Sfaturi pentru tinerii români despre situatia Romaniei si dezastrul societatii romanesti – Scrisoare deschisa pentru liceeni – Tudor Chirila (pol157)

Sfaturi pentru tinerii români despre situatia Romaniei si dezastrul societatii romanesti - Scrisoare deschisa pentru liceeni - Tudor Chirila situatia dezastru a tarii noastre romanii salveaza taraDupă ce am văzut cum există pe lumea asta oameni care reacţionează împotriva NEDREPTĂŢII (vezi de exemplu scrisoarea colonelului în rezervă de aici – click!), iată un alt exemplu de om care “a mişcat un băţ” pentru propria ţară şi care a trimis către ochii şi urechile tinerilor care încă mai au ochi şi urechi libere, un mesaj despre normalitate în România, un îndemn pentru schimbarea mocirlei în ceva mai bun, un îndemn care să îi convingă pe tineri că EI SUNT SCHIMBAREA şi să se comporte ca atare. Cu toţii putem “mişca beţe”. Trebuie doar să ne pese şi să facem ceva! (pentru cei care vor să facă ceva pe cont propriu sunt chiar 198 de lucruri care pot fi făcute; dar eu recomand mai degrabă UNIREA şi lupta inteligentă împreună)

Vă las să citiţi Scrisoarea genială către liceeni a lui Tudor Chirilă, 4 martie 2009 (sursa AICI)

Noi am pierdut. Dar voi, voi mai aveti o sansa. Noi am fost fericiti ca am descoperit Coca-cola si bananele si am crezut ca daca noi citim, si ei vor citi. Si ca toti vom progresa si tara o sa aiba scapare. Noi ne-am inselat. Unii dintre noi au plecat de aici. Castiga bani acolo si tanjesc dupa orasul asta imputit. Voi insa, voi aveti o sansa. Voi, aveti sansa. Detalii în continuare:

Nu va ganditi la furat. E calea cea mai simpla. Stiu ca ati aflat ca asa te imbogatesti. Daca ai pamant sau daca faci afaceri cu statul. Stiti voi ceva despre tva si cum ai putea sa-l furi, dar nu va e inca foarte clar. Nu asta e drumul. Cu cat se va fura mai mult, cu atat se va construi mai putin, iar copiii copiilor nostri vor mosteni un imperiu de cenusa. Sunteti tineri si totusi habar n-aveti ce inseamna un Bucuresti in care se circula normal. Daca voi habar n-aveti si daca Ei continua sa fure, ganditi-va la copiii nostri. Nu e nici o sansa.

Cititi. Cititi mult. Cititi tot ce va pica in mana. Nu-i mai ascultati doar pe profesori. Cititi orice, fara discernamant. Nimic nu e mai important ca lectura, acum. Apoi, cautati-va intre voi. Vedeti care cititi aceleasi lucruri si inhaitati-va. Numai in haita de oameni destepti o sa reusiti. Unul singur dintre voi va fi mancat. Zece insa, s-ar putea sa reusiti. Ganditi-va de pe acum sa-i inlocuiti. Timpul lor trebuie sa se termine. Trebuie sa-i dominati!

CONTINUAREA AICI sau în video de mai jos.

VIDEO – Scrisoare către liceeni, de Tudor Chirilă:

Citiţi şi

Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119)

198 metode de lupta non violenta pt democratie și normalitate (Gene Sharp) (pol18)

Relele prim ministrului Victor Ponta intr-o noua scrisoare deschisa – de la fostul comandant al Garnizoanei Piatra Neamt, colonelul (r) Ion Mierlici (pol156)

Update: Un alt exemplu de persoană care a luat atitudine: (Felicitări!) (sursa: dantanasescu.ro):

What’s Up cenzurat de TVR pentru mesaje anti-Băsescu

Aflat duminica trecută pe scena Festivalului Callatis 2013, desfăşurat la Mangalia, artistul hip-hop Ivancea Marius Marian cunoscut sub numele de scenă „What’s Up”, a profitat de momentul de respiro dintre două piese pentru a face o improvizaţie rap cu mesaje dure adresate politicienilor români şi în special „preşedintelui” Traian Băsescu, reproşându-le acestora situaţia dezastruoasă din ţară şi lipsa de speranţă pentru generaţia tânără.

Organizatorii TVR, deranjaţi probabil mai mult de atacurile la adresa lui Băsescu, decât de prestaţia artistică neaşteptată a celor de pe scenă, au trimis-o pe Liana Stanciu să întrerupă momentul, aceasta luându-i microfonul din mână lui What’s Up şi mustrându-l pentru că nu cântă despre „meteo”.

Artistul a încheiat reprezentaţia, şi-a cerut scuze în faţa publicului şi a declarat că este curios de amenda pe care o va primi, dar a precizat că îşi iubeşte ţara şi a avut nevoie de „un moment pentru sufletul lui”.

Pentru cei care nu ştiu, What’s Up este cunoscut mai ales datorită duetului pe care îl face cu Andra în piesa „K la meteo” şi pentru interpretarea din alt hit, „Iarna pe val” aparţinând lui Cabron.

Doamna Kodruţa, te rog io frumos, nu-l chema pe What’s Up la DNA!!!

Emilian, 5 aug 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

8 responses to “Sfaturi pentru tinerii români despre situatia Romaniei si dezastrul societatii romanesti – Scrisoare deschisa pentru liceeni – Tudor Chirila (pol157)

 1. Pingback: Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti chiar si fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental (edu74) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 2. Ce ai vrea sa invete tinerii de la aberatia de gramatica de mai jos (din zona industriala de pe un gard, din Iasi, unde toti vand/dau faliment/lichideaza stocuri ? Fabrici in paragina si pensionarii joaca sah in Alexandru…nepasatori. 6 din 4 persoane au acceptat o actiune personala, dupa cum am denumit-o eu si fratele meu, cand le-am inmanat o foaie de hartie despre sanatate, pe intelesul oamenilor (nu am vrut sa iti mai cer sa mi-o publici, poate o gaseai nefinisata). O ai mai jos, pe langa aberatia de imagine.
  http://www.4shared.com/rar/kkdol-DQ/Despre_cardio_si_alimentatie_p.html
  [IMG]http://i41.tinypic.com/1z3cv88.jpg[/IMG]

  • Ia analizeaza la tine daca simţi des nevoia sa gasesti nod in papura la orice ti se pare tie ca n-ar fi misto, sau la orice sau oricine ti se pare ca e mai bun decat tine… Accentul era pus pe CITIŢI, tu ti-ai gasit sa te iei de chestia cu fara discernamant. DA, cititi fara discernamant, DECAT DELOC! La asta se referea! Accentul era pus pe ideea de citit si importanta cititului. Si decat sa se cramponeze tinerii ca nu stiu ce citeasca, atunci SA CITEASCA ORICE! SA CITEASCA CEVA! Cam asta era ideea, dar repet…nu mai gasi nod in papura! Extrage lucrurile bune din orice!

   • Am citit si studiat destule la viata mea ca sa inteleg ca in absolut orice este nevoie de discernamint. Exista carti infecte, care promoveaza idei infecte. Daca le citesti fara discernamint, ei accepta aceste idei ca fiind valide si atunci vei face ce scrie acolo. Sa faci rau, e mai bine decit sa nu faci deloc??

    Eu traiesc pe anumite principii. Exista rau si bine, exista adevar absolut. Cind vad oameni care accepta orice, care spun orice fara sa-si dea seama de influenta avuta, eu prefer sa refuz ca sa accept aceste idei.

   • Acolo e buba…cu “adevarul absolut”. Pe care tu il stii, dar altii nu il stiu. Iar cand altii vorbesc chestii care nu se pupa perfect cu adevarul absolut in care crezi tu…apare problema. Invata sa intelegi si sa respecti ca oamenii sunt diferiti si au opinii diferite, si ca E NORMAL SI DE DORIT SA FIE ASA. Citeste textul asta pentru detalii:

    https://ceicunoi.wordpress.com/2013/02/22/de-ce-sunt-oamenii-diferiti-si-cat-de-important-este-sa-intelegem-acest-lucru-oamenii-sunt-la-fel-edu21/

   • Ah, oamenii sint diferiti, dar adevarul nu este, ci este unul singur. Ca altii nu vor sa-l accepte, e treaba lor.

    Oricine poate avea opinii diferite, este important insa daca aceste opinii sint bazate pe adevar sau minciuna. Daca sint bazate pe minciuna, de ce le-as o secunda din timpul meu?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s