Diferenta interesul public vs interesul publicului. Lucruri care ne afecteaza viata si bunastarea. Ce vrea poporul român (edu12)

mircea badea in gura presei diferenta interesul public vs interesul publicului ce ii intereseaza pe romani barfe tv femei goale sex monden divorturi crime morti, ceicunoi.wordpress.comÎntr-una dintre emisiunile sale de la televizor (În gura presei, la Antena 3, noaptea de la 23:00), Mircea Badea a explicat pe înţelesul oricui o diferenţă foarte importantă pentru viaţa noastră de cetăţeni şi oameni responsabili: DIFERENŢA DINTRE INTERESUL PUBLIC şi INTERESUL PUBLICULUI. Deşi foarte multă lume nu-l suportă pe Mircea Badea, din diferite motive mai mult sau mai puţin adevărate, de foarte multe ori spune foarte multe lucruri corecte. Printre ele se află şi subiectul din titlu, pe care încerc să-l sintetizez în continuare:

(update 17 ian  2013: prin coincidenţă, miercuri pe 16 ian 2013, la 2 zile după ce am postat acest text, Mircea Badea a reluat pe scurt acest subiect despre diferenţa interesul public – interesul publicului; puteţi urmări înregistrarea video AICI)

Diferenţa dintre lucrurile DE INTERES PUBLIC şi lucrurile ce ţin de INTERESUL PUBLICULUI

Totul pleacă de fapt de la CE VREM. Ce vrem ca popor. Pe scurt, ca popor vrem multe lucruri care pot fi sintetizate  prin termenul de BUNĂSTARE – pentru noi, pentru părinţii şi pentru copiii noştri. Vrem măcar un trai decent… (ce înseamnă trai decent citiţi AICI).

Pentru a avea şi a ne bucura de bunăstare, trebuie ca toate acele lucruri care contribuie într-un fel sau altul la bunăstarea noastră, să meargă eficient, normal, aşa cum trebuie. Dacă simţim că nu trăim în “bunăstare” şi că nu avem un trai decent, înseamnă că anumite “chestii” care ne influenţează bunăstarea sunt greşite, nu funcţionează cum trebuie. Printre lucrurile  care ne afectează bunăstarea se află: poluarea (aerul respirat, apa băută), calitatea alimentelor  (E-uri, chimicale, hormoni, OMG), BANI (salarii, pensii, alocaţii, ajutoare sociale etc), siguranţa vieţii (infracţionalitate, obiecte căzătoare în cap, deszăpezire, şoferi nebuni, lipsa de autostrăzi etc), sistem medical (la pământ), taxe şi impozite, timp liber puţin, spaţiu verde puţin etc etc etc. TOATE ACESTE LUCRURI (şi tot ce se întâmplă în legătură cu aceste lucruri) CARE NE INFLUENŢEAZĂ BUNĂSTAREA (adică VIAŢA), SUNT LUCRURI DE INTERES PUBLIC.

Principalele lucruri de interes public (toate cele menţionate mai sus, dar şi altele) sunt controlate, gestionate, organizate de POLITICĂ ŞI ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ – domenii care ne conduc şi ne controlează viaţa. Toate deciziile luate de politicieni şi persoane cu funcţii de conducere în administraţie, la orice nivel (Preşedinte, Parlament, Guvern – la nivel naţional, Primar şi Consiliu Local – la nivel local şi Parlament şi Comisie – la nivelul UE), TOATE DECIZIILE NE AFECTEAZĂ PE FIECARE DINTRE NOI. Mai mult sau mai puţin, mai repede sau mai târziu.

În mod normal, cu toţii ar trebui să fim interesaţi în fiecare zi de toate aceste lucruri, decizii, acţiuni care ne afectează viaţa. Dar chiar dacă ele ne afectează viaţa, a noastră, a tuturor şi a fiecăruia în parte (mai mult sau mai puţin), pe foarte mulţi români nu îi interesează foarte multe lucruri de interes public. Această atitudine de ignoranţă-inconştienţă-indiferenţă se întâmplă din mai multe motive, dintre care cel mai important este PROASTA EDUCAŢIE. Proasta educaţie duce la neînţelegerea importanţei lucrurilor de interes public pentru viaţa noastră, duce la neînţelegerea lucrurilor de interes public în sine – fapt care duce la ignorarea lor (cei mai mulţi români renunţă la a înţelege ceva dacă nu înţeleg din prima, şi atunci ignoră acel lucru), proasta educaţie duce la ignoranţă faţă de semeni (eu am “bunăstare”, trăiesc bine, nu mă interesează de ceilalţi – să se descurce) etc etc etc.

Poporul deci, în loc să fie în permanenţă conectat la toate lucrurile de interes public, îşi mută atenţia către alte lucruri, frivole şi neimportante pentru existenţa lui, dar care îi oferă diferite beneficii minuscule, iluzii şi minciuni: lucruri care să îl ajută să uite de greutăţi, de probleme şi îl ajută să se relaxeze (eu le spun “chestii pentru drogat creierul”: filme, jocuri, pariuri, cărţi, muzică, pornografie, reţele de socializare etc), dar mai ales lucruri care îl ajută să scape de plictiseală (plictiseala în România eu o corelez cu egoismul) şi lucruri care îi  “animă” viaţa – lucruri care îi potenţează, îi “gâdilă” anumite simţiri: pofta românilor pentru MOARTE, înmormântări etc, bucuria românilor pentru BÂRFĂ, disperarea bărbaţilor pentru tot ce ţine de SEX, disperarea femeilor pentru cumparaturi, SHOPPING etc.  Astfel, toate aceste lucruri, din păcate, în România, fac parte din INTERESUL PUBLICULUI. Despre asta este interesat publicul românesc – despre mondenităţi, “vedete”, despre emisiuni TV cretine din care nu învaţă şi nu află nimic util, despre bârfe, despre femei goale, despre shopping, despre malluri, despre petreceri în cluburi etc etc etc.

Pe scurt, diferenţa este următoarea:

Chestiile ce ţin de INTERESUL PUBLICULUI reprezintă lucrurile DE CARE ESTE INTERESAT publicul larg în realitatea concretă reală pe care o trăim.

Chestiile ce ţin de INTERES PUBLIC reprezintă lucrurile DE CARE AR TREBUI SĂ FIE INTERESAT publicul larg, într-o societate normală la cap.

Atunci când chestiile de interes public sunt incluse în interesul publicului (adică publicul larg chiar este interesat de lucrurile care îi afectează viaţa şi bunăstarea),  avem de-a face cu un popor (mai) civilizat. Atunci când poporul REACŢIONEAZĂ atunci când lucrurile de interes public, care îi afectează viaţa, nu funcţionează aşa cum ar trebui (şi iese în stradă, protestează, face ceva), atunci vorbim de un popor cu adevărat civilizat.  Din păcate nu este cazul şi la noi în ţară… La noi, poporul nu doar că nu reacţionează aproape deloc atunci când este nedreptăţit de acest stat mafiot pe nume România, dar pe români nici măcar nu-i interesează ce se întâmplă în jurul lor, cu viaţa lor…

Imnul României este genial prin simplul fapt că se aplică perfect pe acest popor: DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!

Emilian, 14 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

10 responses to “Diferenta interesul public vs interesul publicului. Lucruri care ne afecteaza viata si bunastarea. Ce vrea poporul român (edu12)

  1. Pingback: Cum sa faci sex cu cainele tau – ghid complet ca sa va simtiti bine amandoi (div18) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare (pol100) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: ADEVARUL despre COTA UNICA, IMPOZITUL PROGRESIV, IMPOZITUL FORFETAR. Impozitarea corecta a profitului. Mici intreprinzatori. Mari afaceristi. Avantaje si dezavantaje (pol102) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: NU CREDE ORBESTE TOT CE VEZI, CITESTI SI AFLI AICI! GÂNDEŞTE! Campanie Ce-i cu noi? (edu9) | CE-I CU NOI?

  5. O dedicatie din partea mea celor care INCA TIN CU BASESCU !!!!!!!!
    Cei care tin cu el sunt sclavii strainilor !!! LANTURILE SUNT PUSE !!!!!!!

  6. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici: