Pe 9 decembrie 2012 (duminica viitoare) vor avea lor alegeri parlamentare, adică va fi momentul în care poporul român este chemat la urne pentru a alege deputaţii şi senatorii care vor forma Parlamentul României în următorii 4 ani. Votul este unul uninominal, deci veţi pune ştampila pe 2 oameni CONCREŢI, dar care fac bineînţeles parte din anumite partide sau alianţe politice (sau, mai rar, candidează ca independenţi). Veţi primi două buletine de vot, unul cu candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi unul cu candidaţi pentru Senat. Detalii despre cum aflaţi care sunt toţi candidaţii din zona dumneavoastră şi câteva sfaturi despre cu cine să votaţi pe 9 decembrie, citiţi în continuare:
UPDATE 10 decembrie: REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE 2012
Fiecare român din România face parte dintr-un colegiu pentru Camera Deputaţilor şi un colegiu pentru Senat. (colegiile pentru senat sunt mai mari, de exemplu Bucureştiul este împărţit în 28 de colegii pentru camera deputaţilor şi în doar 12 colegii pentru senat). Eu, de exemplu, fac parte din colegiul 26 deputaţi şi colegiul 12 senatori, din Bucureşti.
Am vrut să văd, ca un cetăţean responsabil ce sunt (ha ha) să văd cine sunt candidaţii care îmi vor cere mie votul la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Pentru că pe internet, căutând pe google, nu am reuşit să găsesc exact ce candidaţi vor fi în colegiile mele, am început să caut prin telefon. În Bucureşti am reuşit cu oarece greutate să aflu mai multe detalii despre alegerile parlamentare sunând mai întâi la Primăria Sectorului 6, apoi am fost transferat la Biroul de Circumscripţie, apoi am fost trimis pe la Biroul electoral central, iar apoi la Prefectura Bucureşti. În total am vorbit cu vreo 6 persoane ca să concluzionez că detalii pentru toată ţară se află în special pe site-ul becparlamentare2012.ro, iar detalii mai detaliate pentru Bucureşti se găsesc pe site-ul prefecturii Bucureşti AICI. De asemenea, alte detalii despre alegerile din România (inclusiv) parlamentarele de acum, găsiţi pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente – www.roaep.ro.
Oricine, din orice judeţ al României, poate identifica cine sunt candidaţii care vor fi pe buletinul de vot din zona lui, intrând pe site-ul www.becparalmentare2012.ro şi folosindu-l în felul următor:
1.Afli în ce colegii eşti, în funcţie de adresa din buletin:
a. Intri la secţiunea Colegii uninominale.
b. Apoi apeşi pe Camera Deputaţilor, şi cauţi în fiecare colegiu pentru a vedea în care te afli cu adresa din buletin. Sau mai scurt, apasă direct AICI.
c. Apoi te întorci şi apeşi pe Senat, şi cauţi în fiecare colegiu pentru a vedea în care te afli cu adresa din buletin. Sau mai scurt, apasă direct AICI.
2. Afli cine candidează în colegiile din care faci parte:
a. Intri la secţiunea Candidaţi
b. Apeşi pe Poziţia competitorilor electorali pe buletinul de vot la alegerile pentru Camera Deputaţilor și Senat din 9 decembrie 2012
c. Apeşi pe Camera Deputaţilor şi apoi pe Competitori electorali Camera Deputaţilor pentru a afla exact care sunt candidaţii din colegiul tău pt deputaţi. Sau mai scurt, apasă aici: Candidati Camera Deputatilor(xls).
d. Apeşi pe Senat şi apoi pe Competitori electorali Senat pentru a afla exact care sunt candidaţii din colegiul tău pt. senat. Sau mai scurt, apasă aici: Candidati Senat(xls).
Teoretic, după identificarea tuturor candidaţilor din colegiul tău, ar trebui să urmeze măcar o minusculă analiză a fiecăruia, căutând pe internet detalii despre ei, dacă nu ştiţi deja. Aşa trebuie eliminaţi pe rând (atât la deputaţi cât şi la senatori) până când rămâneţi cu răul cel mai mic, pe care trebuie să mergeţi să îl votaţi. Asta dacă analizaţi “omul” şi nu partidul din care face parte. Câteva detalii mai jos.
Iată cum arată lista candidaţilor pentru Colegiul 26 Deputaţi, din Bucureşti (cred că sunt trecuţi în ordinea în care apar pe buletinul de vot)(lista o găsiţi mai clară şi “copiabilă” AICI):
Iată cum arată lista candidaţilor pentru Colegiul 12 Senat, din Bucureşti (cred că sunt trecuţi în ordinea în care apar pe buletinul de vot)(lista o găsiţi mai clară şi “copiabilă” AICI):
CU CINE SĂ VOTEZI LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 9 DECEMBRIE 2012:
Dacă răspunsul ar fi simplu, ţi l-aş zice direct, însă legat de alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 şi cum ar trebui să votezi, trebuie menţionate mai multe lucruri:
1. Trebuie să înţelegi că nu este foarte uşor să alegi cu cine votezi. E nevoie să fi fost “prezent” şi interesat de viaţa publică şi politică din România în ultimii ani. Dacă nu prea eşti informat, e nevoie să citeşti câte ceva, chiar dacă cititul poate nu prea îţi place şi e nevoie să faci o mică analiză înainte să votezi orbeşte precum cei din Roman care o vor vota pe Elena Udrea (detalii AICI);
2. Deşi votul la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 este uninominal, adică vei vota oameni “concreţi”, cu nume şi prenume, NU nişte liste ale unui partid, de fapt, în realitate, va conta cel mai mult partidul din care fac parte candidaţii respectivi. La aceste alegeri se va vota de fapt tot în funcţie de PARTID sau ALIANŢĂ POLITICĂ.
3. Într-adevăr la toate alegerile din România se fură voturi, se mituiesc oameni şi se fraudează procesul electoral într-o proporţie mai mică sau mai mare. Dar atenţie: oricât ar reuşi să fure, nu ar reuşi să deturneze votul poporului român dacă ar ieşi în masă la vot. Câteva detalii la linkul de la punctul umrtmător. De asemenea, ţineţi cont că, de exemplu, în Franţa, la alegerile prezidenţiale de anul acesta, au ieşit la vot peste 80% dintre francezi… ăsta da popor conştient….
4. Este nevoie să înţelegi că neprezentarea la vot denotă EGOISM şi PROSTIE. Dacă vrei să ştii de ce susţin acest lucru, va trebui să citeşti textul meu scurt de aici: De ce nu merg romanii la vot? Prezenta la alegeri în Romania. (pol13) (şi textul de la următorul paragraf)
5. Este nevoie să înţelegi de ce votează unii oameni cu personaje de rea credinţă, şi cum poţi cădea în capcana “îndrăgostirii de politicieni”, care îţi va afecta votul. Pentru asta, trebuie să citeşti textul de aici: De ce tin unii oameni cu Basescu? Cum voteaza romanii? (pol6)
6. Este nevoie să înţelegi că oamenii pe care îi votezi sunt cel mai probabil doar INSTRUMENTE în mâna celor care conduc în realitate omenirea. Ca să înţelegi cine şi cum conduce lumea, trebuie să citeşti textul de aici: Cine conduce lumea si România? Masoni, grupuri oculte, marile corporatii etc (pol59)
7. Este nevoie să înţelegi că PDL (noul ARD) este MOARTEA (moartea fiind ceva de rău). Dacă nu ai înţeles asta încă…înseamnă ori că eşti prea tânăr, ori ai un retard mintal la propriu, ori ai trăit pe altă planetă în ultimii ani.
8. Este nevoie să înţelegi că PP-DD şi Dan Diaconescu reprezintă o mare ŢEAPĂ. Ca să înţelegi acest lucru trebuie să citeşti textul scurt de aici: De ce sa NU votezi Dan Diaconescu PP DD alegeri parlamentare 2012 (pol64)
9. Este nevoie să înţelegi că USL NU este foarte diferită de PDL şi că au foarte multe asemănări. În acelaşi timp însă, USL este totuşi de preferat mafiei infecte pe nume PDL, patronată de dictatorul Băsescu. Ca să înţelegi câte ceva despre USL, trebuie să citeşti textul meu de aici: Compromisul USL sau USL e o mizerie? Cu cine votam alegeri parlamentare 9 decembrie 2012
10. Este nevoie să înţelegi că la candidaţii sau partidele care au mai activat în funcţii publice sau au fost la putere, NU trebuie să conteze absolut deloc CE SPUN pe gură (sau ce scriu pe afişele electorale) ci doar CE AU FĂCUT cât au fost la putere!
11. Este nevoie să înţelegi că cea mai importantă caracateristică a unui om politic este BUNA CREDINŢĂ. Despre asta poţi găsi detalii şi un exerciţiu practic aici: Criterii de evaluare pentru politicieni. Ce inseamna politician bun / rau? (pol20)
Şi acum, după ce ai citit ce am scris mai sus şi ai citit şi textele de la linkurile puse acolo, o să luăm un mic exemplu:
Cum o să votez eu la alegerile din 9 decembrie 2012:
1. Varianta “NU mă duc să votez” pentru mine nu există. Trebuie tot timpul căutat răul cel mai mic şi votat. De asemenea, cei care de regulă nu merg la vot sau se gândesc să nu meargă de data asta, ar putea să se răzgândească şi să meargă la vot măcar din acest simplu motiv: dacă prezenţa românilor români care votează orice partid în afară de UDMR va fi foarte mare, atunci sunt foarte multe şanse ca formaţiunea coruptă şi anti-naţională pe nume UDMR să nu depăşească 5% din voturi la nivel naţional, şi deci să nu intre în Parlamentul României. Ceea ce m-ar bucura foarte mult. Deci mergeţi şi votaţi măcar cu oricine dar nu UDMR, ca să nu mai intre UDMR-ul în Parlament. NU am absolut nimic cu populaţia de unguri din România. Însă formaţiunea UDMR este condusă de nişte oameni corupţi, de rea credinţă, oportunişti în fiecare guvernare. UDMR luptă împotriva interesului naţional al poporului român şi îşi bate joc de propriul electorat maghiar la fiecare alegeri, prostindu-i cu vise despre autonomie, când ei în judeţele în care au puterea la nivel local nu au făcut nimic notabil în beneficiul comunităţilor de acolo. Deci o astfel de formaţiune nu are ce căuta în Parlament. Mergeţi şi votaţi măcar din acest motiv.
2. Varianta “mă duc să anulez votul” pentru mine nu există. Într-adevăr, clasa politică actuală merită în proporţie covârşitoare aruncată la gunoi. Însă dacă mă duc şi îi ştampilez pe toţi sau pe niciunul ca să anulez votul, nu fac decât să pierd ocazia de a înclina balanţa spre răul cel mai mic (care teoretic reprezintă “ceva mai bun” decât cealaltă variantă – răul cel mare). Dacă anulez votul înseamnă că îi las pe cei care votează valabil să hotărască cine va câştiga alegerile. Ceea ce implicit înseamnă că sunt de acord cu cel care va câştiga. Dacă n-aş fi de acord cu posibilul câştigător, atunci mi-aş exprima corect votul, ca să înclin balanţa…
3. Pentru că, cel puţin la mine în colegii, nu există nişte candidaţi independenţi de bună credinţă, sau nişte candidaţi din nişte partide mici de bună credinţă, ci doar minorităţi ale diferitelor etnii, pică din start şi această opţiune despre care am scris în textul Compromisul USL sau USL e o mizerie?. Rămân deci variantele partidelor mari, grase şi corupte sau semi-corupte: PDL (ARD), USL, PP-DD.
4. ARD (adică fostul PDL) este şters din variante din start. Pentru că nu sunt retardat mintal încât să nu-mi dau seama că:
ARD = PDL = BĂSESCU şi MAFIA LUI INFECTĂ
=
M O A R T E A !
De asemenea, consider că PDL (adică noul ARD) este mult mai putred de corupt şi infect decât USL (PDL a demonstrat asta în guvernările Băsescu-Boc şi Băsescu-Ungureanu). În acelaşi timp însă ştiu că USL are o grămadă de corupţi şi oameni de rea credinţă în interior, dar nu la fel de mulţi, aroganţi şi cu tupeu ca cei din PDL.
(P.s.: Băsescu, prin declaraţiile pe care le-a făcut, pregăteşte NERECUNOAŞTEREA votului popular din 9 decembrie prin manipulări ordinare pentru idioţi pe principiul “a fost fraudă masivă la vot”.)
5. PP-DD este şters din lista mea de variante tot din start, pentru că PP-DD şi Dan Diaconescu reprezintă o mare ŢEAPĂ, aşa cum am spus şi mai sus.
6. PRM este de asemenea eliminat, pentru că Vadim, “patronul” acestui partid este instabil psihic şi nu pot vota conştient oameni dintr-un partid condus de un personaj instabil psihic.
