Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106)

Actiunea de protest a USL denumita "Miting pentru libertate", in zona Arcului de Triumf din Bucuresti

INTACT IMAGES / Fotograf: Tudor Vintiloiu

Există în România păreri şi atitudini diferite legat de această manifestare democratică pe nume “protestul în stradă”. Şi există aceste păreri diferite pentru că oamenii sunt diferiţi. Iar în România sunt şi foarte prost educaţi. Motiv pentru care atitudinea faţă de ideea de protest este una greşită. Într-o ţară ca România, după atâţia ani de comunism şi atâţia ani de semi-dictatură economică, politică, într-o ţară ca România, stat mafiot care NU este stat de drept, şi care nu reprezintă în prezent nici pe departe o democraţie, ci mai degrabă un stat poliţienesc autoritar în care nişte şmecheri fură de rup din banii publici, iar poporul moare de foame (în multe cazuri la propriu), în loc să se îmbrăţişeze de către cetăţenii români această ABORDARE NORMALĂ ŞI DEMOCRATICĂ – PROTESTUL DE STRADĂ, aşa cum au făcut de curând Bulgarii – ca unică soluţie pentru ca guvernanţii să lucreze pe bune în interesul poporului, ei (românii) preferă să ignore că protestul de stradă este una dintre puţinele variante prin care se mai poate salva această ţară, de aceşti politicieni corupţi şi de rea credinţă care au căpuşat toate instituţiile publice şi mai ales bugetul statului şi bugetele locale. Detalii în continuare: 

Pentru că mulţi români ignoră ideea de protest de stradă şi pentru că sunt unii care pun la îndoială diferite aspecte legate de proteste: eficienţa, normalitate, utilitate, moralitate etc, încerc în continuare să răspund la întrebarea care se naşte: Este normal să protestăm în stradă?

După părerea mea răspunsul este DA, este normal să protestăm în stradă, din cauza circumstanţelor în care ne aflăm (dictatura unor bă eţi dăştepţi care fură de rup din banii publici, ai noştri, ai tuturor). Dar protestul nu trebuie făcut oricum, şi nu pentru orice.

Ce este de fapt un protest? O nemulţumire faţă de un anumit aspect. Atunci când guvernanţii îşi bat joc de banul public şi de poporul român…ce ar trebui să facă cetăţenii acestei ţări? Să stea şi să rabde aşa cum au făcut trilioane de ani? Sau să reacţioneze cumva? Eu zic că ar trebui să reacţioneze! Aici părerile se împart legat de CUM să reacţionezi. Şi avem mai multe variante:

1. Semnat petiţii, trimis scrisori deschise, solicitări oficiale către diferite instituţii etc. Eficienţă? Spre zero. Păi toate aceste petiţii-scrisori-solicitări, care sunt legate de RELELE politicului şi administraţiei, ajung pe mâinile politicienilor şi celor din administraţia publică. Că lor le trimiti, nu? Şi ei ce credeţi că vor face cu o CRITICĂ la adresa lor sau cu o SOLICITARE DE SCHIMBARE A COMPORTAMENTULUI lor? O vor ignora sau se vor şterge cu ea la @()#.

2. Susţinerea unor idei ÎN MEDIUL ONLINE, PE INTERNET, PE FACEBOOK – aceştia sunt “protestatarii internauţi” care nu vor rezolva absolut nimic dacă nu-şi vor mişca fundurile în stradă. Degeaba se dau ei de acord cu ceva anume pe internet. Nu o să dea nimeni de la conducerea statului 2 bani pe milioane de oameni care au dat LIKE nu ştiu cărei idei sau care şi-au manifestat susţinerea faţă de anumite cerinţe solicitări PE NET. Dacă nu îşi manifestă susţinerea ÎN PIAŢĂ, pe stradă, alături de alţi protestatari care ignoră frigul (de ex ian-feb2012) sau canicula (de ex aug 2012), degeaba se dau războinici. Nu vor rezolva nimic.

3. Strângerea de semnături pentru demararea unui referendum local sau naţional pentru o anumită problemă – acest lucru ar putea să meargă, dar este complicat de realizat şi se va buşi de multe probleme: te costă timp şi bani să reuşeşti să strângi aşa multe semnături; rişti ca teancurile de semnături să nu-ţi fie luate în considerare de către cei care sunt obligaţi conform legii să organizeze referendum (ce poţi să le faci?); rişti ca întrebarea de la referendum să fie “măsluită” de organizatori şi astfel să fie deturnată toată iniţiativa; rişti ca referendumul să nu fie validat din cauza neprezentării la urne; rişti ca rezultatul referendumului să nu fie clar (jumate au votata DA, jumate NU); rişti ca rezultatul referendumului să fie interpretat cu rea credinţă de către cei care trebuie să îl pună în aplicare (parlament, guvern, adm locală); rişti ca rezultatul referendumului VALIDAT, EVIDENT şi CLAR să nu fie pus în aplicare ci pur şi simplu ignora (cum s-a întâmplat în 2009 când poporul a zis la referendum național să fie MAXIM 300 de parlamentari și acum avem peste 600, și cum s-a întâmplat în 2012 când poporul a zis să moară (politic) criminalul Băsescu însă CIA+UE au decis să rămână ”guvernator” în colonia România împotriva voinței poporului român cică ”suveran”).

4. VOTUL – ales din 4 în 4 ani ALŢI CANDIDAŢI, mai brezi decât cei care te-au dezamăgit – mulţi au impresia că asta este modul PUR DEMOCRATIC prin care trebuie să se manifeste cetăţeanul model – VOTUL o dată la 4 sau 5 ani. Ceva mai cretin nu există. NU VEDEŢI CUM FURĂ DE RUP CEI PE CARE ÎI ALEGEM, IMEDIAT CE S-AU VĂZUT PE FUNCŢII, ÎN TOŢI CEI 4 ANI, PÂNĂ LA NOILE ALEGERI ?!?!? Să te îmbeţi cu apă rece, să te minţi singur, să trăieşti în iluzia că este suficient ca o dată la 4 ani să sancţionezi RĂUL, trebuie să fii nebun, ignorant asupra propriei bunăstări şi asupra bunăstării vieţii celor din jur (din aceeaşi societate), trebuie să fii pur si simplu inconştient legat de viaţa în această ţară. Poate unii, care au foarte mulţi bani şi nu au aşa multe griji pe acest pământ, se mulţumesc, în egoismul lor, să voteze o dată la 4 ani şi atât. Restul NU trebuie să se mulţumească doar cu atât! Şi nici măcar cei bogaţi (citiţi asta: Cum sunt afectati oamenii bogati de politică si administratie. Prostia celor care au bani si sunt egoisti)

5. Acţionatul în instanţă – mulţi au avântul stupid “dă-i în judecată!” sau…”îi dau în judecată!”, despre situaţii în care Statul, prin instituţiile sale publice căpuşate de oameni corupţi şi de rea credinţă, îşi nedreptăţeşte proprii cetăţeni. Ei bine, în teorie, într-un sistem de justiţie perfect, acest lucru cu “datul în judecată” ar rezolva foarte multe probleme. Din păcate însă, în România sistemul de justiţie este departe de a fi perfect. Dintre problemele pe care le are menţionez câteva: lipsa de celeritate (din cauza existenţei a foarte multe cauze-speţe-dosare pe capul fiecărui judecător, TIMPUL de “rezolvare” a problemelor în justiţie este foaaaarte mare – de ordinul anilor); incompetenţa unor judecători şi procurori; corupţia şi reaua credinţă a unor judecători şi procurori.  Din cauza acestor probleme, şansele “să-ţi faci dreptate în justiţie” împotriva celor de la conducerea statului (cei care ne controlează direct viaţa şi bunăstarea), sunt foarte mici.

6. Crearea unui partid sau a unei formaţiuni oneste ca ALTERNATIVĂ – este un lucru foarte bun care poate fi făcut împotriva relelor clasei politice actuale, însă pare un lucru greu de realizat. Poate fi făcut acest lucru, plecând de la zero, de către nişte oameni obişnuiţi? În cât timp? Cu câţi bani şi de unde bani? Cu care oameni de bună credinţă (cum îi alegi)? etc. Sunt probleme la care vor trebui să-şi răspundă cei care vor să pornească astfel de iniţiative (onorabile) şi sunt în acelaşi timp probleme pe care vor trebui să le biruiască (crezul meu este că inteligenţa binelui este mai puternică decât inteligenţa răului, deci sunt şanse).

7. “Alegeri anuale pân’ la rezolvare!”  – iarăşi, o soluţie foarte interesantă, care dacă ar fi pusă în practică ar putea  să rezolve multe probleme. Dacă politicienii ar fi votaţi (schimbaţi) în fiecare an, odată ce ar fi aleşi, nu s-ar mai apuca de furat aşa mult, ci s-ar apuca să facă lucruri pe bune pentru cetăţeni, ca să-şi asigure încă un mandat, în anul imediat următor. ALtfel, în anul următor zboară huiduiţi de cetăţeni. Din păcate şi această posibilă “soluţie” are un mare impediment: necesită modificarea Constituţiei. Iar modificarea constituţiei cine o organizează, administrează, gestionează? Chiar politicienii pe care încercăm să îi “educăm” şi care nu vor accepta niciodată o asemenea iniţiativă. Ca să nu treacă decisiv prin filtrul politic corupt, această iniţiativă ar trebui să fie cerută într-un referendum naţional. Iar la referendum, ne buşim de problemele deja menţionate la punctul 3.

8. Să stau ca o mămăligă apatică în derivă – asta este, din păcate, soluţia pe care o adoptă cei mai mulţi români în prezent. Să stea fără să le pese, sau fără să reacţioneze la CRIMA care se întâmplă în jurul lor. Ignorarea problemei te va ajuta doar să nu-ţi baţi capul cu aşa ceva, să nu-ţi creezi un stres psihic gândindu-te la aşa ceva. Însă cu siguranţă nu va rezolva absolut deloc problema. Doar o va amâna la infinit. Iar problema cu siguranţă te afectează, în fiecare zi, pe tine şi pe familia ta.

9. PROTESTUL DE STRADĂ – aceasta este, după părerea mea, cea mai eficientă metodă prin care relele celor care conduc România pot fi taxate iar nedreptăţile îndreptate RAPID. Din păcate însă, odată cu revoluţia – lovitură de stat din ’89, care s-a lăsat cu pierderi de vieţi omeneşti, şi odată cu “crimele” mineriadelor comandate de Iliescu şi acoliţii săi, se pare că “setea de dreptate” a poporului român a cam murit. Eu cred că e timpul să se trezească din morţi. Pentru că un protest de stradă poate fi eficient şi poate schimba radical situaţia, DOAR DACĂ ÎN STRADĂ SE AFLĂ FOARTE MULŢI OAMENI, CARE VOR ACELEAŞI LUCRURI COMUNE ŞI CLARE. Aici este buba în România: nu avem suficient de mulţi români care să iasă în stradă pentru a cere aceleaşi lucruri concrete, ce ţin de interesul general al poporului român. Nu suntem organizaţi… ÎNCĂ (sper eu).

PROTESTUL DE STRADĂ este o soluţie pentru că celelalte soluţii NU pot fi aplicate în situaţia în care ne aflăm, sau pot fi aplicate, dar foarte greu.

PROTESTUL DE STRADĂ ar putea să rezolve foarte rapid şi eficient multe lucruri, însă şi el se buşeşte de anumite probleme, printre care cea mai gravă – Românii NU ies în stradă. DE CE?

Iată în continuare motivele pentru care românii NU ies în stradă să protesteze, paşnic, democratic şi perfect NORMAL şi DE DORIT.

De ce nu ies românii în stradă?

1.PROASTA EDUCAȚIE

Foarte mulți români sunt foarte prost educați. Sau cel puțin prost educați legat de cum funcționează un stat, ce înseamnă democrație, echilibrul puterilor în stat, cunoștințe minime de administrație publică, drepturi și libertăți cetățenești, scopul și atribuțiile instituțiilor publice etc etc etc.

Pentru că sunt foarte prost educați, cel puțin la acest capitol, foarte mulți români nu pot identifica în mod corect un vinovat pentru problemele lor, fie el o persoană, fie el o instituție. În ’89 toată lumea identificase o chestie concretă pentru a avea o șansă la o viață mai bună, și anume, înlăturarea lui Ceaușescu. Aşa au crezut ei atunci. Acum, în 2012, lucrurile sunt mai complicate şi oamenii sunt şi mai îndobitociți ca în ’89. Mulți deci nu știu pe cine să dea vina, nu știu impotriva cui/ a ce să protesteze, și deci nu ies în stradă.

De asemenea, pentru că sunt foarte prost educați la acest capitol, foarte mulți români habar n-au că sfera politicului și administrației le influențează puternic viața, sau habar n-au CUM le influențează viața. Aceștia nici măcar nu înțeleg că viața lor ar putea ajunge să fie mai bună și prin alte metode decât prin soluții doar din partea cetățeanului, prin forțe proprii, de genul să aduc mai mulți bani în casă (să mă muncesc ca un sclav și mai mult decât acum, să mai iau un al 5-lea job,  să prășesc mai mult teren, să fur etc) și să fac economii (să nu mai mănânc așa mult, să nu mai consum așa mult curent, să nu mă mai spăl așa des etc). Viața oamenilor devine mai bună și prin soluții implementate de clasa politică, și puse în aplicare de guvern, administrație etc. Pentru că oamenii nu înțeleg toate chestiile astea, logic că nu înțeleg sensul unui protest, și că nu ies în stradă.

2. EGOISMUL și LIPSA DE INTERES

Foarte mulți români manifestă o ignoranță și o lipsă de interes față de politică, pentru că sunt egoiști, pentru că se gândesc doar la ei și la familiile lor, pentru că ei au suficienți bani, sau mijloace materiale de a avea o viață fericită alături de familiile lor, și nu-i mai interesează altceva. Sunt foarte egoiști, nu manifestă pic de solidaritate față de semenii lor. Sunt foarte foarte foarte mulți care nu protestează din acest motiv.

3. LIPSA DE ÎNCREDERE

Mulți români nu protestează pentru că nu au încredere că protestul lor ar însemna ceva, și ar putea schimba ceva pe bune. (mare greșeală) (citiți textele  Ce au castigat romanii prin protestele de strada din toata tara 2012?    şi    Ce am castigat in urma protestelor Rosia Montana, Gaze Sist, Bucuresti, Pungesti, Mosna septembrie – noiembrie 2013)

4. LIPSA DE SPERANȚĂ

Mulți  români nu protestează pentru că și-au pierdut orice speranță că viața lor se mai poate schimba în bine.

5. COMODITATEA

Foarte mulți nu protestează, deși poate ar fi de acord cu protestul, din cauza comodității. E mai bine la căldurică în fotoliu, decât afară în frig. Dacă am și mâncare în frigider, ce-mi mai trebe’?

6. DIN  CAUZA  CONVINGERILOR  CONTRARE

Este suficient să se adune nişte oameni să protesteze împotriva a ceva în care tu ai încredere (politician, instituţie), ca tu să stabileşti pentru tine “eu nu merg să protestez”. De exemplu, încă mai există români care îl simpatizează sincer pe Băsescu, deşi a demonstrat în cei 9 ani de preşedinte că este unul dintre cele mai mari rele de care a avut România parte în istoria ei (de Băsescu pot fi legaţi termeni precum: corupţie, mafie, tupeu, aroganţă, nesimţire, afaceri ilegale, deturnare de fonduri, rasism, reacredintă, subminarea economiei naţionale, dictatură etc). Aceşti ultimi români care încă nu s-au trezit la capitolul “Băsescu” (din motive pe care le puteţi citi AICI), nu vor ieşi niciodată să protesteze împotriva lui. De asemenea, cei care sunt susţinători din convingere ai USL, nu vor ieşi să protesteze împotriva guvernului Ponta, deşi a demonstrat că nu reprezintă o mare diferenţă faţă de mafia PDL. etc

7. PENTRU  AVANTAJE  MATERIALE-ECONOMICE

Mulți români au avantaje materiale-economice pur egoistice de pe urma regimului de putere actual. Foarte mulţi sunt conectaţi direct sau indirect, într-un fel sau altul la bugetul statului. Aceștia nu protestează pentru că vor să rămână și în continuare la sursa de bani publici şi vor să rămână şi în continuare activ acest sistem putred şi corupt de a gestiona banul public.

8. FRICA/TEAMA

Multor români probabil le este frică să protesteze, gândindu-se la unul sau mai multe elemente: violența anumitor protestatari care pun în pericol siguranța tuturor manifestanților, violența jandarmilor, abuzurile jandarmilor (percheziții, fotografiere, bagat în dubă, dus la secție, amendat etc), repercusiunile ce vor veni (din partea superiorului la locul de muncă – mai ales bugetarii, amenzi, dosare etc), ilegalitatea manifestării conform legilor special făcute ca să nu protesteze nimeni niciodată și altele.

9. NECESITATEA  ÎNDEPLINIRII  ALTOR TREBURI

Poate că unii români nu ies în stradă pentru că au ceva presant, foarte important și obligatoriu de făcut ACUM, și nu pot merge la manifestații. Atenție însă, foarte mulți vor avea impresia că activitatea pe care o au de făcut îi scutește de mers la protest. Este fals. Doar prin excepție se găsesc exemple de lucruri care pot fi  presante, mai importante decât protestul, și obligatoriu de făcut ACUM. Pentru cei mai mulți, activitățile pe care le fac sunt doar scuze/pretexte să nu meargă la protest.

10. LIPSA UNEI SOLUȚII MAI BUNE / Lipsa de alternative

Mulți români nu ies în stradă pentru că nu au identificat o soluție mai bună, o altă variantă pentru actuala putere, și cad în capcana de a crede că dacă nu ai o soluție de îmbunătățire a situației, atunci nu ești îndreptățit să protestezi. Este o prostie. Poţi să ieşi în stradă şi dacă nu ştii care ar fi cea mai bună soluţie. Ieşi în stradă pentru a reclama nedreptăţile. ESTE SUFICIENT SĂ REALIZEZI CĂ NU AI UN TRAI DECENT PENTRU A IEŞI ÎN STRADĂ ÎMPOTRIVA CELOR RESPONSABILI. Iar cei responsabili sunt cei care gestionează banul public, şi care nu au creat un cadru în care tu să ai posibilitatea să-ţi asiguri un trai decent. Citeşte mai multe detalii despre asta aici: Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare.

11. SĂNĂTATE

Probabil există și români care ar fi ieșit să susțină cauza protestelor, însă nu pot pentru că sunt prea bolnavi, sau sunt prin spitale, sau sunt prea bătrâni ca să reziste în picioare, sau nu rezistă la frig etc. Deci nu ies în stradă și îi înțelegem.

12. ALTĂ ABORDARE

Probabil sunt români care nu sunt de acord pe fond, cu ideea de protest. Poate ei preferă alte variante (menţionate la începutul articolului) sau poate preferă să stea ignoranţi. De aceea nu ies în stradă. Update 19 aprilie 2013: În această categorie, a românilor care au altă abordare, trebuie incluşi şi românii care au o “proastă interpretare a religiei”, în urma căreia concluzionează că soluţia este DOAR rugăciunea şi că protestul de stradă este inutil. Detalii pe larg despre chestia asta găsiţi aici: Mesaj pentru oamenii romani religiosi credinciosi ortodocsi: TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”! (bis10)

13. DESCONSIDERAREA PROTESTATARILOR și a PROTESTULUI ÎN SINE

Unii nu vin să protesteze pentru că fie și-au creat impresii eronate despre cei care sunt deja ieşiţi să protesteze (că sunt niște golani, că sunt violenți etc), fie îi văd așa cum sunt în realitate, dar nu sunt de acord cu modul în care protestează, poate cu ce strigă, poate cu modul în care se îmbracă sau etc. Neplăcându-le de protestatari, sau nefiind de acord cu ce fac/ce strigă, unii români refuză să ”se coboare la acel nivel” și deci nu ies în stradă. Pentru unii e și o chestie de umilință, de genul ”doar muritorii de rând protestează, eu n-am ce căuta acolo, am tot ce-mi trebuie, sunt bazat, nu ca amărâții ăștia” (de fapt eşti doar un idiot! egoistule!). Foarte mulți săracii au impresia că protestează doar trântori nenorociți care vor să le dea statu’ chestii pe gratis. E tema asta la modă acum, propagată de băsiștii nenorociți. Foarte mulți idioți din România, îi trimit pe protestatari ”la muncă” dacă vor să le fie mai bine, fără să analizeze nimeni în profunzime CE ANUME CER EXACT PROTESTATARII. Cât de idioți și egoiști sunt așa mulți români….doamne ferește! Teza asta cu ”La muncă trantorilor!” este imbecilă dintr-un motiv foarte simplu: dacă toți românii ar munci câte 15 ore pe zi începând de mâine, dar tot bestiile care ne conduc țara în prezent ar fi la putere, nu s-ar rezolva absolut nimic. Singura diferenţă ar fi că cei care fură acum, vor avea la dispoziţie şi mai mulţi bani de furat.

Ultimul lucru pe care îl poate face un popor pentru a fi ascultat, după ce toate celelalte încercări au dat greş, este PROTESTUL, unde cel mai mult contează numărul de participanți! Imaginați-vă cum ar fi să protesteze în piața Universității măcar un sfert din populația orașului București, și anume măcar 500.000 de oameni. Ar fi superb și cu un impact aproape obligatoriu și instantaneu în sfera politicului. Cât de greu este să ieşi în stradă juma de oră pentru DREPTATE şi NORMALITATE? Mai ales dacă sunt deja adunaţi oameni acolo şi nu trebuie să iniţiezi tu protestul… Dar nu contează… bucureștenii stau în casă… şi ceilalţi români la fel… (respect însă celor din Bârlad! – detalii AICI).

ATENŢIE: OAMENII CARE AU OCAZIA SĂ PARTICIPE LA UN PROTEST DE STRADĂ CINSTIT ŞI ALEG SĂ NU O FACĂ, GĂSINDU-ŞI SCUZE CARE DE FAPT NU SUNT VALABILE, SUNT ŞI EI VINOVAŢI DE CONTINUAREA SITUAŢIEI DEZASTRUOASE ÎN CARE SE AFLĂ ROMÂNIA ÎN PREZENT. 

Citeşte şi:

Ce am castigat proteste 2012  

Ce am castigat proteste 2013

4 martie 2013: PROTESTE ÎN GRECIA ŞI PORTUGALIA faţă de măsurile de austeritate

28 feb 2013: VIDEO protest Bârlad 27 feb impotriva Chevron si Gazelor de sist – 8000 de oameni in strada (eco27)

25 feb 2013: Respect bulgarilor pentru protestele de strada impotriva mafiei si coruptiei guvernantilor. Cand se vor trezi romanii? (pol107)

Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare

Cine conduce lumea si România? Masoni, grupuri oculte, marile corporatii etc 

Comuniștii români cad ca bulgarii

Emilian, 25 feb 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi?  – un blog educativ despre comportamentul uman.

28 responses to “Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106)

  1. Pingback: De ce nu protesteaza mai multi romani in strada? Motive. (pol4) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Respect bulgarilor pentru protestele de strada impotriva mafiei si coruptiei guvernantilor. Cand se vor trezi romanii? (pol107) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: VIDEO protest Bârlad 27 feb impotriva Chevron si Gazelor de sist – 8000 de oameni in strada (eco27) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Ce vor toti oamenii si cum pot obtine ce-si doresc. Totul pleaca de la ce vrem. Solutii pentru bunastare (pol110) | CE-I CU NOI?

  5. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  6. Pingback: Ce avem nevoie concret pentru rezolvarea problemelor României. Asigurarea interesului general al poporului român. Cum sa progresam si sa traim mai bine (pol116) | CE-I CU NOI?

  7. Pingback: PROTEST in toata tara 4 aprilie: Românii inca vii mental spun NU exploatarii GAZELOR DE SIST. Romania iese in strada impotriva fracturarii hidraulice (pol117) | CE-I CU NOI?

  8. Pingback: Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121) | CE-I CU NOI?

  9. Pingback: Mesaj pentru oamenii romani religiosi credinciosi ortodocsi: TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”! (bis10) | CE-I CU NOI?

  10. Pingback: Cel mai bun sistem de vot – corect si incoruptibil. Alegeri imposibil de fraudat. Sistem ideal de votare. Alegerea conducatorilor in Romania. Candidati independenti (pol134) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  11. Pingback: De ce nu avem o miscare serioasa in societatea romaneasca? Nemultumiri reale si naturale, lider natural, miscare naturala (pol136) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  12. Foarte buna sinteza de cauze și motive, m-am regăsit și eu în câteva din punctele expuse. Am totuși senzația ca ceva lipsește. Daca este adevarat ca înființarea unui partid nou este un lucru dificil, de ce atunci când cineva îndrăznește și o face… de ce ceilalți nemulțumiți … care nu votează ca nu au cu cine care protestează în strada sau la o bere sau în sinea lor… de ce toți aceștia nu susțin mișcare care se înfiripă ? de ce prefera sa stea deoparte și sa strâmbe din nas … hm alt partid alte minciuni … știu eu … Au tot apărut partide noi … care au eșuat din lipsa de susținători … ultima tentativa PPDD. Am fost observator la ultimile alegeri și am văzut cu ochii mei cum lumea a votat pe bune 70% USL asta în clasa unde am fost eu…. iar PPDD 15% Asta fiind în Drumul Taberi unde din partea USL era Becali iar din partea PPDD era Generalul Chelaru … asta a fost scorul … Ce a făcut mai departe cel ales cu 70% se vede… Deci, chiar dacă avem o alternativa ne facem ca nu exista… Si atunci te întreb, totuși … de ce as fi motivat sa ies în strada în contra celor 70% ? care votează USL pe bune !… Ar fi doua alternative : una sa cada guvernul și sa se facă iar alegeri și evident cei 70% vor vota aceiași oameni… a doua sa ii legitimam prin prezenta noastră în strada pe cei aflați la putere… pentru ca dacă nu dorim sa ii schimbam înseamnă ca ii dorim tot la putere, doar ca ii rugam frumos sa nu mai fure …sa nu mai fie corupți … cam asta vrei sa spui ? am înțeles eu bine sau nu ?

    • Un nou partid trebuie in primul rand sa se faca auzit, sa ajunga la urechile oamenilor faptul ca exista un nou partid care poate fi votat. Asta este prima chestie obligatorie. Exista foarte multe partide, dar pentru ca nu a auzit nimeni de ele, nu ajung sa fie votate. Nu acesta este insa cazul la Dan Diaconescu. El a avut o televiziune intreaga prin care s-a promovat. De el si de partidul lui PPDD lumea a auzit. La el problema a fost alta – NU ERA DE INCREDERE. Dupa ce te faci cunoscut (aude lumea de tine), trebuie SA CONVINGI oamenii ca esti bun, sau mai bun decat competitori. Dan Diaconescu a convins doar anumiti oameni din anumite categorii sociale. În principiu, si stiu ca o sa te superi probabil aici, pentru că DAN DIACONESCU A FOST O MARE ȚEAPĂ! Detalii despre asta găsești în textul pe care l-am scris eu înainte de alegerile parlamentare din 9 dec 2012, la link-ul urmator:

      https://ceicunoi.wordpress.com/2012/10/09/de-ce-sa-nu-votezi-dan-diaconescu-pp-dd-alegeri-parlamentare-2012-pol64/

      Lumea a votat 70% cu USL din doua motive mari si late – unii ca sa scape de MOARTEA PDL/ARD definitiv si altii pentru ca s-au lasat manipulati ca USL ar fi o mare branza.

      Poate ca in situatii ca cea prezentata – Becali/Chelaru trebuia ales OMUL, nu partidul din care face parte, insa la nivel national, tot PARTIDUL a contat, nu persoana respectiva. A fost votat Becali pentru ca era de la USL, iar USL era “pe valul anti-basescu”, la fel ca poporul, care era tot anti-basescu la greu.

      Inca nu avem o alternativa clara. Dan Diaconescu si PPDD, din punctul meu de vedere, reprezinta acelasi gunoi politica ca si PDL/ARD/USL/UDMR. Alternative politice cu adevarat mai diferite am selectat eu cateva in pagina de sus a blogului “Alternative politice”.

      In strada trebuie iesit IMPOTRIVA NEDREPTATII, indiferent cine face acea nedreptate. Insa daca nu ies suficient de multi oameni in strada, e degeaba. Numarul este cel mai important, si sa stie ce vor – sa ceara acelasi lucru concret. Nu exista sa convingi vreun politician mafiot sa fie cuminte, sa nu mai fure, sa nu mai fie corupt. Ar fi un non-sens sa incerci asa ceva. Iesitul in strada trebuie sa schimbe clasa politica putreda in care ne aflam. Insa degeaba au loc iar alegeri daca nu avem clar pe cine sa votam. Deci solutia este ori o REVOLUTIE care sa zboare raul din radacina din toate institutiile publice, si sa se faca acolo, pe loc, cu milioane de oameni in strada, noi alegeri, ori MAI INTAI formarea unei alternative politice REALE, care sa fie sustinuta de milioane de romani in strada. Dat jos guvernul/parlamentul – alegeri anticipate – votat acea formatiune. Insa pana cand oamenii de buna credinta nu se vor uni sa creeze acea forta a binelui, deocamdata nu prea avem o alternativa reala capabila.

      • Nu ma supară ceea ce spui, nu e vorba de asta dar as vrea sa te întreb, dacă tu recitind acum ceea ce spuneai despre ppdd recunoști ca ai înghițit fără sa vrei multe din manipulările puterii contra lui dd si le-ai făcut astfel jocul ? I-ai ajutat oarecum sa obțină cele 70%. Chiar dacă în cazul Elodia opozita lui dd a făcut tot posibilul sa satirizeze acest caz … acolo intre Rucăr si Bran au fost găsite o serie de bunuri personale aparținând Elodiei … dar te lași dusa de valul de bascalie manipulatoare… Cum iți explici ca după închiderea otv cazul Elodia a redevenit serios și s-au trecut la anchete serioase și măsuri judiciare ? Cum rămâne cu alianțele făcute de dd ? cum rămâne cu susținerea lui Basescu ? …in sfârșit … nu mai contează … fenomenul ppdd a fost pina la urma înăbușit. Nu ar trebui sa bucure pe nimeni asta, ci sa inceram sa înțelegem. Da, dd a avut ca public țintă marea masa cu un nivel redus de educație, totuși a reușit sa atragă alături de el câteva personalități cum ar fi Gen. Chelaru sau medicul Andrei Firica cit și persoane instruite din diaspora, din păcate prea putina lume de calitate a înțeles fenomenul si marea șansă de a schimba ceva… asa se face ca pe lingă aceștia s-au adunat mult mai multi oportuniști care au înțeles șansa, dar nu in interesul tarii, ci al lor personal. Daca raportul era invers dacă intelectualii, oamenii de valoare, nu picau in cursa manipulării întinsă de opoziția fata de ppdd si riscau sa se alăture unui partid de prosti … acel partid devenea automat unul de deștepți … înțelegi ? Degeaba il critici pe dd ca vorbea prostii … el știa bine ce face …se adresa la nivelul acelui public … uite în comparație acum avem mișcarea meritocrata … ai auzit cum vorbește Primo ? doar in modele si concepte economice întrebarea e ..cine il poate urmării ? Asa ca trebuie sa înțelegi ca specialitatea economica e una iar comuniarea cu totul altceva… Daca ne vom lăsa dezbinați în prosti si deștepți nu o sa ajungem nicăieri. Cei multi si prosti s-au arătat dornici de schimbare … cei deștepți s-au dovedit mai prosti ca ei … si au stat de o parte cu mana la nas… ca poporul cam pute … Daca încă din start când se face un partid toți cei de valoare stau de o parte, asa ca tine, si spun … va fi o mare teapa … chiar teapa va fi !
        Asa cum am mai spus o revolutie care darima fara sa aibe pregatita o alternativa nu ajuta nimic. Oamenii de valoare nu se pot unii datorita divergentelor lor de opinie la care tin mult mai mult decit la binele tarii Am incercat mai jos o lista cu astfel de opinii divergente… sau inamici gresit alesi… tinte false… spre sa ne focalizam atentia pentru a nu le vedea pe cele adevarate…
        Monarhia pro sau contra
        Republica fie ea prezidențiala, semiprezidențială sau parlamentara
        Biserica Ortodoxa Romana (ca e prea bogata, nu plătește impozite…etc)
        Serviciile secrete în general și securitatea în special
        Un partid sau altul …
        partidele si clasa politica în general ca e corupta si ar trebui desființata
        Parlamentul ca e prea asa sau pe dincolo
        Iliescu, minerii… Constantinescu sau Băsescu
        Învățământul și în special profesorii ca dau meditații si iau mita
        Sănătatea și doctorii in special ca iau mita
        Pensionarii ca votează aiurea (si ocupa transportul in comun)
        Cei plecați din țara (ca au învățat pe banii poporului și lucrează pentru alții)
        Noi toți în general pentru ca suntem (cu mici excepții) inculți, indolenți, maneliști, egoiști… etc.
        Si la asta se adaugă mereu alte motive de dispute pro si contra pe constituție, regiuni, căsătoriile gay, gazele de șist, Rosia Montana.

        Senzația mea este ca toate aceste concepții ne sunt induse printr-o abila manipulare prin media prin zvonuri, si chiar printr-o serie de bancuri larg răspândite.

        Întrebarea importanta e alta, cine ne vrea dezbinați ?
        Cine vrea sa fim o țară slaba și ca economie și ca armata și ca servicii ?
        Ca sa fiu și mai explicit pe cine deranjează un stat puternic la hotarele sale ?

        Din păcate multi din cei care se înverșunează în a găsi raul suprem fie in una fie in alta sunt oameni de buna credință care cred ca luptând pentru o idee sau alta fac bine tarii la modul cel mai sincer.

      • Din punctul meu de vedere, puterea avea un joc cu PPDD, mai exact partea basista era in cumetrie cu Dan Diaconescu. Repet, PPDD nu mi s-a parut nici atunci si nici acum o alternativa viabila la gunoaie politice precum PDL sau USL. Daca ar fi ajuns la putere, s-ar fi comportat perfect la fel. E adevarat ca inca nu a condus tara, deci prezumtie de nevinovatie! Dar cand vezi cum se raporteaza la public si cum mimeaza o lupta anti-basescu, nu prea mai tine prezumtia de nevinovatie. Nu ma deranjeaza faptul ca se adresa unui public nu prea educat, ci modul in care ii mintea in fata zicandu-le ca o sa le aduca bani PUNCT. Nici chiar in halu asta. Oricat de needucati erau oamenii aia, nici chiar in halu asta, sa ii convingi sa te voteze zicand direct chestii populiste de genul “il las sa spuna cateva cuvinte, pe viitorul primar al localitatii dvs, cel care dupa alegeri va va aduce bani, banii pe care toti de aici ii doresc” – vezi filmuletul din articolul cu PPDD. Deci nici chiar asa batjocura fata de cetatean, indiferent de nivelul lui de cultura-educatie. Daca aparati ideea de PPDD, cel mai bine pt dvs este sa veniti si sa aratati publicului larg ce au facut primari PPDD daca exista si ce au facut parlamentari PPDD pana acum. Fapte, nu vorbe.

        Probabil că cei “destepti” nu s-au bagat la DD pentru ca nu le inspira incredere. Este un risc cand te adresezi maselor de oameni needucati cu chestii de genul VA DAM BANI, sa ii pierzi pe cei educati care nu mai au incredere in tine nici 5 minute.

        NU A ZIS NIMENI inca din start ca PPDD este o TEAPA, ci dupa multe “dovezi” ce sugerau o TEAPA. Personal, NU CRED ca DD este o persoana de buna credinta. Nu imi inspira incredere deloc. Tot ce vorbea el la TV erau vorbe care sa convinga. Nici el nu credea in ce spune. Le sunea ca pe poezie, pentru ca trebuie spuse, ca poporu sa-l voteze. Oh well.

        Bineinteles ca e nevoie de o alternativa reală. Ea trebuie creată. Sigur ca aveti dreptate cand spuneti că “Oamenii de valoare nu se pot unii datorita divergentelor lor de opinie la care tin mult mai mult decit la binele tarii” – asta este intr-adevar o mare problema peste care trebuie trecut. Sunt de acord cu lista dvs privind opiniile divergente.

        Raspunsul la intrebarea “pe cine deranjează un stat puternic – Romania” este acelasi ca la lovitura de stat din ’89, si anume, pe scurt, cei care conduc lumea din umbra.

        Repet ce am mai spus de o mie de ori pe acest blog: oamenii de buna credinta trebuie sa se uneasca si sa lupte inteligent impreuna pentru eliberarea romaniei. Fara acest lucru tara noastra n/are nicio sansa.

  13. Mulțumesc pentru răspunsuri și puncte de vedere, mi se pare corecta analiza conform căreia DD exagerând în discursurile populiste a îndepărtat oamenii de valoare, spera poate ca aceștia sa înțeleagă jocul cit și șansa… până va mai apare o alta șansă similara mai trec ani buni … poate o generație. Vad ca ai evitat sa comentezi ideea ca dacă mai multi oameni deștepți prindeau ideea și i se alăturau lui dd atunci ppdd nu mai era partid de prosti ci de deștepți. DD nu ar fi condus nici partidul si nici țara de unul singur, el era doar vector de imagine de condus ar fi condus cei care i se alăturau în echipa, din păcate si de aceasta data oamenii de valoare au lăsat locul oportuniștilor… traseistilor …etc. Te întrebi de ce i-a primit dd in partid ? simplu, pentru ca nu avea alții !!! E bine sa învățam ceva din greșeli nu crezi ? Imi pare sincer rău ca și acum când dd a fost strivit si otv închis abuziv, încă mai dai crezare manipulărilor cum ca era cu Băsescu sau chestii de genul asta … Dar dacă nu era ? te-ai întrebat vreodată ? Imi spui sa vad acel film … l-am văzut … dar tu ai văzut ceva din traseul lui dd prin țară cu caravana sperantei ? era un model de campanie electorala cum nu am mai văzut la nimeni … am văzut cum il primeau oamenii cu lacrimi in ochi si il stringeau la piept… Acum toate sunt istorie … măcar sa înțelegem ce am ratat.

    • Repet ce-am zis deja…cea mai buna demonstratie ca PPDD chiar era ceva misto este sa vedem ce fac parlamentarii PPDD care au ajuns in parlament… mi se pare o analiza obiectiva si corecta. Deocamdata stiu ca unul l-a sustinut pe criminalul Basescu la referendum. Despre restu nu stiu nimic. Ar merge aprofundat.

      • Si eu repet ce am zis, ppdd A FOST !!…ERA ODATA … o șansă atunci când s-a înființat, atunci era nevoie ca oameni de valoare sa intre cit mai multi în partid și nu lase locul la impostori… dar nu au făcut asta. ACUM … nu mai ai ce și pe cine sa judeci …si nici ce sa analizezi… momentul a fost ratat… asa cum spuneam mai avem o șansă similara în generația viitoare …poate … Daca vrei sa analizezi ceva, analizează postările mai vechi despre ppdd de aici de pe blog si vezi cit din ele au fost reale și cât au fost doar rodul manipulărilor asimilate… tot ar fi o treaba buna, asta…asa … pentru viitor.

  14. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  15. Pingback: De ce sunt impotriva initiativei Let’s do it Romania – 28 septembrie 2013 ziua de curatenie nationala. Campania Lets do it – o risipa de bani, energie, voluntari (eco77) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  16. Pingback: Barometru al evolutiei poporului roman – criterii simple de analiza a societatii romanesti. Sfaturi – comportament in societate (edu81) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  17. Pingback: VIDEO – cat de ignoranti sunt romanii fata de protestele de strada? Reactia trecatorilor denota manipularea si distrugerea mentala premeditata a poporului roman | Lupul Dacic

  18. Pingback: Cum ne pierdem timpul? Lucruri care ne ocupa viata si care ne impiedica sa actionam in binele nostru si al societatii pe termen lung. Comportamentul oamenilor in lumea moderna (edu) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  19. Pingback: Ce am castigat in urma protestelor Rosia Montana, Gaze Sist, Bucuresti, Pungesti, Mosna septembrie – noiembrie 2013 (pol) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  20. noi nu protestam … daca am iesi cu totii uniti (si lingaii) astia ar fugi din tara cu totul :))) numai ca noi asa suntem, treaca azi vine maine :)

  21. Am 21 de ani si am fost o singura data la proteste, anul trecut sau inceputul acestui an. Am fost la proteste in speranta ca chiar reprezinta un protest fata de nedreptatile intamplate sau pe cale sa se intample. Am observat insa, ca existau foarte multe grupari, grupuri de persoane ce scandau anumite lucruri…dintre care putine aveau legatura cu ce se intampla, la un momentat de scandau incurajari pentru echipe de fotbal…poate am nimerit eu intr-o zona mai bizara. Eu vin cu urmatoarea propunere: pentru ca sunt atatia oameni care ies in strada, care inca rezista, care inca au speranta si initiativa…sa se mobilizeze cateva grupari, sa se share-uiasca la maximul in mediul online, sa se creeze niste flayere prin care chemam lumea la proteste, sa construim cumva o idee pentru o zi mareata, o zi de protest masiv..as participa inclusiv cu bani, cu timp si cu initiativa de a imparti flayere sau orice altceva. Miscarile mari sa pregatesc mult…trebuie pregatita o miscare mare, anuntata cat de des se poate si prin toate metodele posbile..lumea trebuie sa stie, sa constientizeze..trebuie sa existe scop clar, publicitate cat cuprinde, vorbe convingatoare..cum ar fi niste discursuri cu o portavoce in zone populate, impartita cu zeci de live-uri pe facebook si share-uri. Lumea trebuie sa simta motivele..nu sa le pe net..lumea trebuie convinsa sa protesteze, sa se uneasca..o idee cred ca ar fi si sa fie convisi tinerii vloggeri sa promoveze proteste catusi de putin..

    • Salut, textul pe care l-ai citit pe blogul Ce-i cu noi? cu titlul “Este normal sa protestam? …” a fost scris de mine in 2013 cand eram inocent si cu creierul destul de necopt. Acum, dupa vreo 4 ani de la acel text am o cu totul alta viziune asupra protestelor si realitatii in care traim in general. Am citit anumite lucruri care m-au lamurit, am stat pe langa oameni care mi-au explicat. Acum am ajuns sa inteleg ca sustinerea protestelor la modul general este cel putin o naivitate. Un text mai nou despre protestele Rezist am scris aici: https://ceicunoi.wordpress.com/2017/02/02/nu-merg-la-proteste-2017-nu-rezolva-problema-sunt-organizate-de-mafie/. Sunt multi falsi patrioti pe internet si mai ales la protestele rezist. Daca esti interesat sincer sa iti ajuti tara, sa contribui cumva la binele societatii, ai nimerit bine pe acest site Ce-i cu noi?. Iti pot recomanda exact ce sa citesti daca esti interesat sincer sa afli adevarul si sa intelegi lumea reala in care traiesti, nu cea prezentata la TV sau manipularea celor de la #Rezist…

Spune-ți părerea aici: