat regula de postare comentarii. Sanatate!

 10. La cat de saraci si prosti suntem, asta ne mai lipsea: religie in scolli. De ce o fac la scoala si nu la biserica? Iar de catedrala aia a mantuirii neamului prost nici nu vreau sa mai aud. Rusinea lumii !

  • Mi se pare ca te-ai facut singura proasta? Sau tu nu faci parte din acest neam? Oh well. Daca ești sinceră și nu ai misiune să lași astfel de comentarii, găsești detalii despre importanța bisericii in viata Neamului românesc și despre atacurile asupra bisericii în următoarele 2 texte:

   https://ceicunoi.wordpress.com/2015/01/19/importanta-bisericii-ortodoxe-romane-pentru-neamul-romanesc/

   https://silviupricope.wordpress.com/2015/02/05/mobilul-ascuns-din-spatele-atacurilor-asupra-bisericii-ortodoxe-romane/

   • Eu n-am timp sa citesc asemenea prostii. Spun doar ca religia nu are ce cauta intre obiectele de invatamant din scoala. Copiii trebuie sa invete mai bine sa scrie corect gramatical. Iar apoi ce va crede un scolar, cand la biologie invata ca omul a aparut dintr-o celula, din ADN, iar popa ii spune ca l-a facut dumnezeu din lut? Nu, nu dumnezeu l-a creat pe om, ci omul pe dumnezeu. Iar daca totusi acel dzeu ar exista, atunci el este un drac, este Satana. Cum permite el rautatea, foametea, razboaiele si prostia pe pamant? Cum permite el suferinta copiilor ce se nasc handicapati? Si da, eu sunt o proasta fiindca tot incerc sa fac bine si pun botul sa deschid ochii la toti idiotii. Dumnezeu e o inchipuire pentru babe si mosi

   • ooo Draga de tine, incercai ~sa faci bine si sa deschizi ochii la toti idiotii~. Sweet. Vezi ca pe site-ul asta sunt numai ~asemenea prostii~ pentru care tu n-ai timp de pierdut, deci…nu mai pierde timpul pe aici.

 11. Pentru mine, singurul dumnezeu este BANUL. Cu el mananc, nu cu pupatul moastelor si inchinarea la idoli vopsiti. Va las sa dormiti in continuare, nani nani.
  Hai PA !

 12. Există Dumnezeu? – o întrebare dificilă, la care nimeni nu are un răspuns infailibil. În realitate, răspunsul se află în conștiința fiecărui individ, deoarece credința în divinitate sau renegarea acesteia constituie o opțiune personală și nimeni nu are un drept legitim de a-i stigmatiza pe cei care nu cred.
  Ateismul reprezintă o formă de exprimare a libertății de conștiință, un drept fundamental al omului, asemenea libertății credinței religioase. Omul este creat să-și găsească refugiul în propriile convingeri și se naște cu rațiunea de a alege ceea ce i se potrivește.
  O societate liberă se definește prin valori precum egalitatea, libertatea, toleranța, acceptarea diversității și nediscriminarea și avem cu toții datoria de a ne (auto)educa în spiritul toleranței și al respectului reciproc.
  A crede în Dumnezeu nu presupune în mod automat a-l respinge pe cel ce nu crede. Oferiți-i fiecărui individ șansa să se exprime, chiar dacă părerile sale sunt diferite de ale voastre! Disprețul și ura pot fi învinse prin cultivarea toleranței.

  • Nu arde nimeni atei pe rug pe aici, stati linistiti. Nu am nicio problema cu ateii atata timp cat nu ataca si/sau contribuie la distrugerea valorilor morale ale poporului roman. Toleranta este buna atata timp cat nu se tolereaza raul. Minoritatile nespecifice culturii si traditiei neamului romanesc sa nu aiba pretentia sa aiba putere de decizie asupra majoritatii sau sa impuna majoritatii convingerile lor.

 13. Este decizia ta. Si ca sa te citez :
  “Acum câțiva ani eram împotriva acestei inițiative. Dar…am ajuns să înțeleg importanța instituției Bisericii strămoșești în viața, supraviețuirea și perpetuarea noastră ca neam”.
  Ortodox la nastere cu forta ar fi trebuit bagata in George Orwell 1984. Nu multumesc, nu am nevoie si nici nu o sa am nevoie de biserica.
  Contradictiile bibliei :
  https://sciencebasedlife.wordpress.com/2011/03/20/a-visual-representation-of-biblical-contradictions

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s