Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31)

Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, ocuparea timpului. salvam Romania, ascundere adevarAm vorbit de mai multe ori pe acest blog despre faptul ca foarte mulţi români sunt distruşi mental. Aş vrea să explic mai bine la ce mă refer prin acest lucru. În primul rând, NU are legătură cu IQ-ul sau cât de inteligenţi sunt românii. IQ-ul oricum nu este suficient pentru a ne face o imagine de calitate asupra inteligenţei şi capacităţilor mentale ale unei persoane. Puteţi vedea detalii despre asta AICI. Deci nu este vorba despre inteligenţă, nu este vorba despre cât de deştepţi sau proşti sunt românii în activităţile pe care le desfăşoară, nu este vorba despre cultura generală, ci este vorba despre CONŞTIENTIZAREA LUMII ÎN CARE TRĂIM! Detalii în continuare:

Ideea este că, din diferite motive (premeditate de către cei care conduc lumea), poporul român (şi în principiu orice popor din prezent) nu este în stare să conştientizeze ce se întâmplă în jurul lui. Iată câteva motive pentru care românii nu sunt interesaţi de  realitatea reală înconjurătoare:

O proastă educaţie

Prostie

Egoism

Retard mintal sau IQ prea mic pentru a înţelege lumea

Pierderea speranţei că se mai poate face ceva şi Lipsa încrederii că TU, omul obişnuit, (mai) poţi face ceva în privinţa asta

Frica de a aborda astfel de subiecte 

Neintersectarea cu informaţii despre realitatea reală din jur 

Iluzii/concepţii sau abordări greşite

Sărăcia

Renunţarea la Banul Public

(despre chestiile enumerate mai sus am detaliat câte ceva AICI)

INCAPACITATEA DE A CĂUTA, DE A CONŞTIENTIZA ŞI DE A FACE FAŢĂ ADEVĂRULUI – de fapt aceasta este cea mai mare problemă a omenirii şi puteţi citi detalii despre ea AICI.

Cea mai mare problema a omenirii si a poporului roman incapacitatea de a cauta, vedea accepta si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava din jurul nostru, minciuna iluzii ceicunoi.wordpress

Cea mai mare problemă a omenirii

Realitatea reală înconjurătoare este ADEVĂRUL despre ce se întâmplă în jurul nostru, şi anume că “LUMEA ESTE CONDUSĂ DIN UMBRĂ DE CĂTRE UN GUVERN MONDIAL ASCUNS CARE DOREŞTE INSTAURAREA UNEI NOI ORDINI MONDIALE CU EFECTE TRAGICE PENTRU MILIARDE DE OAMENI” – lucru care SE ÎNTÂMPLĂ DEJA şi care are efecte GRAVE asupra noastră a tuturor, efecte care SE VĂD DEJA (click aici – cine e dispus şi interesat să le vadă).

Unul dintre planurile celor care conduc lumea din umbră (“elitele” / “iluminati”) este chiar DISTRUGEREA MENTALĂ a populaţiilor de oameni, cu scopul de a nu fi în stare să înţeleagă ce se petrece în jurul lor şi de a nu fi în stare să se opună vreodată Sistemului creat de “Elite”, să nu se opună Noii Ordini Mondiale, astfel încât să rămână veşnic nişte sclavi muncitori distruşi mental, captivi într-un labirint malefic din care nu pot ieşi.

Distrugerea mentală este reprezentată de însăşi cea mai mare problemă a omenirii explicată de mine în acest text – pe care îl repun aici: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35). Citiţi-l!

Un om distrus mental nu este în stare (nu este interesat) să CAUTE ADEVĂRUL DIN JUR. Tot ce ar avea de făcut oamenii pentru a afla adevărul este SĂ CITEASCĂ. Cu toate astea – deşi informaţiile sunt la îndemână pe internet, oamenii NU citesc. Iar dacă (din greşeală) se buşesc de informaţii legate de acest adevăr (care de regulă este DUR), oamenii LE IGNORĂ, sau îşi imaginează – se mint singuri că informaţiile sunt false, ca să nu sufere vreun stres psihic din cauza aflării realităţii grave (mai multe detalii în textul cu Cea mai mare problemă a omenirii).

Pe lângă faptul că oamenii nu caută să afle adevărul, pe lângă faptul că atunci când văd undeva (pe un site, într-un ziar) porţiuni, firimituri din adevăr, sau când sunt puşi în faţa faptului împlinit – vine cineva şi le arată UITE, ĂSTA ESTE ADEVĂRUL! (BOULE!) (fără “BOULE!”) TREZEŞTE-TE! …. aceştia ignoră şi REFUZĂ INFORMAŢIA, se feresc de ea, o dezaprobă, o consideră neadevărată, se mint singuri că nu îi vizează şi concluzionează că NU LE PASĂ (sau îşi impun să nu le pese, ca să nu se simtă prost de la conştientizarea realităţii dure). Continuă apoi să-şi trăiască vieţile de sclavi muncitori ca şi cum totul ar fi roz şi nu e nimic de făcut. Desigur, în defavoarea lor, a familiei lor, a copiilor lor şi a societăţii şi comunităţii în care trăiesc.

Aceasta este DISTURGEREA MENTALĂ a unui popor şi ea a fost plănuită şi premeditată de către cei care conduc lumea. Din păcate AU REUŞIT să ne distrugă mental ca popor…

ROMÂNILOR PUR ŞI SIMPLU NU LE PASĂ! (atât de distruşi mental sunt) ŞI ASTA CHIAR DACĂ TOATE LUCRURILE GRAVE CARE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL NOSTRU LE AFECTEAZĂ DIRECT BUNĂSTAREA LOR ŞI COPIILOR LOR! Efectele unui sistem mafiot patronat de nişte politicieni găinari putred de corupţi – marionete politice, instrumente în mâinile celor care conduc pe bune lumea, SE RĂSFRÂNG ASUPRA FIECĂRUIA DINTRE NOI! CHIAR ŞI ASUPRA BOGAŢILOR! Citiţi TEXTUL ĂSTA 1 despre cum şi bogaţii şi patronii de firme sunt sclavi ai sistemului, TEXTUL ĂSTA 2 despre cum îi afectează concret sistemul mafiot-corupt şi pe bogaţi şi TEXTUL ĂSTA 3 despre ce înseamnă de fapt un trai decent.

Distrugerea mentală a popoarelor s-a reuşit / se obţine prin: (important de ştiut pentru a contracara fenomenul!)

1. DISTRUGEREA LA PROPRIU A CREIERULUI şi a capacităţii mentale-intelectuale de analiză/critică etc. Acest lucru se obţine prin: TELEVIZOR – simpla urmărire a programelor TV este suficientă, Vaccinuri pe tot parcursul vieţii, Fluor în apă, alimente şi pastă de dinţi, Chimicale (E-uri, monoglutamat de sodiu, toxine, aspartam etc) în băuturi şi hrană, Alimente procesate, Organisme modificate genetic, Hrană de proastă calitate, Modalitatea de ingerare a hranei (pe fugă, nemestecată, în picioare, în mers, în stres etc), Unde electro-magnetice de la aparatele din jurul nostru (TV, calculator, laptop, tablete, microunde, telefoane mobile etc), Poluare, STRES, Tratarea necorespunzătoare a bolilor – vezi cancer (pentru că vinderea de medicamente INEFICIENTE este foarte profitabilă – nu contează că oamenii mor sau rămân bolnavi atâta timp cât pe seama lor se fac mulţi bani), Distrugerea sănătăţii fizice şi mentale printr-un stil de viaţă nesănătos (cauzat de proasta educaţie şi sărăcie), Lipsă de odihnă suficientă, Privitul prea multe ore la ecranele de calculator, tv, laptop, tabletă, telefon mobil etc, Statul prea mult pe scaun, Lipsa de mişcare etc etc etc. Nu mai stau să pun link-uri la fiecare. Căutaţi mai multe detalii despre cum te afectează aceste lucruri pe acest blog sau pe internet.

2. OCUPAREA TIMPULUI CU PROSTII -> lipsa de timp / interes pentru aflarea adevărului.

Timpul oamenilor este ocupat (premeditat) cu:

a. “gunoi mediatic” precum: emisiuni TV CRETINE – “show-uri” imbecile care promovează doar non-valori, show-uri politice în care analiştii lu’ peşte prăjit şi politicieni de 2 bani bat apa-n piuă, ştiri cretine nerelevante pentru INTERESUL PUBLIC (citiţi acest text: Diferenta interesul public vs interesul publicului. Lucruri care ne afecteaza viata si bunastarea. Ce vrea poporul român (edu12) ), competiţii sportive (vezi dependenţa de fotbal de proastă calitate a românilor), site-uri de ştiri cu informaţii cretine despre can-can şi mondenităţi imbecile  etc etc etc;

b. “gunoi online” şi pe calculator precum: pornografie, site-uri de socializare – mare pierdere de timp are loc aici, jocuri, jocuri de noroc, filme pentru “drogat creieri” – din care nu înveţi nimic util, ci primeşti doar “plăcerea de a vedea un film” (din păcate acea plăcere apare tocmai din râncezirea creierului – vezi detalii AICI)  etc;

c. pierderea timpului cauzată de Proasta funcţionare a statului – la rândul ei cauzată de Corupţia, Reaua credinţă şi Lipsa de competenţă a politicienilor şi celor care conduc administraţia publică locală: pierderea timpului în trafic, la cozi pentru diverse probleme ce ţin de administraţia publică, la cozi SĂ PLĂTEŞTI TAXE ŞI IMPOZITE (asta este culmea NESIMŢIRII ADMINISTRAŢIEI PUBLICE) etc;

d. pierderea timpului la cumpărături – mersul prin mall (şi chiar prin supermarket) a ajuns pentru mulţi o “plăcere” autentică a vieţii, o “plimbare” numa’ bună de relaxat (“drogat”) creierul, care te ajută să “scapi de plictiseală” şi să se simţi bine (Cum poţi să te plictiseşti într-o ţară ca România, unde sunt non stop atâtea lucruri utile societăţii de făcut…?)

e. pierderea timpului la coadă la benzinărie (din păcate interesele financiare ale “Elitei” nu susţin, de exemplu, dezvoltarea maşinii pe aer – în loc de benzină, deşi s-ar putea…)

Din cauză că oamenii sunt ocupaţi cu toate aceste lucruri, sunt ocupaţi cu serviciu – familie – cozi peste tot – gunoaie mediatice, gunoaie online şi pe calculator şi mai ales, sunt ocupaţi cu LUPTA PENTRU SUPRAVIEŢUIRE de pe o zi pe alta… OAMENII RĂMÂN FĂRĂ TIMP pentru a căuta, investiga, afla şi conştientiza ADEVĂRUL din jurul lor. Dar nici dacă ar avea timp pentru asta, n-ar căuta adevărul, n-ar căuta să citească mai mult ca să afle ce se întâmplă în jurul lor, pentru că pur şi simplu au ajuns să fie atât de distruşi mental încât NU LE PASĂ.

3. MANIPULARE – PROPAGANDĂ – ASCUNDEREA adevărului – CENZURA INFORMAŢIEI RELEVANTE

Aici intră EDUCAŢIA. În mod normal, într-un sistem de educaţie normal la cap, bine pus la punct şi cu un scop clar – EDUCAREA PE BUNE a oamenilor, ar trebui să aflăm de acolo FOARTE multe dintre lucrurile dure şi grave care se întâmplă în jurul nostru. Însă, din păcate, unul dintre principalele sisteme care trebuie distrus la o naţiune pentru a o controla este sistemul de învăţământ. Iar în România, se vede foarte bine că este deja distrus. Sistem de educaţie distrus = populaţie distrusă la cap. În sistemul de învăţământ de proastă calitate se “formează” o populaţie PROST EDUCATĂ, fără valori morale (benefice societăţii), fără cunoştinţe despre cum este condusă lumea în prezent (din umbră), şi fără SETE DE A CUNOAŞTE ADEVĂRUL. Sistemul de educaţie este de asemenea, primul care ne învaţă să respectăm “autoritatea”, să fim supuşi, să fim sclavi (detalii despre asta AICI). Despre ce cred eu ca ar trebui să facă un sistem de educaţie mai bun, găsiţi pe scurt, cu liniuţă, AICI. Dar… cine să facă asta? Cine să le arate oamenilor adevărul din jur? Profesorii şi învăţătorii pe care îi avem în prezent în şcoli, licee şi facultăţi? HA HA HA ce glumă bună! Păi cei mai mulţi profesori ai noştri abia dacă sunt în stare să stăpânească clasa şi să îi înveţe pe elevi măcar nişte minime informaţii despre domeniul pe care îl predau. Când o să aibă profesorii noştri salarii, chef, timp, energie să le povestească elevilor/studenţilor despre cine şi cum conduce lumea? Păi ABIA CÂND VOR ŞTII ŞI EI CHESTIILE ASTEA (ŞI NU LE ŞTIU!) şi când sistemul de învăţământ nu va mai fi ţinut PREMEDITAT la pământ… ! Eu personal am avut norocul să am în facultate un profesor care ne-a zis la un moment dat direct în faţă: “Vedeţi voi copii, lumea în care trăim este condusă de masoni. Ştiu asta sigur din 3 surse independente credibile”. Bineînţeles că asta era doar sâmburele care trebuia apoi dezvoltat de fiecare în parte. Eu am căutat să aflu mai mult şi am aflat. Alţi colegi de-ai mei au ignorat informaţia din secunda 2. Dar câţi profesori vorbesc elevilor-studenţilor despre aşa ceva? APROAPE NICI UNUL! Vă daţi seama? Am trecut prin grădiniţă, şcoală, liceu, zeci de cadre didactice, învăţătoare, profesori, diriginţi etc şi NICIUNUL NU NE-A ZIS NIMIC DESPRE ASTA. PĂRINŢII, de asemenea, HABAR N-AVEAU CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL LOR. Ce să ne zică? Dacă nu aveam norocul de acel profesor în facultate (cam singurul profesor adevărat întâlnit în toată facultatea timp de 3 ani), nici eu n-aş fi aflat despre asta şi aş fi rămas probabil în ignoranţa pe care ne-o creează tuturor sistemul de învăţămând DISTRUS PREMEDITAT. Update: Un articol superb despre miza educaţiei din ziua de azi citiţi aici: 22 ian 2014: Educaţia pentru turmeŞcoala nu are nici o legatura cu educatia, cu invatamantul. Scopul scolii nu este sa-ti invete puradelu’, ci sa-i distruga independenta si gandirea critica, fapt pentru care scoala este unul din cele mai periculoase lucruri din societatea umana.

Tot aici intră şi MASS-MEDIA, care în general este VÂNDUTĂ, aservită intereselor mârşave ale celor care conduc lumea şi ale intereselor găinarilor politici de la nivel naţional. Scopul mass mediei vândute (cunoscut de regulă de patronul Trustului de presă, nu de simplii angajaţi) este să MANIPULEZE OPINIA PUBLICĂ şi SĂ MIMEZE INFORMAREA CORECTĂ şi COMPLETĂ a POPULAŢIEI, cu scopul indirect de a menţine în continuare sclavii muncitori – NEINFORMAŢI şi la locurile lor! Mai sunt încă şi site-uri libere şi cu informaţii de calitate – vezi de exemplu gandeste.org, însă Mass media vândută este PREDOMINANTĂ şi mult mai puternică, ea “lucrează” zi de zi pentru a distruge mental oamenii şi pentru a-i menţine distruşi mental, ignoranţi şi neinformaţi, prin:

a. Gunoiul mediatic prezentat la punctul 2, litera a)

b. MANIPULARE – PROPAGANDĂ propriu-zisă -> aici intră:

– Neprezentarea informaţiilor DE INTERES PUBLIC – ci cu precădere a gunoaielor mediatice – ascunderea adevărului;

– Alterarea informaţiei de interes public – prezentarea unui fapt, a unui adevăr, într-un mod alterat, trunchiat, pentru a induce “consumatorului” de media, de informaţie, un alt sens, o altă concluzie privind acel subiect;

– Tratarea pe fugă, puţin, şi cu superficialitate a subiectelor cu adevărat importante, care ar trebui de fapt să fie tot timpul “pe prima pagină”;

–  Cenzurarea comentariilor corecte, pertinente, relevante;

– Ridicarea şi dezbaterea de false probleme;

– Trimiterea în derizoriu şi nedezbaterea unei probleme care era în realitate gravă şi relevantă pentru interesul public;

– Utilizarea unei armate de postaci profesionişti online – oameni plătiţi să posteze anumite comentarii pe forumuri, la sfârşitul articolelor,  care să influenţeze (manipuleze) opinia cititorului privind subiectul dezbătut;

– şi multe multe alte metode şi tehnici de manipulare pe care le puteţi găsi pe net căutand “manipulare mass media”, sau pe blogul Ce-i cu noi? AICI1, AICI2, AICI3, AICI4, AICI5, AICI6, AICI7, AICI8.

ATENŢIE: toate lucrurile enumerate mai sus distrug câte un pic câte un pic creierul nostru şi capacitatea de a vedea lumea, aşa cum este ea de fapt, distrugând în acelaşi timp (se vede în practică) şi capacitatea noastră de A NE PĂSA de aceste lucruri… Fiţi conştienţi şi feriţi-vă atunci când puteţi de “gunoiul” care se află special în jurul nostru pentru a ne distruge mental ! Feriţi-vă COPIII !!!

Cititi si acest pasaj preluat de AICI:

Teoria dezinformării se referă la orice intervenție asupra elementelor de bază ale unui proces comunicațional, cu scopul cultivării unui anume tip de reacții, atitudini și acțiuni ale receptorilor, (denumiți în mod generic ținte), dorite de un anumit agent social. În jargonul serviciilor de informaţii americane, cele care au creat şi implementat pretutindeni aceste metode, tehnicile de influenţare şi manipulare s-au numit “profilare”. Profilarea a fost realizată plecând de la nivel de individ, a fost extinsă la grupuri mari de oameni, pe toate nivelurile ierarhice şi a avut ca rezultat inducerea unor reflexe condiţionate. Sistemul educațional și social format în jurul idiotului și nu al omului inteligent şi responsabil, a transformat generațiile de români de după 1989, în oameni obedienți care vor căuta îndrumători pentru tot restul vieții lor. Cât priveşte poporul român, procesul de „profilare” dus de peste două decenii, a reuşit perfect. Aproape în totalitate, el prezintă un comportament tipic individului trepanat. Nici n-a clipit când guvernul Năstase a cedat rezervele de gaz şi petrol ale României firmei OMV, odată cu privatizarea Petrom. De ce i-ar cere socoteală un popor de trepanaţi guvernului Ponta pentru susţinerea proiectului Nabucco, un eşec anunţat de peste un an? Nu m-ar mira ca poporul român trepanat să înceapă să aplaude când va auzi că părţi importante din teritoriul României vor fi cedate altor state.

Să trecem acum la ultima chestie din titlul prea lung al acestui articol:

Ce şanse mai avem să salvăm România? (de ce trebuie România salvată găsiţi în articolul Review on Romania 2013)

Ce şanse mai avem să trăim o viaţă mai bună, ca popor, cu astfel de oameni distruşi mental, ignoranţi faţă de realitatea din jur, faţă de propriile lor vieţi? Răspunsul este, după părerea mea, următorul: plecând de la ideea că NU se poate obţine o bunăstare reală a societăţii umane fără obţinerea de bunăstare pentru marea majoritate a membrilor ei, singura şansă a noastră – să o ducem mai bine – este ca întreaga Românie să o ducă mai bine, sau măcar întreaga comunitate locală în care trăim. Pentru a crea această îmbunătăţire a vieţii, trebuie ca oamenii de bună credinţă treziţi la realitate (de nivel 10 / 11 / 12 / 13 pe Ierarhia nivelurilor cunoaşterii) SĂ SE UNEASCĂ şi să LUPTE INTELIGENT ÎMPREUNĂ pentru a ELIBERA România şi pentru a oferi o viaţă mai bună tuturor românilor (sau măcar… la nivel local – pentru bunăstarea comunităţii locale). Oamenii distruşi mental vor contribui la această schimbare în bine, în măsura posibilităţilor lor mentale. Oamenii treziţi la realitate vor trebui să îi ghideze pe cei încă “adormiţi” înspre direcţia corectă şi în paralel să continue “informarea corectă” a publicului larg, în speranţa că din ce în ce mai mulţi români se vor trezi şi vor fi dispuşi să contribuie activ la Eliberarea României.

Citeşte şi:

Continuarea articolului: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75)

20 iulie 2007: Controlul Populatiei prin Conditionarea Mintii – De ce acest spirit de turma? Populatia nu cunoaste felul în care i se inoculeaza convingeri. (…) Inteligenta o au cei care pun intrebarile si nu cei care cred fals ca au raspunsurile !

8 aug 2013: Cinci pasi simpli de a te deconecta de la Matrix – atenţie la manipulare prin educatie, mass media, religii, la chimicalele din hrană şi subestimarea propriei forţe.

Emilian, 5 iulie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

75 responses to “Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31)

    • Pornim o miscare de eliberare a României. Doar ca inca nu stiu daca ar fi bine ca ea sa porneasca la nivel national sau, pentru inceput, sa lucreze doar la nivel local. Nu stiu cum ar fi mai eficient, mai viabil, mai realizabil. Sunt multe chestiutze de care trebuie tinut cont. E complexa treaba. Eu o sa port niste discutii pe aici prin bucuresti cu diferite persoane, sa vedem cum vad lucrurile si alti oameni care gandesc la fel şi…om vedea exact care sunt pasii de urmat. Eu am niste idei, dar… trebuie sa le dezbat personal şi cu altcineva pentru a vedea ce ar merge si ce n-ar merge facut.

      • Si eu sunt pregatit sa lupt pentru tara mea, trebuie sa fim uniti si bine organizati in aceasta lupta ca sa putem fi puternici in fata dusmanilor

    • 2-33-44-66-90…nu stiu care este numarul real al celor “treziti” sau macar a celor care vor sa se trezeasca din aceasta “irealitate” devenita realitate!..dar,un lucru il stiu sigur, si anume ca: toti “cei treziti” suntem in minoritate si vom suporta consecintele actilunilor majoritatii!
      cine o sa renunte la lucrurile cu care a fost obijnuit treptat si de care nu se mai poate despartii?…cine poate renunta la TV?…cine poate renunta la telefonul mobil?…si lista ar continua! Oamenii au devenit nesimtiti cu ei ,si-ar baga masina in pat sa doarma cu ea sau cand s-ar duce sa faca sex. Nimanui nu ii pasa ca a parcat in fata unei intrari de bloc sau ca, pe trotoarul unde si-au pus nesimtitii masina trebuie sa se duca un copil catre scoala. Copii merg pe strada cand se duc spre scoala , nu pe trotuar!…totul s-a distrus si nimanui nu ii pasa, daca el este bine( si nu este ,dar ii place sa lase aceasta impresie) restul sa moara! Noi vorbim acum de ün “mar” care este afectat in proportie de 90 la suta de stricaciune!…ce faci in astfel de situatie , arunci tot marul sau salvezi aia 10 la suta? (parerea mea ca nici nu ai sa te apropii de el) Ma doare, imi face gaura in stomac si ma iau ametelile cand ma vad toate aceste lucruri care au devenit “” normalitate””
      Nu pot decat sa ma las pe mana creatorului , sa ma indrume pe drumul cel bun sa iau decizia cea mai buna in viata, sa ne putem salva unul pe celalalt! NUMAI IMPREUNA PUTEM REUSII SA SALVAM CEVA! …ESTE ADEVARAT CA NU ESTE CEVA USOR,DAR ,NU ESTE IMPOSIBIL!

      • Sunt de acord cu cele spuse de tine. Traim intr-o majoritate care merge pe principiul “se descurca fiecare cum poate, nu ma intereseaza de ceilalti” – de aici pleaca foarte multe probleme ale societatii romanesti. Dar nu este totul pierdut. Mai avem inca oameni de buna credinta in Romania. Oamenii astia trebuie sa se uneasca! Te rog aboneaza-te cu adresa de mail ca sa primesti ultimele postari – mi-e mai usor asa sa tinem legatura. Oamenii treziti care gandesc la fel trebuie sa stea aproape unii de altii. Macar in gandire. Macar in mediul online.

      • Daca marul e stricat 90% atunci poate gasesti seminte bune sa le semeni in pamant bun. Cu “fertilizare” adecvata poti obtine vlastari vigurosi. Cred ca totul se poate rezolva prin implicarea fiecarui parinte in parte. Copiii din ziua de azi pot deveni constienti de rolul lor in societate de la o varsta frageda. Poate niste povesti tip legende cu personaje pozitive si chiar filme pt. copii sunt necesare. Trebuie gandit in viitor. Noi suntem deja trecuti dar generatia urmatoare trebuie sa stie la ce se inhama, sa fie informati; sa pregatim persoana careia ii predam stafeta.

      • Da, ideea de pregatire a noilor generatii este in principiu buna si de baza pentru orice societate. Insa cand vorbim de Romania actuala…din pacate nu prea mai e timp. S/ar putea ca noile generatii sa nu prea mai aiba ce sa salveze.

        Iti recomand sa citesti textul Review on Romania ca sa vezi pe scurt dezastrul din Romania, care nu prea mai sufera asteptare. Doar prin educatia copiilor nu rezolvam prea multe. Suntem datori sa le asiguram o tara in care sa poata aplica tot ce ii educam.

        https://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/10/review-on-romania-situatia-dezastruoasa-a-romaniei-in-prezent-anul-2013-probleme-economie-ecologie-politica-si-societate-pol119/

        Apoi… degeaba le dam noi educatie acasa, ca parinti, daca in jurul lor au parte de un alt tip de educatie, inclusiv la scoala, care le distruge caracterul… Crearea unui caracter moral tine de foarte multi factori.
        Iti recomand sa citesti textul despre educatie, ca sa vezi cate lucruri trebuie in mod normal sa invete un copil, pe scurt, si textul despre de ce sunt oamenii diferiti, ca sa vezi cate lucruri ne influenteaza modul in care vom fi, atunci cand ajungem adulti…

        https://ceicunoi.wordpress.com/2012/01/15/introducere-in-educatie-despre-educatia-oamenilor-importanta-educatiei-edu1/

        https://ceicunoi.wordpress.com/2013/02/22/de-ce-sunt-oamenii-diferiti-si-cat-de-important-este-sa-intelegem-acest-lucru-oamenii-sunt-la-fel-edu21/

        Educarea corecta a noilor generatii este de baza. INSA, din pacate, ESTE TOTAL INSUFICIENTA pentru remedierea situatiei Romaniei din prezent…

  1. Pingback: De ce nu sunt interesati românii de Noua Ordine | NewsInfo1000

  2. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat | NewsInfo1000

  3. Pingback: Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  4. Dragi romani drepti cu constiinta curata care aveti posibilitati in locul unde va aflati prima data trbuie sa faceti tot posibilul sa curatati societatea de non valori si de trdatori ,de misei ce se vand pentru un pumn de bani .Va rog eliminati nonvalorile . Calde salutari di afara tarii! Ioan.

    • Va salutam si noi cei rămaşi pe aici! :) Multumim pentru vizita si incurajari. Curatarea societatii de non valori se face prin eliminarea lor si inlocuirea cu oameni de buna credinta – cel mai important lucru este sa fim condusi de oameni de buna credinta, care vor cu adevarat sa faca bine Romaniei. Oameni care nu doar spun (mint) chestia asta.

      • Ce spui tu tine de caracter, educatie, respect de sine.Nu este nevoie de un guvern mondial pentru a-i tine pe unui in ignoranta.Romania s-a trezit, dupa cum se vede urmarind mitingurile cu zeci de mii de oameni care vor o schimbare radicala in Romania. Si o vom avea, pentru ca Dumnezeu si-a intors fata catre noi.Nu de bani e vorba, ci de mantuire, adica de noblete sufleteasca, curaj, abnegatie si mai ales credinta.Romania le-au avut mereu pe toate astea, si chiar daca nu eram in strada, ne-am cunoscut mereu menirea in aceasta lume.am muncit, am luptat, ne-am contruit un viitor, vrem sa lasam copiilor nostri o altfel de tara, altfel de valori.Putem, stim asta, si vom reusi. Zecile de mii de oameni au scris istoria in ultimile zile, prin tot ce au facut.
        Iata cine suntem noi, pentru cine avea prejudecatile adanc intiparite in constiinta.Iubesc Romania si romanii, sunt mandru ca-s roman, asa am fost si voi ramane mereu !

      • Dacă România s-a trezit vom vedea în perioada următoare. Eu rămân deocamdată sceptic. ÎN stradă au ieşit zeci de mii de oameni. Romania are 18 mil de locuitori în interiorul granitelor… Restul ce fac? Asa am crezut si la protestele din ian 2012, ca România în sfârşit s-a trezit, dar…protestele au murit până la urmă. Să sperăm că nu se va întâmpla la fel şi acum… În rest, da, o altfel de viaţă în România, mai bună, este ce ar trebui să vrea toată lumea şi este chestia pentru care ar trebui să LUPTE, nu doar să spere. Să iasă în stradă etc.

  5. Pingback: Viata sanatoasa partea 1 – De ce depinde sanatatea organismului uman. Odihna, alimentatie, stres, miscare, poluare etc (s42) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Interviu VIDEO Mencinicopschi: cum ne distrugem sanatatea prin alimentatia de proasta calitate. Chimicale nocive, E-uri toxice, cumparati produse fructe si legume de la ţărani, bio ecologice organice (s47) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comp

  7. Pingback: Un nou mod de manipulare – dispozitiv care difuzeaza informatii direct in creier, prin wireless si vibratii – aparat inventat de nemti (nom36) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  8. Pingback: Interviu VIDEO Mencinicopschi: cum ne distrugem sanatatea prin alimentatia de proasta calitate. Chimicale nocive, E-uri toxice, cumparati produse fructe si legume de la ţărani, bio ecologice organice (s47) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comp

  9. Pingback: Ne-am nascut si traim intr-o lume pe care nu o cunoastem dar nici nu vrem sa o cunoastem. Suntem ignoranti chiar si fata de propria viata. Proasta educatie ne-a distrus mental (edu74) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  10. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  11. Pingback: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  12. Pingback: Propuneri pentru protest Rosia Montana – in urma discutiilor de la Universitate, Bucuresti 10 sept 2013 (pol167) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  13. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

  14. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

  15. Pingback: Cat de distrus este poporul român? Cum sunt românii? (pol8) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  16. Pingback: Reguli de baza pentru discutii despre salvarea Romaniei. Unirea si colaborarea romanilor. Miscari ale protestatarilor impotriva sistemului mafiot corupt vandut care exista la conducerea tarii (pol170) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamen

  17. Pingback: De ce sunt impotriva initiativei Let’s do it Romania – 28 septembrie 2013 ziua de curatenie nationala. Campania Lets do it – o risipa de bani, energie, voluntari (eco77) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  18. Pingback: Barometru al evolutiei poporului roman – criterii simple de analiza a societatii romanesti. Sfaturi – comportament in societate (edu81) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  19. Pingback: VIDEO – cat de ignoranti sunt romanii fata de protestele de strada? Reactia trecatorilor denota manipularea si distrugerea mentala premeditata a poporului roman | Lupul Dacic

  20. Pingback: Barometru al evolutiei poporului roman – criterii simple de analiza a societatii romanesti. Sfaturi – comportament in societate | .::: CALIN ADRIAN :::.

  21. Pingback: De ce ne e frica de moartea rapida dar de moartea lenta nu ne pasa? Reactia oamenilor la pericole si comportamente nocive care ne sinucid lent (s) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  22. Cat de comod,sa dai vina doar pe altii.Inca nu s-a ajuns la tehnologia completa in care sa ti se anihileze liberul arbitru.Dar este mult mai comod sa dai vina pe orice altceva,decat sa-ti asumi responsabilitatea propriei vieti.Indiferent de factori exteriori,daca in viata asta dai gres e ca si cum ai ramane corijent,si in alta viata te vei intalni cu conditii asemanatoare,in care vei trebui sa-ti asumi si sa fi constient.Indiferent de cine te incearca, iluminatii,asasini economici,oamenii din umbra etc,ei sunt piatra de incercare a propriei tale integritati sufletesti,a cinstei tale,onoarei,si tariei tale de caracter,ei sunt oglinda slabiciunilor tale.Nu poti continua la nesfarsit prin a-ti vinde sub o forma sau alta,tara,mama,copii,mediul,fiindca din pacate in acest stadiu am ajuns.Hotia e primul compromis si primul stadiu in care populatia din Romania s-a autoinitiat inca de pe vremea lui Ceausescu.Si cum un compromis cheama alt compromis,s-a ajuns la acest stadiu de degradare aproape ireversibila.Intr-un popor demn cu sistem imunitar puternic al cinstei sau al onoarei,nu se poate creea teren fertil pentru acesti virusi mentali de care se pomeneste in acest articol.Un ziarist foarte frumos s-a exprimat cand a spus ca cel mai mare dusman al poporului roman este poporul insusi.Fiecare a crezut intr-o vreme sau alta ca daca fura de la locul de munca,o piulita,un patent,o paine,un 1kg de soda,si tot asa in functie de mediul in care a lucrat,nu-i mare scofala.Au zis ca nu o sa cada cerul.Si au avut dreptate nu cade cerul,insa aceste tare incep sa intre in programul genetic,iar poporul roman are acum foarte bine structurat in sistemul genetic hotia,care va atrage si atrag implicit toate aceste dezastre asupra Romaniei.Acum furi paduri intregi,pe care nu le iei cu tine cand vei muri,dar vor ramane imense pete,care le vei purta de-a lungul vietilor,si dupa aceea te miri de ce te-ai nascut handicapat si cu diverse probleme.La inceput au existat oarecare circumstante,ai luat din saracie,dar mai apoi ai inceput sa furi din placerea de a fura,si apoi s-a consolidat un obicei,care s-a transmis si urmasilor,Paradoxal pana si cei care se considera spirituali au alte forme de hotie mai rafinata.Si ca sa nu generalizez mai exista totusi in Romania niste bastioane ale cinstei si ale onoarei,care nu vor sucomba,si care mai dau cate o gura de oxigen acestei tari muribunde.Din pacate, un paradis din punct de vedere al reliefului,Romania va devenii un imens cimitir,daca nu se va produce o minune.

    • Liberul arbitru nu este inca eliminat, dar el este PERVERTIT, normele morale pe care le aveau stramosii nostri au fost ciuntite, transformate, de aceea o luam pe aratura. Nu da nimeni vina DOAR pe altii. Vina este impartita. Dupa parerea mea, cea mai mare parte de vina e la duşmanii romaniei, nu la poporul roman. Vina morală este după părerea mea cel mai complicat concept uman. În timp ce este relativ uşor să identifici vina juridică (iei fapta, iei legea care o pedepseşte şi o aplici), este mult mai complicat să identifici vina morală (REALA) a fenomenelor care se intampla in jurul nostru, si mult mai complicat sa acorzi pedepse celor vinovati, pentru ca vinovatii sunt multiplii (de multe ori necunoscuti) si vina lor are procente diferite, greu de cuantificat. Nimeni nu poate spune exact CÂT e vina poporului român şi CÂT e vina celor care au luptat (în mod ocult împotriva lui), astfel încât s-a ajuns la dezastrul din prezent. Sigur, aşa popor – aşa conducători, spun mulţi, dar…dacă poporul a fost premeditat distrus mental (cum am explicat in acest articol), vina lui scade. Dacă nu exita nicio forţă exterioară României care să lupte impotriva României, nu am fi ajuns niciodată în halul ăsta în care suntem acum. Indiferent ca mai furau unii oameni chiar din comunism, si continuau sa fure si in post-comunism, nu s-ar fi ajuns la acest dezastru fara o lupta ascunsa BINE PLANIFICATA SI PREMEDITATA din afară. Romanul are gene de populatie “statornică”, suntem băştinaşi aici pe acest teritoriu de mii şi mii de ani. Iar băştinaşii tot timpul lucrează împreună, cooperează şi împart resursele. Noi avem în gene chestiile astea (înca se pastreaza vii si vizibile pe la ţară), doar că mediul (sistemul social, politic) ne-a pervertit şi ne-a transformat şi în hoti, cum zici tu, dar nu pe toţi. Multi au ajuns sa fure pentru SUPRAVIETUIRE. Daca apare trai decent dispare imediat această hotie, ca nu mai e necesară. Iar lucrurile rele pe care le vedem la oamenii obişnuiţi sunt doar la suprafaţă (cum spunea si prof. Florian Colceag – cauta interviul la mine pe blog). La radacina, romanii sunt buni. Cele mai mari rele din această ţara nu sunt făcute de oameni romani bastinasi obisnuiti (de popor), ci de acel procent MIC din populatie cu gene de HOT EXPLOATATOR şi sclav al străinilor influenţi, şi de personaje infiltrate de Stăpâni în România, în toate instituţiile publice şi multe instituţii private, mai ales mass media. Ăştia sunt marea problemă şi sunt cauza principală a dezastrului. Dacă scăpăm de ei, scăpăm de probleme. Problema e că nu prea poţi să scapi de ei.

  23. Niciodata hotia nu poate fi justificata,dar eventual putem negocia,hai macar o paine,doar 1kg de branza,un ou,o anvelopa macar,ce naiba doar nu facem pe sfintii,ar zice romanul cu caracter practic.Grobianismul,marlania caracteristi care au patruns puterni in acest popor.Acum doi cunoscutul artistis Gheorghe Zamfir participa la un miting in aer liber,si si-a facut cunoscute opiniile vizavi de aceasta tara,care spunea ca areprezentat-o cum a putut mai bine si demn pe plan international,insa avea o imensa dezamagire vizavi de ce ajuns caesta tara.Citez cu cuvintele lui.”A intrat jegul in aceasta tara,si a ajuns pana la radacini”.Ce vorbesti tu in stil romantic de acei romani deosebiti,ei nu prea s-au mai reancarnat pe aici acele neamuri nobile,acea semintie,ici pe colo niste urmasi,care se vor duce si ei.Acum s-au reancarnat in mod paradoxal pe acest teritoriu deosebit de frumos,sufletele cu cea mai joasa vibratie.E singura explicatie pentru care roamanii se autodevoreaza intre ei,si isi distrug in mod vertiginos mediul.Sun un observator fin,si am urmarit atatea reportaje,de la zi la zi,si ma confrunt si eu cu realitatea cotidiana si am inceput sa vad mai bine.Am fost si eu romantic,si tot timpul i-am invinovatit pe altii,pana cand am ajuns sa-mi dau seama ca pana la invadatorii sau cum vrei sa le spui,trebuie sa imi feresc buzunarele de proprii concetateni.Sa fiu tot timpul in alerta,la magazin ,la market,peste tot ,sa nu fiu tepuit.In jurul meu aud cum unii se lauda cu diverse abilitati de a-i fi fraierit pe altii,barbatii si femei deoptriva,iar adolescentii vin puternic din urma.Au o vorba care a devenit un stereotip”Da-l in pula mea,daca e fraier,cum sa nu-l tepuiesti”.Un tip in poveste ca s-a dus cu niste amici intr-un circuit si ar fi ajuns si prin Congo,la un hotel amarat rau,unde erau diversi colorati,care nu prea prezentau incredere.Si cu toate astea camerista venea din ora in ora prin camera roamanilor sa mai arunce un ochi.La un moment dat acestia ofticati au intrebat-o care-i motivul acestor vizite.Si ea le-a raspuns clar aratandu-le,un semn ce insemna ciordeala,si repetand,voi romani,romani.Cum naiba am ajuns de rasul curcilor pana si in aceste tari amarate la maxim am ajuns vedete.De unde se vede ca nu vorba doar de saracie ci de talent frate,suntem ”talentati”Suntem locul 1 in lume la capitolul hotie si minciuna.Thailanda este o tara prin esenta saraca poate mult mai saraca decat Romania,si totusi acei oameni inca nu au avut parte un instructaj veritabil in ale hotiei de catre trainerii nostri.Ar cam fi cazul sa deschidem scoli in lume,si sa exploatam aceasta zestre.

    • Eu nu sunt de aceeasi parere. Eu nu cred ca toate comportamentele astea rele ale romanilor s-au infipt pana la radacini, ci cred ca sunt doar la suprafata. Explicatia este sistemul de exploatare in care traim si in care suntem folositi pe post de sclavi saraci amarati si muncitori fara sa cartim. Din cauza luptei zilnice pentru supravietuire au ajung multi romani “sa se strice” si din oameni buni sa devina (aparent) “oameni rai”. Dar la radacina, romanii sunt tot buni. Raul este dupa parerea mea doar la suprafata si el ar disparea daca romanii ar trai intr-un sistem NORMAL LA CAP, în care sa nu fie nevoie sa se jupoaie intre ei pentru supravietuire. Deocamdata insa, din cauza sistemului criminal in care suntem forţati sa vietuim, ne comportam si gresit. Dar, intr-un alt sistem, se rezolva imediat chestiile astea. Uita-te la milioanele de romani care s-au dus in tari straine si s-au integrat foarte frumos, respecta toate regulile, muncesc, isi vad de treaba lor si sunt oameni cinstiti. Sufletele cu cea mai joasa vibratie sunt PUTINE. Majoritatea covarsitoare este reprezentata de oameni buni, doar ca bunatatea se observa mai greu intr-un sistem PUTRED, gandit premeditat sa PROMOVEZE RAUL PESTE TOT. Nu stiu daca suntem locul 1 la hotie si minciuna. Dar si daca am fi, avem si motive – circumstantele ADUSE asupra noastra odata cu lovitura de stat din 89. Citeste textul asta:

      Cat de normali si anormali sunt românii. Bolile societatii romanesti. Normalitate si anormalitate. Rezistenta poporului roman la dezastrul politic economic social medical si ecologic din România (edu49)

      Relele se observa mult mai usor decat lucrurile bune. Pentru ca lucrurile bune sunt NORMALITATEA, iar daca totul este normal si merge bine, nu ai nimic deosebit de observat. Observi insa imediat lucrurile care ies din normal, adica lucrurile rele. Este firesc. Dar repet, la radacina, romanii, ca popor, sunt in majoritate covarsitoare BUNI. Trebuie doar pusi intr-un sistem in care acea bunatate sa poata functiona si sa nu mai fie nevoiti sa fure, sa minta etc ca sa supravietuiasca. Cei care fura din lacomie de nemernici mafioti sunt EXCEPTII. Din pacate tot ei sunt si la conducerea tarii. Apoi, cei care fura pentru supravietuire sunt de doua tipuri – aia care aşa sunt ei, si de lene, pentru ca nu vor sa munceasca, sa isi castige onesc existenta, atunci fura – de condamnat, si cei care au ajuns la limita supravietuirii, si ca sa mai supravietuiasca inca o zi fura si ei ceva, sau mint, sau mai fac o ilegalitate – mai ales astia trebuie salvati. Oh well. Nu-ti pierde speranta in romani. Romanii sunt buni. Doar bestiile care ne conduc din umbra vor sa credem altceva, prin mass media cumparata si prin politicienii marionete din Romania si Europa… Problema nu este la popor. Problema este la cei care conduc. Tot timpul! Cu oameni buni la conducere (lăsati sa lucreze – adica sa nu fie asasinati precum Ceausescu), tara s-ar schimba în bine IMEDIAT.

      • E bine ca tu simti asa. E nevoie de oameni ca tine care sa aiba astfel de crezuri puternice,insa Nu poti rezolva o problema la acelasi nivel de gandire la care a fost creata problema”. …spunea Einstein.Pari ca esti un idealist pur sange.Oameni se schimba extrem de greu la nivel de individ,dar la nivel de societate este o adevarata munca de sisif.Eu nu constest ca nu ar exista o posibilitate,mai ales ca am vazut si eu emisiuni cu Prof Florin Colceag,unde spunea ca sunt specialisti care pot pune o tara pe roate.Si stim de ce nu se vrea acest lucru,acum important este sa nu se pedaleze pe lucrurile binecunoscute,adica probleme,ci focusul sa fie pe solutii.Dar cine se ocupa de asta?.Or sa pararasuteze un ”comando de salvare economic”vreo forta benefica.E nevoie de multa educatie a poporul roman,si asta ar dura vreo doua zeci de ani.Oricum ai da,multi nu ar prinde in viata redresarea Romaniei.E nevoie de metode de gandire alternativa,intr-un cuvant de multa creativitate,chiar in lupta cu nemernicii.In nemernicia lor s-au antrenat si au tot ce e necesar manipularii de partea lor.Ei stiu un lucru clar si pe asta mizeaza.Oamenii din aceasta situatie in care se afla,nu mai se unesc in veci,pentru a face o contrapartida.E nevoie ca in legende,de un personaj,care sa-i reuneasca sub o cauza nobila si comuna.Un adevarat erou,care sa-i inspire cu ceva,in aceste momente in care oamenii nu mai cred decat in puterea banului,eventual in Dumnezeul bisericii.O sa ajungi in timp la concluzia ca este extrem de greu sa te schimbi tu pe multe planuri,practic sa-ti reconfigurezi reteaua neuronala,intr-una mai mareata,daramite sa schimbi o gloata.Manipulatorii au in spate sute de ani de psihologie a manipularii,si stiu bine mersi ca atat timp cat un popor este mai degraba pupator de moaste,si aproape orice individ poate fi cumparat cu putina faima si un pumn de bani,decat in a devenii inteligenti,demni si uniti,atunci cei de care pomenesti tu,nu au de ce sa-si fac grija.De asemenea painea si circul,acum ce-i drept mai putina paine si mai mult circ,vor exista dintotdeauna.Tu esti bine intentionat,insa trebuie sa privesti lucrurile din mai multe perspective.La un moment dat lucrurile se vor schimba,fiindca specia oricum trebuie sa evolueze.Din pacate pentru marea majoritate a umanitatii cel mai bun maestru, a ramas tot suferinta.

      • Ai dreptate in multe dintre lucrurile pe care le-ai zis, insa NU trebuie renuntat la lupta. DA, ESTE GREU. Dar ceva trebuie si va fi facut. Si fiecare trebuie sa puna umaru atat cat poate. Abandonarea luptei este exact ce-şi doresc. Nimeni nu-şi propune schimbarea mentalităţilor tuturor oamenilor. Bineinteles ca este o utopie. Insa daca stii sa prezinti oamenilor o idee buna, oamenii buni te vor urma. Oh well.

      • Uneori poti constata ca plecand de la o cale exterioara,ca cea adoptata de tine,o sa ajungi tot la cea interioara,in care vei simti ca adevarat schimbare pe care o vroiai nu era atat a poporului cat a fiintei tale interioare.Fiindca nimeni nu este atat de neajutorat si oropsit pe cat vedem noi la prima vedere.Iata ce spune un mare nemuritor”In calitate de mari Dumnezei, creatori ce sunteti, cine credeti ca v-a creat viata?
        Credeti ca o fiinta suprema sau forte din exteriorul vostru v-a controlat existenta?

        Voi sunteti total responsabili pentru orice ati facut, ati fost sau experimentat vreodata.
        Voi ce aveti puterea de a crea maretia stelelor, v-ati creat fiecare clipa si fiecare eveniment din viata.
        Voi ati ales sa fiti cine sunteti.
        Voi ati creat felul in care aratati.
        Voi ati proiectat felul in care va duceti viata, creindu-va propriul destin. Aceasta este incercarea si privilegiul, daca vreti, de a fi Dumnezeu/om.
        Va creati viata prin intermediul propriilor procese de gandire, prin felul in care ganditi.
        Veti simti fiecare gand – iar tot ceea ce simtiti se materializeaza pentru a crea conditiile vietii voastre.

        Ganditi-va la urmatoarele: nu e nevoie decat de o clipa pentru a va imagina fericirea si intreg corpul se simte fericit. Aveti nevoie doar de o clipa pentru a juca rolul unei creaturi jalnice pe care nimeni nu o doreste – si deja veti incepe sa va autocompatimiti. E nevoie doar de o clipa pentru a inceta sa mai plangeti si pentru a rade cu bucurie. Numai o clipa este necesara pentru a inceta sa mai judecati si pentru a incepe sa simtiti frumusetea tuturor lucrurilor.
        Si cine face toate astea?Voi. Iar, in timp ce ati creat aceste sentimente in interiorul fiintei voastre, ati observat ca s-a schimbat ceva in jur?Nu. Dar tot ceea ce sunteti voi s-a schimbat.
        Sunteti exact ceea ce ganditi. Tot ce ganditi se va materializa in viata voastra. Daca va ganditi la o fantezie erotica, fiinta voastra va fi ispitita. Daca va ganditi la suferinta, veti avea parte de suferinta. Daca va ganditi la nefericire, o veti avea. Dar daca va ganditi la bucurie – bucurie veti avea. Daca meditati asupra geniului, acesta va aparea instantaneu.
        Cum va creati viitorul? Prin gand.
        Toate zilele de maine sunt proiectate prin gandurile voastre, chiar in aceasta zi, caci fiecare gand pe care il aveti – fiecare fantezie, oricare ar fi scopul ei emotional – creeaza in corp un sentiment, care este inregistrat in suflet. acel sentiment fixeaza apoi un precedent pentru conditiile din viata noastra, caci va atrage circumstante ce vor crea si se vor potrivi cu aceleasi sentimente care v-au fost inregistrate in suflet. Intelegeti ca fiecare cuvant pe care il rostiti va creaza zilelele ce vor urma, caci vorbele nu sunt decat sunete ce exprima sentimentele din suflet, care au fost nascute prin gand.
        Credeti ca lucrurile vi se intampla accidental? Nu acesta este adevarul, asa cum este el cunoscut. In aceasta Imparatie, nu exista lucruri precum accidente si coincidente. si nimeni nu este o victima a vointei sau a planurilor altcuiva. Tot ce vi se intampla in viata, ati gandit si ati simtit; fie ca ati privit acele lucruri ca posibilitati sau temeri, fie ca cineva v-a spus ca asa se va intampla, iar voi ati acceptat asta ca pe un adevar.
        Tot ce se intampla se intampla ca act voit, predestinat prin gand si emotie.TOTUL. Tot ce ati gandit vreodata – fiecare fantezie si toate lucrurile pe care le-ati spus – toate s-au petrecut sau asteapta sa se petreaca.
        Cum credeti ca este creat totul?
        Este creat prin gand. Gandul este adevaratul datator de viata vesnica, ce nu poate fi distrusa, iar voi v-ati folosit de acest proces de a gandi ca sa va dati viata – caci gandul reprezinta legatura pe care o aveti cu mintea lui Dumnezeu.
        Timp de milenii, diferite entitati au incercat sa va invete acest adevar prin parabole, cantece, scrieri, dar majoritatea dintre voi ati refuzat sa-l intelegeti, deoarece putini v-ati dorit sa purtati pe umeri reposabilitatea propriilor vieti. Dar modul in care functioneaza aceasta imparatie spune ca tot ceea ce ganditi – fiecare atitudine pe care o aveti fata de voi insiva si fata de viata – se va materializa, de la cele mai josnice si oribile lucruri pana la cele mai sublime si alese, caci numai voi cunoasteti diferenta. Asadar primiti ceea ce afirmati. Sunteti ceea ce ganditi. Sunteti ceea ce hotarati sa fiti.
        Cu cat va ganditi mai putin la voi insiva, cu atat va minimalizati singuri. Cu cat va subestimati mai mult inteligenta, cu atat veti deveni mai imbecili. Cu cat va subestimati mai mult frumusetea, cu atat deveniti mai uarati. Cu cat veti considera ca sunteti mai saraci, cu atat veti deveni mai amarati, caci astfel ati predestinat sa fie.
        Contemplati cat de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru voi, o dragoste care va permite sa fiti si sa creati orice doriti, care nu va judeca niciodata. Contemplati dragostea care v-o poarta, astfel incat sa se materializeze prin fiecare gand pe care il aveti si prin fiecare cuvant pe care il rostiti.
        Contemplati-o.”

        Ramtha Cartea Alba

      • Da, sa fie bine si cu GANDURILE BUNE, dar…eu sunt mai pragmatic si mai practic decat doar sa gandesc pozitiv. Sa faca oamenii si ce scrie in acest text, sa vada daca se intampla ceva. Dar…pana cand sa astepte schimbarea? Cand sa incerce si alte chestii, mai practice, mai concrete? Eu nu cred ca doar cu gandul pozitiv vom opri efectele nocive pe care oamenii răi le aduc asupra noastra, ci, neluptând împotriva lor, doar le vom da cale libera sa faca ce rautati vor… Toate alea cu VOI sunteti…. invinovatesc omul nevinovat si ii scapa de vina pe cei rai. Nu sunt de acord cu treaba asta. Oh well.

    • bunicii mei mai aveau inca, si mai toti din sat o casuta in capatul viei, unde tineau sculele, un butoi de vin si ceva slana si alte uscaturi atirnate. usa era deschisa. daca cineva trebuia sa repare ceva, intirzia, raminea noaptea pe cimp, intra, minca ceva, bea un pahar, doua de vin, si-i multumea proprietarului acolo, in sinea lui. eventual cind se intilneau in sat il informa ca a trecut pe acolo. n-au trecut inca 70 de ani de la situatia asta.
      Diferenta este ca tiganii nu locuiau inca in sat. stateau in niste bordeie separat de sat, cam la doi km. cind trecea romanul pe ulita, tiganul mergea pe linga gard. era respect si frica de lege! atit!
      cind ne-am facut toti egali, am ajuns la situatia de astazi. prostii sunt mai multi decit desteptii iar votul este universal. deci democratia inseamna dictatura prostimii asupra elitelor. elita a imbatrinit, iar noua generatie este in marea majoritate hipnotizata de metodele de manipulare moderne, asa ca nu are cine sa umple golul. este o decadere majora a conditiei umane. in ciuda dezvoltarii stiintei si a mijloacelor de informare.

      • Foarte frumos spus.

        ”Povestea” (reală) despre cum se înțelegeau pe vremuri românii – fără probleme, în armonie etc ar trebui să o detaliați (/ezi?) intr-un text special, pentru că astfel de exemple sunt importante pentru neamul românesc – pentru detalierea TIPULUI de om / caracter reprezentativ pentru români: solidaritate, cooperare, conviețuire, impartirea resurselor, bunatate, altruism etc. Dacă scrieți un text care sa povesteasca mai pe larg astfel de exemple și mi-l trimiteți pe mail (vezi CONTACT), îl punem aici pe blog, cu dvs ca autor, desigur. Spor!

    • Ai mare dreptate in tot ceea ce spui (cel putin din punctul meu de vedere).
      Problema este ca nu avem arme pentru lupta impotriva coruptiei. De ce? Pentru ca de fapt armele sunt cele mai corupte (ma refer la justitie, la presa si televiziune).

      • In justitie exista numerosi oameni de buna credinta. Ei nu pot face nimic daca nu li se ridica mingea la fileu. De aceea, ce face de exemplu Stegarul dac (plangeri penale la greu) sau ce fac oamenii care ataca in instanta rosia montana, gaze de sist, nadăș etc…sunt modalitati prin care ajuti oamenii de buna credinta din sistem sa poata lucra, sa poata pleca de undeva. Nu trebuie sa concluzionam ca nimic nu se poate face. Sunt multe care pot fi facute. Multe pe cont propriu si multe impreuna cu altii.

  24. Ma bucur ca ai facut acest colaj si sustin aceste idei. Poate ar trebui sa participam cu totii la o actiune de informare centralizata si inteligenta pentru a trezi cat mai multe persoane si a obtine sustinerea mai multor romani. Totusi mentionez ca incercam sa intreprindem o actiune dificila si trebuie actionat cu grija pentru a nu cadea in derizoriu si sa avem grija ca hidra cea cu multe capete se va supara cu fiecare cap taiat si va deveni violenta.

  25. Există un aparat, care este foarte drag celor mai mulţi oameni şi care are capacitatea de a distruge, în timp, celulele nervoase din materia cenuşie. Acest aparat se numeşte “telefon mobil”. Sunt convins că mai puţin de 1% dintre utilizatori a fost vreodată interesat de efectele secundare ale acesei jucării. Eu am fost interesat de cum mi-a sugerat cineva să-mi iau şi io unul, ca “să fiu în rândul lumii”. M-am interesat, m-am documentat, am citit şi m-am speriat; astfel că am renunţat de a intra în rândul lumii. Ce-i drept, şi-aşa nu prea făceam io parte din această lume, dar asta mi-a tăiat şi ultima speranţă de a fi vreodată.
    Da, eu n-am mobil, pentru că nu-mi place să vorbesc la telefon. Nu-mi place să vorbesc cu cineva fără să-i văd ochii, adică sufletul. E ca şi cum aş vorbi în beznă. Gura poate minţi, dar ochii niciodată.
    Am un telefon în casă, de ebonită neagră, cu disc şi fir, acelaşi aparat din 1965. Plătesc abonamentul la Romtelecom de 35 de lei pe lună, chiar dacă vorbesc de 2 lei. Şi-s foarte fericit. Prefer să vorbesc în scris, prim email sau cel mai bine prin viu grai, face to face ! :)

    • Da, despre telefoanele mobile am scris si eu, aici:

      https://ceicunoi.wordpress.com/2013/11/20/castile-de-telefon-hands-free-ne-protejeaza-de-cancer-nu-mai-tineti-telefonul-la-ureche-cand-vorbiti-la-el-sfaturi-pentru-convorbirile-la-mobil-s/

      Prin vorbirea cu un hands free rezolvi o mare parte din problema de sanatate, insa oricum suntem bombardati cu semnal GSM chit ca avem sau nu mobil. Insa e adevarat, un mobil in casa face mediul in care traiesti mai “toxic”, mai ales daca il tii pe aproape de corp/cap.

      Foarte bine daca tu reusesti fara mobil sa functionezi, insa nu putem cere asta oamenilor. Macar sa fie in stare sa vâre un hands free in ureche, dar nici macar asta nu sunt in stare sa faca. Si alta chestie care poate fi facuta este sa vb la tel doar pentru urgente si chestii foarte scurte, concrete si la obiect, nu pentru chit chat bla bla. Insa oamenii HABAR N+AU ca isi afecteaza sanatatea si nici nu sunt in stare sa citeasca despre asta sau sa schimbe ceva in comportament – este exact ce spunem in text – distrugerea mintala.

      • Eu nu cer niciodată nimic, nimănui, mai ales românilor. Nu le pot cere nici bani, nici ţigări, nici să nu mai vorbească atât de mult la mobil, nici să umble desculţi pentru sănătatea lor, nici nimic. Românii dorm şi nu-i vom mai putea trezi niciodată. Eu unul m-am resemnat în faţa acestei situaţii triste. Nu mă mai interesează nimic ce se întîmplă în ţara asta. Lipăi fericit mai departe în lumea mea… ૐ _/|\_

      • Sa inteleg ca ai cazut si tu in capcana strainilor care ne conduc, de a concluziona ca nu se mai poate face nimic si ca lupta e pierduta DESI LUPTA NICI MACAR NU A INCEPUT INCA?! :) Citeste iluzia nr 30 din acest text:

        https://ceicunoi.wordpress.com/2014/02/04/iluzii-in-care-cred-romanii-si-care-blocheaza-evolutia-si-dezvoltarea-poporului-roman-a-societatii-romanesti-a-romaniei-edu/

        Eu zic ca poti totusi sa faci materialul de care am vb pe mail, gandindu-te la ideea ca cei care STIU, au datoria sa spuna si altora.

      • Iluzie? Eu fac numai iluzii (vizuale). Însă când văd atâta sărăcie fizică şi spirituală în ţara asta… nu mai este iluzie. E iluzie numai gândul că ne va fi mai bine.
        Eu nu sunt manipulat. Pe mine nu mă comandă nimeni, decât mama Natură. Nu ştiu cine ne conduce, că nu citesc ziare şi nu mă uit la TV. Însă mă simt tare străin în ţara asta. Şi ce luptă, cea cu morile de vânt? Eu nu mai visez de mult.
        Iar “materialul” este în acele trimiteri, cele mai bune şi mai importante de pe net. Dar, de fapt, nu mersul desculţ este ţelul meu. El este doar substratul pentru realizarea ţelului. Când sunt încălţat, cam 5% din timpul anului, mă simt ca un moş bolnav şi trist. Şi nu pot să fac nimic cum trebuie. Iar viaţa mi se pare gri şi mă gândesc la moarte. Desculţ însă, mă simt ca un copil fericit, muncesc cu spor, iar totul devine roz şi cu mult soare romantic. Chiar dacă-i noapte…
        Eu ştiu multe, dar nu le spun aici. Că n-am cui. Am filozofia mea proprie şi personală, pe care mi-o făuresc de 50 de ani. E greu de spus în cuvinte şi şi mai greu de digerat. Iar de’ nţeles nici nu vreau să’ nţeleg. Ci doar să fac, cum mi-a aşternut Universul…

      • Gandul ca ne va fi mai bine e o speranta la care daca renuntam cu siguranta ca nu vom mai obtine niciodata acel bine. Tine de noi sa infaptuim aceasta speranta. Daca renuntam la lupta dinainte de a incepe nu avem nicio sansa. Nu trebuie sa citesti ziare si TV ca sa afli cine conduce lumea (acolo sunt 90% minciuni). Insa daca avem informatia la dispozitie pe internet, de ce sa nu o citim? Chiar asa de incuriosi suntem legat de lucrurile astea atat de importante pentru viata noastra? Te simti strain in tara asta pentru ca este condusa de straini de 25 de ani impotriva romanilor.

        Legat de material ti-am trimis mail.

        Este o tampenie sa spui ”stiu multe dar nu le spun aici ca n-am cui”. De unde stii ca nu sunt persoane interesate de aceste lucruri, care le baga la cap si le si aplica? Nu putem stii asta. Uita-te de exemplu ce feedback am eu la textul Cum investi sa mergi pe bicicleta – cea mai usoara metoda. Daca n-as fi scris despre asta, ”ca nu am cui”, zeci de oameni n-ar fi invatat sa mearga pe bicicleta usor si rapid, fara traume fizice/psihice. Nu e cine stie ce, dar e ceva. Decat nimic, putinul e foarte bun. Cu totii putem face cate putin. Tu ai pornit pagina ta de FB, foarte bine, dar e de baza o postare, undeva pe un site, care sa reuneasca toate informatiile esentiale despre barefoot pe care le ai.

      • Mă bucur, dragă Ana1. N-a fost chiar un dialog, ci un mic schimb de idei. Dar A FOST ceva util (pentru mine cel puţin).
        Sărut mâna.
        Dinu.

      • Eu l-am rugat sa faca macar un text-sinteză despre pasiunea lui – barefoot, cu avantajele principale de a merge descult si trimiteri catre alte materiale etc. Dar…tot eu tre sa stau sa compilez ce a lasat ca si comentarii si sa alcatuiesc un text. Ca aveam prea mult timp liber si ma plictiseam :)

  26. @ Ana1, am pus nişte linkuri (trimiteri) pentru cele mai importante articole (pagini) referitoare la “Barefoot lifestyle” şi “Earthing”, la postarea “Mergi descult pe pamant pentru o sanatate mai buna. Beneficiile medicale ale impamantarii, avantajele mersului in picioarele goale (s)”
    Pagina mea de “blog” este la Facebook :

    http://www.facebook.com/descult.dinu ,

    dar în limba engleză (pentru că prietenii mei nu ştiu româneşte).
    Am să pun, totuşi, aici doar asta:

    <>
    http://www.barefootkc.com/benefits.html

    • Multumesc frumos, Dinu. O sa-mi fac cont de FB (la filme preferate o sa scriu “Zen”) si o sa te vizitez :) Am aplicat si eu mersul descult dar doar in parc si la plaja.

      • Foarte bine, bravo dragă Ana1 !
        E excelent prin parc – pe plajă merge toată lumea. Adică toată lumea normală; că văzui astă vară doo don’ şoare în cizme albe de piele, adunând scoici pe mal. Şi-mi închipuii ori că şi-au priponit caii pe undeva, ori c’ au scăpat de la “9”.
        Ei bine, te-aştept pe feisbucă. Desculţ, cum altfel ?!?

  27. Daca vrei sa poti face ceva la un mom. dat pentru Romania, trebuie intai sa te rupi de sistemul economic actual, cel care te tine legat prin facturile lunare si te tine la job in loc sa iesi in strada sa lupti pentru drepturile tale. Solutia o vad simpla, infiinteaza (cu cei pe care-i gasesti “treji”) una sau mai multe comunitati autosustenabile (care-si produc singure tot ce au necesar), rupte de sistemele controlate gen electrica, gaze, apa, supermarket si cand nu veti mai fi conditionati de acele facturi veti avea timp si sa lucrati ca si comunitate la trezirea altora.
    Pana in acel moment, orasenii chiar daca sunt “treji” vor auzi sirena fabricii si vor fugi sa munceasca in loc sa protesteze, ca sa nu se trezeasca pe strazi cu burta goala, totul datorita auto-conservarii ce guverneaza orice specie.

    • 1. Ideea protestului este INEFICIENTA. Cand vreodata datorită unui protest de strada al poporului s-a schimbat Sistemul in care poporul traia?

      2. Foarte curand voi publica pe blog un articol cu dedicatie pentru cei care vor sa se izoleze de sistem, prin comunitati autosustenabile/autonome etc. Vei vedea acolo ca și aceasta ”solutie” este ineficienta pe termen lung.

      3. Chiar daca suntem dependenti de job pt a supravietui, oricine poate gasi 5 minute / o ora pe zi pentru ȚARĂ în loc sa piarda timpul cu distractii personale… Timpul este o problema, insa deocamdata INCA avem ceva timp pe care il putem folosi pentru binele comun.

      4. Noi trebuie intai sa pricepem CU CINE ne punem. Deocamdata mult prea putini oameni stiu asta…

      • Referitor la ideea de la punctul 1. mentionez ca una din tehnicile sistemului prin care ea se apara este denigrarea valorilor, fie ei persoane capabile sa lupte cu sistemul fie metode care lezeaza sistemul. Se stie ca Gandhi a eliberat India de colonistii englezi cu metode pasnice in situatia in Anglia este un stat foarte puternic. Se tine insa in secret cum a obtinut Gandhi acest succes.

  28. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului.

  29. am mai spus si o voi repeta pana cineva are sa inteleaga cat de important este ceea ce terbuie facut : Sf.Vasile cel mare are o slujba cu o forta ce nu cunoaste contramasura! Preotii maghairi in anii ocupatiei Ardealului de NW au cerut preotilor romani sa nu uzeze de acesta arma Voi ce asteptati?

  30. Sper sa devenim cat mai multi cei care vedem adevarata realitate si sa incercam sa facem ceva pt țară.

  31. Este Vorba de PUTERE si Punct. PUTEREA presupune: CONTROL TOTAL. Lumea se afla sub CONTROL TOTAL si NU poate face nimic …)

  32. In opinia mea cea mai simpla actiune care ar putea fi cea mai eficienta dintre toate si care este la indemana oricui este RUGACIUNEA sincera si tenace catre Dumnezeu. Ea daca este practicata ar putea crea un fenomen de avalansa in sensul ca tot mai multi se vor angrena s-o realizeze chiar fara nicio organizare planificata.

Spune-ți părerea aici: