Am scris pe acest blog într-un text mai vechi despre importanţa bunei credinţe şi cum buna credinţă este CEA MAI IMPORTANTĂ caracteristică a oamenilor politici, fiind chiar o caracteristică eliminatorie (dacă ea nu există la omul politic analizat). Explicam în acel text (click AICI pentru a-l citi) că este mai importantă buna credinţă chiar şi decât competenţa, pentru că degeaba ai competenţă (ştii să faci chestii) dacă tu eşti un om de rea credinţă -> pentru că vei aplica ceea ce ştii în interesul tău personal sau al grupului (mafiot/ascuns) care te înconjoară. În schimb, dacă nu ai competenţă dar ai BUNĂ CREDINŢĂ, pentru că vrei într-adevăr să faci lucruri bune pentru oamenii (cetăţenii) care te-au votat şi pe care îi reprezinţi, vei căuta specialişti, vei consulta mii de păreri (în ţară dar şi în afara ei) şi o vei alge pe cea care ţi se pare cea mai bună pentru oameni.
Un politician de bună credinţă înseamnă pe scurt un om căruia îi pasă PE BUNE de populaţia (sau colectivitatea locală) pe care o reprezintă şi care face TOT ce îi stă în putere, din poziţia pe care o are, să asigure îndeplinirea interesului general al oamenilor – un confort, o bunăstare fizică şi/sau psihică a cât mai multor oameni.
Părerea mea legat de CÂND şi CUM se va salva România, am mai explicat-o pe acest blog: România se va salva când oamenii de bună credinţă se vor uni şi vor lupta inteligent împreună. În urma acestei “uniuni” vor trebui să rezulte inevitabil nişte oameni care să fie aleşi în fruntea poporului pentru a conduce ţara (sau colectivitatea locală), CU BUNĂ CREDINŢĂ şi preferabil supervizaţi ATENT de către cei care i-au susţinut şi i-au trimis acolo. SAU democraţie participativă prin referendumuri dese sau cine ştie ce alt sistem ar putea fi găsit. Însă fără unirea oamenilor de buna credinţă nimic nu se poate face mai departe. Este prima etapă, iar lumea funcţionează în etape logice şi cronologice. Până când nu este îndeplinită această etapă nu se pot îndeplini următoarele.
Există însă o problemă (pe lângă multe altele în salvarea României) care apare atât în momentul în care trebuie să se facă “unirea” oamenilor de bună credinţă cât şi în momentul alegerii celor care să conducă România. Este vorba de CUM ALEGI OAMENII DE BUNĂ CREDINŢĂ. CUM ÎŢI DAI SEAMA CARE OAMENI SUNT BUNI (SINCER BUNI) ŞI CARE OAMENI SUNT DE FAPT RĂI (DAR MIMEAZĂ O BUNĂ CREDINŢĂ, MIMEAZĂ O GRIJĂ SINCERĂ FAŢĂ DE POPOR etc). Detalii în continuare:
Ei, pentru asta creasem eu mai demult un sistem de Criterii obiective pentru evaluarea polticienilor (click pt a citi), în care identificasem 16 criterii obiective prin care ne putem da seama ce fel de om politic avem în faţă – unul rău, sau unul de bună credinţă (o să vedeţi acolo o comparaţie Băsescu-Antonescu – dacă aş reface analiza acum probabil Antonescu ar mai lua câteva bile negre). Lansasem şi o provocare pentru cei care dau pe acolo să mă ajute şi să contribuie la îmbunătăţirea sistemului şi identificarea de NOI CRITERII OBIECTIVE. Au rămas până în prezen cele 16 identificate de mine. Dar mi-am dat seama între timp că acel sistem este bun DOAR pentru politicieni care SUNT DEJA POLITICIENI, şi nu pentru evaluarea tuturor, ci doar a celor MARI, cunoscuţi, despre care lumea ştie suficiente informaţii cât să poată să aplice eficient sistemul de evaluare prin criterii obiective… Astfel, sistemul ar putea fi aplicat pe oameni precum Băsescu, Boc, Udrea, Ponta, Antonescu, ministri cunoscuţi etc etc. Ne putem face deci o idee despre buna credinţă a politicienilor mari, încât să ÎI ELIMINĂM din variantele noastre atunci când ne gândim pe cine să alegem în fruntea noastră.
De fapt sunt vreo 4 categorii pe persoane pe care trebuie să aplicăm o “analiză de bună credinţă”:
1. Politicienii mari, care conduc deja România – de aplicat sistemul celor 16 criterii obiective
2. Politicienii care se află la nivelul 2-3 de conducere a României – ? (pentru că nu avem suficiente informaţii despre ei, cum ne dăm seama dacă sunt sau nu de bună credinţă?)
3. Oamenii care vor să ajungă la conducerea ţării / în administraţiile locale şi care au mai fost şi altă dată la conducere – la ăstia trebuie aplicat sistemul celor 16 criterii obiective (dacă sunt suficienţi de cunoscuţi) ŞI mai ales analiza asupra lucrurilor realizate când au fost la conducere. Dacă ai fost la conducerea ţării sau administraţiei locale, înseamnă că ai avut ocazia să demonstrezi buna credinţă, grija reală faţă de populaţie. Acum vrei din nou să conduci? SĂ VEDEM MAI ÎNTÂI CE-AI FĂCUT ATUNCI PENTRU NOI!
4. Oameni care vor să ajungă la conducerea ţării / în administraţiile locale dar care NU au mai fost niciodată la conducere – aici intră toate bestiile de putregaie de non valori care vor să ajungă la putere pentru a FURA şi a se îmbogăţi, DAR aici intră şi oamenii de bună credinţă care vor să salveze această ţară (sau măcar colectivităţile pe plan local). Trebuie doar să îi putem deosebi, să îi susţinem pe cei de bună credinţă, să îi votăm şi să îi ajutăm să ajungă în fruntea noastră!
Eh, pentru ăştia din categoria 4 este nevoie de un alt sistem de selecţie (cel cu 16 criterii este valabil/poate fi aplicat din păcate doar celor care sunt deja la conducerea ţării/într-o funcţie publică). Un astfel de sistem de selecţie a oamenilor de bună credinţă ne ajută să coagulăm forţa binelui, să “stick togather”, să ne unim cu CINE TREBUIE, cu oameni cu adevărat buni, de bună credinţă, nu cu falşi “salvatori ai poporului” care au interese ascunse, opuse interesului general al poporului român.
Astfel, iată care cred eu că sunt chestiile care contează pentru un om care se declară de bună credinţă (aştept părerile şi completările voastre):
Sistem de selecţie a oamenilor de bună credinţă care vor sincer să lupte pentru binele general (ordine aleatorie):
1. Spune-mi ce ai făcut până acum ca să-mi dau seama ce fel de om eşti!
Aici intră CV-ul, afacerile cu statul, colaborările politice sau economice cu oameni de afaceri imorali, corporatii asupritoare şi politicieni corupţi etc – orice chestie care l-ar putea incrimina pe individul respectiv; oamenii de bună credinţă trebuie să scormonească şi să afle adevărul despre istoria celui care se pretinde a fi de bună credinţă;
2. Spune-mi ce prieteni ai ca să ştiu cine eşti!
Aici intră “cumetriile” cu oameni politici, afiniţăţile politice şi economice etc. Cum poţi să-mi ceri să am încredere în tine dacă tu umbli în particular cu oameni politici pe care toată lumea (în afara justiţiei) îi ştie drept corupţi, sau cum să am încredere în tine dacă faci afaceri cu lumea interlopă, cu cămătari, şmecheraşi de cartier, mafiile ţigăneşti etc? Legăturile tale cu astfel de oameni ne induce o prezumţie CORECTĂ de vinovăţie. Nici nu te mai obosi să ne ceri votul!
3. Spune-mi ce susţii ca să ştiu dacă te susţin! Spune-mi cu ce nu eşti de acord, ca să văd dacă ne potrivim!
Susţii demararea proiectului criminal cu cianuri Roşia Montană, cultivarea şi consumul Organismelor Modificate Genetic, explorarea şi exploatarea Gazelor de şist, Codex Alimentarius, Vaccinuri toxice etc? Păi spune-ne de la început ca să ştim pe cine avem în faţă…
4. Spune-mi ce planuri ai ca să-mi dau seama cum gândeşti! Ce idei ai pentru ca viaţa mea să fie mai bună?
Te susţin dacă îmi plac ideile propuse. Dacă ideea generală e bună, dar ideea nu-mi place, mă aştept să mă asculţi şi să îmbunătăţeşti (modifici) ce e de îmbunătăţit. O ţii una şi bună pe a ta? Înseamnă că nu eşti de bună credinţă!
5. Ai idei bune? Povesteşte-mi în ce mod le poţi pune în aplicare!
Concret, ca să te cred că vei face ceea ce propui, povesteşte-mi juridic cum vei pune în aplicare acele idei, din funcţia pe care o ocupi şi povesteşte-mi din ce bani le vei pune în aplicare! PE FIECARE ÎN PARTE!
6. Arată-mi ce faci ca să văd cât de onest eşti! Transparenţă!
Transparenţa este o DOVADĂ DE BUNĂ CREDINŢĂ. Fii cât de transparent posibil! În tot ce faci!
7. Ai avere? Averea ta trebuie să fie PUBLICĂ!
Ţine cont că dacă vrei o funcţie publică trebuie să demonstrezi că NU te interesează BANII pe care îi vei putea câştiga din prisma funcţiei ocupate, motiv pentru care, din momentul ocupării funcţiei, pentru a evita suspiciunile pe care toată lumea le va avea în mod corect – istoria ne învaţă!), TOATĂ AVEREA TA TREBUIE SĂ FIE PUBLICĂ, până la ultimul leu, euro, dolar, bijuterie, cont în bancă! Trebuie să îţi declari averea PERIODIC, nu doar la începutul mandatului, ci şi o dată la 6 luni (aşa, să vedem cum o mai duci…). DAR NU DOAR TU! CI ŞI TOATĂ FAMILIA TA – rude de gradul 1 şi poate chiar mai “pe departe”… Ne-am săturat de politicieni corupţi care-şi pasează nepoţilor FURTUL (averea dobândită ilegal ca politician), ca să nu vadă poporul cât de corupţi sunt în realitate…
8. Răspunde-mi la orice te întreb şi este relevant, ca să pot avea încredere în tine!
Îndrăzneşti să nu-mi acorzi ocazii în care să te întreb orice vreau legat de subiecte de interes public? Te fereşti de întrebări adevărate? Îndrăzneşti să eviţi răspunsul la întrebările mele directe? Îndrăzneşti să nu îmi răspunzi? Îndrăzneşti să-mi răspunzi altceva? Îndrăzneşti să încerci să mă manipulezi şi să mă fraiereşti în faţă crezând că nu mă prind? ATUNCI ZBORI! ŞI MORI! (politic bineînţeles…) Eşti de REA CREDINŢĂ!
9. Arată-mi oameni morali care te susţin! Feedback privind istoricul şi activitatea ta!
Dar nu-mi aduce în faţă actori mediocri, sportivi, vedete şi alte non-valori! Mă doare-n cot ce cred aceste persoane! Arată-mi oameni morali, de valoare, care reprezintă pe bune ceva pentru această ţară şi care te susţin. Arată-mi ce cred ei despre tine, nu un neica nimeni care “place la publicul tâmp”! Arată-mi şi părerea oamenilor cu care ai lucrat până acum! Dar doar dacă e sinceră! Nu vreau să văd oameni care au fost forţaţi să te susţină public! E jenant!
10. Arată-mi realizările tale în activitatea desfăşurată până acum (dacă e relevant sau dacă e cazul)
Ai activat undeva până acum? Dacă e relevant şi poate fi povestit, povesteşte-ne ce-ai făcut acolo! Ne va ajuta să te evaluăm mai bine!
11. Recunoaşte-ţi vina şi cere-ţi scuze public pentru greşelile făcute, atunci când este cazul!
Te-ai angajat să faci ceva pentru noi şi n-ai făcut acel lucru aşa cum ai promis? Păi asumă-ţi imediat responsabilitatea, dar nu pe principiul cretin aplicat de politicienii corupţi astăzi: “Îmi asum responsabilitatea!” … şi ATÂT! NU NU! Nu asa! Recunoaşte-ţi vina! Nu inventa scuze şi CERE-ŢI SCUZE de la cei care au avut încredere în tine. Apoi, în funcţie de gravitate, DĂ-ŢI DEMISIA şi ZBORI IMEDIAT!
12. Faci promisiuni şi vrei să te votez? Garantează-mi cumva că te vei ţine de ele!
Arată-mi măcar termene limită concrete de îndeplinire a fiecărei promisiuni făcute! Ca să pot să te controlez periodic dacă faci pe bune ceea ce ai promis! Faci promisiuni MARI, care necesită ani de zile pentru îndeplinire? Nicio problemă! Dar asigură-te că ai stabilit şi prezentat populaţiei ETAPE intermediare în îndeplinirea acelei promisiuni, etape cât mai dese, cu TERMENE LIMITĂ ŞI OBIECTIVE INTERMEDIARE CLARE! Ţine cont că neîndeplinirea acestor etape intermediare LA TIMP şi conform obiectivelor propuse, NE va demonstra că NU EŞTI DE BUNĂ CREDINŢĂ! Au existat situaţii de “caz fortuit” pe care nu le-ai putut anticipa, şi de aceea ai întârziat cu respectarea termenelor? Să zicem că te putem ierta o dată sau de două ori, dacă vii şi prezinţi explicaţii plauzibile în public şi dacă îţi ceri scuze tot în public. Dar atenţie, “cazul fortuit” apare prin excepţie! Dacă ţi se tot întâmplă să eşuezi în a-ţi respecta promisiunile şi termenele limită pre-stabilite, înseamnă că NU EŞTI DE BUNĂ CREDINŢĂ şi/sau că NE-AI MINŢIT / AI FOST SUPERFICIAL atunci când ai făcut promisiunile! Indiferent de situaţie, trebuie să îţi dai demisia, sau te vom zbura de acolo NOI, CEI CARE TE-AM PUS CU ÎNCREDRE în acea funcţie…
13. Vrei să avem încredere orbească în tine că vei face lucruri bune pentru noi? ÎN NICIUN CAZ!
Vrem să VEDEM NOI CU OCHII NOŞTRI TOT CE FACI CU BANII NOŞTRI (PUBLICI) ŞI ÎN NUMELE NOSTRU!
14. Vrei să ajungi la putere şi să gestionezi bani publici? Prezintă-ne un sistem prin care vei asigura TRANSPARENŢA MAXIMĂ în gestionarea fondurilor şi “afacerilor” publice! (detalii AICI)
15. Vrei să ne demonstrezi că susţii cu adevărat faptul că oamenii trebuie să fie conduşi de persoane de bună credinţă? Atunci caută şi susţine şi propune un sistem electoral CORECT şi INCORUPTIBIL!
În actualul sistem electoral, oamenilor de bună credinţă independenţi li se pun piedici birocratice pentru a nu ajunge la putere. Actualul sistem roteşte şi perpetuează veşnic la conducerea ţării doar “oamenii de partid”, “oamenii sistemului” adică oamenii CORUPŢI, ŞANTAJABILI, IMORALI şI DE REA CREDINŢĂ. În actualul sistem de vot voinţa electoratului NU este reprezentată corect şi în actualul sistem de vot SE FURĂ VOTURI la greu! Dacă susţii actualul sistem de vot înseamnă că EŞTI DE REA CREDINŢĂ! Dacă vrei să te bănuim de bună credinţă, caută, susţine şi propune un sistem electoral CORECT şi ÎNCORUPTIBIL! (detalii AICI)
16. Vrei să ne demonstrezi că nu te interesează doar FUNCŢIA, atunci susţine desfăşurarea alegerilor MAI DES DE 4 ANI!
Dacă eşti de bună credinţă şi vei face lucruri bune, oamenii vor vedea şi te vor REalege, deci n-are de ce să-ţi fie frică de alegeri mai des. Dacă însă eşti de rea credinţă, oamenii vor vedea şi NU te vor mai vota. Motiv pentru care, vei fi interesat ca mandatul să rămână de 4 ani de zile – să ai timp berechet să furi. Ei bine, spune-ne de la început ce părere ai legat de chestia asta, ca să ştim şi noi dacă te suţinem sau nu! (detalii AICI)
17. Vrei să ne conduci? Atunci va trebui să te întâlneşti cu noi periodic să ne povesteşti ce-ai mai făcut pentru noi!
Vrei să ne conduci, adică să gestionezi banii noştri şi vieţile noastre dintr-o funcţie publică? Atunci aşteaptă-te la cele mai incomode şi detaliate întrebări legate de activitatea pe care o vei desfăşura (teoretic) în numele nostru! Vrei să te credem că eşti de bună credinţă? Stabileşte de la bun început un calendar al întâlnirilor cu cetăţenii! Cu date calendaristice clare, nu prea depărtate între ele, cu locuri de întâlnire concrete pre stabilite, suficient de încăpătoare şi fă-ţi timp să stai cu noi chiar şi o după-amiază întreagă! Să nu-ţi imaginezi că vii, dai bună ziua şi ne expediezi în juma de oră cum fac politicienii corupţi de azi!
18. Vrei să ne demonstrezi că eşti de bună credinţă? Păi atunci trebuie să faci periodic DOVEZI DE BUNĂ CREDINŢĂ!
Îţi dau un sfat: respectă cu sfinţenie cele de mai sus, respectă TERMENELE prestabilite şi ÎNDEPLINEŞTE-ŢI PROMISIUNILE (inclusiv cele intermediare! – ele ne arată din timp dacă o iei pe o pantă greşită sau nu). Fii TRANSPARENT în tot ceea ce faci şi întâlneşte-te cu noi periodic, conform calendarului presabilit! RĂSPUNDE LA ORICE ÎNTREBARE LEGATĂ DE SUBIECTE DE INTERES PUBLIC şi nu ezita SĂ ÎŢI RECUNOŞTI GREŞELILE ŞI SĂ PLĂTEŞTI PENTRU ELE!
Doar un om de bună credinţă poate respecta lucrurile înşirate mai sus!
Cu un om de rea credinţă aceste lucruri sunt incompatibile şi nu pot fi mimate sau trucate!
Aştept păreri şi comentarii.
Citiţi şi:
24 iulie 2013: Capra vecinului – text foarte relevant pentru unirea românilor
Emilian, 1 aug 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.
Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman
Pingback: Comportamente care denota distrugerea mentala a | SANTINELA ORTODOXA