Protest 4 aprilie 2013 impotriva exploatarii gazelor de sist, manifestatie anti fracturare hidraulica, apa curata contra gaze neconventionale romania (eco30)

proteste manifestatii strada anti impotriva contra exploatare gaze de sist tehnologie periculoasa fracturare hidraulica procedeu toxic poluarea apei probleme de sanatate cancer, 4 aprilie 2013Guvernul Ponta, prin reprezentanţii săi corupţi şi preş în faţa marilor puteri ale lumii (vizibile şi ascunse) doresc să permită în România exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, procedeu foarte periculos şi toxic, care va produce numeroase probleme de sănătate oamenilor şi un dezastru ecologic ce ne va afecta pe toţi (poluarea solului, poluarea apelor de suprafaţă şi a pânzei freatice, cutremure etc etc etc)

Despre pericolele exploatării gazelor de şist citiţi în textele de pe blogul Ce-i cu noi? aici:

De ce trebuie oprita exploatarea gazelor de sist? Riscuri si pericole (pol25)

Avantaje si dezavantaje exploatarea gazelor de sist (fracking). Proteste impotriva Chevron la Barlad. Chestionar Comisia Europeana consultare publica gaze sist – fracturare hidraulica (eco25)

Citiţi în continuare CHEMAREA LA PROTEST ÎN TOATĂ ŢARA PE 4 APRILIE, pentru a încerca să oprim dezastrul care  se preconizează:

UPDATE 5 aprilie 2013: GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT – CLICK AICI.

Update 26 martie 2013: Semnaţi şi această petiţie internaţională lansată de Avaaz: Help to BAN Fracking in Romania!

(Textul de mai jos este preluat de pe Facebook Events de aici: Romania Spune NU Fracturarii Hidraulice pe 4 aprilie 2013! )

ULTIMELE DETALII DESPRE PROTESTELE DIN TOATĂ ŢARA PE 4 APRILIE ÎMPOTRIVA GAZELOR DE ŞIST LE GĂSIŢI APĂSÂND AICI: Romania Spune NU Fracturarii Hidraulice pe 4 aprilie 2013!

Alte detalii aici: http://stopfracturare.ro/

~ UNIȚI, APĂRĂM APA, VIAȚA, VIITORUL! ~   FRACTURAREA HIDRAULICĂ NU SE MAI VINDECĂ!

Pe 4 aprilie 2013 ieșim în toată ţara pentru a protesta împotriva explorării şi exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică!

Detalii despre protest la pagina de Facebook a evenimentului, aici: Romania Spune NU Fracturarii Hidraulice pe 4 aprilie 2013!

Alte detalii aici: http://stopfracturare.ro/

În Bucureşti protestul va avea loc de la 17:30 în zona statuilor din Piaţa Universităţii, deasupra parcării subterane (statuia lui Mihai Viteazu) 

Gazele de șist sunt noua atracție a “investitorilor strategici”. De ce? Pentru că au fost alungați din aproape toate ţările europene, chiar și din SUA sau Bulgaria, dar în România se contează pe corupția politicienilor, pe manipulare și, mai ales, pe neimplicarea oamenilor. Noi vrem să le dovedim că se înșală.

Ne-am prins deja că democraţie nu înseamnă punerea unei ştampile din 4 în patru ani. Ci implicare reală a opiniei publice în procesul de luare a deciziilor importante. Ei, dimpotrivă, au comandat pionilor principali ai mass-mediei naţionale off-line să nu se implice, să nu ne informeze despre problema asta de interes naţional. Speră să câștige printr-o tactică şi mai parşivă decât, obişnuita deja, dezinformare. Speră să câştige print-o lipsă totală a informării, ceea ce speră ei că ar duce la o lipsă totală de reacţie.

Dar noi vrem transparenţă, vrem intenţii curate şi bunăvoinţă din partea celor pe care i-am desemnat să ne conducă! Aşa că ne vom informa reciproc şi le vom spune părerea noastră despre mişeliile pe care le pun la cale, chiar dacă se aşteptau să nu avem nici o părere.

GAZELE DE ŞIST NU NE-AR DA INDEPENDENŢA ENERGETICĂ, CI NE-AR OTRĂVI APA, PĂMÂNTUL, AERUL ŞI VIAŢA!

Independența energetică e un mit și locurile de muncă sunt o iluzie pe care cei care “conduc și au condus” această țară ni le înșiră pe tapet pentru a ne convinge să-i lăsăm să distrugă, prin otrăvire, România.

Minciuna guvernanților, indiferent de culoarea lor politică, nu mai poate fi tolerată. Fracturarea hidraulică nu se mai vindecă! Apa ar rămâne otrăvită, terenurile ar deveni sterile, terenurilor şi locuinţelor le-ar scădea drastic valoarea, casele din zonele fracturării s-ar crăpa sub cutremurele de suprafața și sub trepidațiile miilor de mașini de mare tonaj. Nu am avea independență energetică durabilă, pentru că exploatarea durează cam 5 ani. Am rămâne doar cu suferința în timp ce politicienii și corporațiile și-ar cumpăra drepturi de folosire a izvoarelor montane cu apă curată pe care să ne-o vândă şi insule în paradisuri tropicale pentru a-și petrece bătrânețile pe banii munciţi de noi.

Zonele pe care se dorește forarea acoperă aproape 70% din teritoriul țării noastre precum urmează:
VAMA VECHE, COSTINEŞTI, EFORIE, ADAMCLISI, CAPIDAVA, BÂRLAD, VASLUI, VOIVOZI, TRIA, BĂILE FELIX, TULCEA , ADEA, CURTICI, PERIAM, BILED, PĂULIŞ, PARŢA, BUZIAŞ, CRAI, MĂCIN, BABADAG.

Mai jos aveţi harta fizică a zonelor “vândute” de guvern. Suprapuneţi peste asta o hartă hidrografică şi o să vedeţi genocidul lent pe care ni-l pregătesc tuturor corporațiile petroliere mână în mână cu iubiţii noştri conducători.

http://totb.ro/wp-content/uploads/2013/03/harta1.jpg

Ce să facem? Plecăm toţi în pribegie prin munţii patriei pentru cel puţin 3-4 generaţii? Sau luptăm pentru pământul, apa şi viaţa noastră?

DE CE SPUNEM NU FRACTURĂRII HIDRAULICE?

Studiile ne informează că exploatarea gazelor de șist prin această metodă, poluează pânza freatică. Prin aplicarea ei se pot elibera în atmosferă gaze periculoase, care, pe o rază de aproape un kilometru în jurul zonei de exploatare cauzează:

* PROBLEME DE SĂNĂTATE: dureri de cap, dificultăți de respirație, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, diverse tipuri de cancer.

* PROBLEME ECONOMICE ŞI DE MEDIU: cutremure, alunecări de teren, distrugerea florei și faunei, contaminarea apei potabile și a celei subterane, soluri toxice și radioactive.
* Chiar mai expuse riscului de contaminare, sunt zăcămintele de apă fosilă aflate la o adâncime mult mai mare – rezerve strategice de apă care trebuiesc protejate cu orice preț.
* Un alt pericol îl constituie scăpările de gaz metan pe lângă coloanele de țevi și pătrunderea lui în atmosferă. Au existat până în prezent scăpări majore de CH4 recunoscute de companii şi de autorităţi, iar acesta are un efect de seră de 4 ori mai mare decât CO2-ul.
* Consumatorii de produse agricole ar trebui să facă o selecție riguroasă a produselor pe care le cumpără deoarece sursele de apa a producătorilor din zonele industrializate pot fi contaminate de substanțele toxice rezultate din fracturarea hidraulică.
* Proprietarii de terenuri din zonă ar putea să nu mai primească niciodată certificate de producători bio.

Şi, dragii noştri, vor să ne facă toate astea, în timp ce NIMENI NU INVESTEŞTE MASIV BANI PUBLICI sau privaţi ÎN dezvoltarea infrastructurii şi a mijloacelor de producţie în masă pentru resurse de energie cu adevărat curată! Cum ar fi ENERGIA SOLARĂ, sau cea EOLIANĂ, sau cea HIDRAULICĂ, sau energia electrică liberă descoperită de Tesla acum mai bine de un secol. De ce? Pentru că formele astea de energie au un mare defect din punctul lor de vedere: SUNT regenerabile, potenţial nelimitate şi… GRATUITE. Nu ne pot taxa lunar pentru că soarele străluceşte, vântul bate şi apa curge! Nu ne pot ţine sclavii lor în “rat race” (cercul vicios al muncii în van, pentru profitul altuia), dacă ne dau independenţa energetică reală.

Primul pas este să le spunem hotărât prin acest protest ca “ne-am prins”. Şi încetul cu încetul vom găsi căi de a aplica cunoștințele pe care le avem ca specie. Ele sunt bunul comun al umanităţii.

ÎMPREUNĂ SUNTEM MULT MAI PUTERNICI DECÂT EI!
ŞI MULT MAI BOGAŢI!

EI AU BANII,
NOI AVEM VIAŢA NOASTRĂ ŞI A COPIILOR NOŞTRI DE APĂRAT!

SOARTA PĂMÂNTULUI, A NOASTRĂ ȘI A URMĂTOARELOR GENERAȚII DEPINDE DE FIECARE DINTRE NOI! NU VĂ GÂNDIŢI CĂ SUNTEŢI PREA MIC(Ă), CĂ NU CONTAŢI. FIECARE OM CONTEAZĂ!
SĂ ACȚIONĂM UNIȚI ȘI ÎN SINCRON !

DUMNEZEU SĂ NE AJUTE!

ÎMPREUNĂ REUȘIM !

DETALII PE FACEBOOK AICI:  Romania Spune NU Fracturarii Hidraulice pe 4 aprilie 2013! (  https://www.facebook.com/events/441981515876644/  )

Alte detalii aici: http://stopfracturare.ro/

Emilian, 17 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

5 responses to “Protest 4 aprilie 2013 impotriva exploatarii gazelor de sist, manifestatie anti fracturare hidraulica, apa curata contra gaze neconventionale romania (eco30)

  1. Pingback: Galerie FOTO Poze PROTEST pe biciclete Izvor 23 martie 2013, marsul biciclistilor miting infrastructura piste bicicleta primaria bucuresti Oprescu (bici6) | CE-I CU NOI?

  2. Cu tot cu mine si fratele meu, au venit vreo 70 de tineri (inclusiv 2 batrani), la protest. Pe ceilalti “oameni” din Iasi, nu ii pasioneaza asta. Voi care ati fi putut cu certitudine veni (in afara de autorul acestui blog si cititorii lui) si nu ati facut-o, sunteti responsabili pentru distrugerea naturii ca idioti sinistri ce sunteti, pe langa faptul ca sunteti sclavii UE si votati cu %$^%. Si politia romana aka Gestapo si-a facut treaba (filma tinerii cu videocamera din masina politiei).
    La tine Emilian cati au venit ?

  3. Intr-o tara civilizata, s-ar fi adunat mii de oameni sa protesteze. La noi nu se poate, lumea e indiferenta – romani,va meritati pe deplin soarta, veti servi cianurile de la Rosia Montana si poluarea si cutremurele de la gazele de sist. Traiti pe principiul ca e bine atata timp cat nu cade nimic pe casa voastra individuala. De data asta va fi altfel, efectele va vor cuprinde pe toti si va fi prea tarziu. Nu e de mirare ca politicienii fac ce vor din voi, ca meniul zilnic pe care vi-l ofera e doar circ. Sa traiti bine in fata televizoarelor si sa nu uitati un lucru: tot ceea ce se intampla in jurul vostru va va influenta vietile intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, insa va fi prea tarziu ca sa mai indreptati ceva. Multa sanatate, asta v-o doresc, la propriu!!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s