Cum ne protejam ochii si urechile. Sfaturi pentru a nu iti pierde vederea si auzul. Cum sa iti pastrezi simturile vii. Exercitii de vedere. Scoate castile din urechi! (s)

Cum ne protejam urechile si ochii. Sfaturi pentru a nu iti pierde vederea si auzul. Cum sa iti pastrezi simturile vii. Exercitii de vedere sfoara regula celor trei 3 zece 10 Scoate castile din urechiDupă ce am înţeles că oamenii au ajuns atât de ignoranţi faţă de lumea din jur, încât îşi ignoră chiar şi propria viaţă şi propria sănătate (vezi textul Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti chiar si fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental ), acum putem să înţelegem mai uşor de ce atât de mulţi oameni ignoră propriile comportamente care le distrug sănătatea şi şansele de a avea o viaţă lungă şi sănătoasă, fără boli. Mă voi opri astăzi asupra problemelor legate de OCHI şi URECHI, adică văz şi auz, asupra comportamentelor greşite pe care oamenii le au, prin care îşi distrug aceste simţuri, şi ce putem face pentru a ne păstra un văz şi un auz eficiente – câteva sfaturi practice. Detalii în continuare:

Pentru cei care încă nu ştiu (merită remenţionat şi aici), medicina “clasică”, aşa cum o ştim cu toţii şi cum o vedem în spitalele din România şi din Occident, ESTE ÎN GENERAL O MARE ŢEAPĂ. Pe scurt, din următoarele motive:

1. Există un cerc vicios: Companiile farmaceutice sunt interesate să facă un PROFIT cât mai mare din medicamentele pe care le produc şi comercializează (fine-ar capitalismul axat pe profit să ne fie!). Industria medicală este în strânsă legătură cu industria farmaceutică (a medicamentelor). Industria farmaceutică este în strânsă legătură cu şcolile de medicină şi cu profesorii care predau acolo; studenţii, profesorii, doctorii şi viitori doctori sunt EDUCAŢI (majoritatea prin sistemul de educaţie, alţii prin mită ascunsă, alţii prin propagandă şi manipulare etc) să creadă sau să promoveze ideea că tratarea bolilor trebuie să se facă prin MEDICAMENTE din industria farmaceutică. De fapt asta este doar o mare afacere pentru nişte mari producători de medicamente (desigur, slugi ale celor care conduc lumea din umbră).

2. Aşa zisele “tratamente” şi medicamentele pe care doctorii le prescriu ţintesc de regulă SIMPTOMELE bolii / afecţiunii / problemei pe care o avem, nu acţionează NICIDECUM asupra CAUZELOR REALE care au dus la apariţia bolilor şi nu se referă aproape niciodată la PREVENIREA bolii pe viitor. Pur şi simplu medicamentele tratează simptomele, de fiecare dată când ele apar şi reapar şi reapar şi reapar şi reapar.

3. Reapariţia simptomelor este AVANTAJOASĂ DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR PENTRU COMPANIILE FARMACEUTICE, PENTRU CĂ ELE FAC O GRĂMADĂ DE BANI DIN ACESTE FALSE “TRATAMENTE” CU MEDICAMENTE.

4. NU SE DOREŞTE VINDECAREA ŞI ÎNSĂNĂTOŞIREA REALĂ A PACIENTULUI, CI DOAR ÎMBOGĂŢIREA PE SPINAREA PACIENŢILOR ŞI A BUGETELOR NAŢIONALE CARE SUPORTĂ SISTEMUL DE SĂNĂTATE.

5. În prezent, oricât de dur şi inuman ar fi asta, UN OM BOLNAV A AJUNS MAI PROFITABIL DECÂT UN OM SĂNĂTOS. Desigur, pentru companiile farmaceutice! Statul în schimb pierde la greu din faza asta, însă când statul este corupt, acest lucru se întâmplă – bolnavii sunt lăsaţi să fie bolnavi din nou şi din nou şi din nou, fără să fie ajutaţi să scape de adevăratele cauze ale bolilor lor, pentru că pur şi simplu e mai profitabil să îi îndopi cu medicamente pentru simptome decât să îi vindeci cu adevărat. E dur, dar asta e realitatea… Cine nu crede, să mai citească!

Mai multe despre chestiile astea găsiţi şi în prezentarea doctorului Blaylock de aici: Prezentare interviu Dr Russell Blaylock – neurochirurg si nutritionist care vorbeste despre medicina clasica ineficienta, protejarea creierului, preventie si tratare boli degenerative, Alzheimer, Parkinson, dementa, pierderea memoriei (s49)

În mod normal, oamenii ar trebui să fie educaţi în privinţa propriei sănătăţi, fie în şcoli, fie prin activităţi – campanii – cursuri gratuite etc puse la dispoziţie prin sistemul medical sau de ONGuri. Dar… pentru că avem conducători corupţi în fruntea statelor (nu doar în România), ADEVĂRATA EDUCAŢIE DESPRE LUMEA ÎNCONJURĂTOARE (INCLUSIV DESPRE CE ÎNSEAMNĂ O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ), LIPSEŞTE CU DESĂVÂRŞIRE. Din păcate toată treaba este premeditată – nu se doreşte ca oamenii să fie educaţi, sănătoşi mental şi fizic, conştienţi şi stăpâni pe vieţile lor, PENTRU CĂ AR DEVENI O POSIBLĂ AMENINŢARE PENTRU CEI CARE CONDUC LUMEA ŞI CARE ÎI ŢIN PE POST DE SCLAVI. Se doreşte ca omul să fie cât mai îndobitocit şi distrus mental. Despre distrugerea mentală găsiţi câte ceva AICI.

Dacă nu am fi conduşi de nişte oameni care îşi urmăresc DOAR PROPRIUL INTERES şi INTERESUL GRUPULUI PE CARE ÎL SERVESC, am afla de UNDEVA (nu contează dacă din sistemul de educatie, din cel medical, de la ONGuri sau chiar din mass media – important e să aflăm!), am afla despre CE ÎNSEAMNĂ O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ. Ei, pentru că nimeni nu ne învaţă asta, am sintetizat eu, aşa, după cunoştinţele mele sumare de până acum, cam care ar fi elementele de care depinde sănătatea omului. Primul şi cel mai important element este SĂ NE PESE DE PROPRIA SĂNĂTATE. Aici cei mai mulţi români EŞUEAZĂ. Pur şi simplu nu le pasă. Se vede din propriul comportament de zi cu zi. Pentru celelalte elemente relevante pentru sănătate şi pentru cei cărora le pasă, vă recomand citirea textului următor:

Viata sanatoasa partea 1 – De ce depinde sanatatea organismului uman. Odihna, alimentatie, stres, miscare, poluare etc (s42)

Acum, revenind la ochi şi urechi: aceste două simţuri – AUZ şi VĂZ sunt cam cele mai importante simţuri pe care le avem ca fiinţe biologice pentru a ne descurca pe această Planetă. Şi noi, ca fiinţe biologice, am putea să trăim bine mersi peste 100 de ani, sănătoşi şi lucizi mental, dacă am ţine cont de lucrurile însirate la textul menţionat mai sus. Acum, ţinând cont că putem să trăim atât de mulţi ani (şi în mod normal ar fi şi să ne dorim asta…), NU E LOGIC SĂ NE PESE DE CELE MAI IMPORTANTE SIMŢURI ALE ORGANISMULUI NOSTRU? NU E NORMAL, LOGIC ŞI DE BUN SIMŢ SĂ AVEM GRIJĂ DE AUZ ŞI DE VĂZ? Ba da, e normal! Şi ar trebui să ne pese foarte mult de aceste simţuri, pentru că deteriorarea lor ne va afectea inevitabil, într-un mod negativ, VIAŢA şi BUNĂSTAREA VIEŢII NOASTRE ŞI A FAMILIEI NOASTRE! Din păcate însă, pentru că oamenii sunt distruşi mental (bineînţeles că nu toţi), ei nu mai gândesc pe termen lung.

Cei mai mulţi dintre români gândesc pe termen scurt, foarte scurt, sau nu gândesc deloc şi trăiesc viaţa din inerţie: dorm, mă trezesc, mananc, merg la serviciu, iau un salariu de mizerie, mănânc otrava din supermarket, mă căsătoresc, fac copii pe care nu ştiu cum îi cresc şi nici să-i educ, dar nici nu-mi fac probleme legat de chestia asta, le dau şi lor otravă să mănânce, fac sex, mă uit la fotbal, mă duc la shoping, mă relaxez (droghez) la TV şi filme, ascult muzică non stop, mă duc o dată pe an într-un concediu amărât unde fac economie, sunt veşnic obosit, stresat, n-am timp pentru altceva în afara supravieţuirii de pe o zi pe alta, ma culc la loc, mă trezesc şi o iau iar de la capăt până ajung la mult dorita pensie de mizerie, moment în care începe mult aşteptata perioadă de maximă râncezire şi plictiseală, aştept să mor şi mor.

Din cauza faptului că oamenii nu gândesc pe termen lung în privinţa propriei lor vieţi (chestie despre care am vorbit mai pe larg aici: Cum sa te ajuti PE TINE din viitor. Gandirea pe termen scurt si lung. Binele din prezent si binele din viitor ), oamenii nu sunt conştienţi nici legat de protejarea propriului AUZ şi propriului VĂZ.

Şi vedem (sau cel puţin eu văd) o grămadă de oameni care îşi distrug zi de zi atât ochii cât şi urechile.

Legat de auz si văz mi se pare important în primul rând SĂ NE PESE să ne menţinem ochii şi urechile într-o stare de sănătate şi eficienţă CÂT MAI BUNĂ! Apoi… ca să putem să ne menţinem simţurile vii, trebuie să ştim CE LE AFECTEAZĂ în mod negativ şi cum le putem ajuta.

I. VĂZUL

1. Văzul este foarte important! (în cazul în care nu era clar deja)

2. DISTRUGEREA VĂZULUI NU ARE LOC BRUSC, CI CÂTE PUŢIN ÎN FIECARE ZI, CU FIECARE COMPORTAMENT GREŞIT PE CARE ÎL AVEM!

3. Văzul este afectat de privitul pentru prea mult timp la anumite chestii aflate la o anumită distanţă. Dacă te uiţi concentrat la ceva pentru prea mult timp strici ochii. Dacă ţii focusul fixat pe ceva prea apropiat pentru prea mult timp strici ochii. Pe scurt – PRIVITUL PENTRU PREA MULT TIMP LA ECRANE DE CALCULATOR, LAPTOP, TELEVIZOR, TABLETĂ, TELEFON MOBIL, SMARTPHONE, CĂRŢI, ZIARE, REVISTE, sau la ALTE CHESTII care ne forţează să ţinem focus cu ochii la o singură distanţă (de exemplu meserii precum bijutier, ceasornicar etc), toate acestea DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII OCHILOR!!!

4. Văzul este afectat dacă ochii sunt folosiţi (indiferent cum) pentru PREA MULT TIMP PE ZI. Dacă ai dormit doar 3 ore pe noapte şi restul de 21 de ore din acea zi vei ţine ochii deschişi şi îi vei folosi, inevitabil te vor durea şi ÎI VEI MAI DISTRUGE UN PIC. Dacă ai momente în care nu ai nevoie să ţii ochii deschişi (nu ai nevoie de ei) şi îi poţi închide pentru a-i relaxa, ÎNCHIDE-I ! (de exemplu în deplasările cu mijloacele de transport în comun – în autobuz, troleibuz, tramvai, metrou, tren, microbuz, autocar, maxi taxi, taxi şi chiar în maşina personală atunci când nu conduci tu). Sau, mai poţi face pauze în activitatea zilnică în care să relaxezi ochii măcar câte un sfert de oră.

5. Văzul este afectat de stresarea ochilor. Stresarea ochilor are loc prin chestiile menţionate mai sus şi prin alte comportamente pe care trebuie să le descoperim singuri la noi. Atunci când ochii vă ustură, vă dor, vă irită etc, acela e un mod prin care organismul vă spune că faceţi ceva greşit. NU mai faceţi chestia aia şi salvaţi-vă ochii de la distrugere.

6. Atunci când ochii nu mai funcţionează perfect, medicina clasică criminală ne învaţă că singura soluţie sunt ochelarii şi/sau operaţia – metode prin care companiile farmaceutice şi industria medicală fac IAR o grămadă de bani pe seama pacienţilor. În realitate, cele mai întâlnite probleme de vedere (astigmatism, miopie, hipermetropie etc) (mai ales cu puţine dioptrii) SE REZOLVĂ PRIN EXERCIŢII DE VEDERE. Detalii mai jos.

SOLUŢII OCHI:

Legat de această problemă există, pe lângă lucrurile spuse mai sus, şi un alt mic ajutor: “REGULA CELOR TREI 10”, pe care am aflat-o de la Dr. Cristian Cârstoiu despre care vom vorbi mai jos. Regula este următoarea: atunci când lucrezi la calculator, sau te uiti la tv sau ţii ochii ficşi (faci focus) pe ceva aflat la o anumită distanţă (destul de redusă) şi te uiţi timp de mult timp (deci rişti să-ţi distrugi ochii), atunci, O DATĂ LA 10 MINUTE, TIMP DE 10 SECUNDE, PRIVEŞTE PE FEREASTRĂ (SAU UNDEVA DEPARTE) LA UN OBIECT AFLAT LA CEL PUŢIN 10 METRI DISTANŢĂ. Acest lucru te va ajuta să-ţi revigorezi ochii şi să îi forţezi să mai facă focus şi pe altceva, la depărtare (pentru a nu dezvolta probleme de vedere la distanţă). 

Altă chestie pe care o puteţi face este Palming-ul – frecaţi palmele puternic între ele până frig, închideţi ochii şi aşezaţi pernuţele palmelor (baza celor 4 degete lungi) (fierbinţi) pe pleoapele ochilor închişi. Ţineţi acolo fără să apăsaţi, dar cu un contact ferm (să se facă trecerea de căldură) vreo 4-5 min. Preferabil să creaţi întuneric perfect pentru ochi în aceste minute. La sfârşit veţi avea ochii mai odihniţi. Prin acest exerciţiu pot dispărea durerile de ochi de la stresarea lor prin suprasolicitare la calculator sau etc. – mai căutaţi detalii despre chestia asta pe net.

Un alt exerciţiu este Stretching-ul pentru ochi – când aveţi ochii obosiţi, vă dor etc, pur şi simplu strângeţi puternic din ei vreo 10 secunde. În acest mod se vor iriga cu sânge şi vă veţi energiza văzul – testaţi mai întâi câteva secunde, vedeţi cum vă simţiţi – mai căutaţi detalii despre chestia asta pe net.

Am lăsat o chestie de bază pentru sfârşit – Exerciţiile de vedere – gimnastică pentru ochi. Treaba stă în felul următor: cele mai întâlnite probleme de vedere se pot rezolva prin exerciţii speciale de vedere. Cei care au astigmatism, hipermetropie, miopie etc, NU va puneţi ochelari până nu încercaţi să vă “îndreptaţi” vederea prin exerciţii. Am aflat de treburile astea de la dr. Cristian Cârstoiu, care a ţinut anii trecuţi (nu ştiu dacă mai ţine şi în prezent – ÎNTREBAŢI!) cursuri speciale pentru repararea vederii şi eliminarea ochelarilor/lentilelor de contact. Ştiu pe cineva care a fost la curs, dar care nu s-a ţinut de exerciţii, deşi necesitau doar câte un sfert de oră, de 4 ori pe zi. Asta e, aşa se întâmplă când alte lucruri sunt mai importante decât propria sănătate… Site-ul cu detalii al lui dr. Cristian Cârstoiu este următorul: www.faraochelari.ro.

Iată un scurt filmuleţ de prezentare:

………………………………………………………………………….

Iată şi un exerciţiu cu sfoara şi alte detalii:

……………………………………………………………………………

Cristian Cârstoiu are si alte filmuleţe pe youtube.

Menţiune: Emilian şi blogul Ce-i cu noi? nu au nicio legătură materială – amicală – contractuală – bla bla cu dr. Cristian Cârstoiu. Promovez aceste exerciţii pentru că şi eu le-aş încerca personal dacă aş avea probleme de vedere.

II. AUZ

Auzul este distrus câte un pic câte un pic prin comportamente nocive care suprasolicită în special timpanul urechii şi urechea internă:  muzică prea tare şi pentru prea mult timp pe zi la căşti, ascultat muzică la maxim în general, televizor dat prea tare, zgomotele oraşului, zgomotele puternice de pe şantiere sau de la locul de muncă, zgomotul puternic şi continuu de pe stadioane, de la concerte în aer liber (sau în interior), muzica la volum exagerat din CLUBURI etc etc etc. Toate acestea sunt surse de distrugere a urechii şi auzului – puţin câte puţin, până când de la o anumită vârstă începeţi să aveţi probleme de auz. Nu o spun doar eu, ci o spun şi doctorii (asta pt cei care au încredere orbească în doctori şi în nimeni altcineva). Şi nici nu e nevoie să o spună cineva. E pur şi simplu logic că suprasolicitarea timpanului duce la distrugerea lui în timp.

Uite şi un filmuleţ explicativ în engleză:

………………………………………………………………………………………

SOLUŢII AUZ:

1. REDUCEREA EXPUNERII LA ZGOMOT/SUNETE PREA PUTERNICE PENTRU PREA MULT TIMP (situaţiile prezentate mai sus) (evitarea suprasolicitării urechilor)

2. REDUCEREA VOLUMULUI la muzica ascultată – mp3, telefon mobil, PC, laptop, tabletă, căşti, boxe etc şi reducerea timpului de ascultat muzică.

3. CĂŞTI DE PROTECŢIE ANTI-ZGOMOT (pe şantiere, la concerte, pe stadion). De exemplu, de genul ăsta (earmuffs sau safety headphones – căşti de protecţie anti zgomot):

ear muffs casti protectie anti zgomot urechi safety headphones Cum ne protejam urechile si ochii. Sfaturi pentru a nu iti pierde vederea si auzul. Cum sa iti pastrezi simturile vii. Exercitii de vedere

Cum ne protejam urechile si ochii. Sfaturi pentru a nu iti pierde vederea si auzul. Cum sa iti pastrezi simturile vii. protejarea auzului casti doape urechi muzica zgomot prea tare club santier

4. Vată în urechi sau DOAPE speciale de urechi atunci când vă expuneţi unor sunete prea puternice (la concerte, în cluburi, pe stadioane etc):

PROTEJAŢI-VĂ MĂCAR COPIII DACĂ DE SĂNĂTATEA VOASTRĂ NU VĂ PASĂ!!!

Legat de cum foarte mulţi tineri ascultă non stop şi peste tot muzică la căşti (o realitate care poate fi văzută zilnic în metroul bucureştean), recomand acest articol foarte bun, de Simona Catrina, de la Adevărul (Răcniţi, suntem o ţară de surzi!):

http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/racniti-tara-surzi-1_51702821053c7dd83f214672/index.html

poze imagini foto metrou bucuresti tineri oameni care asculta muzica la casti in timp ce butoneaza la telefon mobil tableta smartphone distrugere sanatate ochi urechi pierdere timp creier 1poze imagini foto metrou bucuresti tineri oameni care asculta muzica la casti in timp ce butoneaza la telefon mobil tableta smartphone distrugere sanatate ochi urechi pierdere timp creier 2Am văzut un băiat odată cu șapca trasă pe ochi traversând strada ilegal cu capul plecat în jos, fără să se uite stânga-dreapta și cu căști în urechi…

………………………………………………………………………………………………..

Dar căştile nu sunt tot timpul rele. Există o excepție: căștile te pot scăpa de cancer, dacă le foloseşti pentru a vorbi la telefon prin sistem handsfree. Detalii aici: Castile de telefon hands free ne protejeaza de cancer. NU mai tineti telefonul la ureche cand vorbiti la el! Sfaturi pentru convorbirile la mobil (s)

Citiţi şi chestia asta:

Cum sa te ajuti PE TINE din viitor. Gandirea pe termen scurt si lung. Binele din prezent si binele din viitor (edu18)

Cea mai mare problemă a omenirii

Emilian, 11 dec 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Cum ne protejam ochii si urechile. Sfaturi pentru a nu iti pierde vederea si auzul. Cum sa iti pastrezi simturile vii. Exercitii de vedere. Scoate castile din urechi! (s)

  1. Interesant exercițiul cu sfoara şi sfaturile.
    Am o interesantă pentru mine întrebare fiind octogenar.
    Există un fenomen de întârziere a observării unui obiect cătat cu privire la apariția (observarea) obiectului căutat cu întârziere. Din cauză de etate, oboseală., etc. MULŢUMESC ANTICIPAT PENTRU EVENTUALUL RĂSPUNS. –

    • COMPLETARE
      obiectului căutat “FIIND VĂZUT CU O MIC ÎNTÂRZIERE” cu întârziere. Din cauză de etate, oboseală., etc. MULŢUMESC ANTICIPAT PENTRU EVENTUALUL RĂSPUNS. –

    • Nu stiu ce sa va raspund sau daca exista exercitii pentru a reduce acea intarziere in focalizarea obiectului la varste mai inaintate. Nu renuntati sa cautati. Internetul e mare. Va doresc sanatate si ani multi cu folos celor din jur! Incercati si exercitiul “palming” de energizare periodica a ochilor. Si daca sunteti obosit – dormiti. Asigurati-va ca dormiti intre 22-02 noaptea cel putin.

Spune-ți părerea aici: