Prof. Florian Colceag: scoala dreseaza copilul astfel incat sa iasa ce vrea Sistemul. Educatia reprezinta un mod de insclavizare a populatiei (edu)

florian colceag conferinta video mai 2014 sfaturi educatie sistemul de invatamant din romania salvarea educatiei scoala dreseaza copilul insclavizarea populatiei sclavi multinationaleVă invit să vizionaţi ultima conferinţă VIDEO a prof. Florian Colceag, din mai 2014, despre EDUCAŢIE şi dezvoltarea normală a societăţii umane. Informaţiile pe care le oferă Colceag în acest video mai jos sunt esenţiale PROFESORILOR (de la orice nivel din sistemul de educaţie naţional/privat), PĂRINŢILOR ce au copii de orice vârstă şi în general, ORICUI vrea să priceapă un pic mai bine cum funcţionează LUMEA REALĂ ÎN CARE TRĂIM AZI. Vă invit să urmăriţi întreaga conferinţă/prelegere, împărţită în 5 secvenţe video redate mai jos. Pentru a vă convinge că veţi afla lucruri interesante, vă redau un singur pasaj, preluat din partea 2:

Citat Florian Colceag, conferinţă video mai 2014 – partea a 2-a:

“Sistemul de educaţie a omorât pasiunea pentru carte a elevilor (…). Este foarte important să înţelegem de la bun început ce vrem de la copii, pentru ce au gândit americanii sistemul “no child left behind”. Ce doreau? O populaţie supusă normelor, căreia dacă i se spune să facă ceva, face acel ceva. Pentru că depind de sistem. Au fost învăţaţi să depindă de sistem omorându-şi libertatea proprie. De ce în România se practică un sistem asemănător? Pentru că acei copii devin adulţi şi vor lucra în continuare în multinaţionale. Iar omul din multinaţionale nu trebuie să aibă idei ci trebuie să se supună efectiv la ce i se spune. Iar acum, România este una dintre ţările care se predau multinaţionalelor. Pentru ca educaţia să nu ajungă un instrument de dresură este necesar ca ea să fie orientată spre dezvoltarea potenţialelor copiilor. Gândiţi-vă bine: un copil care intră la doi ani în grădiniţă şi stă în şcoală până în clasa a 12-a când termină liceul şi mai face 3-4 ani de facultate, trăieşte 20 de ani în Şcoală. Timp de 20 de ani ai timp să-l dresezi astfel încât la sfârşit să iasă ce vrea Sistemul. Asta este deocamdată realitatea. Deci intră în Şcoală copii cu potenţial intelectual şi de personalitate înalt şi la sfârşitul liceului marea lor majoritate se pomenesc în pragul şomajului, neştiind să facă nimic concret, fără încredere în puterile proprii (…) iar piaţa de locuri de muncă nu îi oferă tânărului nimic. El este foarte mulţumit când îl prinde o multinaţională şi-i dă un salariu din care să poată supravieţui. (…) Acesta reprezintă un mod de însclavizare a populaţiei prin educaţie.”

Mai multe detalii despre LUMEA REALĂ ÎN CARE TRĂIM și ADEVĂRUL DESPRE SISTEMUL DE EXPLOATARE în care suntem ținuți ca SCLAVI MUNCITORI „MODERNI” găsiți în lista cu Cele mai importante articole de pe blogul Ce-i cu noi? și pe alte blog-uri și site-uri libere.

Conferinţa VIDEO Florian Colceag, mai 2014, 5 părţi:

……………….

Vezi şi astea:

EDUCAȚIA PENTRU TURME – articol de bază

Interviu Florian Colceag despre starea Romaniei si solutii de rezolvare a crizelor prin care trecem (pol)

Interviu prezentare VIDEO profesorul Florian Colceag despre rostul omului in viata si multe alte lucruri interesante (edu71)

De ce suntem bombardati cu muzica peste tot? VIDEO – cum ne este influentat creierul de muzica? Emisfera stanga, emisfera dreapta. Florian Colceag – copii supradotati (edu)

Emilian, 19 iulie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

9 responses to “Prof. Florian Colceag: scoala dreseaza copilul astfel incat sa iasa ce vrea Sistemul. Educatia reprezinta un mod de insclavizare a populatiei (edu)

  1. Buna ziua dle Emilian
    Felicitari ptr informatiile postate. Sunt foarte utile. Ma gandesc c-ar fi bine daca ar exista persoane interesate de publicarea aceste informatii la nivel mai amplu.Si utilitatea unui partid al celor indignati dar care nu se victimizeaza ci actioneaza, ar fi benefica. Daca reusiti sa mobilizati doritori ptr actiune, ma alatur si eu . Mie chiar imi pasa de Romania si de societatea in care traiesc.
    Cu respect, psiholog-psihoterapeut integrativ Liliana Scriosteanu. V-am lasat mail si nr de tel. Multumesc.

    • Multumesc. Da, un partid al indignatilor, nemultumitilor de situatia actuala etc ar fi o idee, dar sunt inca in dezbateri cu propriu-mi creier daca merita pornit / poate avea succes etc. V-am pastrat mailul si nr de telefon, daca se organizeaza ceva va anunt. Va puteti abona cu adresa de mail la ultimele postari de pe blog prin optiunea Follow de undeva din stanga, pentru a fi la curent cu ultimele postari. Pentru ca oamenii sa se poata coagula trebuie sa vada lucrurile cat mai apropiat – sa inteleaga Sistemul de exploatare in care traim etc. Asta mai ales la varful unei miscari… Ori… asta e o provocare – sa gasesti lucrurile importante care sa ii atraga pe multi si sa ii tina uniti indiferent de chestiile (mai putin importante) la care au opinii diferite. Oh well. Da, m-am gandit la asta si ma mai gandesc, nu am concluzionat inca nimic. Nu stiu daca e momentul acum, daca ar avea succes, daca poate fi facut, daca merita investit TIMP si daca are cine sa investeasca timp etc. Ca tot am zis de timp, intre timp vedeti daca puteti contribui in vreun fel sau altul citind anunturile de colaborare de aici:

      https://ceicunoi.wordpress.com/caut-colaboratori/

      Ca psiholog-psihoterapeut etc cred ca este important sa constientizati ca poporul roman, ca multe alte popoare este distrus mental premeditat. Unii oameni sunt mai mult distrusi mental, altii mai putin. Acest lucru se intampla mai ales prin SCOALA si MASS MEDIA. Nu mai vorbim de mancarea otrava si alte chimicale pe care si le baga oamenii in corp. Problema cu functionarea corecta a unui om pleaca de la nastere, cand i se dau vaccinuri toxice, apoi este hranit cu otrava legala (mancare din supermarket, mancare de origine animală), apoi este NE-dezvoltat psihic de parintii care nu stiu sa creasca un copil și nu ii descopera/valorifica potentialul, apoi scoala il indoctrineaza si il distruge de tot pe viata, iar mass media continua indobitocirea si distrugerea creierului pana la moarte. La fel cum in tratarea unei boli fizice trebuie plecat in primul rand de la alimentatie si stil de viata, NU de la ”hai sa vedem ce pastile luam”, si in psiho cred ca trebuie plecat de la baza, de la DE CE a ajuns un om sa aiba anumite probleme. Daca dvs intelegeti si constientizati faptul ca suntem un popor ATACAT (fără arme), EXPLOATAT și DISTRUS de către străini, o sa intelegeti TOT ce se intampla si CAUZA TUTUROR PROBLEMELOR NOASTRE. Si poate in acest fel va va fi mai usor sa relationati cu oamenii, sa le explicati lucruri si sa le dati un sfat foarte bun.

      Va recomand Cele mai importante articole de pe blogul Ce-i cu noi? de aici:

      Cele mai importante articole de pe blogul Ce-i cu noi?. Adevarul despre lumea reala in care traim. Informatii utile, relevante si importante pentru viata noastra pe Pamant (edu)

      Succes!

      P.s.: la ce v-ati referit prin publicarea informatiilor la nivel mai amplu? sigur ca sunt interesat de diseminarea acestor informatii – cu cat afla mai multi oameni despre lucrurile astea, cu atat mai bine. Pt asta am lansat un anunt de colaborare pe camine si facultati – detalii la Caut Colaboratori. Mai mult…nu am timp pt diseminarea lor si in alt mod decat blogul…

  2. Cred ca acest subiect este unul dintre cele mai importante subiecte scrise de tine Emilian. Si primul din cele mai importante, pentru ca se vede ca scoala, o unealta a statului si societatii, modeleaza de mic copilul, in majoritatea cazurilor in rau.

    • Da, scoala lucreaza la distrugerea mentala a copiilor cat sunt mici, iar cand se fac mai mari ii preia Mass Media (in special televizorul)…

  3. Primul pas ar fi ca cei treziti sa le vorbeasca, explice cu tact si fara nervi familiei, apropiatilor si prietenilor sai de ideile sanatoase si eliberatoare de sistem si despre toleranta, intelegere fata de semeni care duce la lipsa de egoism. De la lipsa de egoism se poate dezvolta in persoana in cauza multe calitati bune si sanatoase. O ideie de nume de partid poate fi …..

  4. Atita timp cit “educatorii” nu sunt dascalii/pedagogi, adica sunt niste birocrati ai sistemului procesul educativ nu se poate finaliza decit cu “indobitocirea pupilelor” nu cu educarea spre a deveni Om/Cetatean!

    • De unde educatori care sa fie dascali/pedagogi? Tot Sistemul creeaza si educatorii care ne ~educa~ astazi copiii în scoli. Oamenii buni nu stau sa moara de foame pe un salariu de 8-9+.. milioane ca sa se chinuie sa educe niste copiii pe care parintii nu sunt in stare sa-i invete prea multe despre aceasta lume. AStfel ca in scoli avem doar cei mai “buni” educatori. Oh well.

  5. Eu cred ca tocmai cei ramasi in sistem pe un salariu de nimic sunt cei cu VOCATIE ! Daca mai stie cineva adevarata semnificatie a acestui cuvint si implicatiile sale… De ce parintii elevilor care au studiat medicina,ingineria etc practica altceva decat pentru ce s-au pregatit atata amar de ani ?! De ce fac orice meserie ,total opusa profilului pentru care aveau “vocatie” la momentul alegerii ?! Raspunsul e simplu:pentru ca nu aveau vocatie (sau ea nu conta) sau pentru bani ! Ce atata agitatie pentru ce ii pregateste scoala? Oricum vor alege parintii drumul ! Deci,unde e “dresajul” ? E simplu,in familie ! In maxim 10 ani vor disparea din sistem si cei ramasi din vocatie…si atunci sa vezi educatie !

Spune-ți părerea aici: