Faptul că în prezent, populaţiile de oameni din “statele civilizate” (Europa, SUA etc) mănâncă o grămadă de porcării toxice pline de chimicale şi gunoi nehrănitor, este pentru mine o evidenţă. Pentru cine nu este convins că mâncarea pe care ne-o vând în special supermarketurile este un gunoi mizerabil, uitaţi-vă la documentarul scurt de la acest link:
Ideea este că alimentaţia este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le analizăm (şi schimbăm) pentru o viaţă cât mai sănătoasă. Citeşte mai jos cum poţi scăpa de pofta de a mânca lucruri nesănătoase şi vezi un exemplu cu mâncărurile pe care le-am abandonat eu până acum:
Legat de alimentaţie, corpul uman are un sistem de autoapărare destul de bun, dar din cauza “progresului” ( haha ce glumă ) tehnologic etc, omenirea a reuşit să deruteze şi să inducă în eroare acest sistem de apărare natural, astfel încât mirosul, văzul şi gustul nu mai sunt suficiente pentru a nu mai băga în gură o otravă. Pentru că în zilele noastre, otrava are gust bun şi este vândută legal în magazine, pentru părinţi şi copii deopotrivă, trebuie să facem NOI ceva, pe cont propriu, pentru a nu mai băga otravă în propriul corp (statul face bani din asta, deci nu vă bazaţi pe el să vă protejeze).
În zilele noastre, pentru a renunţa la măcar o parte din gunoaiele pe care le mănânci, trebuie în primul rând să-ţi pese! În al doilea rând să te documentezi, să înţelegi şi să fii convins raţional că toate acele mâncăruri (din documentarul de mai sus de exemplu) sunt OTRAVĂ. Dacă vei fi convins de acest lucru, şi îţi vei repeta “asta e otravă”, “aia e otravă”, “uite nişte otravă gustoasă” de fiecare dată când vei trece pe lângă aceste mâncăruri în magazine, ÎŢI VA FI BANAL DE UŞOR SĂ RENUNŢI LA ELE DUPĂ UN TIMP. Pur şi simplu va dispărea pofta de a le mai mânca (am testat personal chestia asta). Acest lucru se întâmplă pentru că partea raţională a corpului nostru a înţeles şi a transmis informaţia şi către partea biologică (derutată mai ales de GUSTUL bun al otravei moderne). Nu intru în alte detalii aici despre partea raţională şi partea biologică a omului. Ce aveţi de reţinut este că există o metodă (inventată de mine, care sunt perfect “neavizat” :) ) prin care puteţi scăpa de POFTA de a mânca ceva nesănătos, iar acea metodă este reprezentată de CONŞTIENTIZAREA CĂ ESTE OTRAVĂ.
Iată mâncărurile/alimentele la care am renunţat eu până acum (inclusiv vârsta de la care NU am mai mâncat aşa ceva)(bineînţeles că cele de ţară, eco-bio, sunt mai puţin dăunătoare, dar eu sunt din Bucureşti şi nu prea am acces la aşa ceva, deci mai jos mă refer la chestii din comerţ/magazine/supermarketuri):
1. Chestii la care am renunţat involuntar prin sistemul de autoapărare al propriului meu organism:
Ficaţi de pasăre sau de la orice alt animal – 5 ani (de fapt cred că n-am mâncat niciodată :) );
Cremvurşti – 17 ani (n-am mai mâncat deloc de pe atunci) – vezi documentarul;
Ouă – rărite între 24-25 de ani (nu mi-a mai cerut corpul aşa ceva), iar de pe la 25 de ani n-am mai mâncat deloc şi nu mă mai atrag în niciun fel;
Cafea – de fapt la cafea nu am renunţat, ci pur şi simplu nu am băut mai deloc; cred că în toată viaţa mea am băut până în 50 de cafele; tot timpul cu lapte şi tot timpul doar pentru gust, nu “ca să pot să mă trezesc şi să funcţionez” (ce prostie…); în prezent nu beau deloc sau foarte foarte rar – tot doar pt gust;
(atenţie: oamenii sunt diferiţi, iar corpurile umane au nevoie de chestii uşor diferite pentru a funcţiona sănătos, deci dacă eu nu suport de exemplu ficaţii de pasăre, poate pentru alt individ, această mâncare este de bază pentru sănătate – dar mă îndoiesc :); dacă îţi plac la nebunie ficaţii de pasăre nu înseamnă neapărat că sunt sănătoşi pentru tine, ci mai degrabă că sistemul tău natural de autoapărare în ceea ce priveşte alimentaţia este dat peste cap, mai ales din cauza GUSTULUI :) )
2. Chestii la care am renunţat voluntar prin sistemul de CONŞTIENTIZARE CĂ ESTE VORBA DE OTRAVĂ:
Cola şi pepsi – 18 ani (nu am mai băut absolut deloc de atunci şi nici nu am coşmaruri că vreau disperat cola, deşi îmi plăcea la nebunie şi încă o consider printre cele mai gustoase băuturi. Faptul că ştiu, conştientizez raţional că este DOAR GUSTOASĂ şi că în realitate este UN GUNOI OTRĂVITOR mă ajută să n-am poftă absolut deloc de aşa ceva); (ia citiţi de exemplu AICI)
Gumă de mestecat – 23 de ani (chimicale gustoase şi atât – mai ales ASPARTAM care este MOARTEA )
Margarină – 24 de ani (n-am mai pus gura pe aşa ceva de atunci);
Şi acum o serie de la 25 de ani (când mi s-a mai copt creierul şi a început să-mi pese mai mult de propria sănătate):
Salam şi parizer – 25 de ani (foooarte rar mai pun gura pe aşa ceva când mănânc pizza şi nimeresc din greşeală o bucată care are şi puţin salam/parizer) – vezi documentarul;
Cârnaţi şi mici – 25 de ani (mai mănânc foarte rar câte o jumătate de mic sau o bucată mică de cârnat dacă e făcut de persoane de încredere) – vezi documentarul;
Jeleuri şi dulciuri exagerat de colorate şi pline de chimicale cu nimic natural în ele – 25 de ani (foarte foarte rar dacă îmi oferă cineva, dar şi atunci refuz de obicei);
Prăjituri de comerţ (mai ales cele colorate şi glazurate) – 25 de ani (foarte foarte rar mai mănânc prăjituri din comerţ dacă îmi oferă cineva, dar şi atunci refuz de obicei);
Ketchup – 25 de ani (nu îl mai folosesc niciodată, foarte rar mai bag în gură când este pus deja pe o pizza sau ceva, dar de regulă evit să mai bag în gură această otravă gustoasă);
Brânză topită (gen Hochland sau la sul) – 25 de ani (am înlocuit-o cu variante tartinabile mai puţin toxice, care chiar au brânză în ele)
Hamburgeri / Burgers / Şnitel de pui din comerţ – 25 de ani (nu am mai mâncat deloc)
Mcdonalds – 25 de ani (exagerat de rar mai bag în gură otravă de cartofi prăjiţi, cafea sau otravă de îngheţată de la ei, în rest nimic);
Chipsuri şi sosuri pentru chipsuri – 25 de ani – n-am mai mâncat deloc;
Sucuri colorate – 25 de ani – n-am mai pus gura pe chestiile alea acidulate şi foarte colorate de mult. Mai beau sucuri, dar din ce în ce mai rar, neacidulate, şi care să semene cât mai mult cu fructele din care se presupune că sunt făcute. Am trecut pe apă – cea mai bună dintre toate sucurile :) . Şi aici e o problemă, dar o lăsăm pentru alt text (până atunci uitaţi-vă la filmuleţul The story of bottled water, de AICI). Cola şi pepsi n-am mai băut deloc deloc de la 18 ani. Ia citiţi ceva gustos despre Cola aici: Coca Cola şi obezitatea
Îngheţată – le-am rărit (nu mă mai atrag pentru că am conştientizat raţional că îngheţata nu are aproape nimic sănătos-hrănitor-nutritiv în ea, ci este doar o pastă chimică îngheţată şi gustoasă – atât), sunt în curs de renunţare definitivă; Update: nu am mai mâncat deloc de la 26 de ani.
Sare – 26 de ani – nu am mai folosit sare deloc; şi aşa am impresia că mâncarea pe care o băgăm în noi are deja prea multă sare, aşa că de ce să-i mai pun şi eu, mai ales că încerc să sparg “dependenţa de gust” (până acum nu am niciun stres făcând asta – tot ce trebuie să faci este să conştientizezi OTRAVA)
Sucuri aşa-zis “sănătoase” din comerţ – în ultimul timp n-am prea mai băut nici dastea deloc, sunt în curs de renunţare definitivă; rămân pe apă, ceaiuri, limonade etc); Update 1 ian 2013: am renunţat definitiv la sucuri din comerţ. Mai beau doar apă (foarte rar carbogazoasă) şi sucuri naturale făcute de mine din fructe stoarse cu storcător electric (orice fel de fructe zemoase + morcov şi sfeclă roşie) sau manual (citrice) şi fără niciun pic de zahăr adăugat sau altceva => cele mai bune sucuri)
Ciocolata din comerţ şi alte dulciuri gustoase dar pline de zahăr şi chimicale – le-am rărit, sunt în curs de renunţare definitivă; Update 1 ian 2013: am renunţat să-mi mai cumpăr ciocolată şi dulciuri din comerţ definitiv. Foarte rar mai bag în gură dacă îmi oferă cineva şi eticheta nu e bogată în chimicale; Dulciurile se înlocuiesc foarte bine cu Miere cu Căpăceală (care se mestecă). Eu mi-am luat de AICI (miere eco şi foarte bună la gust – cel puţin mie îmi place foarte mult)
Cuptorul cu microunde – nu l-am mai folosit deloc de la 26 de ani şi nici n-am mai pus gura pe ceva încălzit la microunde. De ce? Detalii AICI.
Chestii la care voi renunţa definitiv în curând, fără niciun stres, prin prisma procesului de CONŞTIENTIZARE RAŢIONALĂ CĂ ESTE VORBA DE OTRAVĂ:
Shaorma – le-am rărit (pentru că nu mă mai atrage ca înainte), sunt în curs de renunţare definitivă;
Maioneză – sunt în curs de renunţare definitivă (mănânc doar rar – în shaorma şi pe salată boeuf);
Pizza din comerţ – este o otravă pentru că e făcută de regulă cu cele mai ieftine şi proaste ingrediente printre care margarină (otravă), şi mezeluri toxice (otravă) – în curs de renunţare definitivă;
Carne din supermarket – injectată cu otravă (trebuie să îi găsesc înlocuitor)
Pâine albă – o chestie nu doar sărăcită de elemente nutritive dar şi îmbogăţită cu otravă – în curs de renunţare definitivă
Era o vorbă de genul “spune-mi ce prieteni ai ca să-ţi spun cine eşti”. Am adaptat-o un pic:
Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cât de bolnav vei fi mai târziu…
Ţie cât îţi pasă de sănătatea ta şi a copiilor tăi?
Citeşte şi:
Stiati ca mancati pate cu astm sau salam cu dementa? Nu mâncați orice! Feriți copiii! – despre Monoglutamatul de sodiu – in ce alimente se gaseste si cat de periculos este
Despre alimente nesanatoase si organisme modificate genetic
Emilian, 16 nov 2012, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman. (updatat 21 feb 2013)
Personal, de patru ani de zile, nu mai cnsum margarina, jeleuri si dulciuri colorate, salam si parizer, orice fel de suc care are arome (normal ar trebui sa scrie arome naturale), iar pentru restul acestior produse comerciale asa zise produse alimentare, consum foarte rar, odata la vreo doua trei luni, acestea find pe cale de disparitie din alimentatia mea. Ps: Nu am fost niciodata la Mcdonalds, Pizza Hut sau KFC cu toate ca ele sint in oras la mine de multi ani. Sint de parere ca omul daca stie ca baga in gura aceste otravuri nu are de ce sa se plinga ca s-a imbolnavit pentru ca el este singurul de vina si ar trebui sa-si poarte boala ce si-o trateaza (daca mai reuseste s-o faca) demn.
Aici mai jos am doua linkuri pentru oamenii care mai sint constienti ca ar trebui sa nu consume anumite alimente ce contin multe chimicale (de la grasimi daunatoare pina la
zahar) :
”The top 12 harmful food additives you need to eliminate from your diet,,
http://tpzoo.wordpress.com/2009/07/01/the-top-12-harmful-food-additives-you-need-to-eliminate-from-your-diet/
Mersi pt link.
In schimb , ce aer mananci ?
Pingback: Pericolele dulciurilor pentru sanatate. ASPARTAM – substanta dulce toxica. Dulciuri nocive (s19) | CE-I CU NOI?
Pingback: Ce sa NU mancam de Craciun: mezeluri si dulciuri toxice nocive pentru sanatate (s20) | CE-I CU NOI?
Pingback: Cum sa te ajuti PE TINE din viitor. Gandirea pe termen scurt si lung. Binele din prezent si binele din viitor (edu18) | CE-I CU NOI?
Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?
Pingback: Alimentatie si viata sanatoasa. Carne procesata toxica, lista alimente benefice, pericolele vaccinurilor, anti cancer, sarea iodata e otrava (s32) | CE-I CU NOI?
Pingback: Cum rezistam mental comportamentelor gresite pe care le avem? Cum facem sa ne schimbam in bine? Salata sanatoasa (edu57) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman
Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman
foarte fain !multumesc!
Ma bucur daca te va ajuta ce ai citit aici :) Vezi ca gasesti mai multe informatii despre mancarea otrava in categoria “Mancare otrava” de pe blogul Ce-i cu noi? SPOR!
Pingback: Cat de nociv este cuptorul cu microunde? Cum sa incalzesti mancarea? (s14) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman
Pingback: De ce ne e frica de moartea rapida dar de moartea lenta nu ne pasa? Reactia oamenilor la pericole si comportamente nocive care ne sinucid lent (s) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman
Bun de acord in totalitate cu tine dar tre sa explici ce mananci tu sanatos din comert?
Iti zic eu inainte NIMIC!!!
Prezinti o problema foarte bine Bravo dar solutia la problema ca este?
Nu a zis nimeni ca exista o solutie prin care sa mananci 100% curat si sanatos. Fiecare e dator sa faca ce poate pentru sanatatea lui si a celor dragi lui. Si sunt o gramada care pot fi facute. In primul rand sa elimini din dieta OTRAVA CERTA din comert, apoi sa adaugi hrana CAT mai sanatoasa, DE LA PIATA. Nu a zis nimeni ca PERFECT sanatoasa 100% nepoluata etc.