Ce au castigat romanii prin protestele de strada din toata tara? (pol10)

proteste universitate piata universitatii TNB protestatari jos basescu, rfi.roManifestațiile ANTI Băsescu de anul acesta (începând cu ianuarie 2012) ne-au demonstrat faptul că protestele de stradă CONTEAZĂ, FAC O DIFERENȚĂ și ADUC O SCHIMBARE! NU este adevărat că sunt degeaba, că degeaba stau oamenii ăia în frig de atâta timp, NU este adevărat că nu are sens să ieși în stradă pentru că oricum nu se schimbă nimic. Iată ce am câștigat deja, ca români, datorită celor care au ieșit în stradă:

1.Scoaterea din dezbatere publică, și abandonarea de către guvern a proiectului de modificare a Legii sănătății, care își propunea ”căpușarea” sistemului medical din România( pe scurt, se urmărea o furăciune mai facilă a banilor publici. Din ce alt motiv ar propune Băsescu și guvernul Boc modificarea legii sănătații? Pentru că vor să o ducem mai bine și să fim mai sănătoși? Să fim serioși…). Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

2.Umilirea Guvernului Boc și a lui Băsescu, prin recunoașterea subtilă a faptului că au greșit când l-au forțat pe Arafat să-și dea demisia (atât guvernu’ cât și Băsescu, cumva s-au rugt de el să se întoarcă în minister). Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

3.Repunerea în aceeași funcție a lui Arafat (putând astfel să continue dezvoltarea sistemului medical de urgență SMURD). Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

4.Demiterea ministrului de externe Baconschi (care a jignit manifestanții). Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

5.Infiltrarea sentimentului de frică față de popor, în mintea lui Boc (care se bâlbâia în discursuri și nu a mai ieșit în public ca să nu fie ”linșat”, care aproape implora opoziția să vină la dialog, deși în ultimii ani n-a vrut niciun dialog, care propune alcătuirea unor consilii chestii trestii care să vegheze asupra activității guvernului etc abureli), și frică față de popor în mintea lui Băsescu, care n-a mai avut nicio ieșire publică, nici măcar la televizor, de frică să nu zică vreo prostie mai mare ca el; de asemenea, de frică n-a mai făcut nicio baie de mulțime ca pe vremuri. Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

6.Taxa auto se amână 1 an de zile. Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat. (și în București la proteste au fost pancarte despre Taxa auto); nu știu dacă e bine sau nu e bine să existe o taxă auto pe principiul poluatorul plătește, dar nu asta e important aici; important este că puterea a reacționat la cerințele protestatarilor. Deci nu se iese în stradă degeaba.

7. Televiziunea natională română TVR, 100% băsistă, a fost forțată astăzi (24 ian 2012), să iasă din manipularea zilnică pe care o propagă prin minciuni, prin neprezentarea adevărului, prin neprezentarea situației de fapt, prin invitarea în platourile sale doar a băsiștilor etc, a fost forțată să difuzeze la televizor mitingul de protest al sindicatelor, care s-au dus exact în fața TVR să protesteze. Presiunea celor din stradă, l-au făcut pe directorul general al TVR să primească la discuții 4-5 reprezentanți ai sindicatelor, și a promis că TVR va relata de acum manifestațiile și protestele oamenilor pe posturile naționale de televiziune. Astăzi este prima zi în care SLUGA BĂSISTĂ TVR a difuzat la televizor, în direct, proteste pe bune, fără interpretare manipulatorie a unor băsiști (cel puțin atunci pe moment). Au fost date în direct interviuri cu cei care protestau în față la TVR și cu ce spuneau liderii lor, și anume  că TVR este controlată politic, ”JOS BĂSESCU”, Demisia doamnei Culcer etc. Acest lucru reprezintă o lovitură dictaturii și un pas spre un stat de drept, spre democrație reală. Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

8.Comasarea alegerilor este NECONSTITUȚIONALĂ. Curtea Constituțională a hotărât astăzi (25 ian 2012) că se va încălca legea fundamentală a țării (constituția) dacă alegerile vor fi comasate. Deci în mod normal, alegerile nu vor mai fi comasate, fiind exact una din dorințele celor care protestează.  Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă, poate acestă hotărâre logică și de bun simț a Curții Constituționale, nu ar mai fi existat (rămâne totuși de văzut exact motivația și ce anume este neconstituțional etc). Update 3 feb: Curtea Constituțională a publicat motivarea. Concluzia – nu vor mai avea loc alegeri comasate, pentru că modificările propuse de băsiști (Băsescu, Boc, Udrea, PDL etc) sunt NEconstituționale din motivele pe care le puteți citi pe scurt AICI.

9.Șefa Departamentului Emisiuni Informative din Televiziunea Română, Rodica Culcer (sclavă a lui Băsescu) a fost demisă în urma unui vot pe muchie: 7 la 6, de către consiliul de administrație. Din păcate decizia CA este nulă, Rodica Culcer fiind angajată cu delegare de către preşedintele director general, Alexandru Lăzescu, singurul care o poate trimite la pensie. Astfel, Rodica Culcer rămâne în continuare la TVR, însă cât de tare este să stai într-o instituție publică după ce consiliul de administrație al instituției respective a hotărât că trebuie să pleci? :) Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă,  probabil că această decizie a CA nu ar fi avut loc.

10. Rodica Culcer a fost dată afară de la TVR pe bune (detalii AICI). Dacă oamenii nu ar fi ieșit în stradă,  probabil că acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

11. În jur de 400 de mineri au protestat in curtea Companiei Nationale a Huilei, și au câștigat ce au cerut (detalii AICI). Dacă nu ieșeau în stradă, nu ar fi câștigat nimic.

12.BOC a demisionat și și-a luat și sclavii băsiști care erau miniștri cu el. AMIN! OLE OLE. Protestatarii au câștigat în numele tuturor românilor unul din cele 3 lucruri de bază care se cereau în stradă: demisia lui Băs, demisia lui Boc, alegeri anticipate. Dacă oamenii nu ieșeau în stradă, poate Boc n-ar fi plecat. Bineînțeles că toată faza este o nouă manevră mârșavă a lui Băsescu, care pregătește cea mai mare frauda la alegeri care a avut loc vreodată în România. Rămâne de văzut care din miniștri guvernului Boc, vor reveni în noul guvernul băsist Ungureanu. Indiferent ce se va întâmpla, Boc trebuia dat jos, și a fost dat jos, în mare parte fiind un câștig datorat celor care au ieșit în stradă.

MAI VREM! Și fără demisia lui Băsescu, capul bestiilor care conduc țara, nu ne mulțumim!

Update 1 apr 2012: Chevron a anunţat oficial SISTAREA exploatării gazelor de şist pe parcursul acestui an. Dacă oamenii n-ar fi ieșit în stradă, poate acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Detalii AICI.

Emilian, început pe 24 ian 2012, updatat pe parcursul evenimentelor

7 responses to “Ce au castigat romanii prin protestele de strada din toata tara? (pol10)

  1. Pingback: De ce nu sunt interesati românii de Noua Ordine Mondială? (pol61) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Este normal sa protestam in strada? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala (pol106) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  5. Pingback: Ce avem nevoie concret pentru rezolvarea problemelor României. Asigurarea interesului general al poporului român. Cum sa progresam si sa traim mai bine (pol116) | CE-I CU NOI?

  6. Mai la un nivel mai personal, datorita faptului ca postasul intirzie vreo 2 sau 3 zile sa-mi puna avizul ca am primit ceva la posta, sau nu il aduce deloc (poate ar trebui sa-si schimbe meseria), am vorbit ”frumos” (fara injuraturi sau amenintari) despre ce face el de nu-si vede de treaba la cei de la posta de care apartin. Nu s-a schimbat nimic, dar cei de l posta nu imi mai spun ca la inceput, ca: ,,Aveti nevoie de aviz pentru a ridica colet, scrisoare sau bani,, Doar ma duc dupa 4 sau 5 zile si intreb daca mi-a venit pe numele meu ceva. Am lasat citeva saptamini sa se linisteasca apele si ma voi duce la sediul central sa depun o plingere impotriva postasului ce nu-si vede de treaba (omul mai ia si mita chiar pe vazute in sediul postei de la un pensionar care ia pus o bacnota in geanta, si aproape nimeni nu baga de seama). Intro tara cu adevarat democratica sau utopica, in multe cazuri ar trebi sa se strige: Mita, mita… poate il descurajeaza de tot si pe viitor pe acela.

  7. Pingback: De ce nu sunt interesati românii de Noua Ordine | NewsInfo1000

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s