Invitatie Conferinta adevarul despre istoria Romaniei, vineri, 21 februarie 2014, Bucuresti. Asociatia Vatra Daciei prezinta Pe urmele geto-dacilor, istoria ascunsa a românilor (edu)

Invitatie Conferinta adevarul despre istoria Romaniei, vineri, 21 februarie 02 2014, Bucuresti. Asociatia Vatra Daciei prezinta Pe urmele geto-dacilor, istoria ascunsa a romanilorAsociaţia Vatra Daciei vă dă întâlnire vineri, 21 februarie 2014, de la ora 18:30, în București, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, sala Frescelor. Este timpul să ne redescoperim istoria, să o promovăm şi protejăm aşa cum se cuvine! Află totul despre proiectele noastre, arheologice şi nu numai! Se va discuta despre istoria adevarată a României, despre șantierele arheologice de la Zargidava (Jud Bacău) și Hândrești (jud Iași) ce încep în primăvară și alte proiecte imediate sau deja în desfășurare. INTRAREA ESTE LIBERĂ! Vă rugăm confirmaţi participarea pe pagina evenimentului FB, pentru a ne putea încadra în capacitatea sălii! Vă aşteptăm! Detalii în continuare:

Anunțul conferinței pe pagina Asociației Vatra Daciei: http://www.vatra-daciei.ro/vino-la-conferinta-de-la-lansare-a-proiectelor-asociatiei-vatra-daciei-pe-21-februarie-impreuna-ne-redescoperim-istoria/

Adrian Grigoriu FB: Cu cel mai mare drag vă invit pe toți peste două zile la INTALNIREA CU ADEVARUL DESPRE ISTORIA NEAMULUI NOSTRU in modul cel mai concret. Rog dati “Share” sa afle toti prietenii nostri adevarati ca avem CONFERINTA asociatiei noastre de suflet, vineri 21 februarie 2014 ora 18:30 in Sala Frescelor la Universitatea de Arhitectura in Bucuresti cand vom prezenta si discuta santierele arheologice de la Zargidava (Jud Bacau) si Handresti (jud Iasi) ce incep in primavara si alte proiecte imediate sau deja in desfasurare. Chiar vorbesc serios cand spun că va astept pe toti, fără nici o obligatie, doar sa va aduceti prietenii si patriotismul cu voi.

Valentin Roman: Vă asteptam pe toti cu drag vineri.  Ne-ar fi de ajutor să vă confirmati participarea pe pagina de FB a evenimentului:

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1458492871030531/

Detalii și contact pe www.vatra-daciei.ro.

UPDATE 22 feb 2014 (după conferinţă):

http://www.vatra-daciei.ro/sala-aproape-plina-la-prima-conferinta-a-asociatiei-vatra-daciei-galerie-foto/

Impresii personale: a fost una dintre cele mai interesante conferinţe la care am participat (si am participat la o grămadă). A fost sala aproape plină, erau doar vreo 20 de locuri libere. Organizatorii estimează 170 participanţi.

A fost prezentat un montaj despre Daci, de Andrei George Croitoru (voi ştiaţi de statuile cu daci de la Colosseum?):

……………………………………….

S-au discutat chestii interesante despre istoria reală a poporului român, s-au prezentat proiectele asociaţiei Vatra Daciei, s-au pus întrebări şi s-au dat răspunsuri. Participanţii erau foarte interesaţi şi dispuşi să se implice. Iată câteva subiecte atinse (detalii pe site-ul vatra-daciei.ro):

Proiectul Zargedava – se continuă săpăturile arheologice abandonate în 2004, pe o cetate dacică – invitat arheologul Vasile Ursachi (care a săpat la Zargedava), ce a primit si o diplomă onorifică pentru activitatea de-o viaţă în domeniul arheologiei

Proiectul Hândreşti – se porneşte pentru prima oară un şantier arheologic – cultura Cucuteni (vasele ceramice de cucuteni sunt deja la suprafaţă – mergi pe ogor şi dai cu piciorul peste ele) (a fost invitat profesorul şcolii din Hândreşti care a strâns foarte multe artefacte şi care va colabora cu asociatia Vatra Daciei pe noul şantier)

Proiectul Cartea ta de istorie – o carte / manual complementar la cele 7 manuale oficiale alternative după care învaţă copiii la şcoală, şi în care istoria poporului român începe în secolul 2 după Hr. (O mare mârşăvie – în realitate, istoria poporului român începe acu vreo peste 7000 de ani)

Proiectul Sprijinim tineri istorici/arheologi etc

Proiect excursii tematice – aprox 250 lei excursie 2 zile la cetăţi dacice, cu autocar, cu cazare la hotel, mai multe mese etc – o mică parte din bani vor fi folosiţi pentru proiectele asociaţiei (restul sunt cheltuieli cu excursia).

Au fost prezenți și reprezentanți ai DANAIS: http://www.danais.ro/tabara-danais/

Valentin Roman şi-a prezentat cartea Pe urmele Geto-dacilor.

Două citate din cadrul conferinței:  ”Românul, pierzându-și rădăcina nu mai are pentru ce lupta” și ”Noi suntem ca o săgeată în aer – nu avem de unde să știm unde ajungem/încotro ne îndreptăm, dacă nu știm de unde am plecat…”

Cultura Cucuteni – invitat Ovidiu Slatineanu de la Neokoolt Piatra Neamţ, cel care susține ca civilizația Cucuteni să devină brand de ţară al României în loc de frunza penală a lu’ Udrea (penală și la propriu și la figurat). Ovidiu a prezentat care e faza cu civilizația asta pe scurt și așa am aflat și de ce i se spune Cucuteni-Tripolie (pentru că a fost descoperită în paralel în România, localitatea Cucuteni și în Ucraina, localitatea Tripolie – e o poveste interesantă și cu un album de prezentare făcut de ucrainieni). A fost prezentat și un nou film sinteză despre cultura Cucuteni:

……………………..

Alte subiecte:

Cazul Nadăş şi Pungeşti – grupul format în cadrul şi în jurul asociaţiei Vatra Daciei (Valentin Roman, Ionuţ Frâncu, Adrian Grigoriu, Marcel Bărbătei etc) susţin în instanță, prin avocaţi etc cauzele ţăranilor din Nadăş (retrocedări ilegale) şi din Pungeşti (gaze de şist ilegale).

Basorelieful BUDAPESTA de pe Arcul de Triumf, care a fost acoperit pentru a se ascunde adevărul istoric – a fost prezentată o carte veche care arată clar că pe Arc exista la ~ 1930 și inscriptia Budapesta

Poporul român – cel mai statornic și sedentar, cine si de ce ne atacă; noi tot timpul ne-am apărat, alţii tot timpul au venit să IA de la noi. Noi nu am luat de la nimeni!

Ce e de facut? – să ne implicăm fiecare cum putem în proiectele asociaţiei – toate au legătură cu perpetuarea neamului românesc.

Pe site te poţi abona cu adresa de mail la newsletter pentru noile informatii. Poţi deveni membru oficial al asociaţiei prin plata unei cotizaţii anuale de 100 lei.

Asociaţia are şi un magazin online cu tot felul de obiecte cu simboluri/imagini dacice, iar banii obţinuţi din vânzarea acelor obiecte intră în proiectele Asociaţiei: http://www.daco-romania.ro/

Se va organiza o nouă conferinţă în Bucureşti şi sunt pregătite mai multe prin ţară în perioada următoare.

În primăvară se dă drumul la șantierele arheologice Zargedava și Hândrești.

Detalii pe site: vatra-daciei.ro

POZE conferinţă:

16 conferinta adevarul despre istoria Romaniei 21 02 februarie 2014 Bucuresti facultatea arhitectura ion mincu asociatia Vatra Daciei Pe urmele geto-dacilor istoria ascunsa a romanilor proiecte neamul romanesc

Alte poze pe FACEBOOK AICI.     Alte poze în galeria de AICI.

Citiţi şi:

Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia

Emilian, 20 feb 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un  blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “Invitatie Conferinta adevarul despre istoria Romaniei, vineri, 21 februarie 2014, Bucuresti. Asociatia Vatra Daciei prezinta Pe urmele geto-dacilor, istoria ascunsa a românilor (edu)

  1. Nu inteleg cine este in spatele acestor demersuri(Dacii, placute, rhune scandinave???) si care-I scopul lor de fapt? Mascarea realelor probleme?
    Oameni buni, Romania va fi transformata intr-o provincie marunta in curind vasala si colonie mizerabila de citeva milioane de locuitori sclavi, fara industrie, cu pamintul otravit si ape toxice efectiv va dispare in noul Reich si voi va bateti capul cu nu stiu ce placute obscure. Asta-i tot o deviere intentionata a realitatii.
    De cite ori aveti ocazia, strigati-le astora in FATA sa se ocupe de POLEMIZARI si PROMOVARI ale pericolului imminent al distrugerii tarii si indobitocirea oamenilor, nu umplerea timpului cu alte teme tangentiale.

    DA, te ocupi de placute si ce reprezinta ele(desi nu este clar, si este bazat “ca la romani” pe credinta oarba, acum nici macar in IIsus ci in nu stiu ce alt guru istoric), cind toate sunt bine in tara. Acum altele sunt prioritatile, nu placutele de lut.

    Vorba aia, peste un an vom fi minati de stapini ca vitele la taiere sa ocupam Odessa cica de inv azia rusilor in ucraina….suna cunoscut????..sau la scoala nu s-a mai predat(din greseala:)…si mai ales trebuie sa stim si ce-am patit din cauza ca din cauza ACELORASI STAPINI ne-am transformat in invadatori…si ce va mai fi!!!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s