Parteneriatele ASAT: hrana sanatoasa de la mici producatori direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri romani! Boicotati supermarketurile! (s)

Parteneriatele ASAT Romania Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti hrana sanatoasa mici producatori romani legume direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri bio Boicotati supermarket urileÎn acest text vom vorbi despre un fel de noutate – parteneriatele ASAT, vom vorbi despre hrană sănătoasă şi viaţă sănătoasă, despre ţăranii şi micii fermieri români, despre piaţă şi supermarket, despre mâncarea otravă pe care o mâncăm pentru că ne este în mod premeditat servită şi la sfârşit veţi găsi o galerie foto cu fermieri şi consumatorii lor fericiţi.

Să începem cu problema dură (pe care trebuie să o conștientizăm cât mai repede dacă vrem să avem vreo șansă să ne îmbunătățim viața): MÂNCĂM OTRAVĂ! Cine nu a conștientizat încă acest lucru să citească textele din categoria Mâncare otravă (click) și alte texte de pe internet care prezintă adevărul din spatele industriei alimentare.

Mâncăm otravă din 3 motive:

1. Mâncăm otravă pentru că asta ne oferă Supermarketurile (care pun pe piață produsele marilor corporații reliefate în această schemă, zic eu, destul de sugestivă pentru a înțelege cine controlează industria alimentară globală):

10 mari corporatii bogatii lumii care controleaza produsele piata alimentara cererea si oferta, comertul ceicunoi.wordpress

Cele 10 mari corporații care controlează produsele de pe glob

2. Mâncăm otravă pentru că NU NE PASĂ CE MÂNCĂM, deși asta ne afectează direct sănătatea (click aici pentru a vedea o listă cu lucruri care ne afectează sănătatea: Viața sănătoasă partea 1)

3. Mâncăm otravă pentru că NU CUNOAȘTEM și NU APELĂM LA ALTERNATIVE, nu căutăm alternative și nici Sistemul premediat de sclavie modernă în care trăim NU SUSȚINE ALTERNATIVELE mai sănătoase (logic!).

Deci ce au de făcut niște conducători de bună credință? Să elimine de pe piață otrava și să susțină alternativele sănătoase – adică țăranii și micii fermieri și producători români.

Momentan însă suntem conduși de infractori mafioți. Deci până vom avea oameni de bună credință la conducerea României…..:

Ce avem NOI de făcut? SĂ NU MAI CUMPĂRĂM OTRAVĂ și SĂ CĂUTĂM ȘI SĂ ALEGEM ALTERNATIVE MAI SĂNĂTOASE!

Iar alternative mai sănătoase, pentru hrană mai sănătoasă, există DEJA:

1. PIAȚA (chiar dacă și acolo sunt o grămadă de produse poluate, e de 1000 de ori mai puțină otravă în piețe decât în supermarketuri). 

2. Produsele i mai sănătoase) luate DIRECT DE LA ȚĂRANI (pe marginea drumurilor naționale, pitiți de poliția locală prin piețe etc).  

3. Produse luate din mici exploatații agricole, care oferă produse sănătoase – despre asta e vorba mai jos.

Parteneriatele ASAT Romania Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti hrana sanatoasa mici producatori romani legume direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri bio Boicotati supermarket urile 2

Viitorul agriculturii este reacordarea importanței cuvenite ȚĂRANULUI, MICULUI FERMIER (ceva detalii în acest articol: 5 aug 2011: Grădină carpatină, fără ţărani, fără mici ferme, fără…?)

Viitorul agriculturii, al comerțului cu alimente, al hranei populației etc va fi reprezentat de următoarea chestie:

MICI FERME LOCALE (din ce în ce mai bio) CARE APROVIZIONEAZĂ CONSUMATORI LOCALI (din zonă), CONSUMATORI CE SUPERVIZEAZĂ PERSONAL (prin vizite periodice) ACTIVITATEA FERMEI.

Și faza e că acest viitor deja prinde contur în prezent, chiar și în România!

Pe vremuri țăranii noștri produceau suficientă hrană pentru a-și asigura nevoile familiei/gospodăriei și chiar și altor rude. În prezent acest lucru încă se întâmplă, dar din ce în ce mai puțin, pentru că Sistemul nemernic de exploatare în care trăim dorește distrugerea micilor fermieri și țăranilor României pentru ca marile corporații agricole (patronate de stăpânii planetei) să aibă monopol pe hrană. Stăpânii din umbră ai lumii încearcă să obțină monopol pe energie (îl au deja), monopol pe hrană (îl au parțial) și monopol pe apă (îl au parțial) pentru a obține un control total al omenirii. Toate problemele noastre pleacă din dorinţa lor de a obţine acest control total – detalii aici: România 2014: peste 100 de probleme – o singură cauză.

În prezent, cine are ”un țăran al lui” e boier. Cine n-are, să-și caute, așa cum ne este sugerat și în acest articol, pe care îl recomand: 16 ian 2014: „Aveţi ţăranul dumneavoastră? Nu? Şi ce o să faceţi, o să creşteţi copiii cu salam de la Carrefour?”  (câteva pasaje din articol: Cât de uşor este în România să crești ceva de mâncare comparativ cu alte ţări, dar noi nu ştim să apreciem la adevărata valoare ceea ce avem. Parcă am avea un voal pe ochi… (…) Nu lăsaţi să se piardă laptele muls de mâinile pricepte ale unei femei de la ţară, zarzavaturile acelea imperfecte ca forme şi fructele mici dar delicoase culese dintr-un pom nestropit! Ţăranul român nu este pregătit pentru toate aceste norme ce au venit peste el şi care nu fac decât să îl îngroape de viu…  Nu aveţi încă ţăranul dumneavoastră?! Căutaţi unul, urgent!)

Parteneriatele ASAT Romania Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti hrana sanatoasa mici producatori romani legume direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri bio Boicotati supermarket urile 3

Pentru că numărul țăranilor care produc hrană în România e în scădere, există 4 variante pentru ca românii să aibă mâncare sănătoasă în prezent și viitor:

a. producerea hranei pe cont propriu (adică să devii fermier/ţăran, ceea ce ar fi extraordinar)

b. susținerea țăranilor prin măsuri luate la nivel politic (fără conducători de bună credință acest lucru nu se va întâmpla)

c. susținerea țăranilor prin achiziționarea produselor lor oferite pe marginea drumului, prin piețe etc (nu foarte eficient sau sigur pe termen lung – dar e un lucru bun pe care-l putem face când mergem prin piețe, prin diferite sate sau cu mașina pe drumuri naționale)

d. prin diferite PARTENERIATE producător local – consumatori locali. ASTFEL DE PARTENERIATE DEJA EXISTĂ ÎN ROMÂNIA ȘI ORICE PRODUCĂTOR SE POATE ÎNSCRIE (dacă îndeplinește anumite cerințe) și ORICE CONSUMATOR SE POATE ABONA. Detalii în continuare:

…………………………………………………

Rescriu ”viitorul hranei”:

MICI FERME LOCALE (din ce în ce mai bio) CARE APROVIZIONEAZĂ CONSUMATORI LOCALI (din zonă), CONSUMATORI CE SUPERVIZEAZĂ PERSONAL (prin vizite periodice) ACTIVITATEA FERMEI.

Avantajele unui astfel de sistem:

– susținerea economiei locale/regionale/naționale;

– locuri de muncă pe plan local;

– hrană sănătoasă – alimente care nu doar îți umplu mațu’ (urăsc expresia asta, dar se potrivește), ci alimente care îți și hrănesc PE BUNE organismul, adică îi oferă nutrienții de care are nevoie pentru o bună funcționare; credeți că cei care, săracii, din cauza sărăciei, mănâncă aproape o paine la fiecare masa se hrănesc? NU, ei doar mănâncă! Burta a fost umplută, senzația de foame a dispărut (pe moment), dar organismul nu a primit ce avea nevoie…;

– oameni sănătoși -> productivitate crescută; bani mai puțini dați pe medicamente etc;

– susținerea biodiversității prin nepoluarea mediului; mediu sănătos;

– susținerea diversității speciilor de plante agricole, a diferitelor soiuri vechi aclimatizate local etc;

– reducerea poluării prin reducerea distanțelor parcurse la transportul produselor agricole de la producător la consumator;

– prevenirea deșertificării (prin lucrarea pământului și neabandonarea/nepoluarea lui);

– împrospătarea aerului – un teren cultivat captează CO2 și produce oxigen, unul abandonat nu face acest lucru;

– potențial educațional: vizite ale copiilor/elevilor/studenților în ferme/mici exploatații agricole;

etc.

Parteneriatele ASAT Romania Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti hrana sanatoasa mici producatori romani legume direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri bio Boicotati supermarket urile 1

Implementarea unui astfel de sistem are loc DEJA în România, mai ales prin Asociația ASAT România – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești, despre care puteți citi pe scurt în articolul de mai jos, ca să înțelegeți despre ce e vorba și să nu mai stau eu să povestesc:

19 ian 2014: Grădina de împrumut, sistemul în care micii producători cresc legume doar cu apă şi îngrăşământ natural – articol care prezintă un foarte bun rezumat al sistemului ASAT, sistem ce are din ce în ce mai mult succes în România

Site-ul ASAT și facebook ASAT unde găsiți și mai multe detalii:

http://asatromania.ro/                 https://www.facebook.com/AsociatiaASAT

Video prezentare ASAT (20 min):

………………………………………………

Detalii ASAT București primite pe mail in ian 2014:

Buna ziua,
va trimit anexata prezentarea parteneriatului ASAT cu Marin Paraschiv, singurul care a anuntat largirea grupului de consumàctori pentru 2014. Marin Paraschiv este un mic producator agricol din Adunatii-Copaceni, care a sustinut in 2013 un parteneriat cu 15 familii, cu un rezultat foarte satisfacator pentru consumatorii-parteneri.
Distributia va avea loc seara odata pe saptamana in curtea librariei Kyralina, nu departe de P-ta Romana.
Referitor la Gradina Sociala ASAT AMURTEL, aceasta a functionat pe perioada anului 2013, dar inca nu avem un feedback structurat privind gradul de multumire al consumatorilor inscrisi si nici o propunere de parteneriat pt. 2014.
Pentru inscriere in parteneriatul ASAT cu Marin Paraschiv, va puteti intalni cu Georgiana Paun, dinamizator ASAT in Bucuresti, pt a semna angajamentul si a achita avansul. Pana atunci, va stam la dispozitie pentu alte intrebari.

O zi buna,
Sergiu Florean
Asociatia CRIES – Centrul de resurse pentru initiative etice si solidare
Asociatia ASAT – Asociația pentru susținerea agriculturii țărănești
sergiu  at cries.ro

ANEXA: Contract ASAT București 2014 Marin Paraschiv – coșuri cu legume sănătoase 28.11

INTRAȚI PE WWW.ASATROMANIA.RO PENTRU ULTIMELE NOUTĂȚI!

…………………………………………..

Exemplu de ASAT în Timişoara:

http://asat-jivu.ro/  ( TIMIȘOARA )   (foarte tare! prețuri mici pt niște legume BIO! livrați și în București? :D)  (fostul site aici: http://asat-timisoara.blogspot.ro/)

tabel 2013  costuri produse legume fructe bio producator sistem asat jivu parteneriat timisoara lugoj comunitate locala hrana sanatoasa fara chimicale pesticide

………………………………………………

ALTE EXEMPLE de parteneriate producători – consumatori:

biocoop.ro – magazin – cooperativă în Sibiu

http://cutiataranului.ro/blog   – foarte asemanator cu parteneriatele ASAT, doar că un pic mai simplă procedura (cred) – citat de pe site:

Tot ceea ce facem este pentru cineva sau pentru ceva:
– pentru tarani pe care dorim sa ii ajutam sa aiba parte de un trai decent si o viata mai buna
– pentru stilul de viata taranesc care este pe moarte si pe care dorim sa il vedem ca isi revine si ca este reimprospatat
– pentru cumparatorii oraseni care doresc sa aiba posibilitatea de a se bucura de mancare proaspata, sanatoasa si locala
– pentru comunitati care vor deveni mai sanatoase, mai puternice si mai reziliente prin sprijin reciproc si auto nutrire
– pentru Romania ca tara ca sa se reconecteze cu natura sa taraneasca si sa isi mentina abilitatea sa se nutreasca si sa se autosustina.

http://www.cosul-bio.ro/index.php

http://www.cosuldelegume.ro/magento/

http://cosul-cu-legume-in-constanta.blogspot.ro/

Verde Bun (Facebook Verde bun)

http://www.amurtel.ro

http://magazinuldeacasa.blogspot.ro/ ( și asta: http://vasi-gioni.blogspot.ro/)

(mai adaug când mai găsesc)

…………………………………………

CONCLUZIE:

1. IDENTIFICAȚI ȘI CONȘTIENTIZAȚI OTRAVA! (detalii despre importanța conștientizării – click aici)

2. ELIMIANȚI OTRAVA DIN DIETA ZILNICĂ! BOICOTAȚI SUPERMARKETURILE! (nu neapărat brusc)

3. IDENTIFICAȚI ALTERNATIVELE CELE MAI BUNE PT VOI! (cele mai la îndemână, cele mai ieftine etc în funcție de situația fiecăruia)

4. SUSȚINEȚI ACELE ALTERNATIVE ȘI FOLOSIȚI-LE PENTRU A MÂNCA HRANĂ MAI SĂNĂTOASĂ!

Succes! Sănătate! Hrană de calitate!

Galerie FOTO – ASAT România:

Citiți și:

Romania 2014: peste 100 de probleme – o singura cauza. Am fost colonizati, suntem sclavi moderni si traim intr-un sistem de exploatare ascuns. Constientizarea adevarului dur e prima etapa in salvarea Romaniei

Emilian, 20 ian 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

7 responses to “Parteneriatele ASAT: hrana sanatoasa de la mici producatori direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri romani! Boicotati supermarketurile! (s)

  1. Felicitari pentru articol! Este grozav! Citindu-l am ajuns la problema sfarsitului petrolului si mi-am adus aminte de acest documentar (Colaps) pe care l-am vazut acum vreun an si ceva si care m-a convins ca trebuie sa ne intoarcem la pamant.
    http://www.filmedocumentare.com/colapsul/
    Cu ocazia asta am descoperit si acest site cu filme documentare. Are tot ce vrei in materie de…”ce-i cu noi?”.

    • Mersi pt link, o sa vad ce e pe acolo. Daca documentarul colaps vorbeste despre sfarsitul petrolului….sa stii ca petrolul nu prea se sfarseste :) Am aflat si eu treaba asta de curand. Se revigoreaza zacamantul continuu, nu in tip geologic cum am fost invatati in scoala, ci in timpul vietii noastre.

      • Buna!
        Eu n-as prea crede ca se regenereaza….altfel de ce ar intepa astia peste tot, in ultimul timp in mare sau in Alaska? Esti sigur de sursa aceea? Daca ai ceva scris, trimite un link….Deci daca s-ar regenera, ar pune sonda intr-un loc si n-ar mai pleca de acolo in veci…
        In plus, in acel documentar vei vedea (eu una nu stiam) cam cate lucruri sunt produse din petrol….Nechimistii, ca mine, gandesc ca e vorba de combustibili sa punem in rezervor si cam atat…Ei bine, cam intreaga industrie actuala se bazeaza pe petrol, din petrol se fac si ingrasamintele, pesticidele si ce mai folosesc astia in agricultura intensiva.

      • Mi-a spus un inventator din Bucuresti care a lucrat pentru Petrom exact pe chestia asta – revigorarea zacamintelor de petrol. In subteran este un circuit al gazelor/petrolului precum circuitul apei in natura. Se regenereaza in timp istoric (nu geologic) din magma + gaze + temperatura + presiune + nu stiu ce :). O demonstratie a chestiei este faptul ca acu 50 de ani Clubul de la Roma, sau care au fost, au zis ca mai avem petrol doar 30 de ani. Au trecut 50 si tot avem si tot mai gasesc zacaminte bogate etc. In prezent nu se mai lanseaza nimeni sa zica in ce moment vor ramane fara petrol. Pentru ca nu vom ramane.

        Bestiile astea sapa peste tot pentru ca sunt LACOMI pe principiul CAT MAI MULT – CAT MAI REPEDE, indiferent de consecinte!. Extrase la greu intensiv, zacamintele se epuizeaza, dar ele se reumplu daca sunt lasate sau ajutate prin tehnici speciale care sa stimuleze reumplerea lor din sub-subteran. Insa pe criminalii care exploateaza petrolul pe planeta ii intereseaza cat mai repede cat mai mult, de aceea pun sonde PESTE TOT. Nu stau ei de revigorare. Deci petrolul de regenereaza si nu se epuizeaza decat daca distrugem circuitele bio-geo-chimice din sub-sub-teranul planetei (am fi in stare si de chestia asta). Gazele se produc si in conditii de laborator (tot nenea inventator) etc.

        Monopolul pe petrol este un mod de a controla omenirea. Exact ce ai spus si tu – cam intreaga industrie se bazeaza pe petrol. Adauga la lista ta si TOATE componentele din plastic (petrol), plasticul din autoturisme, ANVELOPELE AUTOTURISMELOR (gandeste-te cate sunt) etc etc etc. Cine controleaza petrolul e boier in societatea actuala. D’asta si razboaiele pentru “impunerea democratiei” prin Egipt, Libia, Siria etc. Uita-te la documentarul All wars are bankers wars.

  2. Apropo de Siria: zilele astea am vorbit cu un indian, vorbeam despre situatia din lume in general. Mi-a spus ca are un coleg sirian si ca ala i-a spus ca rebelii din Siria nu sunt sirieni in general, ci mercenari arabi din alte tzari arabe, platiti de americani…De asta ce zici? Chiar azi la stiri dadea numarul mortilor sin Siria si m-am intrebat daca numarul ala are vreo legatura cu realitatea si cati au fost omorati de fapt de presedinte si cati macelariti de mercenari, ca sa para ala cat mai sangeros, dictator etc…La noi, de cand cu “dictatorul Ceausescu” si cu toate povestile, cand aud de alt dictator din lume am un sentiment de manipulare grosolana…Intre timp au mai fost Irak-ul, Libia, Egiptul…
    Despre Egipt si Mubarak am intrebat o egipteanca in varsta emigrata aici, dintr-o familie de farmacisti (aici f multi egipteni au farmacii) si a zis ca Mubarak a fost foarte bun si ca a fost ordine in tzara si dezvoltare. Ei erau crestin ortodocsi si spunea ca nu au avut probleme de discriminare cat a fost Mubarak la putere…
    Ca sa intelegem ce se intampla intr-o parte a lumii (desi intuim), este necesar sa cautam sursele din interior…sa vorbim direct cu oamenii.

    • Bineinteles ca sunt mercenari platiti de americani :) NOI in presa aflam doar ce vor Americanii + UE / occidentul sa aflam, in niciun caz adevarul. De ce crezi ca atat de multa lume uraste SUA prin tarile arabe? Ca ei au inteles ca SUA reprezinta un bastion al colonizarilor fortate si distrugerii independentei statelor natiune. Noi inca mai stam si ne uitam, ca popor mintit si manipulat, cu admiratie catre iluzii precum “democratia SUA” si “europa civilizata”… Da, Libia, Egipt etc – situatii asemanatoare cu Romania si Ceausescu. Citeste textul despre gaddafi de pe blog:

      https://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/19/adevarul-despre-gaddafi-exemplu-de-manipulare-prin-presa-razboiul-de-colonizare-sua-ue-contra-libia-testamentul-lui-muammar-al-gaddafi-nom19/

      Eu am inceput sa le zic oamenilor cand imi povestesc ce-au mai citit prin presa despre nu stiu ce tara cu dictatura de pe planeta: “DE UNDE STII?” :) Din presa vanduta? Poti sa te bazezi pe asa ceva? Peste tot auzim de dictatura si saracia din Coreea de N, de exemplu. Nu zic ca n-o fi si saracie, DAR NOI NU AVEM DE UNDE SA STIM CE E ACOLO EXACT. Tot ce cunoastem despre Coreea de N e ce ne vand astia la TV, pe site-urile lor si prin ziarele vandute. Deci chestii care nu valoreaza 2 lei. Asa trebuie gandit in privinta multor situatii de pe glob: DE UNDE STII? Ai fost acolo personal sa vezi? Ai vorbit cu oameni de acolo care n-au niciun interes sa te minta? Sau ii crezi pe cuvant pe cei care te manipuleaza prin presa? :) Oh well. Cre’ ca explicarea a ce s-a intamplat la 9 11 in SUA pe intelesul tuturor ar trezi multi oameni la realitate. Cineva mi-a adus un argument genial de curand: “Unde şi de ce a disparut betonul?” :)

Spune-ți părerea aici: