PROTEST in toata tara 4 aprilie: Românii inca vii mental spun NU exploatarii GAZELOR DE SIST. Romania iese in strada impotriva fracturarii hidraulice (pol117)

proteste gaze sist exploatare neconventionale manifestatii protestatari bucuresti barlad toata tara 4 aprilie 2013 protest national pentru salvarea sanatatii omului si mediului naturalPe data de 4 aprilie 2013, în peste 20 de oraşe din ţară, vor avea loc mai multe proteste şi manifestaţii împotriva explorării/exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. România spune NU exploatării gazelor de şist dacă suficient de mulţi români treziţi la realitate, încă vii, vor ieşi în stradă. În Bucureşti, protestul va avea loc la Universitate, zona statuilor de deasupra noii parcări subterane, de la ora 17:30, pe 4 aprilie 2013.

Lista oraşelor în acest moment este următoarea: Bucureşti, Bârlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Târgu Neamț, Mangalia, 2 Mai, Călărași, Piatra Neamt, Slatina, Galați, Timișoara, Oradea, Iași, Buzau, Costinesti, Buziaş, Cluj Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea si numarul lor este în creştere. Detalii în continuare:

UPDATE 5 aprilie 2013: GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT – CLICK AICI.

Ce vrem pe scurt prin acest protest:

SĂ NU SE EXPLOATEZE GAZELE DE ŞIST ÎN ROMÂNIA, pentru că metoda fracturării hidraulice va produce un dezastru ecologic şi social pe termen lung, care distruge mediul înconjurător în multiple moduri (cutremure, poluare aer, APĂ, sol şi subsol, distrugere biodiversitate etc), afectează mediul economic (prin prisma poluării – adio apă potabilă şi apă şi hrană pentru animale) şi distruge sănătatea umană, şi aşa fragilă a românilor (prin prisma poluării cu substanţe chimice toxice şi cancerigene ce sunt folosite în procesul de exploatare, poluarea a solului care produce hrană, a apei pe care o bem şi a aerului pe care îl respirăm).

ATENŢIE: FRACTURAREA HIDRAULICĂ PENTRU EXTRAGEREA GAZELOR DE ŞIST VIZEAZĂ ÎNTREAGA ROMÂNIE! ÎI VIZEAZĂ PE TOŢI ROMÂNII! Din păcate doar românii încă vii din această ţară vor realiza acest lucru şi vor ieşi în stradă pe 4 aprilie 2013. Restul  vor continua să fie morţi mental – oi, sclavi muncitori moderni fără bunăstare şi fără creier activ.

Citiţi şi: Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106)

•             Cerem anularea hotărârilor de guvern prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare, dezvoltare şi exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum şi Clara Petroleum, în Dobrogea, Vaslui, respectiv judeţele Bihor, Arad şi Timiş. Cerem interzicerea prin lege a metodei fracturării hidraulice şi realizarea studiului de impact şi asupra mediului. În fiecare oraş se vor depune petiţii la Prefecturi, ca procedură prealabilă pentru anularea hotărârilor de Guvern;

•             Ne opunem oricărei ingerinţe din partea corporaţiilor în scrierea legislaţiei româneşti, în dauna interesului cetăţeanului. Denunţăm corupţia la nivel înalt care serveşte interese anti-cetăţeneşti. Luptăm pentru dreptul la un mediu sănătos, pentru dreptul la viaţă şi sănătate, pentru dreptul la o corectă informare a cetăţenilor.

Toate protestele sunt coordonate unitar la nivel naţional şi organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri (70 de ONG-uri din Coaliţia pentru Mediu, Asociaţia România Fără Ei, Asociaţia România Vie şi alte ONG-uri locale).

Invităm Mass Media şi parlamentarii să fie alături de societatea civilă şi cetăţeni în lupta unită pentru adevăr, pentru apărarea dreptului fundamental la un mediu sănătos şi pentru democraţie.

Cetăţeni, veniţi alături de noi pe 4 aprilie în toată ţara!

La link-ul de mai jos găsiţi o prezentare mai detaliată a acţiunii şi a pericolelor gazelor de şist:

COMUNICAT DE PRESĂ PROTEST 4 APRILIE 2013 ÎMPOTRIVA EXPLOATĂRII GAZELOR DE ŞIST

Click pe imaginea următoare pentru a vedea detalii:

protest national manifestatie romani ies in strada toata tara pe 4 aprilie 2013 impotriva exploatarii gazelor de sist fracturare hidraulica fracking chevron poluare apa mediu cutremure

MINCIUNILE POLITICIENILOR, inclusiv PONTA, în filmuleţul următor:

Contact:

Web: http://stopfracturare.ro

Facebook: Romania Spune NU Fracturarii Hidraulice

George Epurescu, Tel: 07457653983; Diana Iftodi, Tel: 0745591421

E-mail: stopfracturare@gmail.com , gepurescu@yahoo.com

Pentru a vedea care sunt riscurile, pericolele şi problemele care SIGUR vor avea loc în urma exploatarii gazelor de şist, citiţi textele următoare:

De ce trebuie oprita exploatarea gazelor de sist? Riscuri si pericole (pol25)

Avantaje si dezavantaje exploatarea gazelor de sist (fracking). Proteste impotriva Chevron la Barlad. Chestionar Comisia Europeana consultare publica gaze sist – fracturare hidraulica (eco25)

Emilian, 28 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “PROTEST in toata tara 4 aprilie: Românii inca vii mental spun NU exploatarii GAZELOR DE SIST. Romania iese in strada impotriva fracturarii hidraulice (pol117)

 1. Presedintele Frantei Hollande a oprit exploatarea gazelor de sist.
  “L’exploitation des gaz de schiste reste interdite en France “=Exploatarea gazelor de sist ramane interzisa ia Franta ,
  http://www.lemonde.fr/planete/article/2012/09/14/gaz-de-chistes-hollande-ferme-la-porte-a-la-fracturation-hydraulique_1760375_3244.html
  De ce Ponta ne minte cu nerusinare ca “nu exista nici o dovada ca acest tip de tehnologie afecteaza mediul“
  Vedeti dovezi si in filmul `Blestemul gazelor de sist“
  http://www.dailymotion.com/video/xx55pp_la-malediction-du-gaz-de-schiste-arte-29-janv-2013-partie-1_news?start=

  • Mersi pt link-ul despre Hollande. Dar nu stiu cat de sigura e treaba pe termen lung in Franta… Articolul este din sept 2012. Interesele companiilor americane sunt mari de tot legate de gazele de sist. Sa vedem ce tara le va respinge cu brio. Nu stiu care mai e situatia in franta legat de fracking, dar stim care este in Romania: Ponta este un sclav al Chevron si al intereselor americane in resursele naturale ale Romaniei, in detrimentul interesului general national al poporului roman. Pentru asta Ponta tre sa zboare din Palatul Victoria, iar pe 4 aprilie vom vedea cati romani sunt inca suficient de vii incat sa ceara acest lucru in strada.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s