Iluzii in care cred romanii si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (edu)

Iluzii in care cred romanii blocheaza evolutia dezvoltarea poporului roman a societatii romanesti a Romaniei. falsa realitate adevarul dur realitatea reala din jurul nostru minciuni livrate romanilorIluziile în care credem (sau cred mulți din jurul nostru) sunt o consecinţă a tehnicilor şi metodelor de distrugere mentală premeditată (click pt detalii) ce au fost aplicate pe români mai ales după Lovitura de stat din 1989 când a fost eliminat un regim naționalist și o țară SUVERANĂ (click pt detalii) și România a fost transformată pas cu pas într-o colonie săracă și distrusă a Vestului (click pt detalii). Sigur că iluziile în care cred românii sunt valabile și pentru multe alte popoare, pentru că distrugerea mentală premeditată se practică pe scară largă, la nivel mondial. Aceste iluzii în care suntem menținuți PREMEDITAT blochează accesul la ADEVĂR, blochează conștientizarea realității reale din jurul nostru, blochează evoluția și dezvoltarea poporului român, a societății românești, a României. Detalii în continuare:

((((( UPDATE SEPT 2021: Acest articol de mai jos a fost scris in februarie 2014. In prezent nu mai sunt cu totul de acord cu cele scrise atunci. Cu mintea de acum l-as scrie cu anumite modificari. De exemplu ideea ca protestele de strada ajuta este gresita, in realitate nu se sperie oculta conducatoare de proteste de strada. De asemenea, din ce am scris atunci despre SUA-UE-Imperiul Atlantist – se creeaza impresia ca aceste entitati sunt varful conducerii, cand in realitate sunt doar alte state/entitati create de mafia internationala si folosite pentru exploatarea popoarelor lumii. Conducerea talmudica internationala este varful conducerii din umbra, si in spatele ei, desigur, diavolul. In textul din 2014 nu am scris nimic despre apropierea de Biserica si Dumnezeu, desi astazi sunt convins ca este un lucru esential si cel mai important de facut de catre români. De asemenea, nu am mentionat nimic de Iluzia Votului/Alegerilor – o mare iluzie in care oamenii inca mai cred peste tot pe Pamant – gasiti detalii despre asta in alte texte de pe blog. Din 2014 pana in prezent acest articol cu Iluziile in care cred românii a fost preluat pe o multime de bloguri / publicatii / youtube etc. Din pacate putini au preluat textul integral si cu link catre articolul original, unii au preluat/prezentat doar pasajele pe care le-au vrut ei si care le-au convenit, si le-au omis pe celelalte (de exemplu pe youtube Medea Paraschivescu a sarit peste detaliile legate de Ceausescu-patriot, sistemul sanitar – doctori, vaccinuri toxice, cancer, enumerarea de evrei cu nume romanesti etc) iar altii au adaugat si alte informatii ca fiind parte din acelasi articol (de exemplu unii l-au ridicat in slavi pe Laurentiu Primo folosindu-se de acest text). Varianta originala a acestui articol este cea de mai jos. )))))

Iluzie = Percepție falsă, denaturată a realității; aparență înșelătoare din cauza perceperii deformate a realității.

Iluziile care ASCUND adevărul ni se impun/ni se strecoară/ne sunt trimise în creier ÎNCĂ DE MICI COPII – foarte sugestivă imaginea pusă la începutul textului (click pe ea pentru a o mări). Cei care nu sunt convinși că lucrurile de mai jos sunt iluzii, trebuie să citească mai mult ca să înțeleagă.

Iată mai jos o listă cu iluzii/falsități în care se încăpățânează poporul român să creadă în continuare (pentru că nu îi pasă, pentru că nu are timp să citească mai mult, dar nici nu-și face, pentru că nu pricepe ce se întâmplă în jur etc). Atenție: aceste iluzii nu sunt toate gândite/verbalizate/conștientizate de oameni, ci unele sunt pur și simplu trăite/simțite/aplicate în viața de zi cu zi de românii noștri dragi (bineînțeles că nu de toți, dar de MULȚI, de mult prea mulți!) ).

ILUZII / FALSITĂȚI / MINCIUNI / NEADEVĂRURI / MANIPULĂRI  (ordine aleatorie):

Update: În urma citirii iluziilor de mai jos cineva a comentat pe un forum că “nu ma pot abtine sa nu remarc un aer de extrema stanga…”. Menţionez că mă doare în cot de doctrine, ideologii, stânga, dreapta, socialism, capitalism şi alte chestii de genul acesta. Pe mine mă interesează dreptatea şi adevărul. Dacă observ că SUA şi UE sunt “moartea” pentru România, fiind puterile care au distrus în ultimii 24 de ani ţara noastră, asta nu înseamnă că sunt comunist/extremist de stânga sau ceva de genul ăsta, ci doar că m-a dus capul să observ aceste realităţi… Dacă aş fi observat că entităţi/ţări/instituţii din zone declarate ca fiind “socialiste” distrug ţara noastră, aş fi zis la fel de bine că ACELE puteri străine sunt moartea pentru România. Dar…nu e cazul în prezent. În prezent CANCERUL României este reprezentat de Imperiul Atlantist – SUA+UE+mai ales stăpânii lor din umbră. Dar, mulţi oameni încă mai trăiesc cu iluzia că SUA şi UE sunt “de bine”. Asta e…

Update: Iluzia 0: Iluzia vieții – Suntem suma gândurilor și a credințelor noastre. Credințe care au fost plasate în mintea noastră de părinți, școală, prieteni, filme, societate, de obicei fără acordul nostru, sau mai precis fără să fim conștienți de asta. Toate aceste credințe și condiționări formează tiparul. Tiparul care repetat la nesfârșit ne va crea iluzia vieții. Spun iluzia, pentru că Viața începe cu-adevărat în momentul în care ieșim în afara tiparului. Și primul pas pentru a evada dintr-o închisoare, este să recunoaștem și să înțelegem că suntem prizonieri. Altfel, nici măcar nu vom încerca să evadăm. (Paul Adam, sursa AICI)   De citit şi asta:  Credintele noastre si tiparul inconstient ne modeleaza si influenteaza comportamentul. Cum sa evoluam? Prin constientizarea credintelor si tiparelor daunatoare, nocive noua si societatii.

1. Suntem LIBERI – o mare iluzie! În realitate suntem neo-sclavi muncitori (click pt detalii);

2. Știm cum funcționează lumea în care trăim – FALS! În realitate, marea majoritate a românilor HABAR N-AU ce se întâmplă în jurul lor. Dar nici n-ar fi în stare să facă față psihic adevărului – detalii aici: Cea mai mare problemă a omenirii.  și aici: Ierarhia nivelurilor cunoașterii lumii.

3. Suntem conduși de oamenii politici pe care îi vedem la televizor și la știri – FALS!  În realitate suntem conduși din umbră, de oameni din afara țării noastre (cu centre de comandă în SUA, UE, Israel, Vatican etc) iar cei pe care îi vedem la televizor și care ocupă anumite funcții în stat sunt doar INSTRUMENTE în sistemul de exploatare ascuns, pe care oamenii din umbră îl gestionează și în care noi ne trăim viețile de sclavi. (e prea dur termenul de sclavi? asta e, dacă suntem sclavi, ce vrei să zic, că nu suntem sclavi? Înfruntă adevărul chiar dacă e dur! E singura noastră șansă!); toți conducătorii din Europa de Vest care apar pe la TV sunt INSTRUMENTE în mâna celor care conduc lumea pe bune, din umbră. Toate problemele pe care noi românii le avem SUNT CAUZATE DE ACEASTĂ CONDUCERE DIN UMBRĂ care are interese OPUSE intereselor neamului românesc. Ceva detalii aici: România 2014 – peste 100 de probleme, o singură cauză. Din păcate românii se îmbată cu speranța/iluzia că NU există un Guvern Mondial din Umbră, deși acțiunile și deciziile lui le simțim zilnic pe pielea noastră. Însă… nu toată lumea face conexiuni și fiecare pricepe cât poate din lumea din jur.

4. România este un stat SUVERAN – FALS! În realitate suntem din ’90 încoace o colonie a Imperiului Atlantist (NATO, SUA, UE, FMI, Banca Mondială și criminalii din spatele acestor entități) și suntem conduși din umbră;

5. În România există Stat de drept – FALS! Când politicul căpușează toate instituțiile publice; când corupția este la maxim; când nu există transparență în gestionarea fondurilor publice; când se fură la greu din bani publici; când justiția nu funcționează ca lumea; când poporul NU mai este suveran (2 referendumuri naționale NErespectate în ultimii 5 ani – în 2009 poporul a zis la referendum național să fie MAXIM 300 de parlamentari și acum avem peste 600, iar în 2012 poporul a zis să moară (politic) criminalul Băsescu, însă CIA+UE au decis să rămână ”guvernator” în colonia România împotriva voinței poporului român, cică ”suveran”); când deciziile importante se iau în spatele ușilor închise (chiar în afara granițelor țării); când Statul este condus din umbră, NU transparent de către conducătorii instituțiilor democratice (Președinte, Parlament, Guvern); când populația este formată din SCLAVI muncitori săraci, bolnavi, fără trai decent; când bogăția produsă (muncită) de popor este acumulată în mâinile unor câțiva indivizi – marea majoritate INFRACTORI MAFIOȚI îmbârligați cu politicienii, atunci => ÎN ROMÂNIA NU EXISTĂ STAT DE DREPT! E doar o iluzie, un gunoi mestecat pe la televizor ca să prostească proștii că trăim în normalitate.

6. Intrarea în NATO a fost de bine pentru România – FALS! Intrarea în NATO a însemnat distrugerea definitivă a propriei armate și eliminarea oricărei șanse de a ne mai apăra singuri țara. Adică ADIO independență militară, independență a teritoriului țării. Intrarea în NATO a însemnat creșterea riscului față de un atac extern în România – din partea unui dușman al SUA. A însemnat soldați români morți în teatre de operațiuni pornite de Stăpânii SUA cu scopul de a COLONIZA NOI TERITORII. Redau ce a spus profesorul Florin Colceag despre NATO (nu e citat exact):  NATO este o forţă a răului – face crimă organizată sub haină militară. (sursa AICI);

7. Democrația SUA – o mare iluzie! NU EXISTĂ DEMOCRAȚIE ÎN SUA! În SUA există SCLAVIE – mase de oameni care muncesc în sărăcie pentru a ține în spate câteva ”Elite” putred de bogate. (vezi cine deține averea și bunăstarea în SUA apăsând AICI) În SUA forțele represive plătite din bani publici sunt de un trilion de ori mai bine pregătite, violente și ferme în DISTRUGEREA oricărei inițiative de schimbare a Sistemului (vezi câtă forță are polițistul american și cum este el folosit în SUA). Ororile pe care le-am văzut noi la Pungești cu abuzurile jandarmilor sunt nimica toată comparativ cu ce se întâmplă în SUA. Mulți spun că acolo e FASCISM. Eu mă limitez la ”un alt sistem de sclavie”, mult mai bine pus la punct ca cel din România. Acolo Statul (Sistemul) chiar știe TOT despre TOT ce faci/spui în timp real! Totul este informatizat și centralizat. Cunoașterea, manipularea și controlul populației americane sunt la cote inimaginabile. Acolo deja a început CIPAREA oamenilor şi imbecilii distruşi mental se duc de bună voie să-şi implanteze cipul RFID în corp. Dar…desigur, toată treaba asta complexă (nu neapărat complicată) nu poate fi înțeleasă de cei care nu realizează că sunt conduși din umbră și care nu pricep cum funcționează lumea în care trăim. Și lor, ca și nouă, li se livrează un Matrix frumos în care să creadă. Păcat că este doar o ILUZIE. Vezi  videoclipurile de aici: Compilatie VIDEO – mesaje trezirea la realitate in film – V for Vendetta si Matrix. Sistemul de sclavie moderna prezentat in filme.

8. Europa de Vest este civilizată -> FALS! Țările așa zis ”civilizate” din occident, pe care le pupăm noi în fund că uite ce bine e acolo, s-au dezvoltat PE SPINAREA țărilor sărace, inclusiv PE SPINAREA ROMÂNIEI (asta presupune statutul de colonie!). Dar, chiar și așa bine și civilizat cum e în Vest, TOT DESPRE SCLAVIE VORBIM ȘI ACOLO. Să nu aveți ILUZIA că europenii din occident sunt liberi! NU NU! Sunt tot sclavi, ca și noi, doar că regimul lor de sclavie e puțin mai „soft”. La noi e varianta mai dură (colonizare-exploatare la sânge-distrugere). Detalii în textul Sclavia modernă.

9. Intrarea în UE a fost de bine pentru România – FALS! Intrarea în UE a însemnat de fapt semnarea pactului cu diavolul și pierderea și mai accentuată a independenței economice, a suveranității, a puterii de decizie, a resurselor minerale, a resurselor umane, a forței de muncă, a creierelor inteligente etc etc etc. Legile se decid la nivelul UE, prețurile se decid la nivelul UE, viața noastră este gestionată de la nivelul UE etc. Intrarea în UE s-a făcut după distrugerea industriei româneşti şi privatizarea a ce a mai rămas, ca să nu cumva să producem ceva ce ar putea face concurenţă firmelor din Vest. În felul ăsta produsele româneşti sunt pe cale de dispariţie, deci, implicit economia românească. Intrarea în UE a însemnat, pe scurt, pecetluirea statutului de COLONIE al României!

La schimb, pentru acceptarea de către populație a intrării în UE, fără să aibă habar în ce se bagă, ni s-au oferit doar ILUZII:

a. ILUZIA intrării într-o familie ”civilizată” unde sunt floricele pe câmpii și totul e roz

b. ILUZIA că Europa ne vrea binele și vrea să ne ajute să îi prindem din urmă pe ăia ”civilizații”, când în realitate ESTE FIECARE PENTRU EL și ei ne-au acceptat în UE DIN INTERES – piață de desfacere 20 mil locuitori, RESURSE de exploatat pe 2 lei, CREIERE inteligente de folosit în multinaționalele din Vest pentru a produce și mai mulți bani etc

c. ILUZIA unei bunăstări ”ca în vest” (CARE NU A VENIT de 23 de ani);

d. ILUZIA unei libertăți de mișcare și decizie pentru popor (”poftim, mișcați-vă! călătoriți, munciți, supraviețuiți și cheltuiți unde vreți voi! oriunde veți face asta, noi tot vom SUGE din munca voastră, noi tot pe spinarea voastră vom trăi, noi tot vă vom exploata și voi tot sclavii noștri veți fi, indiferent de țara aleasă ca destinație! fraierilor!”)

e. ILUZIA unor fonduri europene, care într-adevăr au ajutat pe mulți, dar dacă vedem imaginea de ansamblu, o să realizăm că România A COTIZAT LA UE MAI MULT DECÂT A ACCESAT! (”Din 2007 si pana în 2012, Romania a varsat in conturile Uniunii Europene aproape 7 miliarde de euro, și a incasat doar putin peste 1 miliard de euro. Astfel, avem un sold deficitar de aproape 6 miliarde de euro” – sursa AICI); în plus, O GRĂMADĂ din fondurile accesate s-au dus la băieţii deştepţi, deci nu în economia reală a României sau la cetăţenii de bună credinţă din România, ci … la infractorii din mediul economic îmbârligaţi cu infractorii din mediul politic;

f. ILUZIA că în Vest nu e corupție, când de fapt am văzut cu toții ce fac parlamentarii europeni pe mii de euro banii cetățenilor europeni (detalii aici: VIDEO dedicatie impotriva iluziei ”Europa civilizata din Vest”. Poze imagini foto parlamentarii europeni iau mii de euro din banii munciti de cetatenii Europei ca sa stea degeaba in plen sau chiar fara sa vina la serviciu)

g. ILUZIA că o să primim DEMOCRAȚIE, ca ideal în viață al fiecărei națiuni – ce cretinitate. Cum să fie democrație/normalitate/bunăstare într-un sistem de exploatare care îi ține pe oameni drept sclavi muncitori? Cum să fie democraţie când masele de oameni muncesc ca să ţină în spate nişte infractori paraziţi care nu ştiu decât să exploateze munca sclavilor şi să trăiască în lux de pe urma ei… Cum să fie democraţie cu atâta corupţie? Cum să fie democraţie atâta timp cât nu există transparenţă în “afacerile publice”? Cum să fie democraţie cu atâta sărăcie în jur? De citit și textele astea cine vrea: Sărăcia în România ; Lipsa de transparență.

h. ILUZIA că FMI, CE, BANCA MONDIALĂ sunt instituții serioase care ne vor binele și vin să ne ajute cu bani – AHAHAHA :))))) ce glumă sinistră – în realitate îndatorarea statelor este metoda modernă de colonizare/însclavizare. Detalii despre ce a însemnat FMI în România aici: Recapitulare experimentul FMI   și aici: România – colonie a imperiului Atlantist)

etc.

Pentru informații despre iluziile SUA și UE am pus câteva texte în categorie dedicată: ILUZIA UE+SUA (click!)

De citit și asta:

7 iunie 2014: România – o cetate asediată – Asediul la care este supusă țara noastră este analizat în amănunțime (pe componenta sa economică) de profesorul Mircea Coșea, în lucrarea ”România după 20 de ani” (apărută la Editura Business Adviser, în 2011). Autorul ajunge la următoarele concluzii îngrijorătoare: ”Structura economiei a devenit de tip neo-colonial, în sensul manifestării pe planul relațiilor economice externe prin unidirecționare (peste 70% spre UE), prin exces de export de forță de muncă ieftină, materii prime slab prelucrate și produse industriale manufacturate pe bază de licențe și prin exces de import de alimente și bunuri de consum.” (…) ”Economia se află sub ocupație străină, ponderea capitalului străin în total capital investit fiind de peste 80%, iar la nivelul sectorului bancar depășind și acest nivel.” (…) ”Aderarea României la UE nu a reprezentat un factor de creștere economică și dezvoltare a industriei și agriculturii naționale, ci, din contra, un factor de decădere a acestora, prin presiuni concurențiale.” (…) ”Corupția politică a transformat în douăzeci de ani statul român într-un stat capturat”.

Supermarket-urile (companii străine) distrug economia României.

Continuăm cu alte iluzii în care trăiesc românii zi de zi:

10. Presa /mass media spune adevărul – FALS! Presa MINTE, MANIPULEAZĂ, DEZINFORMEAZĂ și ASCUNDE ADEVĂRUL! Principalele canale media sunt deținute de infractori îmbârligați și vânduți politic. Ce livrează trusturile lor de presă publicului larg este GUNOI MEDIATIC și DEZINFORMARE! Cel mai bine s-a văzut că presa este vândută pe 1 septembrie 2013 (detalii AICI, punctul  1).

11. Televizorul ne informează – FALS! Televizorul mimează informarea! Televizorul manipulează! Televizorul este printre cele mai eficiente instrumente de ascundere a adevărului, de dezinformare, de distrugere mentală, de inducere în eroare, de trunchiere a realității, de falsificare a istoriei, de îndobitocire și pierdere de timp. Cine vrea cu adevărat să se informeze despre ADEVĂR, despre realitate reală din jur va căuta singur informații pe internet (chiar dacă nici internetul nu este perfect). Recomand citire acestui text pentru detalii: Ce “invatam” de la televizor. Programe si emisiuni TV care distrug mental popoarele lumii. Televiziunea – metoda eficienta de manipulare si distrugere a creierului uman.

12. Ceaușescu a fost un dictator nenorocit care și-a asuprit poporul – FALS! În realitate, Ceaușescu a fost un patriot, un naționalist adevărat care a luptat până la moarte pentru binele României și al poporului român. Tot ce știm noi (mai ales ăștia mai tineri) despre Ceaușescu SUNT MINCIUNILE pe care ni LE-A LIVRAT PRESA VÂNDUTĂ ȘI CONTROLATĂ DE OCCIDENT (UE+SUA) în ultimii 23 de ani. Cei care sunt interesați să afle adevărul despre Ceaușescu trebuie să citească. Eu am un text dedicat despre asta aici: Despre economia Romaniei in comunismul ultra nationalist al patriotului Nicolae Ceauşescu. Plata datoriei externe.

13. Politicienii corupți care ne conduc astăzi sunt TRĂDĂTORI – FALS! Cei mai mulți nu sunt trădători! Ei nu au fost niciodată de partea României sau a românilor ca să trădeze cauza neamului românesc! Ei sunt și au fost dintotdeauna ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI (din tată în fiu), sunt și au fost instrumente ale DUȘMANILOR, controlați din umbră pentru a sluji interesele străine anti-românești. Ei nu au trădat deloc, niciodată, ei au făcut EXACT ce au fost puși să facă (DE STRĂINI!). EI NU SUNT AI NOȘTRI, AI ROMÂNILOR! EI SLUJESC ALTCUIVA! ALTOR INTERESE! MULȚI DINTRE EI NICI NU SUNT ROMÂNI, ci indivizi DE ALTĂ ETNIE, dar cu numele românizat ca să ne prostească că sunt de-ai noștri (caută originile următorilor indivizi ca să te convingi: Ion Iliescu, Petre Roman, Radu Berceanu, Horia Roman Patapievici etc etc etc – ĂȘTIA NU SUNT ROMÂNI! SUNT INFILTRAȚI LA CONDUCEREA ROMÂNIEI ȘI SERVESC INTERESELE ALTOR PUTERI! Ei și mulți mulți alții. Cică la un anumit nivel în SRI nu se vorbește româna…pentru că cei care sunt acolo și gestionează SRI-ul nu sunt români și nu cunosc limba română! Perfect!).

Update – adăugare în urma unui comentariu – mai multe detalii pe acest subiect:

TRĂDÁ, trădez, vb. I. 1. Tranz. = A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu dușmanul etc. ♦ A fi neloial față de cineva sau de ceva.

EI, politicienii corupți care au distrus România NU AU FĂCUT ACTE CARE LE SUNT POTRIVNICE (opuse lor) CI AU FĂCUT EXACT CE AVEAU EI DE FACUT, EXACT CE TREBUIA față de ei și față de stăpânii lor (cei care conduc lumea din umbră). EI NU AU FĂCUT UN PACT CU DUȘMANUL, pentru că pentru ei, ”dușmanul” era prietenul lor. Dușmanul este dușman doar pentru poporul român. Pentru ei, este un prieten. Deci au făcut un pact cu un prieten. Dacă făceau pact cu românii și luptau pentru interesele României, abia atunci am fi putut spune că au trădat interesele celor care i-au pus acolo (adică cei care conduc lumea din umbră). Acești politicieni care conduc astăzi România NU AU FOST ȘI NU SUNT LOIALI ROMÂNIEI ȘI POPORULUI ROMÂN. Doar au mimat acest lucru. Deci ei, au acționat precum niște trădători, dar de fapt ei NU SUNT TRĂDĂTORI, EI NU NE-AU TRĂDAT pentru că nu avea cum să se cheme treaba asta TRĂDARE! Asta zic! Poate e prea subtil sau nu explic eu suficient de clar.

Nu poţi să ai pretenţia de la nişte alogeni (străini) de neamul tău şi de interesele neamului tău, care vin şi sunt puşi la conducerea neamului tău de către forţe străine, să se considere ai poporului în lupta pentru binele poporului, sau poporul să-i considere de-ai lui. E absurd! Ei NU sunt ai noştri, chiar dacă s-au născut unii dintre ei în România. NU AU NICIUN FEL DE APARTENENŢĂ LA NEAMUL ROMÂNESC! NU simt româneşte, nu iubesc România, NU LE PASĂ DE ROMÂNIA şi de români ABSOLUT DELOC şi NU le-a păsat NICIODATĂ!!! Atunci…ce să trădeze ei distrugând România? Au trădat interesele ţării în care s-au născut? Faptul ca te-ai născut într-un teritoriu şi ai trait acolo 50 de ani este SUFICIENT să te numeşti ~de-al nostru~? NU! Noi i-am votat şi ei au ajuns la putere pentru ca noi am fost proşti orbiţi, iar ei PUŞI acolo de forţe străine. CE LEGATURĂ ARE TOATĂ TREABA ASTA CU TRĂDAREA SAU NU A INTERESELOR NEAMULUI ROMÂNESC? Niciuna…  Dacă însă un român, să zicem țăran din tată în fiu, cu tot neamu’ românesc crescut născut murit în România, ajunge cu greu la putere, susţinut cu sacrificii de popor care şi-a pus nădejdea în el, şi el se dă cu duşmanu’, ATUNCI DA, AIA E TRĂDARE. Însă marionetele astea, găinarii ăștia politici care sunt la putere acum ”au tradat” (dacă vreţi) încă DINAINTE SĂ SE NASCĂ… La fel cum tu vrei să lasi mai departe un copil bun, aşa şi oamenii răi vor să lase mai departe o odraslă care să le continue ”munca”, mai exact, să ducă mai departe Sistemul de exploatare în care trăim noi astăzi…sistem care e foarte avantajos pentru ei, că d’aia l-au implementat, însă distructiv pentru noi. Există şi alogeni (străini) care nu distrug România. Cu ei nu avem nicio problemă, de ce am avea? Însă criminalii ăștia fără scrupule trebuie ELIMINAŢI de la conducerea țării. Concluzie: Exprimarea corectă este, după părerea mea: ”AU ACȚIONAT ÎMPOTRIVA INTERESELOR ROMÂNIEI ȘI POPORULUI ROMÂN” / ”AU DISTRUS ROMÂNIA” etc.      NU ”au trădat” sau ”sunt trădători”! (chiar dacă avem poate și români trădători…însă sunt în minoritate la conducerea României, zic ei, comparat cu străinii infiltrați)

UPDATE 12 iunie 2014: Uitați ce am găsit aici pe tema străinilor de la conducerea României:

Secretele lui Mugur Isarescu și multe alte chestii interesante despre cine NU ne lasă să trăim liniștiți în România –  Frecvența cu care apar alogenii în asemenea funcții trebuie să respecte oarecum „algoritmul” demografic. Regula nu poate fi decât una: în mod obișnuit, în asemenea funcții ajung cel mai des reprezentanți ai etniei majoritare! A avea un președinte al României cu origine românească incertă nu este în regulă. A avea trei președinți la rând numai pe jumătate români dă deja de gândit! Nu pare a fi o întâmplare! Iar când cealaltă jumătate este la toți trei aceeași, adică evreiască, suspiciunea că ni se ascunde ceva este și mai îndreptățită. Ce ni se ascunde? Dacă sub oblăduirea a trei președinți numai pe jumătate români, iar pe cealaltă parte evrei, Țara ar fi prosperat, dacă am fi progresat sau măcar am fi avut o evoluție obișnuită, în limitele normalității, atunci totul putea intra sub beneficiul coincidenței întâmplătoare, al aleatorului. Am fi consemnat această coincidență la rubrica de curiozități. Împrejurarea însă că în această perioadă de douăzeci de ani România a cunoscut cea mai rapidă și mai severă involuție din istoria sa, o veritabilă prăbușire!, ne obligă să căutăm o legătură între acest dezastru și componenta alogenă a etniei celor vinovați de acest dezastru și să ne întrebăm deschis: există vreun interes sau amestec evreiesc în decăderea României, în dezastrul din România? Cu o asemenea întrebare nu facem propagandă anti-semită, cum vor exclama imbecilii, ci facem un gest de auto-apărare! Nimic mai mult! Faptul că în trecut, un trecut nu prea îndepărtat, în anii 1944-64, România a suferit de pe urma unor alogeni evrei, care au activat fățiș în slujba unor puteri străine și vrăjmașe, întărește motivele pentru care să ni se pară nefirească, chiar suspectă evreitatea atât de excesivă, de debordantă statistic vorbind, a conducătorilor noștri de azi, a clasei politice…

Continuăm cu alte iluzii ale românilor:

14. Poporul român este RĂU – FALS! Românii sunt printre cei mai buni oameni de pe planetă! Infracțiunile pe care le vedem SUNT EXCEPȚII dacă gândim procentual raportat la întreaga populație. Apoi, din acele infracțiuni blamate de occident, majoritatea sunt făcute de țigani (populație migratoare, deci NU români/daci sedentari și buni la rădăcină). Relele pe care le vedem noi la mulți români sunt doar la suprafață, sunt doar chestii superficiale, care au apărut DIN CAUZA SISTEMULUI DE EXPLOATARE ÎN CARE SUNTEM ȚINUȚI DE 23 DE ANI! Sistemul ne-a DISTRUS MENTAL și i-a forțat pe mulți dintre români să aplice legea junglei pentru a supraviețui. De aici s-a dezvoltat egoismul și tot ce ține de el. Sistemul ne-a învățat că BANUL este SCOPUL și de aici s-a dezvoltat ”manelărismul” și tot ce ține de el, călcatul pe cadavre pentru bani, dezumanizare etc. Dar toate aceste lucruri se pot rezolva foarte rapid, dacă românii sunt puși într-un Sistem CU ADEVĂRAT PENTRU BINELE POPORULUI, unde să se poată re-dezvolta COOPERAREA, COLABORAREA, ARMONIA, ÎMPĂRȚIREA RESURSELOR, IUBIREA DE SEMENI etc. Deodamdată vedem efectele unui Sistem care INTENȚIONAT ne îndreaptă unii împotriva altora pentru a fi dezbinați și a nu avea vreo șansă să schimbăm Sistemul. Și vedem toate relele pentru că sunt scoase în evidență de dușmanii româniei prin instrumentele pe care le dețin – mai ales MASS MEDIA. Dar poporul român, la rădăcină, nu este deloc așa! Duceți-vă la țărani, la adevărații români, să vedeți acolo bunătatea poporului român încă vie!

15. Școala ne educă și ne informează – FALS! Școala ÎN PREZENT doar mimează educația și ne înregimentează, ne educă să fim obedienți și să respectăm Autoritatea. Adevărata informare trebuie în prezent să o facem singuri, pe cont propriu. Informațiile cu adevărat importante pentru viața noastră NU le aflăm NICI DIN ȘCOALA, NICI DIN FACULTATE, NICI DE LA MASS MEDIA (în niciun caz de la TV). Informația adevărată trebuie să o căutăm pe internet și la oameni liberi mental. Detalii despre cum acționează școala împotriva poporului găsiți în textul meu de aici: Românii sunt distruși mental premeditat sau aici:  Eucația pentru turme. UPDATE în urma unui comentariu: bineînțeles că este vorba de Școala din PREZENT (distrusă premeditat de cei care conduc România pentru că un popor needucat e mai ușor de controlat). Ideea pe scurt este că SE PIERDE PREA MULT TIMP DIN VIAȚA UNUI COPIL (12 ani de zile până la terminarea liceului) ca acesta să știe ATÂT DE PUȚINE LUCRURI DESPRE LUMEA ÎN CARE TRĂIM, SĂ AIBĂ ATÂT DE PUȚINE ABILITĂȚI și SĂ ȘTIE ATÂT DE PUȚINE LUCRURI UTILE PENTRU VIAȚA DE ADULT. Vorbim comparativ cu un SISTEM IDEAL/NORMAL, nu cu sisteme din alte țări (care pot fi chiar și mai proaste decât al nostru). Mai nou, foarte mulți tineri români termină liceul și NU ȘTIU NICI MĂCAR SĂ SCRIE CORECT ROMÂNEȘTE. Asta spune multe despre un sistem de învățământ. În plus, școala după părerea mea, înregimentează și învață copilul încă de mic să fie OBEDIENT ”Autorității”, fapt care e o mare problemă a societății. În mod normal copilul/omul trebuie să pună la îndoială cam TOT ce i se livrează, dacă vrea să ajungă în final la informația corectă/adevărată (detalii în textul cu Educația pentru turme și Top 10 – cele mai important lucruri despre lumea reală).

16. Istoria pe care o ȘTIM / am învățat-o în școală este istorie reală. – FALS! Școala și Mass media au două scopuri principale: ASCUNDEREA ADEVĂRULUI și MIMAREA INFORMĂRII. Iar adevărul înseamnă pe lângă realitatea reală din prezent și adevărul istoric. Istoria, așa cum ne-a fost ea livrată în ultimii 23 de ani este O MINCIUNĂ. Dacă am cunoaște adevărul istoric – nu neapărat foarte îndepărtat în timp, de exemplu dacă am știi pe bune ce s-a întâmplat la Lovitura de stat din ’89, am înțelege MUUULT mai bine ce ni se petrece nouă astăzi ca țară și popor. Dar…ăsta e principalul motiv pentru care sistemul de învățământ este DISTRUS iar Mass media CUMPĂRATĂ -> pentru ca adevărul să nu iasă la iveală.

17. Doctorii știu ce e cel mai bine pentru noi – FALS! Unii doctor știu! Cei care sunt dispuși să citească pe cont propriu și să afle ADEVĂRUL din spatele industriei medicale. Dar aceștia sunt excepții. Cei mai mulți aplică ce au învățat în Școală, iar Școala medicală ne învață să oferim bolnavilor pastile, MEDICAMENTE și TRATAMENTE INEFICIENTE și CHIAR DĂUNĂTOARE! Cel mai dur exemplu este poate Industria cancerului. Deși există LEAC natural eficient și non-toxic pentru cancer (DA, CANCERUL ESTE VINDECABIL!), doctorii continuă să fie criminali și să recomande Chimioterapie toxică perfect ineficientă. Detalii despre ineficiența medicinei clasice, explicate de un DOCTOR american, AICI). Din păcate românii respectă cu sfințenie ”Autoritatea”, fie ea doctor, profesor, televizor, specialist, preot etc. (detalii în textul Exemple de comportamente care denotă distrugerea mentală)

18. Cancerul este incurabil – FALS! În realitate, cancerul este VINDECABIL, chiar și în stadii avansate, DACĂ EȘTI DISPUS SĂ CITEȘTI și să afli cum să te vindeci. Doar doctorii – sclavi ai medicinei clasice, ai industriei farmaceutice, te învață din ignoranță/inconștiență/rea voință că trebuie să te otrăvești cu Chimioterapie ca să ai vreo șansă, când de fapt Chimioterapia ESTE MOARTEA și nu te ajută cu NIMIC! Mai mult: ÎȚI FACE RĂU! Cine vrea să afle adevărul trebuie doar SĂ CITEASCĂ! Detalii aici: Ce înseamnă un tratament complet anti cancer. Doctorii promovează otrava numită Chimioterapie, iar pacienții o iau ca proștii cu miile. Preferă să moară decât să citească… Asta e…

19. Vaccinurile sunt bune și ne apără de boli/viruși – FALS! În spatele schmelor naționale de vaccinare e o întreagă industrie de miliarde de dolari patronată de niște băieți deștepti, care nu doar că facă o grămadă de bani prin vinderea vaccinurilor, DAR DISTRUG ȘI POTENȚIALUL DE VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ ȘI LUNGĂ al omului, încă de mic copil. Detalii aici: Corupția din spatele vaccinurilor.

20. Fumatul oferă plăcere / ceva benefic – FALS! Asta este o iluzie incredibilă în care trăiesc săracii fumători. Din fericire există o metodă foarte ușoară prin care ORICINE se poate lăsa de fumat. Detalii în scurtul meu ghid aici:  Cum sa te lasi de fumat in cel mai usor mod posibil.

Legat de plăcerea fumatului – cel mai bine se vede această plăcere când elevii de liceu se pitesc prin băile infecte din școală ca să fumeze (PLĂCERE desigur, nu dependență), când angajații din multinaționale stau zgribuliți de frig iarna pe balconul palierului ca să fumeze mizeria aia de țigară pentru că nu au voie înăuntru (PLĂCERE desigur, nu dependență); când fumătorul acceptă chiar și o țigară al cărei gust și miros le urăște decât să nu fumeze deloc (PLĂCERE desigur, nu dependență); când oamenii aleg să fumeze chiar dacă asta presupune să rabzi de foame (că n-au bani și de țigări și de mâncare) (PLĂCERE desigur, nu dependență); când bucureștenii stau iarna degerați de frig pe la intrările în metrou (îi văd în fiecare dimineață) ca să fumeze țigara aia blestemată înainte de a intra în subteran unde nu au voie să fumeze (PLĂCERE desigur, nu dependență) etc.

21. Mâncarea din Supermarket e bună de mâncat – FALS! ”Alimentele” din Supermarket-uri reprezintă, în principiu,  mâncarea otravă pe care o băgăm în noi ca proștii distrugându-ne sănătatea în fiecare zi. Supermarketurile distrug de asemenea economia locală (elimină micii comercianți români și micii producători – fac concurență Pieței agroalimentare tradiționale) și SUG banii românilor, bani care ajung la firmele din Vest (o să observați că în Supermarketuri nu prea găsiți produse românești…). Detalii în textele din categoria: MÂNCARE OTRAVĂ. Alte lucruri care ne afectează sănătatea aici: Viață sănătoasă partea 1. Ah şi dacă vă interesează mâncarea de calitate, citiţi şi asta: Parteneriatele ASAT: hrana sanatoasa de la mici producatori direct la consumatori locali. Supermarketul este pentru oamenii obişnuiţi o “autoritate”. Ei gândesc inconştient ceva de genul “domne’…dacă se vinde în supermarket şi cumpără atâţia oameni…n-are cum să nu fie bun de mâncare…”. Săracii ignoră faptul că legislaţia criminală le permite producătorilor de alimente să adauge OTRAVĂ în produse pentru a le conserva/aroma/păstra timp îndelungat etc (adică E-uri toxice, arome cancerigene, conservanţi nocivi etc) şi oamenii mai ignoră faptul că ÎN ROMÂNIA (şi nu doar la noi) SE DĂ ŞPAGĂ INSPECTORILOR de orice fel. Deci pe lângă faptul că mâncarea este otravă în mod legal, ea este şi mai toxică în mod nelegal – şi mai multe E-uri decât legal, E-uri interzise, hormoni de creştere, chimicale ilegale, marfă expirată sau ţinută-gătită în condiţii infecte etc, pentru că autorităţile statului din domeniul industriei alimentare NU ÎŞI FAC TREABA (iau şpagă şi trec cu vederea otrava toxică din mâncarea pe care ne-o servesc supermarketurile și/sau producătorii). Poftă bună!

22. Raportarea la majoritate este un criteriu bun pentru a distinge binele de rău – FALS! Dacă majoritatea oamenilor sau foarte mulţi oameni din jurul nostru fac nu ştiu ce, sau chiar şi dacă doar grupul nostru de prieteni face ce facem şi noi, înseamnă în creieraşul nostru că acel lucru e “de bine” (ie dă bine), poţi să îl faci şi tu liniştit, că e benefic şi ţie, şi familiei, şi societăţii – FALS! Faptul că mulţi oameni din jurul nostru, sau cunoscuţii noştri fac ceva anume nu înseamnă că acel ceva este bun! Acesta este un criteriu imbecil pe care îl aplică în subconştient / inconştient oamenii pentru a stabili (tot inconştient) dacă ceea ce fac este bine sau rău. De fapt, pentru a se auto-convinge că ceea ce fac este bine (“Uite, şi restul lumii face asta! Tre’ să fie bine!”). Dacă facem ceva rău pentru noi şi/sau societate, şi realizăm că facem ceva rău, ne vom simţi prost. Aşa ceva nu trebuie să se întâmple sub nicio formă. Motiv pentru care încercăm să evităm orice senzaţie negativă, dar nu prin evitarea comportamentului nociv, ci prin concluzionarea că acel comportament este de fapt benefic sau neutru / nevinovat (un fel de disonanţă cognitivă). Evitarea unui stres psihic are loc prin multiple mecanisme conştiente şi subconştiente. Unul dintre ele este acesta: raportarea la un criteriu imbecil – ce face majoritatea (care, bineînţeles, se comportă ca tine) în loc să te raportezi la criterii reale, la NORMALITATE, la ce e bun şi ce e rău pentru binele tău, al familiei tale şi al societăţii în care trăieşti.

Desigur, oamenii nu conştientizează şi nu verbalizează aceste raportări la majoritate, ci pur şi simplu le fac zilnic fără să-şi dea seama, în mod inconştient, ca să-şi menţină psihicul nestresat. Le-am “verbalizat” eu mai jos ca să explic procesul psihic. Observaţi cum Iluziile românilor sunt validate de această “regulă a majorităţii” – găsiţi detalii despre toate chestiile de mai jos în alte texte de pe acest blog.

Exemple de raportare la majoritate:

– Hai să luăm salam şi parizer din supermarket – ia uite în jur, ia toată lumea, deci “ie dă bine”!

– Să mergem la Mcdonalds/KFC/shaormerie – ia uite câţi oameni mănâncă de acolo, ie dă bine!

– Să cumpărăm şi să bem cola! Ia uite câţi oameni au în coş băuturi d’astea! Ie dă bine!

– Ia uite câţi oameni fumează şi câţi dintre prietenii/cunoscuţii/colegii mei fumează – păi înseamnă că ie dă bine, nu-i nicio problemă! (aţi observat cum fumătorii se ajută între ei cu ţigări / brichetă / bani de ţigări / ies împreună la fumat etc? Este vorba despre păstrarea vie a “majorităţii”. Fumătorii nu suportă să vadă când alţi fumători se lasă de fumat, pentru că ei vor rămâne în final singuri şi fără “regula majorităţii” pe baza căreia să se mai mintă un pic că fac un lucru care nu este nociv lor sau societăţii…)

– Ia uite, toată lumea urcă pe scările rulante la metrou. Hai să o luăm şi noi tot pe acolo! E normal şi ie dă bine!

– Să te uiţi la televizor e ceva bun şi util – toată lumea are televizor deci “ie dă bine”, să ne uităm şi noi non stop!

– Să mergem la muncă şi să muncim. Asta e, viaţa e grea, dar n-ai ce-i face. Ia uite, toată lumea munceşte pe un salariu mic. Asta e situaţia, aşa e lumea în care trăim – să ne conformăm la fel ca toţi ceilalţi  (nu interesează pe nimeni că “lumea e aşa” din cauza Sistemului de exploatare în care suntem ţinuţi de către o Elită din umbră ce se lăfăie pe spinarea noastră – atâta timp cât majoritatea se comportă ca noi…înseamnă că “ie dă bine”.)

– Unu: Gheorghe nu şi-a dat copilu’ la şcoală. Ciacă şi-l educă singur acasă hă hă. Altu: Ce-a făcu’ mă? Păi ăsta nu vede că toată lumea îşi dă copilu’ la şcoală? Ăsta e nebun? Schingiuiţi-l!        Sigur că da, singurul lucru care contează în educaţia copilului este dacă lumea face şi ea la fel ca tine şi dacă autoritatea îţi spune că Şcoala e minunată pentru copilul tău. Realitatea reală legată de educaţia pentru turme să o ignorăm, aia nu contează!

– Cum doriţi să primiţi salariul, cash în mână sau pe card? Pe card, normal! Că e trend şi cool să fii la îndemâna băncilor şi să fii furat de bănci! Lots of people doing it! Aveţi cumva şi un cip de injectat în mână, vă rog?

– Mă doare capul (sau orice altceva). Ce fac majoritatea oamenilor când îi doare ceva? Se duc la farmacie şi se îndoapă cu pastile toxice! Păi atunci vom face şi noi la fel că înseamnă că ie dă bine şi funcţionează!

– A zis doctoru’ să iau aia şi aia! Normal că le iau fără să clipesc, nu daia merg oamenii la doctor? Toată lumea respectă ce spune doctoru’ orbeşte. Ie dă bine să nu gândeşti cu propriul cap şi să fii perfect obedient faţă de “autoritate”. Super!

– O fi normal să pierd timpul şi să dau bani ca să merg pe stadion unde oamenii urlă, înjură, se bat şi se uită cum “băieţii noştri” joacă un fotbal de foarte proastă calitate? Păi normal că e normal! Nu vezi că e stadioanele pline? Ce, vrei să facă mişto de mine Gicu de la 4 că el s-a dus şi io m-am uitat la televizor?

– Iete-te că nu mai văd bine. Ce fac oamenii când nu mai văd bine? Se duc imediat la oftalmolog şi-şi pun ochelari. Perfect! Aşa voi face şi eu! Negreşit!  Să nu cumva să cauţi pe net “cum ne protejăm ochii” sau “exerciţii de vedere”. NU NU! Fă ca toată lumea! E cel mai bine! Pune-ţi ochelari! Complică-ţi viaţa şi distruge-ţi de tot ochii! – detalii AICI.

– Am cancer. Chimioterapie, normal! Nu asta recomandă toţi doctorii? Nu asta face toată lumea împotriva cancerului? Doamne fereşte să căutăm şi să citim detalii despre TRATAMENT REAL ANTI CANCER.

– O fi normal să merg cu maşina personală peste tot, tot timpul, chiar şi când am de mers doar 2 staţii de autobuz şi când am la dispoziţie picioare, bicicletă, transport în comun? PĂI BINEÎNŢELES că e normal, nu vezi că toată lumea s-a născut, trăieşte şi moare în maşină? Maşina personală e VIAŢA şi trebuie folosită non stop pentru orice deplasare! Oamenii superiori (precum tu) merg numai cu maşina peste tot. Deci urcă-te LI NIŞ TIT la volan şi mergi cei 2 metri cu maşina! Să nu cumva să o iei pe jos sau cu transportul în comun! Nu vrei să fii ca muritorii ăia sărăntoci! Doamne fereşte!

etc.

Din cauza raportării la majoritate sau raportării la ceilalţi, oamenii se învârt în cercuri care conţin oameni CA EI. Observarea comportamentului (greșit) pe care noi îl avem, la ceilalţi oameni din jurul nostru (preferabil cât mai mulţi) ne validează inconştient/subconştient faptul că acel comportament pe care noi şi cei din jurul nostru îl facem, e, de fapt, DĂ BINE! Că altfel nu l-ar mai face aşa multă lume, nu? Perfect! Imbecil criteriu de alegere a ce e bun şi ce e rău!

23. Proiectul Roșia Montană RMGC este BUN pentru România – FALS! Mai crede cineva așa ceva? Detalii aici: Rezumat afacerea Roșia Montană

24. Gazele de șist sunt bune pentru România și avem nevoie să le exploatăm – FALS! E cineva atât de ignorant și inconștient să creadă asta? Detalii în textele din categoria Gaze de șist sau citiți acest rezumat făcut de mine: De ce sunt împotriva Gazelor de șist.

25. Culturile OMG (modificate genetic) sunt benefice agriculturii românești și industriei alimentare – FALS! În realitate sunt OTRAVĂ toxică și distrug mediul. Detalii în textele din categoria OMG.

26. Privatizarea companiilor de stat ajută economia României – FALS! Unde ați trăit în ultimii 23 de ani? Privatizările care s-au făcut au avut ca unic scop distrugerea economiei României, exploatarea resurselor naturale din România, furtul banilor și producției de bunuri din România de către companiile Imperiului Atlantist care au venit ”să facă un ban cinstit” pe spinarea muncitorilor sclavi români în colonia România.

27. Protestele de stradă nu ajută la nimic – FALS -> citiţi aici ce s-a obţinut prin proteste de stradă, deşi numărul participanţilor a fost mic: vezi 2012 sau vezi 2013. Imaginaţi-vă care ar fi efectul protestelor de stradă cu sute de mii/milioane de oameni pe străzi cerând acelaşi lucru… Dar, din păcate imaginaţia ne-a fost distrusă premeditat pentru a nu putea identifica soluţii, pentru a nu putea “vedea” o altfel de lume faţă de cea mizeră în care suntem ţinuţi ca sclavi…

28. Topurile celor mai bogaţi oameni de pe planetă/din România sunt reale – FALS -> acele topuri sunt doar o manipulare, o abureală pentru prostit proşti; în realitate adevăraţii bogaţi ai planetei sunt ASCUNŞI şi conduc lumea din umbră.

29. Este posibil să te refugiezi, tu şi familia ta, de Sistemul de exploatare şi să trăieşti bine – FALS! Aceasta este o iluzie, pentru că pe termen lung este inevitabil să scapi de Sistem fără să îl schimbi/distrugi/înlocuieşti. Foarte mulţi oameni caută o independenţă de Sistemul de exploatare în care suntem sclavi muncitori săraci, printr-o viaţă cât mai autonomă, la ţară, într-o gospodărie tradiţională sau o micro-fermă care consumă puţină energie, îţi asigură apă gratis şi de calitate şi hrană ieftină şi sănătoastă. Într-adevăr, în acest mod devii MAI independent, însă…cât o să ţină figura asta? Chiar credeţi că vă puteţi izola de Sistem şi că el va “funcţiona” în jurul vostru fără să vă afecteze? Ia uitaţi cum încearcă să distrugă Sistemul această posibilitate: Gazele de şist sunt despre poluarea apei pentru a ne face mai dependenţi de Sistem. Să spunem totuşi că aţi reuşi să vă rupeţi de sistem, printr-o mică gospodărie ţărănească izolată undeva la ţară. Foarte frumos! Bravo vouă! Dar copiii voştri? Vor continua în acelaşi mod? Va ţine figura la infint? IGNORAREA/EVITAREA Sistemului oferă nişte avantaje PERSONALE (egosim) DOAR PE TERMEN SCURT/MEDIU. PE TERMEN LUNG, SINGURA ŞANSĂ PENTRU A O OBŢINE BUNĂSTAREA FIZICĂ şi PSIHICĂ REALĂ ESTE SCHIMBAREA SISTEMULUI COTROPITOR. Chiar putem trăi izolaţi, cu capul în nisip, făcându-ne că nu există probleme în jurul nostru, în timp ce ceilalţi fraţi români ai noştri sunt pur şi simplu nişte sclavi muncitori în cadrul Sistemului? Putem avea fericire în curtea noastră când în afara curţii noastre este doar mizerie iar țara noastră moare? Putem să trăim liniştiţi în gospodăria noastră, fără să ne implicăm în a schimba în bine ţara în care trăim? Înseamnă că suntem egoişti… sau…distruşi mental premeditat când credem că izolarea este o soluție pe termen lung… Exact asta se doreşte: să nu încercăm să schimbăm Sistemul.

30. Nimic nu se mai poate face pentru a salva/elibera România – FALS! De ce am crede treaba asta? Doar pentru că nemernicii care ne conduc au reușit să ne distrugă deja atât de mult și să ne creeze impresia că suntem distruși iremediabil? Doar pentru că răul este împrăștiat în toată societatea ca un cancer? Păi și cancerul are LEAC! Iar RĂUL ăsta care căpușează România nu a distrus complet societatea românească. Și nici pe tinerii români inteligenți. Și nici economia românească, amărâtă așa cum e ea. Și nici nu ne-au depopulat total țara de români (încă) și nici nu ne-au rupt în bucăți (încă). România poate renaște destul de rapid DACĂ LA CONDUCERE AJUNG OAMENI DE BUNĂ CREDINȚĂ și INTELIGENȚI.

Românii abia acum încep să înțeleagă ce se petrece în jurul lor. Până acum, în ultimii 23 de ani doar au răbdat buimăciți toate nedreptățile și relele care s-au întâmplat în jurul lor crezând că de vină sunt ”corupții ăștia, trădătorii ăștia de politicieni”. Însă abia ACUM încep să înțeleagă FENOMENUL, să vadă ce se petrece de fapt, să identifice ADEVĂRAȚII VINOVAȚI și mecanismele prin care românii au devenit o colonie, niște sclavi moderni în propria lor țară. Și încep chiar să găsească și să propună SOLUȚII de remediere a situației. NOI SUNTEM ABIA LA ÎNCEPUT DE DRUM ÎN ELIBERAREA ROMÂNIEI! Până acum HABAR N-AVEAM CE-I CU NOI! Abia acum începem să înțelegem și SĂ REACȚIONĂM! Deci, de ce am concluziona ÎNAINTE să înceapă cu adevărat ”lupta”, că totul este pierdut? S-au reunit cei mai luminați, inteligenți și de bună credință români patrioți și au concluzionat că NIMIC nu se mai poate face? NU! Atunci de ce am concluziona noi, fiecare în parte (DOAR UN CREIER) că totul este pierdut? Păi pentru că suntem demoralizați și pentru că poate nu vedem (fiecare în parte) LUMINIȚA de la capătul tunelului. ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ EA NU EXISTĂ, ci doar că nu a fost încă identificată și valorificată. Pentru că treburile astea se întâmplă LENT, nu de pe azi pe mâine! În plus, cei care conduc lumea din umbră și patronează inclusiv Sistemul de exploatare din România EXACT ASTA ÎȘI DORESC: să fim demoralizați, să nu ne unim, să nu gândim, să nu credem că se poate o altfel de viață, să ne pierdem speranța, să renunțăm la luptă ÎNCĂ DINAINTE CA LUPTA SĂ ÎNCEAPĂ! Hai să nu le facem pe plac! De citit și textul asta: Solutiile pentru problemele noastre vin din conlucrarea mai multor oameni de buna credinta, patrioti si inteligenti. Daca noi, singuri, nu vedem solutia, nu inseamna ca este totul pierdut!

31. Dacă ne vom schimba noi, fiecare dintre noi, pe cont propriu, totul va fi bine în România – FALS! Aceasta este o iluzie vehiculată mult și pe internet pentru că te invită subtil la NONacțiune împotriva Sistemului (exact ce-și doresc EI). Da, foarte bine, să ne schimbăm fiecare în parte, să facem tot ce putem ca să fim noi niște oameni mai buni, e foarte bine! DAR ESTE TOTAL INSUFICIENT !!!  FĂRĂ SCHIMBAREA LEPRELOR CARE CONDUC ASTĂZI ROMÂNIA, ȚĂRII NOASTRE ȘI POPORULUI ROMÂN NU ÎI VA FI BINE ÎN VECI, INDIFERENT CÂT DE MORAL NE COMPORTĂM NOI, FIECARE DINTRE NOI, PE CONT PROPRIU!!! Înțelegeți treaba asta! Dacă de mâine toți românii vor fi buni, nimeni (din popor) nu va mai fura, nu va mai arunca gunoaie pe stradă, nu va mai fi ”șmecher”, nu va mai călca pe cadavrele din jur, va avea grijă de aproapele, va fi plin de iubire și flower power, ESTE DEGEABA pentru imaginea de ansamblu a României, dacă această ”evoluție” nu se va traduce în ELIMINAREA CRIMINALILOR MAFIOȚI EXPLOATATORI INFRACTORI de la conducerea României! De acolo, de la Stăpânii din umbră și de la marionetele lor pleacă toate problemele României!

……………………………..

Foarte mulți români continuă să creadă în toate aceste ”iluzii” pentru că asupra lor a fost aplicată premeditat o distrugere mentală continuă, despre care puteți citi aici: Românii sunt distruşi mental premeditat. De ce a fost distrus mental poporul român? Pentru că a demonstrat, chiar și în istoria recentă, că este capabil de lucruri extraordinare, care se pot interpune și îngreuna planurile Noii Ordini Mondiale de monopol (bani, energie, resurse) și control total asupra omenirii. Până la asasinarea președintelui patriot Nicolae Ceaușescu în 25 decembrie 1989 (detalii aici pentru cine e dispus să afle adevărul) România devenise independentă POLITIC, MILITAR, ȘI ECONOMIC (după plata datoriei externe din aprilie ’89). În ultimii 24 de ani, România a fost cucerită treptat și ascuns, colonizată și exploatată, iar poporul român distrus mental pas cu pas, pentru că un popor care NU PRICEPE ce se întâmplă în jurul lui ESTE MULT MAI UȘOR DE CONTROLAT și EXPLOATAT. Pe lângă aceste iluzii care continuă să fie considerate adevăruri de mulți români, alte ”dovezi” de distrugere mentală puteți citi aici: Exemple de comportamente care denotă distrugere mentală.

Cea mai dură consecință a distrugerii mentale este INCAPACITATEA DE A CĂUTA ȘI FACE FAȚĂ ADEVĂRULUI, REALITĂȚII REALE DIN JUR. Din acest motiv, oamenii NU CITESC MAI MULT despre realitatea din jur și NU LE PASĂ de subiecte precum ”Cine și cum conduce lumea și România”, ”sclavia modernă”, ”controlul total al omenirii”, ”guvernul mondial din umbră”, ”noua ordine mondială”, ”România – colonie a imperiului Atlantist”, ”mâncarea otravă din supermarket” etc. Am detaliat acest lucru, această incapacitate de a căuta și a face față adevărului în textul Cea mai mare problemă a omenirii.

Ce putem să facem pentru Eliberarea României?

ÎN PRIMUL RÂND SĂ NE PESTE! Să fim mai ALTRUIȘTI! Să ne pese și de binele celorlalți, nu doar de al nostru! SĂ NE MENȚINEM SĂNĂTOȘI! (Eliminați mâncarea otravă! Cu un popor bolnav nu putem face nimic! Boicotați cât puteți supermarketurile care ne distrug economia şi ne oferă otravă de mâncare! Susțineți țăranii români și micii fermieri! Susțineți economia locală și producătorii români!)  SĂ NE INFORMĂM! SĂ CITIM MAI MULT! SĂ CITIM INFORMAȚII DE CALITATE, RELEVANTE! SĂ NU PIERDEM TIMPUL CU GUNOAIE MEDIATICE LIVRATE DE MASS MEDIA VÂNDUTĂ special ca să ne piardă timpul şi să ne distrugă creierul! SĂ-I PROVOCĂM LA GÂNDIRE PE APROPIAȚII NOȘTRI (prieteni, rude, colegi) DAR CU TACT (cei mai mulți vor manifesta REZISTENȚĂ la schimbare și la aflarea adevărului). Să mediatizăm prin INTERNET (să dăm mai departe) informația pe care o considerăm de calitate, importantă și relevantă pentru viaţa noastră în această realitate dură în care trăim! SĂ NU MAI PUNEM BOTU’ LA POVEȘTILE / MINCIUNILE / DEZINFORMĂRILE de care ne bușim zilnic din partea Școlii, Mass Mediei vândute, Politicienilor. SĂ CĂUTĂM OAMENI DE BUNĂ CREDINȚĂ ȘI SĂ NE ALĂTURĂM CUMVA LOR. SĂ FIM UNIȚI! SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ atunci când se organizează proteste împotriva Sistemului! SĂ IDENTIFICĂM ȘI SĂ SUSȚINEM CUM PUTEM INIȚIATIVELE/MIȘCĂRILE PATRIOTICE DE BUNĂ CREDINȚĂ CARE APAR! Să facem ceva, ORICE pentru binele României! SĂ MIȘCĂM UN BĂȚ pentru Neamul Românesc! SĂ NU NE PIERDEM NICIODATĂ SPERANȚA! O VIAȚĂ MAI BUNĂ ESTE POSIBILĂ! Problema noastră ca țară nu este că nu avem bani, suntem săraci, suntem leneși și alte minciuni manipulatorii de la tv! Problema noastră este CONDUCEREA, care este STRĂINĂ și ANTI-ROMÂNEASCĂ! Tot ce avem de făcut este să eliminăm infractorii mafioți de la conducerea României și să îi înlocuim cu oameni buni, patrioți! Nu zic că e ușor, dar NU vă pierdeți speranța! NU renunțați la luptă încă dinainte de a începe!

Emilian, 4 feb 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

157 responses to “Iluzii in care cred romanii si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (edu)

  1. Felicitari din suflet D-le Emilian!!! fie ca toti romanii sa se trezeasca si asta cat mai repede…

      • Cu toate că aveți dreptate în multe din ideile afirmate, nu ați reușit să vă ascundeți penibilele nostalgii comuniste!

      • @Drăgoi Ioan

        Te contrazici singur. Emilian doreste eliminarea tuturor problemelor enuntate in acele iluzii, iluzii ce constau exact intr-o percepere diametral opusa a realitatii DURE de catre poporul roman si astfel, daca s-ar elimina aceste probleme statul roman ar deveni unul EMINAMENTE DEMOCRATIC, deci opus comunismului… Asa ca, mai usor cu incercari de astea penibile de manipulare…

  2. Buna!
    Dupa cum te-am obisnuit, eu caut si gasesc petele din soare!
    Textul este foarte bun, foarte bine sintetizat, dar…are cateva mici probleme care ar trebui corectate sau reformulate pentru ca ar putea fi intelese gresit.
    Punctul 13. cu conducatorii tradatori…schimbata exprimarea. Ei sunt tradatori, dar nu de azi de ieri. Sunt tradatori! Au tradat neamul romanesc, ai caror cetateni sunt, indiferent ca la origine sunt de alte natzii. La urma urmei in N. Amerika sunt toate natiile din lume, dar toti sunt obligati sa fie buni amerikani…
    Punctul 15. Scoala! Gresit este sa blamezi scoala chiar si asa decazuta cum este. De asemenea nu vad de ce ar fi excelent textul ala cu educatia turmelor…l-am citit si nu l-am gasit deloc nemaipomenit. Pe langa balastul de la scoala, din orice sistem scolar, scoala te invata sa scrii, sa citesti, informatii din toate domeniile de la matematica la geografie si istorie, fizica, biologie….etc…acolo inveti. Cum este organizata scoala, ce mai inveti in plus sau in minus pe langa astea, este altceva! Scoala romaneasca are traditii f bune si inca nu si-a pierdut radacinile bune. Scoala romaneasca are norocul ca are religia ca materie de studiu, chiar daca este optionala! Prin acest punct debusolezi lumea si mai mult, iar daca te vor citi tineri adolescenti de exemplu, vor trage concluzia ca nu tb sa se mai duca la scoala (ei abia asteapta), nici la facultati eventual, ca tot degeaba. CEEA CE ESTE COMPLET FALS SI PERICULOS!
    Eu am invatat in sistemul comunist. S-a pus mult accent pe memorizare si redare, dar si pe logica si rezolvare. Oricat s-ar screme unii sa demonteze scoala (nu crezi ca de fapt le faceti jocul celor pe care de fapt ii urati si vreti sa-i combateti???), invatarea se bazeaza f mult pe memorare…memorezi informatie care ti se cere in scoala si apoi, in viata, o folosesti. NU NE PUTEM EDUCA COPIII ACASA, ASA CUM A INCEPUT SA SE PRACTICE IN N AMERIKA SI CUM SUGEREAZA SI ARTICOLUL ALA DE PE SITE-UL LUI “TZIPI”…Scoala inseamna si socializare….poate chiar mai mult decat invatarea in sine. Acasa nu suntem toti intelectuali, pedagogi sau nu avem timpul si rabdarea necesare sa ne invatam copiii, sa inlocuim scoala….Scuza-ma, dar eu cred ca a pune scoala la dusmani in aceeasi lista cu restul, este o MARE GRESEALA! MAI ALES SCOALA ROMANEASCA, atat cat a mai ramas din aia traditionala si buna, care a dat specialistii astia din toata lumea (astia de peste 35 de ani, mai ales cei scoliti inainte de 1989).
    Punctul 16 iar e cu sus-intors. Refera-te strict la istoria revolutiei si la ceea ce se preda in scoala dupa 1989 (manuala alternsative si tot felul de porcarii), dar nu baga toata istoria romanilor in aceeasi oala…Creezi confuzii iar!
    Punctul 20 cu fumatul si exemplele de dependentza este genial, o sa-l copiez separat.
    La capitolul “ce-i de facut” E DE FACUT CA FIECARE DINTRE NOI SA IA ATITUDINE LA NIVELUL LUI: de la scara blocului pana la asociatia de bloc, din clasa lui si pana la locul lui de munca, sa ia atitudine la nivelul lui impotriva abuzurilor, nedreptatilor, coruptiei, sa sesizeze situatiile nesanatoase, sa le reclame la cei in drept sa le rezolve, sa rezolve ei personal ce sta in puterea lor etc…Pentru ca daca toti tacem, EI vor crede ca noi nici nu ne dam seama….chiar daca ne dam. Aici as cita-o pe mama, care in modul ei simplist a spus-o f bine: “nu tac deloc, ca atunci o sa creada ca-s proasta!”. Deci, daca tacem, EI ne iau de prosti….Ei sunt aia din Romania fara EI….I-am scris cu majuscule nu ca ar fi importanti, dar ca sa ii evidentiez….EI sunt cei care ne exploateaza, ne mint, ne fura, ne inrobesc…
    TEXTUL ASTA POTI SA NU-L PUBLICI OFICIAL, dar ar fi bine sa imbunatatesti textul ca sa nu dai apa la moara celor pe care eu ii numesc EI….si sa nu creezi confuzii printre NOI, astilalti….

    • Nu poti sa ai pretentia de la niste alogeni (straini) de neamul tau si de interesele neamului tau, care vin si sunt pusi la conducerea neamului tau de catre forte straine, sa se considere ai poporului in lupta pentru binele poporului. E absurd. Ei NU sunt ai nostri, chiar daca s-au nascut unii dintre ei in Romania. NU AU NICIUN FEL DE APARTENENTA LA NEAMUL ROMANESC! NU simt romaneste, nu iubesc Romania, NU LE PASA DE ROMANIA si de romani ABSOLUT DELOC si NU le-a pasat NICIODATA!!! Atunci…ce sa tradeze ei distrugand Romania? Au tradat interesele tarii in care s-au nascut? Faptul ca te-ai nascut intr-un teritoriu si ai trait acolo 50 de ani este SUFICIENT sa te numesti ~de-al nostru~? NU! Noi i-am votat si ei ajuns la putere pentru ca noi am fost prosti orbiti pe de o parte, iar ei PUSI acolo de forte straine. CE LEGATURA ARE TOATA TREABA ASTA CU INTERESELE NEAMULUI ROMANESC, care pot fi tradate sau NU? Niciuna… Daca insa un roman, țăran din tata in fiu, cu tot neamu romanesc crescut nascut murit in Romania, ajunge cu greu la putere, sustinut cu sacrifiii de popor care si-a pus nadejdea in el, si el se da cu dusmanu, ATUNCI DA, AIA E TRADARE. Insa marionetele astea care sunt la putere acum ”au tradata” (daca vrei) inca DINAINTE SA SE NASCĂ… La fel cum tu vrei sa lasi mai departe un copil bun, asa si oamenii rai vor sa lase mai departe o odrasla care sa le continue ”munca”, mai exact, sa duca mai departe Sistemul de exploatare…

      Toate lucrurile pe care le invatam, intr-adevar la Scoala (sa scriem, sa citim, informatii din biologie, fizica etc) POT FI invatate acasa foarte bine (asta nu inseamna ca recomand retragerea copiior din scoli) si SUNT TOTAL IN MINORITATE față de lucrurile RELE pe care le face Scoala sau față de lucrurile bune pe care le-ar putea face, dar nu le face. Asta e problema. Pierzi 12 ani ca sa inveti o spoiala de lucruri bune, si sa fii in schimb indoctrinat sa respecti autoritatea si toate celelalte chestii explicate in articolul de pe acel site.

      Daca ar fi sa ne gandim la cum poate fi interpretata informatia pe care o lansam noi pe internet de catre persoane rau voitoare sau prea tineri, ar insemna sa nu mai scrie nimeni nimic. Copiii ar trebui invatati de mici sa analizeze orice informatie cu propriul creier, sa se consulte cu alte persoane, chiar cu parintii, sa mai caute si in alta parte opinii despre acea informatie, si abia dupa o analiza reala sa ia o decizie si sa aplice decizia. Nu putem fi noi responsabili pentru proasta educatie (din acest punct de vedere) a tuturor copiilor care citesc ce scrie pe internet si aplica ceva gresit sau nociv.

      Sigur ca scoala din comunism era de un milion de ori mai buna decat cea de acum, insa tot a dus la o generatie care striga prin ’90 ”NOI MUNCIM NU GÂNDIM!” … Și comunismul avea nevoie de muncitori obedienți… Scoala nu a fost perfecta nici atunci, desi mult mai buna ca acum.

      NU e vorba de demontarea Scolii in general ci a scolii din prezent. Ia copiii care termina liceul si au 12 clase si verifica sa vezi CE STIU (ce informtii cunosc), CE STIU SA FACA (ce abilitati au), CÂT STIU DESPRE LUMEA REALA IN CARE VOR INTRA. Pai ne crucim cu 40 de maini. Si nimicurile alea pe care le stiu elevii dupa 12 clase au fost invatate in 12 ani??? E nebunie curată… Despre asta e vorba. Mult prea mult timp pierdut pentru PUTINE informatii și abilitati dobandite + inregimentare si distrugere mentala…

      Atentie: NU am pus Școala la dușmani. DOar am reliefat ce se intampla in scoala. Repet: nu am zis sa ne retragem copiii de la scoala.Ideal ar fi sa se schimbe Scoala in beneficiul copiilor. Pana atunci…parintii pot completa cu informtiile pe care Scoala nu le ofera, si pot incerca sa sparga lucrurile gresite pe care Scoala (voluntar sau nu, constient sau nu) le promoveaza.

      Bineinteles ca vorbeam de Scoala DE ACUM.

      DA, fiecare sa ia atitudine dupa posibilitati! Si da, EI merg cu exploatarea/furaciunea/distrugerea pana la o reactie din partea poporului (de 100 de ori mai mare din punct de vedere numeric). Daca acea reactie nu exista…exploatarea merge nestingherita mai departe, lucru care s-a vazut in ultimii 23 de ani.

      Am facut Update si in text.

  3. Sint si multe bune dar si rele in acest articol. Sa afirmi ca Ceausescu a fost un patriot si ca era mai bine pe timpul comunistilor este un fals grosolan.Ca scoala era mai buna pe timpul comunistilor, alt fals grosolan.
    Ce-ar fi facut Romania daca ar fi stat in afara NATO si UE? S-ar fi descurcat Romania singura ? mai mult ca sigur ar fi cazut sub influenta rusilor si ar fi fost si mai rau decit acum. Doar stim bine ce s-a intimplat cit am fost sub influenta ruseasca.
    N-ar mai fi fost coruptie in Romania daca ar fi stat afara de UE si NATO? Asa ceva eu nu cred. Ar fi fost cu mult mai rau.Nu mai dati vina pe altii ca din cauza lor Romania o duce rau. Din cauza noastra a romanilor Romania o duce rau. Pina nu ne schimbam mentalitatea de sclavi si de pomanagii n-o s-o ducem niciodata bine, ca sintem in UE sau sub influenta ruseasca sau nealiniati. Deci de vina este mentalitatea romaneasca cu radacini bizantino-otomane.
    De ce alte tari din UE precum Suedia, Danemarca, Germania, Olanda si altele o duc bine si Romania nu? pentru ca au o mentalitate de invingatori si de stapini. Niciodata n-ai sa vezi in presa lor ca; “Sintem idioti si prosti si nu sintem in stare de nimic…sa mi se dea!” Ci ai sa vezi; “Sintem destepti frumosi si puternici”!
    Asa cum gindesti si actionezi asa esti!

    • Nu cred ca am zis ca era mai bine pe timpul comunistilor. Este foarte complicat sa faci o analiza completa si corecta privind acest lucru, de aceea nu ma hazardez in concluzii. Putem insa ne gandim la sondajul in care peste 40% dintre romani considera ca se traia mai bine atunci decat acum… Vezi aici (chiar daca revista 22 e un gunoi):

      http://www.revista22.ro/sondaj-incsop-aproape-48-dintre-romani-sunt-nostalgici-dupa-comunism-pina-si-tinerii-34-cred-ca-acesta-a-fost-bun-35081.html

      Problema ta este exact faptul ca traiesti in iluziile explicate in text. CITESTE MAI MULT! Nu o tine una si buna cu IMPRESIILE CARE NE-AU FOST INOCULATE IN CREIER IN ULTIMII 23 DE ANI de partea UE-SUA. UE și SUA ne-au colonizat și distrus în ultimii 23 de ani. Pacat ca romanii nu pot vedea si intelege acest lucru. Pentru asta trebuie SA CITESTI MAI MULT. Dar prea putini sunt dispusi sa faca asta.

      Ai amestecat mai multe chestii, bineinteles ca este importantă mentalitate, dar e important si ATACUL DIN UMBRĂ care există zi de zi asupra noastră prin conducătorii marionete politice…

      Sigur, in occident o duc bine, acolo e lapte si miere, alta iluzie. Ia si citeste despre sclavia moderna:

      Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29)

      • Hei, mi se pare ca “Gheorghe” e doar un provocator. Nu cred ca merita sa pierzi timpul in explicatii. Primele doua fraze il tradeaza, chiar daca nu mai citesti si restul. Ce-mi plac mie aia care neaga evidentzele…

      • Material semidoct născut din setea argumentării noţiunii de, citez, ,,FALS”.
        Semidoctismul ca doctrină dâmboviţeană va deveni, eventual, raza de lumină menită să trezească minţile pelticilor dornici de a fi băgaţi în seamă. Asta într-un viitor otrăvit de incultură. Adică, pe româneşte, păcat că n-ai învăţat carte la şcoală, domnule / doamnă autor / autoare.

      • Faptul ca ati scris in comentariu “domnule / doamnă autor / autoare.” arata ca nici macar n-ati citit materialul integral, ca ati fi vazut la sfarsit ca este semnat. Cu toate acestea va lansati in acuze. Eh, asta e, nu pot fi toti asa dăştepţi si culti ca dvs.

  4. Ghe, suntem in ton cu Europa, la alegerile pentru Parlamentul European este posibila victoria euroscepticilor. Eu afirm ca in per. socialista, din multe puncte de vedere, a fost mai bine. Scoala era scoala, cel putin privind disciplina. Iar pe strazi nu vedeai aurolaci. Totusi un pic de dreptate ai si tu, nu a fost o perioada perfecta. Si ca toata lumea sa fie multumita, avem acum posibilitatea sa construim o tara fara stanga sau dreapta si fara influente de la est sau vest (oare?). Dupa modelul Romania, ca cel Islandez cica nu merge la noi :)

  5. Sunt si “multe bune si rele” in acest articol Gheorghe ,pacat de oamenii de bine din Romania care mai cred in sistemul opresiv . Ceausescu n-a fost patriot,lasand tara in granitele ei , fara datorii ,oameni sanatosi la minte si la trup,sisteme functionale in toate domeniile?Trezeste-te Gheorghe ,papusarii nu dorm,

    • @Gobi
      Excelent comentariu, foarte bine punctata perioada lui Ceausescu cu cateva avantaje majore fatza de perioada de dupa. Dar astia vor sa stearga complet din memoria noastra aceasta perioada. Tinerii care nu au prins-o, sa fie indoctrinati numai cu minciuni despre “dictatorul care ne stingea lumina si nu ne dadea mancare”…Am strans noi cureaua atunci, dar in 1989 datoria externa era 0. Dupa 1990 imi aduc aminte de animalul ala de Stolojan care ne baga strambe cu stransul curelei, in timp ce el isi facea vila cu 28 de camere…e doar un exemplu! Si plus ca vila aia sigur a fost doar un mizilic pe langa restul jafului. Unii inca se mai screm sa-l injure pe Ceausescu, mai ales cand vine luna decembrie si lumea s-ar putea intreba iar: CINE-A TRAS IN NOI? Ca de 24 de ani tot nu se stie….doar ca unii tot prospera din furat, iar restul tot strang cureaua.
      Romanii au inghitzit intai galusca enorma e revolutiei, dupa care au inceput sa inghita tot mai multe galusti (ca a avantajului UE sau NATO, prietenia cu amerikanii etc…etc…).

      Ca sa concluzionez apropos de comentariul tau: acum tzara sta sa fie rupta in bucati, suntem plini de datorii, suntem bolnavi la minte si trup, nici un sistem nu functioneaza din cauza capusarii si a coruptiei: justitie, invatamant, sanatate, guvern, parlament…etc…etc…, vreo 4 milioane de romani sunt imprastiati in cele 4 zari, majoritatea dintre ei fiind exploatati fara jena, cei dinauntru sunt disperati de grija zilei de maine…romanii nici nu stiu ce i-a lovit in 1989 si dupa…

      Dar noi trebuie sa credem ca e mai bine decat “inainte”….:(

      • Da, dar…faza e ca nu trebuia nici macar sa strangem cureaua. Ceausescu nu planuise sa ne infometeze, ci doar sa limiteze UN PIC cantitatea maxima de hrana per familie, ca sa poata plati datoria.. Dar pentru el, pe primul loc era populatia, si abia ce ramanea din productie se ducea la export. Insa nemernicii din jurul lui au infometat populatia fara sa stie, ca sa se rascoale impotriva lui la momentul potrivit (’89). Putem intelege din treaba asta cat de VICLENI si NEMERNICI sunt cei care ne conduc, si cum planuiesc BINE cu mult timp INAINTE…deci gandesc pe termen lung. Masele de oameni nu pot intelege Noua Ordine Mondiala si din acest motiv – ca nu gandesc pe termen lung…

      • @Emilian
        Am citit ieri pe internet (din link in link…) un interviu cu generalul Dan Voinea. Spunea despre procesul lui Ceausescu, ca bietul om avea o punga cu insulina cu el, ca avea diabet si ca nu prea mai stia ce-i cu el, ca ii soptea nevasta-sa ce sa raspunda la intrebari. Inclin sa cred ca Ceausescu a fost bolnav in ultimii ani, tot mai bolnav, asa ca securitatii i-a fost f usor sa-l izoleze si apoi sa-l lichideze. Avea neamuri destule peste tot care sa-l informeze ca populatia este infometata, dar cred ca el nu mai facea fatza fizic…Probabil daca n-ar fi fost asa-zisa revolutie, ar fi facut precum Castro: in scurt timp ar fi predat fraiele altcuiva, probabil lui Nicu…

        O alta idee despre care imi aduc aminte foarte bine: in 1989 eu doream sa dispara Ceausescu (sorry, dar asta este adevarul). Il consideram radacina tuturor relelelor. Cand a cazut Ceausescu pe 22 decembrie si dupa, lumea a strigat intai Jos Ceausescu! Chestie cu care eram de acord 100% atunci! La f scurt timp s-a strigat Jos comunismul! Chestie care pe mine m-a mirat si m-a derutat….Eu nu aveam nimic cu comunismul, doar cu Ceausescu si credeam ca daca dispare el si este inlocuit cu altul, sistemul va merge bine in continuare. Ma intreb cati romani (doar vorbim de democratie, nu, deci de vointza majoritatii), au vrut atunci, in decembrie 1989, sa cada comunismul??? Eu personal nu aveam nimic cu el…Mai astept si alte pareri ale celor care erau destul de mari atunci ca sa inteleaga ce se intampla.

      • 2 chestii: din ce-am citit pe la Coja, cica oamenii nu strigau nici Jos Ceausescu daca nu erau indivizi infiltraţi care sa dea tonul :). Apoi, zicea cineva intr-un comentariu ca nu prea mai aveai cum sa ajungi la Ceausescu sa ii zici vreun adevar sau ceva, cica aia din jurul lui ii verificau scrisorile “sa nu aiba otrava” si aruncau tot ce era despre adevarul din tara… Cine stie… Oricum…s-a lucrat miseleste, direct la HRANA – nevoia de baza a oricarui individ, ca sa asmuteasca poporul… Altfel…nu iesea niciun popor in strada in 89…

      • Gabriela, parca as fi scris eu comentariul tau! Impotriva lui Ceausescu am devenit in zilele ‘revolutiei’ datorita manipularii inceputa de radio EL sau VA si continuata de mass media romaneasca.

      • @Ana
        Iti recomand un documentar de pe youtube “Cu piepturile goale si buzunarele pline”. Cred ca concluzia documentarului este manipulata. Se vrea sa credem ca tot raul l-a facut armata si ca securitatea s-a retras…discret. Dar nu asta conteaza, ca noi am invatat sa gandim singuri, nu? Altfel degeaba mai avem creier. Conteaza ca da o multime de inregistrari de la “Televiziunea Romana Libera” din 22 decembrie si urmatoarele zile ale lui 1989…
        Asa cum spuneam, atunci nici nu ne-am dat seama ce ne-a lovit, nu intelegeam nimic…dar acum putem privi cu alti ochi. Deci de aia recomand acest documentar. Pentru materialul brut, filmat la tvr-l si pe strazi…Merita vazut. Il gasesti usor pe youtube.

  6. ba da, se poate scapa de ei , de ce nu fac romanii ca si ungurii? pt ca nu se vrea ! Asa cu europa se poate fura la maxim iar cel mai mult fura astia de aici ! Ungaria si-a platit datoriiile catre FMI apoi le=a inchis biroul de la Budapesta si i-a scos afara. Acum acolo sunt reduceri mari de preturi la curent gaz si la celelalte cheltuieli. Deci, hai sa fim sinceri cu noi insine, daca vrei, .poti !!
    Acum cateva zile s-a anuntat pe o televiziune straina precum ca Ponta serveste interesele strainilor in defavoarea populatie ! deci, totul pleaca de aici in afara , nu invers !! Ah, s in slovacia scad preturile asa ca hai sa nu ne mai pieptanam !!!

  7. Aradul este foarte frumos!
    Aradeanu, ai grija cind afirmi ceva sa fie conform realitatii, ca sa nu inteleaga lumea gresit.
    Ungurii nu au scapat de datorii ci doar le-au RE-DIstribuit altor tari care s-au oferit sa le cumpere; China, Rusia, India, samd astfel scapind de a AVEA datoria EXCLUSIV in miinile FMI-ului, si da, dupa ce le-au platit FMI-ului un rest de 1 miliard iar acum din Ianuarie le-au inchis sediul.
    Parerea mea este sa nu mai dam vina pe nimeni. Sa nu uitam ca vina este a noastra a tuturor. Sa nu uitam nici o clipa ca noi toti am tradat in 89, la fel cum toti intr-un glas si cu sufletul la gura am strigat sa intram in EU pentru a trai mai bine din imprumuturi de la ei si astfel pentru a deveni supusii lor in veci. Adevaratii patrioti trebuie sa reuseasca sa traiasca din ce produc ei nu din imprumuturi din occident, asa ca realizezi cam citi patrioti exista cu adevarat. Ne-a placut faptul ca ni s-au oferit bani pentru salarii marisoare si mari pentru pensii pentru programe sociale nemeritate, noi neproducind destul PIB pentru a trai astfel insa virusul PARAZITISMULUI si a traiului DULCE, DIN DATORII ne-a co ntaminat pe toti cind l-am ales pe basescu, el rinjindu-ne monstruos de fiecare data cum doar el stie sa o faca.
    De acord, totul ar fi super daca colonialistii ne-ar fi considerat egalii lor ca o federatie insa dupa cum vezi, uriasa datorie ACUMULATA in 24 de ani este a noastra NU A “federatiei” UE!
    ASTA ESTE NOUL TIP DE COLONIALISM, bazat pe iluzia bunastarii pe imrumuturi de bani tipariti DIN NIMIC, DIN AER, si euro si dolarul

    • Noi romanii am produce suficient PIB daca nu s-ar fura si daca nu s-ar evapora in conturile straine… Dar…asta a fost unul din scopurile distrugerii industriei, sa nu mai producem nimic romanesc, ca sa fim nevoiti sa cumparam produsele firmelor din occident. A functionat…

      • Daca miine sa zicem am scapa de jugul LOR, …din orice motiv(colapsul lor, al $ al Euro,etc) si brusc sa zicem ca ei isi retrag “ambasadele” si ne lasa de izbeliste, ce crezi ca se intimpla? Sa zicem ca coruptia se opreste automat deoarece dupa citeva zeci de executii sumare ale criminalilor, toti devin imediat cinstiti, dupa modelul chinezesc.
        Este oare in stare Romania sa supravietuiasca de una singura, avind toata industria distrusa complet? Si in plus daca ar colapsa economia lor, nu uita ca si toate companiile coloniale ale lor cu sediul in Ro se duc dracului tot acolo in haul colapsului, pentru ca toate-s legate intr ele.
        Ce s-ar intimpla? ca de fapt asta este ceea ce se spune ca “toti sunt in asteptare”
        Toate platformele alternative sunt in “stand by”

      • Romanii s-ar descurca si singuri intr-un astfel de scenariu, DACA AR FI LASATI… Nu mai stiu cine unde cand imi povestea ca un italian zicea despre Romania ceva de genul: ~mafia italiana este nimic comparativ cu cea aveti voi aici in romania. Romania este cea mai puternica daca rezista cu o asemenea coruptie la nivel politic si o asemenea mafie economica…!”. Daca brusca am scapa de lepre si ne-ar lasa in pace, fara sa ne otraveasca APA si CERUL (chemtrails) putem sa ne producem singuri hrana (chiar petnru 80 de milioane oameni). Da, la inceput ar fi niste degringolada, dar pe urma totul s-ar roti in jurul produselor romanesti, de la hrana pana la orice altceva si incet incet ar reporni economia romaneasca. Ea nu este distrusa de tot acum, doar ca e sugrumata de mafie. Daca dispare mafia, brusc putem respira si ne putem dezvolta, chiar si din nimicul asta care ne-a mai ramas. CU niste oameni de buna credinta la putere, pamant fertil si apa curata, mii de inventatori care acum nu sunt bagati in seama, mii de tineri care s-ar intoarce daca in Romania ar disparea coruptia….s-ar face multe, dar e un scenariu utopic, degeaba il discutam :)

  8. Din pacate desi baiatul asta va spune tot ce ar trebui sa stiti, voi tot nu vedeti realitatea. intotdeauna va luati de amanunte, ba ca a zis de ceausescu, ba ca a zis de scoala, etc. Am facut scoala in perioada comuista si desi mai buna ca acum, era cel mai bun mijloc de indoctrinare, deoarece pe vremea aia nu exista atita televiziune cu care sa ne poaa manipula. Din ce am fost obligat sa invat in scoala, cel putin 70% din informatii mi-au fost inutile in viata (nu vorbesc de cultura generala bazata pe productiile record de carbuni sau distrugerea burghezo mosierimii). Daca am invatat ceva a fost numai datorita unor profesori dedicati si setei mele de cunoastere, sistemul avea nevoie de sclavi si de oameni care sa poate utiliza niste masini, ce era in plus, era practic problema ta, daca nu erai bun memorizator nu avei nici o sansa! Si inca ceva, nu am citit chiar tot articolul, trebuie sa-l iau pe indelete, dar pot sa va spun ca sistemul actual, dar si de atunci (ptr ca porneste cel putin din anii 50) pune baza pe dezvoltarea emisferei stingi a creierului, memorare, operatiuni aritmetice, chestii de logica, etc. Acest lucru face ca la majoritatea oamenilor, emisfera dreapta sa fie anesteziata, adica exact ce tine de intuitie, arta, creatie, empatie, etc! Deci programare neurolingvistica intr-o forma mai primitiva dar tot aia e. Si apropo de ceausescu, intr-adevar marea majoritate isi dorea sa cada ceausescu in 89, nu a strigat nimeni ptr ca a fost pus, dupa 10 ani de infometare (nu discut aici amanuntele, ptr ca emilian le-a explicat foarte bine), il mai iubeau pe ceausescu poate doar membrii familiei lui, mai cititi si voi sa vedeti ca nici securistii nu-l mai inghiteau, iar comuismul toti il urau dar nimeni nu spera ca poate sa cada.Nostaligcii sa fie linistiti, ce traiesc acum nu e capitalism, este exact socialismul de atunci sub o forma noua, se numeste corporatism de stat, la fel mai cititi ca nu intelegeti nimic, cautati in special sa vedeti ce zice Bukowsky despre aceasta situatie, la fel nazismul si fascizmul au fost tot SOCIALISTE. In fond la noi n-a fost niciodata comuism, ptr ca si comuismul si socialismul sint impotriva statelor nationale, sint practic dusmanul cel mai mare al lor! Insa au persistat niste magariid e sorginte socialista, in fapt tot nationalismul ne-a facut sa increcam iesirea de sub dominatia rusa. Si tocmai ca sa intelegeti mai bine aceste lucruri, va pun niste linkuri cu un documentar numit Mostenirea clandestina, trateaza exact aceste probleme!

    Si ptr ca stelica tanase a incercat sa bage pumnul in gura libertatii noastre, prin intreruperea emisiei, la episodul cu spionul polonez, m-am gindit sa-i raspund pe masura. Deci aveti aici lista cu 9 episoade din documenterul Mostenirea clandestina, or mai fi si altele, dar macar aveti un punct de pornire. Ptr ca intotdeana cind se exagereaza cenzura sau se maresc abuzurile, exista si tendinta fireasca de a riposta. Deci le urasc tuturor celor care cred ca ne pot prosti la nesfirsit, sa caute noi modalitati de a ne face sa ripostam :-).

    01
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-55305

    02
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-55306

    03 Directia securitatii statului
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-55305

    04
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-55304

    05 Terorismul ca razboi rece

    06
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-55302

    07 Nu-s vinovat
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-54685

    08
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-70937

    09
    http://www.tvrplus.ro/editie-mostenirea-clandestina-138470

    • @Dacus Malus
      O multime de timp ne trebuie pentru aceste documentare…eu cred ca am vazut cel putin unul. Daca apare Larry Watts. ma tem de ceva manipulare si aici.
      Ce n-am inteles eu este cum ne indoctrina scoala pe vremea aceea si cine o fi iesit din scoala indoctrinat? Eu am iesit din scoala…scolita! Si tot ce am invatat mi-a folosit in viata si mai am timp sa-mi foloseasca.
      Noi, romanii, stiam sa recunoastem si sa separam scoala de balast. Ma tem ca altii nu stiu si asta se vede clar ori de cate ori romanii (scoliti atunci) intra in contact cu altii din alte “culturi”. De ce in cele mai multe cazuri romanii sunt net mai buni? Din cauza de indoctrinare, desigur….;)
      Tocmai au ajuns kanadienii la concluzia ca scoala est-europeana si chinezeasca este mai buna decat a lor….(daca exista ceva mai bun decat ceva kanadian pe lumea asta, iaca s-a gasit).
      Daca n-ati fi trecut prin scoala comunista din Romania lui Ceausescu, ma indoiesc ca aveati vreo idee despre ce se intampla prin lume si puteati da vreo replica aici, pentru ca cei trecuti prin alte sisteme nu inteleg nimic, marea lor majoritate, nici chiar cei considerati intelectuali (si atunci ma intreb care-s aia indoctrinati si care nu-s!).
      Asa ca…ma rog…fiecare intelege cat poate sau cat i se permite, sau cat isi permite.
      Cat despre denumirea doctrinei, toata lumea se screme acum sa defineasca ce a fost si ce va fi…si parerile sunt f impartite cu “a fost sau n-a fost”. Cel mai bun regim este cel in care majoritatea o duce bine. Nu stiu cum s-o fi chemand stiintific, stiu sigur insa ca nu e cazul in Romania de dupa 1989.

      • Scoala de dinainte de 89, chiar daca infinit mai buna decat acum, indoctrina si ea, asa cum a explicat si Dacus Malus, te pregatea (dar te pregatea bine, te invata pe bune) SA FII O PIESULITA din sistem… ITI OFEREA ABILITATI/CAPACITATI/INFORMATII UTILE PENTRU MUNCĂ. Ori scoala nu ar trebui sa fie DOAR PENTRU A CREA OAMENI EFICIENTI LA MUNCA. Asta spunea si Dacus… Dar, bineinteles ca daca e sa comparam cu gunoiul de acum, as apasa imediat un buton sa revenim la scoala de atunci…daca am avea acel buton. Dar nici acea scoala nu era foarte tare…tocmai din cauza acestui aspect – te pregatea in special pentru munca. Era totusi bine ca iti insufla si patriotism in tot acest proces…

      • “Din ce am fost obligat sa invat in scoala, cel putin 70% din informatii mi-au fost inutile in viata (nu vorbesc de cultura generala bazata pe productiile record de carbuni sau distrugerea burghezo mosierimii).”

        Gabriela tu n-ai inteles exact esentialul. Am si specificat ca nu discut despre cultura generala, adica exact ce invocai tu cind spuneai ca in discutii cu strainii noi eram intotdeauna peste. Numai ca faci confuzie intre indoctrinarea propriuzisa si efectele pe care un sistem dictatorial le are asupra poporului. Noi neavind acces la asa multe distractii cum aveau occidentalii, neavind confortul lor, am fost obligati mereu sa impovizam, asta ne-a dezvoltat inteligenta, ne-a facut sa fim mai atenti, sa intelegem mai bine cum e viata. Cei care traiesc in puf sau sint rasfatati au sanse maxime sa dispara intr-o situatie de viata sau de moarte… iar noi cam duceam o lupta ptr supravietuire in fiecare clipa. Iar lucrul asta ne-a facut sa fim inventivi, sa ne ascundem de sistem, sa scapam prin bancuri, prin mistouri, prin rezistenta pasiva. Nu-i puteai spune sefului ca nu faci ceva, ca era periculos, in schimb faceai totul ca sa sabotezi proiectul respectiv, oricum nu cistigai nimic daca faceai mai bine sau mai repede (depinde daca lucrai in regie sau in acord).
        Si acum ajungem la faza cu indoctrinarea, pe care n-ai inteles-o tu. E o vorba, sclavul cel mai bun e ala care nici macar nu stie ca e sclav. Pai una dintre metode era invatarea respectului fata de autoritate, oricare ar fi ea, seful, profesorul, militianul, secretarul de partid, etc. Tu trebuia sa te simti strivit doar la aparitia autoritatii! Trebuia sa inveti sa nu te opui, doar sa executi. Apoi relatiile socialiste, trebuiau acceptate si zilnic sub o forma sau alta primeau invataturile astea printre lectii si emisiuni tv! Invatai astfel exact ca si azi, ca nu exista nici o alta posibilitate in afara acelui sistem, nu era nimic mai bun, nu merita sa lupti impotriva lui ca n-ai nici o sansa, adica exact lucrurile la care se referea Emilian cind a scris articolul, pacat ca multi l-au citit, dar putini l-au inteles cu adevarat. Exact motivul ptr care spuneam ca trebuie sa ne trezim, cine nu se trezeste NU INTELEGE LUMEA, nu intelege motivele din spatele actiunilor evidente. Cine nu observa manipularea, inseamna ca inca doarme, cine crede in “coincidente” sau “accidente” dupa cel putin 24 de ani de manipulare, inseamna ori ca doarme, ori ca e batut in cap. Si asa ca simplu fapt divers, oare cum s-o fi mentinut acel sistem la putere (comuismul/socialismul)? Doar prin acceptarea populatiei? Sau prin manipulare la greu combinata cu amenintari si actiuni in forta?

      • @Dacus Malus
        Eu cred ca am inteles esentialul in sensul ca mata esti sustinator al sistemului capitalist (ca altul decat comunist/socialist nu mai exista in prezent ca sa inteleg altceva), deci daca este asa, nu vorbim aceeasi limba si nu avem cum sa ne intelegem. Eu traiesc intr-o societate capitalista si de cand am ajuns aici si am inceput sa inteleg am observat superioritatea societatii comunist/socialiste, poa’ sa trimbitzeze cine cat vrea (doar nu-i o noutate, cu asta suntem indoctrinati din 89 incoace si chiar inainte, prin radiourile “pretene” si toata propaganda occidentala).
        Daca vrei macar sa te faci ca intelegi punctul meu de vedere: nu prefer societatea aceea pentru ca sunt indoctrinata, ci pentru ca traind in alt tip de societate, oarecum fundamental opusa, inteleg cat este de gaunos modelul asta din urma!
        Acuma pricepi? Si chiar daca o sa te faci ca nu pricepi, eu trag nadejde ca altii care citesc vor intelege.
        Am ajuns la concluzia ca oamenii vad ceea ce vor ei sa vada dintr-un “peisaj”…
        Ceea ce ma deranjeaza la voi, aia formati atunci, este ca nu recunoasteti ca datorita acelei scoli si a acelei educatii ati ajuns chiar sa mai pricepeti ce se intampla (sa fiti eventual competitivi prin lume, daca iesiti), pe cand astia educati in sistemul astalalt se trezesc muuuult mai greu si numai cand li se intampla ceva cate unuia personal. In rest, asculta cu sfintenie propaganda, o urmeaza ca la carte si se bat cu pumnii in piept ca ei traiesc fie in “cea mai buna tzara din lume”, fie in “cea mai mare democratie” etc…

  9. NIMENI nu poate fi dictator de unul singur doar fiindcă așa vrea el… Dar un om POATE deveni dictator dacă este manipulat. Or, în cazul lui Ceaușescu, părerea mea PERSONALĂ este că NU EL a fost capul tuturor răutăților din România acelor timpuri. Nu-l consider vreun sfânt, a făcut și el destule greșeli, ca orice om. Și MAI ALES ca orice om care ajunge la o anumită putere în stat. (Să aruncăm o privire către actualii și abia apoi, comparând, să-l judecăm pe Ceaușescu). În privința mitingului din 21 decembrie 1989, citez din mai multe surse care se pot găsi foarte ușor:
    „Muşcând „momeala” câtorva apropiaţi (ai săi, dar şi ai Moscovei!) de a organiza mitingul din 21 decembrie 1989 cu scopul înfierării evenimentelor de la Timişoara, Nicolae Ceauşescu contribuia, fără să ştie, la propria prăbuşire. Momentul mitingului, crucial în contextul Revoluţiei române, a rămas multă vreme neelucidat şi dominat de o interpretare fundamental greşită: aceea că muncitorii aduşi în Piaţa Palatului să-i condamne pe huliganii din Timişoara şi să-l aplaude frenetic pe dictator s-ar fi revoltat spontan şi ar fi transformat mitingul într-o uriaşă acţiune de protest.”
    Pentru mine sunt foarte clare câteva aspecte:
    – Ceaușescu A FOST SFĂTUIT să organizeze acel miting. De către cine și în ce scop? Se poate deduce din evenimentele ulterioare.
    – Ceaușescu tocmai anunțase că de la 1 ianuarie (1990) se vor MAJORA salariile de la 2000 la 2200 de lei, se vor introduce indemnizaţii de naştere, de 1.000 de lei, pentru toate femeile, se vor MAJORA alocaţiile pentru copii, între 30 şi 50 de lei, în funcţie de numărul de copii, se vor MAJORA pensiile minime de la 800 la 900 de lei, se va MAJORA ajutorul social de la circa 500 la 800 de lei. Deci a spus că SE VA ÎMBUNĂTĂȚI nivelul de trai al românilor, ceea ce ÎN NICI UN CAZ nu avea cum să nemulțumească cetățenii, fiind vorba de niște majorări semnificative! (Să ne uităm cum azi se „cumpără” românii cu o nimica toată, cu sacoșa electorală…)
    – Cum am scris și într-un artic pe site-ul meu, dacă Ceaușescu ar fi avut cunoștință de situația REALĂ din țară, ce rost mai avea mascarada cu umplerea magazinelor și piețelor la vizitele sale de lucru?
    – Este CEL PUȚIN „curios” cum a pornit o „revoltă spontană” de la o masă de oameni veniți cu pancarte și toate cele să-l sprijine și care au stat liniștiți până în momentul în care a pornit acel vuiet de la acea mașină și a început agitația DOAR ÎNTR-O MICĂ PARTE a pieței.
    – Să mai vorbim de mascarada aceea de proces? Acela a fost făcut pentru ochii noștri și ai lumii, ca o justificare pentru CRIMĂ. Soarta Ceaușeștilor era deja hotărâtă DINAINTEA acelui „proces”. Cea mai penibilă acuzație a fost „subminarea economiei naționale”. Păi și atunci ăștia din ziua de azi pentru ce ar trebui judecați având în vedere dezastrul din România?
    – E adevărat că spre sfârșitul anilor 80 românii au strâns cureaua foarte mult. Dar toate sacrificiile astea au avut un scop: plata datoriilor către FMI. Care s-a încheiat în 1989, când România avea datorii ZERO. Acum, după 24 de ani, PENTRU CE strângem cureaua? CÂND și CUM vom plăti imensa datorie către FMI și celelalte? Și noi îl blamăm pe Ceaușescu…
    – Cel mai probabil (este doar presupunerea mea PERSONALĂ) Ceaușescu ar fi avut intenția ca începând cu acel miting să înceapă o relaxare treptată, o îmbunătățire a nivelului de trai al românilor din moment ce plata tuturor datoriilor se încheiase și România era INDEPENDENTĂ din cele mai multe puncte de vedere. Însă tocmai acest lucru nu convenea anumitor puteri…
    – Există înregistrarea în care Ceaușescu spune foarte clar „NU trageți în cetățeni”. Se poate găsi ușor, dacă se vrea.
    – Ceaușescu despre Timișoara: „În ceea ce priveşte evenimentele de la Timişoara… Am vorbit despre ele aseară. Apare tot mai clar că este o acţiune conjugată a cercurilor care vor să distrugă integritatea şi suveranitatea României, să oprească construirea socialismului, să pună din nou sub stăpânire străină poporul nostru. De aceea trebuie să apărăm, cu toate forţele, integritatea şi independenţa României”. Analizând situația de astăzi a țării, AVEA SAU NU dreptate?
    – Ceaușescu, în discurs: „Unii ar dori din nou să se reintroducă şomajul, să se reducă nivelul de trai al poporului şi, cu scopul deschis formulat, să dezmembreze România, să pună în pericol însuşi viitorul poporului şi naţiunii noastre independente”. Să analizăm din nou: AVEA SAU NU AVEA dreptate?

    Și mă întreb, retoric: după acest discurs al lui Ceaușescu, care și-a arătat intenția de a ridica nivelul de trai al poporului, care ar fi fost motivul LOGIC pentru o revoltă? Mai ales spontană. Astăzi se taie salarii, pensii, se dau afară oameni, se scumpesc ABSOLUT NEJUSTIFICAT toate, românul înjură pe la colțuri, dar NU SE REVOLTĂ. Care ar fi explicația LOGICĂ a comportamentului românilor din 1989 față de cel de acum…?

    Am susținut și continui să susțin că NU o Revoluție populară l-a înlăturat pe Ceaușescu, ci o lovitură de stat. Adevărata Revoluție (revoltă populară) a început la Timișoara. La București a fost doar MANIPULAREA MASELOR de oameni.

    Acestea sunt doar CÂTEVA aspecte. Personal NU sunt un susținător al comunismului așa cum a fost în mare parte la noi – și aici mă refer în primul rând în ceea ce privește Securitatea și ororile făcute de aceasta – însă susțin modul în care s-a dezvoltat România în acea perioadă. Locuri de muncă, locuințe, industrializare, agricultură, ÎNVĂȚĂMÂNT, SĂNĂTATE.
    Cu câte din toate astea se pot „lăuda” cei care s-au perindat pe la putere în ultimii 24 de ani? Ce au CONSTRUIT ei? CE AU FĂCUT EI CONCRET PENTRU ROMÂNIA ȘI PENTRU ROMÂNI?
    De ce ne împrumutăm de la FMI dacă ALȚII ne sunt datori cu un total de peste 20 de miliarde de euro? (Germania, Cuba, Mozambic, Siria, etc)

    Întrebări retorice iar discuția pe această temă s-ar putea întinde pe luni de zile…
    Cât despre „teoria conspirației”… La cum stau lucrurile în țară acum e clar că nu mai e nici o teorie, ci doar conspirația în sine.

    • Perfect de acord cu dvs. Mai putin cu ”adevarata revolta populara a fost la Timisoara” – se pare ca acolo au fost unguri cu misiune. Nu stiu, dar in rest…da, Ceausescu si Romania de atunci trebuie comparate cu Criminalii de azi de la conducere si Romania de azi… Si nu doar cazuri izolate (ororile securitatii etc) ci TOATA ROMANIA SI TOT POPORUL ROMAN. Cand a fost mai bine? … Foarte bun comentariu, va rog daca aveti timp sa intrati si in textul de la link/-ul urmator si sa il puneti si acolo, ca sa il postez si acolo sa ramana pentru cei interesati de subiectul Ceausescu:

      https://ceicunoi.wordpress.com/2013/07/29/despre-economia-romaniei-in-comunismul-ultra-nationalist-al-patriotului-nicolae-ceausescu-plata-datoriei-externe-pol153/

    • Si eu sunt de acord cu comentariul, cu niste mici observatii. Am trait vremurile alea relativ constient (fiind foarte tanara si nu prea preocupata de politica, dar ce stiu, stiu!) Deci…una: de unde ajutor social pe vremea lui Ceausescu? Nu exista asa ceva! Exista salariu, pensii, pensii de handicapat, concedii platite inclusive de maternitate si cam atat. Eu nu am auzit de ajutor social!
      Nu am auzit de un astfel de program de relaxare a lui Ceausescu, nu stiu unde l-ati gasit, el a afirmat in adunarea aceea malefica din 21 decembrie, ca “va mai dau 100 de lei la salariu”….cam asta era promosiunea lui in fatza maselor.
      Nu am idee ce a fost in piata din moment ce nu am fost acolo, iar daca vezi imagini inregistrate e greu de stabilit cu certitudine.
      Revolta de la Timisoara n-a fost DELOC SPONTANA. Mi-a spus un ungur din Romania ca Laszlo Tokes a fost instruit la Toronto si trimis acolo cu misiune. Ceausescu avea perfecta dreptate cu “agenturili straine”…inca mai avea informatorii lui devotati in Securitate, care au fost matrasiti atat in timpul “revolutiei” cat si in anii imediat urmatori. “Revolutionarii” n-aveau nevoie de martori si nici de vreun fel de dovezi ale adevarului.
      In documentarul “Cu piepturile goale si buzunarele pline”, desi concluzia este manipulata (poate chiar grosolan), vedeti o multime de cadre tv din zilele “revolutiei”. Il gasiti pe youtube. Este atat de aberant privit si acum, la peste 24 de ani….Nu se poate mira nimeni ca am fost in eroare si debusolati complet ani de zile. Unii suntem si acum…Manipularea s-a facut “ca la carte”…doar nu erau diletantzi oamenii…
      Incepem sa intelegem usor-usor…desi cam greu! ;) Unii acum dezbat daca a fost lovitura americanilor sau a rusilor. Mai toata lumea da vina pe rusi. Daca au fost rusii de ce suntem in sfera de influentza a Imperiului Atlantist, de ce ne sug toti, mai putin…Rusia? Au dat rusii lovitura si dupa aia au zis: “luati voi Romania, ca noi avem alta treaba”? Sau or fi facut vreun troc? “Ia Romania si da-mi….Burkina Faso”???
      Ca n-a fost revolutie stiu acum si copiii nou-nascuti. Inca nu se stie cine au fost autorii din spate, ca pe astia de fatzada, marionetele, le stim cu totii, n-am scapat de ei de 24 de ani…
      Apropo de iluzia Timisoara…n-a fost deloc intamplator ca a inceput acolo. Era un oras destul de cosmopolit, vestic, cu legaturi cu vestul, era foarte bun de momeala pentru prostime (a se citi lumea neinformata), ca vine binele din vest peste noi prin Timisoara. Daca incepea la Iasi, toata lumea se gandea la Rusi….si nu ar fi avut miscarea credibilitate, nu credeti?!
      In alta ordine de idei, Ceausescu a fost executat. Ala nu a fost proces, ci mascarada. Cautati chiar interviurile cu generalul Dan Voinea. Recunoaste si ala: la un process ai dreptul la aparator, apel, recurs…nu te judeca dimineata si te executa dupa amiaza…ASA CEVA NU EXISTA IN TOATA LUMEA….
      S-au scris kilometri patrati despre “revolutie”, s-au facut filme, filmulete, show-uri tv, interviuri tv, dezbateri, si tot nu a fost dezvaluit adevarul (care i-ar incrimina pe toti cei care ne conduc de 24 de ani). Ceea ce putem face noi, muritorii de rand, este sa coroboram toata informatia existenta (sa o cautam, sa scormonim dupa ea daca vrem sa aflam adevarul) cu intuitia si bunul simtz. Asa vom intelege. Dar nu va fi varianta oficiala!
      Noi, astia, mai “purii” care am mai prins si vremurile alea, stim ca romanii sunt si altfel decat “hoti, betivi, puturosi, asistati social etc…etc…”. Ca sunt in stare sa construiasca o economie de top, din mai nimic…Dar generatiilor tinere li se baga in cap ca suntem un popor de ratati….Cam aici e buba de-am ajuns unde-am ajuns si aproape toti tinerii viseaza sa se salveze prin emigrare….ce sa faci intr-o tzara de ratati?
      Peste tot li se baga sub nas numai partea negativa a Romaniei si a romanilor, li se da de inteles ca tzara e pierduta si nu mai este nimic de facut. Ori fugi, ori te resemnezi sub jugul tupeului si nesimtirii….De asta ce parerea aveti?

      • Noi vedem tot timpul doar INSTRUMENTELE, pionii (sau piese mai importante pe tabla de sah) dar niciodata adevaratii ”trăgători” de sfori, cei care muta piesele pe tabla de sah… In spatele revolutie cre ca a fost o combinatie de rusi, americani, vest europeni etc. In prezent nu suntem DOAR sub influența atlantista, ci, as zice eu, predominant atlantista. Si rusii se pare ca vor sa exploateze gaze de sist in Romania, dar mai pe sest:

        http://www.jurnalulph.ro/national/3130-rusii-cauta-pe-sest-gaze-de-sist-prin-bihor.html#sthash.VJcKfXrw.dpbs

        Si mai au si rusii diverse interese, companii pe aici… Dar predominant, dupa parerea mea, ne sug si distrug companiile din vest (in prezent).

        In rest, da, suntem mintiti la greu si noi cadem in plasa manipularii. Romania si romanii sunt de porc, emigrati cu totii in alta parte. Perfect!

  10. Totul este o iluzie. Iluzia puterii, iluzia grandorii, iluzia subjugarii si multe alte iluzii. Pana si articolul acesta este o iluzie. Cautati inaltarea spirituala, singurul raspuns al existentei. In rest, sunt doar vorbe.

      • Emilian,
        Ma intreb daca acest Adi Zonga urmareste el insusi inaltarea spirituala si am impresia ca este din categoria celor “spirutuali, dar nu religiosi”, pe care tocmai am descoperit-o….
        Dupa cum vor stapanii intunericului sa distruga lumea asta, avem toate sansele sa devenim o lume de spirite….

    • Poate vrei sa spui, acumlarea de impresii de viata frumoase, necesare, utile, cu care sa-ti cresti un suflet, asa da. In schimb inaltarea spirituala este si ea o iluzie, si una foarte productiva din care se scot bani cu nemiluita pe seama “inaltatilor”

  11. “30. Dacă ne vom schimba noi, fiecare dintre noi, pe cont propriu, totul va fi bine în România – FALS! Aceasta este o iluzie vehiculată mult și pe internet pentru că te invită subtil la NONacțiune împotriva Sistemului (exact ce-și doresc EI). Da, foarte bine, să ne schimbăm fiecare în parte, să facem tot ce putem ca să fim noi niște oameni mai buni, e foarte bine! DAR ESTE TOTAL INSUFICIENT !!! ”

    Intr-un fel ai dreptate Emilian, nu este de ajuns sa facem asta, sa ne schimbam doar noi. Numai ca este PASUL INEVITABIL care trebuie facut daca vrem sa ne opunem vreodata eficient. Pina nu intelegem adevarul, pina nu incepem sa ne schimbam, sa evoluam, nu vom reusi in nimic, tocmai ptr ca avem de luptat cu un sistem care are o experienta de cel putin 2.000 de ani si resurse practic nelimitate! Nu este suficient sa ne schimbam doar noi, dar daca n-o facem, vom accepta alta pacaleala, iar sistemul va ramine pe pozitii. Pe linga asta orice om care se trezeste are o anume influenta asupra celor din jur, îi face sa vada niste lucruri, îi face sa inteleaga ca nu sint singuri si sa inceapa sa spere. Apoi simplul fapt ca intelegi realitatea te face sa te opui de fiecare data cind vezi ca se savirseste vreo magarie, nu te mai faci unealta a sistemului, devii o piedica in calea lui! Si fiecare dintre noi luati separat ca fire de praf, impreuna putem sa pornim o furtuna de nisip care va bloca orice mecanism, care poate trece de orice protectie ar avea jivinele! Si pe linga asta, orice om trezit, va incepe sa evolueze, lucru care-i va antrena si pe altii, vor constitui exemple de urmat! Iar exemplul face toti banii la momentul potrivit :-)!

    • Ai perfecta dreptate :) E ce spuneam si eu la sfarsitul textului (ce e de facut), dar cu alte cuvinte.

      Iluzia de care vorbeam eu se refera la faptul ca oamenii cred ca pot sa ignore ce se intampla la nivel politic/la conducerea statului, atata timp cat ei isi vad de treaba lor… si cred ca daca isi vad de treaba lor si nu supara pe nimeni, totul va fi bine. Din pacate nu e suficient sa ne vedem fiecare de treaba lui. Trebuie sa vedem fiecare de treaba tuturor. Iar treaba tuturor este gestionata in prezent de criminalii infractori de la putere. Dar pentru a vedea si intelege asta, da, primul pas este propria trezire, cum avea cineva la un protest pe o pancarta: SINGURA SOLUTIE – PROPRIA EVOLUTIE :) Iar cei treziti tre sa stea uniti si sa lupte inteligent impreuna. E ce ziceam in continuarea pasajului pe care l-ai reprodus: “e degeaba evolutia daca nu se traduce prin eliminarea raului de la conducere”.

  12. @ Gabriela “@Dacus Malus
    Eu cred ca am inteles esentialul in sensul ca mata esti sustinator al sistemului capitalist (ca altul decat comunist/socialist nu mai exista in prezent ca sa inteleg altceva), deci daca este asa, nu vorbim aceeasi limba si nu avem cum sa ne intelegem. Eu traiesc intr-o societate capitalista si de cand am ajuns aici si am inceput sa inteleg am observat superioritatea societatii comunist/socialiste, poa’ sa trimbitzeze cine cat vrea (doar nu-i o noutate, cu asta suntem indoctrinati din 89 incoace si chiar inainte, prin radiourile “pretene” si toata propaganda occidentala).
    Daca vrei macar sa te faci ca intelegi punctul meu de vedere: nu prefer societatea aceea pentru ca sunt indoctrinata, ci pentru ca traind in alt tip de societate, oarecum fundamental opusa, inteleg cat este de gaunos modelul asta din urma!”

    Daca ti se pare ciudat ca noi aia de atunci nu intelegem ca sistemul ala ne-a format asa… tu de unde stii cum era sistemul ala, deoarece chiar tu spui ca erai mica la lovilutie? Si daca sint sustinator al capitalismului, atunci hai sa facem si o diferentiere. ca sa nu zica lumea ca nu m-am exprimat suficient de clar. Sint cel putin 3 aspecte pe care le-as schimba si ieri, vorba aia, corporatismul (dar asta tine de monopol si de colonialism mai mult decit de capitalism in sine, iar ca asemanari se apropie de socialism), bursa (element de specula) si dominatia finantelor. Altfel daca luam oricind socialismul/comuismul si comparam cu capitalismul, observam ca omul in esenta e un capitalist, isi doreste sa aiba initiativa, sa aiba proprietatea lui (casa lui, terenul lui), sa poata investi si sa faca rezerve, etc. Iar comuismul propune nici mai mult nici mai putin, proprietatea staului si monopolul statului. Pe linga asta ce alt sistem din lume mai pornea cu sintagma… dictatura proletariatului? Lupta de clasa, internationalismul, opus tocmai bazei statului si anume nationalismul? Deci nu inteleg marginirea asta de a te crampona de un sistem absurd, proiectat tocmai de stapinii lumii, ptr a distruge ultimele redute ale popoarelor in fata expansiunii globale! Ce ti se pare tie “superioritate” demonstreaza de fapt de ce nu intelegi ce ti-am spus despre educatia in scoala socialista”multilateral dezvoltata”. Ptr ca nu ai instrumentele necesare. Ar fi atit de mult de spus despre comuism, dar crede-ma ca adeptii acestui sistem imi produc scirba, v-as dori sa traiti in plin comuism in coreea de nord, e asa frumos acolo, mai ales in zona lagarelor, incit sper sa aveti toti o viata implinita prin zile de munca. Iar ipocrizia cea mai mare este ca tocmai tu care spui ca traiesti intr-o tara capitalista, vrei sa se intoarca comuismul! Este cumplit ce lucruri spuneti. Dar sa stii ca la un moment dat si prostia se va plati, nu merge la nesfirsit sa-ti bati joc de alti oameni! Eu am si muncit in acea perioada, am facut si armata si crede-ma ca nu era o zi sa nu-mi doresc altceva, iar in scoala la fel, am fost un rebel, intotdeauna in conflict cu cerintele socialismului si ale societatii nivelate de doctrina aia criminala. Iti recomand sa vezi doua filme 1984 si Brazil, macar alea sa le vezi si poate intelegi ceva! Altfel discutia este inutila ptr ca n-ai cum intelege, pina nu te-o lovi viata nu te vei trezi. E adevarat ca in occident spiritualitatea a disparut aproape in totalitate, dar asta tocmai ptr ca si aia practica acelasi tip de manipulare dezvoltat de comuisti timp de zeci de ani, iar experientele lor sint folosite azi cu spor! Chiar comuismul in sine a reprezentat doar o etapa, gindita de papusarii lumii, si surpriza, nu ptr binele oamenilor, ci tocmai ca sa poate ajunge la urmatoarea etapa. Daca denumirea de noua ordine mondiala nu-ti spune nimic, inseamna ca traiesti cu ochelarii de soare pe ochi toata ziua! Uite ca sa nu zici ca sint rau, o carte despre cum se parcurg aceste etape…

    Click to access Trezirea_la_realitate.pdf

    • Pt Dacus Malus:

      Noi habar n-avem ce e in Coreea de N. Stim doar ce ne serveste mass media vanduta :) Ai fost acolo ca sa vezi cu ochii tai ce e? La fel cum am invatat din presa/mass media despre Ceausescu ca era un dictator nenorocit si de fapt era patriot, la fel cum am invatat din presa/mass media despre Gaddafi ca era un dictator nenorocit si de fapt era un patriot, e posibil sa fie asa si in Coreea de N. Habar n-am. Dar tre sa realizam ca NU avem de unde sa stim adevarul. Pentru ca tot ce stim depsre Coreea de N este ce ni se livreaza…

      DEspre gaddafi aici:

      https://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/19/adevarul-despre-gaddafi-exemplu-de-manipulare-prin-presa-razboiul-de-colonizare-sua-ue-contra-libia-testamentul-lui-muammar-al-gaddafi-nom19/

      Dezbateri despre Ceausescu te rog sa purtam in textul dedicat aici:

      https://ceicunoi.wordpress.com/2013/07/29/despre-economia-romaniei-in-comunismul-ultra-nationalist-al-patriotului-nicolae-ceausescu-plata-datoriei-externe-pol153/

      Nu cred ca a spus cineva pe aici ca vrem sa se intoarca comunismul. Pe acest blog a fost insa evidentiata situatia MULT MAI ROZ din vremea lui Ceausescu comparativ cu cea de acum.

      Analizezi comunismul din perspectiva egoistica, adica te gandesti doar la cum ti-a fost TIE. Ori, zic eu, e normal sa analizam cum i-a fost ROMANIEI, in integralitatea ei, atunci cand comparam doua sisteme de organizare a statului.

      Da, comunismul se pare ca a fost premeditat de papusarii lumii. Ceausescu insa nu. Si comunismul a avut particularitati in fiecare tara, nu a fost peste tot la fel.

      Discutia despre sisteme de conducere, de organizare a societatii, despre doctrine, stanga, dreapta, esicher politic, comunism, capitalism sunt INUTILE in situatia in care ne aflam noi acum: SCLAVI MUNCITORI intr-un SISTEM DE EXPLOATARE mai mult sau mai putin ascuns. Noi trebuie sa ne concentram in primul rand pe CUM SCAPAM DIN LAGAR, nu pe cum ne organizam cel mai bine DUPA ce am scapat din lagar. Este suficient ca oameni de buna crredinta, patrioti sa ajunga la conducerea statului si sa poata lucra si O VOM DUCE MAI BINE. SUnt o gradama de lucruri care pot fi facute, indiferent de ce tip de sistem tin (comunism/capitalism) care ar face o gramada de BINE societatii in care traim. Deci, cumva, e pierdere de timp sa dezbateme cele doua sistem cand noi inca sunt SCLAVI. Dupa ce vom avea oameni de buna credinta si patrioti la conducere, vom putea discuta ce e mai bine de facut concret. Pana atunci, zic eu sa ne concentram pe principala problema: cum scapam de infractorii mafioti criminali de la conducerea tarii?

      • “Este suficient ca oameni de buna crredinta, patrioti sa ajunga la conducerea statului si sa poata lucra si O VOM DUCE MAI BINE.”

        Gresit, in actualul sistem si daca ajung oameni de valoare, cum in anumite limite a fost si ceausescu, ori vor fi eliminati din sistem, ori tara va fi blocata. De-asta tot discut despre comuism, ptr ca pe bune acum, la noi n-a fost comuism, românii au reusit sa-l adapteze cumva. Nu din punct de vedere egoist cum crezi tu, ptr ca nu am pus in balanta reusitele de atunci (ale liderilor si ale poporului), cu mizeriile de azi. Daca faceam asta era cam mult de explicat. Dar nu mai fiti nostaligici, mai degraba incercati sa intelegti ca ce s-a facut bun atunci nu s-a facut datorita comuismului, ci datorita oamenilor. Comuismul este inventat de aceiasi papusari ai lumii, sinteti atit de naivi sa credeti ca aia ne doresc noua binele? Si despre coreea, tocmai faptul ca nu stii nimi concret de acolo, nu crezi ca e un fapt in sine? Ce tara este perfect ermetica, nu cumva una perfect dictatoriala? Nu am timp acum, ca iti detaliam cu linkuri ptr a vedea adevarul, cel putind e dincolo de cuvinte. Cauta despre jurnalistul român care a facut un reportaj acolo, adelin pestisor arca (petrisor), sau care o fi fost, ca nu mai tin minte bine, ai sa vezi realitatea! Iar daca esti cu adevarat curios, de ce nu faci o vizita, daca ti se pare comuismul ceva atit de iluminat?

      • Eu am zis corect cum am zis, citeste mai bine. Am zis “si sa poata lucra” tocmai din cauza chestiilor la care te-ai gandit si tu.

        Eu tot timpul pe acest blog vorbesc de “comunismul lui Ceausescu”, deci bineinteles ca e vorba de oameni care au facut ca lucrurile sa mearga si bineinteles ca ma doare in cot de cum se numesc ideologiile existente pe planeta etc. Doctrine bla bla.

        LEgat de Coreea de N, habar n-am ce e acolo, nu am fost sa vad cu ochii mei si nu am incredere in ce ne livreaza presa occidentala. Deci…habar n-am. Poate doar prin ~perfect ermetic~ se pot izola si apara de ~impunerea democratiei americane~, te-ai gandit la asta?

        Ok, incepi sa interpretezi aiurea ce scriu si tinzi spre comentarii aiurea, deci considera asta un mic avertisment legat de comentarii. Unde am zis eu pe acest blog ca comunismul este nemaipomenit sau luminat? Nicaieri. Eu tot timpul am vorbit de lucrurile bune din timpul lui Ceauşescu, mai ales comparat cu moartea pe care o avem acum, si pe care multi o considera libertate, democratie. In realitate – ILUZII.

  13. “Ok, incepi sa interpretezi aiurea ce scriu si tinzi spre comentarii aiurea, deci considera asta un mic avertisment legat de comentarii. Unde am zis eu pe acest blog ca comunismul este nemaipomenit sau luminat? Nicaieri. Eu tot timpul am vorbit de lucrurile bune din timpul lui Ceauşescu, mai ales comparat cu moartea pe care o avem acum, si pe care multi o considera libertate, democratie. In realitate – ILUZII.”

    Imi pare rau daca tu consideri ca fac comentarii aiurea, dar daca tu asta vrei sa vezi, atunci imi cer scuze. N-ai decit sa le stergi pe viitor comentariile care nu-ti plac, eu nu am venit sa multumesc pe careva, ci doar sa atrag atentia ca de cele mai multe ori comuismul este trecut foarte usor cu vederea. Nu trebuie sa-l consideri neaparat luminos sau corect, dar continui sa compari perioada ceausista si sa zici ca atunci era mai bine. Pai acum e rau stii de ce, ptr ca asta e faza premergatoare, adica socialismul implementat prin intermediu mUE. Imi pare rau ca tocmai tu care vorbesti de efectele indoctrinarii noastre nu reusesti sa distingi realitatea. Dar daca ai rabdare sa vezi o prelegere, poate te va lamuri putin, din pacate este numai in engleza!

    Si despre Coreea de Nord iti dau linkul ala de care iti ziceam. Si ptr ca esti baiat destept, o sa vezi ca dincolo de o eventuala propaganda “capitalista”, sa fii atent mai ales ce nu se vede. Si daca ai trait in perioada ceausista desi incep sa cred ca nu, sau erai prea mic ca sa intelegi, atunci poate vei reusi sa vezi ca seamana foarte mult cu promovarea agresiva a epocii luminate de la noi!

    • Repet a trilioana oara: nu am ridicat niciodata comunismul in slavi. Pe mine ma doare in cot de doctrine, ideologii etc comunism, socialism, capitalism, democratie etc astea sunt doar abureli, ne pierdem timpul cu ele. NOi avem in romania gasti mafiote care slujesc mafiotilor internationali, indiferent cum isi spun – psd, pdl, udmr etc.

      Comparativ cu MOARTEA in care se afla acum Romania, perioada Ceauşista era de un trilion de ori mai buna pentru Romania, analizata la nivel de intreg, intreg poporul, intreaga tara, nu cazuri izolate. Bineinteles ca NU ERA PERFECT. Si era mai buna acea perioada decat cea de acum datorita lui Ceausescu, care a fost un mare patriot, nu datorita vreunei ideologii gen comunism/socialism, despre care, repet, ma doare in cot.

      Despre Coreea de N nu am zis niciodata ca ar fi lapte si miere acolo, ci doar ca habar nu am ce e acolo.

      Nu am apucat sa traiesc in comunism, varsta mea e trecuta la pagina Despre. Faptul ca nu am trait in comunism nu are relevanta pentru “dreptul meu de a vorbi” despre comunism. Oh well.

      • EMILIAN ai dreptate, faptul ca nu stiam virsta ta, este greseala mea. Am facut o confuzie destul de des intilnita in viata cind vezi ca cineva gindeste, te duce la ideea ca e trecut de o anumita virsta (cunoastere, experienta, maturitate, etc). Si acum sa revin la virsta ta de 27 de ani, inseamna ca esti nascut in 87 dar ai pretentia sa spui ca era mai bine pe atunci. O sa parafrazez cu propriile tale afirmatii, sper sa ti le recunosti:
        “Foarte important 3: Atenție: Cei mai mulți oameni trăiesc în IGNORANȚĂ față de foarte multe aspecte ale vieții lor. Expresia ”Ignorance is bliss” (ignoranța este o binecuvântare) este adevărată. Oamenii sunt ignoranți față de anumite lucruri, și refuză (voluntar sau involuntar) să fie interesați de anumite subiecte, pentru a evita un stres psihic ce ar putea apărea (disonanță cognitivă etc). Din păcate însă, acele lucruri cărora nu le dăm atenție, ne vor afecta oricum viața, sau vor afecta pe alți oameni, din cauză că noi am fost ignoranți. Astfel, înainte să citiți din textele de pe acest blog, este bine să știți că multe dintre ele vă vor scoate din acea ignoranță egoistă, și e posibil să vă creeze o anumită neplăcere interioară (acel stres psihic de care vorbeam), din cauza cunoașterii și conștientizării realității înconjurătoare, așa cum este ea de fapt. Acestea fiind spuse, aveți de ales între a vă trăi viața într-o ignoranță care vă dă iluzia unei fericiri de moment, sau vă puteți trezi la realitate, pentru o viață mai bună, cu adevărat, a noastră, a tuturor. Caz în care vă urez – spor la citit!”

        Si in cazul comuismului, poate vei intelege si tu ca multi altii ca aceasta doctrina pina la ora actuala pe glob, a fost si este CEA MAI PERICULOASA FORMA, de manipulare, indoctrinare si control, iar ingoranta in acest domeniu nu poate face decit rau. Mai bine sa ma injuri pe mine, decit sa traiesti cu impresia ca era mai bine pe atunci. Stii ca in general omul tinde sa-si aminteasca numai lucrurile bune, de ex iti amintesti cind te distrai in armata, nu si momentele cind preferai sa fii mort. deci la virsta ta, nu ai prins nici armata, nu ai prins nici socialismul ala laudat! Iar socialismul dupa cum spun insisi comuistii, este doar etapa premergatoare spre comuism. Si nu va place ce se intimpla azi in lume, oare de ce? Fiindca azi este socialism si nici macar din ala cu tendinte nationale cum era la noi? Ptr ca monopolul nu apartine capitalismului, ci tocmai socialismului. Va amintiti nazismul (national socialism), fascismul (socialism corporatist), bolsevismul (socialism)? Va amintiti citi oameni au murit in numele unui bine mai mare? Pai daca ptr instaurarea unei astfel de doctrine, trebuie sa moara sute de milioane de oameni, trebuie sa dispara intelectualii, nationalistii, oamenii care reprezinta ideea de libertate, liderii, samd, oare nu-i ceva in regula cu acea doctrina? Si de fiecare cind a fost aplicata, rezultatul a fost identic, in primul rind teroare si executii in masa, lagare de concentrare, politie politica, apoi reeducare si indoctrinare. Ptr ca in final, sa se recurga la amenintari tacite si nu pe fata. Puteai sa ripostezi, sa te opui, dar dupa ce faceai asta, urma sa pierzi locul de munca, sa ai probleme cu militia, sa ti se insceneze diverse lucruri, sa fii chemat si stresat mereu pe la diverse institutii, familia ta sa aiba probleme, etc. Adica in final statul care detinea monopolul absolut al puterii, al mijloacelor de productie, al justitiei, putea sa faca orice cu tine, exact ca si acum. Pai in capitalism stiu ca miscarile de strada inca aveau succes, azi ce se intimpla, iesi si nu se schimba nimic, deci e capitalism, sau socialism mascat? In capitalism poti vea arma, prima grija a socialismului a fost sa dezarmeze populatia, de ce, fiindca socialismul nu suporta sa i se opuna cineva! In capitalism puteai inca sa fii independent, sa ai terenul tau, sa ai casa ta si culmea, daca iti invada cineva spatiul personal, aveai dreptul sa-l omori. In socialism insa dreptul la autoaparare este limitat, ptr ca numai asa devii absolut dependent de militie, politie, etc. De ce sa-ti produci singur de mincare, nu, trebuie sa depinzi de stat, de ratii, de cartele, etc. de ce sa-ti cresti copiii cu banii tai, nu trebuie sa depinzi de stat. De ce sa-si faci singur casa ta, trebuie sa-ti dea statul. Dar de ce ar trebui sa-mi dea mie statul ceva? N-ar fi mai bine sa ma lase pe mine in pace si sa ia doar atit cit trebuie sa mentina niste institutii vitale ptr tara? Si sa nu-mi impuna el regulile, ptr ca eu sa depind mereu in gasirea unui loc de munca, etc. ia vedeti voi in ultmii 24 de ani, de cite ori au avut oamenii ocazia sa-si spuna parerea cu adevarat, sau mai ales de cite ori a contat parerea lor? Adica asta e capitalism, sau monopol al statului socialist? Si in fond de ce va doriti toti sa fiti sclavi in loc sa deveniti independenti? in socialism erai un sclav tratat mai bine sau mai rau in functie de cit de util erai cauzei, daca aveai ginduri independente, atunci deveneai dusman al statului si de acolo viata devenea “foarte placuta”. Cei care au amintiri bune de atunci, ori erau foarte docili, ori foarte simpli, nu-i deranja ca nu pot gindi sau actiona liberi, isi umpleau matul, isi dadeau eventual copiii la indoctrinat si nu le pasa, numai ca viata nu este simpla satisfacere a instinctelor primare, poate unii ati uitat de spirit, numai ca acesta n-a disparut din toti locuitorii planetei!

      • Sper ca nu esti unul din aceia care considera ca ~daca nu ai trait in comunism nu ai dreptul sa vorbesti despre asta~ sau ~daca nu ai copii, nu ai dreptul sa vorbesti despre crestera copiilor~ sau ~daca nu ai fumat niciodata nu ai dreptul sa vorbesti despre cum sa te lasi de fumat~ etc etc etc. DUDE, nu trebuie sa fi mers la Paris ca sa stiu cum arata turnul Eiffel.

        Repet ce am mai spus de un miliard de ori pe acest blog: MA DOARE IN COT DE DOCTRINE. Eu nu vorbesc pe acest blog de care doctrina e mai buna ca alta sau etc. Si nici n-am luat apararea comunismului sau socialismului vs capitalism vs BLA BLA BLA. Pentru ca toate discutiile despre doctrine sunt bla bla. Nu ma intereseaza. Eu analizam obiectiv, perioada lui Ceausescu (in textul despre Ceausescu, nicidecum nu aduceam elogii comunismului sau socialismului). Daca doctrinele sunt impuse de conducatorii din umbra ai planetei, la ce ne mai batem sa zicem care e mai buna ca alta. Hai mai bine sa analizam oameni si ce au facut ei. Are mai mult sens. Obiectiv vorbind, inainte sa il secere pe Ceausescu, Romania era INDEPENDENTA. Poporul roman era INDEPENDENT. Poti compara vreodata situatia poporului roman de atunci si Romaniei de atunci cu GUNOIUL pe care il avem acum si MOCIRLA in care ne aflam ca stat si popor acum? Niciodata! Oricat de mult ai urî tu personal, din considerente personale, comunismului. Atunci cand analizezi situatia UNEI ŢĂRI, nu te gandesti doar la cum iti era tie, CI CUM II ERA TARII, si poporului in ansamblu. SI daca o sa analizezi ansamblul, PENTRU CA ASTA ESTE IMPORTANT PE TERMEN LUNG LA O TARA – INTREGUL EI, SANSA DE PERPETUARE PE TERMEN LUNG, o sa observi ca era muuult mai bine in comunismul nationalist al lui Ceausescu decat acum. In prezent, suntem pe cale de a disparea ca tara si popor…daca nu se schimba ceva. Repet, raporteaza-te la intreaga populatie si la sansa NATIEI ROMÂNE de a se perpetua pe termen lung si o sa vezi ca obiectiv vorbind, ne era mai bine atunci. Multe dintre lucrurile rele care s-au intamplat atunci sunt fals atribuite lui Ceausescu, gen foametea indusă premeditat de străini prin oameni infilstraţi în jurul lui Ceausescu, ca sa il urasca poporul pe Ceausescu… Oh well.

      • “DUDE, nu trebuie sa fi mers la Paris ca sa stiu cum arata turnul Eiffel.” Pe principiul asta nu trebuie sa mergi in Coreea de Nord ca sa vezi ce “bun” e comunismul… Dacus Malus are dreptate… Situatia asta dezastruasa SI de dupa 89′ se datoreaza faptului ca, la fel ca pe vremea lui Ceasca, un grup minoritar de oameni detin monopol pe averile oamenilor de buna-credinta care muncesc si isi vad de treaba lor, doar ca acum e mai ascuns acest sistem MONDIAL si de asta lumea traieste in iluzia ca acum e capitalism pe bune, deci suntem liberi… Nu capitalismul e problema, ci faptul ca e folosit in scopul de a imbogati un grup minoritar de paraziti de pe urma celor majoritari, de buna-credinta, care muncesc in saracia lor continua pentru a-i sustine pe papusarii planetei care nu apar cam prin niciun fel de presa…

      • comunism, capitalism etc – sisteme create de EI in interesul lor. Capitalismul, democratia etc sunt folosite astazi pentru exploatarea maselor.

    • Eu nu stau sa-i ascult pe altii cand stiu eu ca era mai bine fata de binele adus de lovilutie! Tranzitia, privatizarea au fost doar minciuni pt a ne distruge economia. Fabrica la care am lucrat, la fel ca majoritatea din tara, a fost inchisa si vandura la fier vechi desi producea masini si utilaje competitive cu cele occidentale. Inainte imi cumparam pantofi de Guban, firma romaneasca pt cine nu stie, si haine de calitate romanesti, acum scormonesc prin second-handuri.

      • Ana1,
        Felicitari pentru sinceritate! Si eu am lucrat la o fabrica ianinte de 1989, de fapt vreun an, inca nu este la fier vechi, dar este pe butuci…”noroc” ca a fost privatizata prin metoda MEBO si au niste romani interes in ea, si nu strainii…de aia mai “macane” un pic. Oricum, vreo 5 fabrici cu cateva mii de muncitori din orasul meu, sunt de mult pe butuci sau chiar transformate in fier vechi. I-a pasat cuiva de oamenii aia? DA, COMUNISMULUI SI LUI CEAUSESCU LE-A PASAT!
        Dar cel mai bun exemplu pentru toata lumea este Cominatul Siderurgic Huneadoara. N-au mai ramas nici ruinele din el. Daca trece pe acolo Emilian (si toate generatiile de dupa el), care nu a prins vremurile alea, habar nu are ce a fost acolo, poate doar sa vada niste arhive cu poze vechi…
        In privinta lui “Dacus Malus”…eu ii sunt recunoscatoare pentru ca mi-a recomandat un link cu o carte a lui David Duke despre evrei, n-am terminat-o de citit, dar e de baza…In rest, nu-l inteleg cu pornirea impotriva comunismului, ORI E POSTAC PLATIT! Este chiar inutil sa negi evidentzele si sa consideri ca detii adevarul, iar ceilalti sunt manipulati. Iar in general, in lumea asta, cel mai greu este sa dovedesti adevarul si evidentza…
        Eu in viata mea am avut experiente de genul asta: mi-au pus unii niste porcarii inventate in carca, iar eu a trebuit sa ma curatz…ESTE FOARTE GREU SA DOVEDESTI ADEVARUL, PENTRU CA LUMEA ESTE MULT MAI DISPUSA SA ACCEPTE O MINCIUNA DECAT ADEVARUL….Cred ca minciuna are ceva sare si piper in ea, in timp ce adevarul nu este spectaculos…nu prinde la “melteanul” dornic de paine si circ…
        Tocmai am avut azi, o discutie extrem de interesanta cu un ucrainean de aici, din Canada…care este la fel de comunist ca si mine, care imi spunea cum era in Ucraina inainte de caderea URSS…exact ca si in Ro: drepturi, dreptate, daca nu-ti facea justitia dreptate iti facea partidul…etc…
        Lumea sufera de indoctrinarea atlantista (USA, Canada si UE) care mint acum cu nerusinare despre situatia din Ucraina…(bineinteles dupa minciunile din Irak, Afganistan, Egipt, Libia, Siria etc…etc…etc…).
        Cam totul este despre bani, putere, influentza, resurse….in rest este DOAR GARGARA SI MANIPULARE JOSNICA! CARE DIN PACATE, PRINDE CEL MAI BINE LA CREIERELE SPALATE DIN VEST…Eu am cunoscut aici romani, altfel inteligenti, care au pus botul la propaganda asta doar pentru ca au prins pe aici niste surse de venit….DECI TOT DESPRE BANI ESTE VORBA!
        Cred ca, asa cum se desprinde si din mesajul tau, ideea este SA AVEM INCREDERE IN NOI, IN CEEA CE STIM SI SIMTIM NOI, CHIAR DACA VARIANTELE OFICIALE SUNT ALTELE. SA-I LASAM PE CAINI SA LATRE…DIN PACATE, JAVRELE SUNT LA PUTERE! :(

  14. @ gabriela O sa incerc sa-ti raspund cit mai la obiect, poate de data asta intelegi si tu!

    “In privinta lui “Dacus Malus”…eu ii sunt recunoscatoare pentru ca mi-a recomandat un link cu o carte a lui David Duke despre evrei, n-am terminat-o de citit, dar e de baza…In rest, nu-l inteleg cu pornirea impotriva comunismului, ORI E POSTAC PLATIT! Este chiar inutil sa negi evidentzele si sa consideri ca detii adevarul, iar ceilalti sunt manipulati. Iar in general, in lumea asta, cel mai greu este sa dovedesti adevarul si evidentza…”

    Si daca dupa spusele tale sint postac platit, atunci care ar fi interesul meu, capitalismul salbatic, socialismul ascuns, monarhia (pe care o detest la fel de mult cit detest comuismul/socialismul), sau ce altceva? Si daca iti place cartea aia, retine un lucru, inventatorii comuismului sint aceiasi care azi sint finantistii planetei. Pai cum se impaca cele 2 lucruri in aparenta diferite? Nu cumva faptul ca au banii lumii in mîna, inseamna ca pot sponsoriza orice revolutii si razboaie vor? Iar socialismul si in franta si in rusia au fost subventionate cu sume uriase, de fapt ca toate revolutiile din lume, mai ales din 1790 incoace, inclusiv revolutia din 1848 care se stie ca a fost facuta de masoni.

    “Tocmai am avut azi, o discutie extrem de interesanta cu un ucrainean de aici, din Canada…care este la fel de comunist ca si mine, care imi spunea cum era in Ucraina inainte de caderea URSS…exact ca si in Ro: drepturi, dreptate, daca nu-ti facea justitia dreptate iti facea partidul…etc…”

    Si sa vad daca am inteles eu bine, tu traiesti in canada ca ai zis ca ai vorbit cu un ucrainean de acolo, care “coincidenta” este la fel de comunist ca tine. Deci tu esti comunista, sustii pina in pinzele albe aceasta doctrina, dar imi reprosezi mie ca sint impotriva comuismului, iar prin asta devin postac platit. Adica daca imi apar dreptul la existenta devin automat agent al cuiva. Interesant rationament, mai ales daca observi ironia situatiei, tu care locuiesti intr-o tara capitalista, imi propavaduiesti mie comuismul. Curat logica, coane fanica! Si mai povestesti si plina de mindrie cum sprijineai tu lupta de clasa, facind parte din clasa muncitoare. Frumos si inaltator, la fel de frumos cum negai faptul ca in scoala, de cind treceai pragul, erai in permanenta bombardat de doctrine, de ideea de docilitate, de respect fata de autoritate, etc. Ca si cum nu exista asa ceva. Ca si cum ai putea sa-mi spui mie care aveam 21 de ani la lovilutie ca negrul este alb, facusem si armata, eram si in cimpul muncii si vezi doamne nu intelegeam ce se intimpla, deoarece, nu-i asa… socialismul este atit de minunat. Pai daca e asa minunat, oare de ce de FIECARE DATA a trebuit impus cu forta armelor? Daca e asa de minunat, oare de ce toate tarile socialiste (mai putin in china si coreea de nord) au renuntat la el… sau cel putin au crezut ca o fac? Si inca ceva cuba azi, nu mai e socialista decit ca metehne, china a renuntat de mult la doctrina socialista in ce priveste agricultura, altfel ar fi murit iar de foame, iar coreea de nord este ultima mare aberatie a istoriei, dar asiaticii in sine sint obisnuiti cu dictaturile, asa cum sint si cei din america de sud! Deci gabriela, serios, lasa propaganda comuista, daca din cartea aia n-ai inteles nimic, daca din filmul ala pe care i l-am recomandat lui emilian, n-ai inteles nimic, atunci de ce tot simti nevoia sa aperi o cauza impotriva omenirii? Poate ptr ca tu esti cu adevarat platita sa faci asta?

    • @dacus malus…oricum te-o chema…du-te!
      Atat timp cat imi scrii numele (care este nume, nu porecla, pseudonim sau nick) cu litera mica si scrii comuism in loc de comunism (oricat l-ai uri sau m-ai uri, avem niste nume, eu am nume de om, iar ala este nume de doctrina si sistem)…nu am de ce sa-ti raspund. Nu raspund la provocari si la atacuri. Atat timp cat putem discuta aici in limita spatiului pus la dispozitie de Emilian (fie ca suntem de acord sau nu), e ok…cand se trece la atacuri, pe mine nu ma ai de clienta!
      Asa ca…nu te mai stresa!
      Nu te salut!

    • @dacus malus
      P.S. Mesajul pentru Ana1 nu-ti era adresat, asa cu nu ti-am propovaduit nimic! Am facut o singura referire la persoana matale si nu prea avea legatura cu restul mesajului.
      Eu sau oricare altul-alta putem apara orice cauze vrem, la nivel de idei. Nu sunt eu la butoanele omenirii si nici nu am sanse sa ajung. Te temi cumva ca as putea apara cauza asta convingandu-i si pe altii care, asa cum spunea si Ana1, inteleg ce au trait pe pielea lor?! Ana1 inainte de ’89 isi cumpara pantofi “Guban” si haine de calitate PRODUSE IN ROMANIA! ACUM scurma pe la second hand….Ai inteles, ai priceput, iti pasa? In situatia ei sunt milioane de romani, DE CARE MIE IMI PASA! Spune-le tu alora de doctrine…
      Ma doare-n cot de numele doctrinei, asa cum ti-a spus, cu cuvintele lui si Emilian. ATAT TIMP CAT MAJORITATEA O DUCE BINE, AIA ESTE DOCTRINA POTRIVITA! Pana una-alta, la capitolul asta, COMUNISMUL DIN ROMANIA este fruntas!
      Pot sa faca unii spume la gura pana la ultima suflare…
      Mult succes!

  15. Comunismul ne-a fost impus dar in conditiile date, Ceausescu a facut ce a putut mai bine. Sa nu uitam ca multi ani am fost o tara in curs de dezvoltare, ca de altfel toate tarile Europei de Est. Spre finalul acestei perioade cand decalajul fata de Occident era aproape depasit s-au gandit sa ne fure cascavalul. Altfel cum s-ar explica epidemia de revolutii din Europa de Est?

    • Dacus, cred ca si tu si Gabriela aveti in parte deptate. Este adevarat ca ne-a fost impus comunismul dar si renuntarea la el deoarece, cel putin pt Europa de Est functiona bine, si aici are dreptate Gabriela cand aminteste de foarte multe aspecte bune.

      • @Ana1 @ Maria

        Comunismul a functionat si functioneaza bine peste tot. Stiti care este principala problema? Isi baga NECURATUL coada….Acel necurat este constituit din corporatiile financiare, industriale (alea extractive de resurse au un loc fruntas) si comerciale. John Perkins (“Confesiunile unui asasin economic” s.a. carti) numeste asta corporatocratie, adica el este printre primii care a recunoscut ca in Amerik nu mai este democratie, ci corporatocratie. Guvernele lor (ale tzarilor occidentale asa-zis civilizate) nu mai sunt independente, sunt conduse de persoane corupte, inflitrate de corporatii, iar DECIZIILE CARE SE IAU NU MAI SUNT IN INTERESUL POPULATIEI, nici macar a celei amerikane. Cei care cunosc adevarul despre economia, nivelul de trai din N Amerik si toate domeniile, inteleg mult mai bine. Daca nu cunoasteti oameni seriosi traitori pe aici (si nu hahalere de doi bani gata sa-ti vanda propaganda ieftina), va spun eu care am ajuns pe aici, ca situatia este maronie rau de tot….cam totul este o mare gogoasa. Si daca va aduceti aminte ce ne spunea Ceausescu prin discursuri, congrese si cu orice ocazie despre occident (exploatarea omului de catre om, amestecul in treburile altor state, imperialism, inarmare, droguri etc….etc…) vreau sa stiti ca asta este adevarul. Mie mi l-au spus unii prieteni plecati din Romania inca din anii ’90. Eu am ajuns pe aici doar acum vreo 4 ani, dupa cai verzi pe pereti, si m-am convins singura.
        As vrea sa mai stiti ca numele situatiei grele economic din Cuba sau Coreea de Nord ESTE EMBARGOU! Cand stapanilor nu le convine politica unei tzari, ii pun embargou si impun si altor tzari acel embargou, pe criterii golanesti de genul: DACA TU TRIMITI MANCARE IN COREEA DE NORD, ATUNCI NU-TI MAI PRIMIM UTILAJELE PE PIATA NOASTRA! (genul asta). Conducatorii tzarilor comuniste sau neagreate de stapanii lumii, nu-si infometeaza populatia de placere, nu se mentin la putere numai de dragul lor personal, ci si de dragul de a isi tzine tzarile departe de sistemul de exploatare capitalisto-corporatist. Cred ca aveti un minimum de informatie despre ce s-a intamplat prin lume, din Afganistan, Irak pana in Egipt, Libia si Siria, unde, dupa ce au fost indepartate regimurile asa-zisilor dictatori, tzarile au cazut in haos politic si economic si in razboi civil. Resursele naturale au inceput sa plece spre amerik pe gratis…Cred ca amerik are pretul cel mai mic de lume la benzina si multi se fac ca nu inteleg de ce!!! Chiar in Canada este mult mai mare (cred ca cu vreo 40-50% mai mare) pentru ca Canada nu exploatateaza tot restul lumii cu atata tupeu ca amerik (SUA), desi in multe afaceri murdare sunt parteneri.
        Nu am fost in Coreea de Nord, dar am fost in Cuba, ca turist. Am fost prin Havana si am vazut o saracie lucie, mult mai mare decat era la noi in 1989. Prima impresie a fost sa zic: VAI! PREA MULT COMUNISM STRICA! Pentru ca era deprimant. Dupa aia, stand si rumegand situatia, mi-am dat seama ca amerikanii au impus embargou Cubei de vreo 50 de ani…Nici acum amerikanii lor nu au voie sa mearga in Cuba macar pentru turism. Canadienii merg la greu…e plin de ei pe acolo. In felul asta Canada ajuta foarte mult economia Cubei…Pe langa saracia lucia care se vede cu ochiul liber, Cuba are un invatamant performant similar cu ce am avut noi inainte de 1989, poate chiar mai bun (chinezii fac studii universitare in Cuba la greu), toata populatia este alfabetizata, au un sistem de sanatate foarte bun (Michael Moore, regizorul american a facut un documentar la cel mai mare spital din Havana, din pacate nu l-am vazut, dar o sa-l caut; stiu ca a fost de bine pentru cubanezi). Populatia primeste o ratie lunara de mancare, toata agricultura Cubei este organica (in timp ce “democratia” amerikana otraveste populatia ei si a lumii cu organisme modificate genetic, pesticide si multe altele)….
        Unele tzari (si cred ca majoritatea) nu-si pot asigura toata mancarea din producatia interna sau nu au resurse, ASA CA EMBARGOUL ESTE CEL CARE ADUCE TZARILE SI POPULATIA IN HALUL ALA…EMBARGOUL ESTE DOAR O METODA DE SANTAJ ORDINAR, FOLOSITA LA NIVEL DE TZARI SI CARE AR TREBUI INTERZISA! Nimanui nu-i pasa de fapt de oameni (ma refer la occidentalii capitalisti si tzivilizati), ca daca le-ar pasa, n-ar pune embargou. TOT CE SPERA EI ESTE CA ORI CONDUCATORII SA CEDEZE, ORI POPULATIA SA SE RASCOALE, si atunci sa intre ei in drepturi, asa cum se vede si in Romania: AU DISTRUS INDUSTRIA, AU FURAT PAMANTUL AGRICOL, NE OTRAVESC APELE SI SOLUL PRIN CHEVRON SI GOLD CORPORATION, NE-AU DISTRUS BANCILE ROMANESTI SI NE-AU IMPUS CAMATARII LOR, etc…ASTA ESTE ADEVARAT FATZA A CAPITALISMULUI! Nu trebuie sa ma credeti pe mine sau pe altul, trebuie sa vedeti ce se intampla in lume, sa va informati citind presa alternativa sau carti mai putin agreeate de sistem, eventual daca mai prindeti din intamplare vreun egiptean, vreun sirian, vreun chinez, INTREBATI-I PE AIA PERSONAL CAM CARE E TREABA IN TZARILE LOR…Eu am mai multe sanse pe aici sa prind din aia, ca aici sunt toate natiile si nu scap nici o ocazie sa o fac…
        Nu trebuie sa credeti nici o teorie si nici o propaganda, ci doar va sa informati si sa va folositi propriile creiere! Eu va doresc mult succes si ma indoiesc ca veti ajunge la alta concluzie decat am ajuns eu!

        P.S. De ce nu le convine stapanilor la un moment dat un anumit regim sau un anumit “dictator”? Pentru ca majoritatea astora LE-AU INTERZIS LOR SA INTRE PE TERITORIILE TZARILOR PE CARE LE CONDUC, SA FURE! Este atat de simplu!…
        Ia ganditi-va in ce hal a ajuns Romania! Daca occidentalilor capitalisti tzivilizati le-ar pasa de populatie, n-ar trimite urgent AJUTOARE (SI NU IMPRUMUTURI CU DOBANZI UCIGATOARE) pentru populatia Romaniei care traieste instr-o saracie lucie (majoritatea) si nu e vina ei? Hadeti sa ne gandim doar la situatia pe care o cunoastem cel mai bine: Romania. Si in loc de ajutoare, ei ce trimit? FMI, CHEVRON, GOLD CORPORATION, OMV, CORPORATII BANCARE etc…etc…etc…
        Daca ma mai obliga trompete de doi bani gen dacus malus sa pun lucrurile cap la cap, o sa fac si o analiza a ce-am avut si ce-am pierdut in 1989….Au mai facut-o si altii, mult mai in tema decat mine, dar eu o s-o fac la nivelul muritorului de rand (ce stiam cu totii).
        Observati ca aia incearca sa impuna sanctiuni si eventual embargou Rusiei? Au impresia ca or sa infometeze si/sau izoleze si Rusia. Ha! Ha! Ha!…

    • Asta e chestia…Ceaușescu a românizat comunismul…si a iesit o treaba buna pentru tara si popor… chiar periculos de buna, care ameninta monopolurile financiare ale vestului, incat l-au lichidat rapid…

      • @Emi
        Ai observat ca dacus malus credea ca esti “mai puriu” pentru ca esti preocupat de probleme serioase, in timp ce altii, la varsta ta, stau prin cluburi sau pe feisbuc…
        Avand in vedere ca acum stie varsta ta, va incerca probabil sa te indoctrineze pe ideea ca “esti mic, nu stii nimic”. Bine, au mai incercat desigur si altii si vor mai incerca…Pe celalalt blog pe care comentez, intra mereu agitatori. Citadela i-a recunoscut si ne-a avertizat sa nu credem ca fac munca voluntara…
        Eu am incredere in puterea ta de a discerne intre adevar si minciuna, realitate si manipulare…
        Doamne ajuta!

      • “Asta e chestia…Ceaușescu a românizat comunismul…si a iesit o treaba buna pentru tara si popor… chiar periculos de buna, care ameninta monopolurile financiare ale vestului, incat l-au lichidat rapid…”

        Iti recomand cartile lui Larry Watts despre ceausescu si politica lui. Si daca in ce priveste politica externa era stralucit (asta se datoreaza si oamenilor pregatiti de care a avut parte, multi dintre ei au reusit sa tina tara in spate), in schimb in politica interna era aproape obtuz, mai ales in ultimii ani cind s-a bagat pe teava elena (nume de trista amintire la români, elena lupescu, elena ceausescu, elena udrea, elena basexu), iar anturajul elenei ceausecu era asigurat de diversi agenti mai ales ai unei tari care azi si-a gasit locul peste palestinieni. Iar ceausescu insusi, dupa plecarea ;ui pacepa a inceput sa-i suspecteze pe toti, a devenit paranoic, a creat tot felul de confuzii, astfel incit in preajma anului 1989, insasi securitatea abia astepta momentul fatidic, incercind totusi sa faca in asa fel incit sa minimalizeze pierderile. Si inca ceva, ceausescu a fost avertizat de nenumarate ori ca situatia devenise insuportabila ptr popor, insa deja nu mai putea pricepe, era batrin, bolnav, opac. Asta nu exclude faptul ca el prin puterea pe care inca o avea in tara, era un obstacol ptr jocurile americane si rusesti, iar prin proiectul de banca internationala in colaborare cu libienii si cu alti citiva, practic ameninta insasi hegemonia financiara globala, lucru care bineinteles n-a fost permis. Dar se poate pune pina la urma intrebarea normala ptr orice om… mie la ce imi folosesc toate aceste intreprinderi, toate combinatele megalomane, toate investitiile nerentabile, ptr ca oricita “independenta” am fi avut, noi tot o viata mizerabila duceam. N-ar fi mai bine ca cei de la conducere sa aiba grija in primul rind de popor? N-ar fi mai firesc? Iar in ultimul rind, ceausescu nu a fost antisocialist, el chiar credea in asta, el mai mult se opunea rusilor decit sistemului in sine, asa ca nu-l mai ridicati inslavi atita. Doar daca il comparam cu presedintii de dupa 89 intr-adevar era un om deosebit, insa comparat cu un om normal, nu este ceva de regretat!

      • Si a minimalizat securitatea pierderile…la greu…uită-te cum aratam azi, ca stat si popor. Da, lui Ceausescu i s-a tras de la anturaj si agenți straini infiltrati. Dacă Ceausescu apuca sa faca ce-și propusese, cu banca, si ar fi mers mai departe sistemul cum era…astazi eram in topul tarilor dezvoltate si poporul ar trai boiereste… Cum vrei sa asiguri bunastare poporului din nimic? Nu era normal sa faca o gramada de fabrici, uzine, combinate, ca SA EXPORTE MARFA ROMANEASCA si sa intre bani in tara? NOI EXPORTAM MASIV PE VREMEA LUI CEAUSESCU. In 89 mai aveam de primit nu stiu cate miliarde de euro de la tari straine si nu mai aveam NICIUN LEU DATORIE. Primul lucru pe care l-au facut criminalii internationali (prin interpusii de la Bucuresti) a fost sa distruga industria romaneasca, si odata cu ea economia, si o data cu ea TARA. oh well.

  16. De citit comentariile puse de mine la acest text:

    http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/o-analiza-profesionista-si-optimista/

    Urmariti si filmul “Snowpiercer” din 2013 care evoca foart bine un scenario ff posibil a ceea ce va urma si mai ales cum sunt inscenate revolutiile din culise in vederea obntinerii unor rezultate necesare NU revolutionarilor care s-au luptat ci fortelor obscure cu care chipurile s-au luptat. Explicatia vine spre sfirsitul filmului

    • Am vazut ca ti le-a publicat Coja, nu are rost sa le mai insiram si aici. Am pus trimitere, recomand si comentariul lui Adrian Grigoriu la acelasi material.

  17. @ Gabriela “@Emi
    Ai observat ca dacus malus credea ca esti “mai puriu” pentru ca esti preocupat de probleme serioase, in timp ce altii, la varsta ta, stau prin cluburi sau pe feisbuc…
    Avand in vedere ca acum stie varsta ta, va incerca probabil sa te indoctrineze pe ideea ca “esti mic, nu stii nimic”. Bine, au mai incercat desigur si altii si vor mai incerca…Pe celalalt blog pe care comentez, intra mereu agitatori. Citadela i-a recunoscut si ne-a avertizat sa nu credem ca fac munca voluntara…
    Eu am incredere in puterea ta de a discerne intre adevar si minciuna, realitate si manipulare…
    Doamne ajuta!”

    Este a doua oara cind incerci sa arunci asupra mea banuiala ca as fi agent, nu-i problema, de obicei aia care striga hotul aia sint cei mai hoti. Tu poti continua, dupa cum ai recunoscut singura esti comunista, asa ca nu ma mai mira incrincenarea ta de a apara acest sistem, desi bineinteles te bati cu pumnul in piept ca esti impartiala. Adica exact cum fac si ungurii si rusii cind ne agreseaza pe noi, ei ne agreseaz, ei se pling. Si dupa cum prezinti tu problema, comuismul asta a fost asa o plimbare in natura. Sicner astia ca tine imi provoaca scirba, daca ne gindim la urmatorul lucru, bineinteles fiind o problema de logica, tu nu vei intelege. daca e asa bun comuismul, atunci de ce s-a impus mereu prin forta si teroare? Si nu va faceti ca ploua, ca exista atitea materiale incit nu aveti cum sa mai ascundeti asta. In al doilea rind, daca a fost asa bun comuismul, de ce toate popoarele cind au avut ocazia sa-l dea jos, au si facut-o? Si in al treilea rind, de ce in toate tarile unde a existat etapa socialista premergatoare comuismului, efectele se simt inca si acum, prin birocratizarea excesiva, monopolul statului, tara in datorii, eficienta scazuta, etc. Si inca ceva, ptr toti care va plingeti ca tara a fost devalizata. Oare cine a facut asta, nu cei de la conducerea statului? Adica monopolul statului socialist, a devenit monopolul statului asa zis capitalist. Iar cei de la conducere imediat dupa 89 dar chiar si acum, la 24 de ani de atunci, oare cine sint, nu tot bolsevicii de altadata, nu tot activistii si nomencalturistii, nu tot securistii, tortionarii sau copiii lor? Si atunci cine ne conduce azi, capitalistii sau comuistii de ieri, vopsiti democrati? Desi efortul meu este inutil cu oameni ca tine, vreau sa stii ca intotdeauna voi lupta impotriva prostiei, asa ca asteapta-te la lupta si in continuare!

    • Dacus Malus, eu unul concluzionez ca nu prea intelegi ce se petrece in jurul nostru. Comunismul bun rau cum a fost nu a fost dat jos de popoare. Cat de naiv sa fii sa nu vezi cum se lucreaza din umbra, de la cel mai înalt nivel? Alta chestie pe care nu o intelegi: Romania nu este condusa de români! Este condusă din umbră, de mafioții internationali care conduc planeta, prin instrumente si marionete de la nivel national, multe dintre ele, de asemenea, persoane care NU SUNT ROMANI. Si daca nu intelegi lucrurile astea, despre cum e condusa planeta din umbra, bineinteles ca nu poti intelege ca la noi in Romania, comunismul românizat al lui Ceausescu a făcut ca ROMANIA SA FIE CU ADEVĂRAT INDEPENDENTĂ de rechinii și mafioții internationali. Pana in 89…cand l-au secerat. Tu cred ca ramai blocat in traumele/suferintele de care ai avut parte in comunism tu si familia ta, si nu poti vedea imaginea de ansamblu: ROMANIEI CA STAT SI POPOR II ERA DE UN MILION DE ORI MAI BINE DECAT ACUM! Nu ti-am mai aprobat celalalt comentariu in care povestesti despre partile nasoale traite de populatie in Comunism, pentru ca le stim foarte bine. Tu insa nu vrei sa pricepi ca ele au existat premeditat, in principal pentru a intarata populatia impotriva lui Ceausescu si apoi, pentru a deveni INDEPENDENTI de FMI (plata datoriei externe). Dupa 89 eram LIBERI, s-ar fi revenit la conditii bune de viata si am fi prosperat ca țara în primele 10 – 5 din lume. Daca era lasat Ceausescu sa faca si faza cu Banca internationala la Bucuresti, azi eram boieri. Si ar fi meritat cei cativa ani de strans cureaua. Dar oricum, Ceausescu NU STIA ca populatia sufera atat de rau, pentru ca era dezinformat de criminalii infiltrati in jurul lui. Repet a mia oara (d-asta nici nu iti public unele comentarii, ca degeaba repet, te invarti in jurul acelorasi lucruri): NU MA INTERESEAZA COMUNISMUL ca doctrina bla bla. Nu ii iau apararea, nu il condamn, nu ma intereseaza. Ma intereseaza ce a fost la noi in țară, indiferent cum s-a numit. Ce a fost la noi in perioada Ceausescu a fost o Romanie independenta si suverana. Se poate compara vreodata ce aveam atunci cu ce avem acum, cand suntem pe moarte ca stat si popor? Niciodata. Citeste informatiile din postarea despre Ceausescu si poti lasa acolo detalii despre cat de rau a fost in Comunism, ca si cum nu stim cu totii, mai ales cei care au trait pe pielea lor, ce era bine si ce era rau. Pacat ca puțini inteleg imaginea de ansamblu – de ce s-a intamplat ce s-a intamplat, cine cum a organizat Lovitura de stat din 89 (ca nu poporul l-a dat jos pe Ceausescu) etc. Oh well… Textul cu informatii este aici:

      https://ceicunoi.wordpress.com/2013/07/29/despre-economia-romaniei-in-comunismul-ultra-nationalist-al-patriotului-nicolae-ceausescu-plata-datoriei-externe-pol153/

      • “Dacus Malus, eu unul concluzionez ca nu prea intelegi ce se petrece in jurul nostru. Comunismul bun rau cum a fost nu a fost dat jos de popoare. Cat de naiv sa fii sa nu vezi cum se lucreaza din umbra, de la cel mai înalt nivel? Alta chestie pe care nu o intelegi: Romania nu este condusa de români! Este condusă din umbră, de mafioții internationali care conduc planeta, prin instrumente si marionete de la nivel national, multe dintre ele, de asemenea, persoane care NU SUNT ROMANI. Si daca nu intelegi lucrurile astea, despre cum e condusa planeta din umbra, bineinteles ca nu poti intelege ca la noi in Romania, comunismul românizat al lui Ceausescu a făcut ca ROMANIA SA FIE CU ADEVĂRAT INDEPENDENTĂ de rechinii și mafioții internationali.”

        In primul rind vreau sa-ti multumesc ca nu mi-ai aprobat comentariul, este foarte frumos din partea ta. Pina la urma o sa ajungi sa nu mai accepti nici un comentariu ptr ca nu este in acord cu parerea ta. Cind scuipa venin gabriela este in regula, lasa ca nu-i problema, tu sa fii fericit! Si in al doilea rind nu stiu de unde tragi tu concluzia ca nu as fi inteles nimic, probabil este genul ala de obisnuinta mentala, asa cum am gresit si eu crezindu-te mai in virsta, deh asa te obisnuiesti citeodata sa nu mai verifici suficient. Faptul ca nu sint români cei din conducere, crezi ca e relevant ptr ce spuneam eu, ca si azi conduc tot aia de ieri, comuistii de ieri deghizati azi in democrati si patrioti? Ca si cum alogenul iliescu pina l un anume moment nu a avut nici o putere in vechiul regim, a aparut asa din neant. Dar militaru, tiganul care a tras in plin in dec 89, nu cumva era mare scula pina a fost dezvaluit agent gru? Dar toti nomenclaturistii cum e si tuzgureanu, nu erau toti cu functii si putere, sau nu erau mari activisti prin partid? Adica alogeni sau nu, cert e ca toti cei de azi de la putere, asa au fost si pe vremea acelei perioade “de independenta si bunastare”. Care independenta s-a vazut cu virf si indesat. Daca discut despre niste amanunte care tie ti se par neimportante, inseamna ca nu inteleg mersul lumii de azi si cine ne conduce? Si cumva rechinii aia internationali de care vorbesti cu emfaza, nu sint cumva tocmai colegii alora de au inventat comuismul? Si crezi ca nu e absolut nici o legatura intre aceste “coincidente”? Iar daca lumea este condusa din umbra de niste smecheri, nu crezi cumva ca toate actiunile de pina acum, au si niste directii convergente scopurilor lor? Si in aceste conditii tu chiar crezi ca comuismul ala de care ba nu-ti pasa, ba îi iei apararea, a fost inventat sa ne fie noua bine? Si daca din intimplare ceausescu a gasit o cale de a evita cumva toate relele acelui sistem, crezi ca ne ajuta azi ca a fost citiva ani bine, iar restul rau? E ca si cum ai spune, nu conteaza ca sint sclav azi, ba da ce independent am fost ieri, ehe… pusca si cureaua lata! Asa ca nu m-ar mira sa stergi si comentariul asta, ptr ca in ultima vreme am descoperit ca te deranjeaza adevarul complet, ori e ca tine, ori nu e deloc. Pacat ca devii obtuz dar ai pretentia sa le deschizi ochii oamenilor! Probabil ca in actiunile tale ai devenit si tu “independent” cum sustii ca era ceausescu! Asa independenti incit trebuia sa raminem in pactul de la varsovia ca altfel ne invadau rusii, ca trebuia sa fim in caer ca ne sabotau toti cei din jur, etc. Independenta absoluta nu exista, nici macar sua nu sint independenti, din contra, ei sint cei mai dependenti tocmai fata de cei care conduc azi lumea! Chiar ma faci sa ajung la concluzia ca nu mai merita deloc sa-ti vizitez blogul!

      • Da, mi se pare foarte relevant ca acum suntem condusi de straini, pentru ca atunci (in epoca ceausista) eram condusi de români, şi s-a văzut. Din păcate Ceausescu nu a putut vedea/intelege ca s-au adunat in jurul lui si oameni de rea credinta, si asta i-a fost fatal. Nu sunt de acord cu ce ai spus ~toti cei de azi de la putere, asa au fost si pe vremea acelei perioade “de independenta si bunastare”~. Da, erau unii dintre ei pe acolo, dar nu aveau aceeasi putere in stat si nu trageau toate sforile precum azi… Daca sunt perfect aceiasi conducatori si atunci si azi, de ce a mai fost nevoie de lovitura de stat? Si de ce Romania o duce CU TOTUL ALTFEL (mai rau) ACUM faţă de atunci?

        Iar vorbesti de comunism si iar ma doare in cot de doctrine. A cata oara ti-am povestit treaba asta DEGEABA?

        Nu mai dezinforma oamenii spunand ca de comunism ba nu-mi pasa, ba ii iau apararea. Eu am fost perfect consecvent, ti-am spus de la inceput, de un trilion de ori, ca nu ma intereseaza comunism, capitalism, doctrine, bla bla, pentru ca nu sunt importante, importanti sunt oamenii care conduc, sclavii cui sunt, si ce fac ei la putere. Eu i-am luat apararea lui Ceausescu, nu comunismului, pentru ca istoria in legatura cu ce s-a intamplat pana in 89 si in 89 trebuie corectata (traim acum, mai ales generatiile tinere, in manipulare grava din partea presei vandute vestului).

        Cativa ani bine, restul rau. Eu cred ca a fost invers, o perioada de rau pentru populatie mai mica decat perioada de bine. Dar Romania era independenta si urma sa isi ia zborul dupa 89, fara datorii si cu miliarde de euro de incasat de la tari straine + ideea cu banca. Dar nu a fost lasat sa continue… E exact ce spunea cineva intr-un comentariu, am pus pasajul parca in textul cu Ceausescu, merita sa strangi cureaua cativa ani pentru a avea apoi 1000 de ani de boierie tu si tot neamul tau… Dar oricum, infometarea populatiei a fost facuta premeditat de aia infiltrati in jurul lui Ceausesc si uite cum ne repetam la infinit in jurul acelorasi chestii. Am inteles, urasti comunismul, sa fii sanatos, nu suntem incompatibili din acest punct de vedere. Dar daca ai privi obiectiv, comparativ cu ACUM, ai vedea ca pe vremea lui Ceausescu si pana in 89, ROmaniei i-a fost mult mai bine.

        Nu e vorba ca ma deranjeaza adevarul deloc. NU accept comentariile care jignesc aiurea, perfect nejustificat, care vorbesc la infinit despre aceleasi lucruri deja discutate si sunt pierdere de vreme etc. Aici nu a fost cazul, vedem la urmatorul.

        Cand vreodata a fost SUA folosita ca etalon de independenta sau normalitate pe acest blog? :) Saracii, e vai de capul lor, o duc mai rau ca noi din multe puncte de vedere.

        Uite ca in Romania a existat Independenta. Sau aproape independenta, na, daca nu poti accepta ca exista independenta. Compara insa cu ce avem acum…

      • @Emilian
        In ultimul comentariu acceptat al lui “dacus malus” el afirma ca “Cind scuipa venin gabriela este in regula, lasa ca nu-i problema”. Presupun ca era vorba despre mine, Gabriela, nu? Dar el fiind un model de moralitate si virtute, imi scrie numele cu litera mica, la fel ca pe al lui Ceausescu (iaca, am devenit comparabili, motiv de mandrie pentru mine), numeste comunismul “comuism”, spune ca ii provoaca scarba oameni ca mine, spune ca se lupta cu prostia referindu-se la mine…etc….etc…Dar, cu toate astea, eu scuip venin, el este super ok!;)

        As vrea sa subliniez ceea ce sigur ai constatat si tu si poate si altii “la fel de prosti ca mine”, ca omul nu spune absolut nimic despre el, nu avem macar un prenume (avem varsta) si/sau unde traieste acum…ca sa ne dam seama ce experientze ar putea avea. Cand ne combate, ia un pasaj dintr-un text mult mai lung, il diseca pe ala si-l face “de comanda” cum stie el mai bine, FARA SA SE REFERE ABSOLUT DELOC LA CELELALTE IDEI DIN TEXT. El nu ataca esentialul, ideile, informatiile, ci ataca un pasaj din text, irelevant. In plus, cand este contrazis, trece la atacuri de genul scrisul numelor cu litera mica, porecle, insulte clare. SI ASTA SPUNE MULTE DESPRE AUTOR….Dar noi n-am observat nimic, ca suntem “prosti”…

        Incearca sa ne bage pe gat ideile lui criticand comunismul, dar INTAMPLATOR, NU-I ASA? FACE TRECUTA CU VEDEREA TOTAL EVOLUTIA CHINEI COMUNISTE, CARE ESTE ACUM CEA MAI BOGATA SI MAI PUTERNICA TZARA DIN LUME (vizibil)…Asta trebuie trecut cu vederea, ca nu e de bine. Despre realitatile din Cuba si GRIJA PENTRU FIINTZA UMANA, iar nici un cuvant…Despre modul in care sunt izolate tzarile care se opun stapanilor lumii, tacere, tacere…dar noi pe aici suntem “prosti” si nu pricepem. Daca in schimb, am declara AMIN, AMIN, la tot ce afirma “dacus malus”, atunci am deveni brusc mult mai simpatici…

        Mai bine si-ar lua nick-ul MUCLES sau MANIPULARE IEFTINA. Oricum, atat timp cat ne crede prosti, va continua sa incerce. Daca nu merge si nu merge, o sa se mute. Nu inteleg de ce iti cere tie exces de democratie in publicarea comentariilor, din moment ce este site-ul tau si nu site-ul oficial al presedintiei Romaniei….Daca vrea sa arunce cu idei in populatie, n-are decat sa-si faca blog si va vedea atunci cat de interesant este dupa numarul de cititori. PROBLEMA LUI ESTE CA N-ARE NIMIC NOU DE SPUS FATZA DE PROPAGANDA OFICIALA. Daca vreau sa stiu ce spune/gandeste “dacus malus” este de ajuns sa citesc orice ziar din presa oficiala romaneasca sau sa ma uit la o televiziune a vreunui mare smecher gen Vantu….SUNT TOTI/TOATE LA FEL DE ANTICEAUSISTI SI ANTICOMUNISTI CA SI DACUS MALUS….PROPAGANDA ESTE IDENTICA. Care or fi noutatile pe care omul asta vrea sa ni le comunice? Aici n-am inteles…

  18. Kino – Spokoynaya noch
    Nu stiu daca ti-am mai prezentat melodia asta. Dedicatie pentru adormiti !

  19. @ Gabriela “As vrea sa subliniez ceea ce sigur ai constatat si tu si poate si altii “la fel de prosti ca mine”, ca omul nu spune absolut nimic despre el, nu avem macar un prenume (avem varsta) si/sau unde traieste acum…ca sa ne dam seama ce experientze ar putea avea. Cand ne combate, ia un pasaj dintr-un text mult mai lung, il diseca pe ala si-l face “de comanda” cum stie el mai bine, FARA SA SE REFERE ABSOLUT DELOC LA CELELALTE IDEI DIN TEXT. El nu ataca esentialul, ideile, informatiile, ci ataca un pasaj din text, irelevant. In plus, cand este contrazis, trece la atacuri de genul scrisul numelor cu litera mica, porecle, insulte clare. SI ASTA SPUNE MULTE DESPRE AUTOR….Dar noi n-am observat nimic, ca suntem “prosti”…”

    Daca am observat eu bine, aici se discuta pe tema articolelor lui emilian, nu despre mine, despre tine sau despre emilian in sine. Nu stiam ca blogul asta ma are ca subiect. Daca am copiat cite o parte a textului, am facut-o ptr ca daca il copiez tot textul este in primul rind prea lung, apoi trebuie sa izolez exact paragraful la care fac referire. In mod normal pe un blog cum e asta, comentam fiecare si in functie de ce spunem se poate trage vreo concluzie, ce tu ai spus ceva despre tine, in afara de faptul ca esti comunista? Deci lasa manipularile astea ieftine, nu trebuie sa-ti dau eu tie socoteala. Am inteles, te deranjeaza faptul ca ti-am combatut “argumentele”, am inteles, te deranjeaza logica, probabil ca de-aia si esti comunista, aia nu prea au logica, in teorie ei cica sint de partea poporului, numai ca a naibii chestie, comuismul nu a fost niciodata conceput ptr a folosi poporului, dar daca tu nu vrei sa vezi, nu vezi! Spui despre mine ca nu atac ideile, esentialul… pai ce am combatut eu pina acum, nu sint tocmai ideile tale crete? Deci ce nu atac eu? Nu atac informatiile, adica ce spui tu nu sint informatii, in speta tot ce se discuta aici sint informatii, asa cum au fost si linkurile alea pe care le-am pus aici, inclusiv ala cu care te laudai… trezirea la realitate. Dar e mai simplu sa manipulezi cind nu ai nimic concret si doar vrei sa ametesti lumea! Cit despre insulte, porecle, etc, ce sa fac daca ma ajuta spiritul iar tu te simti amenintata, nu e vina mea ca ma duce mintea, e vina ta ca nu incerci sa te educi mai mult!

    “Mai bine si-ar lua nick-ul MUCLES sau MANIPULARE IEFTINA. Oricum, atat timp cat ne crede prosti, va continua sa incerce. Daca nu merge si nu merge, o sa se mute. Nu inteleg de ce iti cere tie exces de democratie in publicarea comentariilor, din moment ce este site-ul tau si nu site-ul oficial al presedintiei Romaniei….Daca vrea sa arunce cu idei in populatie, n-are decat sa-si faca blog si va vedea atunci cat de interesant este dupa numarul de cititori. PROBLEMA LUI ESTE CA N-ARE NIMIC NOU DE SPUS FATZA DE PROPAGANDA OFICIALA. Daca vreau sa stiu ce spune/gandeste “dacus malus” este de ajuns sa citesc orice ziar din presa oficiala romaneasca sau sa ma uit la o televiziune a vreunui mare smecher gen Vantu….SUNT TOTI/TOATE LA FEL DE ANTICEAUSISTI SI ANTICOMUNISTI CA SI DACUS MALUS….PROPAGANDA ESTE IDENTICA. Care or fi noutatile pe care omul asta vrea sa ni le comunice? Aici n-am inteles…”

    Pai de ce mi-as lua numele tau (manipulare) cind eu vreau sa-i ajut pe oameni sa inteleaga, exact cum face si emilian? Ia spune tu clar care este manipularea mea? Ca vreau ca oamenii sa se educe? Ca vreau ca oamenii sa inceapa sa gindeasca cu mintile lor? Ca vreau ca oamenii sa fie patrioti? Da un exemplu concret in care eu am manipulat spre un interes personal sau de gasca (tot presupui tu ca fac parte din vreun grup de interese ceva). Ptr ca daca nu gasesti asa ceva, inseamna ca tot ce faci tu este sa manipulezi si sa calomniezi, nu ca ma impiedic eu de tine, dar ca sa inteleaga lumea care citeste! Ptr ca daca ma gindesc bine, propaganda oficiala spune ca totul e bine in lume, sa respectam legile, sa platim taxele si in principiu ce spune seful trebuie executat. Ia vezi daca ce spun eu se incadreaza in tiparele tale! Si daca vrei noutati, cauta-le fata singura, nu trebuie sa fac eu asta, ptr ca nu-i asa, nici macar n-am un blog. Asa si? Trebuie toti sa avem bloguri? Trebuie toti sa facem asa cum iti inchipui tu ca ar trebui? Sau daca comentez pe blogul cuiva, asta e problema ta, e cumva blogul tau? Daca pe emilian il va deranja sa mai accepte comentariile mele, treaba lui, in fond poate face exact cum crede de cuviinta. Daca cineva crede ca numai acceptul neconditionat duce la intelegerea faptelor, atunci inseamna ca am ajuns gresit, desi pina acum am mai avut discutii cu emilian si pina sa apari tu nu prea era asa nemultumit de comentariile mele! Vad ca pe tine te deranjeaza, ceea ce ma duce cu gindul la faptul ca de fapt te-am atins unde te doare, sau cu alte cuvinte te-am cam dezvaluit nitel. Dar nu-i nimic, poti sa incerci in continuare si apropo daca mai spui ca nu stii nimic despre mine, am spus suficiente lucruri, daca pe tine nu te ajuta mintea sa faci conexiunile necesare, ti-am spus, nu-i vina mea!

    • Fine-ar atacurile la persoana sa ne fie. Gabriela,Dacus Malus, declar inchisa dezbaterea non sensica unul impotriva altuia. Oamenii au pareri diferite pentru ca oamenii sunt diferiti, si e normal sa fie asa. Sa invatam sa respectam asta si sa discutam argumentat IDEI, nu sa ne atacam ca unu crede ceva si unul altceva. Deci gata, ati zis fiecare suficient, mie unul mi-ajunge, ca nu ajungem nicaieri.

    • @malus…
      Am promis ca nu-ti mai raspund. Dar continui sa ma ataci. Foarte bine, cu cat o faci mai mult si mai clar, cu atat iti dezvalui adevarata fatza.
      Dupa cum ai observat SI AU OBSERVAT TOTI CEI CARE AU CITIT, in comentarii scurte si la obiect (dupa cum i-a dus mintea pe fiecare) ti-au raspuns ca realitatea noastra, a romanilor, nu cadreaza deloc cu teoriile tale, cu “adevarul tau”. Sunt sigura ca unii au citit si nu au comentat nimic, PENTRU CA AU VAZUT CU CATA SALBATICIE ATACI PERSOANA CARE TE CONTRAZICE…si oamenii nu vor sa aiba un stres in plus decat au de la viata lor. Nu vor sa fie porecliti, umiliti, pusi in situatii proaste, care sa le puna in pericol respectul de sine.
      Eu continuu sa-ti raspund, doar pentru ca MIE NU-MI PASA DE ATACURILE TALE! EU SUNT TABACITA! POTI SA SPUI DESPRE MINE ORICE…CU CAT SPUI MAI MULTE, CU ATAT DE AUTOCARACTERIZEZI MAI BINE! EU MA CUNOSC PE MINE, EU PERSONAL IMI CUNOESC VALOAREA, ASA CA NICI NU MI SE URCA LA CAP CAND SUNT LAUDATA, NICI NU MA DEPRESEZ CAND SUNT ATACATA. La cat de “destept” esti fata de “proasta” de mine, ma minunez, “in prostia mea”, ca nu-ti dai seama….dar daca nu-ti dai seama, iar e bine!
      Si acuma, ca tot veni vorba, daca o sa mai postezi porcariile tale cu acelasi nick (si nu iti pierzi urma cum se face de obicei) o sa comentez de fiecare data ca sa-ti demontez ideile manipulatoare.
      Habar n-am de cand esti tu pe acest blog si nici nu-mi pasa. Personal nu urmaresc in mod special postarile tale, am alte gusturi.
      Am promis ca nu mai “dialoghez” cu tine? Sorry, m-am razgandit! Orice porcarie pe care o postezi, va fi in atentia mea si o voi analiza in comentarii. Atat cat imi permite Emilian, Si cand nu-mi mai permite, ma mut pe alte site-uri, bloguri, lumea e mare, este marfa…
      Inarmeaza-te deci cu tot arsenalul de insulte, injurii, pornografii si tot ce-ti mai trece prin minte. Eu voi fi aici! Multe succesuri!

      Emilian, sper sa ai buna inspiratie de a lasa acest “dialog” sa continue. Presupun ca ai observat ca in ultimul comentariu, dm iti scrie numele (care e nume, nu nick sau porecla, nu-i asa?) absolut de fiecare data cu litera mica. Vrea desigur sa arate cat de multa te respecta, mai ales ca i-ai blocat niste comentarii…Dar sa nu ma crezi pe mine, eu te manipulez…;). Emilian, sa nu crezi ca nu ajungem nicaieri cu atacurile astea…AJUNGEM SA NE CUNOASTEM! Si nu-i putin lucru….chiar deloc!

  20. Din pacate vad ca tocmai cea care se simte atacata si lezata (atacata cu salbaticie chiar, asa spune ea) continua sa ma atace. Am rugat-o sa-mi demonstreze care imi sint “manipularile”. Nu a facut-o, in schimb continua cu atacul la persoana. Pe linga asta “realitatea mea'” este diferita de ceea ce spun toti ailalti. Chiar asa o fi, eu am alta realitate? Este usor sa arunci cu laturi in cineva, fara a exemplifica macar cu un mic paragraf. Cind o fac eu insa tocmai ptr a arata la obiect despre ce discut, atunci devine manipulare, inctrucit, nu-i asa, nu pun tot textul ei kilometric, ci doar paragraful la care fac referire. De obicei stiu ca asa se face, ai o nelamurire sau ceva de comentat, arati exact la ce te referi. Iar toata chestia asta, arata a incercare de a se razbuna pe mine, tocmai fiindca am cazut de acord sa renunt la discutia cu comunista din canada! Asa ca Emilian (ca sa nu mai sara respectiva ca te jignesc cumva), daca tu accepti in continuare atacurile ei, iar pe mine nu ma lasi sa le raspund, atunci inseamna ca-i tii partea. Zic si eu asa ca drept la replica ar trebui sa avem toti, altfel s-ar putea intelege ca unii sint mai egali decit altii. Deci fac apel la intelegerea ta, ori revenim la subiect, ori raspund si eu la atacuri! Mai ales ca acea persoana si-a stabilit un tel de a ma lua pe mine la puricat, ca si cum eu as fi responsabil de faptul ca in tara asta si in lume conduc niste malefici! Am o veste proasta ptr toti cei care ma considera vinovat, sint un simplu om la fel ca voi, ma zbat si eu aici in România, nu la bine in canada, chiar pot sa demonstrez asta, Emilian stie de ce, iar de vorbit toti avem dreptul, asa ca daca nu-i convine cuiva sa fie sanatos!

    • I-am zis si Gabrielei, totul pleaca de la faptul ca aveti pareri diferite privind doctrine bla bla. Sa respectam parerile diferite ale celorlalti si sa terminam cu atacurile la persoana etc – ar fi ideal.

    • @Dacus

      Ce ai domnule? N-am mai zis nimic (ai doua comentarii succesive) si tot te mai simti atacat?
      Am inteles ca te zbati in Romania (nu demult asta faceam si eu). Te inseli profund cand crezi ca in Canada este bine…Ia sa te uiti pe blogul lui tzipi (a dat si Emilian un link aici, cauta filosofie pe bordura cu google daca inca nu l-a accesat). Sunt multe adevaruri acolo, chiar daca si pareri personale si multe exagerari, dar o sa vezi multe articole din presa de aici, statistici oficiale…ca sa vezi cum e cu binele din Canada.
      Cat despre diferentza de doctrine…eu personal sunt convinsa ca aperi capitalismul pentru ca nu l-ai cunoscut la el acasa! Poate crezi ca ce este in Romania este un accident…EI BINE, NU ESTE ASA! Ceea ce traiesti tu in Romania traiesc si altii…eu pot depune marturie despre Canada si usa…Chiar vorbisem cu Emilian sa incep un serial despre viata in Canada asa cum este, dezbracata de mituri.
      Se mai intampla un fenomen (destul de logic): cand eram in Romania eram mult mai confuza, fiind in centrul evenimentelor nu aveam perspectiva.
      De cand am plecat de-acasa, se vede mult mai bine…am schimbat perspectiva.
      In privinta doctrinelor, Emilian, care e mult mai tanar decat noi, are perfecta dreptate sa nu-i pese de ele. In practica doctrinele se aplica difirentiat de la caz la caz…de aia in unele tzari este cu adevarat bine (se spune, toata lumea a inceput sa vorbeasca de Norvegia si Suedia mai nou…), in altele este doar propaganda, mai ales pentru fraierii din afara…Mie mi-e teama ca tu esti doar o victima a propagandei capitaliste…
      Capitalismul pe care il sustii si il lauzi, daca a reusit in unele zone (asa cum ti se pare fara sa fi trait acolo; chiar daca ai fost doar ca turist, este cu totul altceva), este bazat atat pe exploatarea omului de catre om (nu-i nici o vrajeala, expresia favorita a lui Ceausescu am inteles-o cu adevarat abia aici) si pe exploatarea tzarilor mici si sarace, a lumii a treia, ceea ce vezi acum in Romania, care a ajuns o colonie (cum bine sesizeaza Emilian atat prin articolele proprii, cat si prin cele preluate).
      Daca intelegi engleza, o sa pun din cand in cand niste link-uri aici cu articole din presa foarte oficiala…Astia citesc si nu inteleg nimic. Noi, care avem alta educatie si alta experientza de viata, le citim in cu totul alta cheie…
      In legatura cu stirile, as vrea sa stii ca aici, in ziarele oficiale, care nu au independentza nici macar cat ale ns., nu ti se publica problemele pe care le sesizezi (nu mi s-a intamplat numai mie). Rar apar adevaratele probleme ale oamenilor. Cautam alt articol despre Wall Street si o sa-l gasesc, dar ia deocamdata un articol despre celebra “universal health care” canadiana…Dupa ce citesti articolul, uita-te pe comentarii sa vezi cati confirma si au istorii si mai horror…eu asa fac.
      Te rog sa nu mai consideri ca daca eu scriu din kanada, eu scriu de la bine, ca am cumva impresia ca scriu de la alt nivel sau ca vreau sa le dau cu tifla celor ramasi in Romania. Eu ma bucur ca nu toti romanii au putut sau au vrut sa plece, iar noi ne intoarcem cat de curand vom putea. Ca sa intelegi niste chestii o sa mai postez pe aici articole despre raiul din canada…Tot l-am cautat pe ala cu Wall Street-ul dar nu dau de el. Ala era f sugestiv despre capitalismul amerikan…Cautand azi am gasit numai atacuri la articolul omului…c-asa-i in tenis!
      https://ca.news.yahoo.com/blogs/dailybrew/b-c-senior-speaks-horrific-treatment-victoria-general-161033812.html

      • Imi pare rau ca n-ai inteles nimic. Daca ai fi inteles, ti-ai fi dat seama ca eu practic nu sustin nici una din doctrinele de azi, e adevarat ca totusi comuismul mi se pare cea mai criminala chestie petrecuta vreodata omului. Capitalismul mai ales cum este aplicat azi este la fel o doctrina menita sa subjuge omul, dar daca sintem corecti fata de noi insine, trebuie sa intelegem ca asta e natura umana… oarecum capitalista. Nu e vorba de ce imi place mie sau nu, astia sintem, luat la bani marunti aproape orice om ar vrea sa-l subjuge pe altul, sa profite, sa fure, etc. Si asta o poate nega oricine, dar in sinea lui va recunoaste adevarul. La fel de bine daca ne gindim la problemele lumii de azi, au fost aceleasi in aproape orice orinduire, ca era sclavagism, ca era monarhie, ca era socialism/comuism, ca era capitalism, etc. O gasca de smecheri vrea sa traiasca pe spinarea tuturor. De-aia ma si deranjeaza cind vad ca oamenii nu numai ca accepta dar mai si sustin ceva distrugator, cum ar fi comuismul. Nu ma deranjeaza sa vad pe cineva care se lupta ptr drepturi si libertate (sicare mai poate comite si abuzuri), in schimb cind vad ca cineva vrea sa devina sclav de buna voie, ma oripileaza. Si ca sa fiu inteles de data asta am sa explic cit mai succint. Toate doctrinele pe care le-am enumerat, au fost deja sub o forma sau alta, toate au dat gres, deci, ce ar fi normal ptr viitor, sa continuam sa ne agatam nostalgic de ceva care a mai fost, sau sa avem tupeul sa cautam catre ceva nou? La fel si sistemul de votare de pina acum, ideea de stinga sau de dreapta, numai praf in ochi, ori n-avem ce vota, ori daca votam, gasesc astia o solutie sa ne pacaleasca iar, ca ex cazurile cind in diverse tari din lume au iesit oameni nationalisti, patrioti (uneori socialisti, uneori capitalisti), iar americanii fiindca aveau interese economice si financiare produceau o lovitura de stat, un razboi civil, etc. E plin internetul de exemple concrete, in america de sud, in iran, in libia, etc. Si “coincidenta”, de fiecare data tot omul de rind pierde. Deci de ce am vrea continuarea acestui sistem, sub orice forma atragatoare s-ar mai prezenta? Cit mai acceptam sa fim pacaliti si calcati in picioare? De-aia zic ca pina nu va avea loc o revolutie in fiecare dintre noi, lumea nu are sansa de a se schimba, putem pune iar si iar socialism, capitalism, noua sau vechea ordine mondiala, aceeasi ciorba reincalzita care ne va frige pe mate! Si sper ca totusi fiecare om si-ar dori cu adevarat o sansa la viata, nu doar o amarita supravietuire!

      • Nu sunt de acord cu treaba asta: “aproape orice om ar vrea sa-l subjuge pe altul, sa profite, sa fure, etc.” Doar oamenii rai fac asta. Iar poporul român e plin de oameni buni care n-ar face niciodată asa ceva. D’aia e si atat de usor de subjugat acest popor, pentru ca e “prea bun”.

        Sclavia din comunism de care zici tu, era mai blanda decat sclavia de acum… Atunci aveai un trai decent, acum…nimic…iluzii de libertati pe care le-am detaliat aici:

        Libertate vs Sclavie. Iluzie versus Adevar. Suntem neo sclavi muncitori dar traim in iluzia ca suntem liberi. NWO, omul zombie si sclavia moderna (nom)

        Oamenii care sustin comunismul sustin lucrurile bune care s-au intamplat atunci și cei cu capitalismul la fel, sustin lucrurile bune din capitalism. De fapt cu totii sustin anumite MASURI, nu doctrine, pt ca nu exista doctrina perfecta. Pentru viitor trebuie replicate si adaptate toate masurile bune care s-au luat in trecut, indiferent de doctrina oficiala a statului bla bla, și iar discutam de doctrine degeaba. Primul pas e sa ajunga oameni de buna credinta patrioti la putere, abia pe urma are sens sa dezbatem ce doctrina e mai buna. Problema noastra e cum ne recuperam conducerea statului, nu care sistem de organizare sau doctrină e mai bun(ă).

  21. Gabriela, Emilian
    Cind aveti timp sa mergeti peste citeva ore sa cititi ce s-a mai adaugat la Ion Coja –
    „Aici nu e Crimeea, tovarășe Volodea!” – dar dupa ce se afiseaza comentariile. (Cind vedeti ca trece de 20 de comentarii.)
    mai vorbim
    PS
    Nu inteleg de ce va pierdeti atita energie si timp PRETIOS cu acest D MALUS.
    Este acelasi personaj cu Dacul DD de la Coja.
    Ei cum se compromit cu un nick trec la altul si altul, asta-i jobul lor!

    • Poate nu e acelasi personaj, dacus malus pare ok, am vb cu el la un protest. Doar sa fim dispusi sa respectam opiniile diferite total de ale noastre si sa nu ne mai atacam la persoana etc. O sa intru la Coja.

      • ba da Emilian, eu sint cel cu care ai vorbit la protestul impotriva fracturarii, de-aia ti-am si atras atentia, cind ne-a prezentat domnul Grigoriu. Si ai ramas mai mult decit toti ailalti tocmai ca sa mai stam de vorba :-).

      • Da, stiu ca tu esti din moment ce mi-ai zis. Hmm…unde parea ca eu nu stiam ca esti tu, dupa ce mi-ai zis direct ? :) Oh well.

    • @Citadela
      Esti sigur ca este acelasi? Mie mi-a facut impresia ca ar fi altul de pe acolo. N-am prea fost atenta la Dacul DD dar n-am observat aberatii la ala.
      In privinta dacului astuia de aici, pare bipolar…acum zici ca e ok, acuma o-ntoarce…nu stiu ce sa mai cred, dar poate ai dreptate ca pierdem timpul. Eu o sa ma ocup de o analiza comunism-capitalism pornind de la definitii si pana la aplicarea in practica, asa cum s-a vazut ea in lume, adica REZULTATE. O sa ma straduiesc sa o fac cat mai scurta si concisa. Dar deocamdata mai am si alte ocupatii…
      Hai sa-ti zic una capitalista: alaltaieri a aparut pe yahoo news finance un articol despre o carte a lui Michael Lewis, care se cheama “Flash Boys”. Era o analiza a cartii, foarte pertinenta. In esenta cartea este despre masluirea bursei de pe Wall Street. Am cautat ieri articolul (pe care nu avusesem inspiratia sa-l salvez) si a…disparut. A ramas doar poza autorului, care era atasata cu articolul. In schimb, apar articole in care cartea omului este atacata cu vehementza ca fiind neadevarata…Mi s-a mai intamplat sa citesc articole pe yahoo news, mai neconventionala, iar a doua zi sa dispara (s-a intamplat cu unul in care se spunea si se demonstra ca majoritatea cantaretilor pop sunt satanisti).
      Uite ce a mai ramas din articol: poza. La articolul in care se spune “relatde with” apare alt articol decat cel pe care l-am citit eu…
      https://ca.finance.yahoo.com/photos/author-michael-lewis-smiles-during-interview-reuters-regarding-photo-001239914.html?pt=array
      Cam asa e presa capitalista si dupa modelul asta este si presa ns. de dupa 1989. Dar unii refuza sa vada adevarul.

    • nu sint dacul DD sint Dacus Malus iar pe site-ul lui Coja am intrat doar de citeva ori, ptr ca omul este adeptul convins al latrinizarii. Imi place ce scrie dar nu cind icnepe sa bata cimpii cu latinizarea. Asta ca sa lamurim odata povestea. Insa revin la o intrebare mai veche, eu sint subiectul discutiei, sau daca imi amintesc bine se vorbea despre iluzii si alte asemenea lucruri care ne tin adormiti?

      • @Dacus Malus…plus Emilian si oricine mai este interesat de personajul Dacus Malus…:

        Emi: Comentariul Gabrielei a fost inlocuit de Emilian, administratorul acestui blog, (adica de mine cel care scriu acum acest text) pt ca m-am saturat sa se tot certe cu Dacus Malus, atacuri la persoana etc. Pe scurt, ca sa concluzionam: Gabriela nu-l place pe Dacus Malus si crede ca e de rau. OK? Acum poate putem discuta DOAR argumentat idei etc chestii mai cu sens. Multumesc. Urmeaza sa cenzurez si de la Dacus Malus daca mai apar astfel de comentarii. Hai sa invatam sa respectam ca oamenii au pareri diferite si sa nu ii mai consideram dusmani doar pt ca au pareri diferite. Amin.

      • @Dacus Malus
        Emi: Comentariul Gabrielei a fost inlocuit de Emilian, administratorul acestui blog, (adica de mine cel care scriu acum acest text) pt ca m-am saturat sa se tot certe cu Dacus Malus, atacuri la persoana etc. Pe scurt, ca sa concluzionam: Gabriela nu-l place pe Dacus Malus si crede ca e de rau. OK? Acum poate putem discuta DOAR argumentat idei etc chestii mai cu sens. Multumesc. Urmeaza sa cenzurez si de la Dacus Malus daca mai apar astfel de comentarii. Hai sa invatam sa respectam ca oamenii au pareri diferite si sa nu ii mai consideram dusmani doar pt ca au pareri diferite. Amin.

        Ok…eu pe aici nu mai trec. Amin. Dacus Malus a castigat…Vivat! (gresisem si scrisesem Cacus…dar o luai iar ca atac la persoana asa ca am corectat).

      • Nu era niciun razboi sau o lupta. Era ceva fara sens care nu ducea nicarieri. Nu a castigat nimeni nimic. Vom castiga cu totii daca vom ataca doar idei/argumente cu alte idei / argumente / pareri, decat sa atacam persoane etc. Nu are rost sa te superi si sa nu mai treci pe aici. Dar pierd prea mult timp si eu sa citesc ~cutitaşe~ care nu ajuta pe nimeni si pierd si ceilalti cititori cand parcurg comentariile sa vada cum se mai cearta doi oameni pe un forum… ca si cum nu e plin internetul. Hai sa dezbatem idei, atat zic. Daca injurai argumentat capitalismul iar el comunismul era perfect…dar…v-ati injurat intre voi, chiar daca fara injuraturi si asta nu prea ajuta pe nimeni.

    • hai zi zau ca sint acelasi personaj cu dacul DD. Crezi ca ma doare ceva sa recunosc daca intr-adevar am zis sau am gindit ceva? I-am raspuns lui Emilian in sensul ca sint cel pe care l-a intilnit el, dupa aia mi-am dat seama ca voi vorbeati de altceva. Si asta e un ex foarte bun despre felul cum incercati sa manipulati sensul discutiei, se discuta despre cu totul altceva, idei, doctrine, etc. Daca vi se pare persoana mea asa interesanta, probabil ca ati ajuns aici din greseala. Deci daca vreti sa vac o schema, sint Dacus Malus, care am comentat de citeva ori pe site-ul lui Coja, dar cu acelasi pesudonim, nu cu altul. Sper ca de data asta sa intelegeti odata ptr totdeauna!

  22. Va dati seama ca sigur nu sunt in privinta lui dar la un moment dat asa parea, la fel de vehement in ascunderea parca intentionata a adevarului, si a realitatii.

    Foarte multi vorbesc din pareri si minati de mentalitatile si optica formata in urma zecilor de ani de munca propagandistica CLAR occidentala care s-a cernut pe noi marunt si des incontinuu! (Nu uitati ca ei au experienta in “gomeniu” de SECOLE!!!, fara gluma!adica se uita la noi ca la aborigeni.
    De abia acum realizam cit de puternic este atacul si razboiul informational care nu s-a oprit niciodata, nestiind macar nici cind a inceput. Citeam in cartea secretarului lui C. Brincoveanu, Anton Maria Del Chiaro, cum turcilor si grecilor(Mavrocordat din Valahia, decapitat cu proptitudine de catre turci) de la 1660-80 ii era teama de ‘gazete” care povesteau “cele intimplate”. Deci de atunci masinaria propagandei incepea sa prinda viteza si lumea realiza acest lucru, iti dai seama?
    O sa revin cu niste chestii punctuale in legatura cu aspecte esentiale din doctrina comunistilor/socialistilor in speranta ca cei de aici si noi toti vom putea sa explicam mai concis si sa argumentam mai viguros ce-i cu ei si cu cine s-au luptat si de ce a fost nevoie de ei si de dictatura proletariatului prin prisma evenimentelor pe care le traim si care parca ne coplesesc insa trebuie sa ne tinem pe pozitii cum se zice!!!. A trebuit sa ajungem in 2014 ca sa intelegem cit de sinistru este de fapt tot ce se intimpla acum in lume.

    • DA, asa este, noi abia acum incepem sa pricepem. Un motiv in plus sa nu renuntam inca la lupta…cand inca nici nu stim exact cu ce avem de-a face (cei mai multi dintre noi). Te rog daca vei posta comentarii despre comunism/socalism, posteaza in pagina despre Ceausescu, ca sa aiba legatura. Mersi.

  23. Blog: ClubOrlov sau la Dmitry Orlov
    Vi-l recomand cu caldura. Tipul este colossal si face in general teoria colapsului la modul extreme de interesant si informative. Cind aveti timp urmariti-i si filmuletele si interviurile de pe youtube.

    • N-am apucat sa citesc foarte mult, dar pare foarte misto. Mi+a placut asta: ” We are nesting in a dead tree. The tree was killed by somebody else’s profit motive. Our communities will abide (vor supravieţui/trăi pe mai departe) because: 1. we are self-sufficient, 2. we have the ability to self-organize and recover in the face of calamity, and 3. we are not tied to any one place but are mobile.” Un mesaj optimistic. Are si alte chestii interesante. De tinut minte site-ul.

  24. Gabriela, Iti scriu si aici pentru ca dincolo dispar multe comentarii
    Din pacate nu mai lucreaza nimeni din “Gheba” nici in Romania. Din curiozitate sa intrebi pe acei parinti din Can. si sa te lamuresti daca au deschis culegerea cu copiii lor macar o data sau daca citesc alte carti din scoala veche.

    Pe de alta parte, ma amuz cum continui sa cazi in capcanele lor pentru ca inca nu ai un simt al depistarii lor desi afirmi ca il ai.
    Am avut colegi si amici care au fost pregatiti “profesional” in scopul propagandei in Bucuresti. Aici sunt cel putin vre-o doi trei care se exprima “impecabil” ca forma :) dar continut….,iar cind cineva ii combate dar face din viteza ceva greseli imediat tabara precum au fost invatati sa o faca la scolile lor in vederea discreditarii acelei persoane. Da, in sensul asta sunt “profesionisti”.

    • @Citadela

      Dincolo nu neaparat dispar, nici macar nu apar unele…Omul isi cenzureaza blogul, nu intotdeauna cinstit, dar trebuie sa ne gandim ca are de citit si cantarit zilnic zeci de comentarii si are si d-lui o varsta plus si alte treburi de facut decat sa ne pandeasca pe noi ce porcarii mai aruncam pe blog…Ieri mie nu-mi aparusera comentariile, le-am repostat si mi le-a bagat de 2 ori…

      Am citit si acolo comentariul si ti-am raspuns. Se pare ca acel comentator este cunoscut cumva personal, cica a scris o carte despre daci dar nu vrea sa ne dezvaluie cine este de fapt. Uneori scrie impecabil, alteori mai baga soparlitze (ca de exemplu aia cu nu stiu cate zeci de mii de proletari care au iesit si au dat jos dictatura). La subiectul despre originea poporului roman a avut o pozitie foarte corecta, printre putinii care n-au aberat. Oricum, omul e f destept si eu admir inteligentza atat timp cat e pusa in scopuri bune. Cand se da de partea raului, nu mai are absolut nici o valoare pentru mine. Apropo…asta nu este Dacul DD. Ala are mult mai mult bun simtz in comentarii, nu stiu daca te-ai contrat vreodata cu el (eu nu-mi aduc aminte in cazul meu, dar am avut schimb de replici civilizate). Oricum astuia de aici nu i s-ar permite aberatii pe blogul celalalt, de aia nu-l prea vezi. Emilian e inca tolerant…asta e politica lui.

      Oricum, cand apreciem un comentator pe care oricum nu-l cunoastem personal ca sa ne dam seama exact ce-i cu el, trebuie sa-i urmarim comentariile in timp, s-ar putea ca omul sa fie ok in general, cu exceptia unor pareri personale mai “originale”. Eu personal, acum cativa ani poate as fi comentat cu totul altfel, pentru ca nu intelesesem mare lucru. Poate si altii sunt in situatia asta, de aia cred ca e bine sa luam totul mai usurel…sa-i trimitem la surse de informatie, sa le dam argumente de bun-simtz si care pot fi verificate, deductii logice…Eu dau chiar exemplul meu: acum cativa ani ma deranjau articolele anti-evrei cu orice chip, anti-toti evreii si le luam apararea la modul asta (in Romania am avut o multime de evrei intelectuali, care au contribuit la patrimoniul ns. stiintific si cultural). Au sarit unii pe mine ca as fi evreica!!! Adica…trebuie sa fim toti mai echilibrati si sa ne gandim ca unii poate sunt doar naivi si neinformati, nu neaparat pregatiti anume pentru munca de dezinformare. Si oricum parerile fiecaruia trebuie respectate, doar daca nu se dovedesc patologice (sunt destule cazuri). Pe mine ma deranjeaza suspiciunea exagerata. Exista oameni care dau cu bata-n balta clar si e clar ca sunt negativi (le pute totul de la A la Z), dar fiecare trebuie apreciat separat. Si am mai observat pe celalalt blog ca unii (barbati intre barbati mai ales) se contreaza din orgolii, chiar daca sunt de fapt de aceeasi parte a baricadei. Si asta este cel mai rau, sa ne lasam dezbinati prin exacerbarea orgoliului propriu. In schimb am observat si oameni care dupa ce constata ca au exagerat si au deranjat, isi cer iertare…ceea ce este grozav. Indiferent de pareri sau simpatii politice sau doctrinare, acolo exista oameni de calitate.

      Vin in Romania de Pasti si o sa caut pe la anticariate niste materiale despre perioada de dinainte…daca gasesc va spun cand ma-ntorc. Nu spun exact ce vreau sa caut, sa nu le cumpere Dacus Malus inaintea mea si sa le dea foc….:)) Nu este gluma: am mai afirmat-o si o sustin: astia vor sa ne stearga din memorie perioada aceea…PENTRU CA ESTE UN REPER EXTRAORDINAR PENTRU REALIZARILE POPORULUI ROMAN!

  25. Daca cineva vrea sa gaseasca argumente despre postaci sau agenti, am un link care va arata exact cum procedeaza, nu de alta dar vreo 2 comentatori s-au calat in picioare practic ca sa demonstreze ca eu as fi unul si asta doar ptr ca am combatut socialismul/comunismul. Ptr ca l-am trait si sincer prefer sa lupt cu arma in mina impotriva lui, chiar daca nu as avea sanse de reusita, cam cum au facut cei din munti. mai bine mor liber decit sa mai trec odata prin acel nefericit regim. Din pacate marea majoritate a adeptilor socialismului se lasa sedusi de doctrina, dar uita care sint practic bazele socialismului. In primul rind internationalismul, globalismul, adica exact opuse doctrinei nationale. Pai o tara fara interes ptr poporul respectiv, fara respect ptr valorile nationale, traditionale, nu face 2 bani, nu are coeziune, nu are un fundament sanatos si trainic. Sa ne amintim ca razboaiele nu au pornit niciodata d ela nationalism, ci de la imperialism, ca tot este acuzat nationalismul asta de parca ar fi ceva periculs. Este periculos numai ptr cei care vor sa-si insuseasca bogatiile altora. Apoi va rog sa nu uitati, voi adeptii socialismului ca parintele acestei doctrine, adica marx (un evreu ca si lenin, ca si beria, ca si trotzky, stalin si altii ca el), considera poporul român drept contrarevolutionar si inapoiat, care nu merita sa mai supravietuiasca. Si atunci cum puteti sa imbratisati doctrina unui astfel de om? Adica ptr “binele” omenirii ar trebui sa dispara poporul nostru? Atunci duca-se pe pustii cu doctrina cu tot! Apoi toti va faceti ca uitati ideea cu care incepe… dictatura clasei proletare. Ce miscare vreodata a inceput cu ideea de dictatura? Si ce om normal ar aprecia asa ceva? Adica nu tocmai dictatura a fost problema omenirii pina acum? Si uite ca ce au declarat, aia au si facut, sub pretextul ridicarii proletariatului au distrus elitele din fiecare tara unde au reusit sa-si impuna principiile. Dupa aia se vorbeste de revolutie universala, dar uita sa ne intrebe si pe noi daca sintem de acord, iar dupa cum stie toata lumea “bine” cu forta nu exista. Ptr ca Victor Suvorov, cel care a defectat de la rusi spune clar, comuistii au inteles ca daca revolutia nu va fi la nivelul intregii planete, nu va reusi, ptr ca daca va exista fie si o singura tara necomunizata, va fi suficient sa se prabuseasca tot esafodajul. Si vreau sa va mai expun un lucru, oamenii nu sint egali si nu vor fi niciodata, dar trebuie sa aiba drepturi si libertati egale. In schimb comuismul promoveaza egalitarismul, adica egalizarea cu forta, unde mediocrii si prostii se vor simti in largul lor (nu fac aici trimitere la cineva anume), iar cei care au idei si dotari deosebite se vor simti intotdeauna blocati, incorsetati de acest sitem. Si in incheiere vreau sa va atrag atentia cu cita usurinta va lasati prinsi in mrejele doctrinei, fara sa intelegeti substratul. Special sint produce crizele, special populatia e tinuta in conditii mizere, ca sa poata spune, uite, vezi ce bine era in socialism? Ptr ca in timp oamenii uita partile rele si le amintesc doar pe cele bune, uita lipsa de libertati si cozile, frigul, samd, isi amintesc numai ca aveau un loc de munca, dat de stat. Care stat nu trebuie sa ne dea nimic, in schimb trebuie sa ne lase sa ne dezvoltam. Sint curios daca taranii de pe vremuri care aveau pamintul lor si erau independenti ar fi asteptat ceva de la cineva. Tocmai de-aia socialismul/comuimsul au venit cu ideea de stat atotputernic, care face si desface, la care trebuie sa astepti ptr ratie, care iti va planifica viata, care iti va face planul de cit sa produci si ce anume, care va face legile carora trebuie sa te supui orbeste, samd. Deci de-asta vi se pare ca acum e mai rau decit in perioada ceausista, ca sa regretati acele vremuri! SI ei “binevoitori” ne vor da exact ce cerem, ptr ca spre asta se tinde oricum. Iar noua ordine mondiala, inseamna globalizare, inseamna internationalism, adica exact socialism. Si nu va folosi la nimic sa zic, vedeti ca am avut dreptate, ca v-au pacalit pe toti, uite, aveti acum socialism, nu va place… ehe, cind era vorba sa va opuneti n-ati facut-o! Si va mai spun o data, nu sint dacul DD, sa veniti cu ipoteze din astea cind le veti putea proba, macar ca stil al comentariilor!

    http://sibiu.justitiarul.ro/postacii-lui-klaus-iohannis-si-tehnicile-de-manipulare/

      • Pai spuneai sa discutam idei, principii, etc. Iar o doctrina e tot un fel de principiu, nu? Oricum indiferent ce as dezbate, tot agent/postac ajung sa fiu clasificat, asa ca mi-e totuna. Dar nu-i problema, stiu ca multi nu suporta adevarul, le-ar rasturna lumea si cine sint eu sa-i rastorn lumea omului :-)?

      • Eu nu te-am clasificat ca Postac. Da, doctrina tot ca un fel de principiu e, dar NU ARE ROST sa dezbatem asa ceva ACUM, cat timp puterea este la MAFIOTII INTERNATIONALI! Cand om avea noi romanii puterea si vom vrea sa o folosim pentru binele poporului atunci are sens sa dezbatem ce fel de sistem de organizare sa folosim… Acum e nonsensic…

    • @Dacus Malus
      Am promis sa nu mai intru aici si m-am dezabonat. Am primit totusi aceasta replica, probabil datorita abonarii mai vechi la comentarii la acest subiect.
      Nu intentionez sa revin aici, dar fac un “schimb” de informatii. Link-ul cu tehnicile de manipulare e bun, dar deja mi se par prea sofisticate. Ai nostri sunt mult mai primitivi. Iar tehnica cu atacul la persoana, ridiculizarea si poreclele il caracterizeaza f bine pe Dacus Malus. Bine, pentru blogurile si forumurile mai intelectualizate, alea sunt de preferat. Cel mai bine este ca cel care are blogul sa-l cenzureze, asa cum fac toti, inclusiv Emilian. Fiecare trebuie sa fie zeul propriului sau blog.
      Deci, un link pentru Dacus Malus. Pe blogul respectiv se poate vedea evolutia fenomenului.
      http://www.naturalnews.com/044698_American_Revolution_Bundy_Ranch_Battle_of_Bunkerville.html

  26. sailuamdincoasainordinealfabeticaincepindculiterapuliiadicapontacontinuîndcutotiputregaii says:

    Capitalism fascism comunism – 3 fetze ale aceleasi monede in palma unei singure entitati, ROGER?!
    Se pierde timpu in convingeri de sisteme, creari de “nspe” miscari patriotice, dezgropat morti cu oale sparte-n cap ( aviz roxin, roman, etc; nu zic ca e de rau, dar miscarile-s limitate, cu toate ca resurse sunt, chiar infinite, dar orbetii nu vor sa vada SAU nu vor sa faca… Au mii de oameni in liste, chiar sute de mii – mari elevatori spirituali; Oresti and Co. dar continua s-o arda aiurea!
    Nimeni, da’ unu n-am auzit sau vazut sa vina cu ceva concret de facut! Toti se pricep sa critice, sa analizeze, sa dezbata – FRECTIE la picior de lemn! Rezolvarea ecuatiei e scrisa pe tabla, era dintotdeauna, doar ca prostanii se chinuie sa copie sau sa caute ALTE FORMULE… in continuare…

    • Care e rezolvarea ecuatiei, “dintotdeauna” ?

      Fiecare face ce poate din pozitia pe care o are. Va judeca Dumnezeu la sfarsit daca a valorificat faima, inteligenta, notorietatea, charisma, averea, etc in beneficiul celorlalti suficient sau nu… Roxin a facut ceva in beneficiul poporului cu filmele despre Daci. Roman face in continuare cu asociatia Vatra Daciei. Adevarul despre istoria neamului romanesc este foarte important a se descoperi, inclusiv din “morti cu oale sparte”… dacă atat de ingust înţelegi tu importanţa artefactelor din perioada Cucuteni sau de la daci… Oreste a avut multe pozitii publice in beneficiul poporului.

      Dacă ai multe mii de like-uri sau friends pe facebook nu inseamna nimic. Dintre ei doar o mica parte ar misca un bat sa faca ceva pentru tara daca i-ar chema cineva.

      Repet intrebarea: care e formula salvatoare?

      • Formula salvatoare ti-am expuso mai sus, dar preferi sa lasi ochii sa-ti obstructioneze vederea! Ai spuso mai sus; “fiecare face ce poate din pozitia pe care o are!” Tocmai aici e piedica prostanilor, acel “fiecare”- fiecare cu miscarea lui, fiecare cu buzunaru lui, fiecare cu chizda mamii lui…etc, etc. Adevarul despre un NEAM nu zace in oase si oale sparte, ci in puterea ADNului , in puterea legaturilor zalelor, my friend!
        Poti sa scoti cîte oase vrei din beci, daca la TV, reviste, ziare, se indeasa salamu in cur la guta + telenovele politice intre basesti-antonesti-pontisti si alti morti! — prin urmare roxin face comert la scara mare (pîna una alta), deci nu ma lua cu lua cu ingusteala…Cît despre oreste ;” Oreste a avut multe pozitii publice in beneficiul poporului” -Mda, in beneficiul poporului care s-a crezut cu 2 secunde mai elevat spirtual, ca urmare a cursurilor tinute de el la 50 de euro bucata si bineînteles nu in ultimul rînd in beneficiul jibului stîng de la spate, unde si i-a indesat cu nesatz!
        Sa analizam si ultimul paragraf, te citez: “Dintre ei doar o mica parte ar misca un bat sa faca ceva pentru tara daca i-ar chema cineva.” Mda intradevar; DACA i-ar chema cineva! Cine ar putea fi acel cineva, daca nu chiar capetele pub(l)ice, cei care au sustinatori! De cîte chemari (si cînd zic chemari asta nu inseamna dat bani pt. dezgropat de moaste) intru rezolvarea ecuatiei a avut parte acest neam in ultima perioada din partea celor indicati mai sus? = 0 taiat in 4
        VA judeca ZEU la sfîrsit? S-o crezi tu!
        Uite aici ce zice Gizăs: Aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să fie :D

      • Nu am zis ca acele persoane sunt dumnezei pe pamant sau niste oameni minunati pe care trebuie sa ii adulam, ci doar ca au facut cate ceva pt tara. Decat nimic, e mai bine ceva. Sigur ca, si eu, in masura posibilitatilor, daca s-ar putea, cu notorietatea lor, as face poate mai mult si as chema oamenii spre ceva mai concret/eficient. Dar atentie…daca iti expui prea mult ideile anti sistem, la tv, prin presa etc, risti sa nu mai apari nicaieri…sa te zboare din toate studiourile, sa nu te mai invite nimeni etc. Si asa ce-ai castigat? Orice chemare trebuie meticulos programata, cu planuri de rezerva etc etc etc. Avem un dusman ultra inteligent din pacate… In curand o sa pregatesc eu ceva in genul unei chemari, sa ne adunam cei care vedem lucrurile principale la fel…dar…o sa descopar probabil cat de greu e sa alegi principiile de baza cu care sa fie de acord suficient de multi oameni cat sa devina o forta daca se unesc…Om vedea.

      • Oricum, atîta timp cît mortii se calca pe cap pentru tot felul de promotii si in acelasi timp apara cu indîrjire tîrfele parlamentare de fiecare data cînd le explici situatia, putem lasa usa de la crematoriu deschisa…( si vezica plina:))))
        N-are rost sa intram in detalii aici, larvele cu ochii de lemn stau la ginit, sta-r-ar in copîrseu peste mă-sa!
        Ramînem pe fir, la un “gratar in cimitir” ;))

    • Mda…am lasat link-ul, dar nu pot fi de acord cu chestiile VAGI, prea filosofice ;i lipsite de concret povestite acolo. Unele dintre sfaturi chiar indrumau oamenii sa nu faca nimic, adica indrumau la non actiune, si altele la chestii de genul sa nu ne mai raportam la nimic. Daca am face asta am fi pierduti. Oh well. Deci raman la varianta mea: constientizarea iluziilor pe care le avem si elimnarea lor din peisaj. Este vorba pur si simplu de informatii pe care le pricepem sau nu. Nepriceperea adevarului ne creeaza iluzii. Cand ajungem sa cunoastem din adevarata lume inconjuratoare, ni se elimina automat iluziile in care am trait pana atunci.

  27. Continutul materialului este instructiv, cu multe exemple denaturate, dar are si reminiscente socialiste care sunt evidente cam la toate ideile prezentate de autor.
    Dar, “cartile se scriu din carti”, deci, faptul ca minciuna si coruptia se mentin la nesfarsit este o realitate, care nu mai necesita comentarii. O marturie clara a celor afirmate mai sus, este chiar “cazul plagiatului Ponta”, specific regimului politic existent in tara noastra, care este asigurat culmea, de oamenii “destepti”, neschimbati in functiile lor de 25 de ani si care din pacate, apartin modelului de trista amintire, al PCR. Concluzia este ca: nimic nu vom schimba in Romania, fara LEGE si ORDINE!

  28. Interesant si provocator articolul. In iluziile mentionate m-am regasit la 29 si 30. Ce e interesant e faptul ca eu consider ca cea mai mare iluzie este insasi Romania sau America sau orice alta autoritate statala. Cred ca schimbarea reala sta in individ. Daca toti vor incepe sa se mute la teren si sa nu mai cumpere junk-food ce vor mai face reptilele neo-liberale ? :) Schimbarea reala este insasi constiinta colectiva iar blogul dumneavoastra participa la aceasta. Felicitari pentru demers, voi studia in continuare ce scrieti.

    • Hmm…de ce zici ca sunt iluzii autoritatile statale? Ce forma de organizare crezi ca s-ar potrivi mai bine? Sau la ce te refereai? Da, schimbarea pleaca de la individ, tocmai de aceea am pus Iluzia 0 și textul aferent despre Credințele noastre… De acolo pleaca totul… Comportamentul nostru, reactiile noastre, apatia noastra…pleaca din ceea ce credem si ce avem inradacinat in cap…

      Nu e asa usor sa te muti la tara… Macar sa reuseasca orasenii sa sustina taranii care deja produc hrana sanatoasa, cumparand DIN PIATA, nu de la supermarket… Dar si asta e greu sa ii convingi… :) Da, cand vom ajunge ca si comunitate/popor sa intelegem lucrurile la un anumit nivel…multe se vor schimba. Dar…se pare ca e cam lent procesul / evolutia mentală.

      Fiecare face ce poate, ma bucur daca blogul ajuta oamenii sa vada anumite lucruri mai clar sau sa inteleaga anumite fenomene. D’asta l-am pornit. Astept si alte comentarii la alte texte daca mai citesti. Spor!

  29. Cu exceptia unor puncte (cum ar fi cel despre fumat),totul este o porcarie SF.Se vede clar conceptia romaneasca conform careia noi cei buni suntem nevinovati de starea noastra proasta.Alti ne fura,alti ne distrug economia,altii ne aleg conducatorii,etc.
    Vom fi probabil printre cele mai stralucite natiuni,atunci cand vom scapa de aceste mentalitati.Trebuie sa vedem ce gresim noi,nu sa cautam tot timpul vinovati care nu sunt de-ai nostrii

    1.Suntem liberi – da,suntem.Ai dreptul sa muncesti aici,in alta parte sau sa nu muncesti.Ai dreptul sa spui sau sa scri pe bloguri ce vrei.

    3.Suntem conduși de oamenii politici pe care îi vedem la televizor și la știri – Aici e SF-ul cu Guvernul Mondial din Umbră.Ar fi sute de argumente contra acestei povesti,dar nu ne mai pierdem vremea
    4. România este un stat SUVERAN – in oarecare masura este corect.Suntem condusi de alti si depinde de noi sa delimitam limite ale colaborarii cu aceste entitati

    5. Problema este ca fura toata lumea,nu doar cei din fruntea tarii.Credeti ca daca fura cateva sute de politicieni saraceste tara?Nu.Saraceste pentru ca fura toata lumea incepand de la cel mai jos nivel pana la cel mai inalt.Si surpriza…sunt romani.

    6. Intrarea în NATO a fost de bine pentru România – a fost de bine si nu are legatura cu distrugerea armatei noastre.Trebuia sa ne aliniem aramata unor armate mai moderne,nu sa o distrugem.

    7. Democrația SUA – democratia inseamna dreptul de a decide pentru tine si de a fi liber sa faci ce vrei,atata timp cat actiunile tale nu afecteza libertatile celorlalti.Haosul nu va fi tolerat sub nici o forma de guvernare (democrata,comunista sau de altfel).Presupun ca daca SUA este exemplu negativ,exista si un exemplu pozitiv (China,Rusia),nu?

    8. Europa de Vest este civilizată – ca la 7.Era binevenit un exemplu de tara civilizata.Poate tarile din Orient sau rusii?
    Ce inseamna civilizatie?

    12. Ceaușescu a fost un dictator nenorocit care și-a asuprit poporul – asa este,dar se pare ca scriu despre asta cei care nu au trait acele vremuri.Pe vremea aia nu puteai sa-ti scri parerile pe blogg-uri si n-aveai curajul nici sa le impartasesti prietenilor,daca erau contrare regimului.Atunci erai liber…sa-ti iei paine cu ratia (cu cartela) si cate alte porcarii oribile de care nu aveti habar.
    Pentru cai care cred ca atunci era mai bine le recomand sa faca un test.Cumparati hrana in ratii la limita,renuntati la abonamentele de internet,telefon si TV,circulati cu autobuzul,nu construiti case (atunci nu era voie) si vedeti cati bani va raman.Uitati aici un link care descrie mai bine http://www.lefo.ro/florina/web-comunism/iulia.htm

    13.Școala ne educă și ne informează – asta e mai rea ca toate.Tocmai de scoala avem nevoie.Scoala este singura care poate face ceva cu mentalitatea romaneasca.Nu faci decat sa incurajezi situatia proasta de acum

    21. Mâncarea din Supermarket e bună de mâncat – asta este doar un mit,o chestie de manipulat masele intr-o anumita directie.Noi macam mai mult sau mai putin mancarea asta de 20 ani.Occidentalii o mananca de 50 de ani.Nu prea ii vad sa fie bolnavi si otraviti,oricum nu mai mult decat chinezii costelivi care muncesc strict numai pentru mancare (nu pentru bani).Desigur este si un sambure de adevar,pentru ca sunt multi care incalca normele,dar asta a fost si va fi intotdeauna

    26. Privatizarea companiilor de stat ajută economia României – ajuta foarte mult daca sunt facute cum trebuie

    27. Protestele de stradă nu ajută la nimic – ajuta,defapt pot schimba totul.Totusi ele nu au nici un succes fara cel putin un lider.Vedem protestele din Romania.Multimea nu avea un scop comun.Unii protestau “Jos Basescu”,alti vroiau legalizarea marihuanei,iar altii protestau pentru ca locuiesc prea aproape de aeroport si ii deranjeaza zgomotul.
    Asta e haos si nu poate rezolva nimic

    • Din păcate părerea mea este următoarea: n-ai priceput nimic din lumea in care traiesti. Daca vrei sa pricepi tre sa citesti – si ai pe acest blog si pe multe alte site-uri o grămada de informatii. Daca ai impresia ca stii ceva fara sa fi citit destul, inseamna ca PRESUPUI si traiesti in iluzie. Este clar ca te afli, ca multi altii, in iluziile prezentate de mine in acest text si ca tii de ele cu dintii. Din pacate nu avem timp sa pierdem cu oameni de genul acesta, disperati sa traiasca in iluzie. Daca o sa citesti, o sa afli, daca nu, sa fii sanatos!

      • Din pacate raspunsul tau era previzibil.Sunt deja consacrate raspunsurile de genul “nu citesti destul” sau “invata sa scrii” atunci cand cineva are contra argumente.
        Crede-ma,in cazul cititului pe site-uri,cantitatea nu bate calitatea.Trebuie sa sti sa alegi din ce citesti si mai ales trebuie sa gandesti ce citesti.
        Oricum nu trebuia sa te superi.Eu mi-am exprimat parerea si tu poti sa vi cu contraargumente daca ai sau…nu.Sa fi si tu sanatos

      • Eu nu ti-am comentat nimic despre cum scrii. Pe mine ma doare in cot de chestia asta. ”Nu citesti destul” se refera la FONDUL PROBLEMEI, la INFORMATIE – asta e important, nu ”invata sa scrii”, care se refera doar la FORMA – modalitatea de a transmite informatia – mult mult mai putin importanta decat FONDUL problemei/continutul etc. Deci nu baga cele doua expresii in aceeasi oala. Se refera la chestii diferite. Da, calitatea e importanta, dar si cantitatea informatiilor. Nu ai cum sa cuprinzi ce se intampla in lumea asta daca nu citesti SUFICIENT. Un singur text/doua/3 de calitate NU SUNT SUFICIENTE. E vorba despre CUM FUNCȚIONEAZA LUMEA REALA în care traim. Treaba asta e atat de complexa….. Nu m-am suparat, doar ca e trist sa vezi oameni care traiesc in iluzii si tin asa tare cu dintii de ele. Contraargumente sunt o gramada postate de mine pe acest blog si pe multe alte site-uri (unele dintre ele listate in partea stanga a blogului). Poți incepe cu articolele din lista de aici:

        Cele mai importante articole de pe blogul Ce-i cu noi?. Adevarul despre lumea reala in care traim. Informatii utile, relevante si importante pentru viata noastra pe Pamant (edu)

    • Mi se face pielea de gaina cand vad niste imbecili ca tine care tin cu dintii de niste iluzii atat de nocive, ca sa ce?

      1.Suntem liberi – da,suntem.Ai dreptul sa muncesti aici,in alta parte sau sa nu muncesti.Ai dreptul sa spui sau sa scri pe bloguri ce vrei. Si cel mai important drept: sa ne eliberam “SF-ul” legat de criminalii care ne conduc din umbra, ne este respectat? De ce acesti criminali au omorat 4 PRESEDINTI americani care au incercat sa se rupa de sistemul camataresc al Elitelor? De ce impun embargo economic statelor care au banca centrala nationala NATIONALIZATA?

      3.Suntem conduși de oamenii politici pe care îi vedem la televizor și la știri – Aici e SF-ul cu Guvernul Mondial din Umbră.Ar fi sute de argumente contra acestei povesti,dar nu ne mai pierdem vremea” Omule(postacule mai bine zis, ca te comporti ca atare), ce rost mai are sa te bagi ca musca in lapte daca nu vii cu niciun contraargument CREDIBIL? Nu era mai simplu sa recunosti ca NU LE AI? Ehh… Asa e cand esti cu misiune, nu recunosti niciodata ca mai ai si credinte gresite…

      4. România este un stat SUVERAN – in oarecare masura este corect.Suntem condusi de alti si depinde de noi sa delimitam limite ale colaborarii cu aceste entitati” Problema e ca aceste limite nu sunt delimitate de popor, care poate vrea sa nu mai fie sclavul sistemului camataresc al institutiilor precum FMI care au ca rol ca popoarele sa fie intr-o continua indatorare ca sa isi vanda resursele Elitelor si ca sa fie lumea nemultumita de “singurii” vinovati: dictatorii mioritici… care, surpriza, unii dintre ei sunt straini DOAR cu NUME romanesti…

      5. Problema este ca fura toata lumea,nu doar cei din fruntea tarii.Credeti ca daca fura cateva sute de politicieni saraceste tara?Nu.Saraceste pentru ca fura toata lumea incepand de la cel mai jos nivel pana la cel mai inalt.Si surpriza…sunt romani.” Si daca din tara se fura TONE de aur, de cereale, de lemne, de BANI, care, din nou, surpriza, ajuns la companii STRAINE detinute de STRAINI, crezi ca nu e de ajuns sa saracesti o tara destul de mica si ca suprafrata si ca populatie precum Romania?

      6. Intrarea în NATO a fost de bine pentru România – a fost de bine si nu are legatura cu distrugerea armatei noastre.Trebuia sa ne aliniem aramata unor armate mai moderne,nu sa o distrugem.” Mda, numai ca distrugerea armatei noastre, sau mai bine zis furarea resurselor NOASTRE folosite de STRAINI pentru fabricarea armamentului LOR pe care il folosim noi la preturi mari, din bani publici, a dus la saracirea armatei mioritice. Si mult mai important decat atat: ne-am aliat cu o armata care ne-a bombardat in MASA in 1944… Cand ne-au vrut americanii sau rusi bine pe termen LUNG si FOARTE LUNG… Cine nu stie istoria risca sa repete greselile protagonistilor ei…

      7. Democrația SUA – democratia inseamna dreptul de a decide pentru tine si de a fi liber sa faci ce vrei,atata timp cat actiunile tale nu afecteza libertatile celorlalti.Haosul nu va fi tolerat sub nici o forma de guvernare (democrata,comunista sau de altfel).Presupun ca daca SUA este exemplu negativ,exista si un exemplu pozitiv (China,Rusia),nu?” Si cand persoane civile, pasnice, NEINARMATE sunt impuscate in S.U.A. de politisti, care sunt considerati cei responsabili pentru mentinerea ordinii si a disciplinei, deci care lupta impotriva HAOSULUI, insa doar teoretic, despre cine se poate spune ca tolereaza haosul si cine nu?
      Deocamdata nu exista un exemplu pozitiv pentru ca toate tarile sunt conduse de Elite, care sunt negative…

      8. Europa de Vest este civilizată – ca la 7.Era binevenit un exemplu de tara civilizata.Poate tarile din Orient sau rusii?
      Ce inseamna civilizatie?
      De ce nu ne spui tu ce inseamna civilizatie… Pari, asa, foarte sigur de conceptele despre care vorbesti si despre cat de gresite sunt lucrurile pe care tu doar INCERCI sa le combati… Insa, nici macar sa incerci cum se cuvine nu reusesti…

      12. Ceaușescu a fost un dictator nenorocit care și-a asuprit poporul – asa este,dar se pare ca scriu despre asta cei care nu au trait acele vremuri.Pe vremea aia nu puteai sa-ti scri parerile pe blogg-uri si n-aveai curajul nici sa le impartasesti prietenilor,daca erau contrare regimului.Atunci erai liber…sa-ti iei paine cu ratia (cu cartela) si cate alte porcarii oribile de care nu aveti habar.
      Pentru cai care cred ca atunci era mai bine le recomand sa faca un test.Cumparati hrana in ratii la limita,renuntati la abonamentele de internet,telefon si TV,circulati cu autobuzul,nu construiti case (atunci nu era voie) si vedeti cati bani va raman.Uitati aici un link care descrie mai bine http://www.lefo.ro/florina/web-comunism/iulia.htm

      Nu era net pe vremea lui Ceasca ca sa scrii pe blog-uri… Tu, cred ca traiesti intr-o lume paralela… Stai linistit, ca daca il criticai in fata pe Ceasca nu te impusca el, ca nu avea el toate puterea… Nu se supara el asa tare daca te opuneai sistemului, pentru ca sistemul il cam controla si pe el… Oricine se opunea sistemului era pasibil sa fie omorat… Si, din nou( :)) ), surpriza, chiar Ceausescu a incercat sa se opuna sistemului si din nou, surpriza, chiar el a fost cel impuscat, atotputernicul, dictatorul cel de neinvins… :))

      13.Școala ne educă și ne informează – asta e mai rea ca toate.Tocmai de scoala avem nevoie.Scoala este singura care poate face ceva cu mentalitatea romaneasca.Nu faci decat sa incurajezi situatia proasta de acum” Asta e cea mai tare… Deci, pana acum totul era SF, iar acum sa spui ca situatia de acum e proasta, fara sa specifici ca e doar partiala, deci e totala… Pai daca e totala si daca sistemul de invatamant ar trebui(deci nu face, inca, daca e doar “ar trebui”) sa schimbe mentalitatea romaneasca, care acum e da porc, nu e clar ca daca acest sistem al unei scoli ce doar mimeaza informarea reala, cel putin la istorie, o materie atat de importanta, nu e clar ca serveste cuiva acest interes de a mentine sistemul de invatamant la pamant? Cine a zis ca nu avem nevoie de scoala? Stim cu TOTII ca doar scoala ne poate salva, insa doar daca vorbeste generatiilor in FORMARE, despre CAUZELE REALE ale EFECTELOR dezastruoase ale Romaniei, insa, din pacate, tu crezi ca efectele pe care le vedem la TV sunt cauzele problemelor Romaniei de astazi doar pentru ca ele sunt la vedere… Daca nu ai refuza sa gandesti si sa iti pese de lucrurile utile scrie pe acest blog, ce bine ti-ar mai fi… Incearca, nu ai sa patesti nimic rau… Ma mir cum de ai ajuns aici si nu ai inteles NIMIC din ce a zis Emilian, mai ales ca ai si citit articolul… Chestia asta nu ma face decat sa cred ca esti trimis cu MISIUNE aici ca sa “combati” ceea ce zici Emilian, mai ales ca nici argumente nu ai fost in stare sa aduci… Emilian, nu inteleg de ce ai lasat comentariul unui postac care are un mesaj atat de manipulator, de nociv si care nu are nicio treaba cu dialogul… Adica vrea sa creeze impresia ca doar el are dreptate si nu intra el in dialog cu toti “naivii”. Nu e deloc util pentru cititorul de buna-credinta care cauta sa se informeze cu buna-credinta sa vada ca lasi asemenea ineptii postate pe acest site tocmai de buna-credinta…

      21. Mâncarea din Supermarket e bună de mâncat – asta este doar un mit,o chestie de manipulat masele intr-o anumita directie.Noi macam mai mult sau mai putin mancarea asta de 20 ani.Occidentalii o mananca de 50 de ani.Nu prea ii vad sa fie bolnavi si otraviti,oricum nu mai mult decat chinezii costelivi care muncesc strict numai pentru mancare (nu pentru bani).Desigur este si un sambure de adevar,pentru ca sunt multi care incalca normele,dar asta a fost si va fi intotdeauna”

      Si cum iti explici ca sunt atatia care mor de cancer, ca s-au inmultit cazurile de autism, ca rosiile, castravetii, cartofii, merii, zarzarii etc. au nevoie din ce in ce mai mult sa fie stropiti cu pesticide ca sa reziste si tot nu rezista daca nu le dai asa multe pesticide cum le dau cei care le vand in supermarket? Crezi ca organismul uman nu resimte acumularea tuturor acestor chimicale in zeci de ani in care le consuma?

      26. Privatizarea companiilor de stat ajută economia României – ajuta foarte mult daca sunt facute cum trebuie” Si sunt?

      27. Protestele de stradă nu ajută la nimic – ajuta,defapt pot schimba totul.Totusi ele nu au nici un succes fara cel putin un lider.Vedem protestele din Romania.Multimea nu avea un scop comun.Unii protestau “Jos Basescu”,alti vroiau legalizarea marihuanei,iar altii protestau pentru ca locuiesc prea aproape de aeroport si ii deranjeaza zgomotul.
      Asta e haos si nu poate rezolva nimic” Imi place cum cauti sa manipulezi si prin a da citatul din titlul ILUZIEI lui Emilian fara a mentiona ca e iluzie, ca sa pari tu ala care combate iluziile pe care le-ar avea Emilian, nu altii si sa folosesti tu argumentele lui Emilian ca sa arati ce rea e acea iluzie, deci sa ii furi munca, practic, doar ca intr-un mod imposibil de sesizat din cauza subtilitatii cu care faci acest lucru. Cel putin aici te-a ajutat schema, indiferent ca a fost sau nu voluntara… Tocmai asta a zis si Emilian, ca sa nu creada nimeni ca el e impotriva protestelor: PROTESTELE DE STRADA SINCERE, PASNICE SI ORGANIZATE, CHIAR AJUTA LA BUNASTAREA ROMANIEI, asta, desigur, dupa cum bine spuneai si tu, daca toti oamenii cer, intr-un glas, sa le fie respectate aceleasi drepturi, singurul punct unde ai si tu dreptate… :)

  30. Eeeii …@ Alyn alyn alyn numai tu poti sa gandesti vermin…

    Am sa fac direct rezumatu lovind in punctul 4 si 6, deci; Romania Stat suveran? (copilas dragut dracut, ninge peste tine, hai in plm aici unde-i cald si…plin de viermi) Bhaaaaaa, sunt o bestie si vreau sa zic o chestie, daca nu stiai; ce cauta birouri Cia respectiv kaghebe prin capitala!? asta e numa o palma peste ceafa…Apoi, ia du-te si da jos cateva steaguri circumcise ridicate asa ampulea, chipurile, in memoria holoclaustrofobilor si ai sa descoperi direct din beci cat de suveran ti-e statu tau!!!

    Si punctu 6; Copilas coconas cu aere de ocnas, tu in ce an ai fost gatit? intrarea in nato a fost de bine? sa mori tu! Deci, direct de la intrarea in nato, sti tu care au fost primele batalioane afumate?! iti spun io; au fost alea de care i-a zis “ma-sa lu stalin sa se fereasca”, adica toti baietii capabili care puteau sa puna probleme larvelor zaioniste…asa dar si prin urmare ‘danii fac comert si la mai mareee, iar voi stati si va scarpinati la coaieee si comentati ; ca nu e asa , ca las ca stiu io mai bine, ca plm si pe dincolo … etc etc. ( ce avem acuma in armata? porci, boi, f(l)oci, o demonstratie n-am vazut sa fie facuta profesionist. etcetera. Din cauza cui? a porcilor? nu! a scroafelor de cadre, care-s toate futute-n cur prin loji, ca in loc sa ia problema de cap, ei o iau in gura!)
    Uita-te bine in juru tau, si da-ti seama de un singur lucru, pestele de la cap se-mpute, iar acest cap e bagat in stomacu rumunilor …deci, de unde x=t (asa ca sa-ti fac analiza pe intelesu tau) …ce poate sa iasa din gura sau partea opusa a rumunului?
    Pur si simplu n-am vrut sa fac alta analogie…:DDD
    Deci, ciocu mic si baga botu in mai multa maculatura, si deschide mai LARG ochii… si FI PREGATIT!

  31. Aa si inca ceva pt Alyn… “doar noaptea-i mai lunga ca plm”- adica, ca sa poti intelege tot ansamblul situatiei actuale trebuie sa ai un “aichiu” mai “lung” cu mult peste mediu! (Dar nu aichiuul propovaduit de mensa) .
    Problema e ca unii se nasc cu el, (spre norocul nost’, astora putini), iar restu se nasc fara acel “aichiu”, tocmai din cauza adn-ului spart in cur de ceva decenii…ca sa nu zic secole…
    No, intelesumai?! Dar nu-ti fa griji, toata lumea si-a dat seama in ce categorie te incadrezi din momentul in care ai decis sa-ti pângaresti al tau nume cu Y …
    Vizionare placrunta…

  32. Sunt de acor in mare dar nu precizezi nici o alta alternativa iar chestia de a fi împotriva sistemului fără a avea un altul este puțin puerila. Cred ca cel mai bine este sa schimbi sistemul si sa-l îmbunătățești decât sa-l schimbi. Este o pare si eu sunt nemulțumit de ce se petrece dar dacă as marșa pe o înlocuire de sistem as fi fost unul de mult plecat din tara. Cu respect pt articol si comentarii, doar așa putem progresa.

    • Si unde te-ai fi dus in alta tara ca sa scapi de Sistemul de aici? :) In occident? In UE? In SUA? :)

      Pai Sistemul de exploatare in care oamenii sunt tinuti pe post de sclavi muncitori e cam peste tot pe planeta. Mai ales in SUA si UE… si peste tot sunt aceiasi indivizi malefici la conducerea si gestionarea Sistemului…

      Sistemul este creat de criminalii care il conduc din umbra SPECIAL CA SA LE FIE LOR BINE PRIN EXPLOATAREA NOASTRA! Este Sistemul LOR, nu al nostru, este sistemul facut de ei, PENTRU EI, impotriva noastra! Acest sistem nu prea poate fi coafat pe ici pe colo, el trebuie schimbat din radacini cu un Sistem AL NOSTRU, creat de noi, pus in practica de romani patrioti PENTRU toti ceilalti ROMANI.

      Macar sa pricepem noi cum sta treaba cu Sistemul ACTUAL. Nu e o pb ce punem in loc, aproape ORICE e mai bine, si un copil de pe strada ar conduce Romania mai bine daca ar avea cu adevarat puterea in mainile lui…

      Noi de unii singuri nu avem cum sa gasim alternativa. Doar impreuna! Iar solutia de imbunatatire a situatiei nu are cum sa apara pana nu intelegem SIstemul actual, de cine e patronat, cum e gestionat etc. Tre sa stim cu ce avem de-a face si cu CINE luptam.

      Sa nu ne busim de ideea cu ~vai, dar ce punem in loc?~ ! Aproape ORICE idee chiar si de la romani simpli, daca e gandita pentru tara, e mai buna decat ce avem acum. Acum traim in Sistemul unor straini care ne exploateaza la sange. E de bun simt ca TOTI ROMANII care vor sa traiasca BINE sa fie IMPOTRIVA SISTEMULUI. Dar nu impotriva gainarilor politici care apar pe la TV. EI sunt doar instrumente. Ci impotriva intregului SIstem, creat special pentru a fi noi mai usor de exploatat, si impotriva ADEVARATILOR conducatori, care sunt ascunsi. Eh.

      • Emilian din pacate stilul asta de blog nu permite o riposta pe masura si aici ma refer la alyn si la adam sau altii ca ei. Sa le raspunzi unor astfel de exemplare este nu numai inutil, dar si consumator de resurse, ptr ca oamenii astia in cel mai rau caz sint agenti, IAR IN CEL MAI BUN CAZ sint doar IDIOTI UTILI, adica oricum inutili noua, oamenilor de rind! La felul cum “pun ei problema”, cum se intreaba, cum nu vad NICIODATA NIMIC din ce se intimpla, cum pun ei BOTICURILE CATIFELATE SI UMEDE la propaganda guvernului, etc, e clar ca nu-i vei scoate niciodata din ale lor, poti cel mult sa-i jignesti ptr ca agentii au un punct foarte slab… orgoliul. Ei fiind de partea aluia tare (SISTEMUL), intotdeauna se cred mai presus de orice, se cred protejati, se cred infailibili, etc. Iar pe un agent daca-l atingi la orgoliu, l-ai terminat. Bineinteles ca ptr asta trebuie sa ajungi la un limbaj mai licentios, dar concluzia e ca nu poti lupta cu jegurile, fara sa te murdaresti deloc. E ca si in viata normala, te umpli de mizerie cind trebaluiesti, DAR APOI TE SPELI si o iei apoi de la capat. Iti spun ptr linistea ta sufleteasca, experienta de viata m-a invatat multe lucruri, dar aici se aplica mai ales unul din ele… NU POTI LUPTA CU SISTEMUL CU ARMELE LUI SI CU REGULILE LUI, trebuie sa lupti asa cum te simti tu bine. Altfel as putea trage concluzia ca nu lupti ca sa cistigi, ci lupti doar asa ca hobby :-)!

      • Omu n-a insistat prea mult cu aiurelile, daca mergea mai departe cu aceleasi tampenii, bineinteles ca nu imi bateam capul sa raspund si dadeam delete la commenturi. Stiu ce spui, nu imi pierd timpul cu discutii / dezbateri cu oameni care, prin ceea ce scriu, dovedesc ca nu pricep mai nimic / se fac ca nu pricep mai nimic. Insa e ok sa le public primul mesaj si sa le si raspund – de aici pot invata si altii care intra pe blog chestii utile. Mai departe, daca se insista cu pierderea de timp aiurea, nu o voi permite. :) Nu vad sensul sa stau sa ma jignescu cu ei prin comentarii ca sa ii ating la orgoliu – e pierdere de timp.

        Despre lupta…aici pe blogul meu e mai ales o lupta pe informare/educare/trezire la realitate a oamenilor buni adormiti/distrusi mental premeditat si eventual sustinerea unei uniuni a oamenilor buni treziti. In ce masura “lupta” blogul cu Sistemul va judecat pb Dzeu la sfarsit.

  33. Soluția? Renunțarea la NATO și UE și închinarea la Mama Rusie ? Văd că propaganda Rusiei se intensifică în România. Dovada – acest site.

    • :) E deja clasica treaba asta: cine nu pupa in fund imperiul criminal Atlantist UE+SUA+stapanii lor din umbră (că de fapt ăia contează), obligatoriu e cu rusii :)) Tare.

    • Nu e nevoie de nicio inchinaciune la nimeni daca ai un neam de Oameni puternici si nu de s(l)ugaci! Vorbesti de propaganda Rusiei??! si de aia vestica de 20 de ani nu zici nimic? Sau poate ca ‘updatarea’ fabricilor in mall-uri o consideri la rang de capodopera benfica ptr tot romanu!? Vezi ca pana una alta toata tehnica de dupa razboi a venit de la rusi + constructiile masive, nu s-au facut malluri sau alte cacaturi! Daca vroiau atunci ne puteau tine in beci inca 100 de ani, deci taci drecu din gura. Desigur raman inca la fel de salbatici dar nu uita ce oameni de cultura si institute au rusii, fara prea multe imprumuturi de gena, cum au de altfel americanii, francezii…!
      Alianta perfecta era Berlin-Moscowa-Bucuresti si ne pisam pe toate lojile lumesti!

      • Te înşeli amarnic dacă tu crezi că doar americanii şi evreii ne-au încălecat! Ruşii ne-au furat mai mult decât americanii după 1989!
        Citez din romanul meu “Viaţa ca o provocare”, Ed. Fortuna, R. Vâlcea, 2010 (precizez că “ea” este bunica mea maternă, Hobzoaica, iar Teşcuţoaia străbunica mea şi mama ei):
        “…Mă dusesem pe la ea, în Câmpuri, într-o sâmbătă, să-i dau şi ei vestea cea mare, aceea că mă face pionier, abia începusem clasa a II-a. Mi-am amintit toate astea în doar câteva secunde, privind pierdut tabloul cu Teşcuţoaia şi, de aceea, am tresărit când am auzit-o pe Hobzoaica întrebându-mă:
        – Pioner însamnă să porţ’ la gât cârpa aia roşâe, cum am văz’t eu la Rica Stancî?
        – Da, mamă mare, da’ nu e cârpă, e cravata roşie de pionier, de ce-i zâci tale cârpă?
        – Ia, armata roşie, steagu’ roşu’, steaua roşie, toate acelaşi’ drac, tot de la ruş’ vin.
        – Vai, mamă mare, dar poporul sovietic ne e prieten, ne ajută să ne dezvoltăm ţara, să ducem o viaţă îmbelşugată…
        – Ne-ajută pă dracu’! Ne fură, nu ne ajută! Tu n-ai văz’t ce scandal a fost cu înscrisu’ în colectiv? Şî az’ paică l-am văz’t pă Udeci pân sat. Dacă-m’ măi intră-n curte vr’o dată, îi crăp capu’ cu toporu’, h’re-ar el al draculi de bandit! Că şî asta cu colectivu’, tot di la ruş’ ni să trage.
        – Da’ mamă mare, da’ Uniunea Sovietică e cea mai avansată ţară din lume, înaintea Americii…
        – Ie, pă dracu! De unde ştii tu? Aşa v-o-nvăţa pă voi la şcoală, da’ asta nu-nsamnă că e şî adevărat! Ia măi dă-i draculi de ruş’, când spui „rus”, spui „porc”. Şî nu-m’ măi aminti şî de americani, nişte mincinoş’, ne-au promis că ne scapă de ruş’ şî dracu’ i-a măi văz’t! Să faci bine, să-ţ’ vez’ de-ale tele, să nu te bagi în politică or’ce-ar fi, să pui mâna să-nveţ’. Că eu n-am putut învăţa, cân’ să mă duc şî eu la şcoală, a început războiu’, dup-aia, tata nu m-a măi lăsat, aveam oi, capre, aveam vite…
        Deodată, Hobzoaica a tăcut, s-a uitat câteva clipe chiorâş la mine şi apoi s-a răstit încruntându-se din ce în ce mai tare:
        – Ha! Ia stăi! Nu cumva ăştia te fac pioner că te-ai dat cu ei, de-m’ vorbeşti mie aşa despre ruş’?
        – Sovietici, mamă mare, sovietici, nu ruşi.
        – Ha, ruş’, sovietici, tot un drac!
        – Stai liniştită, mamă mare, mă face pionier pentru că învăţ bine!
        – Da? Bine, învaţă maică, învaţă, că eu n-am apucat şî cum tu nu ieşti prea zdravăn, cartea o să te salveze să ai şî tu o viaţă măi uşoară, să nu rămâi pă coclaurile iestea, s-a potolit Hobzoaica privindu-mă cu drag.
        Apoi a băgat mâna în sân şi a scos o batistă înnodată între colţuri. Acolo îşi ţinea ea banii… A desfăcut-o, a întins-o pe pat şi a ales dintre bancnotele mototolite o hârtie de cinci lei, pe care mi-a întins-o, zicându-mi:
        – Ia, maică, ia-ţ’ ce vrei tu de ei, ăştia sunt pentru că te face pioner, da’ nu asta e important, important e să înveţ’ tu carte …
        Am înhăţat îndată bacnota şi i-am sărit de gât, radiind de bucurie; era felul meu de a-i mulţumi. O singură dată pe an, eu, la fel ca ceilalţi copii din sat, aveam doar pentru mine mulţi bani – adică vreo 20-30 de lei, strânşi cu mult timp înainte pentru 20 iulie, de Sfântul Ilie, când mergeam la târg în Dealul Mlăcii, micul capital numindu-se chiar aşa: „bani de târg”. Niciodată, însă, în restul anului, nu avusesem atâţia bani numai pentru mine…”.

      • Dvs traiti cu iluzia ca “americanii” sau “rusii” care ne fac rau sunt americani sau, respectiv, rusi. Asa zisii rusi care au adus comunismul bolsevic in Romania erau evrei. SUA astazi este condusa de evrei. Romania din 89 este condusa de evrei. Structurile de administrare ale Romaniei in comunism erau ticsite cu evrei. Vezi aici: http://www.miscarea.net/1-evrei-in-structurile-de-decizie.htm. Deci poporul american, sau poporul rus – n-au nicio treaba. Conducerea STATELOR este problema. Conducatorul REAL, nu figuranții de politicieni care apar la TV.

  34. Aţi observat că NICIODATĂ, dar NICIODATĂ noi, românii nu suntem vinovaţi pentru ceea ce ni se întâmplă rău? ÎNTOTDEAUNA, dar ÎNTOTDEAUNA; alţii sunt vinovaţi pentru asta, de obicei străinii. Noi suntem “buricu pământului”, Adam şi Eva au fost, desigur, români! Noi suntem buni, frumoşi, deştepţi şi harnici, nu – cei mai buni, cei mai frumoşi, cei mai deştepţi şi cei mai harnici de pe faţa Pămnântului, ce să facem însă dacă tot restul omenirii nu există decât pentru a ne face nouă rău, desigur, tocmai pentru că noi suntem cei mai cei. Nu i-ar trece niciunuia prin cap că, dacă-şi bate cineva joc de el o face pentru că poate şi pentru că are de cine-şi bate joc, iar pentru asta – SINGURUL VINOVAT ESTE EL! Aşadar, avem exact ceea ce merităm, căci “fiecare popor îşi are conducătorii pe care şi-i merită!” (Karl Marx”. A se vdea şi http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Marian+P%E3tra%BAcu

    • faptul ca ne dai citat din karl marx spune multe. :) NU a spus nimeni ca suntem buricul, insa victime suntem, si asta de sute de ani de cand evreii au inceput sa se mute aici si sa exploateze miseleste poporul nostru. Relele pe care le vedem sunt repercusiuni ale acestui atac al strainilor. Daca eu ti-as da cu un baros in cap si pe urma tu ai merge in zig zag ca si cum ai fi beat, ar fi vina ta, a victimei, sau a mea, a atacatorului?

      • Faptul că tu spui ce spui despre mine în legătură cu Karl Marx spune multe despre tine – şi în primul rând îmi spune nu ştii nimic despre Karl Marx şi o iei otova băgându-l în aceeaşi oală cu Lenin şi Stalin. L-ai citit pe Karl Marx (apropo, aşa se scrie!) de-ţi dai cu părerea? Fiindcă ţi-o dai aiurea! E la fel cum i se impută lui Charles Darwin teoria evoluţiei omului din maimuţă! Sau ca şi atunci când, venind vorba despre legionari, tot românul se simte dator să fie oripilat, dar nu are habar despre Mişcarea Legionară, las’ că ştie el că legionarii erau toţi nişte criminali. Iar “exemplul” pe care-l dai este jalnic, total pe lângă subiect, ce-am spus eu şi ce-ai înţeles tu? Faptul că evreii ne-au încălecat, nu arată decât că meritam să fim încălecaţi! De ce dracu’ nu i-or fi încălecat pe cei din Luxemburg, Monaco ori San Marino?; sau şi mai şi – de ce nu i-or fi încălecat pe cehi, polonezi sau croaţi? Este chiar aşa de greu de priceput că evreii încalecă şi ei pe cine pot? Iar noi, ca întotdeauna suntem proştii de serviciu ai istoriei, nu e păcat să ai de-aface cu atâţia fraieri şi să nu-ţi baţi joc de ei? Bravo lor, evreilor, băieţi isteţi!
        P.S.: Nu m-ar mira să spui acum că sunt evreu! În fond, nu avem evrei ce-şi zic Constantinescu, Isărescu, Petre (Zoe), Iliescu etc.? Amice, numele meu real este Pătraşcu (Chircuţ este porecla neamului meu) şi am avut trei unchi legionari – doi dinspre mamă şi unul dinspre tată, primii au luptat în războiul civil din Spania (de partea cui crezi?) şi au murit – unul într-o tabără de muncă voluntară şi celălalt în război (al doilea, mondial), iar ultimul – fost caporal în Regimentul de Gardă Regală, a făcut 7 ani de temniţă la Aiud şi Piteşti – nu mi-a fost niciodată frică să spun asta! Şi NICIODATĂ nu mă voi dezice de înaintaşii mei!

      • Conform rationamentului tau (Faptul că evreii ne-au încălecat, nu arată decât că meritam să fim încălecaţi!) inseamna ca daca eu vin pe la spatele tau, fara ca tu sa imi fi facut vreodata ceva, si iti dau cu un baros in cap inseamna ca e vina ta ca ti-ai luat un baros in cap – din moment ce am putut sa iti dau cu el in cap inseamna ca meritai. :) Cum adica nu i/au incalecat si pe cei din Luxemburg, Monaco etc ? Pai doar n-ai impresia ca aia or fi liberi de evrei :). Evreii au incalecat toata planeta. NU e vina popoarelor ca nu stiu cu cine au de-a face si ca inca nu au sesizat inamicul infiltrat in societatea lor.

        Eu unul n-am citit despre niciun legionar care sa fi sustinut ca romanii sunt prostii de serviciu ai istoriei. Tu ai fi primul urmas de legionar (cum te declari) care sustine asta :)

      • N-ai înţeles nimic! Păi, unde este România astăzi şi unde sunt Luxemburg, Monaco şi San Marino? M-aş mulţumi să fie măcar comparabilă cu Cehia, Polonia sau Croaţia! Nu, domnule, primii vinovaţi pentru halul în care am ajuns suntem NOI şi numai NOI! Ce hal de naţiune este aceea care permite celor care conduc, adică statului, să înfiinţeze o instituţie care are ca unic scop devalizarea legală a vistieriei ţării? Ce instituţie? ANAF; evident! Ce fel de naţiune este aceea care alege în fruntea sa un bembeluc, beţiv, curvar şi hoţ? Ce bembeluc? Traian Băsescu, evident! Ce fel de naţiune este aceea care alege în fruntea sa un criminal? Şi nu doar o dată, ci de… trei ori! Ce criminal? Ion Iliescu, evident! Nemţii l-au ales pe Hitler când încă nu era criminal şi, în doar câţiva ani de zile a făcut din Germania cea mai mare putere economică şi miltară din lume! Ce a făcut Ion Iliescu? Vedem astăzi! Ce fel de naţiune este aceea care are o treime dintre politicieni în puşcărie, o treime – sub anchete penale şi o treime care aşteaptă să fie anchetată penal? Abia restul de 1% sunt “curaţi”, dar nici pentru aceştia nu bag mâna-n foc! Ce fel de naţiune este aceea care are guverne cu prim-miniştrii şi miniştrii plagiatori şi hoţi, foşti tractorişti, chelneri, lăcătuşi mecanici, vânzători de butelii sau de aprozar, educatoare de grădinţiţă, foşti căpitani de intendenţă care împărţeau izmene şi bocanci soldaţilor ajunşi peste noapte generali de foarte multe stele etc.? De parlamentari – nu mai vorbesc!
        Şi, “bomboana de pe colivă”: mai există o ţară democratică şi chiar pretins democratică, în afară de România, în care poţi fi băgat în puşcărie fiindcă ai vorbit despre o anumită mişcare politică şi liderii ei? Ungaria mers până la capăt alături de Germania fascistă şi tot nu a dispărut! Păi, dacă noi am fi făcut la fel, astăzi România nici n-ar mai fi existat! Tot maghiarii mai au un mare merit istoric în comparaţie cu noi: în mai puţin de 150 de ani de la sedentarizare, ei au avut un regat şi un rege. Noi care am fost aici dintotdeauna ce dracu’ om fi păzit? Noi nu am progresat decât împinşi de la spate şi atunci doar în două cazuri: când am avut parte de nişte domnitori geniali şi când am fost conduşi de străini! Prima universitate românescă a apărut la mai mult de o jumătate de secol după cea din Praga! Mai vrei? Că mai am! Ce spui de trădare? “Fibra trădării face parte din constituţia fizică a poporului român, toţi marii conducători ai românilor au pierit prin trădare!” – a spus odată C. V. Tudor, Dumnezeu să-l ierte, că tocmai a trecut la cele veşnice, iar asta a fost printre puţinele dăţi când am fost de acord cu el. Ce spui despre neseriozitate şi superficialtate – defecte “etalon” la români? “Aflatul în treabă este metodă de lucru la români!” (Petre Ţuţea – ah, a fost legionar, mă aştept să fiu băgat la puşcărie!). De hoţie nici nu mai vorbesc! Aproape că nu există demnitar sau funcţionar public care să nu fi furat după 1989! Şi tu-mi spui mie că nu suntem “proştii de serviciu” ai istoriei? Ba, bine că nu!

      • Daca traiesti cu iluzia ca daca oamenii din occident au mai multi bani si o bunastare mai ridicata decat a noastra, traiesc mai bine decat noi, e treaba ta, eu nu ma imbat cu apa rece. Si ei sunt la fel de insclavizati ca noi. Doar ca acolo se mentine intentionat un grad de bunastare mai mare din mai multe motive, printre care – sa ne prosteasca pe noi ca solutia pt problemele noastre vine din Vest, eventual este reprezentata de o conducere straina din Vest. Tu invinovatesti poporul roman de ce i se intampla. Este o manipulare clasica pe care o face mafia internationala. Vina este a victimei, nicidecum a atacatorului. Care atacator? Nu exista asa ceva domne. Si-a dat poporul singur in cap! :) Poporul nu alege nimic o data la 4 sau 5 ani. Votul si sistemul electoral sunt o marea TEAPA.

        Citeste macar textul de aici: https://ceicunoi.wordpress.com/2014/10/26/de-ce-sa-nu-te-prezinti-la-alegeri-ce-facem-la-vot-ii-un-text-de-adrian-grigoriu-nom/

        Deci nu noi l-am ales pe Iliescu sau pe Basescu, ei au fost PUSI acolo.

        Ai insirat niste caracteristici pe care le stim cu totii despre STATUL asa zis “roman” putred de corupt si anti-romanesc. Ce vina are poporul ca pe capul lui a venit o mafie internationala bine organizata care a capusat totul si si-a pus marionetele in fruntea statului?

        Popoarele nu se conduc prin ele insele. Orice popor este condus in mod normal si firesc de conducatorii sai, de elitele sale, de patriotii sai. Noua ne-au lichidat elitele / patriotii rand pe rand – Constantin Brancoveau, Eminescu, Corneliu Zelea COdreanu, Antonescu, Ceausescu etc etc etc. Tot ce vedem astazi este o consecinţă şi a acestui fapt.

        Ce zici tu – ca am progresat cand am fost condusi de straini, este o manipulare care serveste perfect mafiei internationale.

        Ma doare in cot daca Vadim a considerat ca fibra tradarii face parte din constitutia fizica a poporului roman. Eu nu sunt deloc de acord. Ca au existat nenumarate tradari in istoria noastra e adevarat. Dar hai sa vedem CATI oameni au tradat (si sa vedem ca sunt exceptii comparat cu numarul populatiei Romaniei) si sa vedem daca erau ROMANI sau straini – straini cu nume romanesti. Orice popor are partea lui de cateva procente de oameni cu tendinte infractionale. Cum isi permite cineva sa caracterizeze un popor intreg pe baza a ce face aceasta mica parte a poporului?

        Neseriozitatea, superficialitatea, manelele, egoismul (desi NEcaracterizante pentru tot poporul roman ci doar pentru o parte) si toate celelalte rele pe care le observi ca au aparut in cadrul societatii noastre au aparut in urma unui plan BINE ORGANIZAT si implementat obsesiv de straini pentru indobitocirea noastra si distrugerea valorilor morale autentice – prin Scoala, Mass Media (in special TV) si prin Saracie.

        Tu poti sa te consideri pe tine ce vrei al istoriei. Despre poporul roman insa, mai corect ar fi sa spui ca suntem unul dintre cele mai navalite si exploatate popoare din istorie. Daca nu am fi capusati de straini, si patriotii nostri ar fi lasati sa conduca tara, am duce-o foarte bine.

      • Păi, dacă suntem atât de inteligenţi şi de tari şi mari, cei mai tari şi cei mai mari de pe faţa pământului, de ce i-am lăsat să-i pună acolo pe ei şi nu ceea ce, în marea noastră înţelepciune şi putere (a se citi – în marea noastră prostie şi neputinţă!) am fi vrut să punem?
        P.S.: Nu vreau să mai continui această polemică este inutil. Ştiţi de ce nu avem răspunsuri corecte la întrebările şi dilemele noastre? Fiindcă, deocamdată, nu suntem în stare să “trăim” acele răspunsuri, adică atunci când vom recunoaşte că avem cu mult mai multe defecte – obişnuiesc să spun că noi, românii, suntem un popor tarat congenital – şi prea puţine calităţi şi să ne hotărâm, dracului odată şi odată să înepem a schimba acest “raport de forţe”.
        Iată, o ultimă ispravă de-a noastră: AVEM UN PRIM-MINISTRU ANCHETAT PENAL DAR… ÎN FUNCŢIE! DRACU A MAI AUZIT DE AŞA CEVA!!! Şi eu mă mai mir că o gloabă ca Roibu nu este luat la întrebări după ce a furat tot OLTCHIM-ul pe-o mână cu politicieni şi ziarişti.
        Deci, indiferent ce veţi mai posta aici, eu nu vă voi mai răspunde! Şi nu pentru că mi-ar fi frică, ci pentu că mi-e lehamite şi că nu încetez să constat că avem exact ceea ce merităm! Totuşi, eu şi alţi câţiva, puţini e drept, chiar nu merităm ceea ce o majoritate stupidă şi hoaţă, leneşă dar fudulă, ne obligă să suportăm. Căci această majoritate a hotărât să fim o ţară de lichele şi de secături!

      • Nu a zis nimeni ca suntem cei mai tari, dar nici ultimii oameni cum ne consideri tu. Tot dai vina pe victima, iubesti sa faci chestia asta, si n-ai nicio problema cu agresorul. Daca asta crezi tu ca e normalitate, sa fii sanatos. Ponta NU este o alta isprava “de-a noastra” deloc. Este de-a mafiei care ne conduce, ce treaba are poporul cu chestia asta? Inca mai crezi in sistemul electoral? sa fim seriosi… Poporul NU hotaraste nimic prin sistemul electoral. Daca tu traiesti cu aceasta iluzie, iarasi, sa fii sanatos. NU, NU avem exact ce meritam. Am fost atacati, colonizati si exploatati de straini, continuu, de vreo 200 de ani, FARA SA LE FI FACUT NIMIC, total neprovocat. Vina este a atacatorului, nu a celui atacat.

  35. La 9.e. as mai adauga ca multi dintre acesti bani au fost irositi pe tot pe felul de terenuri de fotbal in panta, parcuri la marginea oraselor sau chiar satelor, stalpi in mijlocul drumurilor, drumuri asfaltate superficial s.a.m.d. doar pentru a ne mai hrani cu inca o iluzie din partea elitei: de cand “lenesii” si “hotii” de noi suntem in UE si avem acces la aceste fo(u)nduri europene, se face treaba(ca pe vremea lu’ Ceasca cica nu se facea ca doar uzinele, drumurile si blocurile alea au aparut din neant), pentru ca acum “avem” bani, pentru ca “sugem” din cantitatea “enorma” de bani din din fondurile europene “munciti”/”produsi”(iluzie si mai sinistra/nociva, din cauza ca banii sunt tipariti de niste “baesti dastepti” din NIMIC(adica din niciun fel de munca de-a poporului care cica produce bani), deci noi nu avem cum sa producem bani) de “super-ultra-mega harnicii” din vest…

  36. ”Vina este a atacatorului, nu a celui atacat.”
    De cand Terra e pamantu fagaduintei? Asteptati cadouri de la mos kraken?
    Daca prostu prefera sa fie prost si ramane cu capu sub bocanc nu e vina lui ca ramane? Iti trebuie nspe diplome ca sa-ti dai seama ca esti luat de prost cu 200euro salariu si kilu de lapte si painea la 1 euro? Nu cred! AAA…ca ti-a zis Cristos sa intorci si celalalt obraz, n-ai decat sa o faci daca esti miel, dar Cristos nu s-a referit la asta nicidecum! El a zis sa dam cu coasa-n ei pana la ultimu, de aia l-au si scos din joc!
    Deci vina da, e a prostilor care accepta in primu rand! Apoi de ce ar fi a atacatorului? Ziceti mersi ca nu v-au lichidat pe toti (inca), desi puteau…dar au nevoie de ‘ceva’ mana de lucru. Acuma nu mai aveti scuza, aveti informatia la discretie despre tot si toate, deci mintea la contributie, stergeti-va cu invidia la ‘gura’ si joc de glezne…
    In orice caz batalia asta e pierduta, asta daca nu se va depasi masa critica in urmatorii ani…pentru ca curvele is la orice colt…deci fa si tu socoteala.

    Si nu-mi spune si mie ca tin cu ursu, ca stii foarte bine ca nu e asa…;))

    • Nu stiu cu cine tii dar mesajul tau e unul favorabil mafiei si impotriva poporului nostru :) Daca tie ti-ar da cineva cu un baros in cap si tu stai pe urma 5 minute si te balangani stanga dreapta habar n-ai ce-i cu tine, e vina ta ca nu reactionezi in alea 5 minute si ca accepti sa te balangani stanga dreapta? Poporul nostru e atacat/saracit/distrus de vreo 200 de ani continuu neprovocat de aceasta mafie internationala diabolica. Romanii sunt prea buni la suflet ca sa conceapa ca exista cineva in jurul lor atat de malefic. Din aceasta cauza si multe altele (atacul mediatic, intoxicarea biologica prin alimente, stres, saracie etc) romanii inca nu au inteles ce li se intampla. Oamenii habar n-au ca e un bocanc bine premeditat care ii subjuga, ca sa iasa de sub el. Si chiar daca stiu, habar n-au ce-i cu bocancu ala, de unde vine, cum actioneaza, CINE il actioneaza, CUM sa scape de el. Ai pretentii prea mari de la victima sa se elibereze din lanturi, si acuze mult prea putine la atacatorul diabolic. Vina este la atacator, NU la victima!

    • “Deci vina da, e a prostilor care accepta in primu rand! Apoi de ce ar fi a atacatorului? Ziceti mersi ca nu v-au lichidat pe toti (inca), desi puteau…dar au nevoie de ‘ceva’ mana de lucru. Acuma nu mai aveti scuza, aveti informatia la discretie despre tot si toate, deci mintea la contributie, stergeti-va cu invidia la ‘gura’ si joc de glezne…
      In orice caz batalia asta e pierduta, asta daca nu se va depasi masa critica in urmatorii ani…pentru ca curvele is la orice colt…deci fa si tu socoteala.”

      Ai dreptate… CURVELE CA TINE, chiar ca sînt pe la orice colt, asa ca da, asta e motivul principal… prea multe curve si proaste pe deasupra. Eu as face cu tine urmatorul pariu… SA IMI EXPLICI DE LA OBRAZ ce ai zis tu aici si sa iti asumi FAPTUL CA EU VOI RASPUNDE. DAR fara implicarea “LEGII”, fara sisteme JURIDICE menite sa ne tina sclavi! Parte in parte daca vrei si cu martori. Si daca o sa-ti remodelez eu fata, o sa intelegi care este prostia de a crede ca toti sint SLUGI CA TINE. Si nu cred ca tii partea ursului, cred ca-i sugi pilula ursului! Oriucm genul asta de POSTACI pro sistem, deja este mult prea cunoscut ca sa mai insemne ceva. O sa ai tu surpriza aia sa descoperi ca lumea nu inseamna numai B”ELITELE” si slugile lor!

  37. In orice afirmatie exista o doza de relativitate, dependenta de experienta de viata, temperament, convingeri proprii sau preluate etc.
    Una din iluziile noastre paguboase consta in vaicareala ca depindem de altii.
    Da!
    Asa este!
    Dar oare numai noi suntem in situatia asta?
    Oare, incepand de la comuna primitiva si pana astazi, a fost vreodata altfel?
    Sa facem un efort minim, de memorie, sa revedem perioada “epocii de aur” care ne-a lasat atatea amintiri frumoase – pentru impostorii si escrocii de ieri – si atata nostalgie – pentru urmasii acelorasi. Am fost cea mai amarata si mai oprimata natie din lagarul socialist!
    Pentru asta, tot “altii” au fost de vina?
    Ne imbatam cu apa chioara ca nu de noi depinde cine ne conduce!
    Serios?!
    Oricat de parsivi ar fi (si chiar sunt) cei din umbra, oricat de puternici ar fi (si chiar sunt) in hotararea de a-si impune vointa peste tot, oricat de periculosi, intriganti, dezechilibrati, perversi, lacomi etc. ar fi (si sunt intr-adevar), planurile lor ar fi anihilate, spulberate, dejucate, slabite de vointa comuna, constiinta nationala, inteligenta si forta unui popor cu demnitate, daca acestea ar exista!
    Decat ne-am plange de mila, decat am scotoci dupa stiri senzationale si dezvaluiri faliliare chiar si la nivel de cresa, mai bine ne-am mobiliza sa maturam coruptia, impostura, incompetenta, ca sa punem la locul cuvenit tot ceea ce pleava comunista romaneasca a exterminat fara concursul nimanui “din afara”!

    • Daca cineva vine si va da cu un baros in cap pe la spate, e vina dvs ca n-ati fost suficient de puternica, ca n-ati avut vointa sa va fie bine, ca n-ati avut constiinta sau inteligenta? Toate lucrurile de care spuneti ca lipsesc poporului roman sunt permanent ATACATE de straini, ca sa ne slabeasca forta de a reactiona atacului extern. NU VICTIMA ESTE DE VINA cand este atacata NEPROVOCAT, ci atacatorul.

      Nu e vorba de plangere de mila, ci de relatare a adevarului. Ne aflam intr-un razboi ascuns NEPROVOCAT in care niste mafioti criminali STRAINI vor sa fure si sa subjuge poporul roman. De sute de ani. Si bineinteles ca nu doar pe poporul roman. Cum propuneti dvs aceasta mobilizare pentru a matura coruptia si toate alea? Ziceti concret! Credeti ca stiti ce e de facut? N-au reusit cei mai inteligenti romani si de buna credinta si cu Biserica de partea lor (vezi legionarii) si credeti ca stiti dvs mai bine? Credeti ca lucrurile sunt asa simple, sa ne mobilizam sa dam jos coruptii si gata am scapat? Inamicul strain cu care ne confruntam este ULTRA inteligent in a PRADUI popoare si ultra viclean.

      Nu mai acuzati romanii pentru ce nu sunt vinovati. Cititi sa vedeti cat de “romaneasca” era “pleava comunista” din Romania aici: http://www.miscarea.net/1-evrei-in-structurile-de-decizie.htm

    • Corect! Dacă cineva își bate joc de mine, o face penru că poate și pentru că are de cine-și bate joc, iar pentru asta nu există decât un singur vinovat:EU! Cei mai mari dușmani ai românilor sun românii înșiși! Țară de lichele, țară de secături, onoare excepțiilor, mult prea puține însă pentru a schimba ceva! Petre Pandrea: “Licheaua este prototipul cetățeanului din țara mea! E adevărat, e dureros…” Bismark: “Românii nu sunt o națiune, ei sunt o profesie!”. Karl Marx: “Fiecare popor își are conducătorii pe care și-i merită!”. Avem, deci, exact ceea ce merităm!

      • Daca aduceti citate din Karl Marx si invinovatiti romanii de atacul neprovocat al strainilor asupra noastra, e clar de partea cui sunteti…

        In lucrarea „Opere Complete”, evreii khazari si comunisti, Karl Marx si Friedrich Engles aduceau o serie de insulte la adresa poporului roman:

        „Romanii sunt un popor fara istorie, destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevolutiei si vor ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, reprezinta prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice. Disparitia lor de pe fata pamantului va fi un pas inainte.”

        Karl Heinrich Marx ( 1818 – 1883 ), evreu, Germania, celebrul filosof, sociolog, teoretician politic, revolutionar, idol al comunismului. S-a casatorit cu o ruda a lui Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ) – fondatorul Rothschild banking family of England. Comunismul – creatia bancherilor evrei pentru a subjuga si controla cat mai mult libertatea oamenilor! Un veritabil experiment pentru a observa cum se comporta oamenii intr-un Guvern Mondial Totalitar ! Zeci de milioane de oameni omorati in crimele bolsevismului si peste doua milioane in Romania!

        Karl Marx a fost mason, s-a tras dintr-o familie de rabini. http://www.dzr.org.ro/karl-marx-si-friedrich-engels-romanii-sunt-un-popor-fara-istorie-destinati-sa-piara-in-furtuna-revolutiei-mondiale

  38. Se creaza impresia că mereu suntem mințiți și prostiți de cei din jur și de cei de la mass-media. Mai ales că legea uneori le permite acest lucru motivând păstrarea datelor personale sau pentru a combate publicitatea gratuită. Dispare informația clasică, unde lucrurile li se spunea pe nume. Acum informația a devenit marfă profitabilă, deoarece sistemul educațional nu permite acumularea cunoștințelor necesare pentru autoapărare de manipulare. Deeceea ceea ce a făcut autorul merită toată lauda dar textul trebui mereu actualizat cu noi exemple de manipulare și îndoctrinare. Probabil că autorului va fi necesar și ajutorul informațional al cititorilor competenți

    • Ca Mass Media mereu ne minte si prosteste NU este o iluzie / impresie :) Se intampla in fiecare zi. Sunt N metodele de inselare. Avem resurse de la patrioti unde sa aflam din tacticile dusmanilor poporului roman.

  39. Emilian ! Ai ideie unde sunt,s au unde sau dus cele peste 100 de miliarde banii imprumutati de guvernele ce au guvernat România că nu se simte nimic in nivelul de trai al românilor. Ceausescu cu 11 miliarde de dolari a realizat toate Combinatele Chimice și in 71 a creat toate Combinatele de crestere a Suinelor din România +,+,+ nu știu cîte intreprinderi. Ăștia de după 89 ce au facut cu banii ? Încep să îi dau crezare asasinului economic John Perkins , că bancherii care conduc usa și francmasoneria,se folosesc de marionetele ce conduc România, și ca să îi țină la putere îi obligă să facă îmrumuturi iar banii ajung la Corporatiile Multinationale pe care le controlează ei bancheri, și nu sunt foloșiti in folosul poporului român pentru ca acesta să prospere. Și mai mă gândesc că mulți miniștri -marionete ale Stăpânii Banilor”sau împrumutat în numele României dar banii sunt foloșiți pentru ca băncile și multinalionalele străine să îsi poată schimba leii câstigati in România că apoi valuta să o transfere în afară la filialele lor mamă, dar îmrumutul luat de România și banii ce sunt scoși in afara țarii de bancii si multinationale sunt plătiți de poporul român. Și cred că nici odată poporul român nu va mai prospera dacă banii din imprumuturi sunt redati bancilor pentru a fi transferati la filialele lor mamă și nu sunt folosiți pentru ridicare nivelului de trai al românilor. Tot ce sa creat în România: școli,stadioane,soșele e.t.c nu sa realizat cu banii împrumuțati de România, toate realizările din România a fost realizat prin Programe-Proiecte și bani UE. Unde sunt atunci cei 150 de miliarde pe care ia imrumutat România ,este careva ce vizionează acest site și stie să ne explice unde sau dus banii pe care i au împrumutat ministri-pupeți in numele românilor ?

    • Statul asa zis “Roman” face parte din Sistemul Financiar Global condus de mafia internationala. Ei pot face ce jonglerii vor cu orice sume de bani in scopul de SARACIRE si EXPLOATARE a popoarelor lumii. Pe ei NU ii intereseaza sa ajunga mai multi bani la nu stiu ce companii. EI PRODUC BANII. Pe ei ii intereseaza sa INDATOREZE popoarele lumii, sa le EXPLOATEZE si sa le SARACEASCA, cu ajutorul jongleriilor “legale” de bani pe care le fac prin marionetele lor de la nivelul statelor. N-are niciun sens sa cauti unde s-au dus banii aia de care zici. :) Stim ca mafiotii locali sunt slugi la mafiotii internationali, desigur ca nu au folosit banii aia in beneficiul romanilor. UE este tot creatia mafiei internationala si instrumentul lor de opresiune si subjugare a popoarelor europene. Nadejdea noastra e DUMNEZEU. Neexpunerea la intoxicarea mediatica de la mafioti si apropierea de Biserica si Dumnezeu reprezinta prima etapa a salvarii noastre. Doamne, ajuta!

Spune-ți părerea aici: