De ce suntem bombardati cu muzica peste tot? VIDEO – cum ne este influentat creierul de muzica? Emisfera stanga, emisfera dreapta. Florian Colceag – copii supradotati (edu)

De ce suntem bombardati cu muzica peste tot club mall telefon acasa pe strada serviciu cum ne este influentat creierul de muzica emisfera stanga dreapta Florian Colceag copii supradotati spatial vizualiAm dat peste un videoclip cu profesorul Florian Colceag în care vorbește despre ce sunt copiii supradotați și modul în care muzica ne influențează creierul. În urma vizionării acestui clip am înțeles CARE ESTE MIZA MUZICII ÎN SOCIETATEA MODERNĂ (adică în sistemul de sclavie în care trăim), am înțeles de ce suntem BOMBARDAȚI cu muzică PESTE TOT și de ce suntem ”învățați” de mici să ascultăm muzică tot timpul: în cluburi, restaurante, baruri, mall-uri, magazine, radio în mașină, acasă, la serviciu, muzică pe calculator, pe tabletă, pe telefon, în metrou, pe stradă, la petreceri, în ”vaporașul” de Birthday party de la Mcdonalds etc etc etc, PESTE TOT, de la vârste cât mai mici, toată viața, tot timpul bubuie muzica în jurul nostru. Detalii în continuare:

Concluzionasem deja, pe cont propriu, că scopul este SĂ ÎȚI BLOCHEZE MINTEA, să îți bruieze procesele gândirii, să nu-ți lase creierul să gândească limpede, să nu gândești, să nu analizezi, să nu-ți pui întrebări (despre lumea în care trăiești), să nu-ți poți da răspunsuri, să trăiești în relaxare și ignoranță, să fii rupt de realitate, să nu conștientizezi realitatea, să nu-ți vină idei, să stai liniștit la locul tău, să nu te opui, să accepți realitate actuală, să accepţi Sistemul, să fii docil, pe scurt, SĂ TE SUPUI.

Eu nu mai ascult muzică de câțiva ani. Acum câțiva ani, dacă mergeam la volan ascultam muzică tot drumul cu mașina. Acum, atunci când conduc, merg în perfectă liniște (e și mai sigur în trafic). Acasă nu pornesc aproape niciodată muzica. Radio n-am ascultat și nici nu ascult. Înainte mai ascultam muzică. În prezent, simt cum muzica nu mă lasă să gândesc limpede și prefer o liniște mormântală chiar și decât o muzică în surdină. Sigur, există și muzică utilă creierului (dar acea muzică nu ne este pusă în ”difuzoare”). Nu am dat exemplul meu ca să fie urmat. Fiecare face cum simte că e bine pentru el, oamenii sunt diferiți. Dar eu zic că merită încercat măcar o dată, ca experiment, să stai câteva zile în liniște. Am dat exemplul meu ca să subliniez că am simțit pe pielea mea acest blocaj mental. Mie îmi place să gândesc despre lume și viață, să(-mi) pun întrebări, să caut răspunsuri și soluții (eu cu creierul meu), iar în prezent simt un disconfort dacă încerc să fac treaba asta cu muzică pe fundal. Mai ales cu muzică gunoi – comercială, ”violentă” precum cea care se aude PESTE TOT în jurul nostru. Treaba asta seamănă cu conștientizarea pe alimentație, despre care am vorbit AICI. O dată ce am conștientizat că gândesc mai limpede FĂRĂ muzică, încep să simt din ce în ce mai bine cum MUZICA MĂ BRUIAZĂ MENTAL.

După urmărirea videoclipului cu Florian Colceag, am înțeles mai bine procesul prin care muzica ne influențează creierul și vă recomand și vouă să urmăriți acest pasaj video.

Mai întâi 2 chestii scurte despre copii spațial-vizuali și secvențiali (ca să înțelegeți mai bine supradotații):

………………………………………………..

Și acum pasajul despre MUZICĂ (preluat de aici) – protejați-vă copiii și propriile urechi/propriul creier! :

……………………………………………….

Oamenii cu imaginație și creativi (emisferă dreaptă) sunt periculoși Sistemului, pentru că ei își pot imagina și o altfel de lume decât cea mizeră în care suntem ținuți captivi astăzi, își pot imagina o lume mai bună. Iar când își dau seama că această lume ESTE POSIBILĂ, există șanse să lupte pentru ea. Și atunci, ei devin periculoși pentru Sistem. De aceea, oamenii NU trebuie să ajungă la acest nivel, motiv pentru care, sunt bombardați cu muzică pentru a sta preponderent pe emisfera stângă a creierului, și va accepta ”autoritatea”.

Citește și:

Initierea – Stapanirea Lumii Materiale. Importanta folosirii emisferei drepte pentru lumea in care traim. Libertatea omului – cunoasterea adevarului (edu)

Cum ne protejam urechile si ochii. Sfaturi pentru a nu iti pierde vederea si auzul. Cum sa iti pastrezi simturile vii. Exercitii de vedere. Scoate castile din urechi! (s)

România 2014: peste 100 de probleme – o singura cauza. Am fost colonizati, suntem sclavi moderni si traim intr-un sistem de exploatare ascuns. Constientizarea adevarului dur e prima etapa in salvarea Romaniei (nom)

Emilian, 13 ian 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “De ce suntem bombardati cu muzica peste tot? VIDEO – cum ne este influentat creierul de muzica? Emisfera stanga, emisfera dreapta. Florian Colceag – copii supradotati (edu)

  1. Buna!
    Iti multumesc din suflet pentru acest articol si mai ales pentru ca l-am “cunoscut” astfel pe acest om, domnul Colceag. Sa-I dea Dumnezeu sanatate si viata lunga, pentru ca vreau sa ajung si eu cu copilul meu la el. L-am cautat pe internet si am gasit urmatorul articol extraordinar, din ziarul “Jurnalul National”, care se dovedeste, iata, ca face jurnalism si nu altceva….cel putin in cazul asta (nu vreau sa cad in capcana generalizarilor).
    Iata articolul:
    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/antrenorul-de-genii-prof-dr-florin-colceag-romanii-infloresc-in-haos-si-asta-este-partea-extraordinara-649633.html
    Nu stiu daca il aveai la “texte obligatorii”, daca da, e perfect, daca nu, categoric trebuie pus!
    P.S. M-am recunoscut la tiparul de supradotati, am recunoscut acolo si pe copilul meu, asa ca de acum pot sa latre cainii cat vor. Iti multumesc inca o data, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si minte luminata!

    • Eu nu am o idee impotriva muzicii :) Eu personal nu prea mai ascult, nu ma atrage, ma bruiaza (ma refer la muzica obisnuită – dalea clasice/preclasice pot asculta fara probleme). Asta nu inseamna ca nu exista muzica benefica organismului uman, si in special creierului. Cand am făcut niste chestii pe citire rapida acu ceva ani, am aflat si ca exista un anumit tip de muzică benefica proceselor de invatare. De cele mai multe ori, cei mai multi oameni care vorbesc despre asta, aduc in discutie muzica pre-clasică, baroca, Mozart, la fel ca si nenea din interivu. Deci cine asculta muzica preclasica sau chestii asemenea, foarte bine! Eu in articol ma refeream in special la ”gunoiul melodic” ce ne este oferit PESTE TOT – acela e problema. Daca noi ascultam ceva util pentru invatare/memorie/creier, sigur, e recomandat.

      Orice melodie care ne place aduce beneficii, spune profesorul Iamandescu. – ma indoiesc ca niste manele agramate care promoveaza non valori aduc manelistului beneficii legate de intelect/creier, chiar daca lui ii plac la nebunie; a explicat apoi in interviu si de manele, ca exacerbeaza simturile, zic eu negative (de la buric in jos);

      DECI concluzia: nu cred ca muzica_comerciala care ne bubuie peste tot ne ajuta in vreun fel, din contra. Eu in special despre asta vorbeam in articolul meu. Pe lumea asta e muzică si muzică – unele melodii/piese ne pot ajuta, altele nu. Legat de asta, vezi inca o data filmuletul cu florian colceag si muzica pus in articol, am adaugat inca o scurta portiune la sfarsit relevantă pentru aceasta discutie…

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s