Credintele noastre si tiparul inconstient ne modeleaza si influenteaza comportamentul. Cum sa evoluam? Prin constientizarea credintelor si tiparelor daunatoare, nocive noua si societatii (edu)

Beliefs Credintele noastre si tiparul inconstient ceea ce credem ne modeleaza influenteaza comportamentul Cum sa evoluam constientizare credinte si tipare daunatoare nocive noua si societatii umane in care traim 1Cineva îmi spunea la un moment dat într-un comentariu pe blogul Ce-i cu noi? că cea mai mare problemă a noastră nu sunt cei care conduc lumea și care vor să ne exploateze, nu sunt politicienii corupți etc, ci problema noastră cea mai mare este reprezentată de credințele noastre. Credințe care ne împiedică să vedem adevărul și realitatea din jur. Credințe (greșite) care ne împiedică să evoluăm spre o viață mai bună. Avea dreptate. Credințele noastre stau la baza acțiunilor noastre. La baza comportamentului nostru. În funcție de ceea ce credem acționăm (sau nu) într-o direcție sau alta. E adevărat. TOT CEEA CE FACEM, toate acțiunile noastre, comportamentul nostru, ce gândim, ce simțim în diferite situații, cum reacționăm în anumite circumstanțe, TOTUL DEPINDE DE CREDINȚELE NOASTRE. Credințe pe care ni le-am format (sau ne-au fost formate) de-a lungul vieții. Credințe care au fost MODELATE de când eram mici copilași prin EDUCAȚIE, ȘCOALĂ și MASS MEDIA… până în prezent când suntem adulți. Iar în prezent (dar și în ultimii 10-20 de ani) Școala și Mass Media din România sunt deținute de cei care conduc lumea din umbră, prin instrumentele lor (politice) de la nivel național. Aceștia folosesc Școala (Sistemul de educație) și Mass Media centrală SPECIAL pentru a ne modela credințele și a ne face să credem că varianta lor a Beliefs Credintele noastre si tiparul inconstient ceea ce credem ne modeleaza influenteaza comportamentul Cum sa evoluam constientizare credinte si tipare daunatoare nocive noua si societatii umane in care traim 4„poveștii” este cea adevărată. Special pentru a nu vedea realitatea reală. Astfel, cu o minte modelată de Stăpânii lumii, devenim „sclavul perfect” în Sistemul de exploatare în care suntem ținuți captivi. Pe scurt, se lucrează asupra inconștientului pentru a ne distruge mental și a ne face să NU vedem că suntem sclavi. Pentru a ne face să acceptăm fără să comentăm sau să ne răzvrătim munca zilnică pentru supraviețuire, munca pentru a-i îmbogăți PE ALȚII – pe cei care conduc lumea și subalternii lor. Deci, până la urmă, nu credințele noastre greșite sunt PRIMA chestie de la care pleacă tot răul, ci tot mafia internațională este principala noastră problemă! De acolo pleacă totul, inclusiv modul greșit în care percepem noi viața și normalitatea. Din cauza modelării premeditate a creierului nostru și a credințelor noastre, prin Școală și Mass Media, există această lipsă de reacție a noastră în fața Sistemului de exploatare în care suntem sclavi muncitori moderni. Detalii despre Credințele și Tiparul care ne influențează viața găsiți la Paul Adam, pe site-ul reamintiri.blogspot.ro  sau tiparul.qbn.ro. Redau mai jos câteva pasaje relevante de la el de pe site. Detalii în continuare:

Beliefs Credintele noastre si tiparul inconstient ceea ce credem ne modeleaza influenteaza comportamentul Cum sa evoluam constientizare credinte si tipare daunatoare nocive noua si societatii umane in care traim 3

Iluzia vieții – Suntem suma gândurilor și a credințelor noastre. Credințe care au fost plasate în mintea noastră de părinți, școală, prieteni, filme, societate, de obicei fără acordul nostru, sau mai precis fără să fim conștienți de asta. Toate aceste credințe și condiționări formează tiparul. Tiparul care repetat la nesfârșit ne va crea iluzia vieții. Spun iluzia, pentru că Viața începe cu-adevărat în momentul în care ieșim în afara tiparului. Și primul pas pentru a evada dintr-o închisoare, este să recunoaștem și să înțelegem că suntem prizonieri. Altfel, nici măcar nu vom încerca să evadăm. (Paul Adam, sursa AICI)

………………………

95% – 5% -> este procentul pe care dr. Yousry Menis îl declară în cartea sa „Discover Your Hidden Memory & Find the Real You” (care este deocamdată doar în engleză). 5% este capacitatea de procesare a minţii alocată pentru acţiunile conştiente. Aici intră ceea ce vrei, ceea ce alegi, şi toate deciziile pe care le iei conştient, şi care îţi modelează viaţa. Restul de 95% este folosit pentru inconştient, subconştient, memoria ascunsă, tipare, reacţii. Adică acea categorie de informaţie care ne modelează viaţa fără ca noi să fim conştienţi.

Procent 5 95 la suta Credintele noastre si tiparul inconstient ceea ce credem ne modeleaza influenteaza comportamentul Cum sa evoluam constientizarea credintelor si tiparelor daunatoare nocive noua si societatii

Tiparele sunt mici ”progrămele” sau reacţii standard pe care le rulăm inconştient la un anumit stimul şi care sunt preluate tot inconştient de la persoanele din jurul nostru. Mai precis, dacă părinţii tăi erau agresivi în exprimare, ai preluat şi tu acest tipar. Când un anume stimul este prezent, de exemplu o anumită replică a persoanei cu care vorbeşti, sau o anumită atitudine, ţi se declanşează acel tipar. Chiar dacă la nivel conştient, tu ai vrea să fii calm şi echilibrat, tu vei rula tiparul părinţilor tăi, şi vei deveni agresiv în exprimare.

Acest mecanism este cu totul inconştient, l-ai preluat inconştient, şi îl repeţi inconştient. Cu cât identifici mai multe tipare preluate de la alţii, şi care nu îţi returnează rezultatele pe care le doreşti, deci nu te reprezintă pe tine aşa cum ţi-ai dori tu să fii la nivel conştient, cu-atât evoluezi mai mult.

Un tipar de care devii conştient îşi pierde puterea!

(Paul Adam, sursa AICI)

Pentru a scăpa de credințele greșite înrădăcinate în creierul nostru, trebuie să înțelegem că TOT CEEA CE NOI ȘTIM LA UN MOMENT DAT POATE FI GREȘIT. Poate fi greșit / incorect din cel puțin două motive principale: 1. NU suntem Dumnezeu, deci nu deținem adevărul absolut și 2. În ultimii 20 de ani Școala și Presa au fost controlate de Stăpânii lumii… care bineînțeles…ne-au învățat numai de bine… DOAR DACĂ SUNTEM DESCHIȘI LA MINTE și ascultăm și alte variante asupra realității din jurul nostru, putem găsi adevărul despre lumea în care trăim. Despre ce e bine și ce e rău. Despre normal și anormal. Despre ce înseamnă un comportament nociv societății și ce înseamnă unul benefic etc.

Exemple nenumărate despre credințele noastre greșite găsiți în textul meu de aici: Iluzii in care cred romanii si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei

Ce ne învață Școala vedeți aici: Educația pentru turme

Ce ne învață Mass Media vedeți aici: Ce învățăm de la TV

Emilian, 16 mai 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “Credintele noastre si tiparul inconstient ne modeleaza si influenteaza comportamentul. Cum sa evoluam? Prin constientizarea credintelor si tiparelor daunatoare, nocive noua si societatii (edu)

  1. E greu sa lupti impotriva unui sistem care dainuie de cel putin 2000 de ani si care se specializeaza inca de la nasterea sa. Trag speranta ca natura isi va urma cursul asa cum a facut mereu.

Spune-ți părerea aici: