Avantaje si dezavantaje exploatarea gazelor de sist (fracking). Proteste impotriva Chevron la Barlad. Chestionar Comisia Europeana consultare publica gaze sist – fracturare hidraulica (eco25)

mars protest la barlad impotriva anti fracking exploatare gaze de sist fracturare hidraulica chevron, grupul de initiativa al societatii civile barladene organizeaza proteste de strada

Dacă veţi citi textul meu De ce trebuie oprita exploatarea gazelor de sist? Riscuri si pericole veţi vedea cât de nocivă este tehnologia Fracking (fracturare hidraulică) pentru sănătatea omului şi a mediului. Am scris acest nou text despre exploatarea gazelor de şist pentru că:

1. urmează nişte proteste de stradă la Bârlad împotriva exploatării şi împotriva companiei Chevron (un gigant american) (nişte bestii interesate “să facă banu’ gros” şi atât),

2. UE pune la dispoziţie un chestionar public pentru consultarea cetăţenilor despre gazele de şist,

3.  în acest chestionar sunt trecute cu liniuţă (chiar de către Comisia Europeană) posibilele avantaje (praf în ochi pentru proşti manipulaţi), dar şi posibilele (sigure) dezavantaje-pericole. Detalii în continuare:

1. RESPECT PENTRU CETĂŢENII BÂRLADULUI! Români care ÎNCĂ NU AU MURIT şi-şi fac vocile auzite printr-un Marş de protest în Bârlad pe 27 februarie 2013, organizat de Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene – click pentru detalii.

Câteva detalii despre Grupul de iniţiativă GISCB găsiţi AICI, pe atreiaforta.wordpress.com

Alt site care luptă împotriva exploatării gazelor de şist găsiţi aici: www.vremeanoua.ro

2. Puteţi contribui şi voi, ca români încă vii şi liberi, la lupta împotriva exploatării gazelor de şist măcar completând ÎMPOTRIVA EXPLOATĂRII GAZELOR DE ŞIST chestionarul lansat de Comisia Europeană aici: CHESTIONAR ÎN ROMÂNĂ – CLICK AICI. (puteţi vedea în galeria foto de mai jos câteva imagini cu modul de completare – cum am bifat eu răspunsurile).

3. Iată ce aflăm din parcurgerea chestionarului Comisiei Europene – document oficial la nivelul UE din care putem vedea cam ce se urmăreşte oficial prin exploatarea gazelor de şist (oportunităţi potenţiale) (de fapt este vorba despre îmbogăţirea şi mai mare a marilor bogaţi ai Planetei – cei care conduc lumea din umbră), şi Dezavantaje – PERICOLE potenţiale şi SIGURE în urma exploatării gazelor de şist (nu se vorbeşte şi de furtul unei resurse naturale de către nişte bă eţi dăştepţi, deşi este şi cazul gazelor de şist):

Oportunităţi potenţiale din exploatarea gazelor de şist (fracking) (praf în ochi pentru oile proaste, adică muritorii de rând, adică NOI – exact la fel ca şi în cazul Roşia Montană – argumente pentru proşti, care nici nu se compară cu riscurile şi problemele pe care exploatarea le implică şi dintre care unele nici nu sunt adevărate!):

– Diversificarea structurii energetice a UE.
– Evitarea creșterii dependenței UE de importurile de energie (de exemplu, importurile de petrol și gaze naturale din afara Europei).
– Consolidarea poziției operatorilor europeni în cadrul negocierilor cu furnizorii externi de energie.
– Reducerea costului final al energiei pentru consumatori.
– Sporirea nivelului de competitivitate a industriei europene.
– Atragerea de investiții.
– Generarea de locuri de muncă.
– Generarea de venituri pentru autoritățile publice (de exemplu, taxe și impozite pe venit).
– Favorizarea inovațiilor de ordin tehnologic.
– Înlocuirea exploatării cărbunelui, ceea ce ar contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice.
– Echilibrarea rețelei electrice din UE.

Dezavantaje – Pericole în urma exploatării gazelor de şist (multe dintre ele sunt SIGURE – sigur se vor întâmpla, celelalte se POT întâmpla, cu o probabilitate destul de mare, dat fiind exemplele de până acum din SUA şi Marea Britanie – citiţi textul meu de AICI pt exemple):

Crearea de noi probleme legate de cantitatea de apă utilizată.
Crearea de noi probleme legate de calitatea apei.
Crearea de noi probleme legate de calitatea aerului.
Crearea de noi probleme legate de soluri.
Crearea de noi probleme legate de ocuparea terenurilor.
Crearea de noi probleme legate de natură și biodiversitate (de exemplu, păduri, vegetație, floră și faună sălbatică).
Crearea de noi probleme în viața comunităților (de exemplu, zgomot, trafic).
Crearea de noi probleme legate de activitățile seismice.
Generarea de riscuri geologice pe termen lung (după încheierea operațiunilor de exploatare).
Accelerarea schimbărilor climatice (de exemplu, prin emisiile de gaz metan).
Deturnarea de resurse necesare altor opțiuni energetice (de exemplu, surse regenerabile de energie, măsuri de eficientizare energetică).
Riscuri pentru sănătatea și securitatea persoanelor implicate în explorarea și exploatarea acestor combustibili.
Ar putea dăuna imaginii regiunii de exploatare, precum și turismului și valorii proprietăților.
Lipsa transparenței și a informațiilor publice (de exemplu, cu privire la autorizațiile și permisele emise și la implicațiile operațiunilor – de exemplu, aditivii chimici utilizați – și potențialele beneficii și riscuri asociate).
Reglementări necorespunzătoare pentru aceste proiecte (de exemplu, protecție insuficientă a sănătății umane și a mediului).
Lipsa unor condiții echitabile pentru operatori in Europa, datorită abordărilor diferite de la o țară la alta.
Lipsa resurselor autorităților publice pentru a supraveghea un număr mare de instalații de explorare și exploatare.
Lipsa de acceptare publică a acestor activități.

Completează şi tu chestionarul în română AICI. Îţi ia 5-10 minute. Spune-ţi părerea! Nu fii o oaie apatică!

Citeşte şi De ce trebuie oprita exploatarea gazelor de sist? Riscuri si pericole dacă n-ai citit deja.

5 oct 2013: Chevron a obţinut autorizaţia de construire pentru PRIMA SONDĂ de explorare a gazelor de şist

http://gandeste.org/general/au-inceput-explorarile-de-gaze-de-sist-si-nu-stie-nimeni-serie-de-9-cutremure-in-zona-galati-la-adancime-de-5-kilometri/33323

http://gandeste.org/general/cu-lupa-pe-problema-gazelor-de-șist-o-prezentare-si-o-sustinere-cu-argumente-a-intereselor-nationale-in-aceasta-problema/33279

1 martie 2013: Iată faptele! Trebuie sa ne fie frica de ce vrea sa ne faca CHEVRON!

1 martie 2013: Chevron începe explorarea perimetrului de gaze de şist de la Bârlad

Orase din Moldova ce stau in calea pustiirii explorarilor gazelor de sist facute de firma Chevron in judetul Vaslui

Emilian, 19 feb 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

15 responses to “Avantaje si dezavantaje exploatarea gazelor de sist (fracking). Proteste impotriva Chevron la Barlad. Chestionar Comisia Europeana consultare publica gaze sist – fracturare hidraulica (eco25)

  1. Pingback: De ce trebuie oprita exploatarea gazelor de sist? Riscuri si pericole (pol25) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Este normal sa protestam in strada? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala (pol106) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: VIDEO protest Bârlad 27 feb impotriva Chevron si Gazelor de sist – 8000 de oameni in strada (eco27) | CE-I CU NOI?

  4. Fracking se aseamana cu un alt cuvint american, cam cea ce vor sa faca populatiei romane marile puteri economice straine. :)

  5. Pingback: Protest 4 aprilie 2013 impotriva exploatarii gazelor de sist, manifestatie anti fracturare hidraulica, apa curata contra gaze neconventionale romania (eco30) | CE-I CU NOI?

  6. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  7. Pingback: Protest 4 aprilie 2013 impotriva exploatarii gazelor de sist, manifestatie anti fracturare hidraulica, apa curata contra gaze neconventionale romania | newsinfo1000

  8. Pingback: PROTEST in toata tara 4 aprilie: Românii inca vii mental spun NU exploatarii GAZELOR DE SIST. Romania iese in strada impotriva fracturarii hidraulice (pol117) | CE-I CU NOI?

  9. Pingback: Ponta modifica Constitutia si sistemul de expropriere pentru proiectul criminal Rosia Montana mai 2013 (pol125) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  10. Iaca cum prin pasiune fara ratiune combinata cu diverse alte interese, fie electorale fie sovietico-arabesti, Romania aspira din nou la un podium. De aceasta data premiul se refera la manifestarea celei mai mari mase de manipulare Gaslandista :) Toti au observat ca Gasland este o mizerie mincinoasa. Dar voi dati inainte…
    Pe scurt: in Romania, prostia este la ea acasa.

    • Sa zicem ca ti-am acceptat comentariul desi cine nu e foarte in tema nu intelege nimic din ce ai zis si nici cine si de ce e prost. De asemenea am zis treaca de la mine si ti-am acceptat comentariul desi ai lasat o jignire fara explicatii. Poate ar fi fost mai bine sa explici si argumentezi mai clar care este pozitia ta referitor la gazele de sist ca sa priceapa oamenii care intra aici ce vrei sa comunici. Oh well.

  11. Pingback: Rezultate consultare publica a CE privind exploatarea gazelor de sist in Europa. Raport UE – 75% dintre respondentii romani sunt FERM ÎMPOTRIVA fracturarii hidraulice. Polonia, Franta, Romania si Spania – cele mai multe opinii exprimate (eco)

  12. URGENT: Apa fracturata – de 10 ori mai sarata decat apa marii.
    Peste 10 ani ne vom omori pentru apa?

    Aceasta este o atentionare foarte urgenta!
    Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Repet: Apa fracturata e DE 10 ORI MAI SARATA DECAT APA MARII! Nu se poate bea!
    Repet: Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Cine va aduce apa de baut taranilor de pe 70% din suprafata Romaniei si de unde?
    Cu ce costuri de transport si la ce pret?
    Ce vor bea animalele?
    Recoltele cresc udate cu apa sau cu saramura de acizi?
    Sunteti mai destepti decat mine! Interesati-va si voi!
    Haideti sa oprim nebunia asta!

    VA IUBESC PE TOTI!

Spune-ți părerea aici: