Cel mai bun sistem de vot – corect si incoruptibil. Alegeri imposibil de fraudat. Sistem ideal de votare. Alegerea conducatorilor in Romania. Candidati independenti (pol134)

Cel mai bun sistem de vot - corect si nefraudabil. Alegeri imposibil de fraudat. Sistem ideal de votare. Alegerea conducatorilor in Romania. Candidati independenti sistem perfect ideal electronic votareSalvarea României (sau mai degrabă a unei comunităţi locale) poate avea loc atunci când la conducere (în funcţiile importante de conducere) vor ajunge OAMENI DE BUNĂ CREDINŢĂ (detalii despre importanţa bunei credinţe AICI). Din păcate însă, în situaţia României din prezent (vezi Review on Romania), este destul de greu ca nişte oameni de bună credinţă să ajungă la conducere, pentru că trăim într-un sistem mafiot, strâns legat de fenomene ca “rea credinţă”, “corupţie”, “colonie a puterilor străine” etc. Dar nu este însă imposibil. Sau îmi place să cred că nu este… Pentru că dacă aş fi concluzionat că este imposibil ca România să se mai salveze aş fi plecat de mult din ţară şi aş fi convins pe cât mai mulţi să o facă. Însă eu cred că poporul român mai are o şansă, dacă suficient de mulţi oameni se trezesc la realitate şi acţionează inteligent impreună. Pentru ca oameni de bună credinţă să ajungă la putere, este nevoie de câteva elemente.

Printre aceste elemente se numără:

1. Unitatea cât mai multor români în susţinerea anumitor puncte comune – benefice poporului român (sau comunităţii locale);

2. Existenţa unor oameni de bună credinţă care să fie dispuşi să candideze pentru a putea fi votaţi;

3. Convingerea “poporului” că acei oameni chiar sunt de bună credinţă, pentru a fi votaţi – demonstrarea bunei credinţe ( istorie impecabilă, planuri atractive viabile, utile societăţii – cu termene clare şi surse de finanţare, insistenţă pentru TRANSPARENŢĂ MAXIMĂ în “afacerile publice” şi mai ales cheltuirea banilor publici, insistenţă pentru ALEGERI ANUALE PÂN’ LA REZOLVARE etc – aici am o grămadă de idei pe care le voi folosi când va fi momentul oportun)

4. UN SISTEM DE VOT CORECT ŞI INCORUPTIBIL. Corect – adică să permită accederea la putere ŞI a oamenilor de bună credinţă, nu doar a “oamenilor de partid”, nu doar a gunoaielor tipice sistemului actual, şi de asemenea, rezultatul trebuie să exprime voinţa electoratului care a mers la vot ŞI Incoruptibil – adică un sistem care să nu poată fi fraudat în niciun fel, şi care să arate la sfârşitul alegerilor un rezultat exact al opiniei electoratului. Despre acest sistem vreau să vorbesc în continuare:

Care dintre cele 4 puncte de mai sus credeţi că este cel mai greu de atins, pentru ca nişte oameni de bună credinţă să ajungă la putere (la nivel central sau local, nu contează)?

Răspunsul meu ar fi – habar n-am! Deocamdată! Pentru că, noi românii, încă n-am “testat piaţa” în mod inteligent şi unit. Nu prea avem de unde să ştim cât de greu de realizat sunt primele 3 puncte. Însă mie acelea mi se par cele mai uşoare dintre cele 4. Primele 3 puncte mi se  par “realizabile”. Problema mea ar fi mai ales cu SISTEMUL DE VOT. Degeaba eşti de bună credinţă, degeaba ai, să zicem, o armată de oameni în spate care abia aşteaptă să te voteze, dacă sistemul de vot NU ESTE CORECT (nu te lasă să candidezi – îţi pune piedici financiare, birocratice) şi este FRAUDABIL (adică rezultatul votului nu va reflecta perfect opinia armatei de oameni pe care o ai în spate…). Deci sistemul de vot este o chestie importantă. Şi este GREU DE SCHIMBAT, pentru că schimbarea lui depinde de sistemul mafiot care conduce acum România. Ceea ce înseamnă că va trebui să ne descurcăm cu sistemul de vot actual pentru a ajuta oameni de bună credinţă să ajungă la putere, sau… va trebui să facem o revoluţie.

Dar să spunem că am avea un buton, pe care dacă l-am apăsa, brusc, de mâine, s-ar înlocui actualul sistem de vot din România cu sistemul de vot pe care îl vrem noi. Dacă s-ar putea asta… am avea o problemă, pentru că încă nu am identificat un sistem de vot perfect. Trebuie să ne punem următoarele întrebări şi să încercăm să răspundem la ele: CE SISTEM DE VOT VREM? Cum ar trebui să se facă votarea? Cum ar trebui să aibă loc alegerile? Cât de des? (eu am zis că anual ar fi o idee bună, chiar dacă te costă mai mult – detalii AICI) Care este sistemul ideal pentru România? ……….. Personal încă nu am un răspuns la aceste întrebări. Însă ar fi MINUNAT dacă forţa binelui din România ar găsi un răspuns şi ar ieşi cu el public. Pentru că neimplementarea de către politicieni a unui sistem de vot incoruptibil (identificat şi prezentat publicului larg) arată REAUA CREDINŢĂ A OAMENILOR POLITICI ACTUALI.

Trecând peste cele 2 probleme (care trebuie abordate la un moment dat) – “ar trebui ca toţi românii să aibă drept de vot ca acum?” şi “ce s-ar întâmpla dacă poporul român – grav needucat – ar avea o forţă puternică în VOT?”, haideţi să vedem câteva elemente despre … Cum s-ar putea face tot procesul de votare cât mai bine?

1. Sistemul de votare trebuie să fie CORECT

a. Rezultatul votului trebuie să exprime voinţa electoratului care a mers la vot – aici trebuie gândit cum e mai bine – uninominal, pe liste etc, trebuie regândit sistemul de redistribuire care a permis în 2008 şi în 2012 ca în Parlamentul României să ajungă oameni de pe locul 3 în rezultatele de la vot, trebuie gândită faza cu minorităţile care au dreptul la nu ştiu câţi oameni obligatoriu în parlament etc.

b. Sistemul de vot corect trebuie să permită accederea la putere a oamenilor de bună credinţă fără oprelişti birocratice sau piedici legate de bani. În prezent un candidat independent trebuie să strângă mii de semnături (pentru a avea dreptul de a candida) şi trebuie să dea din buzunar vreo 35 de milioane lei vechi (7 sau 8 salarii minime pe economie) “garantie” statului, pe care îi recuperează doar dacă obţine peste 20% din voturi (ştiu că mă interesasem la alegerile parlamentare din 2012 şi cam astea erau condiţiile – pe lângă multe alte chestii birocratice). Aceste lucruri trebuie SIMPLIFICATE – eliminată piedica financiară şi redus numărul necesar de semnături. În urma Revoluţiei din Islanda puteai candida dacă te susţineau 35 de oameni parcă şi fără să depui vreo garanţie în bani sau altă porcărie mafioată de acest gen. Habar n-am cum ar trebui să fie exact, totul trebuie făcut cu cap, însă trebuie găsit un sistem CORECT pretabil situaţiei României.

2. Sistemul de votare trebuie să fie NEFRAUDABIL – această problemă este mai mare decât prima şi mulţi vor putea spune că este IMPOSIBIL de realizat aşa ceva… Poate au dreptate. Dar eu zic că merită să încercăm… A avut cineva vreodată în România ultimilor 23 de ani iniţiativa de a pune laolaltă cât mai multe creiere inteligente de bună credinţă pentru a încerca să găsească un sistem de vot nefraudabil? Eu cred că nu… sau nu am auzit eu de asta. Până când nu se va întâmpla acest lucru, nu vom ştii dacă poate fi inventat un sistem de vot nefraudabil sau nu. Sigur că toată clasa politică actuală NU este interesată să găsească un sistem de vot ideal, şi nu vor face nimic în acest sens, pentru că ei profită direct de pe urma fraudării alegerilor, o dată la 4 ani, printr-o metodă sau alta… şi sunt MUUUULTE metode de fraudat în sistemul de vot actual (iată o listă AICI – 2009 şi altă listă AICI – 2012).

ÎNSĂ SOCIETATEA CIVILĂ CE FACE? CE FAC ASOCIAŢIILE şi ONG-urile? ELE NU VOR SĂ AVEM UN SISTEM DE VOT INCORUPTIBIL? Să se organizeze şi să pună creiere la lucru! Ah, nu vor? (o explicaţie AICI)  Atunci trebuie noi, cetăţenii – nivelul de bază al societăţii – să ne adunăm şi să lucrăm (inteligent şi unit) pentru crearea unui sistem de vot nefraudabil. Să punem noi laolaltă cât mai multe creiere de bună credinţă şi să găsim acest “sistem ideal/cât mai bun de vot pentru România”. Acesta este un ţel de bază într-o societate normală – morală – chiar democratică (dacă mai crede cineva în ideea numită “democraţie”…).

În nu ştiu care ţară africană, atunci când votezi ţi se bagă degetu mare de la una din mâini într-o vopsea roşie care nu poate fi curăţată cu nimic timp de vreo 2-3 zile -> pentru a bloca votul multiplu (am văzut cândva la TV). Când vii să votezi, ţi se cere buletinul şi eşti verificat la deget să nu mai fi votat o dată. Dacă ai degetul roşu înseamnă că ai mai votat şi vrei să votezi multimplu. Habar n-am cât de “necurăţabilă” este acea vopsea, dar este o idee. Măcar au făcut ceva concret pentru a împiedica votul multiplu. Noi românii ne credem deştepţi (şi chiar suntem – sau cel puţin avem potenţial…). Păi hai să găsim un sistem (ce inevitabil va fi probabil informatic) prin care tot procesul de votare să fie cât mai transparent, “live” – să poată fi urmărit pe internet, dar cumva fără să se ştie fiecare cu cine a votat (secretul votului trebuie păstrat pentru a nu se cumpăra voturi) şi care să nu poată fi “hăcuit” pentru că este urmărit live de fiecare alegător interesat. Nu-i o sarcină uşoară, dar repet… dacă cineva ar găsi un astfel de sistem, ar avea o armă puternică în lupta mediatică împotriva mafiei  şi politicienilor corupţi care conduc România în prezent.

Repet cei 3 piloni care sunt după părerea mea de bază (nu suficienţi) pentru ca România să devină o societate morală:

1. SISTEM DE VOT CORECT ŞI INCORUPTIBIL

2. ALEGERI ANUALE (PÂN’ LA REZOLVARE) – mi se pare insuficient contra-argumentul “e prea scump să organizezi alegeri aşa des” (Dar cât fură ăia 4 ani e “ieftin” pentru societate? Trebuie şi merită investit pentru a reduce furtul din bani publici!) (detalii aici: ALEGERI ANUALE)

3. TRANSPARENŢĂ MAXIMĂ în afacerile publice şi mai ales în cheltuirea banilor publici – un sistem prin care oricine poate verifica foarte uşor orice minusculă cheltuială dintr-o instituţie publică; transparenţă maximă înseamnă, de exemplu, ca atunci când merg pe stradă şi văd o nouă bancă amplasată de primărie în parc, să pot intra imediat pe internet pe site-ul primăriei, şi în maxim 2 minute să găsesc hotărârea primăriei – consiliului local prin care s-a luat decizia de achiziţie a băncilor, câte bănci au fost cumpărate şi ce alte obiecte, care este investiţia totală, din ce fonduri, ce firmă a primit banii, ce firmă a produs băncile, ce firmă se ocupă de amplasarea lor în teren, ce alte firme au participat la licitaţie şi ce ofertă au prezentat, câtă garanţie există la produse şi la manoperă, CÂŢI BANI AU FOST DAŢI (DIN BANII MEI DE CONTRIBUABIL) PENTRU O BANCĂ etc. Voi detalia ce înseamnă transparenţă maximă într-un text viitor. (detalii aici: TRANSPARENŢĂ MAXIMĂ)

Dacă (din greşeală, prin coincidenţă sau din convingere) vă găsiţi la un moment dat la vreun protest de stradă pentru dreptate şi normalitate în ţara asta, şi nu ştiţi ce să scrieţi pe pancartă sau nu ştiţi ce să răspundeţi atunci când vi se pune un microfon în faţă şi sunteţi întrebaţi “Ce căutaţi aici?” sau “Ce vreţi?” sau “De ce aţi ieşit în stradă?”… aduceţi-vă aminte de cele 3 chestii care ne-ar putea îmbunătăţi considerabil viaţa: TRANSPARENŢĂ REALĂ – aproape că nu există în instituţiile publice din România, SISTEM DE VOT CORECT şi INCORUPTIBIL, ALEGERI ANUALE PÂN’ LA REZOLVARE!

Redau şi un pasaj găsit AICI despre piedicile pe care le pune sistemul de vot din prezent oamenilor de bună credinţă:

“Dar lăsînd la o parte faptul că actuala clasă politică este coruptă, democrația lasă teoretic posibilitatea ca noi oameni să poată schimba lucrurile. Spun teoretic, deoarece practic este foarte greu ca niște oameni corecți, care reprezintă cu adevărat voința românilor, să schimbe ceva în cadrul partidelor fără să se compromită. Soluție rămîne atunci înființarea unui partid nou. Democrația prevede dreptul la asociere în cadrul unei grupări politice. Legea din România e făcută însă în așa fel încît crearea unei noi formațiuni să fie un proces extrem de greu. E nevoie de cel puțin 25.000 de semnături, care să conțină adresa și CNP-ul, acestea să fie din peste jumătate din județele țării, plus Bucureștiul și din fiecare județ să fie strînse cel puțin 700 de semnături. Practic e nevoie de cîteva mii de semnături în plus, căci mai pot fi anulate din ele. Și chiar dacă acestea sînt strînse pînă la urmă, există posibilitatea ca justiția din România să împiedice înregistrarea unui partid, cum s-a întîmplat în vara lui 2012 cu Partidul Naționalist, care trebuia să devină aripa politică a mișcării Noua Dreaptă. Asta în timp ce în unele țări un partid se poate face la fel de ușor ca un ONG, cu doar cîțiva membri fondatori. Desigur, astfel de legi sînt făcute doar pentru a împiedica înregistrarea grupărilor care sînt împotriva sistemului. În timp ce Noua Republică sau PP-DD, partide create să canalizeze nemulțumirile față de sistem, dar tot produse ale aceleiași clase politice, au fost înregistrate. ” (articolul integral aici: http://lupuldacicblog.wordpress.com/2013/09/03/iluzia-democratiei-sclavul-perfect-e-sclavul-care-se-crede-liber/)

Citiţi şi:

13 iulie 29013: Democrația buzunarelor adânci – Foarte multe țări europene permit formarea unui nou partid politic cu doar 1-10 membri. Altele cer câteva sute, cum era imediat după Revoluție și în România. Numai România cere 25.000 de membri, și nu oricum, ci egal răspândiți în jumătate din județele patriei. Legea din România privind condiţiile de formare a unui nou partid politic (Legea 14 / 2003) este cea mai drastică din tot spațiul european. DE CITIT! Conţine inclusiv: Statele UE (altele decât România) și obligativitatea constituirii unui depozit electoral: sinteză

Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106)

De ce nu avem o miscare serioasa in societatea romaneasca? Nemultumiri reale si naturale, lider natural, miscare naturala (pol136)

28 iulie 2013: Democrația de vânzare din sud-estul Europei – cum se fraudează alegerile în Bulgaria etc

Emilian,  3 iunie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

18 responses to “Cel mai bun sistem de vot – corect si incoruptibil. Alegeri imposibil de fraudat. Sistem ideal de votare. Alegerea conducatorilor in Romania. Candidati independenti (pol134)

  1. Oamenii sunt in mod constant bombardati cu mesaje de tot felul.

    Asta o stiu toti profesionistii in marketing, PR, politica.

    Daca pana nu demult se dadea o lupta acerba pe obtinerea si detinerea informatiei care reprezenta o sursa de putere, in prezent lupta se da pe castigarea si mentinerea atentiei.

    Am dezvoltat si eu tema crearii unui sistem de vot nefraudabil. Nu este chiar neurochirurgie. Totul se afla in jurul nostru.

    Luati ca exemplu sistemul bancar care este foarte greu de fraudat. Luati ca exemplu retele sociale puternice gen facebook, google plus care au un sistem antifrauda pus la punct.

    Sa nu uitam de adsense al google.

    Daca tot mai multi oameni vor intelege, vor promova ideea, intr-un final se va implementa. Sa lasam gluma “nu exista vointa politica”. Am vazut cu totii cat de usor se unesc politicienii cand trebuie sa isi acorde drepturi. Luati toate legile pe care le-au dat in favoarea lor.

    Am scris si eu cateva articole pe blog http://sfredelulpolitic.blogspot.ro/.
    Am pus si linkul acestui blog in subsolul blogului meu

    • Multumesc pentru comentariu. Multumesc pt mentionarea blogului meu la tine. O sa caut la tine p blog sa vad ce si cum. Poate dezvoltam cumva mai concret sistemul de vot. E cam vag “ca in sistemul bancar sau ca la retelele sociale pe net”. Trebuie identificat concret, aplicabil, nefraudabil. Mie mi se pare destul de complicat cand iei toate chestiile in considerare…dar…nu imposibil. Pentru ideea de un sistem de vot nefraudabil NU exista vointa politica :) De ce ar exista? Si-ar taia singuri craca de sub picioare? Normal ca exista vointa politica atunci cand au un interes direct sau indirec. Insa in acest caz, nu cred ca e cazul :). MS!

      • Multumesc pentru informatii. Intr-adevar inscrierea pe liste a oamenilor care doresc sa participe la sistemul de vot, INAINTE DE FIECARE ALEGERI/REFERENDUMURI etc este o idee buna si am inteles ca se aplica deja in SUA. Poate fi aplicata si la noi foarte usor, daca se doreste la nivel politic. Nici n/are costuri prea mari. In felul asta vedem clar CATI oameni sunt interesati real sa participe, macar prin votarea anumitor politicieni, la luarea deciziilor de la nivelul administratiei publice centrale şi/sau locale. Am vedea de asemenea persoanele NEINTERESATE. E okay si chestia cu amenda sau pedepsirea cumva daca te inscri si nu votezi. Prezenta la vot ar fi spre 100%. La partea asta e totul ok cum ai prezentat.

        Insa la partea cu “votul anonim este inutil in ziua de azi” nu sunt de acord. Pai exact aici apar problemele. Dacă votul ar fi public, adica optiunea de vot a fiecărui alegator ar fi cunoscuta de toata lumea, totul ar fi mult mai simplu din punct de vedere al cuantificarii dorintei electoratului. S-ar vedea clar ce ar vrea oamenii. Frauda voturilor ar disparea etc. Toate bune si frumoase, mai putin faptul ca daca au si alte persoane dreptul sa iti cunoasca votul se nasc probleme: SE VOR CUMPARA VOTURI LA GREU. OAMENII NU VOR MAI VOTA DE FRICA ANGAJATILOR, ALE FORTELOR OPRESIVE ALE STATULUI ŞI DE FRICA DIFERITELOR INSTITUTII. TOATA LUMEA va fi cumparata-amenintata-santajata intr-un fel sau altul sa voteze intr-un anume fel, sau sa nu voteze sau etc. Dacă e public ce votezi, iese HAOS din aceste puncte de vedere. Provocarea tocmai asta este in gasirea unui sistem de vot ideal: sa faci cumva sa nu se mai fraudeze, sa permita si oamenilor independenti de buna credinta sa acceada la putere ţinand in acelasi timp secretul votului. Ăştia care sunt la putere au miliarde de euro (la propriu) puse prin conturi bancare si in proprietati imobiliare. Vor cheltui o gramada de bani pentru a cumpara voturi in momentul in care vor stii sigur ca cei care iau banii intr-adevar voteaza ce li s-a ordonat. Deci, chiar dacă votul public ar aduce avantajele mentionate de tine in articol, ar aduce si foarte multe rele in mediul romanesc actual, pe care il stim cu totii cate de corupt este.

  2. De ce nu avem o miscare serioasa in societatea romaneasca?
    Raspunsul meu e simplu: pentru ca nu avem lideri naturali si nu avem miscari naturale …
    Un lider natural se naste spontan din miezul unei miscari naturale.
    O miscare naturala se naste spontan, in momentul in care o nemultumire reala si naturala (sau o suma de nemultumiri) isi atinge apogeul.

    Apogeul starii de nemultumire se atinge atunci cand un cumul de nemultumiri reale si naturale devin acute si presante ca urmare a nesadisfacerii – totale sau partiale a – unei (unor) nevoi obiective, sau ca urmare a sadisfacerii necorespunzatoare a acesteia (acestora), determinand raspandirea si propagarea lor in proportie de masa.

    Acum sa le luam pe rand:

    Continuarea acestui comentariu am mutat-o in textul de aici:

    De ce nu avem o miscare serioasa in societatea romaneasca? Nemultumiri reale si naturale, lider natural, miscare naturala (pol136)

    • Salut. Foarte interesant text. Multumesc. O sa il pun ca articol cu mentionarea ta ca autor. Te rog sa-mi zici daca e preluat de undeva sau nu. Am observat ca ai eliminat blogul de pe blogspot. Ai inceput sa faci altul? Sper ca ai pastrat textele care erau pe el undeva… Poti sa-mi trimiti textul Lumanarea (parca asa se numea)? Vreau sa il promovez si pe el, tot cu mentionarea ta ca autor, si cand dai drumul la blog pe wordpress, cu mentionarea blogului. Ms pt vizita si pt materialul de care trebuie tinut cont intr-o eventuala “miscare naturala” :) Succes! Emilian.

      • Buna seara,domnule Emilian! Nu am eliminat (inca) blogul ci i-am schimbat doar numele: http://nostalgiepentrubunulsimt.blogspot.it/
        Aveti acceptul meu, din toata inima, sa preluati tot ceea ce considerati de interes pentru blogul dumneavoastra. Ba chiar ma simt onorat sa o faceti!
        Cu stima: Remus C. Raclau

        PS. Am arhivat toate articolele care “lipsesc la apel” intrucat pastrez blogul pentru tematica Bunului Simt, de care este enorm de multa nevoie!

  3. Pingback: Ce este saracia romanilor si a oamenilor? Cauze si solutii de rezolvare ale problemelor Romaniei si omenirii (pol121) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  4. Mă bucură să văd că există persoane cu preocupări similare. Pe domnul Raclău îl cunosc din multe alte scrieri ale dumnealui şi vă pot garanta că e o persoană care chiar ştie ce zice. După cum aţi spus şi dvs. la un comentariu de pe blogul meu (pe aceeaşi temă – http://silviupricope.wordpress.com/2013/06/12/propunere-pentru-un-nou-tip-de-sistem-electoral/), cred că cel mai indicat ar fi să discutăm pentru a putea găsi o soluţie optimă. Pot să vă contactez pe adresa de mail de la Contact?

    • SALUT! DAAA. Hai sa continuam discutia pe mail. De mult am amanat sa te contactez pentru ca am vrut sa citesc toate textele (unele chiar foarte interesante) de pe site-ul tau, dar nu am reusit inca. Nu-i nimic. Le voi citi curand. Pana atunci ne vedem prin mail. O sa iti trimit eu un mail acum.

  5. Pingback: Cum demonstrezi buna credinta. Cum alegem oameni morali in fruntea noastra, la conducerea tarii si in administratia locala (pol155) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  7. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap | Lupul Dacic

  8. Pingback: Comportamente care denota distrugerea mentala a | SANTINELA ORTODOXA

  9. Pingback: Reguli de baza pentru discutii despre salvarea Romaniei. Unirea si colaborarea romanilor. Miscari ale protestatarilor impotriva sistemului mafiot corupt vandut care exista la conducerea tarii (pol170) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamen

  10. Pingback: Cum ne dam seama pentru ce trebuie sa luptam atunci cand vrem sa “Uniti salvam toata Romania!”? Sfaturi pentru oamenii de buna credinta (nom) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  11. Pingback: Imi cer scuze public ca l-am votat pe Sorin Oprescu la alegerile locale 2012. Emilian, Ce-i cu noi? (pol) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s