De ce au romanii incredere in autoritati si care sunt tipurile de autoritate pe care se bazeaza oamenii – televizorul, profesori, doctori, site-uri, magazine etc (edu)

De ce au romanii incredere in autoritati si care sunt tipurile de autoritate pe care se bazeaza oamenii disonanta cognitiva respectarea sistemului obedienta autoritati publice institutii privateReiau un pasaj dintr-un text mai vechi de-al meu (Exemple de comportamente care denotă distrugerea mentală) pentru a reliefa separat încrederea pe care o acordă românii diferitelor tipuri de autorități și greșeala pe care o fac punându-și nădejdea în diferite entități, fie ele publice sau private. Distrugerea mentală este un proces continuu pus în practică de cei care conduc lumea din umbră asupra popoarelor (vezi AICI cum), un proces care duce la OBEDIENŢĂ faţă de autoritate, faţă de sistem și ÎNCREDERE NEMĂSURATĂ şi/sau ORBEASCă în autoritate. Autoritate nu înseamnă doar autoritățile publice plătite din banii noștri de la bugetul public, ci și alte entități private pe care ne bazăm/în care ne punem nădejdea. Detalii în continuare:

Avem încredere (stupidă) în autoritățile publice pentru că ele sunt plătite TEORETIC pentru a lucra pentru noi, în interesul nostru, pentru binele nostru. Și avem impresia că ele chiar își fac datoria și ne apără/ne ajută/lucrează pentru noi. În realitate…vedem cu toții ce se întâmplă, dar românii sunt prea buni ca să concluzioneze (dacă s-ar putea mai repede) că suntem conduși de INFRACTORI mafioți și criminali care nu dau 2 bani pe binele nostru. Iar acești infractori se află la conducerea instituțiilor publice ale țării, deci…câtă încredere să ai în autoritățile publice?

Pe lângă autoritățile publice, există nenumărate surse de “alte autorităţi”, în care avem încredere orbește din cauza distrugerii mentale premeditate. Avem încredere pentru că ne este mult mai ușor/facil, e mult mai rapid să PRIMIM o informație de-a gata, să considerăm că este corectă și să o aplicăm pe aceea, decât să CERCETĂM și să gândim singuri, să căutăm, să concluzionăm pe cont propriu. Dacă preluăm concluzia/soluția/sfatul ALTCUIVA, în cazul în care ceva nu merge bine/soluția nu funcționează/sfatul nu e bun etc, noi vom concluziona (greșit, desigur) că vina e doar a celui care ne-a oferit informația, nu a noastră. Astfel, se evită un stres psihic și vorbim de disonanță cognitivă despre care am povestit aici: Cea mai mare problemă a omenirii.

Iată câteva exemple de ”alte autorități”:

Autoritatea poate fi TELEVIZORUL, postul de televiziune în care avem încredere, site-ul de ştiri sau ziarul pe care îl citim – se poate vedea distrugerea mentală atunci când oamenii urmăresc DOAR un singur post de ştiri pentru a se informa sau DOAR un singur site pe net. Un exemplu aici este încrederea orbească a anti-băsiştilor sinceri în Antena3. Sau… încrederea orbească a băsiştilor în B1 Tv şi Hotnews :) (exemplu dat de Silviu Pricope). Distrugerea mentală se vede atunci când luăm de bune toate informaţiile primite prin aceste canale media, fără să le trecem vreun pic prin filtrul gândirii, fără să verificăm şi alte surse etc; citiţi şi ASTA. Vezi și Ce învățăm de la TV.

Autoritatea poate fi SITE-ul de internet SPECIALIZAT pe o anumită temă (site de “nişă”) – de exemplu site-uri despre medicină, site-uri despre creşterea copiilor etc. De exemplu site-uri precum copilul.ro sau sfatulmedicului.ro îţi impun încredere prin însuşi numele lor. Impresia care se creează este că tot ce citim acolo este REAL, CORECT şi NUMA BUN DE APLICAT în viaţa de zi cu zi. “Am citit pe copilul.ro – tre să ştie ei ce e mai bine pentru copil, au site dedicat exclusiv chestiei ăsteia!” sau “Am citit pe sfatulmedicului.ro – tre să ştie ei ce e mai bine pentru sănătatea noastră, doar sunt medici şi persoane avizate, care vorbesc exclusiv despre boli şi sănătate, deci – să avem încredere orbească în ei!”. Astfel de abordări, de încredere fără limite şi fără rezerve în nişte astfel de “autorităţi” desfiinţează orice simţ critic, orice proprie analiză şi gândire. De exemplu site-ul copilul.ro recomandă femeilor gravide să mănânce înghețată în timpul sarcinii, în lista cu ”variante sănătoase de dulce pe care să le savurezi în sarcina”, deși înghețata este o pastă chimică otrăvitoare…

Autoritate sunt și CERCETĂTORII, SPECIALIȘTII lu’ pește prăjit și INSTITUTELE DE SONDARE, care vin cu sondaje și cercetări făcute în nu știu ce mod ultra științific și profesionist, în laboratoare ultra performante și institute de sondare ”respectate” etc ca să ne impresioneze și noi să ne uităm la ei ca la Dumnezei. Aceștia vin și ne spun ei cum stă treaba, iar noi trebuie să fim pur și simplu distruși mental și să îi credem pe cuvânt. Știți care e o regulă simplă (dar nu perfectă) prin care vă puteți da seama când să NU aveți încredere în ce vă spune cineva? Dacă poate avea un interes ascuns să te mintă înseamnă că există șanse să-ți fie livrată o informație falsă. Să luăm un exemplu: Institutul de sondare x spune că politicianul y are 90% în sondaje. Poate avea institutul ăla vreun interes/motiv să mă mintă? BINEÎNȚELES! Studiul respectiv a fost făcut la comanda politicianului y și pe banii lui! Există nenumărate astfel de exemple privind studiile, cercetările și sondajele care sunt livrate publicului larg… Tre’ să fim cretini să avem încredere orbească în așa ceva… Citiți aici ceva bun: Manipularea prin sondaje.

Autoritatea poate fi PREŞEDINTELE STATULUI – nu contează ce face, ce spune, cât fură, ce NU face deși ar trebui, cât minte, cum distruge țara, contează să fie charismatic și să pară că e serios, stăpân pe situație (”ia uite ce OM DE STAT, știe el ce face acolo”) (halal criterii de apreciere a unui politician).

Autoritatea poate fi DOCTORUL la care mergem pentru consult şi tratament (cei mai mulţi români consideră că doctorii sunt Dumnezei şi îi ascultă orbeşte, deşi există nenumărate motive pentru care să nu o facă, mai ales în anumite situaţii, gen CANCER. – câteva detalii AICI şi AICI)

Autoritatea poate fi PROFESORUL care ne învaţă ce şi cum, şi în care avem încredere infinită că el ştie cel mai bine ce vorbeşte şi deţine adevărul absolut în materia respectivă – distrugerea mentală se observă atunci când elevii, studenţii NU caută şi alte informaţii pe net, când NU STUDIAZĂ mai mult despre subiectul respectiv, ci se mulţumesc cu informaţiile venite de la Autoritate (în cazul nostru profesor). Un exemplu dur la acest capitol se observă în facultăţile de medicină, unde studenţii învaţă că pentru Cancer singura soluţie (care oricum nu oferă prea multe şanse de supravieţuire) este OTRAVA MINCINOASĂ NUMITĂ CHIMIOTERAPIE. Studenţii o iau de bună, n-ar sta, din cauza distrugerii lor mentale, să caute să citească şi alte informaţii privind ADEVĂRUL despre CANCER (de exemplu AICI), şi aplică mai departe, în viaţa lor de viitori DOCTORI, aceleaşi învăţături aflate în facultate, omorând (la propriu, chiar dacă involuntar) mulţi oameni. Despre ineficienţa tratamentelor convenţionale de cancer găsiţi detalii AICI. N-aş vrea să fiu doctor şi să răspund la un moment dat în faţa lui Dumnezeu pentru faptul că nu m-am documentat suficient înainte de a recomanda CEL MAI BUN tratament pentru bolile pacienţilor care mă vizitează…

Autoritatea poate fi SUPERMARKETUL sau magazinul de la care cumpărăm alimente. Distrugerea mentală se vede prin raţionamente (inconştiente) de genul “hai să luăm de mâncare; mergem la supermarket; tot ce găsim pe rafturi este bun de mâncat, că altfel, nu le-ar permite autorităţile statului responsabile să verifice industria alimentară să comercializeze aceste produse; deci… să umplem coşul de cumpărături cu toate “bunătăţile” de pe raft: mezeluri (otravă), carne injectată (otravă), alimente procesate şi pline de chimicale (otravă), băuturi răcoritoare colorate artificial şi pline de e-uri (otravă); gumă de mestecat cu aspartam (otravă), supe şi condimente la plic cu monoglutamat de sodiu (otravă), ciocolată şi dulciuri la greu pline de chimicale toxice (otravă), pâine albă cât mai multă (otravă), zahăr alb (otravă), ulei de floarea soarelui – să facem cartofi prăjiţi (otravă), maioneză plină de chimicale (otravă), margarină toxică (otravă), carne plină de grăsimi (otravă) etc etc etc.    Faptul că, inconştient sau conştient, românii cred că tot ce se găseşte în magazine de vânzare, este bun de mâncat, denotă distrugere mentală.  Iată câteva motive:

a. Legislaţia românească privind industria alimentară NU este corelată cu ultimele descoperiri în materie de alimentaţie şi sănătate. DEŞI EXISTĂ O GRĂMADĂ DE STUDII, CERCETĂRI, CONCLUZII ŞTIINŢIFICE privind OTRAVA DIN MÂNCAREA MODERNĂ, această mâncare este comercializată LEGAL în continuare, pentru că legea românească (şi nu doar ea, chiar şi cea europeană) permite anumite cantităţi de otravă în alimentele comercializate. Doar 4 exemple de chestii toxice comercializate legal: MSG (monoglutamat de sodiu) este OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o GRĂMADĂ de produse alimentare (câteva detalii AICI1 şi AICI2); ASPARTAMul este o OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o grămadă de produse alimentare (mai ales cele destinate copiilor – gume de mestecat, ciocolată, ciubuce, dulciuri etc) (detalii despre aspartam AICI), FLUORUL este o otravă toxică dar încă îl găsim fără nicio problemă în pastele de dinţi pe care le folosim zi de zi, şi care sunt comercializate legal în magazine (detalii despre fluor AICI), OMG-urile (organismele modificate genetic) s-au dovedit în urma STUDIILOR ŞTIINŢIFICE că sunt CANCERIGENE şi FOARTE PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE. Cu toate acestea legile statului român acceptă comercializarea de produse care conţin OMG şi chiar cultivarea de câteva soiuri de OMG pe teritoriul României (deşi cultivarea lor implică o poluare crâncenă a mediului). Noi deja mâncăm la greu organisme modificate genetic şi NICI MĂCAR NU ŞTIM CHESTIA ASTA pentru că legea nu îi obligă pe producători să specifice pe eticheta produsului dacă acesta conţine OMG sau nu. Detalii despre organismele modificate genetic aflaţi în textele din categoria OMG de pe site, adică AICI. Sigur că putem vorbi şi de toate chimicalele şi aromele şi îndulcitorii şi conservanţii şi E-urile puse LEGAL în alimentele pe care le mâncăm zi de zi, dar… cui îi pasă?

b. Un alt motiv pentru care mâncarea modernă este otravă îl reprezintă faptul că la controalele făcute în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ ! Tre să fii pur si simplu nebun (de fapt distrus mental) ca să ai încredere în autorităţile de control din România. Treziţi-vă! În România se dă şpagă la greu!!! ÎN TOATE DOMENIILE! INCLUSIV ÎN SECTORUL ALIMENTAR!!! Deci, când un producător sau un supermarket strecoară nişte otravă nepermisă în alimente (ca să îi dea gust mai bun, aromă mai puternică sau o anumită consistenţă), sau când au loc ORICE nereguli care fac produsele de pe raft să fie nocive pentru consumator, atunci când este prins de “organele de control” acesta PUR ŞI SIMPLU DĂ ŞPAGĂ şi a scăpat. Iar produsele AJUNG PE RAFT şi sunt cumpărate de consumatorul final. ADICĂ DE NOI! Cât de imbecili să fim să avem încredere că “instituţiile Statului Român veghează la siguranţa şi binele populaţiei” ? Suntem pur şi simplu cretini la cap? Unde am trăit în ultimii 20 de ani? Pe Marte? Nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru?

Deci, aceste două elemente – legislaţia de rahat care permite introducerea de otravă în mâncare (ŞI APĂ sau alte băuturi!) şi faptul că atunci când apar nereguli în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ iar produsele ajung pe raft, deşi sunt NOCIVE, fac ca o grămadă dintre lucrurile pe care le cumpărăm din magazine şi supermarket să fie pur şi simplu nişte gunoaie nehrănitoare care doar umplu maţu’ (urăsc expresia asta dar se potriveşte), fiind nişte otrăvuri (la propriu) pentru organism (adică îi fac foarte mult rău – pe termen scurt şi/sau pe termen lung) care se acumulează în corpul nostru cu fiecare produs toxic ingerat.

Ignorarea sau neconştientizarea lucrurilor prezentate mai sus legat de industria alimentară şi această încredere orbească în produsele vândute legal de supermarketuri sau magazine (care funcţionează pe post de “autoritate”), denotă distrugere mentală.

Cum să renunţaţi la mâncarea otravă aflaţi AICI.

Autoritatea poate fi O PERSOANĂ CUNOSCUTĂ ȚIE, ÎN CARE AI ÎNCREDERE – ”mi-a zis prietena mea cea mai bună să fac așa, că e bine”. Foarte frumos! Dar asta nu înseamnă că prietena ta cea mai bună are dreptate! Trebuie să ai încredere într-un sfat /o informația primită de la cineva (o cunoștință, o rudă, un prieten) dacă omul care îți dă sfatul SE PRICEPE în domeniu / are EXPERIENȚĂ în domeniu / ÎȚI SUNĂ LOGIC ȘI CORECT ce spune în urma unei analize proprii / INFORMAȚIA SE POTRIVEȘTE ÎN CONTEXT / INFORMAȚIA E VALIDATĂ ȘI PRIN ALTE PĂRȚI, DE ALTE PERSOANE ETC / INFORMAȚIA A MAI FOST APLICATĂ CU SUCCES ȘI DE ALTCINEVA / AI CĂUTAT și NU EXISTĂ ALTE SOLUȚII etc etc etc. CRITERIUL DE A APRECIA INFORMAȚIA NU ESTE ”cât de prietenă sau rudă îți este persoana respectivă”!!! Faptul că ți-e prietenă / rudă / e de bună credință a eliminat posibilitatea de a te minți (despre care am vorbit mai sus). Dar asta nu înseamnă că ți-a oferit cea mai bună informație, o informație corectă, cel mai bun sfat, cea mai bună soluție! De ce ar fi ea un etalon în domeniul în care ți-a dat sfatul ca să ai încredere orbească în ea? Doar pentru că e prietenă cu tine? Păi ăsta nu e criteriu de alegere a informațiilor relevante, corecte și importante! Dar… din cauza distrugerii mentale și a lipsei de timp, oamenii preferă să își pună încrederea rapid în ceva/orice/în oricine, pentru că e mai ușor/facil decât a căuta tu pe cont propriu informație și de a găsi cea mai bună soluție pentru problema pe care o ai… Ehe.

Autoritatea poate fi şi O PERSOANĂ CUNOSCUTĂ şi apreciată de publicul larg (cântăreţ, actor, vedete TV, fotbalişti, sportivi etc). Distrugerea mentală se observă atunci când ne lăsăm influenţaţi în deciziile noastre, de opinia acestor persoane, DOAR PENTRU CĂ LE PLACEM CA ACTORI / VEDETE / CÂNTĂREŢI / FOTBALIŞTI / SPORTIVI, CHIAR DACĂ ACESTE PERSOANE NU AU  VREO COMPETENŢĂ SAU VREO LEGĂTURĂ CU SUBIECTUL PENTRU CARE AVEM DE LUAT O DECIZIE. Exemple: mulţi oamenii distruşi mental votează precum le recomandă anumite ”vedete” Alţi oameni distruşi mental cumpără medicamente de la nu ştiu ce farmacie, doar pentru că nu ştiu ce actori cunoscuţi joacă în reclama TV pentru acea farmacie (vezi Arşinel şi cu ailalaltă). Alţi oameni distruşi mental aleg o anumită cafea, anumite produse cosmetice, anumite alimente sau alte produse, doar pentru că sunt recomandate (în reclame) de anumite “vedete”. CE LEGĂTURĂ ARE VOTUL ŞI POLITICA UNEI ŢĂRI, FARMACIA CU MEDICAMENTE, ALIMENTELE ŞI COSMETICELE CUMPĂRATE cu actori / cântăreţi / vedete tv / fotbalişti / sportivi etc? NICIUNA! În afară de faptul că au fost plătiţi (oficial sau nu) să manipuleze opinia publică prin abuzarea de notorietatea şi/sau imaginea publică pe care o deţin. Persoanele care sunt influenţate uşor de astfel de tactici de manipulare sunt distruse mental. La acest sub capitol (persoană publică cunoscută care funcţionează ca autoritate ce ne influnţează/manipulează), redau şi următorul pasaj relevant găsit aici: 5 metode pentru tâmpirea populaţiei:

MTP – 2

În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi. (sursa aici: 5 metode pentru tâmpirea populaţiei)

Există nenumărate alte „entități” în care ne punem încrederea și de multe ori greșim când facem acest lucru…

Alte efecte ale distrugerii mentale pot fi văzute în textul ”mamă”: Exemple de comportamente care denotă distrugerea mentală a românilor.

(aveam nevoie de această postare separat pentru a o menționa într-un text viitor)

Emilian, 24 feb 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “De ce au romanii incredere in autoritati si care sunt tipurile de autoritate pe care se bazeaza oamenii – televizorul, profesori, doctori, site-uri, magazine etc (edu)

  1. Bun articolul…cel mai mult mi-a placut asta:
    “După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.”
    Ai vorbit mult despre reclame, advertising….cand auzi pe unul/una ca lucreaza in publicitate parca iti vine sa faci o plecaciune, nu??? In primul rand o multime de bani….pentru manipularea maselor.
    Poate iti aduci aminte cand cu FNI-ul cand niste actori mai mult sau mai putin cunoscuti, ne spuneau sa dormim linistiti, ca FNI vegheaza pentru noi. Asta mi s-a parut unul dintre cele mai nesimtite si fatzise mesaje manipulatoare….Si totusi, cati oameni n-au “dormit linistiti”, dupa care se inghesuiau prin tribunal sa faca pe victimele inselatoriei? Dar cum sa crezi ca iti poate da orice firma de stat sau privata, niste dobanzi colosale??? Ca si cu Caritasul?!
    Dupa publicitatea cu vedete s-a trecut la aia in care se ia aparent un om de rand care se jura ce minunat este produsul X si cum i-a schimbat lui/ei viata…
    Pe aici prin Canada publicitatea este cam jumatate sau peste din programul unei zile. Pur si simplu nu te puti uita la tv daca esti normal la cap. Un film are pauze de publicitate cam la 10-15 minute si tin cam tot atat. Eu prefer doua posturI de desene animate pe care sta fiica-mea, care nu au publicitate deloc! AM SCAPAT! Daca vreau sa vad filme ori pun un dvd (se pot imprumuta si de la biblioteca gratis) ori ma uit pe site-urile romanesti cu filme gratis…
    Aici mesajul publicitar a devenit atat de dement, incat ti se arata niste indivizi care pur si simplu nu mai pot trai fara produsul x sau y, care ajung in delir cand gusta hamburgerul x sau biscuitii y…Sunt reclame la masini in care masina familiei o alege plodul obez (Mitsubishi)….etc…ESTE ABERANT! Si modelul de aici vine, am spus-o si o repet!
    Cat despre increderea in autoritati, eu cred ca romanii stau inca bine fatza de canadieni. Sa-i vezi pe astia ce distrusi mental sunt si cata incredere au si cum iti spun ei ca_Canada e cea mai buna tzara din lume, ca asa spune propaganda. Cand pe anumite articole de pe internet intra unii imigranti care se plang de ceva anume, apar spalatii pe creier ca ciupercile dupa ploaie si il invita pe nemultumit sa plece din tzara lor, cea mai buna din lume, daca nu ii convine. Ei nu stau nici o secunda sa gandeasca () ca poate ala are dreptate si ca tzara lui este perfectibila…
    Una din chestiile cu care s-au obisnuit “ca tziganul cu scanteia” este asteptarea la urgentze, la camera de garda, cu orele….Ei cred ca e normal asta, pentru ca asistentza medicala e gratuita. Se compara cu aia de la vale unde trebuie sa platesti pentru orice secunda in care un dr te baga in seama. Ei nu realizeaza ca statul NU VREA sa angajeze mai mult personal medical si NU VREA sa construiasca mai multe spitale, ca nu plateasca! Si statul stie ca cei cu bani se trateaza in Amerik….deci lor nici nu le trebuie…Sau fac turism medical in Cuba, Costa Rica, Republica Dominicana etc…pe cand prostul sta urland de durere 8 ore la urgentze….
    Mi-ai dat o idee buna sa ma mai infomez si de pe alte site-uri…daca tu ma manipulezi??? ;)

    P.S. Apropo de mancarea din supermarket, poate or sa se trezeasca mai multi romani sa se repeada sa cumpere case si terenuri la tzara si sa-si cultive singuri plantele si sa-si creasca singuri animalele…Am citit un articol pe internet ca deja 100.000 de romani s-au mutat de la orase la tzara. E ceva, dar inca putin. Date fiind vremurile actuale, cand s-a distrus industria si nu mai ai ce face la oras, e nevoie de miscarea inversa celei din anii 50-60. Inapoi la sate! Acum sunt in majoritatea satelor conditii (curent, gaze, asfalt, scoli) ca sa poti trai cu un minimum de confort. Eu cred ca ar trebui sa mai lasam “domnia” vietii la bloc, ca blocul nu produce nimic, din contra: platesti absolut orice. Plus ca mananci numai ce vor altii, traiesti in aglomeratie si poluare…si “avantajele” pot continua.

    • Uite vezi, legat de faza cu FNI…, ca mai vorbisem noi de greșelile lui Ceaușescu… Ceaușescu nu a pregatit populatia pentru o eventuală schimbarea a regimului. A facut greseala pe care o fac foarte multi – se cred vesnici. Ar fi trebuit sa educe populatia privind capitalismul/regimul din occident și de prin alte parti. Poate cu o cultura economică mai bogata, romanii nu ar mai fi luat acea teapa de la FNI, insa ei nu au priceput ce se intampla, pentru ca nu aveau de unde sa stie. Si au mers pe iluzia ca oamenii din jurul lor sunt buni ca si ei, ”nu are cum sa fie o teapa”… Apoi s-au lovit de realitatea dură. Sunt vinovati ca au fost prea creduli, naivi. Dar si altii sunt vinovati ca nu i-au educat. Un popor e ca un copil, trebuie educat.

      Da, e ok si cum zici tu, ”modelul de acolo vine”. Dar de fapt e gresit. Modelul vine din planurile celor care conduc lumea din umbra. Doar ca acolo, si in SUA si in Occident a fost aplicat de mai mult timp. Noi avem doar 23 de ani de ”democratie” a la SUA/UE, deci avem inca acest avantaj. Cum zicea si willy Schuster – am plecat din Germania si ne-am mutat in Romania ca aici inca nu a ajuns dezastrul care e deja in occident. Sau nu mai stiu daca el zicea, nu conteaza :) E acelasi sistem de distrugere mentala care se aplica peste tot, odata cu colonizarea teritoriului, pentru indobitocirea poporului… Reteta e clara… Și cel mai clar se observa in tari precum “astea dezvoltate” – Canada, SUA, UE. Așa cum la noi se observa cel mai bine mafia politică și corupția, că sunt pe față. :) Prin occident și SUA sunt mult mai ascunse.

      Corect, informează-te si de pe alte site-uri! :) Încrederea se câștigă în timp și prin consecvență și diferite dovezi de bună credință. Din dec pana acu n-ai decat câteva luni pe Ce-i cu noi?, deci e insuficient pentru a avea încredere :). Îmi zicea Siviu Pricope (are blog cu același nume) ceva de genul: ”stii cum îți dai seama că ești manipulat de TV? Dacă te uiți doar la un anumit post tv pentru știri/informații din politică atunci înseamnă că ești manipulat! Dacă te uiți doar la Antene, că ești anti-băsist, ești manipulat! Dacă te uiți doar la B1tv, că ești băsist, ești manipulat!” :) Norocul meu că nu folosesc televizorul pentru informare :D

      Da, ÎNAPOI LA SATE! Primăvara asta vreau sa pun și eu ceva în grădina bunicilor, sa vad ce aleg – trebuie ceva să crească singur, că nu dau prea des pe acolo, deci probabil vor fi pomi fructiferi.

      Ah pai, avantaje la viata la tara sunt multe comparativ cu viata la oras. E in plan si va aparea cat de curand o astfel de postare pe blogul Ce-i cu noi? :)

  2. Da, cum PSD insemana partidul social, in UE este partidul socialist. Nu trebuiau sa minta romanii, dar merge. Si eu credeam ce e bine in Canada. A, si am vazut acum doua zile “Respect my autoriy” cu Cartman, pe comedy central. Noaptea, de la 12, ca sa nu le vina idei romanilor.

    • HI hi da, stiu ca mai dadeau south park si pe la noi la tv. Ca sa vezi in detaliu cum e Canada, sunt informatii gramada pe blogul filosofie pe bordura la blogspot.

Spune-ți părerea aici: