Interviu prezentare VIDEO profesorul Florian Colceag despre rostul omului in viata si multe alte lucruri interesante (edu71)

Interviu prezentare VIDEO profesorul Florian Colceag despre rostul scopul omului in viata, observarea lucrurilor semnificative interesante importante valori functionarea sistemelor cunoastereUrmăriţi acest filmuleţ video de 14 minute cu o prezentare în faţa unor copii şi părinţi, a profesorului Florian Colceag, despre o grămadă de lucruri interesante, printre care rostul omului în viaţă, importanţa observării lucrurilor semnificative, setea de cunoaştere etc:

PARTEA 1:

Despre: munca în echipă; ce înseamnă un om prost; rostul în viaţă; cum să faci bine; discuţie cu un copil cerşetor; observarea lucrurilor semnificative; rostul tuturor lucrurilor; frunzele plantelor; nimic nu e întâmplător; ce este frumosul; funcţionalitatea sistemelor.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Pt cine vrea continuarea uite aici PARTEA 2 şi următoarele mai jos:

Despre: ce este omul; cum comunică balenele; au animalele conştiinţă?; detaliul semnificativ la om pe care nu-l găseşti la nicio altă specie; cum a fost făcut omul – scopul omului; creşterea biologică a omului; diferenţa între oamenii născuţi din maimuţă şi oamenii făcuţi de Dumnezeu.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

PARTEA 3:

“Dacă vă dezvoltaţi calităţi, pasiuni, către cunoaştere veţi ajunge nişte oameni ai lui Dumnezeu, care o să pună o amprentă în istorie”; abilităţile proprii; ce o să te faci când o să fii mare; rotaţia pământului; astronomie; infinitatea universului; cum faci să vezi cerul negru înstelat ZIUA (GENIAAAL!  :) ); cum se formează cristalele; umorul – parte a creativităţii.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

PARTEA 4:

Big Bang; dacă nu folosiţi creierul se pierde; relativitatea timpului – lipsa de timp; cum reţine creierul informaţii; ŞI GENELE NOASTRE BIOLOGICE REŢIN INFORMAŢII ! ( GENOMUL); “Tot ceea ce voi faceţi ajunge în bagajul genetic şi poate ajunge mai departe la copiii voştri şi la nepoţii voştri !  Noi ne purtăm cu noi istoria planetei, copii ! E în noi !”.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

PARTEA 5:

Istoric despre LUNĂ (poveste despre greci şi perşi) – puterea observaţiei – “învăţaţi să observaţi lucrurile semnificative!”; despre creaţie; Dumnezeu; scoică de 40.000 de ani pe care e scrijelită o constelaţie; explicaţie despre găuri negre; ciclicităţi ale lumii în care trăim – o dată la 50/100 de ani; începând cu 2012 (cică) e un nou ciclu – se schimbă relaţiile dintre popoare, se schimbă ideologii, apar noi tehnologii etc.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Vizionaţi şi filmuleţele scurte şi interesante de aici, cu sfaturi pentru părinţi, despre creşterea copiilor :

http://www.itsybitsy.ro/Articole/Lumea-parintilor/Video-meditatii/Jacques-salome/202.html

Citiţi şi:

Cat de important este sa ai un scop in viata. Lupta pentru o cauza nobila si vei fi mai implinit. Rostul, de Bradut Florescu (edu23) 

Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti (fam3)  (aici sunt şi alte 2 filmuleţe foarte scurte şi interesante cu Florian Colceag – importante mai ales pentru părinţi şi învăţători/profesori)

Emilian, 1 aug 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

6 responses to “Interviu prezentare VIDEO profesorul Florian Colceag despre rostul omului in viata si multe alte lucruri interesante (edu71)

 1. Eh, fiecare are dreptul sa-si hotarasca rostul in viata. DInsul crede ca e sa ajuti pe altii. Nu cred ca asta este valabil pentru toti.

  Omul este un embrion avortat de maimuta?? Ha ha ha ha.

  Big bang?? :) :) :)

  • Da, rostul oamenilor ar trebui sa fie contribuţia la binele societatii. Cei egoisti nu vor lua in calcul acest lucru si vor trai doar pentru binele lor. Sa fie sanatosi! Pacat ca atitudinea lor va afectea societatea intr-un mod negativ, inevitabil…

   Legat de faza cu omul e un embrion bla bla… iar ai gasit un nod in papura de care sa te legi. REPET: ia lucrurile bune din orice chestie şi nu mai refuza informatia de calitate doar pentru ca ai gasit un CEVA cu care nu ai fost de acord. Habar n-am cum crezi tu ca a aparut omul, dar invata sa respecti ce cred altii, indiferent ce cred. Teoria evolutionista si teoria creationista se impaca foarte bine una cu cealalata si nu se resping deloc, asa cum cred greşit cei mai multi. Deci chestia aia era chiar cea mai irelevanta din toate filmuletele din aceasta postare… Dar…oamenii trebuie sa-si gaseasca o explicatie si o scuza pentru care nu apreciaza o chestie sau isi impun sa nu aprecieze ceva de calitate…din cine stie ce motive. Oh well.

   • Poate ca este parerea ta si a tipului din clip ca rostul omului este sa ajuti pe altii. Dar fiecare are dreptul sa-si aleaga alt standard in viata si acesta poate sa nu fie scopul principal al tuturor oamenilor.

    Eu cind ascult la un om, vreau sa stiu din ce perspectiva vine. Daca vine dintr-o perspectiva opusa mie, nu ii accept invataturile. Sint sigura ca si Hitler a avut unele idei bune, dar ceea ce a facut rau anuleaza tot ce a facut bine, as putea gasi acele idei in alta parte, de la oameni care nu-s vinovati de omorirea a 12 milioane de oameni, nu?

    Nu, cele 2 teorii nu se impaca bine una cu cealalta pentru ca se contrazic. Ori ai evoluat, ori ai fost creat. Amindoua nu se poate.

   • Okay. O lasam asa. Nu stau sa iti mai explic cum se potrivesc perfect cele 2 teorii, mai ales ca daca esti adepta creationismului ar trebui sa constientizezi ca “La Dumnezeu ORICE este posibil” şi ca toate acele asemanari genetice dintre noi si maimute si alte specii si toate descoperirile legate de evolutionism (care nu pot fi negate), au existat si s-au intamplat cu voia lui Dumnezeu, care decide si permite tot ce se intampla in lumea asta, si care chiar a creat aceasta lumea. Deci, daca crezi in Dumnezeu, ar trebui in mod logic sa crezi că ORICE este posibil, daca Dumnezeu este atotputernic si atotstiutor etc. Oh well, neimportant. Deci cauti intai sa vezi CINE este cel care vorbeste si in functie de CINE e sau ce pareri are despre lume, alegi sa tii cont de ce spune sau alegi sa IGNORI si sa REFUZI orice informatie vine de acolo, chiar daca e o informatie relevanta, importanta si de pret, si chiar daca NU o gasesti si in alta parte. Mie nu mi se pare prea avantajoasa chestia asta pt dezvoltarea personala dar oh well.

   • Oh, da, la DUmnezeu orice e posibil, numai ca nu a facut asa cum spui, adica nu s-a folosit de evolutie ca sa faca una sau alta, ci am fost creati, exact asa cum scrie in Biblie. Deci cele 2 nu se potrivesc.

    Vrei sa spui ca tipul detine idei unice, nemaiintilnite in lume? SA fim seriosi… Nu spun ca ignor ce zice, dar o iau cu o doze de scepticism, pentru ca pleaca de la premize false.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s