Reguli de baza pentru discutii despre salvarea Romaniei. Unirea si colaborarea romanilor. Miscari ale protestatarilor impotriva sistemului mafiot corupt vandut care exista la conducerea tarii (pol171)

6 protest manifestatie miting proiect rosia montana anti exploatare gaze sist bucuresti universitate piata universitatii fantana argumente cianura coruptie politicieni imoraliDin 28 august 2013 a început seria protestelor împotriva proiectului Roşia Montană, care a continuat în luna septembrie 2013 şi în mod LOGIC, NORMAL, şi DE DORIT au ajuns să se refere nu doar la proiectul minier, ci la întreaga clasă politică ce a demonstrat că este coruptă. Protestele sunt în mod LOGIC, NORMAL şi DE DORIT împotriva partidelor mari ce au demonstrat că sunt corupte şi împotriva politicienilor concret şi clar identificaţi, care au demonstrat că sunt corupţi. Existenţa proiectului criminal ROŞIA MONTANĂ ESTE DOAR UN EFECT al CORUPŢIEI. Un efect al Sistemului mafiot din România, un efect al faptului că politicienii români (mafioţi şi corupţi) sunt în acelaşi timp vânduţi intereselor străine de colonizare, distrugere şi prăduire a României.

TOATE PROBLEMELE ROMÂNIEI PLEACĂ DE LA FACTORUL POLITIC – CORUPT, MAFIOT, DE REA CREDINŢĂ şi VÂNDUT INTERESELOR STRĂINE!

Din fericire, din ce în ce mai mulţi oameni (în special cei care au ieşit în stradă cu ocazia acestor proteste) au început să înţeleagă şi să conştientizeze această corelaţie de bază între activitatea politicienilor şi bunăstarea noastră ca popor. Inevitabil, aceste proteste trebuie să ducă la crearea unei mişcări anti sistemul corupt care există în prezent, dacă se doreşte salvarea Roşiei Montane şi a României cu adevărat. Protestatarii trebuie să se unească pe bune şi să lupte inteligent împreună, nu doar prin protest, ci prin crearea unei alternative la partidele compromise care conduc România prin rotaţie (PDL, PSD, PNL, PC, UDMR etc).

A apărut de curând o iniţiativă pentru crearea Partidului Indignaţilor – habar n-am cine şi ce succes va avea, dar nu despre asta este textul acesta.

Este important ca ORICE DISCUŢIE, INIŢIATIVĂ, NOUĂ MIŞCARE, LUPTĂ ANTI-SISTEM etc etc etc, să plece de la nişte treburi cu care toată lumea să fie de acord, un fel de set de reguli, pentru care menţionez câteva idei personale:

1. Orice discuţie ar trebui să aibă la bază câteva chestii:

0 – chestie esenţială: TOTUL TREBUIE FĂCUT CU MAXIM DE TRANSPARENŢĂ (asta dacă nu se doreşte o mişcare ascunsă :) )

a. “statutul” discuţiei – trebuie stabilit CINE poate participa, UNDE, CÂND (cât de des) şi care este SCOPUL

b. pentru transparenţă şi credibilitate, toate concluziile discuţiei trebuie publicate undeva (gen pe un site pe net / folosirea exclusivă a Facebook este după părerea mea dăunătoare şi neproductivă)

c. OAMENII SUNT DIFERIŢI şi AU PĂRERI DIFERITE şi e normal şi de dorit să fie aşa – detalii AICI. Cine nu poate să conştientizeze şi să respecte chestia asta nu poate purta o discuţie civilizată în contradictoriu (ce inevitabil va exista), deci nu poate să participe la crearea unei mişcări;

d. NIMENI nu deţine adevărul absolut;

e. SUSPICIUNEA exagerată a oricărui individ cu iniţiativă sau cu anumite propuneri (contrare propriilor credinţe ale celui care suspectează) este neproductivă şi creează dezbinare şi distrugerea discuţiilor;

f. oamenii trebuie să accepte că vor exista situaţii în care vor fi nevoiţi să susţină mişcarea şi în momentele în care nu sunt perfect de acord cu ideea rezultată – asta dacă au încredere în “mişcare” şi merg pe ideea de “uniţi salvăm!”;

g. oamenii trebuie să accepte că Salvarea României înseamnă salvarea marii majorităţi a românilor, adică inclusiv mulţi oameni de rea credinţă, care poate nu ar merita să fie salvaţi; lupta pentru România înseamnă inevitabil, inclusiv lupta pentru acei oameni – cine nu se poate împăca psihic cu această chestie, va renunţa destul de uşor la luptă pe parcurs;

h. trebuie să se stabilească CUM SE IAU DECIZIILE – chiar şi în cadrul discuţiilor – inventat un sistem de vot incoruptibil, la scară mică, ce poate fi aplicat în piaţă, perfect transparent şi clar – nu trebuie să existe organizatori, ci INIŢIATORI; participanţii la discuţie vor fi cei care decid, nu doar “anumiţi indivizi”.

i. trebuie să se stabilească SUBIECTELE care NU vor fi dezbătute în cadrul discuţiei / discuţiilor – (gen subiecte care pot fi prea pasionale, şi care pot naşte conflicte imbecile, pot dezbina şi pot distruge colaborarea, deşi poate erau irelevante pentru discuţia în sine – de exemplu vegetarieni radicali vs mâncători de carne, iubitori de Băs(escu) versus anti-băşişti, iubitori de câini mai mult decât de oameni vs cei care susţin eutanasierea câinilor etc etc etc) – aceste subiecte trebuie trecute pe o foaie şi de fiecare dată când discuţia se aprinde şi ajunge într-una din acele zone = > STOP! – “uite ce scrie pe foaie: NU DISCUTĂM DESPRE AŞA CEVA!” (toată treaba asta e de dragul perpetuării discuţiei relevante şi menţinerea şanselor de a atinge scopul stabilit la punctul a)

j. trebuie stabilit cât de mult contează trecutul (îndepărtat şi apropiat) al României, pentru că şi asta naşte pasiuni şi discuţii aprinse în contradictoriu; pe de altă parte, trecutul ne poate spune cine sunt adevăraţii vinovaţi…

2. Consens din partea participanţilor privind câteva corelaţii importante:

SISTEM ELECTORAL PROST, IMORAL, CORUPTIBIL, INCORECT = OAMENI DE REA CREDINŢĂ LA CONDUCEREA ROMÂNIEI şi ÎN ADMINISTRAŢIILE LOCALE LA INFINIT.  (detalii AICI)

ALEGERI ELECTORALE DOAR DIN 4 ÎN 4 ANI (sau 5) = TIMP BERECHET DE FURAT, DISTRUS ŞI VÂNDUT PENTRU POLITICIENI CORUPŢI  (după crearea unui sistem electoral calumea, alegerile trebuie să fie mai dese – detalii AICI)

LIPSĂ DE TRANSPARENŢĂ = CORUPŢIE = MOARTEA  (detalii AICI)

POLITICIENI CORUPŢI = PROBLEME PENTRU CETĂŢENI

TOATE PROBLEMELE CETĂŢENILOR SE TRAG DIN REAUA CREDINŢĂ ŞI CORUPŢIA POLITICIENILOR! (atenţie: TOATE! – chiar şi problemele de iubire etc) (cine identifică o problemă care NU are legătură cu politicul să mi-o zică şi mie prin comentariu mai jos sau pe mail – vezi CONTACT)   Cine nu conştientizează că toate problemele noastre, ale poporului român (mai ales astea de care se plânge, pe bună dreptate, toată lumea) pleacă de la CORUPŢIA şi reaua credinţă a politicienilor de la conducerea ţării, este ori prea tânăr, ori neinteresat să conştientizeze (deci distrus mental) (detalii despre distrugerea mentală – cum se obţine şi exemple concrete – > AICI)  (bineînţeles că deasupra politicienilor corupţi români există forţe străine, din afara României, dar măcar să priceapă cât mai mulţi români că politicienii noştri sunt de vină pentru problemele lor)

MARII POLITICIENI CORUPŢI (Ponta, Băsescu etc) sunt NU doar CORUPŢI şi DE REA CREDINŢĂ, dar sunt şi VÂNDUŢI ANUMITOR INTERESE STRĂINE care sunt împotriva interesului României

POLITICIENI VÂNDUŢI = ROMÂNIA VÂNDUTĂ

ROMÂNIA VÂNDUTĂ = ROMÂNIA COLONIE (detalii despre România colonie în textele de AICI)

ROMÂNIA COLONIE = POPOR ROMÂN EXPLOATAT

POPOR ROMÂN EXPLOATAT = NOI SUNTEM SCLAVI !  (despre sclavia modernă găsiţi detalii AICI)

(alte detalii despre situaţia României în prezent aici: Review on Romania 2013)

Toate astea sunt lucruri care trebuie conştientizate, ca să ştim de unde plecăm şi să plecăm toţi din acelaşi loc …

3. Orice mişcare reală de salvarea a României trebuie să:

a. să nu se ferească de ideea de “partid”. Oamenii nu trebuie să urască şi să înjure PARTIDELE, ideea de PARTID sau TOATE PARTIDELE, ci să înjure politicienii corupţi şi partidele corupte. Crearea unei mişcări-iniţiative-alternative trebuie să se concretizeze inevitabil într-o formă de organizare ce poate fi votată, aleasă de masele de oameni la conducerea ţării. Că se va numi partid sau aliantă sau asociatie sau ceva nu contează aşa mult. Însă actualul sistem electoral (coruptibil, imoral şi incorect) obligă la crearea unui partid…

b. fie alcătuită din cât mai mulţi oameni de bună credinţă şi cât mai puţini infiltraţi/oameni de rea credinţă (încă lucrez la definitivarea criteriilor, dar găsiţi deja câte ceva pe blog; de fapt evaluarea bunei credinţe se împarte în două – evaluare la oameni politici, la lideri, la conducători şi evaluarea celor cu care lucrezi sau vrei să lucrezi de la egal la egal)

c. să identifice PROBLEMELE pe care vrem să le rezolvăm  (câteva identificate aici: Review on Romania 2013)

d. să identifice (să cunoască) adevăraţii VINOVAŢI (duşmanii) şi CUM ACŢIONEAZĂ EI

e. să identifice cele mai inteligente şi eficiente metode de contracarare a PROBLEMEI, VINOVAŢILOR, DUŞMANILOR. PLANIFICAREA ESTE DE BAZĂ. Gândirea şi regândirea planurilor de atac trebuie făcute până când nu se mai pot găsi contra-argumente împotriva soluţiei propuse. Să mergi “la luptă” fără să gândeşti şi să planifici înseamnă eşec din start;

f. mişcarea trebuie să nu aibă lideri (?)  – o mişcare cu lideri concreţi poate fi distrusă prin distrugerea liderului; de asemenea, puterea corupe.

Astea sunt câteva idei personale, de care cred că ar trebui să se ţină cont în crearea unei alternative de bună credinţă. Ţineţi minte: buna credinţă este mult mai importantă decât competenţa, priceperea sau altceva şi este eliminatorie. Detalii AICI.

Citiţi şi:

Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35)

De citit şi Concluziile mele despre proteste – click AICI.

Emilian, 26 sept 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

8 responses to “Reguli de baza pentru discutii despre salvarea Romaniei. Unirea si colaborarea romanilor. Miscari ale protestatarilor impotriva sistemului mafiot corupt vandut care exista la conducerea tarii (pol171)

  1. la F nu e asa ok
    mai pune in balanta
    n-am mai citit
    detalii ne-esentiale…ca esentiale… tot detalii “par”:) ps: vezi “dusmanul poporului” – miscarea “asa zisa la nivel oratoric” comunista; nu poti sa te duci cu gloata…DIN NOU:) doar ca na… asta e miscarea…TREBUIE; sa nu mai vorbim ca e total absconsa manevrata Psihologic…cat mai nou si AUTORITATIONAR
    chiar tu explici in alte articole Procesul:)

    • Stiu ce zici. Intr-adevar pare aiurea sa sustii o miscare daca nu esti de acord cu ce se face. Dar e vorba de anumite chestii cu care obligatoriu inevitabil nu vei fi 100% tot timpul de acord. Este imposibil sa aduni suficient de multi oameni care sa gandeasca PERFECT LA FEL. Inevitabil, la un moment dat unul va vrea sa mearga sa protesteze la guvern (CA EXEMPLU), iar altul la Ponta acasa. Ori gasesti o cale de mijloc, ori faci doar ca unul din ei (si amandoi sunt de acord pana la urma), ori te separi. Asta zic – exista un mare risc sa te separi din cauza unor chestii micute cu care nu esti de acord, dasta ziceam ca oamenii trbeuie sa fie pregatiti sa accepte si sa puna umaru si la unele chestii despre care nu sunt in totalitate de acord, dar chestii care contribuie la ideea de baza pentru care te-ai unit. Idee care trbeuie sa fie ferma, concreta, clara, si de la care nu trebuie deviat. Abia devierea de la ideea de baza ar trebui sa fie urmata imediat de separare. Acolo da, dar nu de la chestii mai micutze, pentru ca altfel, nu vei reusi niciodata sa aduni mai mult de 10 oameni… Pentru ca oamenii sunt diferiti in detaliu…, chiar daca asemanatori la modul general. Nu trebuie lasate detaliile sa afecteze unitatea pe chestiile generale, pe ideile de baza in care toti credem. Ceva de genul asta era la punctul F. :) Oh well.

  2. Sunt de acord cu articolul si tema dezbatuta , cred cu tarie ca toate gruparile constituite din persoane nemultumite de anumite stari de fapt, trebuie sa renunte la orgolii iar liderii acestora sa militeze in primul rand pentru pastrarea identitatii nationale si pastrarea resurselor materiale proprii acestui popor pana la reorganizarea industriei capabile sa prelucreze aceste bogatii.Regret foarte mult ca cetatenii aceste tari nu sunt informati cu privire la toate aceste probleme si rezolvarile lor care deja sunt avansate de aceasta noua formatiune politica ” MISCAREA DACIA” la care oricine poate subscrie daca are competente in anumite domenii , ideile valoroase avand prioritate . Pentru cei interesati de aceeste informatii punem la dispozitie adresa https://www.facebook.com/groups/141387601036/files/ , http://miscareadacia.ro/forum/styles/Alpha/imageset/logo.png . Pe baza competentei fiecaruia se vor face propuneri pentru accederea in sfatul miscarii.

  3. Merita aceasta tara sa fie salvata?
    “Hai sa dam mana cu mana
    Cei cu doua mii pe luna
    Iara cei cu sapte sute
    Sa muncesca pin’ s-or rupe”.
    Hora Unirii pe stil vechi ceausist.

    • Si in comunism tot exploatarea maselor pentru munca a fost, insa masele aveau un trai decent. Acum nu au aproape nimic… Asta e pb. Nu ca atunci era ideal, ci ca era mai bine ca acum – daca privesti imaginea de ansamblu – TOT poporul român, TOATĂ România. DA, merită această ţară să fie salvată! Merita luptat chiar si pentru sacrificiul pe care l-au facut cei care au murit in istorie ca noi sa avem astazi Romania. Ca sa nu mai vorbesc de gramada de romani buni care merita sa aiba o viata mai buna. Si pentru ei merita luptat. Doar sa fie fiecare dintre noi dispus sa miste un bat pentru treaba asta.

Spune-ți părerea aici: