Ce avem nevoie concret pentru rezolvarea problemelor României. Asigurarea interesului general al poporului român. Cum sa progresam si sa traim mai bine (pol116)

Ce avem nevoie lucruri actiuni masuri concrete pentru rezolvarea problemelor Romaniei. interesul general al poporului roman. Cum sa traim mai bine, ceicunoi.wordpress.comÎn acest text veţi putea citi ce cred eu că avem nevoie pentru a progresa şi a trăi mai bine şi ce cred că ar trebui să avem, ca societate, pentru rezolvarea problemelor României. Pentru ca o comună, un sector de municipiu, un oraş, un judeţ, o ţară, un POPOR, să prospere şi să o ducă bine, este nevoie, după părerea mea, de următoarele lucruri:

1. Oameni cât mai sănătoşi fizic şi psihic;

2. Oameni cât mai educaţi;

3. Oameni cât mai informaţi;

4. Oameni TREZIŢI la realitate;

5. Oameni UNIŢI în lupta pentru o cauză nobilă comună – binele general;

6. Oameni care să realizeze că bunăstarea lor depinde direct de cei care conduc lumea din umbră şi de deciziile celor care au funcţii de conducere în administraţia centrală şi locală a statului;

7. Identificarea şi conştientizarea problemei principale din politică şi administraţie – FURTUL;

8. Oameni care să aibă pretenţii de la cei care ocupă funcţii publice;

9. Identificarea unor lucruri clare, concrete, realizabile, pe care majoritatea oamenilor să le vrea (şi pentru care să fie dispuşi să manifeste pretenţii);

10. Oameni care să ştie să aleagă în fruntea lor doar candidaţi morali, de bună credinţă;

11. Oameni simpli, morali, de bună credinţă, care să intre în “lupta pentru putere”, dacă nu există deja printre candidaţii la alegeri nişte alternative mai bune decât ei;

12. Membrii comunităţii trebuie să se implice în luarea deciziilor;

13. Oameni care să aibă pretenţia şi să ceară (chiar şi în stradă) TRANSPARENŢĂ în administrarea banilor publici şi bunurilor publice;

14. Oameni care să realizeze că în România, doar protestul masiv în stradă pentru o cauză nobilă, concretă şi comună mai poate salva rapid şi eficient situaţia dezastruoasă în care ne aflăm.

Atenţie: acest text va sta la baza creării unui grup de iniţiativă civică locală la nivelul Sectorului 6. Cei interesaţi de colaborare să mă contacteze pe adresa de mail de la Contact.

Pentru detalii privind fiecare dintre lucrurile enumerate mai sus, sunteţi invitaţi să citiţi acest text în continuare:

1. Oameni cât mai sănătoşi din punct de vedere medical (fizic şi psihic). Pentru asta, românii trebuie să realizeze că doctorii NU sunt Dumnezei pe Pământ şi că industria farmaceutică şi medicală are interese financiare IMENSE ca tu să dai banii pe medicamente, indiferent că te vor ajuta sau nu, indiferent dacă mai rău te vor îmbolnăvi, indiferent că îţi vor face mai mult rău pe termen lung. Românii trebuie să caute şi să revină la vechile tratamente naturale tradiţionale pe care le aplicau strămoşii noştri (plante, fructe, seminţe, sâmburi, ierburi, ceaiuri, alifii naturale etc), şi trebuie să realizeze că cel mai important este să PREVINĂ o boală, nu să aştepte să vină ca să o “rezolve” cu pastile toxice. De asemenea: NU vă vaccinaţi! Nici pe voi şi nici copiii! Detalii aici: Minciunile afacerii ” Vaccinarea copiilor “. Nu va vaccinati copiii! Coruptia din spatele industriei medicale si farmaceutice (s22)

2. Oameni cât mai educaţi. Educaţie nu înseamnă doar cât fac 2+2 sau matematici mai complicate şi elemente de cultură generală. Oamenii trebuie educaţi, încă de mici, despre ce înseamnă normalitate şi moralitate, despre ce înseamnă un stat de drept, despre drepturi, libertăţi şi obligaţii, despre cum funcţionează un stat, despre politică şi administratie publică, despre importanţa implicării societăţii în luarea deciziilor, despre sănătate şi alimentaţie,  despre cei care conduc lumea din umbră etc etc etc. Educaţia este cel mai important element al unei societăţi umane. Detalii pe scurt despre ce cred eu că înseamnă educaţie reală găsiţi aici: Introducere in educatie. Despre educatia oamenilor. Importanta educatiei (edu1)

3. Oameni cât mai informaţi. Din păcate informaţia utilă, relevantă şi importantă pentru comunitate, nu este de regulă prezentată prin principalele canale media (televizor, radio, presă scrisă), pentru că marea majoritate a acestor canale de comunicaţie sunt CENZURATE şi/sau PATRONATE DE INDIVIZI CU INTERESE ASCUNSE, interese care sunt opuse binelui general al cetăţenilor. Se doreşte ca românii să rămână cât mai needucaţi şi cât mai prost informaţi, ca să fie doar o masă de manevră, o adunătură de “sclavi muncitori moderni” care să nu se răscoale niciodată împotriva celor care profită de pe munca lor.

4. Oameni TREZIŢI la realitate – care caută, văd, realizează şi conştientizează adevărul DUR, realitatea înconjurătoare GRAVĂ, care se află în jurul lor, în viaţa de zi cu zi. Odată realizat dezastrul în care ne aflăm, avem un punct de plecare. Dacă vom continua să ne minţim singuri şi să ne hrănim cu iluzii că “totul va fi bine” sau “ne va salva cineva”, sau dacă vom continua să acceptăm umilinţa, batjocura, furtul şi nedreptatea la infinit, nu vom face altceva decât să ne adâncim şi mai mult în mocirla în care ne aflăm. Despre ce mocirlă vorbesc? Despre mocirla în care noi, oamenii obişnuiţi, suntem ţinuţi drept sclavi moderni, plătiţi de mizerie cât să nu murim de foame, în timp ce “Elitele” şi corupţii planetei trăiesc bine-mersi din banii publici furaţi şi deturnaţi, adică trăiesc bine-mersi pe spinarea, munca şi banii publici munciţi de noi, de oamenii obişnuiţi.

5. Oamenii trebuie să fie UNIŢI în lupta pentru binele comun. Oamenii “treziţi”, care văd dezastrul din jurul lor trebuie să stea UNIŢI şi să lupte împreună pentru o lume mai bună, nu doar pentru ei, ci pentru întreaga comunitate. Micile neînţelegeri sau opinii contrare (cauzate de faptul că oamenii sunt diferiţi – detalii AICI sau cauzate de complexitatea lumii moderne, sau de tactici precum “divide şi cucereşte”), NU trebuie să îi despartă pe oameni! Oamenii trebuie să fie UNIŢI şi să lupte uniţi pentru lucruri comune pe care cu toţii le vor.

6. Oameni care să realizeze că bunăstarea lor depinde direct de cei care conduc lumea din umbră şi de deciziile celor care au funcţii de conducere în administraţia centrală şi locală a statului. Adică trebuie să conştientizăm că viaţa noastră depinde direct de ce fac cei care conduc această lume şi mai ales cei care “gestionează” această ţară (la nivel central şi la nivel local).

7. Identificarea şi conştientizarea problemei principale din politică şi administraţie. Oamenii treziţi la realitate trebuie să înţeleagă faptul că cel mai important lucru care trebuie făcut în politica şi administraţia românească este DISTRUGEREA POSIBILITĂŢII DE A FURA, DETURNA ŞI “RISIPI” RESURSE PUBLICE ŞI BANI PUBLICI, şi… ERADICAREA CORUPŢIEI. Cam toate probleme României pleacă din lăcomia unora pentru resursele naturale ale ţării şi banii publici munciţi de poporul român. Trebuie să realizăm că aceasta este principala sursă a problemelor noastre: FURTUL. PRIMA măsură economică financiară politică administrativă REALĂ pe care trebuie să o ia un guvern sau o administraţie locală este ELIMINAREA FURTULUI. Cât tupeu au guvernanţii noştri când vorbesc de austeritate şi impun austeritatea oamenilor săraci (adică noi)…în timp ce în ţara asta se fură la greu resurse naturale (ale poporului român) şi bani publici (munciţi de poporul român)? Citiţi aici cum şi cât se fură în România: Cat si cum se fura din banii publici in Romania. Coruptie, politicieni imorali de rea credinta, evaziune fiscala, licitatii cu dedicatie (pol104)

8. Oameni cu pretenţii de la cei care ocupă funcţii publice. Oamenii treziţi la realitate realizează că oamenii cu funcţii în administraţia publică, în guvern şi în principiu toţi bugetarii SUNT CA UN FEL DE ANGAJAŢI AI TUTUROR CETĂŢENILOR, pentru că sunt toţi plătiţi din banii publici (banii noştri) şi sunt toţi angajaţi (teoretic) ÎN INTERESUL NOSTRU. Cu toţii lucrează teoretic pentru a contribui la atingerea interesului general al poporului român (bunăstare fizică şi/sau psihică – citiţi AICI ce vor toţi oamenii). De aceea, oamenii “treziţi” trebuie să aibă PRETENŢII MAXIME de la cei care ocupă funcţii în administraţie (preşedinţia ţării, parlament, guvern, administraţiile judeţene şi locale) şi trebuie să ÎI ZBOARE DE PE FUNCŢII pe cei care îşi bat joc prin corupţie, nepăsare şi incompetenţă, NU o dată la 4 ani, ci cât mai repede, dacă s-ar putea chiar IMEDIAT.

9. Identificarea unor lucruri clare, concrete, realizabile, pe care majoritatea oamenilor să le vrea (şi pentru care să fie dispuşi să manifeste pretenţii), pentru binele lor şi al familiilor lor, şi pentru binele comunităţii la modul general. Pentru a vedea ce ar fi normal să avem dacă muncim, citiţi următorul text: Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare (pol100)

10. Oameni care să ştie să aleagă în fruntea lor, la conducerea ţării (preşedinte, parlamentari), la conducerea administraţiei judeţene (consiliu judeţean) şi în administraţiile locale ( primar şi consiliu local) DOAR CANDIDAŢI MORALI, DE BUNĂ CREDINŢĂ! Cei care conduc administraţia publică locală, şi în general cei care se află în politică, se află acolo pentru binele general al poporului (sau cel puţin asta este teoria). Din acest motiv, aceştia trebuie să fie ÎN PRIMUL RÂND MORALI şi DE BUNĂ CREDINŢĂ (adică să vrea pe bune, sincer, să asigure interesul general al poporului român), şi abia pe urmă contează competenţa, priceperea, diplomaţia, inteligenţa etc etc etc. Detalii despre criterii de evaluare a politicienilor şi importanţa bunei credinţe în administraţie citiţi aici: Criterii de evaluare pt politicieni. Ce inseamna politician bun / rau? (pol20)

11. Oameni simpli, morali, de bună credinţă, care să intre în “lupta pentru putere”, dacă nu există deja printre candidaţii la alegeri nişte alternative mai bune decât ei. Dacă se preconizează sau se observă că la alegeri NU vor exista pe listele candidaţilor şi oameni morali şi de bună credinţă, atunci, din rândurile oamenilor obişnuiţi trebuie să iasă în faţă oamenii simpli, morali şi de bună credinţă (indiferent de competenţă pentru că este mult mai puţin importantă decât buna credinţă!) şi să facă tot posibilul să ajungă pe listele de candidaţi (ca independenţi sau pe listele unui partid), pentru a putea fi votaţi de către oameni în fruntea lor. (puteţi vedea o încercare AICI în sectorul 2 la parlamentarele din decembrie 2012 şi o alta AICI pt europarlamentarele din 2014)

12. Membrii comunităţilor locale (oamenii, cetăţenii – adică noi) trebuie să realizeze că trebuie să se implice în luarea deciziilor care îi afectează direct sau indirect. Oamenii trebuie să facă tot posibilul să se implice în deciziile guvernării şi administraţiei publice. În timp ce implicarea în deciziile de la nivel central este mult mai complicată, la nivel local este mai uşoară. De exemplu în Sectorul 6 de unde sunt eu, cetăţenii Ssectorului 6 trebuie să fie interesaţi şi să se implice măcar în deciziile pe care le ia administraţia publică locală (participând la şedinţele consiliului local, urmărind deciziile luate de consilieri şi primar, trimiţând petiţii-propuneri-sesizări, şi chiar prin proteste de stradă). NU ESTE SUFICIENT să lăsăm totul în seama PRIMARULUI şi CONSILIUL LOCAL! Cetăţenii trebuie să fie activi. Cetăţenii trebuie să se implice. Dacă nu o vor face, puterea lăsată doar în mâna a câţiva oameni (primar şi consilieri locali) va duce (şi duce deja) la CORUPŢIE.

13. Oameni care să aibă pretenţia şi să ceară (chiar şi în stradă) TRANSPARENŢĂ în administrarea banilor publici şi bunurilor publice. Transparenţa în administraţie este OBLIGATORIE. Lipsa de transparenţă în politică şi administraţie publică este o dovadă CLARĂ şi SUFICIENTĂ a CORUPŢIEI. O instituţie care nu este transparentă în faţa cetăţenilor pe care îi deserveşte poate fi acuzată imediat de CORUPŢIE fără niciun fel de probleme. Cum poţi să ai pretenţia ca noi, cetăţenii, să credem că tu faci totul corect şi moral, când NOI NU PUTEM SĂ VEDEM CU OCHII NOSTRI TOT CE FACI? Să te credem pe cuvânt? Dar ce, suntem cretini? Repet: Lipsa de transparenţă = CORUPŢIE! Este atât de simplu! Dacă vă vedeţi vreodată protestând în stradă şi vă întreabă cineva ce căutaţi acolo, e suficient să le spuneţi asta – ” Nu mai suport lipsa de transparenţă din administraţia publică! Lipsa de transparenţă înseamnă CORUPŢIE! “. Transparenţa este o chestie pentru care oamenii “treziţi” trebuie să lupte UNIŢI! Transparenţa ar rezolva multe probleme ale acestei ţări, în frunte cu CORUPŢIA.

14. Oameni care să realizeze că în România, doar protestul masiv în stradă pentru o cauză concretă şi comună mai poate salva rapid şi eficient situaţia dezastruoasă în care ne aflăm. După ce alte variante de a îmbunătăţi calitatea serviciilor administraţiei publice au eşuat – votarea unor anumiţi oameni o dată la 4 ani SAU petiţii trimise către diferite instituţii publice SAU participarea la un referendum de care nu se ţine cont ulterior sau etc etc etc, CEA MAI EFICIENTĂ CALE PENTRU A OBŢINE CE VREM ESTE PROTESTUL ÎN STRADĂ! Susţin protestele de stradă atunci când alte variante au eşuat (în România alte variante au eşuat de mult), atunci când se doreşte ceva moral şi important pentru societate în ansamblul ei, atunci când este benefic majorităţii cetăţenilor comunităţii respective (sau poporului atunci când este vorba de un protest naţional) şi paşnic doar dacă se rezolvă problema rapid în acest fel. Dacă nu se rezolvă…..păi nu poţi să fii paşnic la infinit în timp ce nişte corupţi nenorociţi din politică şi administraţia publică îţi fură pâinea de la gura familiei tale şi se lăfăie ca nişte bestii ce sunt pe banii munciţi de tine….. Pur şi simplu aşa ceva este inacceptabil. Iar poporul NU trebuie să mai fie umil şi prost şi să înghită toate nedreptăţile, ci trebuie să se ridice şi să lupte pentru dreptate şi  moralitate. Dacă paşnic nu se poate rezolva problema…înseamnă că o fi timpul ca poporul să nu mai fie paşnic……

Citiţi aici câteva lucruri câştigate de puţinii români care au ieşit în stradă la protestele din ianuarie+februarie 2012, pe frig, la minus 15-20 de grade: Ce au castigat romanii prin protestele de strada din toata tara? (pol10) 

Citiţi şi: Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106)

Respect românilor treziţi. Când se vor trezi şi ceilalţi români? Deşteaptă-te române!

Emilian, 22 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

6 responses to “Ce avem nevoie concret pentru rezolvarea problemelor României. Asigurarea interesului general al poporului român. Cum sa progresam si sa traim mai bine (pol116)

 1. foarte real si adevarat articolul tau,draga prietene…oare cand se vor trezi romanii?ne-am cam saturat sa fim bataia de joc a europei….poporul roman este strabunii lor…si uite ca suntem furati si prostiti de cei care le am dat viata si civilizatie…in schimb ei ne mint si ne fac cobaii lor….cat mai asteptati,dragi romani?nu v-ati saturat de prostii ,lacomii si nebunii care ne conduc?

 2. Si nu uita, oamenii prefera sa faca burta mare la straini (Kaufland, Profi). Nu pot sa cumpere numai de la romani (de la tarani sau produse romanesti din marketuri) ? E greu sa gandeasca ei singuri…

  • Cred ca asta ar intra ca subcategorie la punctul cu oamenii trebuie sa fie uniti. Asa este, romanii ar trebui sa cumpere mai mult din piata, mai mult de la tarani si mici producatori, decat din supermarket…

   • Si am un citat din Alien 3, pentru tineri :

    “You’re all gonna die. The only question is how you check out. Do you want it on your feet? Or on your f&%^n’ knees… begging? I ain’t much for begging! Nobody ever gave me nothing! So I say *&^%* that thing! Let’s fight it!”

    Nu va lasati corupti de televizor sau de oamenii de bine din jurul vostru.

 3. Pingback: Galerie FOTO Poze PROTEST pe biciclete Izvor 23 martie 2013, marsul biciclistilor miting infrastructura piste bicicleta primaria bucuresti Oprescu (bici6) | CE-I CU NOI?

 4. Ati uitat sa mentionati persoanele care gestioneaza banii .ca daca investeste bani in amenajari si infrumusetare la exterior si in Imterior e ruina.foamete.frig.mizerie.plinsete si Boli.se alege prafu. Dupa ce sunt puse-n ordine acestea se poate ajunge si la exterior

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s