Prezentare interviu Dr Russell Blaylock – neurochirurg si nutritionist care vorbeste despre medicina clasica ineficienta, protejarea creierului, preventie si tratare boli degenerative, Alzheimer, Parkinson, dementa, pierderea memoriei (s49)

Prezentare interviu Dr Russell Blaylock - neurochirurg si nutritionist care vorbeste despre medicina clasica ineficienta, protejarea creierului, preventie si tratare boli degenerative, AlzheimerDoctorul Russell Blaylock este un neurochirurg şi un nutriţionist ai cărui părinţi au murit amândoi de boala Parkinson, fapt care l-a făcut să-şi dedice viaţa şi cariera în căutarea CAUZELOR ascunse legate de pierderea de memorie, boala Alzheimer, demenţă, Parkinson, şi alte probleme neurodegenerative. Acesta are un Brain Protection Kit (nişte broşuri, rapoarte scrise de el) unde prezintă descoperirile făcute şi toate detaliile necesare, dar are şi o prezentare de 30 de minute în care vorbeşte despre medicina clasică şi ineficienţa ei, cauzele apariţiei bolilor, prevenirea lor etc.

Prezentarea poate fi găsită la acest link (în engleză). http://w3.newsmax.com/blaylock/video_brain_alz.cfm?promo_code=1394B-1

Eu am găsit-o şi pe youtube, este filmuleţul în engleză de mai jos, din care puteţi afla despre:

– 5 semne că puteţi dezvolta Alzheimer sau altă boală a creierului;

– strategii simple şi terapii naturale pentru a preveni, trata şi elimina pierderile de memorie, boala Alzheimer, Parkinson şi alte boli ale creierului;

– de ce toată lumea trecută de 40 de ani trebuie să fie foarte atentă cu privire la aceste lucruri;

– cum să eviţi sau să neutralizezi principalii declanşatori ai inflamării creierului;

– lucruri din propria casă despre care s-a descoperit că provoacă Parkinson şi Alzheimer;

– cum exerciţiile în exces îţi pot dăuna creierului etc.

Redau în continuare principalele concluzii ale prezentării sale, traduse în română:

Bolile neurodegenerative care erau văzute la oamenii de 70-80 de ani apar acum la cei de 50-60 şi uneor chiar şi de la 30-40 de ani. Doctorii confundă de multe ori primele stagii ale bolii Alzeimer, demenţei sau bolii Parkinson cu semne ale unei “îmbătrâniri normale”.

Bolile neurodegenerative pot fi prevenite, tratate şi de multe ori eliminate (dacă deja s-au instalat)

Pierderea memoriei, Alzheimer, demenţă, Parkinson NU APAR OBLIGATORIU odată cu înaintarea în vârstă!

Urmează să aflaţi lucruri simple pe care le puteţi face pentru a vă proteja creierul, memoria şi viaţa.

Studiile pe care le-a făcut în cariera sa de 24 de ani de neurochirurg şi nutriţionist l-au ajutat să descopere cum pot fi prevenite şi TRATATE bolile de creier.

Majoritatea oamenilor au probleme cu creierul – distrugere cerebrală (brain damage) şi nu află până când e prea târziu. Acest lucru are legătură cu hrana de proastă calitate, ingrediente nocive în mâncărurile obişnuite, toxine în mediu şi în produsele din casă.

Vestea bună este că distrugerea cerebrală poate fi, în multe cazuri “reparată”, şi progresia ei în timp poate fi stopată.

Tratamentele medicale convenţionale, ale medicinii clasice, pe care am le-am aplicat ca DOCTOR pe părinţii mei bolnavi de Parkinson NU AU FUNCŢIONAT. Nici ultimele descoperiri în domeniul medicamentelor pentru Parkinson, la care am avut acces şi pe care le-am folosit, NU AU FUNCŢIONAT!

Dupa ce am vazut cum medicina clasică A DAT GREŞ, am descoperit câteva terapii naturale promiţătoare.

Mi-am dedicat întreaga viaţă să văd care sunt adevăratele cauze şi cum pot fi remediate. M-a interesat să găsesc soluţii naturale sănătoase şi eficiente. M-am interesat în special de efecte precum: pierderea memoriei, Alzheimer, demenţă, boala Lou Gehrig (ALS), Parkinson şi alte boli neurodegenerative.

Vă voi prezenta schimbări minore ce pot fi făcute în stilul de viaţă şi terapii naturale care pot fi aplicate foarte uşor pentru a preveni, trata şi chiar elimina multe din problemele menţionate deja.

Te poţi păstra lucid, îţi poţi îmbunătăţi/recăpăta memoria şi chiar, uneori se pot repara distrugerile cerebrale ce au avut loc.

Iată de ce medicina convenţională este un eşec:

Medicina convenţională (în cea mai mare parte a ei) NU se îndreaptă către cauzele primare ale bolilor şi nici nu oferă un leac/un tratament real. Sistemul medical actual este bazat în special pe terapia pe baza medicamentelor. Companiile farmaceutice au deţinut controlul asupra sistemului de educaţie medicală încă de la începutul secolului 20. În şcolile americane de medicină, doctorii sunt învăţaţi să diagnostice bolile … şi apoi să se hotărască ce medicamente să prescrie pentru a trata SIMPTOMELE acelor boli (NU CAUZELE!). Vreau să fiu foarte clar: TERAPIA (“TRATAMENTUL”) CU MEDICAMENTE ŢINTEŞTE DOAR SIMPTOMELE BOLII! Nu are legătură cu prevenirea bolilor sau cu oferirea unui leac, unui tratament real al bolii. Un alt motiv pentru care medicina conveţională a eşuat este faptul că pe baza unui tratament real SE FAC PUŢINI BANI (de către companiile farmaceutice) ÎN TIMP CE se fac O GRĂMADĂ DE BANI din “tratamente” pe bază de medicamente care trebuie urmate de pacient tot restul vieţii!

Dacă doctorii i-ar învăţa pe pacienţi cum să prevină bolile şi cum să stea sănătoşi, o industrie medicală de 100 de miliarde de dolari anual ar fi redusă la a trata doar boli foarte rare şi accidente.

Majoritatea oamenilor nici măcar nu realizează că industria medicală este o afacere bazată pe profit. Iar cele mai mari profituri se fac pe baza tratamentelor (adică pe baza medicamentelor vândute şi administrate pacienţilor) care trebuie luate pe termen lung, pe luni, ani de zile şi chiar pentru tot restul vieţii.

Nu ar fi mai simplu să găsim mai întâi CAUZA acestor boli şi apoi să ne ferim de ea pentru a nu ne mai îmbolnăvi? Şi nu ar fi mai uşor să stopăm efectele şi să reparăm daunele în loc să încercăm să le menţinem la un nivel acceptabil prin medicamente?

Detalii despre toate acestea se găsesc în raportul pe care îl scot lunar – Blaylock wellness report, unde vorbesc şi despre alte mari boli: artrită, astm, alergii, cancer, diabet, depresie, probleme gastrointestinale, boli de inimă şi infarcturi, infecţii, obezitate – raport care ajunge la zeci de mii de americani şi canadieni.

Este clar că oamenii au început să caute soluţii privind prevenţia şi vindecarea completă, NU vor şi mai multe medicamente.

Rezultatele cercetărilor făcute sunt ignorate de mass media şi chiar şi de doctori.

Cauze şi soluţii pentru problemele neurodegenerative

Pierderea memoriei, Alzheimer, demenţă, Parkinson apar în principal din două mari cauze: INFLAMARE (a creierului) şi EXCITOTOXICITATE – ambele fiind în strânsă legătură una cu cealaltă, ambele generând radicali liberi periculoşi. Dacă ţii sub control aceste 2 lucruri îţi reduci semnificativ riscul de a face boli ale creierului. Medicina clasică susţine că nu cunoaşte cauza acestor boli şi susţine că nu există niciun tratament pentru ele. Acest lucru se întâmplă pentru că IGNORĂ REZULTATELE DIN CERCETARE în favoarea “tratamentelor” pe bază de medicamente.

Există anumiţi declanşatori pentru inflamarea creierului şi generarea radicalilor liberi, iar odată ce îi cunoşti, îi poţi evita şi neutraliza.

…explicaţii cum funcţionează creierul…

Radicalii liberi afectează producerea şi reînnoirea celulelor până la blocarea acestui proces. (detalii în prezentare)

Corpul uman luptă contra radicalilor liberi prin antioxidanţi, dar, această apărare slăbeşte odata cu vârsta şi prin expunerea la declanşatori. Apărarea prin antioxidanţi poate fi chiar suprimată 100%. Multe toxine din mediul în care trăim afectează acest sistem de apărare.

Bolile neurodegenerative apar atunci când radicalii liberi ating un anumit nivel. Acel nivel apărea pe vremuri, în funcţie de nivelul de expunere la declanşatori, în jurul vârstei de 70-80 de ani. ACUM, în prezent, bolile apar la 50-60 de ani, ŞI CHIAR, în unele cazuri, LA 30-40 DE ANI!  Vârsta medie la care apare Parkinson ÎN PREZENT este 57 de ani!

De multe ori cazuri uşoare de Alzheimer şi Parkinson sunt greşit confundate cu “pierderi normale ale memoriei cauzate de îmbătrânire”.

Declanşatorii sunt: fertilizatorii chimici, pestididele; chimicalele şi ingredientele periculoase din hrană şi băuturi; uleiuri omega 6 (uleiurile obişnuire – floarea soarelui etc); metale toxice din aer, apă şi diferite produse pe care le consumăm; zahărul şi îndulcitorii (înlocuitorii de zahăr); vaccinurile, inclusiv cel pentru răceală şi gripă; excitotoxinele; deficienţe nutriţionale; dezechilibre hormonale; lipsa de mişcare şi (surprinzător) PREA MULTE exerciţii fizice.

Parkinson este declanşat de infecţii, traume, obezitate, ingerarea chimicalelor toxice din mâncarea procesată, expunerea la metale toxice, pesticide şi erbicide etc.

Unii oameni sunt mai sensibili la toxinele – declanşatori decât alţii, dar chiar şi expuneri la o cantitate mică (sub-toxică) la aceste elemente, dar expuneri repetate, vor declanşa bolile.

Femierii care îşi stropesc cu pesticide culturile au incidenţa mai mare de Parkinson decât întreaga populaţie de oameni.

Cum faci să eviţi pesticidele?

Cumpără produse organice certificate, spălaţi bine fructele şi legumele cumpărate (chiar dacă sunt organice). Există, de asemenea, anumite suplimente naturale care îşi curăţă corpul de aceste toxine, dar şi antioxidanţi care să lupte cu radicalii liberi. Unul foarte important este glutationul, ce are un rol foarte mare în apărarea celulelor cerebrale.

Prezentare interviu Dr Russell Blaylock - neurochirurg si nutritionist care vorbeste despre medicina clasica ineficienta, protejarea creierului, preventie si tratare boli degenerative Parkinson glutation

Un prim pas pentru a ajuta producerea de glutation este EVITAREA MONOGLUTAMATULUI DE SODIU (MSG) care se găseşte în cele mai multe mâncăruri procesate, băuturi răcoritoare, supe la plic etc etc etc. Cea mai sigură cale este să mănânci hrană proaspătă, neprocesată, în forma ei naturală, decât să mănânci chestii procesate şi ambalate frumos. Citeşte TOT TIMPUL etichetele alimentelor cumpărate şi EVITĂ monoglutamatul de sodiu!

MSG cauzează şi dureri de cap.

Producătorii de mâncare procesată în care adaugă MSG au modificat denumirea acestuia pentru a nu mai putea fi descoperit aşa uşor de populaţie (denumirile lui pot fi găsite în articolul în engleză de la sfârşitul acestui text).

Odată cu îmbătrânirea, se observă la majoritatea oamenilor un nivel scăzut de glutation, fapt care duce într-un final la probleme cerebrale. Vestea bună este că nivelul de glutation poate fi ridicat – dacă ai acces la un doctor ce practică medicină integrativă, se pot face perfuzii intravenoase cu nutrienţi care susţin sistemul imunitar, inclusiv glutation. Un alt mod de a-i creşte nivelul din corp este să iei un anumit supliment care forţează corpul să-şi producă mai mult glutation. Acest supliment (şi dozele în care trebuie luat) este prezentat în The Brain Protection Kit.

Alt lucru care poate fi făcut pentru a proteja creierul este să blochezi excitotoxinele care produc inflamarea celulelor creierului şi generează radicali liberi nocivi. Excitotoxinele care afectează celulele cerebrale sunt chiar substanţele folosite în alimentele procesate pentru a le da un gust mai bun. MSG este unul dintre aceste substanţe, ASPARTAMUL este alta. Excitotoxinele pot fi produse şi de propriul corp. Cauze:  “a poor diet” – o dietă sărăcăcioasă; mercur, plumb, cadmiu, aluminiu – chiar şi în concentraţii mici, metale preluate din mâncare pe bază de peşte – ton, rechin, peşte spadă etc, din apa băută, din aerul respirat, din produse aflate şi folosite în gospodărie, precum antiperspiranţi cu aluminiu sau cuptoare de aluminiu etc; apa fluorizată sau pasta de dinţi cu fluor va creşte nivelul de absorbţie a aluminului; mercurul se găseşte şi în plombele dentare mai vechi – scoateţi aceste plombe dentare dacă încă le aveţi! evitaţi vaccinurile, mai ales pe cel anti-răceală sau gripă, care conţine mercur; vaccinurile sunt şi o sursă de aluminiu toxic pentru creier etc.

Industria medicală a convins oamenii că au nevoie de vaccin împotriva răcelii şi gripei. Doctorii continuă şi ei aceast propagandă pentru că asta au învăţat în şcolile medicale (care sunt sponsorizate de companiile farmaceutice)

Ideea că ai nevoie de vaccinuri împotriva răcelii este doar o exagerare ce ţine de marketing. Vaccinurile anuale împotriva răcelii aduc companiilor farmaceutice profituri de sute de milioane de dolari în fiecare an.

Căutaţi un doctor care aplică medicină integrativă (holistă) şi faceţi o detoxifiere de metale grele. În Brain Protection Kit sunt sfaturi despre cum să scapi de mercurul şi metalele grele din creier pe cont propriu, utilizând 5 suplimente (unul dintre ele este un amestec special de magneziu, care creşte rata absorţiei şi creşte producţie de glutation).

Cei care au făcut periodic vaccin împotriva răcelii şi gripei trebuie să înceapă cât mai repede procesul de detoxifiere. Ei au şanse mai mari de a face boli ale creierului.

Uleiurile omega 6 produc inflamarea creierului, ele fiind folosite pe scară largă în industria alimentară, în restaurante, la gătit acasă, la salate etc. Iată uleiurile care trebuie evitate: ulei din boabe de soia, floarea soarelui, canola, şofrănel, porumb, alune.

În Brain Protection Kit sunt prezentate cele 2 uleiuri care pot fi folosite fără probleme la gătit şi salate şi care sunt şi gustoase.

Redu consumul de uleiuri Omega 6, CREŞTE CONSUMUL DE ULEIURI OMEGA 3 (inclusiv prin suplimente omega 3 pure, fără alte chimicale). Un vârf de linguriţă de ulei omega 3 pe zi îţi va reduce inflamarea celulelor cerebrale şi va neutraliza excitotoxinele. Omega 3 e bună şi pentru boli de inimă, artrită şi tonifierea generală a organismului. Omega 3 e bun mai ales în prevenţia Alzheimer.

Un al lucru foarte bun pe care îl poţi face împotriva bolilor de creier şi pentru o sănătate generală crescută este să eviţi consumul de zahăr, grăsimi şi carbohidraţi cu un indice glicemic ridicat (pâine albă, orez alb, cartofi albi, paste, prăjituri, biscuiţi, cipsuri etc). Atenţie: poţi avea grăsimi nocive în sânge şi fără să fii gras! Nu înlocui zahărul cu îndulcitori precum aspartam! Foloseşte înlocuitori naturali pentru zahăr, precum Stevia.

Concluzie: trebuie redusă inflamarea celulelor cerebrale şi neutralizate excitotoxinele care generează readicali liberi şi distrug creierul, prin creşterea nivelului de antioxidanţi (în special glutation), detoxificarea creierului de metale grele şi toate celelalte chestii explicate deja mai sus.

Câteva vitamine şi suplimente care ajută: N-Acetyl-L-Cysteine, extract de afine, melatonină, curcumină şi “quercetin”, vitamina D, vitamina B12. Nu orice vitamină D sau B12 este bună. Contează şi doza – detalii în Kit-ul lui. Majoritatea oamenilor au doar 10% din necesarul de vitamina D, care e bună şi anti-cancer (menţiune Ce-i cu noi?: e a doua sursă din care aud asta, detalii pe tratamenteanticancer.wordpress.com, vitamina D se obţine din statul la soare juma de oră pe zi).

Dacă aţi auzit pe undeva că Vitamina D ar fi toxică sau ar produce cancer – asta este doar propaganda industriei farmaceutice! Ei nu vor ca tu să ştii că o vitamină foarte ieftină şi la îndemână poate face mai mult bine sănătăţii tale decât medicamentele lor.

Dacă toată lumea ar avea în corp suficientă vitamina D, ar lua uleiuri omega 3 şi câţiva antioxidanţi, incidenţa pentru cancer, Parkinson şi Alzheimer ar scădea semnificativ.

NU face prea multe exerciţii fizice! Îţi poate dăuna creierulu! Excesul de exerciţii fizice generează radicali liberi nocivi. Ultimele studii arată că o alergare-plimbare uşoară de 30-40 minute o dată la două zile protejează corpul împotriva bolilor de creier.

Este important să-ţi exersezi şi creierul prin citire, scriere, memorare de informaţii, exerciţii şi participarea la jocuri de inteligenţă precum şah, bridge, rebusuri, integrame etc. În acelaşi timp, sunt importante şi perioadele de relaxare ale creierului.

VIDEO PREZENTAREA DR. BLAYLOCK (33 min în engleză):

Alt filmuleţ cu doctoru’ Blaylock aici: http://www.youtube.com/watch?v=8u_MN-ZS-BE

Am găsit 2 rapoarte lunare de-ale lui Blaylock gratuite AICI. Restul trebe cumpărate de AICI sau găsite pe net.

Citiţi şi:

24 martie 2014: Medic celebru din Timişoara: “Nu cred în medicamente. Aş interzice reclamele! Farmaciile sunt o minciună!” – Un medic din Timişoara a declarat că nu crede în cele mai multe dintre medicamentele care sunt vândute pe piaţă. Doctorul Bogdan Fondrea este proprietarul unei renumite clinici stomatologice din oraşul de pe Bega şi susţine că lanţurile farmaceutice se îmbogăţesc prin minciună, folosindu-se de frică. “Reclame la medicamente… eu, ca și medic, le-aş interzice. Eu, medic, declar că nu cred în medicamente. Cred că farmaciile sunt în mare măsură, doar o fabrică de bani şi medicamentele sunt mijloace de îmbogăţire bazate pe frică şi minciună.”

2009: Declarație zguduitoare Shane Ellison, om de ştiinţă premiat şi chimist, care a lucrat în industria farmaceutică la unul dintre cei mai mari producători de medicamente de pe glob: „Companiile farmaceutice dezvoltă medicamente pentru a trata simptomele, nu pentru a vindeca boala. (…) Există o industrie de miliarde de dolari, care face o mulţime de oameni bolnavi şi care prosperă în urma acestui lucru (…) Cel puţin 125.000 de persoane mor în fiecare an din cauza medicamentelor prescrise de medici (…) Cum este posibil să vândă companiile farmaceutice medicamente care în laborator se dovedesc a fi mortale, ineficiente sau care provoacă aceleaşi efecte pe care ele ar trebui să le trateze?            Simplu: Marketing pentru bani! (și pentru a reduce/îmbolnăvi/distruge mental populația)   (www.cchrint.org)

…………………………………………………………………………………………

Scleroza in placi poate fi vindecata cu tratamente apicole

Adevărul despre Aspartam – E951

15 iulie 2013: Un medic neurochirurg avertizeaza politicienii sa inceteze cu chemtrails! Microparticulele de aluminiu pot provoca boli grave ca Alzheimer sau Parkinson in randul tinerilor!

http://www.realfoodwholehealth.com/2011/05/excitotoxins-msg-and-hidden-names/

http://www.world-science.net/othernews/140101_VitaminE.htm

Emilian, 31 iulie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

One response to “Prezentare interviu Dr Russell Blaylock – neurochirurg si nutritionist care vorbeste despre medicina clasica ineficienta, protejarea creierului, preventie si tratare boli degenerative, Alzheimer, Parkinson, dementa, pierderea memoriei (s49)

  1. Ce bine ca am scapat de exercitiile fizice epuizante, doar o plimbare si esti ca nou :)
    Un alt sfat bun este sa consultam medicii clasici dar cu competente in medicina holistica.

Spune-ți părerea aici: