Interviu VIDEO Mencinicopschi: cum ne distrugem sanatatea prin alimentatia de proasta calitate. Chimicale nocive, E-uri toxice, cumparati produse fructe si legume de la ţărani, bio ecologice organice (s47)

sfaturi alimentatie sanatoasa tratamente naturiste viata fara boli consuma fructe de padure cancer parkinson interviu video dr mencinicopschi  produse piata supermarket chimicale e uri toxineMenţiune: atunci când se vorbeşte de produse / alimente / fructe / legume BIO, ECO sau ORGANICE, se vorbeşte de fapt de acelaşi lucru. Termenii sunt sinonime. În unele ţări se foloseşte mai ales “bio”, în altele mai ales “eco” sau “ecologice” iar în alte ţări predomină termenul “organic”. Dar toate se referă la acelaşi lucru: la alimente crescute într-un mod mai sănătos pentru om şi mediu, cu mai puţine pesticide şi chimicale (spre deloc), fără OMG (organisme modificate genetic) şi fără adaosuri de chimicale / Euri / hormoni creştere / coloranţi toxici etc. Produsele certificate ecologic au simboluri specifice pe etichetă. Alte produse de asemenea “MAI sănătoase” decât otrava din supermarket sunt fructele şi legumele de la ţărani. Dar atenţie şi în piaţă! (sfaturi mai jos).

Aşa cum puteţi vedea în textul Viaţa sănătoasă partea 2, ALIMENTAŢIA reprezintă o componentă DE BAZĂ pentru sănătatea omului. Cine nu conştientizează încă acest lucru este fie prea tânăr şi neinformat, fie distrus mental premeditat.

Legat de alimentaţie găsiţi o grămadă de informaţii pe acest blog în categoria Mâncare otravă (click).

Redau mai jos un text preluat de pe site-ul gandeste.org, cu un interviu VIDEO şi pasaje text din sfaturile doctorului Mencinicopschi:

ÎMBOLNAVIREA “PROGRAMATĂ” PRIN ALIMENTAŢIE ŞI PRIN STILUL DE VIAŢĂ

Marketingul alimentar perverteste si ucide incet, dar sigur. DE CE A EXPLODAT CANCERUL (de colon, de san, de col uterin) SI CUM SE POATE PREVENI? Libertinajul sexual duce la infectia cu HPV.

VIDEO Prof. dr. Mencinicopschi, la Adevărul Live: „Nu ţineţi salata şi alte legume frunzoase în frigider!“

Salata verde trebuie lăsată puţin la soare. Unele roşii pot conţine substanţe nocive. Iar pepenele trebuie ales cu grijă. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a explicat toate aceste lucruri la Adevărul Live. 

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a realizat de-a lungul timpului mai multe cercetări de laborator asupra alimentelor de pe piaţa din România, în special asupra legumelor şi fructelor.

[Rezumat Adevarul – dar e important de vazut intreg interviul, n.n.]

Omul mănâncă două categorii de alimente: alimente vii, naturale integrale, dar şi o altă categorie pe care nicio altă fiinţă nu le mănâncă –alimentele culturale. Acestea sunt generate de imaginaţia, de gastronomia noastră. Pe termen mediu ne distrug sănătatea.

Aici e vorba de fructele şi legumele chinuite în fel şi chip, termic, în care se mai adaugă şi E-uri, şi sare, şi zahăr. Alimentele culturale nu au corespondent în natură. Un aliment viu este mărul pe care-l culegem din copac, de exemplu“, lămureşte specialistul.

Înseşi animalele noastre de companie, pe care le iubim, sunt îmbolnăvite de noi cu aceeaşi dragoste sufocantă cu care ne îmbolnăvim pe noi înşine. Auzim, de exemplu, de pisici bolnave de cancer, de diabet… Organismul lor, ca şi al nostru, nu este biologic pregătit să proceseze mâncarea procesată.

Nouă nu ni se mai spune ceva foarte important: pentru ca un aliment să fie digerat şi absorbit corect trebuie să fi fost consumat un timp îndelungat ca să existe compatibilitate între gene şi acele alimente. Un aliment introdus intempestiv în dietă poate face mult rău.

Poporul român a trecut de mulţi ani la alimentele la pachet. Anumite forme de cancer care s-a dovedit că sunt induse de o hrană nesănătoasă. Suntem pe locul al treilea la obezitate în UE, acum zece ani eram pe locul 20Obezitatea a devenit epidemică la copii, care e mult mai periculoasă decât la adulţi, le scade speranţa de viaţă.Obezitatea a fost decretată de curând de OMS drept boală cronică. Prognosticul de vindecare este ca şi la cancer: nu te mai vindeci, mai ales obezitatea morbidă.Noi facem cel mai mare rău când le dăm copiilor şi nepoţilor noştri alimente culturale, moarte. Acestea trebuie contrabalansate cu legume, fructe, seminţe, germeni, chiar.

Organismul funcţionează diferit pe parcursul zileimancare noaptea nesanatoasa sfaturi alimentatie sanatoasa tratamente naturiste viata fara boli consuma fructe de padure cancer parkinson interviu video mencinicopschi  produse piata supermarket

În România nu se învaţă despre crononutriţie. Omul are un bioritm, adică funcţionează diferit în 24 de ore.

– Ficatul începe să funcţioneze ca detoxifiant între orele 1.00 şi 3.00 dimineaţa. Dacă mâncăm noaptea, ficatul nu poate să facă detoxifierea.De aceea, e o normă biologică să mănânci cu 3-4 ore înainte de somn şi să nu te culci mai târziu de 22.00.

– Dimineaţa se activează funcţia colonului.

– Tot dimineaţa, de la 4.00-5.00 se activează sistemul cardiovascular. De aceea, cele mai multe infarcte au loc dimineaţa.

– Dimineaţa se secretă mai multă insulină. Asta ne spune că în prima parte a zilei, organismul se pregăteşte pentru stresul zilei. De aceea micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Singurul care ne spune ce, când, cum, unde să mâncăm este corpul nostru, fiziologia digestiei. Nu există mode în alimentaţie. Tot ceea ce este în afară de asta nu e decât marketing alimentar, confuzie creată vădit. Omul este programat genetic să prefere gusturile dulce, gras şi sărat. Aşa sunt fabricate alimentele culturale. Li se introduc E-urile care le fac mai gustoase pentru noi. Dacă pe paie ai pune aceste E-uri, ar fi mai gustoase decât o friptură. Oamenii devin dependenţi de alimente pentru că le aleg după două categorii: să fie savuros şi să fie ieftin (la promoţii etc.).

rosii fara mot inima de bou sfaturi alimentatie sanatoasa tratamente naturiste viata fara boli consuma fructe de padure cancer parkinson interviu video mencinicopschi  produse piata supermarket„Inima de bou“, cea mai bună roşie

Alternativa este să mâncăm legume şi fructe în sezon. Dacă vrem roşii, cele mai valoroase sunt cele dintr-un soi ancestral, cum este „inima de bou“. Nu o mai găsim, că nu dă producţii mari. De aceea, au apărut hibrizii. Decât deloc, e bine să mâncăm şi hibrizi. Mai găsim rar de tot în România „inimă de bou“. Roşia trebuie să vadă soarele! Roşia de câmp, de grădină e cea mai bună. Orice plantă verde trebuie să se hrănească direct cu soare, fără folie, geam sau altceva. Aşa sunt cel mai valoroase. Condiţiile acestea le găsim rar astăzi. Dar putem alege agricultura ecologică. România e ţara ideală în care s-ar putea dezvolta agricultura ecologică, dar la noi nu s-a dezvoltat încă.

Nu ne putem da seama dacă o roşie e bună sau nu cu simţurile noastre la tarabă, din păcate. Pentru evaluarea calităţii alimentului sunt necesare studii pe animale de laborator. Mâncarea influenţează nu numai sănătatea fizică a animalelor, ci şi cea psihică, am constatat chiar din studiile de laborator.

Roşiile cu moţ pot fi nocive, dacă soiul nu este cu moţ, iar moţul respectiv s-a obţinut după tratarea cu un fitohormon. Imediat după consumul acestor roşii nu se poate întâmpla nimic. Asta e perversiunea alimentului. Alimentul modern este pervers pentru că este otrăvitor, dar nu te omoară imediatCele mai grele boli sunt cele care nu dor, cum sunt diabetul şi cancerul, dar când încep să se manifeste, nu prea se mai poate face nimic.

În ani mulţi ne putem îmbolnăvi. Din păcate, începem să mâncăm alimente nocive chiar din uterul mamei. Fătul simte gustul de la patru luni de sarcină şi îşi poate forma gusturile încă de atunci, fiindcă placenta nu este impenetrabilă. Mulţi copii au boli de inimă, de rinichi, au colesterol mărit, se maturizează prematur… Toate acestea din cauza alimentaţiei, mai ales.

Sunt alimente pe care, dacă le dai animalului de laborator, mor. Nu pot întreţine viaţaE vorba mai ales de alimentele industriale. Nu sunt de vină neapărat producătorii, mai de vină suntem noi: gunoi cerem, gunoi ni se dă.

Sunt studii care arată că, din 2005, speranţa de viaţă în ţările avansate are un trend descrescător. Explicaţia principală este că a crescut demenţial chimizareaÎn România, sporul natural de populaţie este negativ. La fiecare nou-născut mor 2,6 oameni. Mor mai mulţi decât se nasc.

Ce trebuie să ştii despre fructele şi legumele din piaţăpiata legume sanatoase sana sfaturi alimentatie sanatoasa tratamente naturiste viata fara boli consuma fructe de padure cancer parkinson interviu video dr mencinicopschi  produse supermarket

Legumele şi fructele româneşti sunt mai bune, in principial, dacă nu se nărăvesc cei care le produc. Acum vreo zece ani, am constatat un lucru despre nitraţii din legume în România. Am văzut că, în lipsa reglementărilor, ţăranii fac cum ştiu şi cum vor. O sfeclă roşie, de exemplu, avea de 20 de ori mai mulţi nitraţi decât una crescută la 5-10 metri de cealaltă. Asta arăta că oamenii aruncau tratamentele cu lopata. Pentru piaţă, în continuare se face agricultură cu chimicale. Fiindcă se găsesc pesticide şi chimicale în orice cătun din ţarăDe multe ori, o roşie mai mică e mai bună şi mai dulce decât una mai mare.

Nitraţii sunt o specie moleculară care este, în acelaşi timp şi poluant, accidental, dar sunt introduşi şi intenţionat în alimente. E-urile de la 250 încolo sunt nitraţi introduşi. Prin folosirea neadecvată a îngrăşămintelor migrează în special în rădăcinoase şi în frunzoase. Morcovii, sfecla şi salata verde pot fi foarte pline de nitraţi. Frunzoasele nu se ţin la întuneric. Trebuie puse la soare, că altfel generează ele însele nitraţi. Nitraţii blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, e ca şi cum cineva te-ar ţine de nas şi de gură. O bună parte din celule mor. Dar pot da şi cancer.

Vişinile păstrate în soluţie cu aspirină pot să facă mult rău mai ales membrilor familiei care iau medicamente anticoagulante.

În general, oamenii care mă recunosc în piaţă sau la supermarket se uită în coşul meu să vadă ce cumpăr“, mărturiseşte prof. dr. Mencinicopschi. La piaţă sunt atent. De multe ori, iau de la oameni pe care-i cunosc, se poate întâmpla şi să mă duc la producători să văd cum produc. Au apărut în jurul Bucureştiului destul de mulţi producători care aduc fructe, legume şi ouă sănătoase.

Iradierea omoară alimentele. Noi nu avem iradiator, dar avem pe piaţă legume şi fructe iradiate importateAcestea conţin radicali liberi, în loc să conţină antioxidanţi.

mure afine zmeura sfaturi alimentatie sanatoasa tratamente naturiste viata fara boli consuma fructe de padure cancer parkinson interviu video dr mencinicopschi  produse piata supermarket chimicFructele de pădure pot fi luate ca etalon de alimente sănătoase: zmeura, murele, afinele, merişoarele care cresc sălbatic. Cele mai poluate pot fi merele, strugurii, roşiile, depinde de sistemele în care au fost crescuteDacă nu cresc în pământ, ci în mediile cu chimicale pot fi foarte nocive. Nici legea nu ne ajută. Putem mânca, potrivit legii, salate care conţin 4.500 de mg la 100 de grame. Dar nu se ţine cont că noi nu ne luăm nitraţii numai din salată, ci din mai multe surse. „Eu ştiu nişte cazuri de bolnavi operaţi, de exemplu, de colecist cărora li se administra suc de morcovi. La o analiză am constatat că acel suc conţinea o cantitate uriaşă de nitraţi“, mărturiseşte prof. dr. Mencinicopschi. Nici pepenele nu este sigur dacă este „îngrăşat“ cu azotaţi. E bine să alegem pepeni mai mici, nu contează culoarea. Dar ar trebui să luăm pepeni cu codiţa uscată, fiindcă sigur sunt mai copţi, altfel sunt „castraveţi“. În general e bine să cumpărăm fructele şi legumele care sunt coapte natural, în mediul lor, care au fost culese coapte.

Dr. Mencinicopschi, sursa AICI

Citiţi şi: 

VIDEO – Reportaj despre gunoiul pe care il mancam zilnic. Chimicale, E-uri si toxine in mancare (s14)

Uitaţi-vă şi pe celelalte materiale din categoria Mâncare otravă

Citiţi şi: Cat de sigura e apa imbuteliata? / “Cea mai mare parte a apei imbuteliate este distribuita in sticle din polietilen tereftalat (PET). Sticlele sunt in general sigure. Dar, atunci cand este tinut la caldura sau umezeala, plasticul poate elibera substante chimice in apa. (…)  Antimoniul este un material cu potential toxic, folosit la fabricarea PET-urilor. Anul trecut, oameni de stiinta germani au descoperit ca utilizarea indelungata a unei sticle din plastic duce la eliberarea unei cantitati tot mai mari de antimoniu, care poate provoca varsaturi si diaree.”  / Etichete cu scene pastorale ne-au convins ca acest lichid este cea mai pura bautura. „Totusi, nu orice apa imbuteliata este si potabila. S-au vazut cazuri cand pe sticle nu era trecut nici izvorul, nici producatorul. Unele ape imbuteliate in orase pot fi chiar mai periculoase decat apa de la robinet“, spune prof. universitar dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Citiţi despre apă şi aici: http://www.thegreenguide.com/the-true-cost-of-bottled-water

Emilian, 25 iulie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “Interviu VIDEO Mencinicopschi: cum ne distrugem sanatatea prin alimentatia de proasta calitate. Chimicale nocive, E-uri toxice, cumparati produse fructe si legume de la ţărani, bio ecologice organice (s47)

    • Multumesc, sunt bune. Le lasam in comentariul tau sa le vada si alte persoane interesate. Dar problema nu este ca nu exista dovezi/informatie care sa arate evidenţa, ci ca oamenii sunt atat de distrusi mental incat NU LE PASA :).

  1. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s