Solutiile pentru problemele noastre vin din conlucrarea mai multor oameni de buna credinta, patrioti si inteligenti. Daca noi, singuri, nu vedem solutia, nu inseamna ca este totul pierdut! (edu)

Solutii problemele omenirii Romania conlucrarea mai multor oameni buna credinta patrioti inteligenti creier nu vedem solutia nu inseamna ca nu exista totul e pierdut demoralizareExistă în România și în afara ei o grămadă de români demoralizați care nu cred că se mai poate face ceva pentru a elibera țara noastră din ghearele mafiei internaționale care ne exploatează poporul (și lumea în general) în prezent. Problema este că o astfel de atitudine, gen „nimic nu se mai poate face, totul este pierdut” este ideală pentru cei care ne exploatează. Pentru că o astfel de abordare ne invită frumos la NON-ACȚIUNE și deci Sistemul de exploatare în care trăim va rămâne același la infinit (doar nu o să se schimbe singur sau o să fie schimbat de criminalii care îl gestionează…). Singura șansă pentru schimbarea Sistemului și pentru o viață mai bună este ca NOI, oamenii, popoarele, să luptăm pentru a schimba Sistemul. Însă atunci când cineva ajunge la concluzia că „nu are niciun rost, nu putem face nimic”… am mai pierdut un om în lupta contra Sistemului. Și ne împuținăm, deși un proverb românesc ne spune că ”unde-s mulți puterea crește”, dar noi nu mai ținem cont de învățăturile utile și benefice din trecut, acum ne interesează să fim ”moderni și civilizați ca în vest”. N-am înțeles niciodată cum se poate numi civilizație lipsa de trai decent… Demoralizarea înseamnă pierderea luptei încă dinainte de a începe. De ce apare demoralizarea? Pentru că noi singuri, de capul nostru, cu creierașul nostru NU vedem luminița de la capătul tunelului, nu vedem SOLUȚIA pentru problemele noastre și facem greșeală să credem că ea nu există, doar pentru că noi nu o putem vedea. Aici este CHEIA: trebuie să înțelegem că soluțiile pentru problemele noastre vin din conlucrarea mai multor oameni de bună credință, adunați la un loc și gândind ÎMPREUNĂ pentru binele acestui popor. Atâta timp cât cei mai inteligenți și cei mai de bună credință români nu au fost puși la un loc să găsească soluții pentru eliberarea din sclavia modernă (că despre asta vorbim de fapt), nu avem de ce să concluzionăm noi, în particular (un singur creier), că nimic nu se mai poate face și totul este pierdut. Detalii în continuare:

Dacă noi concluzionăm în capul nostru că NIMIC nu se mai poate face, înseamnă că ne credem, cumva, Dumnezeu pe pământ, o persoană ultra inteligentă care le știe pe toate. Cât de aroganți putem să fim să credem că deținem NOI soluția cea mai bună? Sau răspunsul cel mai bun? NOI DEȚINEM DOAR IDEI! Mai bune sau mai proaste în funcție de mulți factori (inteligență, educație, experiență de viață etc). Aceste idei PUSE ÎMPREUNĂ DE LA MAI MULȚI OAMENI INTELIGENȚI ȘI DE BUNĂ CREDINȚĂ generează SOLUȚII. NU NOI, de capul nostru, singuri la un calculator sau mergând pe stradă generăm soluția / răspunsul / adevărul absolut. Noi generăm doar IDEI, care idei, pentru a fi transformate cu adevărat în SOLUȚII practice și eficiente trebuie puse laolaltă cu ALTE IDEI, amestecate, discutate, criticate, combinate, refăcute etc etc etc până când rezultă ceva bun și util pentru țară. Ideile trebuie dezbătute până când rezultă răspunsuri și mai apropiate de adevăr, de situația reală, până când apare cea mai bună cale de urmat în rezolvarea problemei, cale de urmat ce va fi, bineînțeles, îmbunătățită continuu pe parcurs.

De ce să cădem în capcana de a crede că noi știm ce e cel mai bine? Chiar suntem cei mai șmecheri din parcare? E creierul nostru mai „șmecher”, de unul singur, decât MAI MULTE CREIERE LA UN LOC? Noi nu avem la dispoziție pentru a găsi „răspunsul” decât grămada de informații pe care le deținem, educația primită în viață, experiența de viață și inteligența (de toate felurile). Însă dacă sunt 10 oameni care analizează situația și caută soluția, vom avea 10 grămezi de informații, 10 educații primite, 10 experiențe de viață și 10 inteligențe. Dacă sunt 100 de oameni…vom avea 100 de grămezi de informații, 100 de educații primite, 100 experiențe de viață și 100 de inteligențe. Și tot așa… Dar nu e vorba doar de ”cantitate”. Însuși procesul de DEZBATERE naște IDEI NOI, care nu ar putea apărea niciodată dacă oamenii ăia ar gândi singuri, pe cont propriu…

E greu să înțelegem că MAI MULTE CREIERE LA UN LOC sunt MULT MAI EFICIENTE DECÂT MAI PUȚINE CREIERE LA UN LOC și MULT MULT MAI EFICIENTE DECÂT UN SINGUR CREIER?

Uite un exemplu simplu care subliniază că noi nu deținem adevărul absolut și că trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi cea mai bună soluție:

Dacă ar trebui să scrieți pe o hârtie SOLUȚIA pentru problema deșeurilor ne-biodegradabile de pe munți, dealuri, văi etc care persistă în mediu (pentru că sunt din plastic sau alte materiale care nu se degradează), ce ați scrie?

FACEȚI ACEST EXERCIȚIU! Imaginați-vă gunoaiele, pungi de plastic, pet-uri etc împrăștiate prin păduri, pe malurile râurilor, pe munți etc și veniți cu o SOLUȚIE pentru ca ele să dispară de acolo. Aveți la dispoziție resurse financiare și umane suficiente (nu infinite) și vă aflați într-o poziție de conducere din Stat care vă permite să rezolvați problema. Ce măsuri impuneți, ce soluție ați găsit? Scrieți pe o hârtie și pe urmă citiți mai departe:

Dacă luăm poporu’ și îi punem pe toți oamenii, PE RÂND, să vină cu o soluție, cei mai mulți vor veni cu chestii de genul să punem coșuri de gunoi peste tot, să dăm amenzi mai mari, să punem patrule de jandarmi, să facem educație în școli, să plătim mii de oameni să adune toate gunoaiele de pe munți sau să folosim voluntari etc. Alții ar veni cu propuneri mai complexe și combinații între măsurile de mai sus sau și alte măsuri. Câți oameni însă ar veni cu ideea să culegem toate gunoaiele cu ajutorul unei armate de păsări dresate? Păsări care să zboare pe munți și văi, să culeagă și să aducă gunoaiele într-o bază de sortare.Uh?! Poate că acest lucru ar fi posibil, doar că noi nu am bănuit că așa ceva s-ar putea încerca, pentru că AVEM DOAR UN CREIER și NU ȘTIM TOATE INFORMAȚIILE DE PE PLANETĂ! Ia uitați-vă la acest scurt filmuleț:

Detalii despre inteligența ciorilor aici: www.youtube.com/watch?v=cpgCQj-sgqk  și aici:  www.youtube.com/watch?v=hz7WKiC4SpY

Nu zic că asta este soluția pentru gunoaie, nu despre asta vorbim în acest text, ci am vrut doar să subliniez printr-un exemplu simplu și concret faptul că în jurul nostru există INFORMAȚII / IDEI / RĂSPUNSURI / VARIANTE/ SOLUȚII pe care noi NU LE BĂNUIM și pe care le putem identifica și valorifica DOAR DACĂ VOM LUCRA ÎMPREUNĂ.

Până când oamenii de bună credință, patrioți și inteligenți ai României nu vor concluziona ÎMPREUNĂ că nimic nu se mai poate face pentru a elibera România, este total nejustificat și contra-productiv să concluzionăm noi, SINGURI, pe cont propriu, că totul este pierdut… 

Redau și pasajul următor scris în textul cu Iluziile românilor:

Iluzia nr 30: Nimic nu se mai poate face pentru a salva/elibera România – FALS! De ce am crede treaba asta? Doar pentru că nemernicii care ne conduc au reușit să ne distrugă deja atât de mult și să ne creeze impresia că suntem distruși iremediabil? Doar pentru că răul este împrăștiat în toată societatea ca un cancer? Păi și cancerul are LEAC! Iar RĂUL ăsta care căpușează România nu a distrus complet societatea românească. Și nici pe tinerii români inteligenți. Și nici economia românească, amărâtă așa cum e ea. Și nici nu ne-au depopulat total țara de români (încă) și nici nu ne-au rupt în bucăți (încă). România poate renaște destul de rapid DACĂ LA CONDUCERE AJUNG OAMENI DE BUNĂ CREDINȚĂ și INTELIGENȚI.

Românii abia acum încep să înțeleagă ce se petrece în jurul lor. Până acum, în ultimii 23 de ani doar au răbdat buimăciți toate nedreptățile și relele care s-au întâmplat în jurul lor crezând că de vină sunt ”corupții ăștia, trădătorii ăștia de politicieni”. Însă abia ACUM încep să înțeleagă FENOMENUL, să vadă ce se petrece de fapt, să identifice ADEVĂRAȚII VINOVAȚI și mecanismele prin care românii au devenit o colonie, niște sclavi moderni în propria lor țară. Și încep chiar să găsească și să propună SOLUȚII de remediere a situației. NOI SUNTEM ABIA LA ÎNCEPUT DE DRUM ÎN ELIBERAREA ROMÂNIEI! Până acum HABAR N-AVEAM CE-I CU NOI! Abia acum începem să înțelegem și SĂ REACȚIONĂM! Deci, de ce am concluziona ÎNAINTE să înceapă cu adevărat ”lupta”, că totul este pierdut? S-au reunit cei mai luminați, inteligenți și de bună credință români și au concluzionat că NIMIC nu se mai poate face? NU! Atunci de ce am concluziona noi, fiecare în parte (DOAR UN CREIER) că totul este pierdut? Păi pentru că suntem demoralizați și pentru că poate nu vedem (fiecare în parte) LUMINIȚA de la capătul tunelului. ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ EA NU EXISTĂ, ci doar că nu a fost încă identificată și valorificată. Pentru că treburile astea se întâmplă LENT, nu de pe azi pe mâine! În plus, cei care conduc lumea din umbră și patronează inclusiv Sistemul de exploatare din România EXACT ASTA ÎȘI DORESC: să fim demoralizați, să nu ne unim, să nu gândim, să nu credem că se poate o altfel de viață, să ne pierdem speranța, să renunțăm la luptă ÎNCĂ DINAINTE CA LUPTA SĂ ÎNCEAPĂ! Hai să nu le facem pe plac!

Emilian, 17 aprilie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

2 responses to “Solutiile pentru problemele noastre vin din conlucrarea mai multor oameni de buna credinta, patrioti si inteligenti. Daca noi, singuri, nu vedem solutia, nu inseamna ca este totul pierdut! (edu)

    • Cand un partid nationalist/patriot din Romania (al Miscarii Legionare) a ajuns sa stranga prea multe voturi de la populatie, criminalii care conduceau Romania atunci, si o conduc si acum, au desfiintat sistemul electoral si au interzis existenta tuturor partidelor. Nu un partid este solutia. Cunoasterea inamicului REAL cu care ne confruntam este un lucru foarte important de facut inainte de orice miscare concreta.

Spune-ți părerea aici: