Transilvania in pericol – cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei (pol 143)

Transilvania in pericol - cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei ocuparea ardealului unguri autonomie teritoriala jduet mures covasna harghitaMaterial primit pe mail. Citiţi şi link-urile de la sfârşit pentru a înţelege mai bine problema.

Dragi prieteni,

M-am întors dintr-o călătorie de câteva zile facută cu colegii de promoţie a sotului meu la Budapesta. Am revăzut această frumoasă capitală europeană, elegantă şi mai curată decât Parisul.  (Compar cu Parisul, căci din păcate, nu are rost sa compar cu curăţenia din oraşele românesti)

Nu a fost o excursie organizată, dar totuşi am avut câteva servicii punctuale cu ghid.  Desi nu era prevăzut în program, o ghidă ne-a condus la Piata Eroilor, un frumos ansamblu de statui ai regilor Ungariei şi ne-a prezentat pe scurt  istoria lor.

In fata statuii lui Matia Corvin, a început o pledoarie înflăcărată contra tratatului de la Trianon, care a amputat Ungaria. Eu am sărit ca arsă şi am zis că această pace a fost o pace justă, căci românii constituiau majoritatea populaţiei din Transilvania. Ea a replicat ca  aşa o fi acum, dar la epoca respectivă nu era aşa. Eu i-am spus ca nu  pot sa accept astfel de neadevaruri, eu,  care cunosc în deaproape situatia, căci bunicul meu a fost miner într-o mină de  aur si  un strămoş de-al meu a murit legat de coada calului. Ghida a zis că ea povesteşte ce a învăţat la şcoală şi că nu e vina ei, nici vina mea că avem păreri diferite,  ci e vina istoriei.  Detalii în continuare:

Dar, este de toată evidenţa, ea, ca şi colegii ei, vor  ţine acelasi discurs în fata următorului grup de turisti ajuns la Budapesta.  (Iar ungurii nu vor menţiona niciodată, că în fond şi Matia Corvin avea sânge românesc după tatăl lui)

Va povestesc ce am trăit eu si ce am auzit eu cu urechile mele. Deci nu e vorba de zvonuri sau de manipulări !   Este purul adevar.  Ungurii sunt foarte activi şi au o influenţă mediatică importantă; ei nu s-au resemnat de pierderea Transilvaniei si consideră românii ca pe nişte intruşi ţigani. De altfel, de mult avusesem ecouri din partea unor francezi, care  mirati de ardoarea interlocutorilor unguri,  mă întrebau  care e adevărul cu privire la Transilvania. De fapt ungurii nu se ascund de loc. In 2007 am remarcat că pe prima pagină a unei biografii  a lui Nicolas Sarkozy scria ca “tatăl sau vine dintr-o ţară din Europa Centrală cu geografía amputată”.

De asemenea, în 1992 s-a publicat în Occident o istorie a Transilvaniei unde ungurii popularizează cu abilitate teoriile lor (cum ca latinophonii ar fi părăsit Transilvania o dată cu armata romană si în secolul IX, când au ajuns acolo ungurii ar fi găsit ţinutul nelocuit).

Cum sa nu ma doară pe mine astfel de teorii  absurde ?  In Transilvainia erau (şi sunt) unguri doar în regiunea secuiască si la  orase, dar altfel nu sunt multe sate de unguri. Bunicii mei dinspre mamă erau dintr-un sat de lânga Cluj  şi la ei în sat nu era picior de ungur.

Nu era nici un ungur, nici în satul de mineri de lânga Brad al bunicilor mei dinspre tată. La mina de aur unde lucra bunicul, şefii erau nemţi; dar nici acolo nu prea erau unguri. Dupa cum am spus, bunica dinspre tată a avut un strămoş care a fost omorât legat de coada calului. Ea era rubedenie chiar si cu Horia.

In memoria strămoşilor mei, ma revolt si sa ma neliniştesc.  De altfel, poate ca zidurile frumoaselor clădiri din Budapesta inchid şi o picatură din sudoarea strămoşilor mei.

Diaspora română din secolul  XIX a avut o contribuţie decisivă la crearea României.  Personal, eu nu-mi imaginez că  diaspora română din Paris, ar avea puterea de a ameliora situaţia economico-politică a României, care, pe de o parte, e zguduită de loviturile crizei mondiale şi, pe de altă parte, se zbate înnămolită într-o corupţie generalizată.

Dar cred ca diaspora română din Occident ar avea datoria  să încerce sa corecteze interpretările  greşite, vehiculate  uneori în ziare sau chiar în atlase, cum ar fi informaţii tendenţioase cu privire la Transilvania, amalgamul : rrom-român, problema rău cunoscută a Basarabiei,  etc.

Trebuie să facem ceva !

Si nu e uşor;  mai ales în contextul actual  care nu e de loc favorabil României.    Caci  constat cu tristeţe degradarea imaginii  ţării noastre  în străinătate.   In momentul de faţă o origine română se declină cu ruşine.  Activitătile ilicite ale ţiganilor, ca de altfel şi a foarte  multor români, au creat în Occident o impresie dezastruoasă despre România.

Pun dedesubt un mesaj care prezinta manevrele viclene ale ungurior care speră ca situaţia Transilvaniei sa fie rediscută în cadrul Comunitatii Europene.

Ar fi bine să-l difuzăm.

Mi-e pur şi simplu teamă de viitor !

Cu stimă, Simina Lazăr, Simina  LAZAR  HUSER, mobile : 06 86 95 98 59, simina.lazar@wanadoo.fr

 

TRANSILVANIA in PERICOL

Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări.

Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii.

Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe.

Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu.

Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta, face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei….

Citiţi şi: 

http://gandeste.org/general/„statul-roman-se-afla-in-fata-unei-mari-escrocherii-istorice”/34717

16 aug 2013: Dacă tot te-ai invitat la mine acasă, măcar şterge-te pe picioare!

Studiu Graniţele pentru naşterea Ungariei (896 – 997), de Gheorghe Gavrilă Copil (gheorghegavrilacopil arond yahoo.com)

13 aug 2013: Cum politicienii maghiari calcă în picioare România!

11 aug 2013: Lider maghiar îşi asumă un conflict cu România

27 iulie 2013: Gura lui Tokes adevăr grăieşte: Ungaria vrea preluarea Transilvaniei

19 oct 2012: Regionalizarea si federalizarea Romaniei se regasesc in planurile Germaniei naziste. De la al Treilea Reich si URSS la UE: DINAMICA DEZMEMBRARII

28 iulie 2013: Laszlo Tokes cere “protectorat” pentru Transilvania

Retrocedările în natură trebuie oprite. Ungaria “munceşte” în secret pentru a confisca clădirile istorice şi pădurile Transilvaniei!

Scrisoarea unei unguroaice: „Am început să fim fericiţi că Ardealul aparţine României” (mulţumim Ana pt acest link)

Documentar cutremurator – atrocitatile Ungariei in Transilvania, 1940 (VIDEO)

Scandalul steagurilor conflict unguri – români, tinutul secuiesc, anexarea Ardealului la Ungaria, ocupatia Ungariei, istorie si planuri la nivel european (pol111)

Adevarul dur despre regionalizarea României si impartirea teritoriala a tarii. Diparitia statului Romania si a poporului roman (pol114)

Probleme modificare Constitutie 2013 si reimpartirea teritoriala – Graba re revizuirii Constitutiei – articol foarte bun Gheorghe Funar. Regionalizarea – colonizarea Romaniei (pol128)

NU sustineti regionalizarea Romaniei! NU votati noua varianta a Constitutiei! Sunt pasi clari spre disparitia Statului Romania si a poporului roman! (pol133)

Emilian, 25 iunie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

13 responses to “Transilvania in pericol – cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei (pol 143)

  • Super! MS pt link. L-am menţionat şi la sf articolului. Incep să cred din ce în ce mai mult că intr-adevăr există un curent din partea maghiarilor de a fi anti-români. Cred ca sunt invatati de mici ca romanii sunt niste monstri cotropitori care le-au distrus tara, altfel nu se explica. Unii citesc mai mult si afla si alte pareri, iar unii au buna educatie si buna crestere. Insa cei mai multi se lasa purtati de val pe acest curent anti-Romania si tot ce tine de ea.

   De curand am fost cazat in acelasi loc cu un grup de maghiari din Transilvania. Eu ii salutam de fiecare data – “buna ziua”, in romana, si de regula raspundeau tot “buna ziua” (dar oarecum deranjati că i-am forţat să folosească această limba spurcată – româna). Însă ei din proprie iniţiativă nu mă salutau, treceau ca şi cum nu ar fi niciun om acolo. Nu salutau nici macar in engleza – ceea ce ar fi fost ok, le-as fi raspuns Hello!. Dar nici macar asta…

   Daca as fi intr-o poziţie din care sa pot organiza asta, as face o dezbatere publica privind istoria Transilvaniei, la care sa participe nenumărati istorici romani si unguri, fiecare cu izvoare istorice si alte documente oficiale, pana cand s-ar ajunge la o concluzie sau pana cand dezbaterea s-ar bloca “Ba este aşa! Ba nu este aşa!”. Iar publicul, care ar privi live dezbaterea, atât ungurii din Ungaria, cât şi maghiarii din Transilvania, cât şi românii din Transilvania, cât şi toţi românii, să ajungă o dată la o concluzie clară privind cele întamplate acolo. După care…PACE! Amin! :)

 1. Pingback: NU sustineti regionalizarea Romaniei! NU votati noua varianta a Constitutiei! Sunt pasi clari spre disparitia Statului Romania si a poporului roman! (pol133) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 2. Pingback: Cum a rezolvat Slovacia problema minoritatii maghiare care doreste autonomie. Sfaturi pentru liderii politici romani privind pretentiile Ungariei de a-si largi granitele (pol144) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 3. Toata Lumea stie ca Romanii sant , Blanzi, Calmi, Pasnici, si Mult Rabdatori,Dar rabdarea are limitele ei,,,Nu se mai poate,,,Ce face securitatea Statului Roman,,,Ce face Guvernul Romaniei,,,NIMIC,,,De aceia s-a ajuns Aici. Coruptia Spaga,,,etc,,Institutile Statului Roman trebuie sa puna Punct Final acestor Faradelegi.

 4. —DL-E VALERIU ITU–ce face securitatea , statului roman-?–care securitate? cat timp a fost -securitate–totii sareau de fund in sus ca e-dictatura, acum , santem -democrat-capitalisti——asta e capitalismul–bisnis—adica -afacere—-totul in romania –din 90 -pana in prezent—e o-afacere–totul.–ce UITA-politicieni zilelor ,noastre e , ca nu potii face afaceri de suflet si , profitul sat-i ,apartina in totalitate -tie-, politicianului de carton, n-epregatit, n-eeducat ,politicianului, care UITA – ca el , lucreaza pentru-TARA, nu tara pentru el—POLITICIANULUI-care, inaite de taote a-r TREBUI sa-l doara de -INTERESELE TARII-nu de interesele lui meschine-ASTA LIPSESTE CU DESAVARSIRE IN -ROMANIA -….lipsesc-POLITICIENI-PROFESIONISTI,…………DUPA REGIMUL–“DICTATORIAL”- sa-u ,impus -politic ,esalonul doi a-l ,comunistilor de atunci -la putere–DORNICI -NU- DE AFIRMARE ,PROFESIONALA–NU-…dornici de imbuibare, dornici de IMBOGATIRE–RAPIDA SI FARA -EFORT-MUNCA–Si in aceasta goana nebuna -dupa acumulare de capital ne muncit —au avut -toate friele -tarii–sa se destrabale—–si au facut-o——-au PROMOVAT—-NONVALOAREA, INCULTURA AU DISTRUS -TOT CE SE PUTE-A ,DISTRUGE DINTR-O TARA-….AU DISTRUS–SUFLETUL SI -ETICA MORALA –A ROMANULUI…..ACUM -ACEASTA HAITA-POLITICA -A AJUNS -IN STADIUL CA NU MAI AU CE VINDE–SI AU INCEPUT SA VANDA -TARA–BINE ….TARA ECONOMIC E VANDUTA DE MULT , ACUM AU INCEPUT S-O VANDA ,PE BUCATII——TOTUL E –O AFACERE-POLITICO-MASONICO-SIONISTA—-TOTUL E ——–COMERT.——AFACERE……………………………ROMANIA–E VANDUTA FMI-ULUI SI BANCII MONDIALE-de catre clasa politica-romaneasca, de ce-?-pentru ca –la nivel mondial –atat -clasa-politica cat si sistemul financiaro-bancar—–sant –intr-o …profunda criza–DE CE-?–pentru ca —SISTEMUL, SISTEMUL-CA ORICE–SA NASCUT , SA DEZVOLTAT SI -MOARE——SISTEMUL CARE GUVERNEAZA ACUM -OMENIREA—SISTEMUL-BAZAT ,IN TOTALITATE –PE CAPITAL–NU ,MAI –FUNCTIONEAZA—SISTEMUL-CAPITALIT–E MORT—SA AUTO SINUCIS–DE CE SUSTIN ASTA?–E MULT DE SPUS, TOTUL A INCEPUT ,IN 1974—-ATUNCI -S-A SCOS -OBLIGATIVITATEA–BANCILOR , DE-A AVEA -ACOPERIRE IN AUR–A VALORII BACNOTELOR–TIPARITE SI ,PUSE IN CIRCULATIE—ATUNCI , A INCEPUT NEBUNIA–CAPITALULUI—NONVALOARE, ATUNCI —AU INCEPUT -TOTII—MAI ALES –MARILE BANCI, SA TIPAREASCA –BACNOTA–NONVALOARE–SA O , INVESTEASCA IN -CREDITE-(mai tarziu , asa zisele credite , cu buletinul)– FINANTISTII STIAU –CA -O NON VALOARE-INVESTITA—-NU POATE CREEA —NICIODATA—VALOARE, —–ACUM , SANTEM IN , PUNCTUL –IN CARE —–TOTALITATEA–BACNOTELOR—IN CIRCULATIE–SANT –NON-VALOARE–DE CE-?–PENTRU ca , la nivelul-anilor 70–totul, era -echivalat , ca pret ,in aur–de atunci–totul a crescut–totul, dar absolut –totul a cescut—–DAR CE AU uitat, marog ,sau au vrut–intentionat SA -UITE -FINANTISTII-MONDIALI– a fost chiar—VALOAREA—–(adica, acoperirea ,in -aur)–asta -doar si numai de dragul–PROFITULUI–……….valoarea-tuturor-produselo au crescut—in acte–valoarea lor reala –a ramas aceeasi——(acoperirea in aur)—acuma santem in -punctul in care—ORI — SE -REEVALUEAZA–TOTUL——-(DAR IN SISTEMUL CAPITALISM NU SE POATE FACE ASTA-)—-ORI–LASAM SISTEMUL -BLOCAT-…CU E ACUMA—(actuala criza economica—–pana -se ajunge, la nivelul-acoperiri-cu valoare -a totalitatii–non valoari -aflate pe –piata)–si asta a-r -dura —sute sute de ani———-………ori–PUNEM- ALTCEVA IN LOCUL ACESTUI –SISTEM—pana acuma ,nici o minte -luminata de pe acest pamant , nu a gasit cu ce se poate schimba —actualul sistem—si sa functioneze———–nu vreau sa am —dreptate –dar , cred,,,,ca –si bine a-r f-i , sa nu am -dreptate—–cred ca -vor veni -timpuri tulburii ,pentru -toata omenirea——asa s-a intamplat , la toate schimbarile de sistem—-si la -trecerea de la –sclavagism -la- feudalism-cat si de -la feudalism-la-capitalism——–SCUZATI-MA –DAR -CRED CA -DOAR ASA –PUTET-I , SA REALIZATII–ADEVARATUL–PERICOL -LA CARE ESTE -EXPUSA -ROMANIA-ACUM

 5. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 6. sa va spun cum ati rupt voi o parte din ungaria pe scurt cu o mana de ardeleni tradatori si pile la marile porti franta rusia anglia ati optinut transilvania fara referendum asa ca cinei hotul ba mai mult falsificati istoria transilvaniei si va asteptati ca noi ardeleni sa va aplaudam pentru acest lucru smiorcaitilor

 7. Nu m-ar mira să aflăm într-o zi că ungurii n-ar fi veniți din îndepărtata Asie, ci sunt …… strămoșii dacilor ! Ptiu, drace !

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s