Cat de normali si anormali sunt românii. Bolile societatii romanesti. Normalitate si anormalitate. Rezistenta poporului roman la dezastrul politic economic social medical si ecologic din România (edu49)

romanii sunt normali anormali, bolile societatii romanesti. Rezistenta poporului roman dezastrul politic economic social medical si ecologic România oameni saracie educatie singuratateLa fel cum oamenii sunt diferiţi dar şi asemănători (sau chiar la fel) în acelaşi timp, românii sunt şi normali şi anormali în acelaşi timp. Normalitatea este o stare favorabilă pe termen scurt – mediu – lung pentru individ şi/sau pentru comunitatea în care trăieşte. Fiecare vede “normalitatea” diferit în funcţie de educaţia în sens larg pe care o are. Însă sunt lucruri pe care le considerăm cu toţii ca fiind anormale atunci când le vedem sau când avem de-a face cu ele.

Haideţi să luăm câteva exemple:

1. Dacă un om merge pe stradă şi vorbeşte singur de nebun – acest lucru va fi considerat de 99.99% dintre oamenii care îl văd, ca fiind ceva anormal

2. Dacă un om se dă cu capul de un zid absolut non-sensic, tot de nebun – va fi considerat anormal

3. Dacă un om al străzii se îmbracă gros vara şi subţire iarna, tot de nebun – va fi considerat nebun, deci anormal

4. Dacă cineva mănâncă de pe jos sau din gunoi – acesta va fi considerat un lucru anormal

5. Dacă cineva cerşeşte – e ceva anormal

6. Dacă cineva trage aurolac pe gură-nas – e ceva anormal

7. Dacă cineva strânge în garsoniera minusculă zeci de câini şi pisici – anormal

8. Dacă cineva colecţionează tot felul de gunoaie – anormal

etc etc etc

ŞI ESTE CORECT să vedem aceste lucruri ca fiind ANORMALE…, însă ele sunt ANORMALE faţă de o NORMALITATE pe care ne-am dori-o cu toţii. Sunt anormale faţă de o situaţie, de o societate ideală spre care vrem să tindem şi la care vrem să ajungem cu toţii, în care cu toţii să avem bunăstare fizică şi/sau psihică. Toate aceste exemple înşirate mai sus sunt de fapt manifestări ale BOLILOR SOCIETĂŢII. În spatele fiecărui exemplu se află una sau mai multe cauze, una sau mai multe dintre bolile societăţii româneşti: SĂRĂCIA, PROASTA EDUCAŢIE (de aici pleacă de fapt totul), SINGURĂTATEA (în special oamenii bătrâni). Acestea sunt principalele 3 boli ale societăţii româneşti din prezent.

Atenţie: Cele 3 “boli” sunt denumite “boli ale societăţii” din 2 motive mari şi late:

1. Societatea românească este PLINĂ de ele (este plină de sărăcie, de proastă educaţie şi de singurătate)

2. PENTRU CĂ SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ ACTUALĂ LE CAUZEAZĂ! Acestea sunt bolile generate de societatea în care trăim! Cât de vinovaţi sunt cei care cerşesc, cei care au înnebunit – la propriu, cei care strâng în jurul lor ceva (orice) şi cât de vinovată este societatea pentru că i-a adus în acest HAL? Societatea (sistemul în care trăim) este principalul vinovat al existenţei acestor probleme în societate. Mai exact… cei care se află în funcţii de conducere ale societăţii, ale statului, sunt cei cu adevărat vinovaţi pentru că nu sunt interesaţi să rezolve aceste probleme.

Pentru a vedea mai exact câtă presiune este pusă de SISTEMUL MAFIOT din România asupra românilor, puteţi citi următoarele 2 texte:

Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119)

“Trăim într-o societate angoasată, ameninţată mereu cu foametea, cu dictatura…”

Lucrurile menţionate în textele de mai sus sunt PRESIUNILE cărora trebuie noi să le facem faţă zi de zi. Ceea ce este foarte interesant însă, este faptul că, deşi cele 3 boli ale societăţii (Sărăcia, Proasta educaţie şi Singurătatea) există într-o proporţie foaaaarte mare la nivel naţional, MANIFESTAREA ACESTOR BOLI SE FACE ÎNTR-O PROPORŢIE RELATIV MICĂ! Deşi mulţi români sunt săraci, prost educaţi şi singuri, sunt destul de puţine (procentual – raportat la întreaga populaţie) exemplele de MANIFESTĂRI ale acestor boli, sunt destul de rare exemplele de la 1 la 8 de mai sus. Deci, în timp ce SISTEMUL MAFIOT cu care suntem forţaţi să trăim zi de zi, îşi pune zilnic amprenta DURĂ şi GRAVĂ asupra noastră, a tuturor, doar un mic procent dintre români o iau razna, la propriu, sau pur şi simplu nu mai rezistă, şi ajung să se manifeste printr-unul sau mai multe dintre exemplele de mai sus (de la 1 la 8). Iar chestia asta este cumva ANORMALĂ. Normal ar fi, la presiunea care există asupra noastră de ani de zile, să o luăm cu toţii razna! Aici este chestia de care spuneam la început, despre normal şi anormal în acealaşi timp. Dacă ar fi să ne uităm la dezastrul sistemului în care trăim, faptul că noi suntem încă, în mare majoritate, întregi la cap (nu am înnebunit la propriu) e ceva anormal. Normal ar fi fost, gândindu-ne la situaţia în care trăim, să ne aruncăm toţi de pe bloc. Unii chiar n-au mai rezistat şi au făcut-o. Dar sunt încă puţini (procentual vorbind). Dacă ne gândim însă la NORMALITATE, ca stare ideală spre care tindem şi la care vrem să ajungem, în care vrem să trăim, atunci este NORMAL să fim în continuare întregi la cap – pentru că asta ne ajută să obţinem acea stare. Deci prin faptul că suntem “normali”, mergem pe stradă decent, ne îmbrăcăm normal, ne comportăm normal, suntem civilizaţi etc arată pe de o parte că suntem NORMALI iar pe de altă parte că suntem ANORMALI – pentru că nu am înnebunit încă din cauza mizeriilor pe care trebuie să le suportăm zilnic.

În realitate însă NU suntem şi normali şi anormali în acelaşi timp. Suntem doar NORMALI. Este concluzia îmbucurătoare la care am ajuns gândindu-mă la chestile astea. Pentru că de fapt, când spunem “suntem anormali dacă încă nu am înnebunit de la mizeria din jur” se traduce prin “faptul că încă nu am înnebunit, având în vedere ce este în jur, este foarte dubios” SAU când spunem “este anormal faptul că nu suntem cu toţii nebuni, dat fiind mizeria din jur” se traduce prin “este ceva ILOGIC să fim întregi la cap, când în jurul nostru este o asemenea mocirlă”.

Când mergem pe stradă şi vedem oameni “nebuni” care vorbesc singuri sau care fac tot felul de lucruri ciudate, când vedem cerşetori, aurolaci sau tot felul de fenomene “anormale”, este bine să realizăm că de fapt acele persoane sunt un rezultat LOGIC al situaţiei reale, DURE în care ne aflăm. Interesantă este însă chestia dubioasă – DE CE NU SUNTEM TOŢI CA EI? DE CE NU SUNTEM TOŢI NEBUNI – CERŞETORI – AUROLACI?

De ce nu am înnebunit cu toţii (încă)?

Iată care cred eu că ar fi principalele motive:

1. Mulţi români sunt mândri – nu pot recunoaşte nici în faţa lor că au anumite probleme, de ruşine

De exemplu “sunt sărac” este o ruşine doar când e strict din vina ta pentru că eşti leneş. Dacă însă Statul te ţine sărac prin corupţia, reaua credinţă şi incompetenţa lui, atunci nu este o ruşine că eşti sărac, ci este un motiv de indignare şi REVOLTĂ. Dar din păcate, mulţi români nu văd lucrurile aşa, se auto-învinovăţesc şi cred că ei sunt principalii vinovaţi, motiv pentru care le e ruşine să recunoască public că au probleme – de regulă legate de sărăcie. De exemplu mie nu mi-e jenă să recunosc faptul că NU AM UN TRAI DECENT – detalii aici, pentru că ştiu care sunt adevăraţii vinovaţi. Dacă ar conştientiza asta mai mulţi români, ar fi un prim pas de plecare în salvarea României…

2. Poporul român are 2 caracteristici native:

a. este umil – acceptă aproape până moare gunoiul şi nedreptatea care se varsă asupra lui (oamenii religioşi chiar justifică în mod absolut contra-productiv Nedreptatea ca fiind o cruce care trebuie dusă toată viaţa – ce PROASTĂ INTERPRETARE A RELIGIEI!);

b. este o mămăligă – în corelaţie cu ce am spus mai sus – poporul român nu este în stare să se revolte împotriva nedreptăţii care i se face zilnic;

3. Românii sunt foarte rezistenţi la sărăcie. Cuţitul ajunge la osul românului MUUULT mai greu decât la alte popoare… iar asta este o mare piedică în evoluţia mai rapidă a poporului român spre o viaţă mai bună.

4. Corupţia, Sărăcia, Proasta educaţie şi Singurătatea ne afectează în mod diferit – însă, după părerea mea, ne afectează obligatoriu aproape pe toţi – detalii aici: Cum sunt afectati oamenii bogati de politică si administratie. Prostia celor care au bani si sunt egoisti (pol76)

5. Proasta educaţie + Ignoranţa – sunt elemente care îi fac pe români să ignore mocirla din jurul lor, dezastrul în care trăiesc, şi să îşi ducă viaţa de pe  o zi pe alta fără să analizeze prea mult ce li se întâmplă, tocmai pentru a nu se stresa psihic (şi deci implicit… pentru a nu înnebuni). Detalii aici: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35)

Cam astea ar fi motivele pentru care poporul român încă mai este întreg la cap, aşa needucat cum este el, încă se mai comportă normal. Dacă iei un turist străin care se plimbă prin Bucureşti şi-l întrebi, aşa în mare, cum i se par oamenii de pe stradă (bucureştenii), probabil ar zice lucruri de bine, cu excepţia şoferilor nebuni, dar în principiu ar zice cred chestii de bine. Ceea ce ar fi corect. Încă nu am luat-o razna din cauza problemelor pe care le avem. Si sunt multe. Şi grave. Deci este incredibil că nu am înnebunit.

Iar faptul că românii rezistă stresului fizic şi psihic atât de bine, este pe de o parte o problemă (pentru că AMÂNĂ PROTESTELE MASIVE DE STRADĂ ÎMPOTRIVA NEDREPTĂŢII), dar este şi un avantaj pe termen lung: poporul român are mai multe şanse de supravieţuire pe timp de crize (de orice fel) faţă de nişte vestici obişnuiţi cu luxul toată viaţa.

Concluzie: Peste tot găsim informaţii despre cât de naşpa sunt românii. Şi sunt, în particular, foarte mulţi dintre ei, pe anumite subiecte, foarte foarte naşpa. Apoi au apărut campanii de genul “românii sunt frumoşi” care să contra-balanseze relele româneşti cu nişte chestii roz şi de bine. Acum vin şi eu să pun o cărămidă: Faptul că noi românii, suntem ÎNTREGI LA CAP, după ce trăim zilnic atâta NEDREPTATE… este incredibil.

Români,

 REZISTAŢI! Dar nu doar atât! INDIGNAŢI-VĂ! PROTESTAŢI!

romanii sunt normali si anormalim bolile societatii romanesti saracia proasta educatie singuratatea rezistenta poporului roman la dezastrul politic economic social medical si ecologic din România

Citiţi şi:

Singurătatea într-o societate bolnavă

Emilian, 10 iunie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

6 responses to “Cat de normali si anormali sunt românii. Bolile societatii romanesti. Normalitate si anormalitate. Rezistenta poporului roman la dezastrul politic economic social medical si ecologic din România (edu49)

  1. Romanii nu vor si nici nu isi cunosc drepturile, la servici si nu numai. Tara (natura, animalele, plantele, nu sunt de vina), asa ca nu mai spun : Tara e de vina, ci unii oameni sunt de vina).

    Stii vorba din “De ce trag clopotele Mitica?”
    “- Inchide ochii si lasa-i sa moara prosti”
    Asta le doresc eu lor.

    • Cred ca si Dumnezeu ii uraste pe prosti. Sa te fereasca Dumnezeu de omul prost. Omul sfinteste locul, frate, asta-i CRUDUL ADEVAR SI PURUL ADEVAR! Sau omul spurca locul si devine de nelocuit. Romanul s-a obisnuit cu raul, sub toate formele lui de manifestare. Adica suntem spalati, in MAREA MAJORITATE, pe creier(in acest sens-obisnuinta cu raul). Romanul considera ca ceea ce traieste este normalitate. Doar daca te raportezi la un sistem de referinta, adica occident, iti dai seama ca ceea ce traim nu e normal catusi de putin. Este infricosatoare lipsa de reactie a romanului la anormalitate! Spunea la tv deunazi ca la granita cu Romania ar trebui pus semnul acela specific, de “Pericol de moarte”. Nimic mai adevarat. In Romania(clasa politica-cei care ne conduc) se distrug sperante, vieti, destine, paduri, ape, animale, etc. Am ajuns o colonie. S-a ajuns sa se spuna ca era mai bine pe vremea impuscatului! Fereasca-ne Dumnezeu!!! Era doar un rau putin mai mic(in unele aspecte doar). NICI ATUNCI NU ERA BINE. Trebuie sa o recunoastem ca aceasta tara a noastra NU A FOST NICIODATA NORMALA, in istoria ei! Si cum normalitatea unei tari este data de cetatenii ei, rezulta ca romanii nu au fost niciodata normali!!! Trebuie sa o recunoastem, fara gunoi sub pres si alte asemenea! Tot ceea ce se face la noi poarta pecetea neispravitului! Asta atunci cand(daca) se face ceva! Totul e facut de mantuiala. Astfel si romanii au niste destine de mantuiala! Dumnezeu ne-a dat creier, ne-a dat cap, creier sa gandim, sa ne facem o viata de calitate, deci nu sa stam capra in fata asupritorilor! Daca Dumnezeu ii iubea pe prosti, ne facea pe toate fiintele umana cu creier cat o nuca. Cica suntem cununa creatiei! Rad si sfintii din cer de noi cat de prosti suntem. Stiti bancul ala cu romanul care se roaga la Dumnezeu sa castige la loto? Se roaga azi, maine, poimaine, la un mom. dat ii apare Dumnezeu in vis si ii zice: “Bai, dar tu nu te duci sa mai si joci la loto ala, ca vad ca de rugat ma rogi sa iti fie bine, dar tu ce faci in acest sens?” Restul e…cancan.

      • Tu spui obisnuinta cu raul, eu spun rezistenta la rau. Suntem foarte rabdatori si ne multumim cu putin. Pe de o parte e bine, pe de alta e rau. Dar chiar daca toti romanii n-ar mai fi rabdatori, si ar iesi toti cu furcile in mana in Bucuresti – un milion de oameni, sa isi ia tara inapoi, ce faci cu ei? Cum rezolvi problema Romaniei, cand cei mai multi ditre noi NU cunoastem problema Romaniei si adevarata ei cauza – mafia internationala evreiasca.

        Occidentul este intr-adevar un sistem de referinta, insa unul NEGATIV. :) Asa NU.

        CHiar era mai bine pe vremea lui Ceausescu, mai ales in perioada fara infometarile de la evrei. Eram o tara INDEPENDENTA SI BOGATA. LIBERA militar, politic si economic. Acum suntem sclavii strainilor.

        “Trebuie sa o recunoastem ca aceasta tara a noastra NU A FOST NICIODATA NORMALA, in istoria ei! Si cum normalitatea unei tari este data de cetatenii ei, rezulta ca romanii nu au fost niciodata normali!!!” – asta e o manipulare clasica a inamicului Romaniei, sa dai vina pe victima. Victima isi face singura rau.

        II acuzi pe saracii romani pt ce face conducerea, adica doar o mica parte din cetatenii acestei tari, care multi sunt straini cu nume romanesti si vorbitori de romana, iar altii sclavi lor.

        Prin bancuri ofensatoare, jignitoare si calomniatoare se schimba perceptiile oamenilor dupa cum vor papusarii din umbra.

  2. Pingback: Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare (pol100) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Ai dreptate. Am citit despre asta. Ei sunt radacina tuturor relelor. Francmasoneria distruge si manipuleaza tot, nu numai pe noi. Nu numai noi nu reusim sa ne dezvoltam din cauza lor. Ei sunt papusarii. O MANA DE INDIVIZI CARE CRED CA STIU CE ESTE MAI BINE PENTRU INTREAGA LUME. Vezi filmul “Thrive” din 2011, pe youtube, cu subtitrare in romana, daca nu stii limba engleza. Spune exact ce spui si tu! Vezi cu ochii tai, CU ARGUMENTE LOGICE, cine conduce DESTINELE ACESTEI LUMI! (asta daca nu cumva il stii deja!…) Romania este o tara cu resurse ale solului si subsolului foarte mari, care au captat interesele marilor puteri, adicatele la inceput s-au uitat cu invidie in ograda noastra, la urma au si intrat. Occidentul este un sistem demn de urmat strict in sensul nivelului de trai, al cosului zilnic si lunar, dar si astia si-au PIERDUT SIMTUL MASURII cu ceea ce castiga, de aia au devenit un exemplu de “asa nu”. Comunismul nu a fost bun, ci a fost doar “mai” bun dect ceea ce traim astazi. Ca democratia cu care se lauda occidentul este si asta alt exemplu de “asa nu”, ca si-au pierdut simtul masurii, dupa cum am spus, este cu totul alta poveste. Nu cumva nici o fiinta umana nu traieste in normalitate, conform filmului THRIVE??? :-))))))))))) Cine sa ii dea jos pe ordinarii, pe papusarii care conduc din umbra destinele lumii?

  4. Fiind un individ patit/incercat/”testat” de anumite probleme care au fost expuse la alte articole, am inteles fara doar si poate, perfect, ceea ce ai vrut sa spui in acest articol… E putin spus anormal ca unii inca n-au innebunit, la propriu din cauza problemelor amintite pe acest blog, dar si a altora mai putin vizibile, mai personale/intime/familiale etc. si cate si mai cate derivate…

Spune-ți părerea aici: