Compromisul USL sau USL e o mizerie? Cu cine votam alegeri parlamentare 9 decembrie 2012 (pol74)

compromisul usl victor ponta crin antonescu daniel constantin, politicieni buna rea credinta, cu cine votam alegeri parlamentare 9 decembrie 2012, eu cu cine votez, foto intact Raul Stef, ceicunoi.wordpress.comPe 9 decembrie 2012 vor avea loc în România alegeri parlamentare – adică momentul în care alegem vreo 300-400 de oameni care să ne reprezinte interesele în Parlamentul României. În prezent în parlament se află următoarele forţe politice PDL (sclavi băsişi infecţi), USL (devine o mizerie -> PSD-UNPR-PNL-PC), nişte unguri (UDMR), nişte  independenţi şi nişte reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Aş vrea să nu mai văd în parlamentul următor (2012 – 2016) personaje infecte ca cele care au fost până acum din PDL, UNPR, UDMR, dar şi din PSD şi din PNL. Aş vrea ca PDL, UDMR şi UNPR şi oamenii lor să nu intre în parlament pe 9 decembrie. Însă cu cine să votezi, dacă mulţi din “oamenii lor” sunt acum la USL? Detalii în continuare:

Menţiune înainte: Sunt multe care trebuie spuse pentru cineva care pleacă de la zero în înţelegerea vieţii politice pe care o trăim. Trebuie citit mai mult. Acest text nu este suficient. De asemenea, votul din iarna asta este foarte complicat, deci scuzaţi incoerenţa celor scrise mai jos dacă există. Dacă trebuie mers la vot sau nu voi reaminti într-un text viitor; pe scurt – trebuie mers la vot no matter what! – e ceva scris deja despre asta şi pe blog)

Am trăit în ultimii ani (şi încă mai trăim) o semi-dictatură a regimului criminal Traian Băsescu-PDL. Cine nu ştie încă acest lucru îi recomand să…nu ştiu, să deschidă ochii. Să îi pese de ce se întâmplă în jurul lui, să fie interesat de politică zilnic (pentru că zilnic îl afectează), să mai citească pe net, să mai citească pe acest blog (de exemplu aici: Criterii de evaluare pt politicieni. Ce inseamna politician bun / rau?). Traian Băsescu şi mafia PDL (mafie la propriu, pentru că acţionează ca o mafie în adevăratul sens al cuvântului – doar că fără lichidări fizice – cel puţin deocamdată) sunt cei care au distrus cel mai mult această ţară de după ’90 (detalii aici: Opţiuni politice. Scurtă istorie a voturilor la alegerile din România).

Dacă votezi în continuare PDL (mai nou ARD) înseamnă fie că eşti total paralel cu viaţa politică din România(indiferent/incapacitate de a înţelege lumea în care trăieşti etc), fie ai interese materiale-băneşti etc să câştige PDL. Nu există să fii de bună credinţă şi să votezi din convingere PDL că va face bine ţării fără să fii distrus mental la capitolul politică. Din cauză că PDL şi-a construit o majoritate în Parlamentul României în ultimii ani (mituind sau şantajând UDMR şi UNPR), PDL în frunte cu Traian Băsescu au reuşit distrugerea acestei ţări la cel mai înalt nivel de după revoluţia din ’89. Scopul lor a fost să fure pentru ei cât de mulți bani se poate. Dacă pentru asta a fost nevoie să se facă preș în fața marilor puteri care conduc lumea, așa s-au făcut fără nicio jenă. De aceea Băsescu a fost impus Guvernator în colonia România de către SUA și GERMANIA – pentru că este cel mai sclav președinte de stat probabil de pe planetă (detalii aici: Avantajele referendumului de demitere a lui Traian Băsescu 29 iulie 2012. Ce am invatat).

Iată componenţa Parlamentului României în prezent (sursa: site-ul camerei deputaţilor):

componenta parlamentului romaniei 2008 prezent 2012 deputati, alegeri parlamentare 9 decembrie 2012, cum cu pe cine votam, cum sa votezi pe cine sa alegi usl pdl ard ppdd ceicunoi.wordpress.com 1

componenta parlamentului romaniei 2008 prezent 2012 deputati, alegeri parlamentare 9 decembrie 2012, cum cu pe cine votam, cum sa votezi pe cine sa alegi usl pdl ard ppdd ceicunoi.wordpress.com 1

De curând însă, USL (PSD-PNL-PC) a reuşit să-şi formeze o majoritate în Parlament, cooptând-ul pe veşnicul re re re re re – evaluat OPREA cu tot cu penalii din haita lui denumită UNPR, şi astfel a fost dat jos guvernul Ungureanu (Unguent) şi uns Ponta Prim-Ministru.

Acu ideea este următoarea, pentru alegerile din 9 decembrie:

PDL(noul ARD) este MOARTEA. De acest lucru sunt convins pe baza acţiunilor acestor infecţi din ultimii ani. Deci PDL nu trebuie votat sub nicio formă. UDMR de asemenea nu trebuie votat sub nicio formă, pentru că a susţinut dictatura infectă a lui Traian Băsescu. Maghiarii ar trebui să vadă că liderii UDMR sunt nişte infecţi corupţi şi nici măcar ei nu ar trebui să-i mai voteze. Dacă vor neapărat să voteze unguri (pentru că au impresia că îi vor reprezenta în parlament mai bine) să voteze ALŢI UNGURI. NU pe aceiaşi veşnici din UDMR – gen Marko Belo! CÂH!

Deci EU CRED că orice român interesat, de bună credinţă şi cu puţin creier ar trebui să elimine din start PDLul şi UDMRul din opţiunile sale de vot pentru 9 decembrie 2012.

Din păcate însă politica nu e niciodată simplă, mai ales în România. Aşa că apar anumite probleme şi nuanţe:

Poate în PDL (noul ARD) există vreo personalitate de bună credinţă şi foarte apreciată pe plan local pentru lucrurile foarte bune pe care le-a făcut pentru un judeţ-regiune-localitate anume. Personal NU CRED CĂ EXISTĂ AŞA CEVA, însă dacă există, cu cine votează cei din colegiul în care va candida acea persoană? Să treacă peste faptul că face parte din PDL (moartea) şi să îl voteze oricum, sau să voteze pe alcineva? Asta este o primă dilemă la votul din 9 decembrie. Cei puşi în situaţia asta trebuie însă să realizeze că cei din parlament lucrează pentru întreaga ţară, la nivel naţional, chiar dacă voi de la nivel local i-aţi trimis în parlament. Parlamentarul NU face aceleaşi lucruri ca un primar sau un preşedinte de Consiliu Judeţean! Dar repet – cu greu un om de bună credinţă ar putea să stea prea mult timp în acea mocirlă infectă plină de corupţi… Deci nu prea cred că există vreun candidat de bună credință în PDL(=ARD=MOARTEA).

De vreun an de zile cam aşa, împotriva mafiei PDL a apărut pe scena politică românească o formaţiune care se vrea ANTI-BĂSESCU şi ANTI-PDL. Este vorba despre “gigantul” USL. Gigant pentru că are în componenţă PSDul şi PNLul, la care s-au adăugat şi PC şi UNPR(foşti? sclavi băsişti). USL mizează pe votanţii “tradiţionali” ai celor 4 partide, dar şi pe românii care îl urăsc sau nu-l mai suportă pe Băsescu (şi s-a văzut la referendumul din 29 iulie 2012 că sunt mulţi care nu-l mai vor pe Băsescu – mai exact 7.4 milioane care au mers pe arșită 35-40 grade să voteze DA pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte; păcat că Merkel și cu americanii s-au PI&AT pe cei 7.4 milioane de români).

Din păcate însă, mai ales de când guvernează, USL a demonstrat că nu este perfect opusă PDL, ci are şi asemănări: politizarea instituţiilor publice cu “oamenii noşţri”, păstrarea multor politicieni corupţi şi compromişi – chiar şi în prima linie – de exemplu în parlament, propunerea unor candidaţi compromişi, de rea credinţă şi imorali pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, sclavagism faţă de marile puteri externe şi faţă de cei care conduc lumea din umbră, perpetuarea înţelegerilor criminale cu FMI şi alte instituţii asemenea, privatizarea pe nimic a ultimelor chestii pe care le mai avem în proprietatea statului = pierderea suveranităţii statului, perpetuarea şefilor serviciilor secrete la infinit (nimeni nu deranjează serviciile -> să îşi facă de cap liniştite), lipsa de transparenţă în luarea deciziilor publice, lipsa de consultare cu poporul, lipsă de susţinere a mişcărilor democratice de protest paşnic  etc etc etc. Din aceste motive foarte mulţi dintre cei care nu-l mai suportă pe Băsescu NU vor vota USL, pe principiul “din lac în puţ” sau “sunt toţi o apă şi-un pământ”.

Am stat şi m-am gândit şi am ajuns la concluzia că ar fi vreo 3 variante legat de USL:

1. Ori într-adevăr cei care strigau la protestele din iarnă USL şi PDL – aceeaşi mizerie aveau dreptate, şi nu erau doar nişte băsişti plătiţi. Şi deci de la creare până în prezent, USL e cam acelaşi gunoi cu PDL (vor să fure la fel, sunt la fel de corupţi, nu e nicio diferenţă)

2. Ori USL este asemănătoare cu PDLul din anumite puncte de vedere (menţionate mai sus), dar există şi diferenţe  semnificative benefice între cele două formaţiuni (de exemplu  la USL furăciunea nu este aşa mare, mafia nu este aşa mare, tupeul şi aroganţa nu sunt aşa de mari etc)

3. Iar a treia variantă: USLul are la conducerea ei oameni de bună credinţă (sau măcar semi-bunăcredință) – Ponta, Antonescu, Daniel Constantin (fără Oprea, că Oprea este un infect), care FAC ŞI EI GREŞELI CĂ SUNT OAMENI (şi români în acelaşi timp), care sunt sincer anti-băsişti şi anti-pdl, însă pentru a distruge mafia criminală şi regimul dictatorial Traian Băsescu, AU NEVOIE DE TIMP şi SUNT NEVOIŢI SĂ FACĂ NIŞTE COMPROMISURI. Este de fapt discuţia care s-a purtat pentru câteva minute la Antena3 (care acum este postul USL pe faţă), în ziua mega-mitingului USL de la Arena Naţională. Discuţia era foarte interesantă şi exact asta a fost problema ridicată – ce-i cu toţi aceşti politicieni compromişi pe listele USL pentru alegerile parlamentare?(click pentru a vedea o parte din ei). Şi ideea adusă în discuţie era COMPROMISUL. Un fel de scopul scuză mijloacele. Şi în cazul ăsta cred că are un mare sens:

Imaginaţi-vă că sunteţi voi, oameni de bună credinţă care vreţi sincer binele poporului, în fruntea USL, ca preşedinte al PSD şi sau ca preşedinte al PNL. Credeţi că aţi putea să schimbaţi uşor un sistem mafiot pus la punct de Traian Băsescu în 8 ani de mandat ca preşedinte-jucător-dictator? SAU credeţi că aţi putea uşor să vă opuneţi unor planuri gândite la nivel macro-economic (mondial) de către cei care conduc lumea din umbră? Credeţi că aţi putea să schimbaţi pe bune ceva în bine, foarte rapid şi fără “compromisuri politice”? Eu nu cred că există cineva care ar putea să facă asta (din păcate). Pentru că oricine ar intra într-o mocirlă ca politica românească actuală, dacă vine cu idei care ne-ar conveni tuturor gen  “schimbări rapide!” / “la închisoare brusc cu toţi nemernicii şi corupţii!” / “afară cu bancile din ţară!” “afară cu FMI din ţară” etc , ar fi “eliminat” imediat de către toţi ceilalţi, care sunt afundaţi până la gât în ilegalităţi şi care vor ca situaţia să continue aşa cum este. Deci schimbarea nu se poate face brusc şi nu se poate face prin transformarea politicienilor actuali (corupţi, imorali etc) în duşmani feroce. Ei trebuie luaţi cu binişorul și eliminați treptat, mai întâi prin trecerea lor în linia a doua, apoi a 3-a a puterii în stat și tot așa. Din păcate este nevoie în multe cazuri din politica românească, dacă vrei să schimbi într-adevăr ceva, să calci peste o parte din integritatea ta şi/sau a partidului, şi să faci un compromis – accepţi un personaj imoral, pentru a atinge un scop mai mare – moral şi benefic pentru foarte mulţi români.

Deci acestea cred că sunt cele 3 variante pe care le văd legat de USL:

1. USL e MOARTEA la fel ca PDL (mai nou ARD)

2. USL e SEMI-moartea   sau

3. USL este condusă în principiu de oameni de bună credinţă, dar care din cauza situaţiei-dezastru în care ne aflăm, sunt nevoiţi să facă anumite compromisuri, pentru a atinge un scop măreţ, mai important pentru ţară decât un război pe faţă cu toţi corupţii din ţară. Scopul mai măreţ ar fi creşterea bunăstării românilor, păstrarea suveranităţii statului român atât cât se mai poate, eliminarea treptată a mafiei criminale condusă de dictatorul Băsescu etc. Pentru aceste obiective, USL face compromisuri de genul “acceptăm tot felul de oameni pe listele noastre – gen Becali, Marin Anton, Oprea etc pentru că e bine să îi avem în barca noastră în lupta cu PDL – pentru că au bani, influenţă, relaţii etc.” Dacă acești politicieni și oameni corupți din USL răspund ”ordinelor” venite de la Ponta și Antonescu, este mai bine decât să răspundă unor ordine de la dictator (adică Băsescu).  Distrugerea PDL şi a mafiei băsiste trebuie să aibă loc dacă vrem să avem vreo şansă ca stat. Înlocuirea ei cu o mafie a USL este un risc pe care şi-l asumă sau nu fiecare alegător la vot.

Personal cred că adevărul se află undeva între varianta 2 şi varianta 3. E posibil să fiu eu prea naiv? Rămâne de văzut în lunile-anii următori.

Dar pe lângă analiza generală asupra USL, apare o altă dilemă la nivel micro – în colegii: Dacă stai pe gânduri dacă să votezi sau nu USL, pentru că parcă prea îţi seamănă cu PDL şi nu ştii ce să faci, decizia ta va fi influenţată de candidatul care îţi este vârât de USL în colegiu. Dacă în colegiul tău la alegerile parlamentare USLul va propune un om care îţi place – e simplu – îl poţi vota. (un om de bună credinţă propus de un partid legat de care “erai în balanţă” este un motiv în plus ca să votezi acel partid). Însă ce faci când partidul legat de care eşti în balanţă (USL) îţi aruncă în colegiu unul dintre gunoaiele pe care le-a acceptat pe listă (compromis sau nu)? De exemplu la mine în sectorul 6 se pare că este un fost băsist – Gabriel Mutu. În cazul ăsta…EU CU CINE VOTEZ? :) Aceasta este deci o altă dilemă pe care o vor avea toţi cei care au în colegiu pe unul dintre candidaţii USL corupţi/de rea credinţă. Îi votăm pe ei (bazându-ne pe teoreticul “plan pentru mai bine – din păcate bazat pe inevitabile compromisuri” al lui Ponta-Antonescu) sau votăm altceva?

Dar ce altceva?

PDL (Alianţa pentru România Dreaptă – ARD) este MOARTEA, am stabilit deja, iar Dan Diaconescu este tot cu Băsescu se pare – detalii aici:  De ce sa NU votezi Dan Diaconescu PP DD alegeri parlamentare 2012 (pol64).

Astfel că, singura variantă rămasă este un partid mic de bună credinţă (există aşa ceva?) sau nişte independenţi de bună credință care candidează ici şi colo – dacă există. Însă şi dacă am găsi un astfel de om de bună credinţă – este el suficient de cunoscut în colegiul în care candidează încât să aibă şanse să câştige? Sau îmi voi irosi votul dându-l lui? Pentru că și ăsta este un alt lucru care trebuie luat în considerare – şansele de reuşită / “irosirea” votului pe un candidat fără şanse. De fapt trebuie plecat de la ce vrem. Şi sunt două lucrui pe care personal le vreau de la aceste alegeri din 9 decembrie 2012: 1. stârpirea mafiei PDL patronată de Traian Băsescu (“Naşul din sufletul nostru“) şi 2.intrarea în Parlamentul României a cât mai mulţi oameni de bună credinţă şi a cât mai puţini oameni de rea credinţă (corupţi, incompetenţi, cu interese ascunse). Aceste două dorinţe însă trebuie confruntate şi analizate înainte de vot, pentru că se pot bătea cap în cap la un moment dat. Este şi cazul alegerii unui candidat necunoscut, dar de bună credinţă. Dacă votezi aşa ceva – ai conştiinţa împăcată că ai încercat să trimiţi în parlament un om bun. Însă în acelaşi timp îi ajuţi pe cei de la PDL. De ce? Problema e un pic complicată, din cauza sistemului de vot cretin. În cele mai multe colegii din ţară, bătălia va fi între USL şi PDL(ARD). Atunci când candidatul USL ia peste 50% din voturi (sau oricare candidat), acesta va intra automat în parlament. Dar atunci când cei de la USL vor lua sub 50%, de exeplu 49%,  se face acea redistribuire, şi există şanse ca cineva de pe locul 2 sau 3 din acel colegiu să intre în parlament – ceea ce este foarte avantajos pentru PDL. Ei vor încerca să reducă voturile celor de la USL sub 50%, ca să intre cât mai mulți pedeliști în parlament prin redistribuire. Deci atunci când iti dai votul pe cineva pe care nu-l mai votează nimeni, pentru că nu s-a făcut cunoscut, deşi ar fi fost de bună credinţă, îi faci pe cei de la USL să scadă spre nivelul de sub 50%, nivel care îi avantajează foarte mult pe cei din PDL. De aceea dilema este – votez partidul mic-persoana necunoscută de bună credinţă sau votez coruptul USL pentru a distruge o dată pentru totdeauna mafia PDL? Şi aici apare o nouă dilemă: Coruptul USL sigur este împotriva lui Băsescu? Sau e unul din foştii sclavi băsişi care au sărit în altă ”barcă” de curând? Cum îmi pot garanta Ponta şi Antonescu faptul că, de exemplu sclavul PDL și RMGC pe nume Marin Anton nu le va pune beţe în roate în stârpirea Băsescului, în procesul de eliberare a justiţiei sau în “a face bine poporului român”? Sau Becali care până ieri pupa Băsul toată ziua la tv, acum e anti-băsist? Cum să-l votezi pe el ca și cum ar fi împotriva lui Băsescu, dacă opiniile lui se schimbă radical de la o zi la alta?

Habar n-am. E din ce în ce mai  complicat să votezi în România. Prea multe sentimente contradictorii, prea multă confuzie, prea mult traseism, prea multă mafie. Să nu votez, însă, nu va fi pentru mine o variantă. Fiecare cetăţean este obligat moral să caute conform propriei conştiinţe răul cel mai mic şi să meargă să-l voteze ca să nu câştige răul cel mai mare. Doar că…e al dr@cu’ de greu în ultimul timp să îți dai seama și să alegi care e cel mai mic rău…

Emilian, 29 oct 2012, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi?

10 responses to “Compromisul USL sau USL e o mizerie? Cu cine votam alegeri parlamentare 9 decembrie 2012 (pol74)

 1. M-am gandit si eu ca Ponta si Crin ar fi poate altfel. Dar nu uita ca Iliescu nu a facut nimic pentru tara (salarii, economie etc). Si ei il considera pe Ilescu seful lor ! Poate iti amintesti ca populatia a votat mai putin de 300 parlamentari si Ponta a spus la televizor mai demult, la kanal D, ca ce daca au votat romanii, ca nu conteaza ! Oricum nu se mai gaseste clipul.
  Oricum, vezi mai jos ceva cam la fel :
  http://www.tvrinfo.ro/pdl-contesta-la-curtea-constitutionala-legea-uninominalului_16354_video.html#view

  “Au depus contestatia, nu stiu cum sa spun, sa ma inteleaga cei din Ardeal si Moldova”

  Adica cei din zonele acestea sunt prosti. Da, eu sunt din Moldova si din respect pentru blogul acesta, nu o sa te injur, ponta !

  • Iliescu este moartea trecutului, am scris despre asta la Orientare politica. Nici mie nu-mi place nimic legat de iliescu. Dar nu cred ca mai are vreo putere in PSD sau USL în prezent. Legat de referendumul cu unicameral si 300 de parlamentari situatia e un pic mai complicata. Poate fac un text despre asta. E adevarat ca USL nu a pus in aplicare votul poporului de atunci, dar e adevarat si ca nu prea se putea pune in aplicare faza cu bicameral fara un referendum pentru modificarea constitutiei. Intr-adevar Ponta are o arogantă dasta total gresita şi se manifesta cam des public. Are ponta destule greseli, de plagiat evident nici nu mai vorbesc. Insa de faza cu referendumul acela e de discutat. Poate scriu un scurt text, imi salvez un draft sa nu uit :)

   • Nu mai fac alt text despre acel referendum. Ideea e ca el a fost inventat de basescu pentru a manipula si prostii oamenii ca el de fapt e bun si e de partea poporului. Din cauza existentei acelui referendum a castigat basescu multe voturi la alegerile prezidentiale din 2009. Acu… referendumul era despre 2 chestii – reducerea numarului parlamentarilor si transformarea din bicameral in unicameral. In timp ce cu reducerea numarului de parlamentari sunt si eu de acord, cu transformarea in unicameral nu sunt de acord, pe scurt, pentru ca este mai usoara instalarea unei dictaturi intr-o tara cu un parlament unicameral. In alta ordine de idei, sa supui votului popular (referendum national) problema reducerii numarului de parlamentari este okay. Insa pentru a modifica parlamentul din bicameral in unicameral trebuie modificata constitutia. Si deci trebuie facut referendum de modificare a constitutiei in acest sens. Si in acel referendum sa zica oamenii daca vor o constitutie cu parlament unicameral. Este putin cretin sa intrebi poporul doar daca vrea unicameral, ca apoi sa fie nevoie sa vii iarasi sa intrebi poporul daca vrea o constitutie cu bicameral. Faptul ca poporul a votat la acel referendum sa fie unicameral parlamentul nu inseamna legal, juridic ca guvernul (oricare ar fi el) trebuie sa aplice imediat chestia, sa o legifereze, pentru ca n-are cum. E ceva ce tine de constitutie. Pe de alta parte, la acel referendum s-a vazut care e vointa majoritatii poporului (50,9% mai exact), si trebuie sa se tina cont de ea. Si anume, teoretic, la urmatoarea propunere de modificare de constitutie trebuie sa se bage si chestia asta. Pe de alta parte, poporul este needucat si nu stie ce inseamna bicameral/unicameral si ce implicatii negative aduce un sistem unicameral. Cu toatea astea a votat pentru sistem unicameral la referendum. Acum, dilema pentru un conducator de guvern este… ce faci? Aplici o chestie gresita pe care o vrea poporul sau nu? Cam asta e situatia lu Ponta in prezent de exemplu. E complicata treaba :) …ca de obicei…

 2. Pingback: Mizerii de politicieni la mitingul USL 17 oct 2012 FOTO Arena Nationala, PSD, PNL, PC, UNPR Bucuresti (pol69) | CE-I CU NOI?

 3. Pingback: NU votaţi Marin Anton senator PNL PDL USL Giurgiu 9 dec 2012 alegeri parlamentare (pol75) | CE-I CU NOI?

 4. Pingback: De ce sa NU votezi cu Gigi Becali PNG alegeri parlamentare decembrie 2012 (pol66) | CE-I CU NOI?

 5. Pingback: Traian Basescu sustine IAR proiectul Rosia Montana RMGC, lobby cu tupeu nesimtit (pol82) | CE-I CU NOI?

 6. Pingback: Cu cine votam GHID alegeri parlamentare 9 decembrie 2012. Candidati USL, PDL ARD, PPDD (pol86) | CE-I CU NOI?

 7. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s