VIDEO protest Bârlad 27 feb impotriva Chevron si Gazelor de sist – 8000 de oameni in strada (eco27)

protest impotriva exploatarii gaze de sist fracturare hidraulica anti chevron pericole mediu sanatatea omului poluarea apei, 8000 de protestatari in strada 2Nu pot decât să îmi manifest prin acest post respectul pentru locuitorii oraşului Bârlad, care au demonstrat că sunt de 1000 de ori mai informaţi şi mai înţelepţi decât bucureştenii (mămăligi apatice în derivă) prin ieşirea în stradă – ca ultimă soluţie de apărare împotriva unei nenorociri care ne paşte din cauza intereselor mondiale pentru resursele naturale ale ţărilor sărace şi din cauza unor conducători români care se fac PREŞ în faţa acestor interese oculte (în frunte cu prim ministrul Victor Ponta, care are consilier american pe probleme de energie si resurse minerale – Wesley Clark). Este vorba desigur despre exploatarea gazelor de şist, un pericol pentru mediu şi pentru sănătatea umană. 8000 de oameni au ieşit în stradă la Bârlad ca să ceară oprirea explorării şi exploatării gazelor de şist pentru că au realizat ce înseamnă acet lucru (detalii în textul meu de AICI). Alături de bârlădeni au fost prezenţi preoţi, copii, adulţi, bătrâni şi persoane venite din judeţul Vaslui dar şi din alte părţi ale ţării vizate de nemernicii de la Chevron – Constanţa, Galaţi, Buzău etc. VIDEO şi detalii în continuare:

protest impotriva exploatarii gazelor de sist fracturare hidraulica anti chevron pericole mediu sanatatea omului poluarea apei, 8000 de protestatari in strada 1

8000 de oameni au ieşit în stradă în Bârlad împotriva gazelor de şist. În Bucureşti, când s-a organizat în martie 2012 la Universitate un astfel de protest, au participat maxim 100 de persoane (detalii şi poze AICI). De ce această diferenţă? Motivele ar putea fi următoarele:

1. “Chipurile” exploatarea gazelor de şist nu îi priveşte direct pe bucureşteni (nu se exploatează în Bucureşti-Ilfov), şi atunci, bucureştenii egoişti şi inconştienţi au stat în case.

2. Mediatizarea protestului s-a făcut SLAB în Bucureşti şi din scurt. Cei din Bârlad sunt mult mai organizaţi. Au mediatizat mai bine şi din timp. Bravo lor!

3. Să fie bucureştenii mai puţin informaţi decât cei din Bârlad legat de pericolul gazelor de şist? Bucureştiul este cel mai bogat oraş din ţară, cu cei mai bogaţi oameni, probabil cu procentul cel mai mare de oameni cu acces la internet şi tv din ţară. Deci dacă bucureştenii încă nu ştiu ce-i cu gazele de şist şi de ce este exploatarea lor un pericol, nu este o problemă legată de lipsa informaţiilor pe acest subiect şi dificultatea de a le găsi-citi, ci este vorba despre un egoism şi o lipsă de interes pentru un subiect care vezi-doamne nu te vizează aşa mult. Greşit! Exploatarea gazelor de şist este o problemă care îi vizează pe toţi românii. Cei cărora nu le pasă de asta, şi nu reacţionează ieşind în stradă atunci când au ocazia, sunt doar nişte egoişti inconştienţi. Pe scurt…mămăligi apatice în derivă.

Respect încă o dată organizatorilor protestelor din Bârlad (că au fost mai multe deja) şi respect participanţilor – români conştienţi!

Citiţi şi: Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala.

VIDEO complet de la protestul din 27 februarie 2013 împotriva gazelor de şist şi companiei americane Chevron, care doreşte exploatarea lor în România, puteţi vedea la următorul link:

8000 de oameni în stradă la Bârlad la marşul împotriva extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică

Citeşte şi:

3 martie 2013: 3 manipulări din scandalul gazelor de șist

28 feb 2013: Interviu Protopop din Bârlad, Vasile Lăiu: “Prefer să mor cu fruntea sus decât cu capul în noroiul Chevron-ului”

28 feb 2013: Ponta, scoate-ți gazele din cap! 

Avantaje si dezavantaje exploatarea gazelor de sist (fracking). Proteste impotriva Chevron la Barlad. Chestionar Comisia Europeana consultare publica gaze sist – fracturare hidraulica (eco25)

Emilian, 28 februarie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

7 responses to “VIDEO protest Bârlad 27 feb impotriva Chevron si Gazelor de sist – 8000 de oameni in strada (eco27)

  1. Ce parere are oare lumea cand Ponta a spus ca spera ca Nastase sa treaca peste greu (puscaria)si are incredere in el ? In 2014 lumea tot o sa ii voteze pe ei, cum peste 4 ani lumea din judetul meu o sa voteze tot cu Nichita, desi a marit taxele dupa alegeri. Pensionarilor, majoritatea dintre ei nu le pasa ca tu sau alti tineri pot ramane someri. Altii sunt deja. Batrinii nu ies la greva. Ceausescu se pare ca a murit degeaba si cei de la “revolutie”. Revolutie in mai multe tari nu e revolutie. Stii ca morti au fost scosi in strada si inpuscati, ca sa para victime ? Poate vei vorbi si despre asta. Chiar daca pana la urma numai noi doi (si au mai fost cativa) conversam aici, noi nu traim in Matrix, majoritatea romanilor insa, da ! Parerea de dinainte a fratelui conteaza si ea.

  2. Pingback: Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Petitie on-line pentru evaluarea impactului strategiilor de exploatare a resurselor minerale si energetice (eco27) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  5. Pingback: Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici: