Caut colaboratori

oameni lucreaza impreuna colaborare proiecte pentru cauze morale unde s doi puterea creste working togather, ceicunoi.wordpress.com

Pentru că într-adevăr „Unde-s doi puterea creşte“, şi într-adevăr, dacă ai pe cineva alături care să te ajute poţi face mai bine un lucru şi poţi face mai multe lucruri bune, lansez acest apel de colaborare voluntară (neplătită), pe câteva chestii concrete. Dacă vezi mai jos aceste anunțuri înseamnă că ele ÎNCĂ SUNT VALABILE. Citește-le și gândește-te dacă poți ajuta în vreun fel sau altul. Dacă DA, contactează-mă printr-un comentariu mai jos sau prin adresa de mail de la CONTACT.

Caut persoane dispuse să investească niște timp în a căuta pe net articole / informații / știri / filmulețe / documentare în română și engleză despre INECHITATEA DISTRIBUIRII AVERII OMENIRII LA NIVEL MONDIAL sau pe țări. Vreau să strângem cât mai multe informații pe acest subiect și să facem un rezumat pe înțelesul oricui din care să rezulte clar că omenirea este exploatată și că Sistemul actual în care noi trăim astăzi este profund inechitabil, bogăția produsă de TOȚI OAMENII fiind acaparată doar de câțiva indivizi… Un exemplu de astfel de informație ar fi articolul acesta postat deja aici pe blog: VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Am nevoie de cineva care să strângă toate articolele de genul ăsta pe care le găsește pe net.

Caut persoane care au trăit pe vremea lui Ceaușescu și care au văzut cu ochii lor cum se umplea o piață / se aproviziona un magazin sau o alimentară / se asfalta o zonă doar pentru că venea în vizită Ceaușescu. E nevoie de astfel de mărturii pentru stabilirea adevărului cu privire la ce s-a întâmplat cu adevărat în Epoca Ceaușescu.

Caut persoane dispuse să investească timp pentru a căuta pe internet, prin cărți/biblioteci etc cât mai multe proverbe, zicale, pilde scurte românești, pentru a strânge și publica pe net o colecție cât mai bogată de proverbe românești (și eventual interpretarea lor); proverbele strămoșești sunt o modalitate de transmitere a înțelepciunii către urmași, de aceea ele trebuie păstrate și promovate.

Caut o SALĂ DE CLASĂ / conferințe / evenimente / amfiteatru în București unde să ne adunăm mai mulți oameni și să ne uităm la diferite filme/documentare educative și eventual să mai discutăm una alta. Dacă cineva știe o sală disponibilă (gratuit) ce ne poate fi pusă la dispoziție măcar o dată pe săptămână, să dea de știre. Dacă facem rost de sală, căutăm apoi și pe cineva cu laptop și proiector.

Caut persoane interesate să pornim o mişcare Barefoot în Bucureşti (pentru început – să ne adunăm mai mulţi oameni şi să ne plimbăm desculţi prin parcurile din Bucureşti) (începând din primăvara 2015)(detalii despre Mersul desculţ AICI).

Caut persoane (băieţi sau fete) din Bucureşti pentru a forma un cor amator de cântat cântece patriotice. Dacă îţi place să cânţi, chiar dacă nu ai voce, şi-ţi plac melodii de genul ĂSTA, eşti persoana ideală :) (contactează-mă pe mail!)

Caut persoane care să ajute la diseminarea informațiilor utile de pe blog-ul Ce-i cu noi? prin lipirea unor coli A4 la avizierele din cămine studențești și facultăți – valabil oriunde în țară! Tot ce e nevoie este să aveți în apropiere un cămin studențesc / o facultate și să fiți dispuși să printați o coală A4 alb negru (o dată la nu știu cât timp) și să mergeți să o lipiți cu scotch la avizier (menționăm pe coală și site-ul personal al celui care ajută la diseminarea informației – dacă are și vrea)

Am nevoie de oameni care se pricep la GRAFICĂ / DESEN pe hârtie sau calculator (nu contează asta), care să facă diferite desene educative despre lumea reală în care trăim, bazate pe texte de pe blogul Ce-i cu noi? De exemplu, am căutat pe internet o imagine care să reprezinte niște străini care îi exploatează pe români. Nu am găsit nimic interesant care să se potrivească. Merge făcut un desen care să scoată în evidență asta – că, noi românii, suntem exploatați de străini. Și ar putea fi făcute desene mișto pe o grămadă de alte subiecte educative. Un desen drăguț poate avea un impact mare la public și datorită lui informația poate să circule mai bine pe internet (dau mai mulți oameni share etc). Uitați-vă de exemplu la acest desen superb, despre Roșia Montană, care a făcut înconjurul mediului online din România, atunci când a apărut. Nu am nevoie de specialiști, ci oameni cu puțină imaginație și cărora să le meargă mâna la desen (nu e nevoie de perfecțiune). Dacă le faceți și le publicăm, puteți căpăta notorietate și poate vor apela și alți oameni la voi în viitor (eventual cu bani). Contactați-mă pentru a identifica un prim desen ce poate fi făcut, și vedem ce vă iese!

Caut persoane care să facă o bază de date în format electronic, într-un banal document word (sau vedem cum), cu cât mai mulți meșteșugari români, care produc și vând tot felul de produse artizanale/tradiționale românești. Adică trebuie strânse datele de contact ale meșterilor români de pe site-uri precum www.transsylvanicum.infowww.mesteri-populari.rowww.mesteripopularineamt.ro/ , www.mestesuguritraditionale.ro/www.handicrafts.md  , www.art.mesteri-populari.ro , traditiiclujene.ro/handicrafts.php , www.crafts.ro (Fundația pt mestesuguri), www.traditionalromanesc.ro/mestesuguri etc, – să facem o bază de date cât mai completă pe care să o promovăm / publicăm cât mai mult pentru a-i ajuta să-și vândă produsele. Astfel susținem familii românești iar puținii bani care mai ajung în ziua de azi pe la populație rămân în România (în loc să plece în afara țării pe produse fabricate în alte țări). De citit și asta: http://ziarullumina.ro/traditii/o-echipa-de-etnografi-vaneaza-mesteri-populari-satele-moldovei

Caut părinți care au ales să nu-și dea copiii la școală și au găsit o alternativă la sistemul de educație clasic – fie îl educă singuri, fie îl educă altcineva (nu Școala), pentru mini interviuri spre publicare pe blogul Ce-i cu noi?. E de răspuns la următoarele întrebări: Ce v-a determinat să nu vă dați copilul la școală? Cine se ocupă de educația copilului? Câți ani are acum și cum se comportă/cum se prezintă față de alți copii de vârsta lui, care sunt dați la școală? Caut aceste persoane pentru a vedea dacă există, și dacă se poate să ne creștem copiii bine și fără să apelăm la Sistemul de educație care ni-i distruge mental – detalii aici: Educația pentru turme și aici: Prof. Florian Colceag: scoala dreseaza copilul astfel incat sa iasa ce vrea Sistemul. Educatia reprezinta un mod de insclavizare a populatiei.

Caut mame care au ales să nu-și vaccineze copiii pentru mini interviuri spre publicare pe blogul Ce-i cu noi? – să povestească pe scurt experiența lor. De fapt, să răspundă la câteva întrebări, precum: De ce ați ales să nu vaccinați copiii? Cum au reacționat prietenii/familia/doctorii/personalul medical din spital etc? Cum se simte copilul în prezent? Alte detalii? (detalii vaccinuri AICI)

Caut vegetarieni care să povestească despre experiența lor în eliminarea cărnii din dietă. Adică să povestească, pentru a arăta și altor oameni că SE POATE renunța la carne, următoarele chestii: de ce s-au hotărât să nu mai mănânce carne, ce dificultăți au avut în renunțarea la carne, ce site-uri cu informații relevante pentru acest aspect au urmărit/urmăresc, în ce constă alimentația lor în prezent și orice alte detalii. Detalii despre dieta vegetală vs animală AICI.

Am nevoie de oameni care să facă rezumat (text) la diferite conferințe VIDEO (în română) pe teme de sănătate sau alte subiecte de interes public. Adică să se uite la o conferință video de pe youtube, ce ține 2 ore și să facă un rezumat (să scoată ideile principale, pe măsură ce le aude în video) – cum am făcut eu AICI. În acest mod, informația de bază dintr-un documentar sau dintr-o conferință poate fi parcursă în câteva minute, în loc de o oră-două-trei, iar cei care n-ar avea timpul și dispoziția necesară să urmărească astfel de documentare, ar putea să afle totuși, mult mai rapid –  CITIND, informațiile esențiale prezentate acolo.

Caut colaboratori pentru a promova un sistem pe care l-am pus la punct și căruia i-am dat drumul pe 18 decembrie 2013: Campania 1 leu – solidaritate între oameni buni. Caut o nouă cauză nobilă pentru care să strângem bani mână de la mână! Dacă aveți idei spuneți-mi-le!

Caut colaboratori pentru promovarea cărţii În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr (și ghidul făcut de mine) – în speranţa că vom ajuta cât mai mulţi oameni să se lase de fumat. Detalii AICI.

Caut colaboratori din Sectorul 6, Bucureşti pentru a porni un Grup de iniţiativă locală sau ceva de genul, care să vegheze ce face administraţia locală (primăria şi consiliul local Sector 6), să informeze cetăţenii sectorului şi să îi trezească la realitate plus multe alte chestii utile societăţii. Am nevoie de exemplu de ajutor în a urmări noutățile postate pe site-ul primăriei – adică de continuat LISTA de aici la care am rămas în urmă din lipsă de timp.

Pentru detalii despre oricare chestie de mai sus, lasă un comentariu mai jos sau un mail pe adresa de la CONTACT.

Mulțumesc anticipat pentru faptul că vrei să te implici!

Emilian, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

49 responses to “Caut colaboratori

   • Buna Emilian,
    sunt Iza din Constanta.
    Am studiat blogul tau si mi se pare de mult bun simt ce faci tu aici.
    Sunt un fost fumator – am fumacit 17 ani, uneori si cate 2 pachete pe zi. M-am lasat de 2 ori de fumat pt 2-3 luni, dupa care am reluat.
    Eu nu am rezonat deloc cu cartea propusa de tine. Am incercat de 2 ori sa o citesc, fara succes. Dar iata ca acum sunt nefumator – pe 11 ianuarie 2015 se implineste un an. Stiu, ar trebui sa mai treaca inca 6 ani ca sa pot afirma cu tarie: sunt nefumator!
    M-am lasat de fumat in urma unui curs de meditatie de 11 zile.
    Se pot gasi informatii aici: http://www.meditatie.ro/
    Regula “taberei” sau a gazdei acestui curs este sa nu aduci acolo tigari, medicamente sau alte substante. Nu ai voie sa fumezi cat esti acolo. E o regula de bun simt pe care am acceptat sa o respect, pentru ca ei nu cer niciun ban pentru aceste cursuri, dar te roaga sa respecti cateva reguli. Iar aceasta e una dintre ele. Cand te duci in vizita intr-o casa unde nu se fumeaza si gazda te roaga sa nu fumezi, o respecti.
    Adevarul e ca nici nu simti nevoia sa fumezi cat timp esti acolo. E mai dificil cand revii din tabara. Cand te intorci la viata ta de la oras si apar tentatiile de peste tot.
    Acolo, insa, am invatat sa fiu un simplu observator al senzatiilor. Sa nu ma las condusa de ele si nici sa ma impotrivesc. Doar sa le observ. E uimitor cum, in acest fel(observand senzatia/dorinta/pofta de a fuma o tigara) dorinta dispare. Ajungi sa constientizezi faptul ca e doar o bucurie de moment, ca de cele mai multe ori nu te simti prea bine dupa o tigara, ca te simti mai bine daca doar observi ceea ce simti si nu te lasi condus de instinct, de pornire… Dorinta dispare de la sine daca nu i te impotrivesti si nci nu ii dai curs – doar o observi – cum creste in tine, ce senzatii iti creeaza, cum o percepi cu ochii inchisi, etc. In scurt timp ea nu mai apare.
    Eu nu am fost la acest curs ca sa ma las de fumat. Lasatul de fumat si renuntarea la carne, au venit firesc, insa, in urma cursului.
    Pentru ca aceste obiceiuri au devenit grosiere, deoarece vibratia mea s-a modificat.
    Dieta se schimba de la sine, in momentul in care cresti vibrational. Carnea, efectiv, iti face rau.
    Marturisesc ca sunt momente cand aleg sa consum carne tocmai ca sa imi scad vibratiile, pentru ca nu ma pot incadra in cotidian… De fiecare data ma simt rau. Dar fac asta in mod deliberat ca sa pot face fata vietii din oras.
    E ca un balast care ma trage in jos pe o vibratie asemanatoare celei din oras.
    Am avut o perioada lunga in care am consumat doar hrana cruda(dar si oua si lactate – deci nu eram raw vegana) si ajunsesemn sa percep – dupa 6 luni – ca o antena, tot ce era in jur. In asemenea moment e bine sa te retragi intr-un loc curat energetic si sa continui experienta – care poate fi fantastica. Dar eu trebuia sa raman in oras, fiind intr-o perioada in care, inca, mai am niste chestii de facut pe aici. Asa ca am ales sa revin la hrana gatita, apoi am reintrodus si carnea in alimentatie. Dar alternez cu lungi perioade in care nu consum carne.
    Oricum, hrana poate fi motabolizata corespunzator, daca esti treaz. Desigur, implica un consum energetic, uneori, nejustificat.
    Eu cred ca se face mult prea mult tam tam pe ce mancam. Sigur, e foarte important, dar nu e suficient… Sunt mult mai multe aspecte asupra carora e bine sa fim atenti: gandirea, vorbirea, actiunea…Hrana se va modifica de la sine in functie de treapta unde suntem. Si nu invers.

    Daca te pot ajuta cu ceva, da-mi un semn – yza29@yahoo.com
    Ma voi gandi si la un desen. Nu am eu talen in acest sens, dar cred ca daca prind ideea, o pot pune pe hartie, folosind emisfera dreapta. Apoi ea poate fi imbunatatita de cineva cu “talant”.

    E bine sa stim unii de altii si sa ne strangem si sa ne cunoastem, pentru ca mai este putin si va fi necesar sa actionam. Sunt multi care intuiesc ca lucrurile se schimba, dar nu stiu incotro sa o ia. Ii sperie faptul ca daca sistemul moare, vor ramane in haos.

    Fie ca toate fiintele sa fie fericite.

   • E adevărat, mintea noastră poate face lucruri extraordinare, pe care noi nici macar nu le banuim inca. Inclusiv pe fumat, vicii, si hrană. Da, poate că mintea si organismul nostru au puterea de a separa otrava din mancare si de a o elimina. INSA AM AJUNS NOI LA ACEL NIVEL? Blogul Ce-i cu noi? e pt o evolutie a cât mai multor români. Iar cei mai multi romani inca nu sunt la nivelul la care gandirea e cea mai importanta, chiar daca bagam in stomac porcarii. Nici nu stiu daca e cineva la acest nivel. Poate minte se poate ajuta sa nu mai simti nevoia sa mananci asa mult si asa multe tampenii. Asta da, restul nu stim. Eu unul nu stiu. Se pot face o gramada cu mintea, dar nu suntem noi inca la acel nivel. Deocamdata, daca romanii ar scoate din dieta mancarea otrava, procesata, plina de chimicale, ar face un mare pas inainte. De aceea vb mult despre hrana pe acest blog. Cand omenirea / Romania va evolua spre nivelul urmator de constiinta, spre spiritualitate, importanta gandirii / meditatiei etc, ne schimbam si sfaturile. :) Deocamdata insa mi se pare importanta discutia despre hrana. Am ajuns insa sa concluzionez ca e f greu sa gasesti dieta ideala, care poate nici nu exista.

    Daca ai reusit sa te lasi de fumat in acest mod, cu meditatie, e f bine pt tine, insa din ce mi-ai povestit pare ca necesita VOINTA – o metoda care da gres la cei mai multi oameni (a scris despre asta si Allen Carr in carte). Sigur n-ai facut greselile de care am vorbit in ghidul asta atunci cand ai citit cartea?:

    https://ceicunoi.wordpress.com/2012/08/30/cum-sa-te-lasi-de-fumat-in-cel-mai-usor-mod-posibil-ghid-complet-metoda-allen-carrs12/

    Ai incercat sa o citesti sau ai citit-o? Citeste ghidul, vezi daca gasesti vreo explicatie utila…

    Am nevoie de ajutor pe chestiile concrete insirate in aceasta pagina cu Caut colaboratori. Daca e ceva la care poti contribui, da-mi mail.

    Uite o idee pentru desen: Romania cu români buni, muncitori care își vad de treaba lor (eventual in port specific romanesc si cu banderole tricolore etc) și străini undeva in afara granitelor, dar si in interiorul lor (nu stiu cum ii poti reprezenta ca sa fie total diferiti de romani), străini RAI, care exploateaza poporul roman si resursele naturale ale României. Ăsta este un desen care ar prezenta REALITATEA zilelor noastre. E ceva de gandit la el – daca ai timp si chef.

    Ma bucur ca te-ai abonat la blog cu mailul. In felul asta o sa primesti automat pe mail orice initiativa sau nouă chestie postata pe blog, la care vei putea contribui daca vei vrea si vei putea.

    Spor!

    P.s.: unele fiinte (unii oameni) pot fi fericite doar dacă miliarde de alte ființe (popoarele lumii) trăiesc în mizerie. Adica ce vedem in prezent cu omenirea. Dacă primele câteva ființe ar fi fericite înseamnă că celelalte miliarde n-ar fi. (asta e situatia in prezent) Deci e o imposibilitate să dorim fericirea tuturor ființelor și e anti-productiv si chiar imoral sa dorim fericirea inclusiv a persoanelor de rea credință/criminalilor internationali care prăduiesc această planetă în prezent. :) Motiv pentru care – fie ca toate ființele de bună credință să fie fericite! :)

  • iti multumesc din suflet pentru munca pe care o depui pentru noi toti!!! Trag palaria din respect pentru tine si munca ta…..

   • Multumesc. Ma poti ajuta daca te inscrii cu adresa de mail prin optiunea follow (in stanga) pentru a primi ultimele postari. Asa pot comunica mai usor cu persoanele de buna credinta interesate de subiecte precum cele dezbatute pe acest blog. De asemenea, ma poti ajuta daca mediatizezi campania 1 leu pe care am pornit-o in decembrie anul trecut. Deja zilele astea voi finaliza prima campanie si trecem la urmatoarea. Am nevoie de NOI CAUZE NOBILE pe care sa le rezolvam… Detalii pe http://www.campania1leu.wordpress.com. Spor!

  • Buna, ma numesc Bianca, sunt vegetariana de 6 ani si am un copil de 11 luni nevaccinat. Am ales sa nu imi vaccinez fata in urma studiului indelung a mai multor carti, situri cu statistici legate de sanatatea din ce in ce mai precara a copiilor vaccinati, experienta unor persoane de incredere (medici homeopati, prieteni apropiati, etc). Fata a fost alaptata exclusiv pana la 6 luni jumate, moment in care am inceput (auto)diversificarea, nu a primit carne inca. E perfect sanatoasa, plina de energie si nu a avut nicio boala pana acum. Parintii si apropiatii se asteptau la aceasta varianta, au reactionat cu respect fata de decizia de a nu vaccina. Cei care sunt impotriva deciziei noastre, ne spun asta, iar noi le explicam ca e decizia noastra. Noi ca parinti suntem responsabili sa alegem ce credem ca e mai bine pt coopil si sa ne asumam. Nu sunt scutiti de responsabilitate cei ce vaccineaza si copiii li se imbolnavesc. Personalul medical a insistat sa facem vacc insa noi suntem destul de fermi ca oameni si vazand ca nu ne pot manipula cu info, au incetat sa ne bombardeze cu insistente. Acum locuim in Germania dar dorim sa ne intoarcem in cativa ani in tara si sa fim parte dintr-o comunitate de oameni cu valori asemanatoare. O seara placuta va doresc.

   • Multumim frumos pt detalii, le voi posta pe blog intr-un text separat cu astfel de marturii, dupa ce mai strang cateva. Daca doriti sa va intoarceti in RO, iti recomand sa studiezi comunitatea Armonia Brassovia, poate va alaturati lor, au pornit o chestie foarte interesanta, au deja terenul de 100 de ha pe care vor sa se mute, si sunt deja vreo 30-50 de familii. Uite site-ul lor:

    http://armoniabrassovia.ro

    Si o prezentare a comunitatii in dec 2014, aici:

    Poti sa ne dai mai multe detalii despre principalele avantaje pe care le-ai simtit pe tine de cand esti vegetariana? (mananci fara carne, sau fara orice produs de origine animala de 6 ani?)

 1. Buna dimineata!

  Emilian, e bine ca te-ai trezit! E primul pas!

  Eu m-am trezit cand m-au scuturat bancile.
  Si de vreo 5 ani studiez si calatoresc in jurul lumii.

  Ia-o usor, mai sunt si alte aspecte!
  De exemplu, cum sa lupti impotriva unui sistem (financiar, politic) cand esti in sistem?
  Singura cale sa schimbi un sistem este sa propui un alt sistem care sa-l faca pe celalalt invechit!

  Tine-o tot asa!
  Pura vida!
  Seb.

  • Salut. Lupta este de SCHIMBARE/INLOCUIRE a sistemului. Acest lucru se poate face fie prin revolutie reala si tot ce presupune asta mai apoi, fie prin accederea la putere de catre oameni de buna credinta. Sistemul se poate schimba atunci cand ai la indemana parghiile de schmibare/inlocuire a sistemului. NU CONTEAZA daca esti in interiorul lui sau nu. Conteaza doar sa ai puterea, atributiile administrative, politice să îl schimbi. Sigur, si sa fii cumva ”bazat” ca sa nu te linseze criminalii de acum :) Dupa parerea mea e mai putin important tipul de sistem decat CINE il gestioneaza. Daca avem oameni de buna credinta si patrioti la conducerea Romaniei, obligatoriu va fi MAI BINE pentru Romania, indiferent de sistem sau forma de organizare aleasa.

   Mersi pt comentariu. Calatorii placute si cu folos! Ma poti ajuta vorbind mai departe cunoscutilor/promovand pe net Campania 1 leu. http://www.campania1leu.wordpress.com. La sectiunea Materiale promovare sunt si bannere si alte detalii. Intra si vezi despre ce e vorba si lasa-mi o părere de imbunatatire sau orice. Spor!

 2. Cred cu tarie ca o noua clasa politica trebuie creata, nu impusa, si pentru asta cetatenii trebuie sa se asocieze, sa-si defineasca interesele, sa desemneze lideri pe care sa ii promoveze, sa ii alega, iar acestia sa reprezinte interesele celor care i-au ales, in caz contrar cetateniii sa alega pe altcineva oricind nu sa astepte 4-5 ani pana la urmatoarele alegeri.

 3. Emilian, multi o sa te critice, poate din cauza ca dai multe amanunte (si eu am acest obicei, sper sa incerc sa exprim intai pe scurt esentialul si apoi dau detalii). Iar faptul de a face ceva … aici lovesti in majoritatea. Asa e cand construiesti … corabia lui Noe (te gandesti cati nu l-au facut nebun pe Noe? Dar cand a venit potopul au dorit sa urce in corabie) Urmaresc blogul tau, daca ai nevie de print, am cele mai mici preturi in domeniu (momentan stau cam rau cu banii, nu imi permit sa printez gratuit decat asa 100-200 file pe luna pt o chestie de caritate) . Mult succes!

  • Multumesc frumos! Exact asta trebuie facut, fiecare sa vada cum poate ajuta, cu orice, si sa puna umaru. Chiar si o informatie poate fi esentiala in anumite momente… Bine ca mi-ai zis ca ai preturi mici. Chiar o sa abuzez de tine, pe bani, desigur, pt niste autocolante, un tricou personalizat si am mai vazut ceva interesant pe acolo. Pt chestii de caritate e bine sa participe cat mai multi pentru ca efortul sa fie cat mai mic si sa nu sece doar cativa. Deci deocamdata nu e nev. Desi am in plan o chestie interesanta care o sa aiba nevoie de niste afise maaaaari color (tot contra cost, desigur). Ramane sa te contactez cand ma hotarasc. Chiar e 15 lei tricoul personalizat, cu tot cu tricou? :D

 4. Sunt cateva bloguri care sustin homeschooling-ul, si cum au evitat scoala romaneasca, inscriind copiii in scoli americane.
  Pt vegetarieni, contacteaza pe net pe Ligia Pop.
  Pt activitati de voluntariat, incearca sa afisezi si in licee, dar si in facultati. Eventual contacteaza asociatiile de ecologie, deja au comunitati.

 5. Sunt vegetariana de 21 de ani, de pe vremea cand nu era “la moda”, imi era rusine sa spun cuiva, toti ma intrebau din ce secta sunt…ma simt bine si arat cu 10 ani mai tanara decat sunt. Cand voi avea timp voi scrie povestea mea…

 6. Îmi place felul in care pui problema! Noi ( eu si trupa mea😄) suntem din Piatra Neamt. Poate se leagă o colaborare, ce spui?

  • Buna, nu am uitat de propunerea ta de colaborare. Gandeste-te te rog in ce mod vezi tu aceasta colaborare si trimite-mi ideile tale pe mail. Eu am scris aici la anunturile de colaborare ce-ar putea sa faca alti oameni pentru blogul Ce-i cu noi? Zi-mi si tu cum vezi o colaborare. Astept mail. Mersi si sorry de raspunsul intarziat.

 7. Emilian,
  Am ajuns aici cautand pe internet noi pareri, analize si argumente pentru stramositatea noastra pelasgo-agatarso-traco-geto-daco-romana. Te felicit pentru munca ta, buna intentie si buna credinta si-ti doresc din suflet SUCCES !
  Cand scriu aceste randuri am o puternica strangere de inima. Am in fata imaginea infioratoare a dezastrului ecologic de la Geamana, sat al comunei Lupsa, cunoscuta ca Iazul de decantare Valea Sesii a exploatarii miniere a cuprului Rosia Poieni Abrud. Sunt de origine de acolo, din satul Musca, peste deal de Geamana, iar pe o alta directie, peste deal de Rosia Montana. De fapt muntele dintre Musca si Rosia Montana a devenit imensa groapa de la Rosia Poieni, transformata prin prelucrarea minereului in ceea ce se vede in imagine si care ingroapa totul….
  Am petrecut cateva ore bune pe blogul tau si sigur voi reveni. Te invit sa-mi fi oaspete pe APIARDEAL – Forumul de discutii despre apicultura ( si nu numai ) la sectiunea Acestia suntem noi – Andreiu Oprea. Chiar acum discutam despre originile noastre. Cu bine si la revedere virtuala. Andreiu

 8. Cartea cu tot respectul este o prostie:) stiu ca o sa-mi zici ca “functioneaza dar de fapt nu intelegi tu cum” sau “functioneaza dar nu ai inteles tu ideea, a functionat la alte jda mii de oameni” sau mai stiu eu ce prostii. nu vorbesc aiurea ci din proprie experienta nu numai pe mine ci si pe oamenii din jurul meu. O lalaie foarte mult, bate pasul pe loc, se invarte in jurul cozii, nu zice nimic din ce nu stiam , dar absolut nimic nou:) creierul uman functioneaza ca un mecanism cibernetic, daca nu stii ce-i ala da-i un google search. degeaba citesti jda mii de carti de genul, daca tu nu stii cum sa faci sa-ti modifici mecanismul e degeaba, iar cartea NU AJUTA ABSOLUT DELOC IN ACEST SENS. ti-a scazut credibilitatea in ochii mei, daca vii cu prostii gen allen carr, pe bune. citeste commentul meu cu o minte deschisa si poate iti vei da si tu seama care e adevarul. in goana ta dupa adevar vezi sa nu aluneci pe alte poteci:) linia de demarcatie e fina rau…

  • Du-te si spune asta cu ”cartea nu ajuta deloc” celor care s-au lasat de fumat cu ajutorul ei. Cica ar fi milioane la nivel mondial. Eu stiu personal pe cineva. Nu ma intereseaza cat de credibil sau nu sunt in ochii tai :) Pentru cineva care teoretic vrea binele fumatorilor, este destul de dubios cat de acerb lupti impotriva unei metode IEFTINE (practic gratis), RAPIDE si NON-INVAZIVE care a mers la multi oameni…chiar daca, bineinteles ca nu la toti.

  • In principiu cam toate anunturile de colaborare din aceasta postare sunt valabile. Gandeste-te la ce ai putea sa ajuti/in ce ai putea sa te implici / ti-ar placea din aceste anunturi si zi-mi ca sa ne organizam, in functie si de unde esti din Romania etc. Imi poti triimte un mail – vezi adresa la CONTACT. Mersi.

 9. buna Emilian,

  si Doamne’ajuta! – :) asa se saluta inca oamenii cand se intalnesc pe strada in satul in care am crescut eu. Acum am descoperit blogul tau si mi s-a umplut sufletul de … liniste, sa vad ca exista in tara asta oameni ca tine, cu bloguri / activitati ca ace(a)sta. pana acum mai stiam doar unul, cel de pe care practic am si “sarit” aici – Marian Matei, cu ale lui Dezvaluiri! … un alt roman care face munca voluntara la greu ca sa trezeasca multimea. bun, si acum ma uitam peste punctele de mai sus si ma gandeam la care din ele m-as potrivi oare … in primul rand si din tot sufletul ( desi fara ureche deloc :) ) as participa la treaba cu cantecele patriotice, desi acolo ai pomenit de “baieti si fete” …?… apoi la impamantatul prin parc ( eu frecventez zilnic IOR-ul, mai putin iarna desigur, dar pana acum impamantarea o faceam de principiu doar cand ajungeam acasa, iar in luna Mai incerc de cativa ani sa ajung special pt asta ) … as mai putea incerca treaba cu mestesugarii, sunt oamenii mei de suflet daca pot spune asa – ultima data m-am bucurat de ei chiar acu cateva zile, la targul martisorului de la muzeul taranului roman … pt cine nu cunoaste targurile de sarbatori de acolo , le recomand caduros! se ofera gratis ( anul asta cel putin nu ne-au mai luat nici putinii aia lei pe bilet ) o intalnire absolut spectaculoasa cu oameni care inca isi mai folosesc propriile maini si sufletul atunci cand “produc” … ma rog, deja m-am lungit prea tare cred, o sa ma gandesc si o sa iti trimit cred in curand un mail … sunt si eu vegetariana de niste ani destui ( sincer nici nu mai stiu exact cand am facut trecerea totala ) , am inceput din instinct cred, cu intentia de a elimina carnea zilnica si a o pastra doar la sarbatori , nunti si cand mi se mai face “pofta” … si am sfarsit facand cursuri de reiki si accesand tot felul de informatii care m-au facut sa inteleg de ce am inceput :) … si am renuntat deci complet la ea. avantaje ? … nu stiu, s-au produs probabil incet, pe parcurs. pur si simplu o stare fizica si psihica … :) pe care cu sinceritate o spun, multi o “invidiaza”. o stare de bine, multa energie in plus – care se simte! nu mai mananc carne ( decat peste, uneori ) si nu mai consum nici un fel de medicamente, de ani intregi de zile ( vre-o 5 cel putin ) … pentru ca nu mai simt “nevoia”, pentru ca am ajuns incet sa resping ideea la toate nivelele , pentru ca ma simt excelent !

  Multumesc din tot sufletul pt toate cate le-am gasit aici si pt toata munca pe care e clar ca o faci in interesul … nostru, al celor multi :).

  Dumnezeu sa ii ajute pe Romani !!!

 10. Da. Se pare că vrei fapte serioase. Este greu. Să încercăm. Am să fac unele operaţiuni de conectare la ce faci. Să nu fugi de pe teren dacă duşmanii scot colţii. Nu poţi să mă înşeli. Am metodă sigură de contactare a realului: practica permanentă.

  • Ma poti ajuta pe partea cu Sectorul 6, ca vad ca esti pasionat/interesat :) Am abandonat din lipsa de timp sa updatez stirile postate de primarie. E nevoie de cineva care sa ia din urma stirile, de unde am ramas eu, si sa posteze nimicurile pe care le face primaria, sa avem o lista cu aceste nimicuri. Va fi buna in campania electorala… daca esti interesat sa investesti o jumatate de ora pe zi in chestia asta, pana ajungem iar la nivelul prezent, da-mi te rog un mail, vezi la CONTACT. Mersi.

 11. Buna Emilian, astazi am intilnit blog-ul tau si rasfoindu-l am decis sa-ti scriu. Este minunat sa intilnesti inca persoane ca tine care se implica voluntar in problemele societatii in care traieste. Am citit cu atentie diverse materiale si apreciez foarte mult munca depusa. Sigur este nevoie de timp si de rabdare, dar cind le-ai gasit pe amindoua, satisfactia e imensa, realizind materiale ce transmit informatia reala, nu distorsionata si infestata de regulile jurnalismului murdar . Am apreciat mult modestia cu care propui colaborarea, esti o persoana minunata. Sper sa.ti pot fi de folos si impreuna cu ceilalti sa reusim sa reconstruim societatea romaneasca pe principii sanatoase, asa cum ne-au invatat strabunii nostri.
  I-ti multumesc pentro toate informatiile gasite pe blog-ul tau si pentru efortul depus pentru realizarea si transmiterea lor !
  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

 12. Imi pare rau dar la cate mizerii am inghitit de la toate romancele de toate varstele si toti romanii de toate varstele vreau sa plec cat mai repede la colapsul uniunii europene sunt macedonvlah cu 7 ani de acasa vreau sa uit si limba romana o consider respingatoare ca si poporul roman romancele si teritoriul romaniei…scuzati sinceritatea mea dura…pe strada sunt ignorat fara motiv cand mai stau pe vine obosit…am facut depresie bipolara…am fost nascut in 84 fara tata mama a facut sindrom discordant mostenit..tatal mamei m a infiat de la 4 ani pana in 2007 a murit la 84 ani…m a plimbat in ceva state europene dupa 1991…norocul meu ca l am avut pe el…batut in scoala scandaluri in familie…matusa mea sora mamei cea mare invide pe tatal ei pe mama mea pe mine…apoi copiii ei verii mei m au prigonit cand am stat la ei….Dispretuiesc TOT CE ESTE ROMANESC SI O SPUN CLAR PE TOT INTERNETUL !
  ma consider grecoitaliki.Vreu sa fiu refugiat politic in Argentina acolo ma respecta pentru stiinta mea…am o pensie amarata de urmas sub 9 milioane am fost somer peste 4 ani…si o garsoniera micuta langa Plaza DRumul Taberei in locul casei bunicului meu de langa Calea mosilor care era mai mare dar erau multi vecini rai in zona si au aparut si rromii cu timpul…strada dragos voda cea mai superba odata din sectorul 2…
  Respect Emilian comunque…dar sa stii ca stiu si eu de elita cenusie si malefica…nu stiu cine o mai opreste din planul final !

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s