Comentariu relevant despre protestele de strada din Romania comparativ cu protestele si atitudinea ungurilor la nivel european si in tara noastra (nom)

harta ungaria mare romania ardeal transilvania despre protestele de strada din Romania comparativ cu protestele si atitudinea ungurilor in europa proiect rosia montanaAm primit pe mail un comentariu la paragraful următor, comentariu pe care îl respect şi îl apreciez, şi care mi se pare relevant şi important pentru a înţelege mai bine situaţia legată de protestele de stradă (comparaţie unguri-români) şi influenţele care apasă aspura României.
…………………………………………………………………………………….
Iată paragraful meu (din textul de AICI):
“În Bucureşti + Ilfov avem vreo 2 milioane de locuitori. Pentru Unirea României cu Basarabia şi pentru Salvarea Roşiei Montane au ieşit în stradă, în Bucureşti, vreo 7000 de oameni. DOAR 7000 !!!  Suntem penibili…  Pe 27 oct 2013 pregătesc şi maghiarii din Transilvania un marş pentru ţinutul secuiesc, autonomie bla bla. SE AŞTEAPTĂ peste 150.000 DE UNGURI !!! 150.000!!! O să vedem câţi vor ieşi, dar oricum, probabil MULT MAI MULŢI decât câţi au ieşit pe 20 oct în Bucureşti, deşi sunt mult mai puţini ca număr. Respect ungurilor pentru solidaritate şi lupta pentru propria comunitate! Ruşine românilor pentru ignoranţă şi nepăsare… Ungaria e şmecheră şi ca ţară, ca guvern, comparativ cu colonia România. Uitaţi-vă câte lucruri bune pentru ţara lui face premierul Orban. Vrem să fim mai buni decât ungurii? Păi hai să fim! Nu doar să vorbim…”
……………………………………………………………………………..
Comentariu primit pe mail:

Situaţiile nu sunt comparabile deloc. Exista informatie care trebuie cunoscuta ca sa poti intelege cele doua situatii. Detalii în continuare:

Din 1920 cand pt surt timp la conducera Ungariei a fost pus un guvern nationalist sub ocupatia armatei române care a alungat guvernul bolsevic al lui Bela Khun (Cohen), Ungaria a fost condusă exclusiv de khazari. Mafia internationala a organizat ca in Ungaria sa fie un guvern nationalist chipurile. Sub acest pretext, sustin actiuni antiromanesti in numele sprijinului ungurilor si revendicarilor lor din Romania, cu scopul de a destrama Romania. Toate activitatile din Romania, din 1920 pana in prezent, au fost finantate de statul Ungar. Ungurii au in spate putera unui guvern si alaturi si prin acesta a mafiei internationale. Demonstrantii sunt platiti, functionari, pensionari, ofiteri unguri care vin aici cu misiune. In plus au gene puternice de pradator (care este stimulat de posibilitatea de a obtine o avere uriasa cu foarte putin efort).

Romanii care protesteza au impotriva intreaga mafie internationala si guvernul Romaniei. NU au de partea lor pe nimeni, chiar au pe toti impotriva. Cei care ies in strada sunt cei mai puternici si cu cea mai intensa initiativa si buna credinta.

Este incorect sa compari cel doua situatii ca egale in sustinere si din comparatie sa reiasa acuze si deprecieri la adresa celor mai defavorizati.

In acest context, este incorect ca cei mai buni dintre romani sa nu fie apreciati de chiar colegii lor si victimele mafiei internationale, cum suntem noi acum, sa fim acuzati de slab caracter de chiar cei din neamul nostru. Aceasta pozitie este cultivata de dusmaniii nostri de moarte care urmaresc prin multiple subtile metode sa ne asmuta unii contra altora,  sa ne salbim reciproc şi sa scadem sub nivelul lor de putere ca sa fim domninati.

Ce e de facut?

Sa sustinem, sa apreciem, să laudam orice se face bun si sa ajutam sa se faca mai mult. Sa incurajam fara sa depreciem. Motivarea prin critica nu a functionat niciodata, dar dusmanii ii invata pe victimele lor sa o practice la scara de masa.

CE SA NU FACEM?

SA NU CRITICAM, SA NU SALABIM HOTARAREA, ENTUZIASMUL. SA NU DSCURAJAM.

În conditiile in care EU este o organizatie antinationala, cum ar putea fi explicat faptul ca în parlamentul EU sunt membri ai FIDESZ şi JOBBIK, nationalisti si ultranationalisti unguri? Ei de ce nu au probleme sa se manifeste din partea intitutiilor internationale de media, cum e la noi? Toate institutiile media (TV in primul rand) sunt subordonate mafiei internationale care sugrumă orice manifestare nationalista in afara de cele pe care le organizeaza chiar ea, sau al caror control a reusit sa il preia.

Poporul roman, cu descendență dacă, este pasnic si tolerant dar aprig cand consideră ca trebuie sa se opuna, iar cu exceptia celui de al doilea razboi mondial, in Rusia, cand prin trădare am fost coplesiti, nimeni nu ne-a invins. Pe termen scurt am avut infrangeri, dar toate razboaiele le-am castigat cu toti invadatorii. Si aici consta porblema strainilor de orice fel: cum sa ne salbeasca????? Şi una dintre metodele incercate cu oarecare succes este sa cauzeze conflicte intre noi si sa ne descurajeze sa actionam prin varii metode. Dar nu functioneaza, se vede: nu ducem lipsa de conducatori. Fiecare om care a iesit in strada este un conducator pentru alte sute si miii cand este nevoie. Acum sa faci socoteala: ai nostri au iesit in conditiile cele mai ostile, ungurii in cel mai comode. Care sunt mai viteji cu adevarat?

De citit şi asta:

Povestea fostului neo nazist maghiar convertit la iudaism

Emilian, 28 oct 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Comentariu relevant despre protestele de strada din Romania comparativ cu protestele si atitudinea ungurilor la nivel european si in tara noastra (nom)

 1. Pingback: Asemanarea imaginilor din campania Uniti Salvam (Rosia Montana) cu steaguri unguresti formatiunea Jobbik – o coincidenta? (nom) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 2. Foarte bun comentariul primit prin email, logica optimista si corecta! Felicitari autorului!
  Doamne, ocroteste-i pe romani!

 3. Aia cu neo-nazistul care de fapt era evreu, e tare de tot…Oare genul asta de idei sa aiba de fapt radacini evreiesti? Ma intreb si eu….desi nu poti trece asa usor de la particular la general, printr-un singur exemplu! Dar poate nu-I singur!;)
  Apropo de asta, am cunoscut aici in Canada un ungur plecat de mult din Ungaria, de cel putin 15 ani….daca il auzi cat este de indoctrinat cu Ungaria mare, cum spune ca atunci cand au venit ungurii in Transilvania era un spatiu gol…etc…si cu cata ura spune astea, imi dau seama ca daca ar avea un context politic favorabil, ne-ar lua gatul la toti romanii pe care ii cunoaste, incepand cu actuala lui prietena ;) :)) Sau nu-i de ras de fapt? Depinde de context…

  • Da, ungurii sunt indoctrinati de mici si au gene de pradator se pare :) In rest…e o chestie acceptata de multi ca evreii conduc lumea. Cum altfel s-ar explica originile evreiesti ale personajelor din Romania precum Iliescu, Berceanu, Petre Roman etc etc etc?

   • Acesti unguri au in gena lor spiritul de revizionisti ,pe care este f,f. greu de anihilat !!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s