7. Rămâne doar să înclin balanţa în direcţia în care vreau, în bătălia dintre cele 3 mari partide la aceste alegeri: USL, ARD (adică PDL, adică infecţii de băsişti care au distrus ţara în ultimii ani) şi PP-DD (adică băsişti sub acoperire). Îmi rămâne deci să aleg între cele două tabere:
Pe de o parte (ARD) în care se află Băsescu (cel mai infect politician român în prezent) şi regimul lui semi-dictatorial pe care l-am simţit pe pielea noastră destul (aici intră toată mafia pe care o controlează Băsescu, toţi băsiştii infecţi din PDL care au fost pe la guvernare şi au distrus şi prăduit ţara cât de mult au putut) şi tot pe această parte a baricadei intră şi Dan Diaconescu cu iluziile pe care le vinde naivilor şi credulilor, şi care va bate palma cu Băsescu fără nicio jenă după alegeri, dacă îi va conveni politic şi/sau economic.
Pe de celalaltă parte se află USL, adică PSD + UNPR şi PNL + PC. Deşi cu toţii avem traume rămase de pe vremea puterii Iliescu-Năstase (nişte criminali ai poporului român), şi deşi ştiu foarte bine că USL nu reprezintă o MARE diferenţă faţă de modul în care s-a făcut politică în ultimii ani, şi deşi ştiu că şi PSD şi PNL au corupţii lor, şi deşi ştiu că UNPR este condus de OPREA – un băsist re re re reevaluat de toată lumea pentru că este un securist infect, şi deşi ştiu că Ponta îi va servi pe americani şi pe cei care conduc lumea din umbră la fel cum au făcut-o şi cei din PDL cu Băsescu în frunte, consider că per total, în momentul prezent, ESTE MAI BINE SĂ FIE LA PUTERE USL DECÂT MOARTEA PDL-Băsescu (adică ARD).
Motiv pentru care, trebuie să votez în aşa fel încât să scap de răul cel mare (PDL) şi să “câştige” răul mai mic – USL.
Aici mai trebuie adăugate 2 lucruri:
1. Ce faci când candidatul USL este un fost băsist sau un traseist politic notoriu. Ce îţi garantează că atunci când îl votezi pe el, candidat al USL, votezi pe bune împotriva PDL şi Băsescu? Aici trebuie fiecare să aleagem în funcţie de candidatul pe care ni l-a vârât USL în colegiu, şi de încrederea pe care o avem în “cuplul” Ponta-Antonescu că vor reuşi să îl controleze. Personal, pentru că Antonescu mi se pare, până la proba contrarie, că este unul dintre cei mai de bună credinţă politicieni din România, de la nivel înalt, aş putea să votez un candidat care nu este sau nu pare de bună credinţă, dacă ştiu că va fi “controlat” ulterior de Ponta-Antonescu. Deci rămâne la analiza fiecăruia … Dar atenţie: dacă vă vine să îi ştampilaţi pe toţi – adică să anulaţi votul şi să arătaţi că niciun candidat sau partid nu vă inspiră încredere, citiţi punctul 2:
2. Se ştie, în urma votului de la alegerile locale din 10 iunie 2012, în urma votului de la referendumul de demitere a lui Băsescu din 29 iulie 2012 şi din toate sondajele de opinie recente, că USL va lua între 50-65% din voturi.
Sursa sondaj Avangarde nov 2012 – alegeri parlamentare 9 dec 2012 AICI
Din cauza sistemului complicat de redistribuire a voturilor, se întâmplă următoarea chestie: dacă un candidat ia peste 50% din voturi, intră automat în parlament. Dacă însă va lua 49% din voturi, se face redistribuire, şi sunt foarte mari şanse să intre în parlament candidatul de pe locul 2 sau 3, adică PDL(ARD) sau PP-DD. Tot ce îşi doresc cei de la PDL-ARD, cei de la PP-DD şi tot ce îşi doreşte Băsescu, este ca USL să ia SUB 50% din voturi în cât mai multe colegii, ca să aibă ei şanse să intre în Parlament de pe locul 2 sau 3. Deci orice neprezentare la vot şi orice anulare a votului creşte şansele ca USL să coboare sub pragul de 50% şi deci creşte şansele ca în Parlament să intre mai mulţi candidaţi PDL sau PP-DD.
În concluzie, pe scurt, am de zis aşa:
1. Dacă NU te prezinţi la vot, este ca şi cum ai vota cu Băsescu / PDL (ARD) / PP-DD (pentru că există şanse să se ajungă la redistribuirea voturilor). Mergi la vot şi votează măcar orice partid dar nu UDMR, pentru ca UDMR să nu mai intre în Parlamentul României.
2. Dacă te prezinţi la vot şi niciunul dintre candidaţi nu-ţi inspiră încredere, este bine să înţelegi că dacă alegi să anulezi votul, este în favoarea PDL-ARD, este în favoarea lui Băsescu şi este în favoarea lui Dan Diaconescu (care este un băsist sub acoperire care vinde naivilor iluzii), pentru că din cauza ta sunt mai multe şanse să se ajungă la redistribuire – ceea ce este avantajos pentru candidaţii de pe locul 2 şi 3, adică ARD şi PP-DD (în majoritatea colegiilor din ţară). Înţelege că dacă anulezi votul este ca şi cum ai vota cu Băsescu / PDL (ARD) / PP-DD!
3. Dacă Ponta-Antonescu îţi inspiră mai multă încredere decât Băsescu-Udrea-Boc-Ungureanu, atunci mergi la vot şi votează candidaţii USL, chiar dacă nu îţi plac.
Aşa aş fi făcut şi eu, chiar dacă nu am nicio aşteptare de bine de la candidaţii USL din colegiile mele (Gabriel Mutu – senator şi Răzvan Mironescu – deputat), dacă aş fi putut să votez la aceste alegeri. Din păcate însă nu îmi pot exercita opţiunea de vot, pentru că voi fi membru într-o secţie de votare din alt sector. Însă dacă nu aş fi fost, aş fi mers să votez candidaţii USL, din motivele explicate în acest text.
Jos Băsescu şi mafia PDL! Amin!
Emilian, 4 decembrie 2012, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi?
Pingback: Lista completa candidati colegiul 26 deputati si 12 senat Sector 6 Bucuresti alegeri parlamentare 9 decembrie 2012 USL, PDL ARD, PP DD (pol87) | CE-I CU NOI?
“Daca votezi rau, e vina ta !”, pe scurt.
Ideea videoului de mai sus este si a mea.
Parerea mea e ca la mine in Iasi, primarul de la usl nu a facut deacat parcuri de joaca, cateva strazi si trotuare si acelea in preajma alegerilor. Daca un om dintr-un partid ar vrea sa faca ceva, il trag intotdeauna ceilalti in jos. In Iasi, in afara de tineri angajati la firme de paza si cateva firme (de constructie si chioscuri si alte asemenea), nu vei vedea niciodata altceva cat timp va fi primarul Nichita la noi. In toata tara, dupa cum spunea comediantul Carlin, la americani (dar care se aplica si la noi) vei avea oameni egoisti si ignoranti cu conducatori egoisti si ignoranti. Imi cer scuze pentru cei care nu stiu engleza, majoritatea tinerilor stiu. Si, batrani, nu va bucurati la cate un milion la pensie, tinerii nu vor mai sta in tara mult pentru egoismul vostru. Nu va mai fi nimeni sa va plateasca pensiile. Oameni ignoranti = usor de controlat. Emilian, daca nu iese bine pus video, pune-l tu te rog.
Da ma… fa cum zice George Carlin….. De-aia nu s-au dus marea majoritate a americanilor la vot, si a iesit Bush A DOUA OARA cand s-au dus numa’ prostii. Si-au avut de tras serios dup-aia, in primu’ rand cu toate razboaiele pe care le-a pornit idiotul ala, de-a ajuns America sa fie urata pe tot globul.
Mie-mi place de Carlin in mare parte, mai ales cand vorbeste de religie si politica. Dar cand vine vorba de votat pur si simplu NU. Tu daca stai acasa ca bou’ acum, dupa aia ca-ti place sau nu, ai sa ai de tras, si pe plan national si international.
Asa ca mai usor cu copiatu’ 100 %. Mai pune mana si foloseste-ti bibilica aia ca n-o ai degeaba.
Se pare ca te supara adevarul ca exista posibilitatea certa sa nu ai cu cine vota ? De la revolutie astia dau din gura la televizor si populatia o duce tot mai rau ! Si America a fost in razboaie din totdeauna, nu a fost urata de la Bush incolo. Razboaiele si furtul teritoriilor de la indienii americani si inchiderea in lagare a japonezilor americani in 1942 iti spune ceva de ura altor natii impotriva americanilor ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_American_internment
Pingback: Cum si unde voteaza romanii din strainatate alegeri parlamentare 9 decembrie 2012 (pol88) | CE-I CU NOI?
Pingback: Rezultate finale alegeri 9 decembrie – Ponta si USL vor guverna in continuare, USL are majoritate parlamentara, ARD – arzi! (pol90) | CE-I CU NOI?
Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?